-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
m0h0senator #29250 üzenetére
Ez esetben it's not bug, feature
-
Jani18
aktív tag
válasz
m0h0senator #29248 üzenetére
Írja az értéket ha ráhúzod a mutatóra az egeret.
-
Speed®
titán
válasz
m0h0senator #29248 üzenetére
AMD..hihetetlen, mennyire tudnak néha
-
m0h0senator
őstag
válasz
m0h0senator #29246 üzenetére
-
nubreed
veterán
válasz
m0h0senator #29013 üzenetére
Én az Afterburnert csak a játék közben monitorozásra használnám. Be lehet úgy is állítani, hogy ne az ne csináljon semmit, ne nyúljon a kártya értékeihez de a monitor funkciót azt tudjam használni, miközben a TriXX végzi a túlhajtást?
-
Laja333
őstag
válasz
m0h0senator #28902 üzenetére
Nekem a Metro 2033 meg Last Light jobban melegíti a kártyákat, mint bármi más. Azzal próbálnám először.
-
lowzor
veterán
válasz
m0h0senator #28837 üzenetére
-
lowzor
veterán
válasz
m0h0senator #28267 üzenetére
Ha 75 fokon akartad tartani, úgy már lehet hogy tényleg volt hangja, de teljesen felesleges.
A Matrix amúgy nem küzd gondokkal VRM hőfok terén, ha jól tudom.(#28266) -Solt-:
Nekem a gyári ventiprofillal 80 fokos, halkan.
-
-Solt-
veterán
válasz
m0h0senator #28261 üzenetére
Üvölt? Gyári ventilátor vezérlés esetén, 100%-s GPU kihasználtság mellett, kb 20 perc után 90 fok alatt volt minden hőfokom, és ehhez 55%-s ventilátor fordulat társult, ami kb fél méterre a zárt háztól 39 dB-s "zajt" generált. Ezt fülesben meg sem hallod, még akkor sem, ha nem üvölt a fejeden!
Egy agresszívebb egyedi ventilátor profillal simán 80 fok alatt tartható mind a GPU mind a VRM még vsync nélkül is. 75%-s ventilátor fordulat mellett 45 dB, 100% mellett 49 dB-s értéket mértem. Összehasonlításképpen, a Bosch mosogatógépünk generál 49 dB-s zajt.
Nem tudom nálad mi lehetett a gond, de nálam a hűtésével az égvilágon semmi gond nincs! Hatékonyabb mint a Titan hűtős ref GTX780-m volt!
(#28265) hpeter10: Iponban most 122K a 290X Matrix Platinum, én tuti, hogy inkább azt venném.
-
lowzor
veterán
válasz
m0h0senator #28261 üzenetére
Ha üvöltött, akkor ott a házzal voltak gondok.
Throttlingnál is ugyanez a helyzet, akinél throttlingolt. -
Milka 78
nagyúr
válasz
m0h0senator #28198 üzenetére
Gondolom a gari miatt.Az XFX-nek ráadásul ha jól rémlik szivatós a csavar matricája,1000 felé szokott szakadni ha lekapod a hűtőt róla.
-
fenergie84
addikt
válasz
m0h0senator #28181 üzenetére
Értem, akkor "jól van az" kategória
-
Joshi
titán
válasz
m0h0senator #28168 üzenetére
Nagyon nem szólt bele a frissen telepített Win.
A memória viszont elég jól hozott a konyhára igaz ez csak a benchmarkokban jön ki a gyakorlatban nem nagyon. Furcsa hogy neked 290X-ed van, én azért nagyobb különbségre számítottam a sima 290-hez képest. Látom béta drivert használsz, én a 14.12-es Omega wqhl-t.
Köszi a tesztet, szerintem nem érdemes széthajtani a kártyát főleg a memóriákat nem. -
Joshi
titán
válasz
m0h0senator #28165 üzenetére
A procit felesleges 4.6Ghz fölé vinni itt nem sokat számít, a vga memória inkább. Az lenne a legjobb ha 1155/1400-on lenyomnád újból a tesztet, ha több lesz a pontszámod mint először, akkor a Win is sokat számít. Majd ezután lenyomnád 1500-as memóriával, mert így meg az derülne ki hogy mennyit számít a vga memória órajel. Sajnos nekem nem stabil a memória 1430 fölött.
-
Gh00st
aktív tag
válasz
m0h0senator #28165 üzenetére
Jó lesz úgy, hajrá
-
Joshi
titán
válasz
m0h0senator #28163 üzenetére
Futtasd le újra a Valley-t és a Heavent, neked több pontot kellene kapnod mint nekünk sima 290-el.
-
deadwing
addikt
válasz
m0h0senator #28146 üzenetére
Csinálnátok egy Heavent is a kedvemért?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
m0h0senator #27704 üzenetére
azaz
-
zimi1991
aktív tag
válasz
m0h0senator #26992 üzenetére
win8 nál titanfall ra felteszek 8x élsimítást és lezuhan 15-20fps-re!
-
zimi1991
aktív tag
válasz
m0h0senator #26981 üzenetére
Nekem az 290x-el most elég pozitív!
Konkrétan a dyinglight és a titanfall esetében!
Dyinglight ot hiába patchelem le win8 alatt ugyan úgy játszhatatlan win7 alatt szép stabil 50 fps kimaxolva.
Titanfall nál peddig win8 alatt élsimítást már nem tudok rakni míg win7 alatt 100fps környékén szalad max élsimítással...
Sajnos nagyon idegesítenek a win7 bugjai és ezért kérdeztem meg hátha valaki találkozott már ilyennel és tána járt mitől is lehet ez...
A driverek full ugyan azok! -
Ghoula
senior tag
válasz
m0h0senator #26536 üzenetére
A VRM1-en a hűtőbordát akkor minek nevezzük, ha nem hűtésnek?
A ventilátorral keltett légmozgás az mi, ha nem hűtés? A TitanX-en a felső memóriák hűtetlenek, mert se venti, se borda. Az, hogy ez elégséges-e, az megint más kérdés, de ne vezessük már félre a többieket.
Még mielőtt felhozná valaki, nem, nem kötekedésből írom, illetve a flame keltés is távol álljon tőlem, csak már sokadszor írod le ezt, pedig ebben a formában ez nem igaz. -
GAbre
veterán
válasz
m0h0senator #26536 üzenetére
Jah hát én is azon vagyok,h tesztbe se rakták hátrább.
Meg itt is nemrég érdeklődtem gaming után.De nagyon melegedett.Szerintem jobban,mint dcuII-s.
Ezért is néztem,h miért lenne 1 fokkal jobb a gaming. :/
Amúgy kb a sorrend stimmel,csak a végébe "kötök" bele. -
CsonkaImo
addikt
válasz
m0h0senator #26495 üzenetére
Ha minden játéknál ezt csinálja, akkor driver probléma lehet szerintem.
-
Chapel
addikt
válasz
m0h0senator #26495 üzenetére
Ahogy írtam lejjebb 1200p minden max, tehát 8xmsaa.
Tippem sincs mi lehet ez, főleg hogy közben meg a gpu dolgozik 100%-on, vram használat 1.8-2.5 Gb.
Tehát megeszi amit kell, de közben meg mintha max fxaa lenne látványban -
sixpak
nagyúr
válasz
m0h0senator #26446 üzenetére
Azta...ez horzsol!!
Tényleg van ilyen vagy csak áprilisi tréfa?
Mint a BeQuiet wireless tápja... -
wukodlak
aktív tag
válasz
m0h0senator #26394 üzenetére
Adatok kitöltve,bár ahogy látom nálad van tuning is.Nálam még jelenleg minden alapon van.
-
Chrys_
addikt
válasz
m0h0senator #26389 üzenetére
Léggel a VRM1 elment 100 fokig is (Furmark).
Mod: de ezt venti auto beállítással, a 100% melletti eredményre nem emlékszem. -
slloyd
senior tag
válasz
m0h0senator #26373 üzenetére
Na ez egész jó remekül szerepel a 290
Lehet,hogy akkor nem fogok a boltba rohanni a 390x ért és szerintem sokan mások sem -
slloyd
senior tag
válasz
m0h0senator #26373 üzenetére
Nem volt 1db szívó venti sem benne az elején + csak 1 fújó volt így a saját melegét keringette a kari...
-
CsonkaImo
addikt
válasz
m0h0senator #26334 üzenetére
És ez jónak számít? Nem vogy otthon a benchmark-okban.
(#26336) daveoff: 980 hogy teljesít dx12 alatt?
-
daveoff
veterán
válasz
m0h0senator #26334 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ez így már más fényben tünteti fel az eredményeimet.
-
slloyd
senior tag
válasz
m0h0senator #26157 üzenetére
Köszi.
-
odorgg
addikt
válasz
m0h0senator #26148 üzenetére
AB indítása elött dupla katt, majd indítod az eredeti parancsikonnal a progit.
-
slloyd
senior tag
válasz
m0h0senator #26142 üzenetére
Ok monitorozom végig a fokokat.
Bár azt hittem legalább a ramjai hűtve vannak mert egy fémlap fedi a kari hátulját... -
Joshi
titán
válasz
m0h0senator #26118 üzenetére
Köszi. Egyértelmű hogy a sima 290-nek kellene a gpu órajel, odorgg-nak sikerült 1300MHz-et kihoznia a sima 290-ből. Valami szoftveres akadálya van a dolognak, számomra nem ér annyit hogy kinyomozzam mert a hétköznapokban úgy se használhatóak ezek az órajelek. Majd a 390x-nél visszatérünk a tuning témához.
-
válasz
m0h0senator #26118 üzenetére
Az biztos, hogy durván fűt, még nem tudom mit alkotok vele, de ezt így nem igazán szeretném használni, hogy félnem kell alapon is, hogy mikor éri el a 94 fokot
-
válasz
m0h0senator #26115 üzenetére
Micsoda értékek, én még az 1050-t sem tudom hűteni, ha megy a fűtés
-
Joshi
titán
válasz
m0h0senator #26115 üzenetére
-
Joshi
titán
válasz
m0h0senator #26109 üzenetére
Nyomhatnál egy Ultra tesztet is, mert nekem csak ilyen eredményem van.
-
TTomax
félisten
válasz
m0h0senator #25969 üzenetére
De ez nem azért van mert a 290-re nem lehetne jobban teljesítményt elérni DX alatt,csak hát ott a Mantle és ha túl jól megy DXen akkor kisebb lesz a jelentősége ebben a játékban is...
-
daveoff
veterán
válasz
m0h0senator #25967 üzenetére
Nem, nincs olyan, most ha megmérném lehet lenne 100-as alatti érték, de ritka, és csak bizonyos pályákon. Nálam Pearl Marketen a legkevesebb az FPS, ott bemegy azért 100 alá is, de a 60-as értéket meg sem közelíti.
Amúgy szerintem nem a 980-ban sokkal több az erő, hanem ennyivel jobban van optimalizálva NV-re a játék. Az biztos, hogy ezek után én csak NV-t ajánlok BF-re, pedig az AMD nagy szövetséges volt a BF4 készítésénél, mégis hol tartanak, én ezt nem bírom felfogni. 400h-át toltam 290X-el a BF4-et, most már a 980-al is 200h felett járok, jobb az NV....
-
mackosajt
addikt
válasz
m0h0senator #25951 üzenetére
Azért azt is elarulhatod, hol kell állni, amikor oda néz.
Az ilyen összehasonlítás csak úgy érhet valamit, ha ugyanonnan megy, ugyanoda.Ráadásul azonos beállítások mellett. De ez gondolom alap, hogy ultra.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
-
sixpak
nagyúr
válasz
Nos, megtettem amit kértél...úgy esik be 40 körülire mint a picsa.
Viszont mint említettem, életemben először volt a kezembe sniper puska, ezért eddig nem tudtam erről.
És akkor ezzel jelzem is, hogy sikerült bevinnem 60 alá, remélem mindenki elégedett... -
sixpak
nagyúr
válasz
Persze, csak figyelnem kell, hogy nehogy elsüssem, mert büszke vagyok a 0 recon pontomra.
Amúgy itt vannak az előbbi menet alatti hőfokaim:
Max 45% ventifordulat mellett...némaüzem.
Viszont én nagy figyelmet fordítottam a ház kivalasztására...ha olcsóbb házat vettem volna, akkor a különbözetből vehettem volna egy 980-at.
-
HSM
félisten
válasz
m0h0senator #25938 üzenetére
Lehet, a ramod kevés.
Nekem Zavod Mantle-ben kb. 2 perc után dobott ki memóriaelfogyásos hibával, amikor gépeladásnál kivettem a 16GB ramom felét, viszont elfelejtettem visszakapcsolni a lapozófile-t.
A BF4 amúgy is eléggé kéri a proci és ramsebességet is. Nálam 4400Mhz-en ment az i5 4690K és 2133MHz CL11-en a 4*4GB ramom. Mondjuk én nem nagyon távcsöveztem, max ritkán 3X-4X-es scope-okkal, azokkal nem volt gond a zavod-on sem. Pedig a sniperkedésen kívül kb. mindent csináltam azon a mapon.(#25940) daveoff: Nem lekezelésnek szántam, sajnálom, ha annak vetted. Arra gondoltam itt [link], hogy mivel nem érezted a 2312-es monitorodon a különbséget az AMD-s DX és Mantle között, hogy vagy nem volt elég gyors hozzá az akkori 2312 monitorod, vagy nem vagy érzékeny a késleltetésre. Mindkét esetben számodra nem releváns ez a paraméter, így viszont hiába írod, hogy nem tapasztaltad, nem lehet komolyan venni olyan embernek, aki erre érzékeny.
Ennek semmi köze ahhoz, mennyire vagy jó játékos.Nincs itt szó semmiféle defektről sem. (Sőt, ha azt vesszük én vagyok defektes, hogy kevésbé tudok alkalmazkodni a nagyobb késleltetéshez.
) Viszont létezhetnek olyan dolgok, amik az egyik embernek zavaróak, a másik meg észre sem veszi.
-
kovab0de
tag
válasz
m0h0senator #25616 üzenetére
Resolution scale 200%-al megnéztem de nem a fogyasztáson akadtam ki hanem a proci használaton 30-40%
Ha simán resolution scale 100% akkor meg 60-80%. Ez miért van? Nem jobban kéne használnia procit ilyenkor? -
kovab0de
tag
válasz
m0h0senator #25616 üzenetére
Meglesem ugy -
kovab0de
tag
válasz
m0h0senator #25609 üzenetére
Ha vissza veszed az órajeleket 850mhz-re akkor lehetséges lesz 500watt felé nem megy
-
m0h0senator
őstag
válasz
m0h0senator #25590 üzenetére
fujipoly ultra extreme-t vennék ha még van valakinek.
-
sixpak
nagyúr
válasz
m0h0senator #25315 üzenetére
Én először egy kifelé fújó oldalsó ventivel próbálkoznék....
(#25316) fatal1ty1984: BF-ben?
perfoverlay.drawfps_1 -
daveoff
veterán
válasz
m0h0senator #25303 üzenetére
A X-es változat eleve hűvösebb, illetve ha egy alacsonyabb ASIC-Q kártyával rendelkezel már az is sokat jelent, de nekem egyik kártyával se sikerült ilyen jó hőmérsékleteket produkálni. A lényeg hogy nekem van összehasonlítási alapom, a jelenlegi kártyám durván hűvösebb, és halkabb, mint a hasonló hűtésű Hawaii DC2 volt, és a tökig tuningolt 980-on moddolt bios van 300W-ra kitolt TDP-vel, és 50mV-al megemelt fesz.-el, szerintem így ez is bőven 200W felett kajál.
deadwing: szerintem egy jól szellőző, huzatos ház jobb, mint ha telibe fújatom a kártyát, mert akkor a meleg nem távozik....
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
m0h0senator #25192 üzenetére
.
neztem kepeket, remenykedtem nem matrica az ott. komolyan, OC kartyara matrica a hutesre... oh well
szemezek azzal az EK FCvel.
-
slloyd
senior tag
válasz
m0h0senator #24989 üzenetére
Ok köszönöm a válszt.
Bocs nem olvastam méllyebben vissza mert nagyon el vagyok havazva mostanában...
Az én karimon van egy kapcsoló is az egyik állásban sillent a másikban performance.
Még nem piszkáltam de gondolom tanácsosabb performance re rakni most sillenten van..
Valamint ha nem teszek rá hátra ventit mondjuk mert nem tudom szépen megoldani (plexi oldalapos ház esetén)
Akkor a hiánya okozhat kártyameghibásodást? -
válasz
m0h0senator #24196 üzenetére
Na jó, de jó hogy nem Minecraft-ban mérünk FPS-t...
Mondok én neked olyan programot, ahol örülsz a 20-25 FPS-nek... -
fatal1ty1984
őstag
válasz
m0h0senator #24194 üzenetére
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
m0h0senator #23491 üzenetére
Ha nem teszik explicit detektálhatóvá a GPU-kat, akkor biztosan nem lesz multi-GPU. Az a trükk, ami a DX11-ben működik a driveres hackekkel a DX12-ben használhatatlan, ugyanis a driver csak egy bazinagy bináris információhalmazt lát a memóriában, de fogalma sincs arról, hogy a több GB-nyi adatból melyik a frame buffer. Explicit memóriavezérlést lehetővé tevő API-kban csak az alkalmazás képes multi-GPU-s rendszert működtetni, de csakis akkor, ha az API engedélyezi, hogy a gépben szereplő hardvereket explicit detektálhassa.
-
Areturus
tag
válasz
m0h0senator #23330 üzenetére
Igen egy darab 290, 1180/1450-en működtetve. 1920*1080, és ezt skálázom fel. Azonban játszhatatlan sajnos hiába hangzik jól az 50, gondolná az ember csak 10-zel marad el a 60-tól. Egy-egy robbanás leviszi akár 25-re is
(#23333) HSM I am the man of my word
-
Areturus
tag
válasz
m0h0senator #23322 üzenetére
A belső rendert állítja, hogy a kép amit a játék kiszámol milyen nagyságú legyen. Ezzel az opcióval játszhatsz 4k-ban 4k kijelző nélkül.
-
HSM
félisten
válasz
m0h0senator #23308 üzenetére
Hohó, resolution scale 110%, tehát 10%-al nagyobb képet számoltatsz vele... Azt vissza kéne húzni gyorsan 100-ra.
-
Pacy
aktív tag
válasz
m0h0senator #23308 üzenetére
Resolution Scale 110%. Tedd alapra, úgy nézd! Mindjárt magasabb lesz a min. fps.
-
lowzor
veterán
válasz
m0h0senator #23306 üzenetére
Mennyin van a FOV?
Ha magasabban, mint az alap, az tényleg számít. -
odorgg
addikt
válasz
m0h0senator #23299 üzenetére
-
lowzor
veterán
válasz
Ha géphez jutok, megnézem én is azt a sarkot, úgy hogy nálam csutkán van a grafika.
Amúgy érdekes, mert nálam csak akkor megy 60 alá, ha egy nagy robbanás van a közelemben.
70 alá is csak ritkán és szinte azonnal vissza is ugrik 70 fölé. -
HSM
félisten
válasz
Szerintem ne így hasonlítsd össze.
Csúcsteljesítményre szinte borítékolható, hogy a HT fog nyerni, viszont a HT OFF kevésbé hozható "zavarba" a korábbi, még i7 920-as tapasztalataim szerint.
A legjobb, ha játszol pár kört HT-val, és pár kört lehetőleg ugyanazokon a térképeken/létszámmal HT OFF, és közben nézegeted az FPS számlálót. A kettő között a kapcsolgatás ingyen van, és ha kevesebb is esetleg egyik vagy másik módban az FPS, azért nem annyival, hogy csak célpont lehess. -
Werkly
őstag
válasz
m0h0senator #23294 üzenetére
Alapon a húzott CPU miatt van előrébb a te pontszámod az enyémhez viszonyítva.
Graphics és PhysX 60 pont a difi kettőnk VGA-ja között. -
HSM
félisten
válasz
m0h0senator #23294 üzenetére
Hát nem tudom.... Nálam 900Mhz-en ment a 290, és úgy se nagyon rémlik, hogy Mantle bármikor is 60 alá esett volna FHD Ultrán +4X-es MSAA.
Nálad az 1050Mhz-es órajelnek bőven kompenzálnia kellene a minimálisan nagyobb felbontást.
Nekem i5 4690K volt alatta 4,4Ghz-en, és 4*4GB 2133Mhz CL11 ram. Bár azt mondják, a BF4 szereti a HT-t, én mindenképp kipróbálnám HT nélkül is. -
Werkly
őstag
válasz
m0h0senator #23289 üzenetére
10809 pont az jó FireStrike-tól? Tuning +200mV és 1160 MHz GPU a RAM meg asszem 1460MHz volt.
-
m0h0senator
őstag
válasz
m0h0senator #23285 üzenetére
-
lowzor
veterán
válasz
m0h0senator #23285 üzenetére
Tényleg annyi VRAM-ot eszik a Mantle.
Jóval nagyobb az étvágya, mint a DX-nek.
Ezért alig gyorsabb a 2 gigás kártyákkal a Mantle. -
lowzor
veterán
válasz
m0h0senator #23276 üzenetére
Esetleg ha akarod tegyél rá egy nagyobb ventit, vagy tedd a tápcsati felett lévő oldalra.
Akkor kb a GPU hőmérsékletével 1 szinten fogja tartani a VRM-et
De így is fasza -
sixpak
nagyúr
válasz
m0h0senator #23176 üzenetére
Memória használat 3500mb???
Wtf?
Nekem max 2200 volt, igaz nálam dx van BF4 alatt. -
lowzor
veterán
válasz
m0h0senator #23247 üzenetére
Nálam nem sokszor szokott 70 alá menni, pedig csutkán van, 4X MSAA-val.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
m0h0senator #23133 üzenetére
Érdekes, mert a felvétel meg működik Mantle alatt is, meglepően jó minőségben. Később biztosan támogatva lesz.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
m0h0senator #23131 üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
m0h0senator #22745 üzenetére
Arra persze, de én NYÁK-ot írtam.
(Mivel (#22743) Milka 78 is NYÁK-ról beszélt.)
-
Joshi
titán
válasz
m0h0senator #22423 üzenetére
Kb annyival lett jobb eredményem nálad amennyivel jobb a procim és a Kingston Blue ramok is 2400Mhz-en mentek. Mondjuk ettől függetlenül az ismeretlen eredmény nagyon komoly, majdnem hogy már gyanús is.
-
Joshi
titán
válasz
m0h0senator #22396 üzenetére
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
m0h0senator #22394 üzenetére
kb ugyanazt az eredményt kaptam mint te
-
Joshi
titán
válasz
m0h0senator #22394 üzenetére
Szerintem a jobb eredményes konfig nem alapon ment az tuti, sokszor nem írja a 3DMark a valós gpu órajelet.
-
Szinyák
őstag
válasz
m0h0senator #21870 üzenetére
Nekem is ez van fent Rivatuner Static Server , de nálam be van állítva ami kell ki is jelzi, de azt hogy lehet megcsinálni mint a képen ,hogy sorba rakja Mem : érték , CPU: érték stb ?
Köszi .
-
Szinyák
őstag
válasz
m0h0senator #21870 üzenetére
Köszi az infókat ..
-
HSM
félisten
válasz
m0h0senator #20565 üzenetére
Szerintem nem is a GPU a lényeg, szvsz felesleges 70 fokra lehűteni, 80 környékén is teljesen jól elvan halkabban. Én úgy lőném be a ventifordulatot, hogy a VRM ne nagyon menjen 80 fölé, és hogy terhelés alatt mindig kapjanak elég szellőt a ramcsipek. Persze, lehet, ehhez 70-re kell lehűteni a GPU-t, nem volt Asus-om.
-
HSM
félisten
válasz
m0h0senator #20152 üzenetére
Próbáld ki a 14.7 RC3-at, a 14.9-ben szerintem valamit benéztek az energiatakarékossággal, az nálam se működött 100%-osan.
-
HSM
félisten
válasz
m0h0senator #20149 üzenetére
Ez érdekes.... Nekem hónapok óta underclockolva ment a 290, soha semmi gondot nem okozott, nem akadtak be az órajelek.
Win7 64bit, és mindenféle driver volt, 14.4, 14.7RC3, meg valamelyik 14.9, bár az egyéb okokból nem annyira jött be. -
deadwing
addikt
válasz
m0h0senator #20149 üzenetére
Nem lehet, hogy valami alkalmazás miatt van ez, ami 3D-s órajelen tartja a kártyát?
A screenshot készítése előtt én úgy látom, hogy normál értéken állt. -
mazacar
tag
válasz
m0h0senator #19540 üzenetére
Amikor megvettem a 290x-et..nem voltam eleg korultekinto..bele is szaladtam ebbe..el is adtam a monitorom..
azota tv-n van hdmi-n keresztul... -
Joshi
titán
válasz
m0h0senator #19540 üzenetére
Kösz de én tisztában vagyok vele ellenben mások nem annyira.
(#19541) bladegery: Ha kimondottan DVI-D Dual link átalakítót veszel akkor biztos hogy jó lesz, szerintem a kép csak illusztráció. Ha rosszat küldenek akkor visszaviszed. Na most annyit hozzátennék hogy a DVI-D Dual Link-HDMI 1.4-nek semmi értelme nincs mert a HDMI 1.4 miatt úgy sem lesz magasabb felbontásod mint FullHD. Neked jó a sima DVI-D-HDMI átalakító is.
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
m0h0senator #19065 üzenetére
És én is pont ezt írtam. Nem azt hogy ezer, hanem hogy 1000 közeli. Nos a 800 az nekem 1000 közeli... bocsánat...
-
MPowerPH
félisten
válasz
m0h0senator #19050 üzenetére
Hehe, en meg sokalltam a 96 fokot, huzott allapotban.
Lapajbacsi: 1 monitor, foleg FHD felbontasban mikor hajtja mar ki ezeket a VGA-at?
Ne vicceljunk mar.... Nekem 3 monitor alatt drasztikusan emelkednek a hofokok.
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
m0h0senator #19062 üzenetére
Az Asus tehát nagyon blamálta magát ezzel, hiszen ha jól tudom, ez amikor megjelent, high end vga-nak számított 1000 dollár közeli árral. Tehát mintha egy Ferrarit kiadtak volna úgy hogy a hűtővíz időnként majdnem felforr benne, ha meghajtják... Az Asus pedig a jobb cégek közé számít, vagy már nem?
-
deadwing
addikt
válasz
m0h0senator #19057 üzenetére
A 64 fő pont hogy a procit terheli jobban, aminek velejáró következménye, hogy lesznek olyan helyzetek, ahol a vga közel sem megy 100%-on. Ha már multi, akkor inkább érdemes kisebb szerverekre menni, ha a vga-t akarod stresszelni és nem a procidat. Proci tesztelésnél érdemes 64-es szerverre menni.
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
m0h0senator #19057 üzenetére
Ha mindenáron meg akarjuk főzni a karit, nem kell bejelentkezgetni szerverekre... (én eleve nem játszom online elvből, bios-ból van letiltva a NIC) Vannak burn tesztek, amikkel meg lehet főzni, csak semmi értelme. Én speciel úgy tesztelek, hogy letolom rajta a két új 3dmark-ot, meg a két régebbit (dx9 és 10-es vantage), ha mind hiba nélkül lemegy, nem melegszik túl közben, után a lokálisan játszom vele csúcsjátékkal és nézem mit produkál. Hiszen biztos találni, ha valaki nagyon keres, tesztet amivel ropogósra süt bármit, csak mi értelme, ha a gyakorlatban ilyen terhelés nem éri a kártyát? Aki nem teszter, hanem játékra akarja használni, azt az érdekli hogy az adott játék (amivel játszik) közben hogy viselkedik a vga és nem igazán az, hogy addig kutat egy teszt után, amíg valami kellemetlen eredményt nem lát... A stressz teszteket ezért el sem indítom, egyedül a GpuZ kihajtó tesztjét szoktam futtatni egy pár percet, oszt csókolom. A game a lényeg, ha azt jól hajtja, nem melegszik túl közben és stabil, akkor ennyi, ennél több egy gamernek nem kell...
De majd mondom a spannak, hogy nézze meg azt az online BF4 szerót... -
zack
nagyúr
válasz
m0h0senator #19053 üzenetére
Valamit valamiért. Nincs kompromisszummentes megoldás víznél. Főleg házon belül.
Vagy mindent levizezel, vagy semmit. De csak a procit hülyeség, mert nem férnek el a ventik.
Ahogy nézem tudnál csinálni 2db 14-es ventiből slot hűtést, ahogy nálam is van. Próbáld ki, mert olcsóbb. 2db 14-es venti max 6-8k, de próbából kérj kölcsön kettőt. Tedd be a kártya elé, és gyors kötözővel rögzítsd őket. Én egy IDE kártyát szedtem szét, hogy annak a csavarozható részét a ventihez rögzítsem, és így be is tudtam tenni stabilan.
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
Egy kicsit lehet hogy túl van hisztizve ez az Asus... Haver vett egy Asus Directcu2 -t 95-ért és tesztelgetjük. Az alap venti karakterisztikát kicsit meredekebbre toltuk MSIAB-ben, 1150/1450 -en stabil... 4-5 órányi Shadow of Mordor (egy monitor 1080p - maxgrafika), ami jobban kihajtja mint a BF4 ugyebár, a 4 giga ramot natíve tele tolja!!!) - 65-68 fokon ketyegett; 70-re nem ment föl... és nem is volt hangos....
Ryse Son of Rome, ami megintcsak nem sokkal kevésbé fingatja a vasat 60 fok fölé alig ment...!!!! Most akkor vakmázlija van a karival, vagy mégiscsak számít valamit az a lemez ott a lelógó csövek mögött..? -
zack
nagyúr
válasz
Házfüggő. Ennyire nem rossz a helyzet. Nézd meg az én méréseimet. 70 fok környéke volt a VRM terhelésen.
Akinek szellős toronyháza van, normális léghűtéssel, annak nem fog 85 fok fölé menni. -
kovab0de
tag
válasz
Ez gondolom nem referencia kártya ugye
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest