- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Omli85
őstag
válasz
Aby_2014 #41576 üzenetére
Igen ezt a típust rendeltem csak egy kicsivel olcsóbb volt indulási promóban. A szállítás én expressel kértem 1 nap alatt itt volt. Igaz volt egy kics csúszás az elején mert megjelenéskor instant elfogyott pedig az első 10 percben megrendeltem így az aug 28-án megrendelt terméket aug 31-én adták fel szept 1-én kaptam meg a második szállítmányból .
Most rendeltem innét először így nem tudok másról nyilatkozni, gariztatva nem lesz mert ment rá egy EK full cover blokk
.
-
Omli85
őstag
válasz
ricsi8800gt #41569 üzenetére
Most épp nem volt kéznél 480/580 de tapasztalataim alapján kb ugyanazt tudja mint a 390 csak kevesebb fogyasztás mellett játékokban nyers erőben a 390 még mindig erősebb mint a 480/580 legjobb tudomásom szerint. Anno pont ezért is nem váltottam 390-ről mert totál értelmetlen lett volna.
Azért csináltam meg az összehasonlítást mert ahogy én is szerintem vannak még rajtam kívül akik 390 környéki kártyát használnak és kíváncsiak esetleg a különbségre
.
(#41571) colossal89: Én OCUK-ról rendeltem express szállítással 134K-ban állt meg a ref kártya.
(#41572) proci985: Amennyiben működik a CF igen akkor kellene még az általad említett plusz teljesítmény, hogy ténylegesen megérje (bár ez elég szubjektív) váltani bár azért szerintem így is elég elgondolkodtató lehet adott esetben.
-
Omli85
őstag
Üdv mindenkinek mivel váltottam Vega 56-ra így gondoltam összedobok egy összehasonlító tesztet hátha más is tervez hasonló váltást így lehet hasznos lesz vagy legalább megkönnyíti a döntést.
Asus DC2 R9 390 vs Sapphire RX Vega 56
További szép estét
.
-
Omli85
őstag
válasz
perfegor17 #41506 üzenetére
Az sanszos vram probléma lesz hacsak nem a monitor kábel szórakozik de gondolom nem vga kábellel használod hanem hdmi-vel
.
-
Omli85
őstag
Jól emlékszel eléggé alacsony tartományban járatja a ventiket a gyári ventiprofil.
(#41485) hajbel : valamennyit próbáld alulfeszelni általában kicsit fölé vannak lőve az értékek. Ha friss drivert teszel fel akkor a legfrissebb beta MSI AB-vel lehet csak állítani vagy a gyári WattMan-ban
-
Omli85
őstag
"Out of the box" módban mindenféle ventiprofil buhera nélkül ha elmelegszik a kártya akkor bizony miért ne lehetne gariztatni?
Azért a 90 fok körüli hőmérsékletet ne tekintsük már normálisnak főleg ha még van garancia a terméken ha más nem a szervízben újrapasztázzák vagy valami ami szintén garanciás javításnak minősül adott esetben és nem kell kockáztatni. Igaz egy darabig kártya nélkül marad az ember de ez már csak ilyen.
Azt már nem is említve, hogy az MSI hovatalos oldalán is úgy van feltüntetve a marketing anyag az említett kártyánál, hogy 23%-al hűvösebb mint egy referencia modell és 70 fok környéke az általuk kalkulált optimális érték. Ezekhez az adatokhoz képest azért messze van a 80-90 fok környéke klímás helységben.. Szóval ezekre is lehet hivatkozni nyugodtan.Legegyszerűbb írni egy mailt vagy a boltnak vagy konkrétan az MSI-nek, hogy mit javasolnak mi a teendő.
-
Omli85
őstag
válasz
laci.csabi #41455 üzenetére
Mivel említetted, hogy garis még én a helyedben visszaküldeném ezek a hőmérsékletek azért messze nem optimálisnak mondhatóak.
-
Omli85
őstag
válasz
Habugi #41444 üzenetére
No kipróbáltam másik gépen is tegnap este.. há nem kellet volna (pláne nem este 11kor..).. hogy szavaiddal élve egyesültem az univerzummal vagy legalábbis szívesen bontottam volna atomjaira az egészet úgy ahogy van és egyesítettem volna a teremtőjével
..
Asus DC2 390 problémamentesen működik alulfeszelés/oc semmi gond stabil a cucc.
Asus DC2 290 alulfeszelés appy BS... xD 10-ből 11x szóval meh
Driver mindkét esetben ugyan az annyi, hogy két külön gépről van szó.
-
Omli85
őstag
Multi gpu támogatás van (Már ha beaplikálják a feljlesztők) nem kell összekötögetni profilozni stb mint régen.
Vegyesben is megy elvileg tehát egy piros egy ződ mondjuk nem tudom menynire lehet vegyes a gaming teljesítmény ilyen esetben mindenesetre AMD elég jól skálázódik az új címek alatt fényévekkel jobban mint CF-ben anno. -
Omli85
őstag
A 200/300-as széria ezen a téren kicsit mikrolaggosabb mint 400-as széria de ettől függetlenül a frekit tartania kéne kivéve ha valami bele pofázik, hogy vegye vissza ment nem szükséges a max órajel. Ötletem nincs mi lehet, főleg ha minden más stabil a rendszerben. Ram/CPU oc stb. Ha esetleg valami húzva van próbálj már rá egy totál default bios beállítással akkor is csinálja e.
szerk: Még esetleg azon agyalok nem lehet hogy TDP limit miatt dadog be (mármitn a tényleges max limitbe fut bele ami engedélyezve van biosban) ? Csekkoltad GPU-Z-vel vagy HW infóval mennyit eszik a vga ilyen beállítások mellet ? / csak hangosan gondolkodok
Illetve ha van lehetőséged tesztelj egy combosabb táppal mert még mindig azt mondom az is lehet itt a hunyó engem anno szívatott be HD7950 egy öregedő 700W-s táp esetében szóval sosem lehet tudni.
-
Omli85
őstag
Hát amennyiben van 2db 6-os dedikált kábel a tápon a vga-nak akkor célszerűbb lenne az egyikből 8-ast csinálni könnyen előfordulhat hogy bezavar az a molexes móka de így részemről ez csak egy erős találgatás.
Szoftveresen minden ok nincs fps limitálás stb így nem igazán van egyéb ötletem nekem sem. Esetleg lehet valami energiatakarékosság ami bekeverhet win alatt kapcsolj át a Ryzenes profilra és próbáld ki akkor is jelentkezik e. Már ha még nem próbáltad
.
-
Omli85
őstag
válasz
Tubica #41318 üzenetére
Visszalépésnek semmiképp nem fogod érezni teljesítmény téren a 390-et. Fogyasztás hőtermelés már más kérdés de értelmes venti profillal és szellőzéssel az sem para.
Amúgy ideiglenesen játszogatni 1080p-re adott esetben teljesen jó alternatíva egy 460/560 is ha nem a 4K ultra a cél
. Teljesen jól le lehet szöszölni ezekkel a kis kártyákkal is.
-
Omli85
őstag
válasz
Habugi #41314 üzenetére
Én abból indultam ki, hogy nálam special az Asus DC2 390-nek alap órajelen is kellet az 50% ha nem akartam, hogy dobálja az órajelet
lehet itt is valami ilyen fennforgás van.
(#41315) Tubica: Játék függő de saját tapasztalatom az, hogy 1080p de még 1440p-ben is hagyott az FX tartalékot a kártyában. Illetve ez így kicsit sarkított de ugyan azon beállításokkal a Ryzennel észrevehetően gyorsult a rendszer. Nyerhetsz némi FPS-t a gpu OC-val de valamennyire ezt árnyékolja az FX. De mint írtam igencsak játék függő ami jól működik FX-el azok alatt nem igen lesz probléma. Viszotn ha nagyon húzod a procit meg a VGA-t az 500W környéki táp lehet sírni fog néha
.
Szerk: FreeSync támogatott 260-tól felfelé.
Amúgy ha nem a csilliárt FPS a cél akkor nyugodtan csapathatod VSR-el teljesen jól elvan az újabb játékokkal is így a 390. -
Omli85
őstag
válasz
Habugi #41312 üzenetére
1100-hoz szerintem kevés lesz az a +30% fesz emelés nélkül ezért veszi vissza az órajelet.
Nálam legalábbis bárminemű OC esetén minimum +50% kel la 390-nek, hogy tartsa az órajelet terhelésen.(#41308) Tubica: Teljesítményben kb egál a két kártya csak a 390-nek nagyobb a étvágya
-
Omli85
őstag
válasz
Pixx96 #41268 üzenetére
Amennyiben R9290-DC2OC-4GD5 típusról van szó az alapból 1000/1260-on megy melegedés relatív a 290 390 igencsak feszegette a DC2 hűtés határait de egy értelmes ventiprofillal eléggé tűrhető a hűtés a gyári profil mondjuk kb vicc kategória elég későn kapcsol be és mocskosul be tudja fűteni ezáltal a gépházat.
Első körben tesztelgesd le gyári órajelen mennyit tudsz alulfeszelni azzal azért elég szépen lehet faragni a hőtermelésből. 1100-hoz elég szépen kérik már a feszt ha csak nem valami ritka jó darabot fogsz ki.
Van 290 DC2 is meg 390 DC2 is itthon az előbbi gyári hűtéssel az utóbbi FC blokkal. Nem rossz kártyák amúgy de van étvágyuk az tény.
-
Omli85
őstag
válasz
energy4ever #40949 üzenetére
Afterburnerrel adod a plussz feszt semmi mást Wattman-ban meg az órajelet állítod
nálam így működik.
-
Omli85
őstag
válasz
Raggie #40941 üzenetére
Plusz hát a 480/580 széria is odatett a 390-es széria árazásának ez már csak rosszabb lesz.
Én 85-re tartottam EK FC blokkal + gyári hűtővel gari nélkül mert a matrica sérült ha azt megokoskodja az ember akkor 1 év gari van még rá. De a kutyának nem kellett 1 hónap után levettem szóval úgy néz ki megmarad megy majd a polcra vitrinbe vagy megörökli valaki a családban....
-
Omli85
őstag
válasz
Gaboman #40361 üzenetére
960T-t próbáltad hatmagosítani ? Van azokban azért egy kis extra kraft főleg újabb játékoknál ahol működik a többszál. A deszka elvileg tudná nekem anno a 870 Extreme3 R2.0 tudta gondolom az újabb is tudja.
Mindenesetre a táp eléggé határeset egy 500-550-es ajánlott lenne egy 290 mellé meg egy phenom 2 mellé. Főleg ha működik a magfeloldás mert akkor kel neki egy kis extra kraft meg egy értelemes hűtővel még valamennyi OC-t is bírna -
Omli85
őstag
válasz
juve600 #39481 üzenetére
Mint írtam 1080p - Ultra azaz minden maximumon bőven 60+ fps volt DX11 pontos értékeket max este tudom megnézni már ha mennek majd a szerverek...
igazából ugyan az a teljesítmény és látvány talán kicsit magasabb szint mint SW Battlefront alatt. Már ott is jól muzsikált ez a motor úgy néz ki itt sem lesz vele gond.
-
Omli85
őstag
Nálunk lehet, hogy egy árban volt/van köszönhetően az elcseszett árazásnak de azért máshol nem ez a helyzet.
Persze én is itthon vásárolok de nem az itthoni árazás alapján sorolok be egy terméket olyan helyre ahova nem való, majd beállnak az árak úgy is.
Totál egyértelmű a helyzet, hogy a teljesítménye miatt a 480 itthon totál rossz ársávba lett árazva csupán azért mert az elfekvő előző szériás 390/970 készlet különben besül a boltoknál.. ez addig nem is fog változni amíg ezek a készletek ki nem pörögnek vagy a boltok be nem adják a derekukat..
Ki venne 390-et vagy 970-et ha a 480 80K környékén lenne ? Senki..
Lehet fogni a hiányra is az árazást így az elején de szerintem inkább az előző széria készlete okozza legfőképp ezeket az árakat..
Ehhez meg vajmi kevés köze van a gyártónak.. :/ fej fej mellet a váltótársak AMD vga téren elég keményen odavágtak az előző szériának ez egyszerű tény és kész. -
Omli85
őstag
válasz
TeeBee73 #39329 üzenetére
Hát anno valami 300$-os árazást emlegettek de ezt én kizártnak tartom bár fene tudja elvielg a 390-et váltja az meg 349$-al nyitott ha jól rémlik ebben a szériában meg divat lett az AMD-nél olcsóbban adni a kártyát mint az előző szériát teljesítménybe meg rátesznek egy lapáttal szóval még akár be is jöhet
. A Fury X-et váltó nagy Vega tuti húzós áron lesz de az engem már nem érdekel.
-
Omli85
őstag
Tudom van rá topic de még is csak 390 meg itt jobb a társaság szal beírnám ide remélem nem gond.
Azon filózok, hogy el kéne adnom az Asus DC2 390-et EK FC blokkal de ötletem nincs mennyire árazhatnám be. A vga garis(lenne) ha meg lenne a matrica a csavarról de max valahonnét hajtok fel egyet eredeti hűtés stb megvan vissza aplikálható nem sérültek a csavarok stb.
Szóval alapjáraton gari nélkül mennyire árazhatnám ha netalántán nem tudok matricát szerezni?
Mert nézegetem a jelenleg használt árakat és hát fene tudja.. -
Omli85
őstag
válasz
hackeeeee #39108 üzenetére
A vicces az egészben, hogy nekem gyári értékekkel is dobálta a hibákat szóval ezek után nem különösebben foglalkoztam vele. Amúgy ha jól rémlik főként Hynix ramoknál voltak érdekes anomáliák nekem az van a 390-en szóval fene tudja mennyire érdemes ezzel foglalkozni.
-
Omli85
őstag
Csak levegőt ne vegyél víz alatt mert abból lehet baj
Mondjuk vízzel nálam fánk alatt sem éri el a 70 fokot a vrm
OC max terhelések mellet is 60 pár fok így a nyári jói dőben mikor a szobában is legalább 30 fok van
. GPU meg utoljára akkor látta a 60 fokot meg felette mikor még léggel volt hűtve.
-
Omli85
őstag
Jó de ottan azért gondolom voltak hőfokok is
. Legalábbis volt van/ref 4870-em a mai napig fűt mint az állat
.
Jelen esetben meg azért elég barátiak az értékek ekkora fogyasztáshoz képest.
Mondjuk a 390 fogyasztásával a "fűtési" teljesítménye miatt én sem vagyok kibékülve így nyáron. Télen mondjuk kifejezetten hasznos, hogy kellemesen befűti a szobát
.
-
Omli85
őstag
válasz
qukesz #39053 üzenetére
Nálam konkrétan random esetben dobta el magát... az volt a vicc, hogy mindenféle benchmark lement úgy, hogy semmi hibát nem produkált aztán indítottam egy random gamet és volt, hogy fél óra után volt hogy 10 perc után eldobta magát. A jelenség minden esetben ugyan ez volt mint amit te írtál. A gép nem fagyott ki csak a kép szállt el mivel a füles a hangkártyára volt kötve így hallottam, hogy a game még megy tovább addig amíg resetet nem nyomtam.
Ezért mondom, hogy esetleg egy másik gépben vagy egy másik táppal meg kéne próbálni mi a helyzet.
Amúgy a vga azóta is gond nélkül működik cimbora gépében szóval tényleg semmi baja nem volt. -
Omli85
őstag
-
Omli85
őstag
válasz
McSico #39011 üzenetére
Én semmit nem szoktam trükközni 3D filmnél. Vagy VLC vagy MPC-HC film elindít teljes képernyő majd manuálba átnyomom a tv-t 3D-be és megy minden gond és anomália nélkül a tv LG a vga egy 390.
Plex médiaszerveren keresztül is ugyanúgy működik annyi, hogy mindkét esetben manuálisan kell átnyomnom a TV-t 3D-be, viszont anomáliákat nem tapasztaltam. -
-
Omli85
őstag
válasz
myckey #38923 üzenetére
Ha csak nem valami nagyon jóárasítva veszel 390/X-et akkor szerintem nem éri meg..jobb választás a 480 (persze nem magyar árazással..) kivéve ha rövid távra tervezel valamit amíg nem jön a nagyobb testvér 490.
Én már azon is elgondolkodtam, hogy eladom a 390-et és cserélek egy 480-ra, teljesítményben forma forma viszont fele annyira nem fűt mint a 390-es kazánde mivel vizezve van a rendszer meg a vga-is így kicsit körülményes a helyzet illetve nem érné meg a csere úgy, hogy új blokkot is kéne vennem a vga-ra...
(#38939) Rubbi : FC blokkal van hűtve így nem meleg a vga de hőtermelése az van
ergo 2-3 óra játék után biza érezhetően befűti a szobát a gép, főleg ha valami újabb címmel játszik az ember ami meghajtja az FX-et is normálisan...
-
Omli85
őstag
válasz
abridabri #38828 üzenetére
Ó szuper ilyesmire gondoltam mivel elég nagy a belső tere a "kuckónak" így szépen fel tud erősíteni minden zajt remélhetőleg valamennyit tudok rajta faragni az ára is korrekt ennek a cuccnak szóval köszi!
(#38832) Tomdriver :
Köszi hát evvan nem szeretem ha nem férek el kényelmesen
-
Omli85
őstag
válasz
abridabri #38825 üzenetére
Mivel nem találtam olyan gépházat ami árban megéri illetve szeretek barkácsolgatni is alkalomadtán így építettem egyet, hogy kényelmesen elférjek
.
Persze még mindig "béta" verzió de szezonban nincs időm vele foglalkozni meló mellett :/. Zajszigetelés és rezgéscsillapítás illetve pumpa normális elhelyezése stb stb van még vele meló bőven.. majd egyszer kész lesz. Radikat is máshogy akarom elhelyezni (függőlegesen hátul mert úgy optimálisabb lenne légtelenítésnél tuti nem maradna bennük levegő bár így is elég egyszerű légteleníteni mert a DDC megoldja).
Itt van pár kép azóta pár dolog változott a második radi hátul van arról nem lőttem képet mert az utólag került be a rendszerbe : kép
A borítás matrica/tapéta kivételével minden kéznél volt így túl sok kiadásba nem került az egész.
Cipelni igaz kétemberes mert elég termetes mérete van (súlyra nem vészes egy ember is elbírja) de ritka az, hogy mozgatnom kellene így ez nem is volt szempont. A szobában meg ha arrébb kell rakni valami miatt szépen elgurul a kerekein -
Omli85
őstag
válasz
hackeeeee #38822 üzenetére
Elvileg nekem így lenne logikus, gyakorlatban nem tudom mert nekem vizezve van
de gondolom ha profilhoz menti a hozzá állított fan vezérlést akkor az vissza töltődik a profil betöltésekor reset esetén meg vissza áll a gyári default beállításra. Józan ész nekem ezt diktálja de, hogy tényleg így működik e az jó kérdés
-
Omli85
őstag
Nekem 1100 felet ugrik meg az étvágya a gpu-nak előző driverrel ugyan lefutott 1200-al is a bench de pl játék indításnál instant eldobta magát a driver szóval játékra alkalmatlan volt.
1170-hez kell neki már az 1.38+v 1100-hoz pedig elég az 1.28v az a 70mhz amúgy hoz valamennyit de annyit nem, hogy megérje így használnom mindennapos használatban. Hűtéssel ugye nincs gond "józanész" határain belül gyilkolhatom nem különösebben tud elmelegedni.
Ellenben amikor benchelek és szénné van húzva a CPU meg a VGA a 630W-s tápom igencsak a határait feszegetikonnektorból bőven 650W környékét szív a gép a fogyasztásmérő szerint...
Tervezek még pár tesztet meglátom a hétvégén mit sikerül alkotni. -
Omli85
őstag
Elég korrekt értékek főleg, hogy a ventilátor fordulat is 60% alatt van. Az a vrm 92 fok az egy kicsit belerondít az összképbe azért :/ . Nekem ugyan Asus-van de ennél is a vrm volt az ami mocskosul melegedett főleg ha kapott egy kis OC-t akkor egyből elkezdett főni. Amit én még észrevettem, hogy ha a vram nem volt húzva akkor nem fűtötte annyira a vrm-et.
-
Omli85
őstag
válasz
Habugi #38738 üzenetére
Köszi
pár bench erejéig lehet tesztelek majd még egy két kört "óvatosba" illetve rápróbálok kevesebb ram modullal is a mókára lehet bekever nálam a 4 modul is a magasabb OC-ba a procinál.
Bár régebben mintha próbáltam volna emlékeim szerint nem volt változás.
Az öreg FX-nek mondjuk oda kellet tolni az 1.560+v-t, hogy jól érezze magátCPUZ.
Viszont a vga-ból szerintem nem tudok többet kihozni legalábbis 1.380v-n ennyi a max itt nem szemetel a kép szépen lefut minden. Ezeknek a Hynix ramoknak 1600 a vége efelett egyből eldobja magát :/.
hackeeeee: Azokat az említett eredményeket én is néztem... de nem igazán értem őket valami sántít ott nekem is
-
Omli85
őstag
válasz
Habugi #38706 üzenetére
Á különösebben én sem foglalkozok vele megnéztem teszteltem és levontam a konklúziót és kb ennyi
Ha már itt tartunk akkor jelenleg talán az egyetlen valamire való és használható teszt egy Doom vulkan bench. Ez mutatja kb a legjobban a jelenlegi erőviszonyokat az új api alatt. -
Omli85
őstag
válasz
Habugi #38704 üzenetére
Hát igen sajnos ez a helyzet... csak így meg kb semmit nem ér az egész... jó lenne egy független benchmark ami az adott apik-ban nyújtott teljesítményt tesztelné a hardverek esetén márkától és mindentől függetlenül.. de ez, hogy félig meddig kibuherálunk valamit aztán jó lesz az úgy... bíztam benne pedig, hogy kapunk valami értelmes benchet de ez így egy használhatatlan hulladék kb ami mindent mutat csak valós erőviszonyokat nem... és ez elég gáz.
-
Omli85
őstag
válasz
Habugi #38611 üzenetére
Teszteltem én is mikor kijött és amit érdekesnek találok, hogy annak ellenére, hogy elvileg dx12 totál semmi előrelépés nincs FX CPU esetén..
Ami csak azért érdekes mert rendre az összes dx12 vagy vulkan stb esetén javult az FX teljesítmény itt meg ugyanúgy maradt az egy szálon erős intel dominancia.. mint ahogy az összes 3Dmarkban..
Most akkor, hogy is van ez a dx12 benchmark?
Mert én nem tudom összerakni az összképet miért is mutatna ez ténylegesen valós DX12 teljesítményt egy adott konfigra ha ugyanolyan szarul bencheli a cpu-t mint eddig is... -
Omli85
őstag
Kint az új driver: Crimson Edition 16.6.2
-
Omli85
őstag
válasz
Habugi #38430 üzenetére
Sanszos, hogy valami szoftver bug miatt hasalt el eddig fene tudja (Win10 és az ő rejtelmes dolgai). Amúgy annyit javult a helyzet, hogy már játékok alatt is stabil az 1200 de csak akkor ha a vramot vissza veszem 1400-ra
. Mindenesetre egyelőre ebben a jó időben nem volt több időm se meg kedvem se szórakozni
majd talán ha kicsit vissza enyhül az idő
...
-
Omli85
őstag
válasz
Habugi #38424 üzenetére
Anno 1170/1600 volt a plafon amin még lefutottak a benchek afelett vagy el sem indult vagy jöttek játszani a kis színes kockák mint nálad is
. Most viszont simán lementek a tesztek, igaz game alatt még mindig nem stabil legalábbis az újabbak alatt de még meglátom lehet tudok valamit molyolni
.
CPU jelenleg csak 4.5-ön megy mert ez is bőven elég mindenhez de lehet rápróbálok ebbe a jó időben pár kör benchre hátha tudok javítani valamit.. egész megjött kedvem hozzá
-
Omli85
őstag
válasz
Habugi #38420 üzenetére
Nem panaszkodom én sem, mondjuk azt már régebben észrevettem, hogy az újabb motorok különösen a Frostbite (SWBF) sokkal érzékenyebb a tuning stabilitásra mint pl egy 3Dmark. Ezért is vagyok úgy vele szerintem ezek a benchek sajna így a DX12 felé haladva már nem mutatják a teljesen valós képet.
Mondjuk ha menne se használnám 1200/1600-on mert olyankor már elég szép étvágya van a vga-nak.
Amúgy vrm-et lehet kicsit kímélni ha a vram órajele vissza van véve kicsit, különösebb teljesítmény csökkenést nem láttam 1200/1400 és 1200/1600 között. Persze volt valamennyi különbség a pontokban de az akár a tesztek közötti szórásból is adódhat.
Mindenesetre én nagyon úgy érzem, hogy driver téren is volt itt elég komoly változás legalábbis mi más indokolná azt, hogy ugyanazon benchek alatt melegebb környezeti hőmérsékletben nem melegszik annyira a cucc.
Az eredményed valami brutális amúgy de én igazából a vram órajelén buktam kiigaz én most nem néztem 1600 felett lehet meg kéne nézni
. Mondjuk össz pontszámban akkor sincs esélyem mert hát nem egy FX barát bench ez a 3DMark ^^.
(#38421) Hunork : Korrektnek tűnik ez a profil az a 71 fok elég korrekt. BF alatt mit mutatott ?
-
Omli85
őstag
válasz
Hunork #38417 üzenetére
Abban a STRIX hűtésben simán van tartalék ez a 0dB mód az ami totál felesleges volt egy ilyen teljesítményű kártyára szerintem. Alapból simán járathatná 10-20%-on a ventiket semmi hangjuk nincs és legalább nem főne magában a vga.. Kell neki egy normális ventiprofil és nem lesz azzal gond, mondjuk egy hosszabb etap gaming után érezhetően megfűti a helységet
-
Omli85
őstag
válasz
Hunork #38412 üzenetére
Én amíg léggel hajtottam fix 60%-ra lőttem játék alatt, ott még nem volt túl hangos de nem is engedte elmelegíteni a vga-t a DCII.
Nem is értem amúgy ezeknél a kártyáknál miért kellet erőltetni ezt a 60 fokig be sem kapcsol a hűtéses "silent" dolgot. Plusz én a gyári beállításokkal nem láttam 40-45% felett sosem a ventilátor fordulatot.. Legegyszerűbb kitesztelgetni, mi az a fordulat ami számodra nem zavaró és aszerint kell csinálni egy ventiprofilt. -
Omli85
őstag
válasz
ZolaMan #38404 üzenetére
Átlag max 55 fok a gpu 60-at csak akkor látok ha a szobában is bemelegszik az idő.
Félreértések elkerülése végett fc blokkal van hűtve a vga nem léggel.
Amúgy visszakanyarodva a tegnapi témához, érdekes módon hiába fut le 3Dmark, Heaven meg egyéb benchek 1200/1600-on. Gyakorlati haszna nincs ugyanis játékok alatt meg nem stabil konkrétan egyből elszáll a "videóvezérlő nem válaszol majd helyre áll" jelenséggel. A gép nem restartol nem fagy csupán nem indul el semmi
.
Szóval max benchelni jóde pl egy Battlefront vagy egy Division már eldobja magát indításnál.
-
Omli85
őstag
válasz
korcsi #38397 üzenetére
Ez van OC esetén:
------[ GPU PStates List ]------
DPM0: GPUClock = 300 MHz, VID = 0.90000 V
DPM1: GPUClock = 500 MHz, VID = 0.95600 V
DPM2: GPUClock = 838 MHz, VID = 1.11200 V
DPM3: GPUClock = 1030 MHz, VID = 1.26200 V
DPM4: GPUClock = 1079 MHz, VID = 1.26200 V
DPM5: GPUClock = 1122 MHz, VID = 1.26200 V
DPM6: GPUClock = 1163 MHz, VID = 1.26200 V
DPM7: GPUClock = 1200 MHz, VID = 1.26200 VTerhelésen Gpuz szerint 1.300-1.328v között van a VDDC a már említett +100mV és +50% powerlimittel.
Ez van alap órajelen:
------[ GPU PStates List ]------
DPM0: GPUClock = 300 MHz, VID = 0.90000 V
DPM1: GPUClock = 500 MHz, VID = 0.95600 V
DPM2: GPUClock = 698 MHz, VID = 0.98100 V
DPM3: GPUClock = 858 MHz, VID = 1.11200 V
DPM4: GPUClock = 899 MHz, VID = 1.15000 V
DPM5: GPUClock = 935 MHz, VID = 1.18700 V
DPM6: GPUClock = 969 MHz, VID = 1.22800 V
DPM7: GPUClock = 1000 MHz, VID = 1.26200 VTerhelésen Gpuz szerint 1.150-1.180v között van a VDDC.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Tesla topik
- Bittorrent topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- SSD kibeszélő
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma! 2x16Gb DDR 5
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest