- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Redmi Note 13 4G
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
FoLey-v
addikt
válasz
Habugi
üzenetére
Igen ennyi idő alatt ment a gép a lol is több mint 1 órája.
Mellesleg a szobahőmérséklet is 30 körüli fok lehetett,mert éreztem a berakadt meleg levegő. Sajnos nem alagszinten van a gép hanem emeleten.
Így most,hogy hűvősebb lett a szoba ennyi hőfokon megy több mint 1 órája idleben.
Korábbi csak gap pad-al fűtőtt vrm-el. Volt 86 fok is,de amit barkácsoltam sokkal jobb lett a vrm hőfok. Ha tudtok jobb alternatív megoldást(referencia lemez,vízhűtésen kívűl) akkor elfogadom.
Esetleg jobb szellőztétesű házventikre cserélem ki,mert úgy érzem hogy a nagyrészt meleg levegő beszorul. 

De mindig jobbik megoldás mint a korábbi hsz-ek alapján Custom hűtés és vrm sünik.

-
oliba
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
GPU csak akkor vált egyes state-k között, ha cpu limitbe fut, vagy töltőképernyőknél, vagy pedig ha beállítottam egy fps limitet, amit ha elér, akkor viszi lejjebb az órajelet. Ennek speciel még örülök is. Ebből semmilyen instabilitást nem tapasztaltam az elmúlt fél évben. Pontosabban leírva: semmilyen akadás és semmilyen fagyás.
Amúgy miért lenne túlzás leírnom, hogy tökéletesen működik nálam? Működik? Igen, szóval működik nálam! Azt pedig nem tudom mit jelent, hogy a beállítási lehetőségek 15%-át használom ki. Mit kéne beállítanom?
Amúgy az emberek mit állítanak be? 99,99%-uk semmit se, még annyit se, mint én. -
oliba
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Rövid leszek telóról. Nincs 2D\3D profilom. Játék elött bekapcsolom, játék után resetelem az előre mentett profilomat. A feszt is megkapja, amit adok, mert akkor a gpu sem menne 1GHz fölé és a memória is megállna 1300MHz-en.
Nekem ez így megfelel. Régi driverrel és AB-vel sem tudtam alulfeszelni, így emiatt sem kell aggódnom
-
oliba
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Feszt adni gond nélkül adok már tök régóta és semmi problémám nincs. Egyszer sem bugzott, vagyott, stb... Pedig már jó sok ab/driver kombó fent volt. Többnyire mindig a legújabbak.
Feszt elvenni viszont soha sem tudtam és máig sem tudok

Legalábbis pár játék alapján mondom ezt. AC: Origins, NFS Payback, Witcher 3, Doom, Kingdom Come Deliverance

-
Raggie
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Ezt elvileg már Abu megválaszolta.
A Crimson óta az AMD driverek más úton érik el a hardver beállításokat.
Ez az új wattman féle módszert teszi csak lehetővé és nem ad olyan mértékben alacsony szintű állítgatási lehetőséget, mint a régi AB érában volt. Ezért fagy merevre a régi AB az új driverekkel ha bármi komolyat állítani is akar az ember.
Egyébként van a Sapphire-nek, az ASUS-nak és az MSI-nek is erre az új cuccosra épülő szoftvere, de az kb egy wattban gyártói skinnel... Talán egy kicsit jobb fan-profil állítással.Sajnos nem is lesz és nem fog visszajönni a finomhangolás, mert az AMD nem akarja...

-
falijja
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Elég kínai amit mondasz, de akkor marad a sima hdmi 120hz, így megy normálisan.(Alt-tab is)
Amit még megfigyeltem, hogy pl amikor wot garázsban vagyok ott ugye sötétebbek a színek, érezhetően villog a képernyő, míg ugyan ez hdmi-nél nincs jelen.
A 144 hz-t viszont csak display porton tudja leadni, de inkább 120 hz mint semmi..
-
odorgg
addikt
válasz
Habugi
üzenetére
Eladtam.
Hirtelen felindulásból vásároltam, de rá kellett jönnöm ismét, hogy teljesen felesleges nekem egy ilyen drága VGA. Allig játszom havi pár órát. Ezen kívűl BF1 alatt 70-80%-on pörgött a jelenlegi konfiggal, és nem volt kedvem még 150k-t rálocsolni a konfigra, hogy kihajcsa esetleg rendessen.
4k sem vonz, fullHD-ra meg a 290 is megteszi bőven. -
Speed®
titán
válasz
Habugi
üzenetére
Kipróbáltam, egyelőre eddig jutottam: 0mV offset, 1100MHz/1200mV.
1150MHz már sok neki, legalábbis +25mV mellett is artifactolgat már.
Tovább nem nyúzom, maradok az eredeti elképzelésnél, 1G/minfesz.
De köszi, a driver bejött, AB is mindent állít, ahogy már megszoktam. -
Omli85
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
No kipróbáltam másik gépen is tegnap este.. há nem kellet volna (pláne nem este 11kor..).. hogy szavaiddal élve egyesültem az univerzummal vagy legalábbis szívesen bontottam volna atomjaira az egészet úgy ahogy van és egyesítettem volna a teremtőjével
..Asus DC2 390 problémamentesen működik alulfeszelés/oc semmi gond stabil a cucc.
Asus DC2 290 alulfeszelés appy BS... xD 10-ből 11x szóval meh

Driver mindkét esetben ugyan az annyi, hogy két külön gépről van szó.
-
HSM
félisten
válasz
Habugi
üzenetére
Áhh, win7 is olyan szépen össze tudja kutyulni az ikonokat, hogy öröm nézni.

Rendszeresen szívok vele a win7-es notimon, mivel annak 1600*900 a sajtá felbontása, és amikor rádugom az asztali monitorom, az FHD... De már egész megszoktam, hogy a kezdőbetűjükkel keressem a cuccaim az asztalon...

-
Bossp
addikt
-
Bossp
addikt
válasz
Habugi
üzenetére
elvileg 1000 körül bírja ha -100mV-al megáldom ami külső fogyasztásban nálam majd 100 wattot jelent... És mivel holnap érkezik a másik 390-es... Minél csendesebben és hidegebben akarom járatni őket... No meg a közel 700 wattos külső fogyi (ha nem több) sem lenne célszerű. Bár elvileg simán nyeli az Fsp Gold S 700-asom.
De azért a minimális sebesség romlás szemben a -200 wattal (két kártya esetében) kecsegtető.
Most megint ment DDU és a Relive engedi lejjebb venni az órajelet. Már csak feszkót kellene belőni. -
korcsi
veterán
válasz
Habugi
üzenetére
Nem akarom sanyargatni a VGA-t, csak kellett valami amivel gyorsan össze lehet vetni az eredményeket, azért három másodperc, mert gyors vagyok

Azért jó furmark aa-val "bemelegíteni" mert jól skálázható a terhelés, és állandó fűtést biztosít.
Haver +100mV-al furmarkkal "tesztelte" a MSI 390-ét, 10-20 percig, küldte a gpuz képeket 300-350W os teljesítményekről, majd jött az üzi, hogy vga nem megy, egyik fázis bezárlatosodott...
A lényeg, hogy gigaherz felett egy átlagos darab nem túl acélos teljesítmény/fogyasztásban. -
R3laX
addikt
válasz
Habugi
üzenetére
Néztem 1440-ben úgy is visszaesik 1100-ról 1098-ra, pedig már kapott +50Mv-ot +50% tdp-vel. Néztem alapon is +50tdp-vel, úgy is visszaesik. Az nem lehetséges, hogy a molex to 8pin pcie átalakító szar? Gyorsan kellett gép cserénél, és csak ilyet tudtam beszerezni.
szerk.: Esetleg az lehet, h vmi energiagazdálkodási opció be van kapcsolva a lap biosában?
-
Omli85
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Én abból indultam ki, hogy nálam special az Asus DC2 390-nek alap órajelen is kellet az 50% ha nem akartam, hogy dobálja az órajelet
lehet itt is valami ilyen fennforgás van.(#41315) Tubica: Játék függő de saját tapasztalatom az, hogy 1080p de még 1440p-ben is hagyott az FX tartalékot a kártyában. Illetve ez így kicsit sarkított de ugyan azon beállításokkal a Ryzennel észrevehetően gyorsult a rendszer. Nyerhetsz némi FPS-t a gpu OC-val de valamennyire ezt árnyékolja az FX. De mint írtam igencsak játék függő ami jól működik FX-el azok alatt nem igen lesz probléma. Viszotn ha nagyon húzod a procit meg a VGA-t az 500W környéki táp lehet sírni fog néha
.Szerk: FreeSync támogatott 260-tól felfelé.
Amúgy ha nem a csilliárt FPS a cél akkor nyugodtan csapathatod VSR-el teljesen jól elvan az újabb játékokkal is így a 390. -
Omli85
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
1100-hoz szerintem kevés lesz az a +30% fesz emelés nélkül ezért veszi vissza az órajelet.
Nálam legalábbis bárminemű OC esetén minimum +50% kel la 390-nek, hogy tartsa az órajelet terhelésen.(#41308) Tubica: Teljesítményben kb egál a két kártya csak a 390-nek nagyobb a étvágya

-
chopin42
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Köszönöm, nos azért kérdem, mert jelenleg mindennek magas az ára. Ha mondjuk szerintem egy jobbféle (nitro) rx 580-ért mondjuk szívesen fizetnék 85 ezer Ft-ot, ezért mennyit "adhatnék" szívesen, tekintve, hogy régebbi, és többet fogyaszt ( a jelen helyzetbe ne menjünk bele, az rx ára ennyi votl 2 hónapja). Valamint megéri-e "x"-et venni, vagy elég a sima 390?
-
Raggie
őstag
-
oliba
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
Eddig egy valamit csináltam meg a 390-re flashelt 290-es karimmal. Letöltötem a legújabb ReLive-ot (17.5.1). AB-t hagytam a régit (4.3). Beállítottam a feszeket a driverben. AB alapból úgy volt beállítva, ahogy neked. Meg is kínáltam a "rommá feszelt" profilommal és indítottam a witcher 3-at. Az eredmény.... JÓÓÓÓÓÓÓ
Legalábbis az első két percben semmi baj
A többi variációt még nem próbáltam.Egy 2D profilt kéne csinálnom, mert szörnyen idegesítő, hogy emeli a gpu órajelét és a memória órajele is folyton maxon jár...
-
HSM
félisten
válasz
Habugi
üzenetére
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy azt olvastam valahol Guru3D-n, hogy már készül új After. Csak az a fura, hogy sehol nincs kinn most a béta.

Én amúgy azon mosolyogtam az új 500-as Polarisoknál, hogy hűha, kaptak új köztes órajelű memóriás állapotot energiát megtakarítani. Namost, amióta 290-esem van, 2D-ben egy ~625Mhz-es memória órajelű profillal megy. Pl. DXVA, duplamonitor esetén -15W vagy több.

-
energy4ever
addikt
válasz
Habugi
üzenetére
Rakerestel a grphazra? Az oldallapja csak lyukbol allnak. 1 fok elteres nem volt felrakott oldallapokkal, vagy nelkuluk.
A mostani gephazamnal mar mas dolog van(1db 120-as venti be, 2db kifele, ezeket leszamitva uveggel, es ruha anyaggal bevont falemez gephaz, 0 szellozessel). Mar jatekokba is bele-bele trotlingol. Ha beerkezne mar vegre a hetekkel ezelotti rendelesem, akkor mar vizezve is lenne a kartyam is.
-
KYZRR
őstag
válasz
Habugi
üzenetére
ReLive Wattmanjában ha átállítottam az egyik szintnél az órajelet, sosem kapcsolt fel arra a szintre.
Ez akkor lett igazan vicces, ha az 1. Szint kivételével mindegyik szinten emeltem, és 300MHz-en ragadt a kártya.
Ha átírom mindet, akkor bsod-val jutalmaz a renszer.
És ez már a 3. Kártya ami ezt csinálta a ReLive-el. Előzők 290 Gaming illetve 290 vapor x volt.Elfogadta a feszkót, alap idle fesz valami .971-.980v körül alakul.
Érdekes moson gpu megállt 78-80 fok körül, vrm szintúgy.
Ma futtatok vele egy valleyt, és mutatom majd a részletes logot..Btw, 24/7-re 1130/1600-on megy +85mw-tal.
-
GAbre
veterán
válasz
Habugi
üzenetére
Igen,jartam anno en is nemreg igy,bar en prociventit raktam forditve,es ravitte a meleget a gpu-ra nem rola el.
Majd ha vegre kicserelik kartyam,en majd arra leszek kivancsi,hogy a tápot,hogy rakjam be.venti hazba legyen,van padlo fele.
Utobbi jobb lenne,legalabb tisztasag szempontbol,bar igy meg venti ellen dolgozik -
HSM
félisten
válasz
Habugi
üzenetére
Nem hiszem, hogy a kemény paszta... Az többet vitt volna magával a csipből, és nem pont a keskenyebb oldal legsarkát. Esetleg mikor feszegette a kemény pasztából kifelé, akkor lehetett egy szerencsétlen mozdulat, ahogy megnyomódhatott nagy erővel szerencsétlenül a csip sarka, és a feszültségektől már reccsen is el. Tehát ez ebben a sunyi, elég megnyomni túl erősen a csip sarkát, és el is pattan.

[link]
Nem véletlen szinte mindig a széle/sarka törik ilyenkor le. -
struszi
aktív tag
válasz
Habugi
üzenetére
A kártya egy kedves ismerőstől való tehát a sérülés nálam keletkezett. Jól működött, hibátlan volt.
A szerelő kolléga annyit mondott, hogy előtte meg kellett volna hajtani, hogy melegek legyenek a cuccok és csak utána leszerelni a hűtést. Volt már hasonlóval dolga, de azok meghaltak.
Hangeffektus lehet, hogy volt. Egy jó nagyot cuppant a gyári hűtő. A paszta alatta szikla keménységű.
De nem volt veszélyes, és nem is reccsent semmi. Igazából én észre sem vettem. A képen nagy a valóságban rendkívül apró és a pasztamaradványok miatt nem is feltétlenül látszik. Így kerülhette el a figyelmemet.
A hibák az első alkalom után azonnal jelen voltak. Elég volt a WOT-ba belépni és már jött is a fekete képernyő.

Ezért küldtem el a következtetések után javításra. Ott meg már jó volt. Csodálkoztunk is az előző tulajjal. Egyszerűen érthetetlen.
(#40448) tailor74
Annyi, hogy közben én is többször leszereltem, és vissza is a hűtést. Mindig óvatosan mert elég nagy batár.
Nincs magyarázatom.Egyébként semmit nem veszek belevauzásnak!
Örülök neki ha kapok ötleteket! 
Délután végig játszottam vele. Semmi gondja. Kop kop kop
szerk A sérülés nem zavar ha nem csinál galibát. Eladni soha nem fogom. Ez már nálam lesz a haláláig.

Ha talál valaki nagy részletességű röntgenképet, hogy a jobb alsó sarokban milyen cuccok vannak és mire szolgálnak esetleg akkor köszönet érte!

-
HSM
félisten
válasz
Habugi
üzenetére
Tényleg furcsa állat ez a TimeSpy, de nem hiszem, hogy az egyszál kéne neki. Akkor ugyanis komoly gondban lennék az ősrégi hatmagosommal. De annyira nem vagyok.
[link] 4Ghz-en megy a drága, egyszálon nem éppen egy OC Skylake... 
Ami viszont könnyen lehet, az a memória sebesség. Haswell-ek könnyen limitálódtak átlagos DDR3 kitekkel.
Nálam meg azért csak 12MB az L3 és a három csatornás memória kiépítés is befigyel. -
Ghoula
senior tag
-
GAbre
veterán
válasz
Habugi
üzenetére
Pedig pont a te pontodhoz viszonyítottam

+5 mhz +20-30 pontot jelent nálam.
Még ha 20Mhz-et rárakok mint nálad,akkor is majd 200 pont lemaradásban vagyok.
Pedig sztem 1 3770k 4,5 Ghz hoz olyan teljesitményt,mint a tied(de csak a vga pontokat néztem).
És furcsállom,mert az a 200 pont az elég sok,főleg elvileg ugyanolyan tulajdonságú kártyák között...Remélem z77-es lapban jobban megy kicsit majd a kari.Bár nem sokkal.
-
törölt tag
válasz
Habugi
üzenetére
az elmúlt fél évben megszívtam mindkét oldalról, bár a win 10 is ludas lehetett. gtx 970 mellett is voltak érdekességek, meg naponta jöttek a hibajavítások. amd-nél már az 5. hotfix-nél jártak, és mindegyikkel képhibázott a gta egy zsír új r7 260-nál, így nem tudtam eldönteni, hogy a kártya vagy a driver oldalon van a probléma. másik játékban nem volt képhiba, de nem mertem odaadni rokonnak.
a 290x-el semmi bajom sem volt, és elvileg holnap érkezik hozzá egy freesync monitor. annak örömére ki fogom próbálni a csodadrivert már csak a borderless fullscreen miatt, bár titkon azért egy hotfix-re számítok![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HSM
félisten
válasz
Habugi
üzenetére
Nekem jól összeugrott a 60-72-80hz+Afterburnerrel. Mikor felraktam, 80hz-re rakta a monitort, és ment, de ahogy más frissítésre raktam, fekete képpel csontrafagyott a gép. De csak ha futott az MSI Afterburner. Némi idegbaj után nem volt kedvem vacakolni vele, mert van egy csomó tennivalóm, most OFF-on az AB. De legalább látom, hogy tényleg bele lett nyúlva a driverbe rendesen.

-
HSM
félisten
válasz
Habugi
üzenetére
Emlékeim szerint te kompletten levágtad alóla a PowerTune-t, a BIOS-os védelmekkel együtt.
Úgy könnyű. 
A PE-vel az a szerencse, hogy 290-es kártyákon nem aktív, így legalább egy dologgal kevesebbet kell beállítani, mikor felrakom a drivert.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha PE-t tesztelnél, akkor javaslom valami benchmarkkal tedd, látszódjon az is, mit művel a sebességgel.

-
HSM
félisten
válasz
Habugi
üzenetére
Amúgy ilyen 1200Mhz+100mV beállítások mellett már erősen játszik a BIOS-ba égetett áramfelvételi limit. Az is szépen fejbe vághatja a kártyát, és az sokkal durvábban fejbe bucizza, mintha a normál PowerTune limit fogná meg, ez a maximum korlát helyett.
Nekem a DC2-n ez 208W, amit simán el lehet érni már egy +50mV/1100Mhz magasságú tuningnál, és a jelenség nálam is ez, a béka feneke alá eső sebesség.
Monitorozva is látszik, ahogy felmegy picit ebbe a bő 200W magasságába a GPU, kezdődik a cirkusz. Míg ha átírom a BIOS-ban az értéket, akkor megy ahogy kell neki. Mondjuk nem írom át, mert nem kívánom megsütni, meg bukni a garit, de azért feltérképeztem a dolgokat.
-
-
GAbre
veterán
válasz
Habugi
üzenetére
Köszi.
Sajna nem találom az opciót radeon menüben sem.
A többi mind megvolt.
Kivéve,h tudom huzni kb 1135-ig alapban,szóval elvileg +100al 1200 is meglesz vagy a közelébe.
De kiváncsi vagyok,hogy birja majd akkor,mert igy is elég meleg volt kari(melegebb,mint sapphire).
Bár tesztekben láttam olyat is,hogy sima 2 ventis xfx jobban hűtött,mint asus...
-
GAbre
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Adobe Lightroom topic
- Xbox Series X|S
- Milyen autót vegyek?
- Battlefield 6
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Asus GTX1050 OC 2GB GDDR5 videokártya eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3070Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Powercolor RX 5700 XT Red Devil videókártyát keresek!
- Manli NVIDIA GeForce GTX 1650 4 GB hibátlan, 100%-ban tesztelt állapotban!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3668
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Esetleg jobb szellőztétesű házventikre cserélem ki,mert úgy érzem hogy a nagyrészt meleg levegő beszorul. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Örülök neki ha kapok ötleteket!