- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
addikt
válasz
subaruwrc #42250 üzenetére
Attól még az árazás lehetne raális, például teljesítmény arányos. 90 körül kapni 6gb os GTX 1060 at már... Ami jobban megéri mint egy 7990.... teljesítményben nem megy el tőle a 7990 túl messzire az 1070 et nem éri el pl. Ráadásul a CF annyira nem is támogatott dolog. Szóval jó lenne az 75 ezer körül is.
-
Baryka007
addikt
válasz
subaruwrc #42196 üzenetére
Az mondjuk eléggé mérvadó tényező.
De az én 7970 esemnek 300
-
Haradim
csendes tag
válasz
subaruwrc #42139 üzenetére
Na valószínűleg az lesz amit te ajánlottál, csak 550-es kiszerelésben. Mindig igyekszek a biztosra menni...
Fentebb említette a kolléga, hogy ha egy ágra köti, akkor döglik. Ergo ha ezt veszem akkor nem lesz egy ágon leadva a kakaó (leírás szerint az 550esen 4 db 6+2 pin-es csati van) és így azt a hibát is kiküszöbölöm, még ha nem is azon múlik.
Mi egyébként a különbség a sima 6 pines és a 6+2 pines PCI csati között? A 6+2 már valami "next gen" cucc lenne vagy teljesen más kategória és nekem nem is jó? (bocs, hogy ennyi baromságot kérdek, de táp téren egyáltalán nem vagyok otthon
)
(#42132) Atla: neked csak egy ágra kötés esetén hal be a 290-esed vagy máskor fordult már elő?
-
Haradim
csendes tag
válasz
subaruwrc #42137 üzenetére
És a többi cuccot is elbírja majd kakaóval? (proci, stb. (a "lehet" szót használva elbizonytalanítottál
)
Mert ha azon múlik, inkább veszek több wattosat ugyan ilyen jellemzőkkel (mit is kell pontosan nézni?
) Az a pár plusz ezer forint nem vészes, így is szentül meg voltam győződve, hogy a kártya a kuka...
-
Haradim
csendes tag
válasz
subaruwrc #42135 üzenetére
És az idő előrehaladtával lehet az, hogy az első 1-2 évben nem jelentkeztek ilyen problémák és most pedig haldoklik? (gondolok itt az öregedésre, anyagfáradás, teljesítményromlás, stb...)
Illetve kérhetek egy kisebb fejtágítást ebből a tápos témából? Már csak azért, mert laikusként most nekem furcsa, hogy a jelenlegi 600W tápom lufi, de 450W-os pedig jó lenne.
-
Haradim
csendes tag
válasz
subaruwrc #42123 üzenetére
Multiméterrel hogy és hol kellene? Van de még sose mértem vele. :/
Ha BIOS-ban leveszem 1600 MHz-re az csak"mutatósba" oldja meg a problémát vagy tényleg stabilabb lehet?
Edit: Közben nézegettem 1-2 videót YT-n... Ezek a gémkapcsos bedugdosós tesztek kivitelezhetőek és tényleg ennyire egyszerű lenne?
-
Haradim
csendes tag
válasz
subaruwrc #42121 üzenetére
"4 x DIMM, Max. 32 GB támogatott, DDR3 2133(O.C.)/1866/1600/1333/1066 MHz ECC, Nem ECC, nem pufferelt memória kétcsatornás memória architektúra"
A gyári honlap szerint mennie kellene. :/
A 12V-t a "GPU VRM voltage IN"-nél kell néznem? Vagy általánosságban mindenhol ahol 12V-nek kell lennie?
-
enginev3.0
félisten
válasz
subaruwrc #42078 üzenetére
Én már akkor írtam neki, mikor megjött a kártya, beraktam, ment, örültem, sajnos pozitívat is adtam, majd játszottam és akkor láttam meg hogy a hőmérsékletek 100fok fölött vannak, utána láttam hogy nincs vrm hűtés. Ekkor már írtam az eladónak, lassan egy hete
Azóta várok rá, és persze ennyi idő alatt gondoltam megoldom magamnak, a többit meg itt olvashattátokBőven volt pozitív értékelése így nem igazán féltem, de súlyos tanulópénz ez most így
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
subaruwrc #41947 üzenetére
A blokk az egy univerzális ami ez lesz vagyis meg van és jó rá. Ram süni van 15mm magas és hővezető ragasztó a sünikhez. A vrm bordázott és alulról kb 5 cm távolságról a nyákot 2db 12-es venti fogja szellőztetni ja meg oldalról egy cooler master 20 venti. Kb ennyit tudok tenni az ügy érdekében mert nem találok rá full cover blokkot.
-
Habugi
addikt
válasz
subaruwrc #41945 üzenetére
Nem ismerem az esetleges "ájponos" érintettséged mértékét és mibenlétét (ami befolyásolhat) de minden tiszteletem mellett jelezném hogy nagyjából most jött el az a pont ahol befejezhetnéd a (látszólag végtelenül) elfogult hypeot.
Közvetlen baráti környezetemben is történt pár igencsak cifra eset az elmúlt 3-4 évben náluk, olyan hardverek esetében amiket előzőleg magam is ellenőriztem, nem mennék bele mert nyomdafestéket nem tűrő módon tudnám csak előadni azt amit ott pár válogatott surmó művel(t) miközben nettó hülyének nézik az embert.
Az ilyen jellegű "ellenvéleménynek" ráadásul ugyan annyi helye van itt mint annak amit Te előadsz, semennyi.
Lapozzunk és a békesség illetve a realitásra való igény fenntartása mellett próbáljuk annyiban summázni a témát, hogy nagyjából mindenhol előfordulnak bicskanyitogató esetek olykor-olykor, ez benne van a pakliban. -
-
-
odorgg
addikt
válasz
subaruwrc #41876 üzenetére
Tessék max fogyasztás 418W volt konektorból:
1368-as felbontásun ugyan azt mértem, de régebben azt tapasztaltam, jobban fűt kisebb felbontással, ezért mérek így
:
max fogy 442WA kártya jelenleg alulfeszelve van, 0,959V-al szalad, nagyobb fesszel biztosan nagyobb lenne az olló, ami a fogyasztást, és a hőt illeti. De most azt nem szívessen méregetném végig. Lidlis fogyasztás mérőm van, Silvercrest, világmárka
Mindeközben a szobahő feljebb kúszott 3 fokkal, és a vízkör is átmelegedett teljesen a félóra furmarknak köszönhetően, de még így is -10 fok a pasztás állapothoz képest, és akkor a furmark sem ment ennyit.
Szóval elégedett vagyok az eredménnyel.(#41878) Speed(R)
Nekem megmaradt a cucc anno a 3770k delidből, és most találtam rá. Namondom akkor feltúrbózom az öreg vízforralót
Nem olcsó a folyékony fém, ha nincs elfekvőben otthon, bár kíváncsi lennék mennyit dob egy gyári hűtésen, szóval hajrá!(#41884) HSM
-
HSM
félisten
válasz
subaruwrc #41883 üzenetére
Javaslom a fórumtárs adatlapjának "cuccok" részét... "Cuccok: /i7 3770k@4,5Ghz+víz/R9 290+FC blokk..."
Ráadásul most pasztázta újra a GPU-t CLU-val.Azt hiszem, ez megmagyarázza a dolgokat.
Amúgy nekem a sebesség is teljesen reálisnak tűnik a beállításokhoz.(#41875) odorgg: Derék munka, elég frankó lett.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
subaruwrc #41837 üzenetére
Elnézést, akkor máshogy kérdezem. Lehet, hogy mást nem értek és azért kérdeztem rosszul
Szóval van 3 db DP és 1 db HDMI a kártyán.
DP-ből v1.2 és felette, HDMI-ből v2.0 és felette ami tudja a 4K@60Hz-et.
A kártyán lévő csatlakozónak van úgymond "verziószáma"? Vagy az adatátviteli sebesség kizárólag a kábelre (csatlakozó + vezeték) vonatkozik?
-
-
válasz
subaruwrc #41810 üzenetére
Fsp raider 650w, és egy i5 3570k. A proci gyári fesszel megy 4.2Ghz-n, de visszaállithatom alapra. Nem lehet ezeket a kártyákat kicsit alulfeszelni hogy ne fogyasszon ennyit?
290-hez képest a 380 nagy visszalépés? Cf-be menne mindenképp.U.i: bányára lenne, folyamatos üzembe, nem játszok.
-
falijja
őstag
válasz
subaruwrc #41696 üzenetére
Akkor X es, hú de rosszul esett most ez nekem..
, hoppácska az a régi kártyámé, ez a mostani.[link]
HSM.: Igen én nagyon hangosra számítottam, de ez simán vállalható.
Alapjáraton ( film, böngészés.stb) nincs is hangja, de fur mark alatt sem mondanám, hogy hú de hangos.
Az Asushoz képest halkabb is, főleg a sima 290 hez képest, de én azzal is simán elvoltam.
Pozitívan csalódtam benne eddig. -
laci.csabi
tag
válasz
subaruwrc #41453 üzenetére
Alap fesszen húzás nélkül már 88-89 fokba is belenyal légkondizott szobában.
Tavaly ilyenkor meg 80-81 fokkal el volt. Természetesen egyedi venti proffilal használom mert inkább sűvítsen mint elégjen.
Alulfesszelve kb nyerek 10 fokot kisebb veniti fordulattal de nem tudom ez meddig marad így.
-
Atla
senior tag
válasz
subaruwrc #41431 üzenetére
Nekem is 94c° volt a nagy melegbe a maximum pedig most lett újra pasztázva mx4-el. Giga 290 egyébként. Most vissza vettem a gyári 1050mhz-röl 950-re és alulfeszeltem MsiAB-vel -30 asszem a feszültség csúszka. Így most 77c° a maximum. Annyi a nyűgje az AB-nak nálam a legújabb driverral, hogy nem indul el a windowsal a profil, hanem kézzel kell minden indítás után aktiválni, de ez legyen a legkevesebb.
-
Bossp
addikt
válasz
subaruwrc #41385 üzenetére
Egyenlőre hogy ne dobjon ki a win kék halállal windows alól. (Amikor 120 wattot eszik) a 2. Kari alapbol ulps modban van. Meg amugy is ha atáp lenne kevés egyszerűen kikaocsolna a gép terhelés alatt de sajna a terhelésig el sem jutok
. 3 drivert is probaltam ddu-val tisztitottam elotte
-
HSM
félisten
válasz
subaruwrc #41285 üzenetére
Nem elég sokszor.
Mert van egy áramerősség limit is, amire ez nincs hatással. Nekem az Asus DC2-n ez kerek 200A-re volt beállítva. Na, abból hogy is jönne ki a 450W? Ha 100W-ot nagyvonalúan rászámolunk a ramokra, és pocsék VRM hatásfokkal számolunk még akkor is 1,5V feletti fesz kéne hozzá...
A "fűt pluszban" pedig éppen arra utal emelésnél, hogy nem futja ki magát a kártya a magasabb limit nélkül. Ha elég neki a limit, akkor akármeddig húzod a limitet, nem fog többet fogasztani, mert ez csak egy limit, és ha nem ütközik bele, akkor nincs semmi hatása a működésre.
(#41286) R3laX: 1000-1100 között érzik jól magukat. Afelett nagyon elkezdik kérni a feszt, és az nem hat jól a dolgokra. De nekem az a tapasztalatom, hogy minden gyönyörűen futott a 290X-en, amit próbáltam, 1000/1350Mhz-en, alulfeszelve, kitolt power limitekkel. Fix, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott.
-
Habugi
addikt
válasz
subaruwrc #41247 üzenetére
Dehogynem, neked ment.
Írtad hogy nálad nem jelentkezik a probléma, leírtam h vélhetőleg miért nem, tudván hogy azzal együtt nem jelentkezik h pont Te vagy az, aki cibálja a kártyát balra-jobbra.
(#41249) subaruwrc:
Oké, a kérdés ugye tömören annyi h Idleben visszaül-e a vRam órajel 300-ra vagy bármilyen okból nem, továbbá hogy mi az amit úgy definiálsz hogy "megy" az AB esetében, mert nem mindegy hogy csak TDP-t tolsz ki vele és ventiprofilt állítasz vagy esetleg többet is.
-
Habugi
addikt
válasz
subaruwrc #41242 üzenetére
Valószínűleg nálad több kijelző van rákötve, próbáld ki 1db 60Hz-es kijelzővel és ellenőrizd h leül-e 300Mhz-re a vRam Idleben.., amennyiben igen, nos kakukkolni fog AB-vel.
Nem minden esetben, OC-nál feszfüggő, vRam órajel emelésre esélyes, alulfesznél pedig garantált.Ez egy némileg új felfedezés egyelőre, de akármivel/hogyan is van elérve h a vRam órajel maxon menjen Idle, több kijelzővel vagy pl custom felbontással és/vagy magas képfrissítésű kijelzővel, nos ebben az esetben az AB nettó használhatatlansága nem jelentkezik..
..forszámrízőn, még tolom a debugot..
Ez egyébként a korábban taglalt Wattmanos state buhertől független dolog, olyan értelemben hha az kimarad/nincs beállítva és/vagy valakinél nem működik akkor lép életbe a fenti esetleírás. Esetemben adja magát melyik variáció, kvázi úgy botlottam bele h azt kihagytam, alternatív megoldást keresve.
(#41241) R3laX:
Forced V-synces játék és/vagy FRTC, masszív CPU limit?
-
válasz
subaruwrc #41239 üzenetére
A 17.5.1-et próbáltam, de a beállítások nem realizálódtak. A 17.6.2-őt még nem próbáltam.
Viszont van új AB béta, AB Beta 12.Mivel most DoWIII-azok, azért látszik a nagy csatáknál, hogy jó lenne tekerni egyet a GPU-n és a RAM-on, de ugye normálisan a beépített AMD hulladék megoldással nem lehet.
-
Habugi
addikt
válasz
subaruwrc #40653 üzenetére
+200mV mellett csodálod h jól megy?
Az egy igazi bátorságpróba léggel, a legtöbb amit odakínáltam neki tán 150mV volt és már az Apply megnyomása előtt is lelkiismeret furdalásom volt..
Megjegyzem ReLive + AB..Futottam velük pár kört, lazán benne van a pakliban hogy nem is fogadta el az extra feszt és alapfeszen megy ennyit a GPU-ja. Mondjuk a 300/150 Idle 1156mV alapján.., valószínűleg elfogadta.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
subaruwrc #39463 üzenetére
A vrm hűvösebb, plusz a gpu is. Ezeken felül ugye annyi, hogy maga a pcb kevésbé forr fel. Főként a vrm temp1 melegebb. A temp2 mivel eleve kevésbé melegszik, plusz több levegőt is kap, így ott még jobban feltűnik a különbség.
A 20mm vastag Revoltec ventikkel jobb a helyzet, viszont az nem fér el a 16* foglalatnál az SA. miatt.
@radi8tor: köszi a módosítást.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
subaruwrc #38022 üzenetére
Próbáltam, de nem igazán sikerült normálisan lekaparni.
Szervizben ezt meglátja valaki, valószínűleg azonnal levágja hogy hozzá lett nyúlva, de nem érdekel.
Ha valaha is gariztatni kell majd, szerzek valahonnan matricát.@teko99
Nem nyert.
@Raggie
Csinálok képeket mindjárt.
@abridabri
Igen, meg nyilván az sem segít hogy alsó tápos a ház. De ez van. Csak van valami megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest