Hirdetés
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-FreaK-
veterán
válasz Create. #8522 üzenetére
Mielőtt elkezdtem volna a memória tuningot, beállítottam én is a fast boot-ot, marha gyorsan indul az tény, de most én sem tudok belépni a bios-ba
Hol volt nálad ez az uefi beállítás módosítása? Én nem találok ilyet, végig néztem minden menüpontot a shift+click restart után. Jó lenne ha nem kéne jumperrel cmos resetet csinálni :S
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz Lukitomi #11802 üzenetére
Ez volt a megoldás, köszi.
Gigabyte app center a neve, először azt kell telepíteni, aztán a fast boot profit. Ez tud direktben a BIOS-ba bootoltatni, illetve kikapcsolni a fast boot-ot.
Az alaplap hivatalos oldalán ahol a BIOS letöltések is vannak, ott a segéd programok alatt vannak, ha valaki keresné[ Szerkesztve ]
-
szente
addikt
Hali!
Asus lapokon (B450-F) hol tudom állítani a VID-et?
-
-FreaK-
veterán
válasz Create. #11804 üzenetére
Igen tudom, utána néztem, de nálam nincs ott az a menüpont
Beállítottam a dram calculator által dobott értékeket, most jön a tesztelés. Mit ajánlotok, milyen teszt programokkal nézzem meg?
Pár észrevétel a folyamat közben:
1: Ez a Gigabyte bios (X570 Aorus Pro) egy nagy fail. Ilyen ökör módon felépített biost még nem láttam. Ember legyen a talpán aki ezen kiigazodik és megtalál benne mindent. De ez csak egy dolog, olyan logikátlanságok vannak még benne, hogy a hajam tudnám tépni. Több beállítás megtalálható több helyen is, aztán találd ki, hogy mi történik, ha csak az egyik helyen állítod be, meg mégis hogy működik. Némelyik beállítás jól el van dugva, pl fclk. Azt két helyen is beállítottam, az egyik helyen más neve volt.. felvehetnének valakit aki tud felhasználói felületet tervezni, mert ez így botrány.2: A dram calc által dobott értékekkel is volt gond, volt olyan amit nem tudtam beállítani, mert mondjuk 4 volt a min. de 3 kellett volna.Ez fontos lehet, mert nem tudom az összefüggéseket (és van pár), hogy ha ezt erre állítom, akkor melyiket még mire kellene.
Van amire az írja a calc (tWRRD), hogy 1/3 legyen, na ilyen nincs csak egész számok, lett 1. (esetleg úgy kell érteni, hogy 1 vagy 3?)
Az időzítéseken kívül a többi beállítást értéket nagyrészt meg sem találtam, csak egy párat. Ott van még ugye az Advanced fül is a calc.-ban, azokat is be kellene állítani.
Az is lehet, hogy van ami tök más néven van a biosban, volt olyan ami hasonló, de nem egészen.3: Ha nem lesz stabil, akkor jó nagy meló lesz kibogozni, hogy mivel is kellene stabilizálni, bár már találtam leírásokat erre, de nem egyszerű a dolog, van úgy 50 paraméter amin lehet módosítani..
4: Ha stabil lesz, akkor meg valszeg tud ez a ram még többet is simán, pl. megpróbálhatnám a CL12-t is 3800MHz-en.
-
nagyúr
válasz -FreaK- #11806 üzenetére
Nyugi... ez nem Giga ficsőr. Az Asus, Asrock és MSI BIOS-okban is ugyanígy meg lehet találni egy sor beállítást duplán. És persze ha egyik helyen állítod, a másikat nem lövi utána.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
-FreaK-
veterán
válasz jokeph #11807 üzenetére
Pedig nem tudom mi olyan nehéz ezen.. ha adnának módot rá, hogy megváltoztassam, hogy mi hol van, pár óra alatt simán rendbe lehetne tenni tök logikusra meg használhatóra. Meg ilyenek, hogy ha az egyik helyen Volt a mértékegység, akkor a másik helyen miért mV, aztán csodálkozok, hogy nem veszi a be a tizedes jegyet. Ha valamit Auto-ra állítasz, akkor kiírhatná mellé, hogy mit is állított be. stb.. egy csomó aprósággal tök használhatóra lehet tenni őket.
De igazad van, a többi gyártóé sem különb, a Z170 Asus-om sem volt az UI tervezés csúcsa, de ettől azért egy fokkal jobb volt"És persze ha egyik helyen állítod, a másikat nem lövi utána."
Na igen, de ilyenkor vajon melyik az aktív? Mi történik, ha a két helyen eltérő értékre állítod? Azért akadhat ezzel némi probléma ígyAkinek nem stabil a memória beállítás annak itt egy guide 1usmus-tól, a memória tuninghoz:
AMD Ryzen Memory Tweaking & Overclocking Guide[ Szerkesztve ]
-
szente
addikt
-
weri
senior tag
válasz szente #11809 üzenetére
Eloszor is egy kisebb orajelen pl. 3.8ghz-hez keresd meg a stabil feszt. Ezutan tudod meg majd hogy pl. 3.9-hez mennyit ker, aztan kovetkezohoz stb. De tudnod kell vannak peldanyok amik 100-200mhz + -hoz mar rengeteg feszt kernek. Ha pl. 4.1 utan mar 0.05-0.1-el tobb feszt ker (Vcore1.4+) akkor eleg rossz peldanyod van. :/
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
szente
addikt
Azért kérdeztem a VID-et, mert bekapcsolt PBO-val és néhány egyéb beállítással boostol 4.3Ghz-re is az összes mag(azt nem tudom, hogy egyszerre e, illetve az effective clock viszonylag alacsony) és ilyenkor a Vcore és a VID is 1.4V környékén van.
Ha beállítom a szorzót fixen mondjuk 41-re(PBO off) és a VCore-t 1.4V-ra, akkor a VID 1.1V-ra csökken fixen és pár bench lefut ugyan stabilan, de pl a cinebench egyből elhasal. Érdekesség, hogy ha fix szorzóval offsetelem a Vcore-t, és nem fix 1.4V-ra állítom, akkor el se indul a gép, legyen bármekkora az offset. Nem fix szorzóval és bekapcsolt PBO-val működik az offset rendesen.
Ezért kérdeztem, hogy hol tudom állítani külön a VID-et a BIOS-ban, mert kipróbálnám fix 1.4V-al és az 1.1V-nál magasabb VID-del.[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
Másfél óra BF1 (érezhető volt a váltás...) meg két Cinebench run alatt nem volt fagyás, eddig stabilnak tűnik a memória.
Ezt produkálta, itt milyenek az értékek? Hőfokok pl. normálisak? Pontszám az megfelelő egy 3800x-nek?Órajelek mehetnének még kicsit feljebb, ehhez a PBO értékeket kellene szerintem beállítani, de még nem tudom, hogy mit-mire.
[ Szerkesztve ]
-
weri
senior tag
válasz szente #11812 üzenetére
Azert mert "atb*sz" ilyenkor a bios. A vid fesz ilyenkor nem valos. Az a fesz valos amennyire allitottad. Nekem is a vid fesz manual oc-nal 1.1 szokott lenni holott a Vcore 1.325 amugy :d es ezt mutatja is a hwinfo. Nalad nem azert hasal el mert az altalad latott vid fesz 1.1, hanem azert hasal el mert vagy az 1.4-es fesz keves vagy nem jo az llc beallitas.
Offsetre allitva 1.45-volthoz kepest (msi alaplap) "-" -ra kell tenni.
Ha manual oc van es offset akkor 1.1 volthoz kepest "+" -ra kell tenni.[ Szerkesztve ]
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
-FreaK-
veterán
válasz -FreaK- #11813 üzenetére
Mekkora szop@s.. most látom csak, ahogy elindítottam az Aida tesztet, hogy nem is fogadta el a memória beállításaimat, és vissza állt alapra valszeg, 2133Mhz-re..
Pontosabban úgy nézem, hogy az időzítéseket elfogadta amiket beállítottam, viszont a Memory multiplier hiába van 38-on, akkor is 2133-on megy, mit nem állítottam be rendesen?[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz -FreaK- #11815 üzenetére
Megtaláltam még egy helyen az időzítéseket, itt is beállítottam, de nincs hatása, nem maradnak úgy a Windows-ig. Elképzelhető, hogy nem stabil és azért fut neki a bootolásnak kb. kétszer (és közben eldobja a beállítást), azt hittem, hogy az csak a memória tréning, de lehet, hogy nem stabil.
[ Szerkesztve ]
-
Sz4bolcs
senior tag
3600x-nek hány mhz-t kell bírnia fix allcore oc-nál?
-
nagyúr
válasz Sz4bolcs #11817 üzenetére
Különösebb varia nélkül SMT OFF-al ment a 4,4 GHZ, SMT ON-al a 4,3 GHZ - fix 1,3 Volt Vcore-al.
Pár teszt lefutott 4,5-ön is SMT OFF-al, de pl. a CB20 már nem. És nem a hőfokok miatt. Piszok jól le vannak válogatva.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz Sz4bolcs #11819 üzenetére
Visszaraktam auto-ra, mert 4,3-on buktam az egymagos teljesítményen, nekem az meg nagyon fontos. 4,4-en kiváló volt, de sajna az SMT OFF meg azzal jár, hogy nincs sleep (S3 state), és az is fontos nekem.
Tökéletesen jól fut auto-n is, még ha lesz kedvem, kipróbálok egy offset minusz Vcore-t.
Csak a ramokat lőttem be XMP-vel (Asus lapoknál D.O.C.P.).RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Simi37
őstag
válasz -FreaK- #11822 üzenetére
Szerintem 4400-ra ne tedd. Ha az IF mód feleződik akkor azzal többet buksz, mint nyersz a +600mhz ellenére. Érdemesebb a 3600-3733-3800 vonalon mozogni és minél szűkebb időzítéseket használni.
Ahogy elnézem már próbáltad. Hát akkor jobb híján xmp de az órajelet vedd le 4400ról 3600ra, a 4400 időzítéseivel csak beveszi a 3600at. Kiinduló pontnak már jó lenne, hogy nem 2133on vagy.Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
-FreaK-
veterán
válasz Simi37 #11823 üzenetére
Most kipróbáltam XMP-vel, bár itt is van több beállítás a bios-ban, a xmp high frequency support-ot level2-re raktam a 3-ból, bár fogalmam sincs, hogy mit csinál.
Most annyit elértem, hogy a korábbi 2133Mhz alatti 101-104ns késleltetés 75-76 lett.
Ami még eszembe jutott, hogy a dram calc safe presetjét is meg kéne próbálni, és azon finomítani.
Amúgy kismilió dolgot lehet még tenni, a stabilizálás érdekében, pl. a ram feszültség is csak 1.42 volt eddig, nem a max 1.45. De itt van ez a guide, egyenes a cacluator készítőjétől: [link][ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz -FreaK- #11824 üzenetére
Agyrém. A próbálkozások közben (nem post-ol) egyszer csak bejutok a menübe és látom, hogy eltűntek a mentett profilok, na mondom faca törlődtek, de nem baj, beállítok mindent előröl. Aztán látom, hogy hiányoznak bizonyos menüpontok, megnézem a bios verziót: F3. Szuper.. gondolom mivel többször nem post-olt, ezért átállt a backup bios-ra a rendszer. Most rá kéne jöjjek, hogy hogyan lehet vissza állni, mert kapcsoló ezen a lapon még nincs.
Azt azért sejtettem, hogy jól meg fogom szivatni magam ezzel a rammal, de a végén majd megéri. Hát már kezd fogyni a türelmem.. de maradt még 4972 beállítás kombinációs lehetőség, szóval nem adom fel..
-
-FreaK-
veterán
válasz -FreaK- #11825 üzenetére
Optimized defaults betölt, majd:
(itt volt még közben ~két óra egyéb próbálkozás)-XMP 4400 betölt, semmi más, post+boot ok: memória késleltetés: ~75ns
-XMP 4400 betölt-> ram multiplier 3800+ fclk 1900: még post sincs, nemhogy boot. Az elmúlt két órában ezt próbáltam működésre bírni, nem tudtam sehogy. Időzítések lazítása, feszültségek, egyéb tweak kombinációk semmi.
-XMP 4400 betölt-> ram multiplier 3600+ fclk 1800: post+boot ok: memória késleltetés: ~70ns
a fő időzítések így a HWinfóban 20-19-19-39Van egy olyan érzésem, hogy az fclk 1900-at nem bírja a rendszer. Ezért is kérdeztem a múltkor, hogy az mitől függ hogy megy-e, alaplap vagy CPU? azt hiszem azt írta valaki, hogy CPU. Ha ez igaz, akkor valszeg rossz számot húztam a szilícium lottón.
fclk 1900Mhz stabilizálásra van valakinek még ötlete esetleg? SoC feszt 1100mV-ig próbáltam.
Ha végképp nem megy, akkor jön a 3733/1866Mhz, ha az se, akkor marad a 3600/1800 és akkor itt megyek lejjebb az időzítésekkel.
-
snecy20
nagyúr
válasz -FreaK- #11826 üzenetére
Ha esetleg régebbi BIOS van fenn, érdemes a legújabbal is próbálkozni, mert elvileg lassacskán, de ezen az FCLK jelenségen is javítgatnak az alaplapgyártók. Legalábbis azt mondják a többiek, hogy a nyár végi állapotokhoz képest már jobban neki lehet feszülni az 1900-as FCLK-nak. Ugyanakkor maga a kifogott CPU is bőven határt szabhat a dolgoknak.
A VDDP és VDDG feszeken ajánlatos még emelni egyébként a default-hoz képest.[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
-FreaK-
veterán
válasz snecy20 #11827 üzenetére
A legfrissebb BIOS van fent, természetesen :)
Már a backup biost is frissitettem F11-re.Ezért is szeretném tudni, hogy mi befolyásolja, hogy el tudod-e érni az 1900MHz-et.
Ha alaplap függő,akkor vettem volna olyan lapot, de gondolom nem tudja senki, vagy lehet hogy szilícium lottó csak. -
-FreaK-
veterán
válasz Simi37 #11830 üzenetére
Oksa, már beletörődtem, tudom amúgy is, hogy nincs túl sok jelentősége csak picit piszkálja a bennem élő maximalistát főleg, hogy azért vettem az 3800x-et is a 3700x helyett, mert 100-150Mhz-es magasabb boostot tud, gondoltam jobb a szilícium, de ezek szerint annyira mégsem
Beállítottam a dram calc által 3733-ra dobott időzítéseket, és simán indult is a gép utána, viszont az Aida64 meg a HWinfó tök más időzítéseket ír, nem tudom miért, mintha megint eldobta volna a rendszer amit beállítottam.. a késleltetés sem valami jó, 68.7ns.
Ez most megint FTW pillanat, de nem gond próbálkozom tovább..[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz Simi37 #11830 üzenetére
Közben utána olvastam, a max. IF sebesség a CPU-ban lévő IO die-tól függ, ami meg független a CCD-k binelésétől, tehát totál szerencse kérdése, hogy mit fogsz ki, de a 3800x-ek többnyire szokták tudni, azt írták. Pechem volt a procival.
Volt aki ugyan így próbálkozott rengeteg variációval, magas feszültségekkel, de semmi, 1900-on nem bootol neki se.
-
Omli85
őstag
Urak van itt valaki aki C6H-t használ 3xxx mellé?
Milyen biost használ mert eddig egyik se nyerő ami a hivatalos oldalon van egytől egyig használhatatlan. 0d meg 8 post code error kb minden restart vagy inditás után ha egyáltalán hajlandó elindulni. 2 fajta rammal is próbáltam bios reset se segit mikor olyan kedve van elindul mikor nem akkor meg nem. Másik lapban hibátlanul müködött. Nagyon ugy nez ki akkor alaplap csere lesz a moka vége. A lap 1700-al friss biossal ugyanezen ramokkal hibamentesen mükodik teszem hozzá.ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Picco
addikt
válasz Omli85 #11835 üzenetére
Nekem 7601-es bios jo volt, fent is van az asus honlapjan.
Bios renamerrel atnevezed es a megfelelo usb portba dugas utan mehet a flash a hatso IOn levo gombbal.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Simi37
őstag
-
Omli85
őstag
Azt próbáltam legelőször kevés sikerrel biosba nem jutok be mert még előtte postnál megfagy :/.
(#11837) Simi37 : első gen start óta nyüstölöm nem volt probléma mentes start sem a korai biosokkal betudtam annak de ahogy a fórumokat olvasgatom nem vagyok egyedül a jelenséggel .
Egyelőre most 7704 beta bios az amivel sikerült relative működésre bírni. Amúgy konkrétan ugyan azok a boot errorok jönnek elő mint anno megjelenéskor ami azért elég gáz pláne egy ilyen lap esetén.
Mindenesetre meglátom mire jutok nem ma kezdtem én se azért csak azt hittem kicsit egyszerűbb lesz a váltás és nem megyek vissza az időben .
Köszi a gyors válaszokatASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Pro!Petya
addikt
válasz Omli85 #11835 üzenetére
Vagyunk jópáran!
7601 teljesen rendben van hozzá. Sőt szinte mindegyikkel megy simán
Én is 1gen óta hajtom és majd az összes biost (bétákat is) kipróbáltam rajta és mindegyikkel bootolt.
8-as hibakódót amúgy a sima hátlapi cmos clear is orvosolja de extrém esetben a manual (elem ki + ram modulok is).
Gen váltásnál az utóbbit mindenképp, flash után is. (ezt csak egyszer kell, miután eszi az új gennel a bioszt utána már oda vissza flashel-hetsz akár cmos clear nélkül is amit akarsz rá)
Ott nem minden esetben elég a hátlapi, ezért is írkálták tele a forumokat a userek mert luxus két plusz mozdulat a mai világban egyeseknek. Egyszerűbb telesírni a netet.
Ami még érdekes lehet hogy memoria timing túlfeszítésekor is dobhatja ezt a hibakódót.[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz Thrawn #11840 üzenetére
Igen, úgy értettem, hogy mást mint amit beállítottam a bios-ban, csak rosszul fogalmaztam
Nem értem egyébként hogy miért csinálja ezt. A bios-ban beállítottam mindent amit kellett, kiléptem mentéssel, simán indult is a rendszer, de ott nem azok az időzítéseket mutatják a programok, amiket beállítottam. Visszalépve a bios-ba megint minden jónak tűnik.
A következő alaplapom nem Gigabyte lesz szerintem.. -
Picco
addikt
válasz Simi37 #11837 üzenetére
nekem tuning eseten ha memoriat is beallitom meg minden subtimingot etc 1usmus calculatora szerint akkor van ki-be kapcsolas nalam.
azon gondolkodtam hogy lehet azert van mert nehany beallitast csak az elrejtett AMD menuben talaltam meg, lehet hogy valamiket duplan allitottam.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
hackeeeee
Jómunkásember
Érdeklődő kérdés, van itt valakinek Asrock B450 ITX AC fatality lapja? Kíváncsiságból feltettem a 3.70-es bios-t, és úgy vettem észre, hogy megszűnt létezni az allcore OC lehetősége, és csak XFR tuning maradt. Ez lehetséges, vagy csak nagyon eldugták a menüt? Sehol sem találtam, az AMD OC menüpontban csak hült helye lett ennek a lehetőségnek...
Véleményem szubjektív...
-
Picco
addikt
válasz Omli85 #11838 üzenetére
most kapcsoltam csak hogy van uj (2 napos) beta bios Crosshair VI Hero-hoz, bar nalam nem ugy tunik mintha megoldotta volna a cold boot problemat.
(kereso: asus rog x370 )
Linkek:CHVI Hero - https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/m...-ASUS-7704.zip
CHVI Hero Wifi - https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/m...-ASUS-7704.zip
CHVI Extreme - https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/m...-ASUS-7704.zip**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
nagyúr
válasz Pro!Petya #11839 üzenetére
+1.
És (#11844) Picco: 7601 nálam is jól muzsikál. (CH6 Extreme), bétával nem kísérletezem, semmi nem indokolja nálam.
CPU hőfokkal kapcsolatban: legtöbbet az számít, hogy mennyi az alap hőmérséklet abban a térben, ahol a gép üzemel. Felfigyeltem rá, hogy fűtés előtt van a szobában kb. 20 fok, ekkor idleben a CPU 28-30 fok körül mozog, ha beindul a fűtés és lesz 23 fok léghő, akkor az idle is rögtön 33-35 fok lesz, és így tovább....RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Nartaas
tag
Beújítottam egy 3700x-et egy Asus rog b350-es lapban. Némi kellemetlenséget okoz a heat/fan management. Az normális, hogy egy böngésző megnyitására is felpörög százra a cooler? Minden kis műveletnél ezt csinálja. A fan curve állítgatása javított a helyzeten de nem oldotta meg teljesen, egyszerűen olyan 10-15 fokos heat spike-okat csinál a proci ami kezelhetetlen. Elég szarul van megoldva a boost, meg hogy már egy tizedmásodpercnyi túlmelegedés miatt is megpörgeti a coolert. Más tapasztalt ilyet? Nálam csak az segített, hogy kiiktattam a boost-olást:S
-
szente
addikt
wwenigma téged keresnek
-
Omli85
őstag
válasz Pro!Petya #11839 üzenetére
Végig mentem ezeken én is a probléma az, hogy totál alapon sem bootol ha semmi nincs állítva frissen fashelt bios esetén is akkor indul el ha kedve tartja. 1gen esetén ram bállításoknál dobta ezt ha valami nem tetszett neki itt meg már alapból.
(#11844) Picco : igen ezt találtam meg tegnap este én is most ez van fent ezzel egyelőre okénak tűnik. Az alap feszeket mondjuk eléggé megtolja érdemes átkonfigolni mindent.
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft