Hirdetés
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben88
őstag
Giga lap tulajok. Nektek is piszok lassan es addig kb a gepet megfagyasztva indul el az RGB Fusion 2.0?
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
worxland
addikt
-
bozont
veterán
Így teljesít a Bf5 alatt, a beállításokat elfelejtettem felvenni, de így fest: [kép] [kép] [kép]
Kevésbé cpu igényes játéknál meg 4050MHz körül. -
-
mozso
senior tag
Nem biztos, hogy mindenki úgy használja a Typhoon Burner-t és az 1usmus Ryzen Dram Calculatort, mint ahogyan azt megálmodták a program készítői. Én biztosan nem így használtam eddig... :-)
Emiatt kicsit dúrvább (jobb) időzítésekkel használtam a ramokat, ami szerencsére nálam semmilyen stabilitási problémát nem okozott 6 hónap alatt, de lehet páran emiatt szenvednek.
Korábban úgy gondoltam, hogy a "Profile version" -> V1 vonatkozik rám, hiszen a memóriám a jobb minőségű sorozatból van. Emellett a Typhoon Burner által kiolvasott valós ram adataimat a Ryzen Dram Calculatorba importálva azt gondoltam, hogy a legprecízebben járok el.
Nos nem.
A Ryzen Dram Calculator nem használja fel a Typhoon Burner adatait, akkor sem, ha azokat importálás után megjeleníti korrektül, KIVÉVE, ha a "Profile version" -> Manual-ra van rakva.
Én ezt nem tudtam, de most már tudom. Mivel én nem egy 4x8GB-os gyárilag összerakott ram csomagot vettem, hanem 2 külön vásárlasból lett meg a 4 modul így van különbség
Gyorsabb moduljaim, manual profil mellett helyesen értelmezett időzítésekkel:
[kép]Lassabb moduljaim, manual profil mellett helyesen értelmezett időzítésekkel:
[kép]Ryzen Dram calculator V1 profil mellett beolvasott ram adataimmal, itt nem számolja ki a ram valós adataiból a rendes értékeket:
[kép]Ami tökéletesen azonos a gyári V1-es időzítéssel, mindenféle kiolvasott ram profil nélkül.
[kép]Azaz Ryzen Dram Calculator V1 profil nem veszi figyelembe a Typhoon Burner profilt, csak a Manual beállítás.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Kösz srácok, tudom hogy lehetne több fps a beállítások csökkentésével, de jó nekem ez így.
Most csak azt akartam szemléltetni mit tud a proci olyan esetben ha ki van használva. Meg hogy hagy azért némi tartalékot a Vega 56-ban, még így 1440p ultrán is. De tudom hogy ehhez a játékhoz ideálisabb lenne egy 8/16-os proci.
Nálam amúgy nincs gond a DX12 (csak annyi hogy sokkal lasabb a játék és pályák betöltése mint DX11-ben). Még 4690k mellett próbáltam a DX11-et és lassabb volt mint DX12-ben.
Na meg ez a Future Frame Rendering ugyan szép fps boost-ot ad, de mellé extra lagot is, így multiban inkább érdemes kikapcsolni. -
mozso
senior tag
Szintén javasolt a Ryzen Dram calculator advanced fülénél lévő adatokat is beírni a biosba Feltéve, ha van Typhoon Burner kiolvasott profil és azt Manual módnál be lett importálva a Dram calculatorba, majd calculate SAFE vagy FAST gomb meg lett nyomva. Illetve az sem árt, ha megvan milyen a memória chip, sr/dr, stb.
-
-
szabeska
addikt
Egyebkent a memory interleaving + tweaks blokkban levo dolgokat egyaltalan nem talalom Tomahawk Max lapon, valamint a feszultseg ertekek is ossze vissza/mas neven vannak szerintem a biosban, igy nem is tudok mindent beallitani, amit kellene... Igy gondolom nem sok ertelme van. Ha ezt tudom, nem veszem meg a 3866-os ramokat, csak 3600-ast egy ezressel olcsobban, azt nem kell piszkalni hogy rendben menjen a North Bridge orajele. Csak emiatt szenvedek most vele.
F1
-
fudi2002
veterán
-
Pro!Petya
addikt
válasz boogie84 #11760 üzenetére
Az se rossz!
2 körös vízzel nálam így fest full Auton. :
(amúgy fix 4,35GHz -en használom csak kiváncsiságból megnézem már nálam is hogy muzsikál Auton az MW-vel)Azért bármilyen urban legendek is keringenek itt , nagyon nem mindegy a hűtés hiába 7nm és a többi.
Kraken X62 Aio-ról (kb ~D15 szint) váltottam építtettre és közel 8-9 fokot nyertem P95 small FFT alatt.
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
Köszi, ez hasznos volt!
Csatlakozom én is most már a topichoz, a végső konfig ez lett:
Ryzen 3800x + Gigabyte X570 Aorus Pro + Patriot Viper Steel Series 16GB 4400Mhz CL19 + Corsair MP600 1Tb Pcie gen.4 SSD.
A CPU hűtő pedig marad a Noctua D15, vettem hozzá AM4 kit-et.Most fogom majd összerakni, egyelőre attól félek csak, hogy megtalálok-e minden opciót a bios-ban, amit a dram calculator mutat.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
-
ScomComputer
veterán
-
fudi2002
veterán
válasz ScomComputer #11776 üzenetére
"Z570" Az majd 2 évvel később, 3 socket váltás után lesz...
Bocs, nem lehetett kihagyni..Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz fudi2002 #11769 üzenetére
Érdekes hogy miért nem, 3800on gond nélkül megy a 3400as Patriot Viper 4-em 1900as FCLK-val....
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
fudi2002
veterán
válasz wwenigma #11779 üzenetére
Mert a Tiéd Viper4, csak azóta a Blackout jött, amik már némelyik lapban az xmpt sem tudják. A steel meg vegyes.
Ezzel szemben egy gskill vagy ballistix berak, xmp belő és 99,5% hogy megy."(#11781) wwenigma "
Vegyél sokat Majd szólj, ha tudja 1.38v vdimm mellett a 3600 cl15-öt..(#11781) wwenigma
Annyira válallok, mint amennyire Te a 3800as patriotodra... Csak egy kicsit jobban.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz fudi2002 #11780 üzenetére
Kapható még. :) G.Skill-rol is olvastam érdekes dolgokat, egyes tipusokrol de azért mégse skippelem az egészet.
mod-ra: garanciát vallalsz hogy mindegyik tudja? Mert nem írtál konkrét típust csak a márkát hogy mellőzni kell...
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
nagyúr
válasz fudi2002 #11780 üzenetére
Ebbe van valami. Viper Steel ramom van, 2*8 GB 3600 CL17, Asrock Z170-es lapban csuklóból ok, B450 PRO 4-ben már csak 3200, XMP betölt, random fagyások, X370-es Asus CH6 Extreme-ben meg szintén rendben.
3200 CL16-os G.Skill Trident Z RGB-nek meg tökmindegy melyik lapban van/volt, mene - és ez még nem az AMD-hez kiadott variáns.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
arabus
addikt
-
rantotthusi
tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne felétek hogy tényleg 20-30 Fpssel több lenne a játékok alatt ha 2600x helyett 3600 os ryzent vennék? ezt kommentben irták nekem de nem itt hanem az egyik youtube hozzászólásom alkalmaval, de tényleg igy van? a jelenlegi vga-m az egy rx 580 8gb és ennek nem lenn elég egy 2600x? később valószínűleg egy rx5700 vga lesz majd, de játékok alatt igaz az a 20-30 fps? mert nekem ez olyan hihetetlen....
-
varmi2
nagyúr
válasz rantotthusi #11784 üzenetére
Rx580 esetén az a limitáló, nem a cpu, főleg ha ki van maxolva a grafika. De rx5700 esetén már lenne előnye a 3600-nak.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
boogie84
veterán
-
Omli85
őstag
Üdv az uraknak csatlakozok a klubhoz én is egy 3700X-el .
1700-at fog váltani egy Asus C6H X370-be fog kerülni épített vízzel hűtve. Holnap kezdődik a móka mert új blokkot is kap a rendszer és akkor már tartok egy kis takarítást is .
Majd jövök az élménybeszámolóval mert ahogy olvasgatom kicsit más már ezeknek a lelki világa mint az első szériának volt.
Addig is Boldog Karácsonyt Mindenkinek!ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Pro!Petya
addikt
válasz boogie84 #11786 üzenetére
Itt van a hűtési teljesítmény ~60-65%-a a külső radiban
gépen belül már csak egy NexXxoS UT60 radi + egy tartály/pumpa kombó és a nem merev csövezés van de az még elég trehányul néz ki jelenleg majd ha rendbe tettem csinálok arról is képet.
(jah meg a X62+G12-es kör a GPU-n)Hogy a 3700X-et hogy bírná az jó kérdés.
Nincs esetleg mérésed small FFT alatt hogy ott mennyit eszik hwinfo alapján (sacc/kb)?30 perces small FFT az AIO-val:
(Előtte 15perc volt az idle de ez az átlagokból gondolom lejön)
83,5 fokon állt meg fél óra után.Ugyanez a teszt a mostani (kb 2,5 literes) custom rendszerrel:
74,3 fok.(#11789) mozso
Pontosan
20 - 21 fokos szoba ,MO-RA3 360 Pro és a VPP755v3 is csak max-on ~2700-on ketyeg, idle ~2080rpm. (2. fokozat az 5-ből) -
mozso
senior tag
Azt a vízpumpát azért sasold alaposan, nem túl jó sztatjai vannak.
-
Pro!Petya
addikt
Bevállaltam, mert akinél müxik annak nincs panasza rá aki meg hibásat kifog az pár nap alatt úgy is észreveszi
Sajnos ez a széria ilyenre sikeredett. A 14 nap alatt meghajtottam, és mivel semmi hangja se baja nem volt így meghagytam. 49 euróért meg nem rossz vétel volt (főleg ha működik )[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
Helló,
PBO + XMP profil van csak aktiválva. 3800x & Aorus Pro kombináció.
Melyik feszt vegyem lejjebb, hogy a chipset ne legyen ilyen meleg?
Zárt ház, silent módban van a gép. -
boogie84
veterán
-
Pro!Petya
addikt
válasz boogie84 #11795 üzenetére
Jól látom hogy avg 1,062V feszt kapott proc és ~3700Mhz-en futott a P95?
Úgy nem csoda hogy csak 65 fok. Sőt, ha ez a két érték valós akkor még sok is.
Large FFT -nél azért tud megugrani boostod mert másképp terheli a procit, annak ellenére hogy 100% itt is a kihasználtság. Olyan nagy FFT-ket használ ilyenkor ami már nem fér el a cpu cache memoriájában így a fő memoriát használja ezért inkább a memvezérlőt és a ramokat teszteli.
Memoria kihasználtságon is lehet látni a difit small FFT 15-30% , Large FFT/ Blend 95+%.[ Szerkesztve ]
-
arnoldito
senior tag
válasz jilian #11794 üzenetére
Ez normális az X570-nél. Egyik ismerősömnél játék alatt 8X fok volt, mert a 1080Ti oda okádta a meleg levegőt. Megoldás, hogy vertikálisan berakta a VGA-t, így -2X fokot nyert. Maximum ha vissza kapcsolod PCI-E Gen 3.0-ra, az hozhat pár fokot, de nem jelentős.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- MárkaLánc
- Diablo IV
- PlayStation 5
- Nem kell új hűtő az Arrow Lake-S elcsúsztatott legforróbb pontja miatt
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Formula-1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest