Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • -FreaK-

    veterán

    válasz Create. #11804 üzenetére

    Igen tudom, utána néztem, de nálam nincs ott az a menüpont :N

    Beállítottam a dram calculator által dobott értékeket, most jön a tesztelés. Mit ajánlotok, milyen teszt programokkal nézzem meg?

    Pár észrevétel a folyamat közben:
    1: Ez a Gigabyte bios (X570 Aorus Pro) egy nagy fail. Ilyen ökör módon felépített biost még nem láttam. Ember legyen a talpán aki ezen kiigazodik és megtalál benne mindent. De ez csak egy dolog, olyan logikátlanságok vannak még benne, hogy a hajam tudnám tépni. Több beállítás megtalálható több helyen is, aztán találd ki, hogy mi történik, ha csak az egyik helyen állítod be, meg mégis hogy működik. Némelyik beállítás jól el van dugva, pl fclk. Azt két helyen is beállítottam, az egyik helyen más neve volt.. felvehetnének valakit aki tud felhasználói felületet tervezni, mert ez így botrány.

    2: A dram calc által dobott értékekkel is volt gond, volt olyan amit nem tudtam beállítani, mert mondjuk 4 volt a min. de 3 kellett volna.Ez fontos lehet, mert nem tudom az összefüggéseket (és van pár), hogy ha ezt erre állítom, akkor melyiket még mire kellene.
    Van amire az írja a calc (tWRRD), hogy 1/3 legyen, na ilyen nincs csak egész számok, lett 1. (esetleg úgy kell érteni, hogy 1 vagy 3?)
    Az időzítéseken kívül a többi beállítást értéket nagyrészt meg sem találtam, csak egy párat. Ott van még ugye az Advanced fül is a calc.-ban, azokat is be kellene állítani.
    Az is lehet, hogy van ami tök más néven van a biosban, volt olyan ami hasonló, de nem egészen.

    3: Ha nem lesz stabil, akkor jó nagy meló lesz kibogozni, hogy mivel is kellene stabilizálni, bár már találtam leírásokat erre, de nem egyszerű a dolog, van úgy 50 paraméter amin lehet módosítani..

    4: Ha stabil lesz, akkor meg valszeg tud ez a ram még többet is simán, pl. megpróbálhatnám a CL12-t is 3800MHz-en.

Új hozzászólás Aktív témák