- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Montesantos
senior tag
válasz
gootibi #26087 üzenetére
ha biztosra akarsz menni vedd vissza alapra a procit úgy tutira elég lesz az 500-as sharkoon.... (sztem húzva is ki kellene bírnia de ez csak magán vélemény) vga 250 w proci alapon: 95 watt.... a többi komponens elhanyagolható... pár 10 watt alapon a rendszered 370 wattal beéri....
-
Montesantos
senior tag
válasz
Don't Panic #25076 üzenetére
4k-s teszt nem sokan vannak akik ebben a felbontásban tolják
amúgy tény hogy ekkora felbontásnál kell az ekkora tárhely. amúgy jó teszt ......
-
-
Montesantos
senior tag
válasz
odorgg #20829 üzenetére
szép összefoglaló a lényeg benne van...
Az amd-nek a driver frissítéseket kéne megoldani egy kicsit gördülékenyebb frissítésekkel, mert az átlag felhasználót mi érdekli, hangsúlyozom átlag:
Hőfok: nem
Fogyasztás: kicsit
új driver az éppen aktuális játékhoz: na az igen és mi kell neki: egy felugró ablak ami értesíti az új driver megjelenéséről és egy oké hogy frissítsen... automatikusan, és ne kelljen már "varázsolni" a telepítéshez...Olvasgatom már egy jó ideje a másik oldalt is, de ott mintha egyszerűbb lenne az élet ebből a szempontból...
Teljesen igazad van hogy árban midig felette voltak az amd hasonló tudású kártyáinak.
-
Montesantos
senior tag
Kapható: [link]
-
Montesantos
senior tag
Sziasztok!
Akkor belekezdek: 5750 óta csak a piros oldal kártyái voltak nálam (290x-el a végén, abból is egy msi gaming ami nem a legrosszabb 290x-es kártya) mindegyik kártyával megvoltam elégedve tették a dolgukat jött hozzájuk rendesen driver frissítés stb..... néha nem jött össze nekik az éppen aktuális driver, de elfogadtam.
Az utóbbi időben viszont tele lett a hócipőm velük mert az idei évben 14.4 -es driver óta nem tudtak rendes drivert írni a kártyáikhoz.... A frissítést mindig a a honlapjukon található leírás szerint végeztem el az elmúlt években, de az idén a legutolsó frissítés után komplett wint kellett újrarakjak hogy ne akadjon össze valamivel. (nem virágbolti winről van szó) Nem hiszem hogy csak user hibáról van szó mivel elég sokan voltunk akinek nem jöttek be az idén a driverek.
Félre ne értsetek ár-értékarányban tudásban nagyon jó kártyákat gyártanak és valószínűleg gyártani is fognak az Amd részéről, de suport az idén az nulla.... Ezzel lett tele a hócipőm, és valószínűleg másnak is.... -
Montesantos
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #20173 üzenetére
Nincs azzal baj....
-
Montesantos
senior tag
válasz
laci.csabi #20113 üzenetére
Msi 3 év garival [link] vagy ph-n vannak már 95-ért
-
Montesantos
senior tag
-
Montesantos
senior tag
-
Montesantos
senior tag
Sziasztok!
msi gaming 290x 1100/1250 fesz alapon limit:50%-on tomb raider, crysis, watch dogs megy órákon keresztül 80-82 fokos gpu-val.....semmi gond vele..... felraktam a wittcher2-őt és random elhalálozik az egész (nem virágbolti játékok) ha visszarakom alapra a kártyát semmi gond vele.... létezik hogy ezt a játékot nem bírja a fenti beállításokkal?
-
Montesantos
senior tag
Engem is megszivatott már, azóta frissítésnél mindig kihúzom a hdmi kábelt..... igaz a legutolsó frissítésnél (14.9 ) újra kellett rakni a rendszert mert egyszerűen nem kapcsolt fel 3d-be.... hiába pakoltam vissza a 14.4-et
Friss 8.1 felment utána 14.9 és azóta hibátlan....a mai napig nem tudom mivel akadt össze -
Montesantos
senior tag
Lefuttattam egy 3d mark-ot (no extrem, ultra) a sokat szidott 14.9-es szoftverrel még soha nem adott ennyi pontot (10723) pedig a beállításaimat hónapok óta nem piszkáltam (vga: 1100/1250, cpu: 4,6)
-
Montesantos
senior tag
Alakulnak az árak: [link]
-
Montesantos
senior tag
válasz
Ati.Inc #18233 üzenetére
Multira nem tudom mennyire elég a fent említett procik, amit belinkeltem azok single játékok (pályák) biztos vannak olyan játékok amikhez már nem biztos hogy elegendőek ( pl Bf4) de szerintem némi kompromisszummal elmennek a 290x-el azok a procik is a mai napig....
Persze aki igényli a legszebb játékélményt és max fps értékeket az nem sajnál beruházni másik cpu-ra.... -
Montesantos
senior tag
Van itt valakinek tapasztalata 290x cf-el? gtx 980-at akarok de amilyen árban mennek az aprón a 290x-ek lehet jobban járnék ha vennék még egyet.... (fogyasztás nem igazán érdekel)
-
Montesantos
senior tag
-
Montesantos
senior tag
Bocs az off-ért nem találom a beárazós topikot
-
Montesantos
senior tag
Sziasztok!
Msi r290x gaming-nek mennyi a max áramfelvétele? (éppen tápot keresek) lehet kipróbálnék egy 2 vga-as rendszert.....
-
Montesantos
senior tag
válasz
CsigaGyilkos #11279 üzenetére
http://prohardver.hu/tema/a_nagy_cpu-vga_parvalaszto_topik/hsz_1-50.html
-
Montesantos
senior tag
válasz
Walter_White #6924 üzenetére
sztem Msi AB , és még hwinfo ( http://www.hwinfo.com/)
-
Montesantos
senior tag
Multihoz jó sztem a mantle úgyse az árnyékokat nézitek
(képek alapján)
-
Montesantos
senior tag
Szia!
80 fok max, heaven ment nálam 1 óra hosszát nem volt vele gond, hangja elfogadható sztem.( alapon hangtalan, játék közben lehet hallani) bár volt már nála halkabb kártyám is (asus 7870 dcII v2)
Húzni nem húztam egyáltalán, nekem elég eddig mindenre gyári beállításokkal... összességében jó kártya
-
Montesantos
senior tag
Msi 290x gaming kártyán alapból melyik állásban van a bios kapcsoló? (egyáltalán van rajta)
-
Montesantos
senior tag
FPS: 50.9 Pontszám: 1283 Min FPS:18.3 Max FPS: 118.8 (asus 7870 cf minden alapon)
FPS: 54,1 Pontszám: 1363 Min FPS:14.7 Max FPS: 110,9 (msi r290x gaming minden alapon)
FPS: 67.8 Pontszám: 1707 Min FPS: 23.3 Max FPS: 143.4 Msi r290x CCC-ben az energia gazdálkodás feltekerve (más minden alapon)Unigine Heaven Benchmark 4.0
-
Montesantos
senior tag
válasz
ricshard444 #6153 üzenetére
Szerintem igen terhelésnél nem volt akkora hangja a két kártyának...(asus 7870 dc2tg v2) (igaz hogy a lapom, procim nem igazán két kártyára van kitalálva, az alsó csak 60%-70%-ban tekert, felső 90-100% ) hőfokban 70-72 fokos volt a két kártya terhelésnél.
Szoktatom magam a 80 fokos vga-hozAlapon (netezés, filmnézés stb) nincs hangja a kártyának
-
Montesantos
senior tag
válasz
Malibutomi #6151 üzenetére
Azt még nem próbáltam majd este.... ( az biztos hogy előtte asus 7870 volt benne 2 db... és nem volt ekkora hangja)
-
Montesantos
senior tag
Reggel megjött az msi r9 290x gaming... alapon futtattam egy 30 perces ablakos Unigine Heaven Benchmark 4.0 tesztet ccc-ben venti 59% 80C (CM hafx ház 4 db 200!-as venti 1 db 90-es venti 1 db 120-as venti)
-
Montesantos
senior tag
Honnan tudok letölteni normális takarító programot (driver) amd vga-hoz? mindig valami fent marad és előbb-utóbb összeakadnak.....
-
Montesantos
senior tag
Az iponnál van giga 290-es nem ref hűtős kártya elfogadható árban (számomra) soha nem volt még giga kártyám (csak asus) mennyire hangosak ezek a kártyák? Esetleg várjak asusra, MSI-re, a hőfok nem igazán érdekel, csak a hangjuk.... Asus 7870-ről váltanék.
-
Montesantos
senior tag
Külföldi rendelés esetén (Németország) a szállítási költségen kívül jön még valami rá?
-
Montesantos
senior tag
Sima 290-es nem ref hűtős érdekelne, de eddig sehol semmi megköszönném ha valaki segítene....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- VR topik
- Mobil flották
- Sorozatok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- További aktív témák...
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged