- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
antihero0112
tag
válasz
hackeeeee #39524 üzenetére
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, sőt kettő is.
1. Van egy Samsung UE32J5500-as TV-m, ezt használom monitornak, elvileg 100Hz-et tud a TV, de csak 60Hz-et tud a géppel összekötve. Erre valami megoldás?
2.GTA V-özök mostanában, elég sokat, mióta kijött a Cunning Stunts-os update, van viszont egy elég zavaró dolog, ha belépek a játékba akkor csak 30Hz-re állítja magát, de a beállításokban 60Hz van megadva. Viszont ha vissza állítom 30-ra, és megint 60-ra, akkor megy 60FPS-el fixen. Újratelepítés is volt már, kártyacsere is volt közben, de nem oldotta meg egyik sem. Valaki találkozott ezzel a problémával?
Ui: nem válasznak szántam, bocsi.
-
Gtaati
őstag
válasz
hackeeeee #39464 üzenetére
Helló!
Lehet hülyeséget kérdezek, de a nyákon a vrm1 és vrm2 egymás mellett helyezkedik el és ugyanaz a borda hűti őket? Miért van köztük jelentős különbség, miért melegszik az egyik jobban a másiknál? Vrm esetén mekkora az a hőfok ami hosszú távon még egészséges?
Köszönöm!
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
válasz
hackeeeee #39333 üzenetére
Összetett dolog volt ez. Az RX480 több téren technikai előnyben van (HDMI 2.0 például). Én pedig már leszoktam arról, hogy évente cserélgessem a VGA kártyát. A 7950-es radírom több, mint 3 évig megvolt, és kiszolgált rendesen - ott is a technológia (GCN1 korlátok a DX12 alatt) volt az, ami miatt mindenképpen arra ösztönzött, hogy váltani kell, pedig amúgy szerintem még egy évet kihúztam volna vele.
A GCN radírok körüli haccacáré pedig egy kicsit el is vette a kedvem, hogy újra AMD-t vegyek. Anno azért vettem 7950-et, mert folyton azt olvastam, hogy a GCN a jövő, a Mantle a jövő, a DX12 a jövő. Aha. Csak közben akinek azonos kategóriájú GTX-e volt, az összességében ugyanúgy, vagy még jobban elvolt. Bevallom becsapva érzem magam amiatt, amikor kiderült, hogy egyre több DX12-es játék valójában nem fogja a GCN1-eseket támogatni. Erre meg az a válasz Abutól, hogy az már elavult. Aha. Eddig arról volt szó, hogy éppen ellenkezőleg, előre mutató. A 280/280X radírok 2 évesek, a 370(X) radírok meg alig egy évesek. De elavultak...
Alapvetően nagyon hajlottam a 8GB-os RX480 felé, mert akkor még nem volt info a GTX1060-ról, az 1080/1070 meg fájdalomküszöbön felül volt. De egyfelől beszerezhetetlenség, másfelől a vártnál magasabb vételár, harmadrészt pedig az első általános tapasztalatokat olvasva mikor jött az döntés, hogy oké, de nem. Közben jött egy nagyon jó áron kínált R9 390 velem szemben. Kicsit utánaolvastam, és most azt mondom, hogy mindenképpen jó döntés volt.
-
-
-
zolee0307
őstag
válasz
hackeeeee #39310 üzenetére
Lehet nem voltam érthető, szóval az oc órajelen nincs gond, játékok alatt nincs artifact, minden ok, legalábbis mostanáig nem volt gond. Alapesetben az az alap órajelen használom a kártyát, játék előtt mai ab-ben kapcsolom be az oc órajelet, majd játék után visszaállítom alapra az órajelet. Pár napja akkor kaptam black screent, mikor beállítottam az oc órajelet, tegnap, meg ma csak akkor kaptam párszor mikor visszaállítottam az alap órajelet. 1525 mhz-nél is akkor pixelesedett ki a win mikor alapra állítottam az órajelet az oc bekapcsolása után. Én inkább a win updatere gyanakszom, hogy az kavart be valamit az msi ab-nél. Ez hiba sem állandó jön elő, kb 10 bekapcsolás -kikapcsolás után egyszer pl.
-
zolee0307
őstag
válasz
hackeeeee #39301 üzenetére
Próbálgattam most msi ab-vel ezt az oc dolgot. Arra jutottam, hogy (gpu 1100 mhz-en van) 1600, 1575 és 1550 mhz ram frekvenciánál black screent kapok. 1525 mhz-re állítva a ramot már nem kapok black screent, viszont a win desktopom pixeles.artifactos lett. Ezek alapján a ram nem bírja az oc-t, csak eddig nem volt ilyen probléma. Nem lehet, hogy a vga vacakol? Vagy az msi ab?
-
GRaul
őstag
válasz
hackeeeee #39289 üzenetére
Igen szubjektiv. viszont az emberek kb 2%-a tunningolja a kartyakat es alapon hasznalja. gondolom nem alapon lotted a 970ed. cegre vasarolva mar siman lehet 5Xeft-ert 480as kartyat kapni. Szerintem az apron tovabbra is agymenes arazasok vannak. mindenki ugy akarja eladni a regi kartyajat h ne kelljen hozzadobni pluszba h meglegyen az uj. ami azert eleg abszurd. Szvsz
-
falijja
őstag
válasz
hackeeeee #39269 üzenetére
A többinél úgy látom nincs gond, bekapcsoltam a vsyncet úgy nincs lag, viszon akkor meg input laggos.
A monitorom 60hz csak akkor nem tudom a többinél miért nem csinálja, ha ott meg van 100fps nél is többem..
+ ha mindent maxra tolok akkor egy pici idő után kifagy a gép(#39271) hackeeeee..: Akkor szívás.
-
falijja
őstag
válasz
hackeeeee #39265 üzenetére
Most megnéztem játékok alatt is (BO3) full micro lagos az egész, ha ultra ha low, akkor lehet nekem is a driver miatt lesz..?
Ha törlöm a drivert gondolom ddu val..?
Valami progi ami méri a vram kihasználtságát..?
Eddig a Cam-ot használtam gtx nél mutatta, de a 390x el nem tudja... -
falijja
őstag
-
colossal89
tag
válasz
hackeeeee #39123 üzenetére
Kipróbálom majd gyári 1000mhz-n. Mert nálam a memória időzítés is közbe szólhat. Ha 1000 nem hibázik akkor nálam is a gpu okozza pedig megfelelő feszültséget kap. kíváncsi vagyok rá ha több feszt kap akkor megszűnik e a hibázás. De az is lehet hogy a gyárban nem véletlen szabtak meg neki ekkora órajelet mert e felett hibázik bármekkora többlet feszt is kapna, de ez csak egy feltételezés részemről.
-
colossal89
tag
válasz
hackeeeee #39120 üzenetére
Igen ki van tolva 50% al 218 hibát észlelt 3 óra 30 perc alatt 4K ultra grafikán. Természetesen képi hibát nem lehet tapasztalni az ECC miatt. Nem tartom soknak ezt a számot oc mellett ennyi idő alatt lévén hogy több milliárd számítást végez ez idő alatt. Te hogyan vélekedsz erről?
-
colossal89
tag
válasz
hackeeeee #39111 üzenetére
Szia. Hogyan tudom megnézni, ezt a memória hiba mennyiséget? Ha képet is tudnál mutatni az jó lenne, mire kattintsak milyen menüben keressem stb.. Nagyon régen használtam a programot, kevés sikerrel, akkor is a szenzor fül bekapcsolásakor instant kifagyott a gép, így azóta nem is használtam, a mostani gépen működik gond nélkül.
-
Omli85
őstag
válasz
hackeeeee #39108 üzenetére
A vicces az egészben, hogy nekem gyári értékekkel is dobálta a hibákat szóval ezek után nem különösebben foglalkoztam vele. Amúgy ha jól rémlik főként Hynix ramoknál voltak érdekes anomáliák nekem az van a 390-en szóval fene tudja mennyire érdemes ezzel foglalkozni.
-
-
-
Ghoula
senior tag
válasz
hackeeeee #39065 üzenetére
Na, a 35x átlag az már combosabb
Ez mindennel így van, lesz egy pont ami felett exponenciálisan kezd nőni a fogyasztás. Ha levizezed, akkor alacsonyabb hőmérsékleten elvileg csökken a szivárgási áram is, de neked léggel is elég jók a hőfokok.
Valahol errefele lesz az arany középút neked.39064 &Cifu
A medve az félelmetes, ez nem
Az mondjuk, hogy folyamatosban 350W-ot bezabál,na az már egy kicsit...
Bár ez fc4, de hasonló fesszel és órajellel egész baráti a fogyi. Szép nagy a szórás a chip-ek között.
Furmark-al lehet ennél cifrábbakat is mérni, bár sok értelme nincs
Majd ha odajutok, megnézem doom-al én is.39069 @Pug
Víz alatt a furmark-al is hamar lehet baj szerintem
-
-
h-yle
addikt
válasz
hackeeeee #38988 üzenetére
A cserekártya a rossz. Ugyan azzal az OS-el a régi HD6870 kifogástalan, a csere R9 290 pedig bármilyen rendszer alatt ugyan úgy fagy.
Tippre azt mondanám, hogy az előző felhasználó mókolt a biossal, vagy helytől bios hibás a kártya, mert ha átkapcsolok a másik bios-ra a gép be se bootol.
Nem igazán szeretnék újabb 2 hetet várni a "bevizsgálásra", hogy utána kapjak egy másik talán működő kártyát, szóval írtam egy kulturált (tényleg
) hangvételű levelet, amiben kérem a kártya azonnali cseréjét. Meglátjuk...
-
-
válasz
hackeeeee #38978 üzenetére
Az már más kérdés, hogy esetlegesen miért nem tesztelt.
Ó, tudnék mesélni, hogy milyen az, amikor a szerintük letesztelt alkatrész valójában használhatatlan állapotban jön vissza, bő egy hónappal a gariba adás után.
@HardverLord: Hát dunno, egy próbát megér, ilyen olcsó cuccot még nem láttam, de ha nincs más opció...
-
HardverLord
csendes tag
válasz
hackeeeee #38967 üzenetére
de olyan átalakító nincs ami dsubbol csinál dvi-t? már mint arra gondolok ami a hosszu kis lapkaszerű körül nincsenek olyan tüskék. Bocs a béna fogalmazásért
Monitor csere nem fér bele a keretbe :S Más vga alternatíva ebben az árba mi lenne amit be is tudok dugni a monitoromba?
-
-
-
válasz
hackeeeee #38854 üzenetére
A 342W-on már csodálkoztam egyet, mikor beraktad, de hát Win8.1-en én is elértem 325W-ot 1200/1625-ön, szóval törést azért nem okozott.
Mondjuk meredek az alapfeszes, alapfrekis ~220W értékékről indulva...
Én a Strap-ok alapján nem is próbálkozom az 1700Mhz-el, inkább maradok 1625Mhz-en - most úgy nézem, hogy ehhez nem kell neki plusz fesz...
Megnézem, hogy játékokban ez az 1150/1625Mhz bírja-e...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #38835 üzenetére
& oliba:
Tavaly év végén már teszteltem, egész jól viselte magát az elmélet, fél évig aludt.
-
-
Omli85
őstag
válasz
hackeeeee #38822 üzenetére
Elvileg nekem így lenne logikus, gyakorlatban nem tudom mert nekem vizezve van
de gondolom ha profilhoz menti a hozzá állított fan vezérlést akkor az vissza töltődik a profil betöltésekor reset esetén meg vissza áll a gyári default beállításra. Józan ész nekem ezt diktálja de, hogy tényleg így működik e az jó kérdés
-
Tomdriver
őstag
válasz
hackeeeee #38813 üzenetére
Az adott venti beállításokat el lehet menteni AB-ben egy adott profilhoz? Pl. 1-es profil? Vagyis, arra gondolok, hogyh ha nyomok egy reset-et, akkor visszaáll autóra?
Én úgy tudom csak egy venti beállítás menthető az összes profilhoz. Ha resetet nyomsz vagy bezárod AB-t, visszaáll gyárira.
Én azt csináltam, hogy az 1-es profitl a gyári órajeleken mentettem el, fesz. emelés nélkül, tehát mintha a gyári lenne. Így ehhez is a manuális venti beállítást használja és nem a gyárit. -
Tomdriver
őstag
válasz
hackeeeee #38811 üzenetére
Sajna nem egy tuningos darabot fogtál ki, de szerintem 1100MHz is elég - ha ennyi hát ennyi.
1,3 V felett azért ne erőltesd 24/7-re még ha jól hűteni is tudnád, a saját venti profilt beállítani viszont ettől függetlenül érdemes, nem mindegy hány fokról indul el a kártya ha terhelést kap, meg azért terhelésen is kell hogy jobban tekerjen mint a gyári.
Nálam saját profillal idle 32 fok, max. load 65-68 fok, itt memóriák épp elérik a 80 fokot.
Gyári beállításokkal ugyanez idle 40, max.load 74, memóriák 85-88 fokosak.
(ezek a hőfokok 1150/1750 beállításnál jelentkeznek, gyári alap beállításánál azért minden alacsonyabb jó pár fokkal) -
Sakka
tag
válasz
hackeeeee #38758 üzenetére
Az afterburner a GPU hőmérsékletét nézi amit ki ír a felső sarokba, annyi amiket írtam 90 fok volt, de 84 -nél nagyjából megfogtam.
persze nem minden játéknál magas.De majd megnézem pontosan mire értendő, kiolvastatom külön a VRM-eket is.
Tudom, hogy a Vrm fűti.
Amúgy nem OC. Simán megy csak, light 1040-en
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest