- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
A.C.E. #41858 üzenetére
Csak mondtam egy játékot, ami először eszembejutott és nem működik
Egyébként a CSGO sem ment és a Titanfall sem, a kb kipróbált 6-7 játékból. De komolyan, nem hogy több fps-t nem kaptam, még inkább kevesebbet, pedig ezek azért nagy címek.
Mindegy, a többin segített ha az automatikus beállítást 1:1 optimalizálásra tettem, vagy játék válogatta, hogy melyikre.
De amúgy sem játékra kellett a cf, viszont alkalomadtán ha játszani szeretnék azt hittem működik. -
hajbel
addikt
válasz
A.C.E. #41487 üzenetére
Kösz szépen, HSM, A.C.E.! Az eladó mondta, hogy ingyé' küld csavarhúzókat, pasztát, garanciavesztés nélkül mókolhatok, azért gondoltam, teszek vele egy próbát. Elég rosszul szellőzik a házam, pedig van bent 4 ventillátor. Beraktam egy ventit a vga mellé 90 fokban elforgatva, kiszedtem a tartóvasakat hátul, hogy így ki legyen fújva a meleg levegő, azzal nyertem pár fokot, de még így is 91 fok alulfeszelve ha rajta van a házon az oldalsó plexi.
-
válasz
A.C.E. #41471 üzenetére
Especiel erre elegendő per pillanat ha pre-wattman drivert raksz fel....
Attól függetlenül, hogy én sem értek egyet az AMD viselkedésével, az nVidia sem jobb, egy ismerős nemrég döntött úgy, hogy ha kijön a Vega, eladja az 1070-esét, és vált vörösre, és dettó a drivert nevezte meg problémának. Mondtam neki, hogy cseberből vederbe fogsz kerülni...
-
colossal89
tag
válasz
A.C.E. #41351 üzenetére
Köszönöm a választ.
Witcher 3 alatt röcögött a game freesync alatt? Többen erre panaszkodtak. Lehet hogy ha két kártya van a gépben azoknál bajosabb
, nálad ugye egy nyákon van a kettő gpu, ott a késleltetés jobb. BF1 alatt írták flickering/stuttering van CF+Freesync el.
Van valamelyikőtöknek két külön kártya CF ben + Freesync? Tapasztalatot írhatnátok ezzel kapcsoltban CF+freesync vel.
-
lotuska
tag
-
-
Pixx96
aktív tag
válasz
A.C.E. #40926 üzenetére
figyelj úgy el sem hozom tőle ha legalább 1 nap próba garit nem vállal rá
aztán aznap nyúzom gta5,crysis3,bf4 stb ilyenkor sokat szoktam tálcázni például az órajel váltások terhelik kártyát rendesen
4k videó stb ami ráfér
de ha tudsz jobbat mondjál kérlek azért annyira nem vagyok otthonos ebben de én általában így tesztelek.
-
h-yle
addikt
válasz
A.C.E. #38953 üzenetére
Vennék, de akkor kéne új lap és táp is. Így jár aki leselejtezett irodai lenovo alkatrészekből épít dolgozós-játszós PC-t.
Lehet most eladom, és addig marad az xbox amíg nem lesz Vega, bár egy év mulva 40-45k körül azért el fog ez menni szerintem (főleg, hogy friss 2 év gar van hozzá). Alszom rá még párat (és a végén részegen impulzusból veszek majd egy túlárazott 1070-et...
)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
A.C.E. #38730 üzenetére
Akkor miért R9 390, és nem 390X-ként szűri? Vagyis, ha a 390x-es eredményeket nézem akkor bizony nincs ott.. Szal szerintem nem X. (number of gpu:1)
Mert pl. Ha 390-re szűrők, akkor Habugi eredménye nincs ott, viszont amivel összetettem, az igen.
Sőt, 390-ek között több a max pontszám, mint 390x-el.
-
válasz
A.C.E. #38683 üzenetére
Alapvetően semmilyenre, ha megfelelően hűvösen tudod tartani, és normálisan meg van tervezve a NYÁK illetve normális alkatrészekből építették meg.
Nemrég találkoztam mai napig használt Radeon 9700-al, ami tuningolva volt. Ami azért alsó hangon is 12 év. Oké, a hűtését lecserélték, mert megállt benne a venti, de ezt leszámítva semmi problémája nincs.
Nekem viszont volt például Radeon 4870X2-őm. Tuningolni nem is nagyon tudtam, és hiába volt jól szellőző házban, elég forrófejű volt alaphangon is, szóval végig gyári frekin használtam. Aztán 2 év után (mikor lejárt a garija) egyszer csak egy bekapcsoláskor fekete képernyő fogadott, és kész.
Szóval a tuning önmagában nem csökkenti az élettartamot, elég belegondolni, hogy (elvileg) azonos GPU-k különböző gyári frekikkel, különböző alap vCore fesszel kerül a polcokra. Ez nem úgy működik, hogy X feszen, Y frekin ennyi az élettartam, és ha ezt Z értékkel növeled, akkor ennyivel és ennyivel csökken az élettartam.
Tisztán (porcicamentesen) és hűvösen kell tartani, oszt ennyi...
-
válasz
A.C.E. #38683 üzenetére
Gyanitom semmilyennel ,okosak mar a modernk kartyak , ha tulmelegszik visszaveszi az orajelet. Nem kell felteni oket .
Ha meg vizezve van ,mint nalam is a 390 es ... mi baja lenne 60 fokon.
Ezert is vagyok csalodott . Megvettem az MSI-t dragabban mint a tobbi marka, tobb fazis jobb potencial . Megvettem ra a vizet . Erre mit kapok :alap 1040mhz helyett tudom hajtani 1100 on .De mar Tomb Raider / Metro2033 ban texturahibakat kapok. Hat koszi .
NV el mit kapsz ? Vehetsz ref kartyat 20 ezerrel olcsobban mint a customok, amibol megvan a vizesblokk ara. Aztan hatar a csillagos eg. -
N@idia
őstag
válasz
A.C.E. #37690 üzenetére
Az a baj, hogy eladni nem igazán tudom a mostani kártyám sajna túl sok van ebből és már egy ideje hirdetem viszont jó hűtésű 290/290X-et sem igazán lehet találni most az aprón! Ez a két lehetőség van jelenleg aki beszámítaná a kártyám és minimálisan kellene csak ráfizetnem Gigabyte G1 380X vagy Gigabyte 290X WF3 valamelyik a kettő közül itt sokan írták nem igazán lenne jó választás a 290X, de én meg a 380X-et jóval gyengébnek találom nem lenne előrelépés a 760-tól a 290X-el viszont igen... A hang nem zavar annyira
-
valenc
tag
válasz
A.C.E. #37314 üzenetére
Nem én cseréltem a hűtést hanem az előző tulaj akitől vettem. Igazából még szét se szedtem. De nála ment jó ideig meg eddig nálam is gond nélkül. De mostmár mind1 is a lényeg hogy tönkrement.... Szerintetek megpróbáljam visszarakni a hűtést és bevinni hátha beveszik vagy felesleges?
-
törölt tag
-
komi77
senior tag
válasz
A.C.E. #36208 üzenetére
Köszi! Nehéz erre mit mondani. A léghűtés kialakításán már túl vagyunk. Egyszerűen - bizonyos játékoknál - kevésnek bizonyult. Szerintem a vga gyári hűtője csapnivaló. Nem szeretnék gányolni, de hogy oldjam meg - jó szellőzés mellett - ezt a problémát. Egyik alkatrésznek sem tesz jót ez a nagy hő tartósan. Több helyen is melegedési problémákról írnak ennél a kártyánál. Szóval nagyon óvatosan használom - ami ekkora értéknél komoly kompromisszum.
-
szasanyi
félisten
válasz
A.C.E. #36150 üzenetére
Itt a gond: nem nekem kell, egy barátomnak próbálok segíteni, de nem úgy, hogyha nem jó vegyen másikat.
Azt mindenki tudja akinek van elég pénze és hajlandósága ezzel legózni, de ő nem olyan. És nem használtam még 1440p-t sem, így azzal tapasztalaton nincs mi elég alá, és mi nem.
Malibutomi: PowerColor 390-et még nem is láttam sehol, de a 2 év gari miatt kiesett a pikszisből a Sapphire-ral együtt. Viszont az MSI R9 390 Gaming a TFV-tel (mint a GTX970 Gaming csak kissé vaskosabb bordákkal) a tesztek alapján nem tűnt sem elég hűvösnek sem halknak. Mi van a Gigabyte R9 390 G1 Gaming-gel, arról nincs infó, tapasztalat? Tesztet nem találtam róla.
hpeter10: ha csak 1080p-re kellene akkor egy jó árú, használt de garis GTX970-et nyugodt szívvel ajánlanék mert nagyon jó kártya. De mivel 1440p a cél, ott már gyengélkedni fog sok játék alatt ez a tesztekből kiderült.
-
Winchester95
őstag
válasz
A.C.E. #28643 üzenetére
Tudnám mivel:/
Igen de akkor körbe fekete csík van, amivel csak a ccc ben tudok ránagyítani. Mert az oldalszegélyek nincsenek jól beállítva.Win7 64 bit volt feltéve.
Most 8.1-en gondolkodom, csak nem tudom milyen legyen....8gb ramom van, akkor gondolom 64bites legyen mert a másik csak kb 4gb ig jó. -
-
RolEnD_
tag
válasz
A.C.E. #27904 üzenetére
Az a baj, hogy már beruháztam 2db 14cm-es ventire, plusz egy 12cm-esre és egyiket sem tudom használni, mert hangos.
Most egy venti szabályzón gondolkodom. Lecserélem a VGA-ra szerelteket valami erősebbre (most max. 800rpm-et tudnak), rákötöm a szabályzóra és beállítom az arany középutat, hogy ne melegedjen és hangos se legyen. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
A.C.E. #26546 üzenetére
hat en kifogtam ennek az ellenpeldajat
.
mondjuk az be is utott volna ha az egyik legbikabb VRMmel szerelt matrixon tulmelegedik a VRM resz.
viszont mas kerdes, hogy kapott vizet aztan valszeg a topik egyik legelegedettebb tulaja vagyok. first world problems, avagy borderlands pre-sequelre ra kellett tolnom FXAAt es 16os AFet mert anelkul 50-60% korul henyelt a 290x 5760x1080 ultran(!). mindezt teljes csendben.
-
-
válasz
A.C.E. #22408 üzenetére
Én is néztem már ezt a corsair cuccot, de mindig az a kérdés fogalmazódik meg bennem, hogy ha visszateszed a gyári ventit a kártyáról, akkor mekkora előre lépés ez? Értem én, hogy a gpu hőjét elviszi a kompakt víz, de vajon ez elég ahhoz, hogy a venti csendesen működjön?
-
ffodi
veterán
válasz
A.C.E. #20145 üzenetére
What?
A hatásfok nem úgy számolandó, hogy a névleges teljesítményt beszorzod a névleges hatásfokkal és kijön egy szám. A hatásfok itt felületesen fogalmazva azt jelenti, hogy a konnektorból felvett teljesítmény hogyan aránylik a táp által leadott teljesítménnyel. Ha 550 W-os a táp, akkor annak "hivatalosan" képesnek kell lennie 550 W teljesítmény leadására, ami a hatásfok függvényében lehet a konnektor felől nézve relatíve több vagy kevesebb. (tehát mindenképp több, mint a leadott, de minél jobb a hatásfok, annál közelebb van a két érték)
A te példádnál maradva egy 550 W-os táp, teljesen terhelve, 80%-os hatásfokot figyelembe véve kb. 690 W-ot ránt ki a konnektorból.
HSM: Lemaradtam a válasszal, látom erre te is ráharaptál.
-
HSM
félisten
válasz
A.C.E. #20145 üzenetére
Ehh, ez fájt...
A tápra a leadott teljesítmény van ráírva, tehát az 550W-os táp "papíron" 550W leadására képes (kisbetűs rész, hogy rövid/hosszú távon, és hány fokon, ne menjünk bele) a mondjuk 80%-os hatásfok csak azt jelenti, hogy 550W leadásához 687W-ot vesz fel a konnektorból.
Az tény, hogy sokéves vagy gyenge minőségű tápoknál ahogy öregszik, úgy szépen lassan csökken a teljesítmény, amit le tud adni, de azért ezt bele szokták a matricás értékekbe is számolni... -
HSM
félisten
válasz
A.C.E. #17021 üzenetére
Nem állítottam, hogy feltétlen kamu. Azt állítottam, hogy semmi sem garantálja, hogy amit a szenzorból tetszőleges számú szoftver kiolvas, az pontos.
Tehát ugyanúgy kiolvashat pontatlan értékeket is, tetszőleges számú szoftver, ahogy pontosat is.
(#17023) players111: Én meg először ellenőrzöm multiméterrel/fogyasztásmérővel, és utána nagyjából fejben helyrerakom, melyik gépen lévő mérő kb. mennyire hiteles.
Amúgy manapság egyre javuló tendenciát mutatnak, ami a pontosságot illeti, ez tény, pláne a normálisabb VRM-el felszerelt, drágább cuccok, akár VGA, akár alaplap.
-
odorgg
addikt
-
norbalia87
tag
válasz
A.C.E. #15908 üzenetére
Koszontem szepen.
Pont ezt a kepet akartam en is feltolteni.
Viszont nem tudom, hogy a gpu alatt balra a memoriatol az a fekete teglalap alaku valami mi akar lenni? Ugyanis csak az az 1 elterest latom a referencia nyaktol amit belinkelt egy forumtars.Meg is van ffodi linkelte be a kepet
Mar csak az lenne a kerdesem hogy a sapphire hasznal barmit is a csavar eltakarasara vagy garancia vesztes nelkul leszedhetem a hutest?
-
Montesantos
senior tag
-
-
Mirman
őstag
válasz
A.C.E. #15720 üzenetére
Tényleg nagyon jónak tűnik , egész hihetetlenek a tuningos eredményei a tesztben de ez 3 slotos és akkor csak 1 hely maradna a tap és közte . Valamint ahogy nézem a fogyasztást nem hiszem hogy a tápom elbirná egy i7 4771el. Lehet hogy a zöld oldalon kellene majd próbálkoznom (bar az ilyen gondolataim kinyilvánítására is megtaláltam az ideális fórumot)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Trollok komolyan
- Mobilinternet
- Milyen videókártyát?
- BMW topik
- Star Citizen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest