- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zovifapp111 #24791 üzenetére
a VRM -et sokallom csak(közel ~90.fok az baromi sok) a gpu nem annyira rossz, bár nem látom mennyi RPM -el tekertek a ventik rajta alapon, és mit takar a maxon
nálam a VGA -ra van kötve a Morpheus ventije, és most heaven alatt max ~1450.ig pörögtek fel, itt még gyakorlatilag alig hallani hogy járnak
És akkor a kép OSD -n(bal felső sarok) és HW infóba is látszódik minden lényeges adat, 3.kört ment a teszt, hogy be álljon max ra a hőfok!
-
válasz
zovifapp111 #24762 üzenetére
Milyen órajeleken járt a teszt alatt a VGA?
Morpheus -al ezek a hőfokok NAGYON ROSSZNAK számítanak! Vagy user error van és valami RETEK 500.FT -os ventiket tettél rá!
Nálam 1150/1600 +75.mV fesz emeléssel sincsenek ilyen hőfokaim!
-
Látom sok mindenben akard a 290.est a 79xx hez hasonlítani!
Sajnos a 290(X) szériába nincs BORÍTÉKOLVA +25% tuning, örülsz ha megy +10% ot azt is fesz emeléssel!
Ez nem 7950 hogy van benne +50% OC mint egy jobb 7950.be!
1200.MHz
örülj ha megy 1150.et fesz emeléssel
vagy alapfeszen 1100.at!
1200.at nagyon ritka ami tudja, vagy ha tudja is, elég keményen szénné feszelve!
Jó is lenne ha a 290 -es széria is olyan lenne mint a 7950 esem, hogy ALAPFESZEN megy +50% OC -t
-
-
-
-
válasz
TTomax #23923 üzenetére
Kicsit nagyon túl lihegitek ezt a táp mizériát!
Nemrég csináltam friss tesztet egy Be quiet straight power E7 480W táppal ami 420.w ot tud 4.ágra bontva papír szerint 4.db 18.A ág!
Egy i7 4770K 4440MHz re húzva + HD7950 1275/1600.ra feltekerve!
És köszöni szépen elbírta a táp, még a (venti)hangját se emelte csak éppen hogy feljebb!
Pedig a fogyasztás mérő 480w ot mutatott, a táp hatásfokával vissza számolva közel 100% ra volt terhelve a 12.v os része!Persze nem azt jelenti hogy mindenki így kicentizve használja a gépében a tápot, mert nekemis egy Seasonic Platinum 1000.es hajtja a 290x et!
-
válasz
lowzor #23758 üzenetére
Szinte tudtam hogy meg fogod MAGYARÁZNI a SEMMIT!
Ha annyira imádnám a TriX et akkor talán olyanom lenne nemde? (egyébként tényleg az első számú kedvencem a Sapphire, és ha ~fél éve mikor vettem a WF3 290(X) -et, nem került volna 20.al többe mint a giga akkor nekem is TriX em lenne)
De mondtam hadjuk a témát, mert te is csak olyan vagy mint a lovak, és szem ellenző van rajtad és ott lebeg a szemed előtt a DC2 más nem is látsz!2 vs 3.év gari nem tök mind1?? 1.év múlva úgyis eladod! nem tök mind1 hogy még 1 év gari lesz rajta vagy 2ő?
Ha meg 2év után adnád el mit fog már akkor érni ez a VGA? kapsz érte 3.e el többet hogy van még rá gari! a TriX meg annyival többet fog érni gari nélkül is mert annak meg jobb a hűtése!
De ezeken a dolgokon megint felesleges vitázni!........
-
válasz
lowzor #23756 üzenetére
Sz.tem hadjuk a témát, mert látom te még nem hallottál Giga WF3 290(X) et működés közben!
honnét veszed hogy hangosabb a wf3? azt meg főleg ne mond hogy porszívó mert ebből is látszik hogy soha nem hallottad még működés közben!
Onnan veszed az egészet hogy, itt a fórumon 1 emberke beírta! te meg el is hiszed? Az asus is ugyan olyan hangos ha olyan ventiprofillal használod mint a giga, ha át váltod a DC2 nél a performance biosra az is ugyan olyan hangos mint a wf3, ha meg én váltom át a wf3 at silent bios -ra akkor ez is halk volt!Ezen felesleges rugózni melyik jobb, vagy hangosabb!
Elpida vs Hynix szintén felesleges vitázni, mivel egyik sem jobb a másiknál!(amúgy nézz utána hogy milyen és mekkora gondok vannak az Elpidás VGA -kal) és az Elpida is ugyan úgy melegedik nem azért nincs hűtve a DC2 mert nem melegszik, ezt csak te szeretnéd BEMAGYARÁZNI magadnak, hogy nyugodt legyen a lelked mert nincs hűtve a DC2 esen!De részemről zárom a vitát!
Engem láttál valahol is ódákat zengeni a WF3 ről? vagy hogy szidom a DC2 est? mert te minden nap leírod hogy ilyen meg olyan minőségi alkatrészek vannak a DC2 esen, és a Sapphire TriX meg kacat műanyag és ezektől a H.SZ ektől rémülnek meg a leendő TriX vásárlók közben meg teljesen korrekt kártya, csak mesterségesen gerjesztik a rémhíreket róla!
Egy kis érdekesség a híres Elida ramodról, gondolom ezt is meg fogod magyarázni!
Vajon miért ilyen magas a BS hibák száma az Elpidás kártyákkal milyen meglepő nem? Bővebben itt!
-
válasz
lowzor #23748 üzenetére
Had kérdezzem már meg NEKED MIRE KELL A VGA?, arra hogy kitedd az íróasztalodra és nézegesd 24/7.be!?
Vagy arra hogy a gépbe tedd, és használod, esetleg 2-3.havonta mikor takarítod(már ha) a géped rápislantasz 3.at a kártyára!Mert minden második H.SZ.ed arról szól, hogy a Sapphire TriX milyen bazári műanyagból van!
A 290 DC2 hűtése meg játékszer ha a TriX hez hasonlítom, attól hogy műanyag burkolata van, SEMMIVEL NEM ROSSZABB mint a DC2
A DC2 -n is ugyan úgy tud rezonálni a burkolat ahogy a TriX -en is, ez nem attól függ miből van, és milyen a burkolat a hűtésen!Nekem a 7870 DC2.n lévő hűtés is sokkal komolyabb mint a 290.en lévő! Mégsem ócsároltam 1x sem hogy milyen vacak a 290 DC2 hűtése!
Egyébként a Giga WF3.asa is sokkal jobb mint a DC2.esed!
Én is kifejezetten RÜHELLTEM a Giga cuccokat mert gagyik és vackok, de ez a 290.es széria nagyon jól sikerült nekik, 110% osan elégedett vagyok vele, pedig vétel előtt nagyon féltem tőle hogy csalódni fogok benne! Ami végül be is jött, de szerencsére NAGYON KELLEMESEN CSALÓDTAM!
Főleg hogy teljes értékű 290x ként üzemel már több mint fél éve egy sima 290.WF3!És maga az egész kártya minőségi cuccokból épült, a hűtése sem olyan rossz, csak én nem 70-80.fokos hőfokokhoz vagyok szokva és zavart, csak ezért cseréltem le a gyári WF3 hűtését!
-
válasz
daveoff #23558 üzenetére
Továbbra sem írtad le! mi az az különleges extra szolgáltatás? Az marha nagy extra hogy adnak plusszba egy kis fing alu VRM lemezt LN2. használatához!(ami kb semmit nem ér) Vagy talán az az extra, hogy vannak fesz mérő pontok a vga.n? mert az van az asus dc2.eseken is!
Ebben ki is merül az extra!
Nekem a PRÉMIUM KATEGÓRIA VALAMI TELJESEN MÁST JELENT!
Egyébként volt már a kezemben 290X Lightning még mielőtt bárki le támadna hogy látatlanba beszélek! Valóban remek vga de prémiumnak nem nevezném!
Nekem a prémium kategória nem azt jelenti hogy, adnak pár kacatot a vga mellé amit SEMMIRE NEM LEHET HASZNÁLNI, vagy éppen csili-vili 3x akkora dísz dobozba van csomagolva! Tele írkálva minden féle marketing szöveggel, hogy a buta népet jól meg tévesszék!
Kinézet: én nem azért veszek egy csúcs vga.t, hogy kitegyem magam elé és nézegessem milyen szép(nek) néz ki! Ha nézegetni akarom akkor nézegetem fényképen!
Egyébként a Vapor 290x is van olyan szép mint az msi, tehát nem lehet ebbe sem bele kötni!
Hűtés: a vapor is van olyan jó(ha nem jobb) hűtésben, és hang tekintetben is mint a Lightning.
Nekem nem KINÉZETRE kell hogy minőséginek nézzen ki egy vga hanem HARDVERESEN legyen minőségi, és itt viszont a vapor a nyerő nem a Lightning!
Természetesen a Lightning is nagyon jól össze van rakva minőségi alkatrészekből, de mégsem annyira mint a vapor!A matrix os példád nagyon jó, ott sem azért fizetsz ki közel 2x annyi pénzt hogy majd az a vga brutál jól fog menni tuningban, mert nekem egy legelső generációs 7950 Dual-X karim is jobban ment mint a híres 7970 matrix!
Egyébként a matrix nál is bele lehetne kötni hogy pár darab ram nincs hűtve vajta, és elég hamar már gyári órajeleken is elkezdenek szemetelni, egy prémium terméknél ilyen baklövést nem lenne szabad véteni!
No befejezem az off.ot, csak hát nem bírtam én sem szó nélkül hagyni ezt a Lightning vs Vapor témát! Mert mind 2 kártya kiválló, de ha a Lightning.ot prémiumnak csúfolják akkor a Vaport is lehet annak nevezni!
-
válasz
daveoff #23554 üzenetére
De áruld már el légyszíves mitől PRÉMIUM a Lightning?
azért mert fém borítása van a hűtésének, vagy adnak a VGA mellé egy valag semmit érő dolgot?
SEMMIVEL nem jobb a Lightning sem mint a vapor! és ha fordítva lenne az árazás tehát a Vapor kerülne annyiba mint a Lightning akkor is a vaport venném én is!
Gondolom azt sem tudod ezek szerint hogy a létező összes REFERENCIA hűtésű AMD VGA -t a Sapphire gyárt(a gyári ref hűtést nem ők tervezik ezt nem a számlájukra írni) vajon miért nem az MSI -vel csináltatja az AMD???
De sorolhatnám még éjt-hosszat! Sz.tem is, és még sok más ember szerint is sokkal minőségibb a Vapor mint a Lightning!Menj vissza csak a 79xx korszakba SORBA HULLANAK el a híres PRÉMIUM kategóriás Lightning -ok úgy hogy 4.ből 4 kuka, tudok mondani nem 2.embert aki 4X vitte vissza a híres prémium Lightning -ot garanciába és a 4.ik is gyári selejt volt! hol akkor itt a prémium minőség?
a sapphire műanyag burkolata meg semmivel nem rosszabb mint egy DC2 vagy épp az MSI -é, a fém burkolat is tud ugyan úgy rezonálni, még jobban mint a műanyag!
Jelenleg is van 7950 Dual-X em már lassan 3.éves, és nem rezonál azóta sem köszöni szépen hibátlanul működik!
-
-
Én itt néztem korábban a sima nem X es gaming ot de itt is Ref nyákosat láttam!
Amúgy mióta gyártanak V308-014 as típust mert most láttam csak hogy létezik ilyen verzió is!
De ahogy írtad is a Morpheus.nak mindegy milyen nyák mert felmegy a nem ref nyákra is!
-----------------------------------------
Scholes9 igen nagyon jó az a venti is a másik gépemben olyan van a cpu.n és annak sem igen hallod a hagját 1500.RPM ig! Természetesen nem kell ezt se maxon 2400rpm el hajtani! A morpheusnak már 1300.is elég hogy 60.fok alatt tudja tartani a GPU.t! -
válasz
Scholes9 #23114 üzenetére
Nekem NOISEBLOCKER Black Silent XL-P van rajta! Nagyon halk 1200.RMP en még semmi hangja de még 1500.is csak halk szélzaj 0.motor hang itt megtudod venni
De ha kicsit többet szánsz rá akkor SCYTHE Grand Flex PWM is nagyon jó vétel!
-
Végülis elég hülyeséget csináltál! az hogy eladtad a 7970.et 55.ért az a része nagyon jó, de a második fele az már kevésbé!
Ha 55.ért eladtad és 65.öt tettél hozzá akkor ha jól számolom kiadtál 120.at szinte a leg rosszabb hűtésű 290X ért!
Én a helyedben inkább ezt vettem volna 106.e ért!
De miért is kérdezed már így utólag
ez olyan mint, eső után köpönyeg!
-
válasz
Scholes9 #22902 üzenetére
A hybrid2 höz amut adnak ventit a radihoz nem éppen a halkságjáról híres, eléggé motor hangja van!
És ugye még mellé jön a pumpa hagja is a hybridnél!Sz.tem hagban is jobb a morpheus(mivel csak a rátett ventitől függ), és olyan ventit teszel rá amilyet akarsz, vagy amire pénzed van!
Ha olyan ventit veszel aminek nagy légnyomása van már alacsony fordulaton is, akkor szinte hagtalan lesz!És a hőfokok alap órajelen sz.tem 50.fok alatt lesznek! Nekem még tuningal(1150/1600MHz) se igen megy 65.fok fölé!
-
válasz
Scholes9 #22900 üzenetére
Úgytudom azon van matrica valamelyik rögzítő csavarnál, ha letudod úgy szedni hogy ne sérüljön akkor nyert ügyed van!
Viszont az AC Hybtid2.est GYORSAN FELEJTS EL!
Mivel KIZÁRÓLAG A GPU.t HŰTI! Sem a VRM sem a Memória nincs hűtve!
Én is ilyet akartam venni de gyorsan lemondtam róla!
Végül egy Morpheus lett helyette ami sz.tem még jobb is(és árban sem több a +2 minőségi halk ventivel), és mindent hűt!
Keress vissza a h.sz.eimre linkeltem be elég sok (teszt) képet róla! -
válasz
Scholes9 #22865 üzenetére
Hát ilyen elrendezéssel ne is csodálkozz!
Alul a fél vga nem kap levegőt, mivel több mint a fél kártyát letakarod az alatta lévő hangkártyával!
Így csak a hátsó venti ad némileg friss levegőt a vga.nak!A vga felett meg ott a nagy böszme Mugen2 ha jól látom, az meg felűről fűti a vga.t!
Amúgy is nagyon rossz az msi gaming hűtése még akkor is ha se alul, se felül nincs mellette semmi! Nem hogy így megfolytva!
-
válasz
N.Ferry #22795 üzenetére
Belinkeltem már egyszer, de segítek itt találod!
de emlékeztetőül..
Tettem a kártya hátára a VRM fölé, egy 8.centis Slim ventit 800.rpm el, nyertem vele -5-6.fokot még a VRM en, így már 60.alatt van a VRM is, és a gpu is lejjebb ment 1-2.fokot!
GPU: 52.Fok, VRM 1-2: 58.Fok a VGA ventik ~1500.RPM -en
a felső kicsi Slim pedig 800.RPM -
válasz
CsigaGyilkos #22750 üzenetére
8.centis Slim(15.mm) venti 800.RPM en járatom csak, a gumicsavarok meg pl ilyen is jó de van sok más típus is!
Nincs semmivel rögzítve(elég stabilan áll a 4.gumilábon), nem mozdult el még 1.mm se!
-
Közvetlenül a nyákra amúgy se sok értelme van mivel nincs hová távoznia a rátolt levegőnek!
És több okból is veszélyes csak úgy a nyákta rádobni! Amiről már szó volt ledarálhat a venti lapátja az útjába kerülő SMD alkatrészt(eket)!
Másrészt ha olyan a venti kialakítása és nem nagyon van leszigetelve a venti vezetékeinek csatlakozásánál a kis nyílás, és oda be tud érni a kártyán lévő kiálló SMD alkatrész ez akàr zárlatot okozhat!Érdemes olyan megoldást alkalmazni amit én is csináltam! Nem direktbe kell a ventit rádobni hanem kell a ventibe tenni gumi rezgéscsillapító bakokat, ez olyan fél centivel kiemeli a nyáktól a ventit, nem fog ledarálni semmit, nem okoz zárlatot, nem megy át a ventiről a rezonancia sem, és van hová távozni a meleg levegőnek is! És némileg stabilabban is a helyén marad a venti!
Ha kinagyítjátok a képet lehet látni miről beszélek!
-
Ezt tudtuk eddig is! mármint hogy az FC4 az eddigi LEGJOBBAN fűtő és leg meg terhelőbb GAME!
sokan a BF4 re esküsznek, pedig az ott beton stabil tuning beállítás FC4 be 1.percen belül megbukik!
És ez nem csak a VGA tuningra igaz, hanem a CPU és memória beállítások is elég hamar megfekszenek ha nem éppen stabil a tuning beállítás!
Nálam is az új etalon teszt az FC4 és valószínűleg elég sokáig az is marad!
---------------------------------------------------------------------------------------------
egyébként 1200 MHz -hez mekkora feszt kapott a GPU?mert azt látom hogy adtál neki +150mV ot de a LIGHTNING már gyárilag emelt feszt kap ha jól tudom!
-
válasz
Milka 78 #22439 üzenetére
Minden CPU -nak MÁS a gyári VID -je(ahogy mostanában a VGA -k nál is, itt is más szinte mindegyik VGA -nak a gyári alapfesze!) még 2 AZONOS FPO számúnak is lehet más a gyári Alapfesze(VID)
Az én 3570K -m nak 1,3525.v az alapfesze hidd el! Volt kb 6.db 3570K -m és nem volt 2.egyforma VID -s benne!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Amúgy most nézem neked Accelero Hybrid -ed van és csak SIMA 290 -ed! egyébként én is Accelero Hybrid -et akartam először, igaz én már az új Accelero Hybrid II -est! Ami árban kb ugyan ennyi lett volna mint a Morfeus, csak épp ott szopás lett volna a VRM, mivel a Hybrid II kizárólag a GPU -t hűti!De hogy kicsit meg nyugodj csináltam 45.Perc FC4.et 1150/1500 on és +75.mV -ot adtam neki! nem adok 100-130-mV -ot mert az 1150.et viszi +50.el is és hiába adok +175.mV ot, az 1200MHZ -et akkor sem viszi csak szemetelve, szóval nincs értelme a halálba kergetni se a VRM -et se a GPU -t!
Én nem akarom gariztatni a cuccaimat, így nem is feszem szénné mint 1esek!
Tehát akkor 1150/1500 és +75.mV
GPU: nem ment 60.ig se, 58.fok volt a max amit látsz a képen, és a VRM is 65.ig melegedett csak!
Most lehet hogy kicsit el pilled a szád, mert a Accelero Hybrid -ed ettől sokkal kevesebbet tud, de hát ez van! Amúgy csak úgy lehetne össze hasonlítani a 2.hűtés teljesítményét ha ugyan azon a VGA -n lenne tesztelve mind 2 hűtés!
Ott van rá a példa HSM kollégának a sima giga Wf3 290.ese alulfeszelve 850.MHz re vissza véve jobban melegedett, mint az enyém 290X re alakítva alapfeszen 1040.en járatva, még amikor a gyári hűtésem volt fenn!
Tehát baromi nagy eltérés van a GPU -k ban is mind melegedés/fogyasztás és tuning téren is! -
válasz
Milka 78 #22436 üzenetére
Múltkor is írtad! De DIREKT NEM reagáltam rá!
Én általában LEFELÉ szoktam feszelni!(még a telón is alulfeszelem az SOC -t) nem felfelé!Alapfeszen megy 1120MHz.et, nincs értelme feszelnem, gyári órajeleket(1040/1250.et) meg -50.mV al viszi!
Amúgy tegyük hozzá azt is, hogy ez a VGA eredetileg egy sima Giga WF3 290 OC lenne!
De mióta megvan 290X OC -s bios al megy hibátlanul TELJES ÉRTÉKŰ 290X OC -ként!Nekem bőven elég(lenne) az alapfeszes tuning is, de még az sem használom ki!
Minek kínozzam +100-150.mV -alaz a +2-3.FPS nem ér annyit hogy +60-80.W al többet egyen a gép!
A 3570.K -t is alulfeszelve 1,2625.V on használom 4500.MHz -en! egyébként gyárilag 1,3525.v lenne az alapfesze, pedig ott nincsenek hűtési problémák se ~45.fokon elvan, leszabályozott pumpával és 800.RPM en járnak a radin a ventik!
Egyébként FC4 SOKKAL jobban fűt mint bármelyik másik játék és a heaven sem melegít annyira mint egy 1 órás FC4. teszt!
-
válasz
DroiDMester #22367 üzenetére
-
válasz
zimi1991 #22389 üzenetére
Keresgéltem de sajnos úgynéz ki ebben a formában NEM kapható(se eBay se Amazon -on)
2.db ból megoldható viszont!
kell egy VGA to 4 pin PWM és hozzá egy 4. pin PWM Y kábel
Azért annyira nem filléres dolog! de azért én kb a feléből kitudom hozni, és nem kell 2.db ból toldozgatni!
-
válasz
zimi1991 #22386 üzenetére
Nagyon egyszerűen, kell egy átalakító kábelt csinálni(vagy aki nem tud annak venni) hozzá!
Én ezt az átalakítót még 4.évvel ezelőtt csináltam az akkori HD5870.esemhez! Azóta már volt a 7850 és 7950.emen is!
És most felkerült ide a 290X -re is, csak most a Gigabyte mérnökei jól meg tréfáltak mert ennél a VGA -nál teljesen másképp van a vga -n a venti csatlakozó láb kiosztása, de csak át kellett dugdosnom az átalakítóba a jó sorrendbe a kábeleket, és máris jó lett itt is! -
válasz
zimi1991 #22375 üzenetére
igen gyárilag nem jár a morfeuszhoz venti, én szerencsére tudtam, és a hűtővel együtt rendeltem a ventiket is!
BlackSilent XLP maximum 2000.RPM -et tudnak, és 2000.en van 31 dBA hangjuk!
Nekem a VGA -ra vannak kötve, és ugyan úgy a VGA szabályozza mint a gyári ventiket, csak csináltam hozzájuk saját venti profilt ami kb ~1500.rpm -ig engedi felmenni őket!
Itt szinte alig van hangjuk(22-23 dBA ra tippelek) mivel itt van szinte a fejemmel egy magasságba, karnyújtási távolságra a gép, nyitott oldal lappal és alig lehet hallani hogy megy a VGA, a gyári Giga WF3 hűtés majdnem ide állapotban volt ilyen halk!a GPU ra MX4 pasztát tettem, nem a gyárit amit adtak a hűtéshez!
-
válasz
odorgg #22363 üzenetére
Én inkább a Morpheus + NoiseBlocker BlackSilent XLP mellett tettem le a voksom!
igaz ez picit több(~24.k) mint mint 20.K De Abszolút NEM bántam meg!
Baromi jól teljesít
FC4 alatt a Max GPU ~55.fok, a VRM is 60-65.fok csak, és ~1500.RPM en a ventiket is alig hallani!
és egy kis HW info bő 1 óra játék!
-
válasz
Laja333 #21772 üzenetére
Na ez nagyot szólt, csak közben besüllt!
Tisztában vagy te mi tud egy i5 4690k 4,4ghz en? A te fx ed 6.GHz nem tudna annyit mint az i5 4.4.en!
Ott más gond van! Énis egy 4400.on járó i5 el hajtom a 1100/1400.on járo 290x emet és nálam nincs semmiféle belassulás(keress vissza a hsz.eimre linkeltem be képeket ahol osd.n látod hogy 100% on megy a gpu.m!)
Pl:
-
válasz
CsigaGyilkos #21288 üzenetére
Azért mérget ne vegyél rá!
Az a 500w csak ~430.W és nézd azt is hogy ottvan mellete egy megfeszelt 4.5.re felhúzott FX cpu is!
Én nem bíznám azért rá a gépem!
-
válasz
fatal1ty1984 #21089 üzenetére
Miért jó az ha úgy játszol, hogy egy elmosott/homályosított minőséget látsz? a te beállításaidon egy távolabbi ellenfelet észre sem lehet venni, mert csak egy homályos praclit látsz a távolban annyira elmosódik minden!
De megmutatom hogy mennyi az eltérés!
a te beállításaidon SSBC + SMAA
ugyan ez jelenleg nálam HBAO+ +MSAA2
és egy másik példa, már közeli dolgokat is halára mossa a beállításod a fegyveren is látszódik a homályosítás elég rendesen!
a te beállításaidon SSBC + SMAA
ugyan ez jelenleg nálam HBAO+ +MSAA2
Szóval inkább játszom 60-70.FPS -el szép éles grafikával mint 100.FPS el halára homályosítva elmosódva!
Ja igen a Giga WF3 290X 1100/1350.MHz en járt a tesztek alatt, de ezek látszódnak bal felül az OSD -n is!
a CPU is látszódik, de leírom azért i5-3570K@4400MHz
-
válasz
fatal1ty1984 #21080 üzenetére
itt linkeltem be én is a tesztemet és a legalsó képen ott van a beállítások is! no olyan beállításokon mérjél, és egyből nem lesz 100.as átlagod!
-
-
válasz
MPowerPH #20883 üzenetére
Nekem nem kell 5000.es felbontás meg 3.monitor, amúgy se bírnám elviselni(volt alkalmam kipróbálni havernál, és nem gagyi cuccon a 3.monitoros buli-buli.t) a monitorok közötti fekete kávát!
Majd akkor kell 5xxx felbontás, ha lesz egyben ekkora monitor és nem 3.ból kell össze szenvedni! és lesz olyan VGA hozzá amiből 1.db elég és NEM fél milkóba kerül!
Én tökéletesen elvagyok 24" -on és FHD -n!
------------------------------------------------------------------------------------
Asbee : tudom hogy te is nem rég váltottál nV 9 -re! és próbáltad ezt is azt is!Az igaz hogy én még nem próbáltam a 9.es nv karikat, de az előtte lévőket mindet, és még mindég azt láttam hogy már sima 2D -ben az asztalon is jóval MOSOTTABB az NV képe mint az AMD -é!
Ez játékokban is így van, és a színek sem olyan jók sokkal fakóbbak/mosottabbak mint amd -nél!
ezt sokan nem veszik észre ha valami fostalicska TN -es monitorral bámulják , de egy normális monitornál egyből észrevehető, bárki mondhat bármit ez így van!
---------------------------------------------------------------------------------
Lapajbacsi : miféle extreme gaming CPU -ra gondolsz? a képeimen láthatod OSD -n ott a cpu típusa is, i5 3570K 4400.MHz en alulfeszelve ketyeg! Alaplap pedig egy Asus Maximus IV Extreme, nem mai darabok, és ha a mostani árukat nézem 80.alatt megtudod venni a lapot+cpu -t
Ez mitől került 200.ba!? De nem mondtál hülyeséget, mert tényleg ott kezdődik a pc építés hogy van egy normális lapod, és szintén normális TÁP hozzá! akkor már túl nagy gondod nem lesz azokkal a dolgokkal amit bele pakolsz!a másik gépembe pedig egy i7 4770K van de mégsem abban használom a 290X -et mert bőven elég neki a 3570K 4400.on, multit meg nem játszom így nincs olyan játék jelenleg amihez kevés lenne!
Ha majd lesz, át dobom a másik gépbe a 4770K mellé és no para!---------------------------------------------------------------------------------
Fail3D! talán nem fostalicska asrock alaplapokat kéne használni sok embernek, és mindenki örülne mert 10.ed ennyi gondja lenne!Az se mentség hogy van egy ASUS lapja, ha abból is a létező leg leg olcsóbb vackot veszi valaki, nem hiába kerül az 1.ik 15 be még a másik 75.be!
-
válasz
daveoff #20877 üzenetére
Persze hogy azonnal reagálnak és butítanak a driverben hogy a ződekkel gyorsabban menjen mint a pirosakkal!
BMW001 ez neked is szól a megnyirbálás neked fejlődés! végül is igazad van csak épp nem a gpu -t nyirbálják meg hanem magát a játékokat és hozzájuk ahány játék annyi driver! itt levesznek egy kicsit az árnyék minőségéből ott egy kicsit jobban elmossák és máris van +5-10.FPS -ed amit ha nem figyelsz alaposan észre sem veszel!
NV már 15.éve is ezt csinálta és azóta is így tud gyorsabb lenni olyan helyeken spórol a játékokban amit alig veszel észre, és máris nyernek néhány +FPS -t!
Csak rossz olvasni hogy ez nem megy az nem működik amaz akadozik! Érdekes módon nálam teljesen hibátlan minden! És ahogy fentebb írtam egyszerre 3.db eltérő márka, és típusú amd karim van és egyikkel sincs semmi gondom!
Node részemről vége az OFF -nak!
-
válasz
mcwolf79 #20855 üzenetére
Akkor nekem is CSODA VGA -im vannak, mivel(jelenleg) egyszerre 3 gép és 3 AMD kari!
1, Asus 7870 Dc2 v2,
2, Sapphire 7950 DualX
3, Giga OC WF3 290(X -esítve tökéletesen hibátlanul már 4.hónapja)
egyik kártyával sincs semmi gondom, mind a 3. tökéletesen működik ahogy a nagy könyvben meg van írva!
Nálam a driverek(beleértve az összes BÉTA -t) is mind jól működnek! (1-2. bétánál volt nálam is hogy, alvó módból nem ébredt fel, de most a legfrissebb 14.11.2 el ez is hibátlanul működik)
Nálam az FC4 is totálisan hibátlanul megy és semmi lagg vagy akadás!
És a beállítások!
Nem tudom hogy egyeseknél miért nem jó ez, vagy az, nem hinném hogy én(és még páran) vagy(ok)unk ennyire szerencsések, hogy soha semmi gondunk nincs, sem a driverekkel sem a VGA -val!
Féltem megvenni ezt az ótvar giga 290 OC kártyát, mert volt korábban több giga kártyám és egytől 1ig minddel megszívtam, mert mindegyikkel csak a probléma volt!
És most nagyon meg szerettem ezt a WF3 as oc 290 et, főleg hogy már 4.hónapja tökéletesen üzemel teljes értékű X -ként! és még így sincs semmi hiba vele!
A hűtését tudtam hogy, szar és gyenge, de ennek ellenére még X -esítve és egy kis +OC -val(1100/1400) is 80.fok alatt vagyok FC4 alatt is!
----------------------------------------------------------------------------------------------
#20861 daveoff : Az hogy 1.hónap alatt kaptál 5.db WHQL drivert az NV -től saját maga bénaságát jelzi, hiszen pont azért kell ilyen sok drivert kiadniuk, mivel mindegyikbe van hiba!a piros oldalon meg inkább dolgoznak rajta többet, és nem kell hetente másik drivert kiadni!
-
válasz
Natrak1982 #20624 üzenetére
neked a Asrock p67 pro3 jó lapnak számít? szinte a leg olcsóbb leg szarabb lap ami kapható(volt) LGA1155.re!
Nekem volt a sokak által istenített, és sok oldal által is dicsért ASRock Z-77 Extreme-4 de alig vártam hogy meg szabaduljak tőle! az eddigi legrosszabb alaplapom volt(pedig az elmúlt 20.éven volt kb 150.alaplapom)
Rengeteg problémám volt vele, és tuningolni sem kellett hogy szar legyen!
De neked legyen szerencséd a p67 pro3 hoz! és legyen hibátlan a 290 es kariddal!
---------------------------------------------------------------------------------------------
HSM : Akkor kicsit fére érthetően fogalmaztál, mert nekem úgy jött le hogy az alaplap nem tudja a 3.0 nem pedig a cpu! -
Te se gondoltad komolyan ugye?
Ne bolondozzál már, az SB procik LGA1155 tokozásúak és nincs közük az alaplapnak hogy 2.0 vagy 3.0 tudnak, mivel ugye a CPU -ban van a vezérlő!
én is egy P67.es lapban(igaz ott trónfosztó) Asus Maximus IV Extreme használom a 290X -emet
és köszöni szépen megy PCIe 3.0 ban! csak a CPU -tól függ hogy tudja vagy sem!
-
-
Ezért (is) kell venni inteles konfiigot, mivel ott nem a lapnak kell tudni a 3.0 -át! pl egy gagyi ~10. ft os lap is tudja a PCIe 3.0 -t
A másik ha valakinek van ~100.e ft ja VGA -ra az ne egy gagyi 15.e res alaplapba akarja használni! Mert pont ilyenkor jönnek a gondok hogy ezzel nem kompatibilis az nem működik, dobálja a kék,szürke,piros képernyőket!
Ha valakinek telik 100.e res VGA -ra, az vegyen hozzá normális alaplapot-cpu -t is!
Amúgy meg semmivel nem jobb a PCIe 3.0 sem mint a PCIe 2.0 nem lesz semmivel gyorsabb egy 290X a PCIe 3.0 rendszerben használva sem!
-------------------------------------------------------------------------------
Natrak1982 a 2500K nem tud még PCIe 3.0 -t, de ahogy írtam ettől nem leszel hátrább! viszont épp most írtam hogy egy ilyen kártya mellé nem egy ilyen gagyi alaplap való! -
Szeretem az ilyen embereket mint te!
Szerinted itt mindenkinek 5-600000.ft -os fizetése van, és a ing zsebéből kirázza félévente a 200.e ret vga ra!
Megnyugtatlak nem mindenki ilyen, én pl: 1.évig spóroltam egy szaros 290(X) -re!
És még ígysem tudtam olyat venni mint szerettem volna! Csak egy jó árasított giga wf3.at ~90.ért! -
-
ne mond már nekem hogy a 7.éves Kis Pistike aki csak fészbúkozik az egy gétéikx970.et fog a gépébe venni!
egyébként is netezés/filmnézés közben elhanyagolható a fogyasztás eltérés a Nv vs Amd között!
aki pedig játékra vesz VGA -t, nem hiszem hogy egy 500W os HKC és társai táppal fogja hajtani!
-
minek kínoznád a rendszered a gyilkos FurMark -al az totál SEMMIRE nem jó csak arra hogy kínozd a kártyán a VRM -et!
Nálam RealTime megy a fogyasztás mérés egy Zalman MFC3 al, és meglepően pontosan(5-8.W eltérés, a kalibrált műszerhez képest) mér! látom mikor mennyit kajál a gép!
És játékok alatt 460-490.W(konnektorból felvett, tehát a táp oldalán ez olyan ~450W ot jelent) volt a max!
Semmi értelme a furmark meg prime95 teszt együttes mérésének mivel játékok alatt az ÉLETBE nem fog ennyit fogyasztani a gép!
Amúgy meg LINX -jobban terheli a CPU -t mint a Prime95, ha már ennyire maximalista vagy! -
Sz.tem én cseppet komolyabb(65.ropis) és pontosabb cuccal mértem a fogyasztást! => Kalibrált VOLTCRAFT VC870 -el
510-520W ot mértem konnektor felől, tápom Seasonic Platinum 1000W 93% hatásfokával számolva ~485.W ra jön ki táp felől!
És ezt olyan helyen mértem ahol szépen megtekerte a CPU -t és VGA -t is!
------------------------------------------------
Kolléga leírta hogy ADATA HM 650 tápja van, igaz ennyire részletesen nem, de nekem van itthon elfekvőben pont egy ilyen tápom, és egyből tudtam hogy milyen és miről van szó! -
Francokat lesz kevés 636.W ot tud 1.ágon Minőségi CWT -beles táp bőven bírni fogja, még szénné tuningolt 4770.K val, és szintén jól meg húzott 290X OC -val is!
Nálam 1170/1600.on járó 290X + 4400.on járó 4770K fullra kimaxolva evett 490W ot! szóval nála a sima 290 még kevesebbet fog kérni!
-
És azt honnét vetted hogy egy 3570K 4400.MHz -en gyengébb 10% al, mint a te 4670K -d 4300.MHz -en!
Sz.tem marhára nem gyengébb, azonos órajelen sem igazán van mérhető eltérés a 3570 vs 4670 között!
Ha nem hiszed itt találsz 4500MHz en összehasonlítást!
Amúgy én is 4400.on járó 3570.K -val hajtom a 290X OC -mat!
Pedig Van 4770.K -m is, de mégsem ebbe a gépbe tettem a 290X -et!
-
válasz
TTomax #18521 üzenetére
Azt el felejtetted írni hogy itt nálunk a jó Magyar Országon ilyen és hasonló csere-bere/reklamáció -t el lehet felejteni!
Még akkor is elhajtanak a búsba, ha tényleg hibás cuccot viszel vissza(és neked kell be bizonyítani ha egy olyan hibával viszed vissza ami nem egyből láthatóan jön elő), jobb esetben átveszik bevizsgálásra ülnek rajta 2-3.hétig és nem csinálnak vele semmit, és vissza kapod hogy ennek semmi hibája nincs!
Nem ilyen indokkal hogy nem lehet OC -zni mert laggol!
Itt nálunk jól körbe röhögnének ha ilyen indokkal vissza vinnél egy VGA -t, bárhol is veszed, bármennyiért!Sajnos nálunk nem mindenki teheti meg hogy kintről rendel, több okból is, de ezt nem részletezem inkább!
Szóval örülj, hogy nálatok Angliában van ilyen lehetőség!
-
-
-
válasz
Maotun #18066 üzenetére
Előbb olvasd végig miről volt szó és miről írtam! Most ki beszélt a Lightning -ról??
MSi Gaming és ASUS DC2 Hűtés/hőfokok -ról volt szó, hogy kerül ide a közel 2X annyiba kerülő Lightning?
Egyébként ha már felhoztad témának a Lightning -ot nekem nagyon nem kéne! Hiába nagyon jó a hűtése és elvileg a leg jobb 290X
Nagyon túl van árazva, mert Nagyon MAX egy 10.essel ér többet mint PL: egy Zafír Tri-X
Akár mennyire minőségi a PCB és a rajta lévő alkatrészek!
Amik amúgy is fordítva működnek, mert mind idle mind 3D -ben jóval többet fogyaszt a Lightning mint egy átlagos 290XLightning megint csak arra jó hogy ledobja az ember róla a gyári hűtőt és egy kis nitróval REKORDOKAT döntögess vele!
De sem léggel sem vízzel nem leszel előrébb azzal hogy 68.fázisod van meg minőségi alkatrészek rajta ha kifogsz egy f@sza anti tuningos GPU -t mert sajnos manapság már nem divat az ilyen prémium kategóriába sem válogatott GPU -t tenni! -
válasz
Lolka Bolka #18064 üzenetére
Olvass vissza és meglátod mennyire sz@r az MSI hűtése!
Amúgy meg nálam már járt mind 2 ből(DC2 és Gaming) nagyon hasonló a hőfok és a hang is a 2 riválisnak! (de ezt csak közel azonos ASIC -értékű gpu -val lehet jól össze mérni)
Ahogy említettem, ezek baromira függnek attól is hogy éppen mennyire jól sikerült(Asic) GPU van az adott kártyán!
Mert ha visszább olvasol HSM kollégával nem rég hasonlítottuk össze a giga WF3.as hűtésünket, és totálisan eltérő adatok(hőfok/hang/melegedés) jöttek ki!Nekem sokkalta hűvösebb(~10.fok) a 290X -re alakított WF3.asom mint HSM kollégának a sima 290, pedig ugyan az a kártya ugyan az a hűtés, ugyan azon az órajelen és feszen teszteltünk!
-
-
-
No erre viszont az mondom hogy: NAGYON NEM JÓ VÁLASZTÁS!
Ha tuningolni akarod még ROSSZABB lesz mint a GAMING -od!
Van benne kb 30-40.MHz és kifújt! A VRM hűtése sem igazán okés(hiába van tornádó a házadban) És a GPU -t sem hűti valami jól csak akkor ha nagyon fel emeled a ventik szabályozását! -
-
-
És végül akkor jó lett?
Amúgy én inkább így állítanám be a helyedben ahogy nálam van most!
(a másik gépemen vagyok ezért a 7870, de a 290X is így van beállítva)az a +100.mV Fesz emelés nem hiszem hogy szükséges a 1070.es GPU -hoz!
Nálam alapfeszen tehát 0.mV al megy 1120.MHz et GPU -m!Állítsd így be az msi ab -t és tegyél próbát mondjuk 1050/1250.en alapfeszen, a power limit mehet +50.re!
A RAM -ot hagyd alap 1250.en! -
a power limit csúszkát hová tetted? mert én úgy látom hogy abból fogysz ki és azért veszi vissza az órajelet hogy bele férjék a fogyasztás keretbe!
Nálam a 290X alapfeszen 1100/1400.on sem dobálja az órajeleit pedig csak +10% on van a power csúszkám!
amúgy mutatnál egy képet az ab general fül beállításairól!
-
És a Dual BIOS sz.ted minek lett kitalálva ezeken a VGA -kon?
Ha elcseszed az 1 ik bios -t a kártyán, át váltod a kapcsolót a vga tetején indítod a gépet, ahogy megjelenik a kép a monitoron vissza kapcsolod a rossz/hibás állásba és felírsz egy működő/jó biost!
Nem kell itt semmit túl manipulálni, meg szenvedni vele!Csak arra kell figyelni nehogy mind 2 állásba rossz biost írjál fel véletlen!
Igaz ilyenkor se kell parázni, csak kicsit tovább tart a helyreállítás! -
válasz
DroiDMester #17588 üzenetére
-
-
Nálad akkor valami nagyon nincs rendben a venti vezérléssel!
Nálam a 60% az ~2780.RPM -et jelent!
ezt írtam hogy 60% körül teker a venti mikor 70.fok körül van a GPU -m!
És nálam 100% on ~4200.RPM a maximum!
és nagyon szépen egyenletesen skálázódik 25-100% között a venti fordulat is a % -hoz viszonyítva!
Nálam régen az MSI TF hűtése volt olyan hogy 60.% felett már kb semmit nem gyorsult! max 2-300.RPM -et!
De egy BIOS csere megoldotta a problémát akkor! Valószínű nálad is megoldaná egy másik bios a venti helyes működését!
-
-
válasz
lowzor #17525 üzenetére
Annyira nem figyeltem hogy a kollégának mennyire van alulfeszelve/órajelezve! És mennyi nála a max venti fordulat!
Nekem a fent leírtak alatt olyan 60% körül tekernek a ventik a kártyán, itt azért már van hagjuk, de többnyire fülessel jàtszom így annyira nem zavaró!
És a gpu is át lett pasztázva, mx4 nél jobb minőségű pasztával!
Az Asic om valami 70.körüli ha jól emlékezem!
-
Azért annyira nem vészes ez a giga wf3 hűtés, nekem ugye unlockolva van, így kb ~40W al eszik többet mint sima 290.ként üzemelve!
És még ennek tetejében ugye 1040/1250MHz az alap órajelem is mert nekem az oc verzióm van!De még ígyis 70.fokon bírom tartani a Gpu.t igaz adtam neki -27.mV alulfeszt! És custom venti profilt, nem mondom hogy silent lenne de viselhető!
-
-
válasz
radi8tor #16543 üzenetére
Mert olcsóbban tudtam megvenni mint egy ragyi hasolnó 1600.as ramot! A tuning potenciája meg messze jobb bármelyik tuning ramtól! Alapfeszen 2400.MHz et mennek!
Ezek szerint nem ismered ezeket a Crucial ramokat, mert akkor tudnád hogy Micron chipek vannak rajtuk! És ezek a leg tuningosabbak!
-
válasz
hdekakas #16515 üzenetére
Fekete Alkoholos filc el színezd be a ledeket! annó én is ezt csináltam a Crucial BallistiX Tracer RAM -okkal Mert olyan volt tőle a gép mint valami karácsonyfa!
2-3X kell átmenni a filcel a ledeken és kb 30.percet kell várni a műveletek között, hogy jól rá száradjon az előző réteg! mert akkor fel oldja az előzőleg rávitt réteget!
és ezt később nyom nélkül el tudod távolítani ha mégis látni szeretnéd a pilácsokat! Csak egy kis den.szesz vagy alkoholos fültisztítóval át törlöd a ledeket és lejön róluk a filc!
-
válasz
gyuszaa #14910 üzenetére
igen, kicsit eltűntem... közel 1.éve nem játszottam semmivel, de a játékos gépem bekapcsolva is januárban volt utoljára..... igazából nem nagyon volt az elmúlt ~1.évben olyan gamma ami engem érdekelt volna, így nem is foglalkoztam VGA ügyekkel!
Most is csak úgy feleslegesen vettem ezt a 290.est, de hát lassan 2.éves lesz az űber 7950.em
Gondoltam le kéne cserélnem amíg van rá néhány hónap bolti gari, de ahogy elnézem a használt 79xx kártyákat nem fogom eladni sz@ré-húgyé(ezt a tuning potenciát meg nem nagyon fogja senki megfizetni) inkább vissza tettem rá a gyári hűtést, és betettem a másik gépembe általános használatra(90.% ban csak netezés megy azon a gépen) a HD7770 helyére, a 7770.et meg megkapja asszony
Röviden ennyi a történet hogy nem voltam aktív a 79xx tropikba... Most van 2-3.gamma amit azért kifogok próbálni a 290(X) -el!
Azért jó érzés hogy megint kifogtam egy elég jó példányt a 290 -ből is, de nem nagyon lesz ez se kínozva, nincs mostanában olyan játék ami annyira érdekelne hogy napokat-heteket tudnék játszani vele!
De azért nem szabad annyira lemaradnom sem a fejlesztéssel, mert ha esetleg belém csap a ménkő és kedvem támad játszani azért legyen mivel tolni, csak ezért ugrottam bele ebbe az upgrade -be!
Én sem gondoltam volna hogy pont egy giga WF3 lesz az amit ki lehet lokkolni(igazából nem is giga kártyát akartam venni mert most is irtózom a giga kártyáktól, de kicsit utána jártam ennek a giga 290.esnek és erről nem mondtak annyi rosszat mint a korábbi giga kártyákról, így bevállaltam hátha megnyeri a bizalmam alapon, na meg az ára is nagyon kedvező a többi 290 hez viszonyítva) sőtt igazából nem is néztem utána egyik 290-nek sem hogy lehet -e őket nyitni, csak annó még mikor megjelentek a refik olvastam róla hogy némelyiket lehetett unlockolni, így csak teljesen random jött az 5let hogy rápróbálok egy WF3 290X biost és csak pislogtam, hogy né már... ez működik 290X ként!
Akkor kezdtem keresgélni a témában és találtam rá a leírásra hogy van már ehez egy segéd progi is, amivel meg lehet nézni hogy lehet e nyitni a kártyát vagy sem!Röviden vagy inkább hosszan ennyi a történet......
-
válasz
DroiDMester #14870 üzenetére
-
-
-
Sziasztok!
Van itt valakinek Gigabyte GV-R929OC-4GD kártyája?
Arra lennék kíváncsi hogy még mindég annyira vacak minőség mint HD78-79xx szériánál!
tehát sok a memória hibás, nem bírják már a gyári tuningot sem, a hűtésük feleslegesen teker magas fordulaton(ráadásul még mindég marcipánból vannak a ventillátorok lapátjai, és vigyázni kell rájuk mint a hímes tojásra), és a tuningot se nagyon bírják!
GPU Feszültséget lehet -e rajtuk állítani lefelé és felfelé is érdekelne!
A hűtése mennyire hatékony/hangos
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Crypto Trade
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Óra topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vírusirtó topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- ASUS TUF Gaming F16
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest