- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz
proci985 #42878 üzenetére
Sanszos, hogy most már nem lesz hosszú életű a kari...
Ha sikerül levenni a memőria órajelet és a feszt is és hiba nélkül működni fog, akkor mákod van.
Gyanítom, hogy az órajel levétel és a feszemelés fog segíteni. Az meg kb előrevetíti, hogy tuti nem fog sokáig élni.
-
4264adam
veterán
-
Highground
aktív tag
válasz
proci985 #41516 üzenetére
Az lesz! Igazából csak a jelenlegi 4k-s monitoromat szerettem volna teljesen kihasználni. Olyan értelemben, hogy ne legyen gond 4k-s felbontásban sem simán játszani. Viszont most nincs 100k-m, hogy eladjam ezt és vegyek egy jobbat. Viszont van 60k max. gondoltam veszek mellé egy használtat. Majd meglássuk
-
Habugi
addikt
válasz
proci985 #39420 üzenetére
Őszintén szólva a "plottolás" megjelenése számomra új ebben a témakörben, korábbi precedens híján a fordító mátrixom egyszerűen hibával kilép.., homályosíts fel kérlek!
Probléma amúgy eddig sem volt, a TR-el kapcsolatban az mondatta velem a látványosabb skálázódásra/annak hiányára vonatkozó dolgokat, hogy az utolsó ennyire mélyen SzennyWorks játék amit játszottam a Witcher3 volt.
Az azt tudta egészen konkrétan, hogy alap órajel & 30% körüli TDP limit mellett adott helyeken bezuhant a játék 40FPS-ig is, lejjebb nem, kvázi kinevezhetjük ezt minimum FPS-nek.
Ugyanakkor driver profil / Tess 16X illetve az 1200as MSI AB profil hatására azonos helyeken/napszakban/mentéssel nem tröttyent be 60 alá sem.
Kvázi túlzás nélkül kijelenthetem hogy zongorázni lehetett a minFPS különbségen.Na ez az ami TR esetében teljesen máshogyan működik, megjegyzem itt meg sem néztem milyen forced 16X max Tess nélkül, SzennyWorks esetén nálam már default. Az is lehet hogy ebben nincs a Tess-re vonatkozó direkt kollektív sz*patás, bár nagyon meglepne. Mindig van csak annak időtartama változó hogy mennyi idő alatt találja meg/áll elő vele valaki..
Szóval a megszokott metotikával/OC-val nem tudtam kihúzni belőle annyit mint reméltem, ez minden.
Ennek lehet millió egyéb oka nyilván, eltérő motor stb..Az biztos hogy AA terén ennyire hitvány munkával azt sem tudom mikor talákoztam utoljára, évek távlata de nem kizárt hogy soha az életben.
Egyszerűen látni kell, az SMAA kis túlzással annyi mint halottnak a csók, az FXAA.., na ezért írom azt hogy látni kell, erről írni sem tudok semmit.., aztán valami csoda folytán még az SSAA 2/4X-et is sikerült elbarmolniuk, közel használhatatlanra, pedig a korábbi TR, tovább ne menjek a régi, még csak nem is Reduxos Metro sorozatban olyat tudott, hogy az ember leesett tőle a székről.. -
válasz
proci985 #39438 üzenetére
[link]
20perc deus ex utan.
Mint lathato 1040 re allitottam be (ez az msi gyari orajele) ,adtam a gpunak +40mV ot meg +30% power limitet biztos ami biztos, de meg igy is droppolja az orajeleket, holott ha felrakom az MSI Gaming appot es beallitom az 1040 et, akkor azt atomstabilan tartja minden korulmenyek kozt... csak osszeakad vele par jatek igy nem hasznalom.
Ha benchmarkolok es folyamat 100% on megy a vga akkor mindig max orajelen megy a kartya, na ezt szeretnem elerni jatekban is , ha leesik neha 90% ra a gpu kihasznaltsag akkor se dobalja nekem le az orajelet.ezt a " Teljesítmény hatékonyság "ot sehol sem talalom a driverben :S
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
proci985 #39375 üzenetére
Jó mondjuk hozzáteszem, Én 30 fokos szobában is bench-eltem a 390-nel simán.
Most, hogy kicsit hűvösebb van, így 75 fok körül megáll a gpu terhelve 100mV fesszel, bár az órajel csak 1090-1100MHz, a vram hozzá pedig 1675-1700. A VRM ígyis elmászik 85-90 fok körülig, ha olyan a játék.
Minnyár pattintok fel képet a hűtésről..
-
Ghoula
senior tag
válasz
proci985 #39359 üzenetére
Megvan, de sajnos sok időm nem volt még rá, és úgy fest sokáig elleszek vele
Nem játszhatatlan, de néha azért röcög.
Nálam W10+16.7(utolsó WHQL), 1080P, textúra very high, 290X koppra van hajtva, 1.2GHz, 390 biossal.
Alatta a vas 4790K@4.6, ram 16G@2400, nvme ssd.
Most nincs előttem,így pontosan nem tudom, pár dolgot vettem vissza, chs talán egyel max alatt,volumetric light és dof ultra az biztos, parallax is max-on.Sharpen és chromatic off,de kb ezeknek nulla a hatása volt a teljesítményre, nem tetszettek.
Így jellemzően 60 fps-el fut(vsync, TB), bár elején vagyok nagyon,néha fordulásnál érzem, hogy kicsit döcögős(lehet a 4G vram miatt).Benchmark eredményem fenti beállítással nincs, install után full ultrán néztem, úgy ment 50.9/24.7/71.4-et de kb bármit vettem vissza, szignifikánsan nem gyorsult be. De ugye bench jóval lassabban megy,mint a játék, ez később biztos nem így lesz. Lehet sima high-ról kéne tweak-elni felfele, de majd ha odajutok,hogy játszhatatlan lesz, jelen pillanatban, (
prológ és prága) egész szépen fut.( ~3éves gpu-hoz képest meg főleg. )Afterburner OSD volt hogy nekem is szívózott, de nem emlékszem mi volt a megoldás, és közben volt opr. upgrade, talán próbáld meg a steam overlay-t kikapcsolni, hátha azzal akad össze.
-
Hunork
veterán
válasz
proci985 #38590 üzenetére
Itt egy rövid bemutató: [link]
Bár egyelőre a több processzormagra fókuszálnak, ami egy GPU-s rendszert feltételez, de még így is jelentős teljesítménynövekedés jön létre. Egyes angol szakmai fórumok szerint nem érdemes több GPU-s rendszerre kódolni, mert nem kiegyensúlyozott az eredmény, inkább a multi CPU + (főleg) erős GPU a cél.The Vulkan SDK includes an installable client driver-type mechanism that will allow your code to access multiple GPUs on a system. Even if those GPUs are from different vendors. So if you have an Intel CPU with an embedded GPU as well as a discrete AMD GPU, you can access them individually as separate devices.
If you want to bypass the SDK and access the drivers directly, you may do so. But it will be the equivalent of bypassing OpenGL32.dll on Windows; you'll have to hunt down each driver's DLL on your own.
How you use this ability depends entirely on you. You could have one GPU render one frame and another GPU render another. Or you could use one GPU purely for rendering while the other is used for some ancillary facilities. If there are two GPUs, each with their own screen, you will be able to render to both of them and display on both, without any cross-talk at all.
Note that Vulkan has have a distinction between a "physical device" and a "logical device". A "physical device" is a specific piece of hardware, while a "logical device" is an interface into that hardware. So you can have multiple logical devices that access the same piece of hardware.
The Vulkan SDK, and implementations of the API, will eventually provide a way to transfer memory from one device to another. This would be useful for using a secondary device (physical or logical) for ancillary facilities, as well as for sending a rendered image to a GPU that can display it. Note that this is not in Vulkan 1.0 at present; it's bound for a later version though.
What Vulkan will not do is make multiple GPUs look like one GPU. That is the idea behind SLI-style multi-GPU, with the driver doing all of the heavy lifting to make two (or more) GPUs function like one. Vulkan won't do that for you; if you want to make that happen, you'll have to do the work yourself. And given the performance issues with SLI, it's probably not worth the effort.
-
Ghoula
senior tag
válasz
proci985 #38527 üzenetére
Sokkal jobb mint a write only agymenés ami néhol megy
De hogy írjak értelmeset is, végre eljutottunk oda,hogy megy a VSR Opengl alatt az új driverrel, így végre meg tudtam nézni a Doom-ot nagyobb felbontásban is. Nehéz szülés volt, bár én hdmi-t használok, lehet csak azzal nem ment. Mind1,most megy, bár a hdmi recsegés idle-ben visszajött pár driver óta,ezzel meg ha lekapcsolom a tv-t, akkor hajlamos( naponta 1x min. ) eldobni magát, onnan csak reset.De megy a VSR, valamit valamiért. ( verziókövetés mond nekik valamit?
)
1440-ben vajsima 60+ ultrán (vsync), ~4K-n 5X fps, kis tuninggal, mondjuk ha értelmes fesszel tudnám stabilizálni 1250-en már meglehetne ott is. -
törölt tag
válasz
proci985 #37015 üzenetére
Szerintem a Crossfire/SLI jobban megéri, mint eladni a régi kártyát. Kb. Mennyi plusz teljesítményt hozna? Hozna annyit, mint egy erősebb kártya pl. Jelenleg Fury X??
A terv jelenleg úgy áll, hogy veszek egy gépet ami később elbírja a Crossfiret+tuningot és 1 év múlva kerül bele a második. Az nem tesz rosszat egy tápnak, ha 1 évig 50%-on megy?
-
törölt tag
válasz
proci985 #37015 üzenetére
Mennnyibe is kerül? Milyen elven működik? Mennnyi pluszt nyújtana egy chiller? Hogy kell kiszámítani mekkora pumpa és radiátorok kellenek? Hard tubing? Stb.
A háznak még majd utánajárok a házas topikban. Egyébként az Aerocool 1000-eg néztem, mert Shellkretor tesztjében egész jó eredményt ért el nagy és jól néz ki.
Egyenlőre biztos nem lesz pénz rá, de tudni nem bűn.De ne spamoljunk ide. Majd megkérdem a vízhűtéses stb. topikokban.
-
válasz
proci985 #36945 üzenetére
60fps csak épületeken belül van meg, szabadban 25-30-ra is lemegy, amit már kevésnek érzek. Az a furcsa, hogy teljesen mindegy neki, hogy a legnagyobb élsimítást rátolom, vagy teljesen kikapcsolom, ugyan úgy leesik az fps a nagyobb területeken. Ebből józan paraszti ésszel arra következtetnék, hogy nem a vga a kevés neki hanem a proci.
De mint említetted, ezek a játékok meghaladják a korukat, bár grafikailag itt annyira nem érzem indokoltnak, de nyilván van még mit számolnia a programnak.
Az biztos, hogy ha vennék 110k-ért egy procit és nem lenne érdemi változás, elég ideges lennék.Egyelőre hagyom akkor a dolgot.
Habugi: Köszi, kipróbálom.
-
-
válasz
proci985 #36824 üzenetére
Ami még feltűnt, hogy a vsync-re elég sok játék érzékeny. Ha azt bekapcsolom simán lemegy 30-ra vagy az alá az fps. Kikapcsolva sokkal gyorsabb. Nem tudom ez változna e egy tuningos procival?
Picit zavar, mert látszik a képen ha ki van kapcsolva a vsync. Jobban tetszik ha be van kapcsolva, csak akkor meg belassul. Most raktam fel a soma nevű játékot, minden maxon, vsync-el 30fps, vsync nélkül stabil 60. -
válasz
Azért még ebbe az alap házba is kordában lehet tartani a hőmérsékletét, csak kellett jó pár venti. A héten még megcsinálom a plexibe a 18-as ventinek a helyet.
Akkor már szerintem egész jó lesz.
Az igazat megvallva, nem érzem lassúnak. Egyedül a crysis 3-nál kell levenni az msaa 8-at 4-re, hogy stabilan meglegyen az 50-60fps. Amúgy minden fullon és nincs gond. Szóval nem indokolt, még meggondolom. Per pillanat fullhd mellé szerintem nem indokolt a skylake k-s proci, de ez persze változhat.
Most megjelenő új asrock lap viszont felkeltette az érdeklődésem. [link]
Ha nem lesz irreális ára, akkor lehet benevezek egy ilyenre, aztán adok a 6500-nak. -
Picco
addikt
válasz
kovezz meg, de engem oltarira erdekelne egy teszt a topiclakok altal par hozzaszolassal "lentebbi" beallitasokat hasznalva a te konfiguracioddal
mod: link
-
válasz
proci985 #36742 üzenetére
Fent van igen, de ugyan olyan gyengén fut. Rage-hez nem volt szerencsém, de azt hallottam, hogy nagyon gyengén muzsikált.
Ad-m: Köszi, ez az átnevezés segített, szépen fut. Viszont rátettem a magyarosítást amihez vissza kellett nevezni 64-re majd újra 32-re, utána már nem működött, ugyan olyan lassan fut. Újra telepítem a játékot, hátha működni fog megint.
Végre egy jópofa játék, erre így elcseszik, hogy bűvészkedni kell vele, hogy normálisan menjen.
oliba: Én a vsync-et nem szeretem kikapcsolni mert fura lesz a kép, amikor mozgatom kicsit csíkozódik.
-
Ghoula
senior tag
válasz
proci985 #36431 üzenetére
Ugye?
Ilyenkor tetszőlegesen beilleszthető egy Obamás gif ...it's classified.Mértem tegnap egyet TR alatt, kb 1 óra.
De találtam közben egy másikat is, itt kicsit magasabb fesz/órajel és hőmérséklet is, időben ez tuti több volt mint 1 óra.
Kb 4K forint egy full lap, 145x145mm. Megnéztem,elvileg 6W/mK, de mint látható vagy nem kell ennél jobb, vagy ennél többet tud a cucc. -
válasz
proci985 #36066 üzenetére
A fogyasztás annyira soha nem érdekelt, bár nyilván jobb ha kevesebbet eszik, nem melegszik annyira.
A több memória idővel biztos, hogy számítani fog.
Köszi az infokat.pcsabat: Még anno egy vagyonért vettem a 8800GTX-et, de az is biztos, hogy abban az időben nagy durranás volt.
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #36066 üzenetére
Ami a bugos drivert illeti, én kb. a 3870-esem óta megjártam az összes AMD generációt, és mindig volt olyan driver, amivel minden játékomat tudtam problémamentesen játszani.
Nekem ez volt a lényeg, s ezt mekaptam, szóval én elégedett voltam. Persze, volt hogy zátonyra futottam egy gyengébben sikerült driverrel, olyankor visszatettem a régit, vagy egy frisebb bétát, és jó is lett, sosem kellett kellemetlenül sokat ezzel foglalkozzak. Pedig nem cseréltem sűrűn drivert, max évi 3-4 alkalommal.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
proci985 #36045 üzenetére
Afterburner nem is működött rendesen az msi!!! 390-el pedig friss win10 volt felhúzva, de akármelyik verziót is próbáltam újraindítás után elfelejtette az órajeleket defaultra vágta magát akármit is állítottam... De a 2d órajelek minden esetben alapon voltak.
Malibutomi: igen, tudok róla hogy nagyon ritka esetben ott is beragadhatnak az órajelek, de ez nem tömeges jelenség. És én most konkrétan a hz állítására gondoltam az ott teljesen korrekten működik itt meg mióta egyáltalán létezik ez az opció azóta bugos is.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
proci985 #36038 üzenetére
Nálam minden esetben felvitte a gpu órajelet is, a 290 is, meg a 390 is. Még akkor is, ha rá volt dugva a tv hdmi-re, de nem volt bekapcsolva. Sőt az új driver egy monitoron is képes volt bebugzani, amikor gyárinál akár csak 1 hz-el is feljebb vittem a monitor frissítését, azonnal fix 1040mhz-re ment fel a gpu.
Ez is driver bug, mert az Nvidiánál ezt (is) normálisan meg tudták oldani.
Persze elhiszem én, hogy másnál normálisan működik, működött, de én nem ezt tapasztaltam. De ezek az amd driverek úgy működnek, ahogy épp akarnak, szóval nem lepődök meg semmin se
-
Televan74
nagyúr
válasz
proci985 #35902 üzenetére
Vizezni kellene az összes Hawaii és Grenada -t. Kimutatnák a foguk fehérjét. Légen csak szárnyaszegett angyalok.
(azért akadnak kivételek,Msi lightning,Sapphire Vapor-X)
Én nem tudom mennyit fogyaszt a gépem, nem is érdekel nagyon. Idle nem fogyaszt sokat, játék meg napi 1-2 óra.
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #35899 üzenetére
Nálam is ekörül volt a Giga 290. 4,4Ghz-re húzott 4690K-val 350W volt gyárilag, kimaxolt power limittel, órajelugrálás nélkül a gyári 947/1250Mhz órajelén BF4 Mantle alatt FHD maxon, mai eléggé meghajtotta a VGA-t is, procit is (99% és 80%). Kicsit alulfeszelve a VGA-t 900Mhz-en már megállt 300W-ból is.
Természetesen nálam V-sync OFF-al, ha az is ment volna, az jócskán szelidített volna még a számokon.Igen, a Te eseted pedig a másik véglet kb.
-
törölt tag
válasz
proci985 #35899 üzenetére
a fogyasztásmérő szerint 380w volt a peak (szerintem cod bo3 miatt, de az amúgy is a pc játékipar szégyene), szemre volt 350w a max. gta 5 közben 250-300w között ugrál, de vsync-et is vegyük figyelembe, ami a legnagyobb korlát a mutatványban, mert próbálom úgy belőni a játékot, hogy 60 fps alá ne essen be, szóval a vga 70-80% között pöröghet átlagban. papíron 360w maxot adott meg a gyártó a 12 voltos ágakra, amibe belekalkulálom a táp hatásfokát (360/0,85), akkor 423 wattot vehet fel a konnektorból max, és akkor az 5 voltos dolgokat nem számoltam bele, de amúgy sem sok vizet zavarnak (usb-s kütyük, 2db ssd).
szóval szerintem beleférek a keretbe, de senkinek sem javaslom. nem tudtam kihagyni 65-ért ezt a kártyát, viszont a már leírt okból tápot nem fogok cserélni. amúgy is alulfesz mániás vagyok, úgyhogy még kihívásnak is megteszi -
-
Habugi
addikt
válasz
proci985 #35431 üzenetére
Még a 8320 mellett filóztam rajta relatíve sokat hogy kap egy épített vizet mert remek tuning kocka volt de mivel nem értek hozzá/nincs gyakorlatom és lusta is vagyok mint a tetű így mindig csak terv maradt.
Nálam az asztal alatt/mellett van a gép, kvázi hangerő szempontból nem ugyan az mintha az asztalon lenne mint sokaknál, sokat fel/megfog de zajra kimondottan érzékenyek immunrendszere szerintem még így is kidobná pedig állítom nem hangos. Érzékenyen sem érintett soha, ha most építenék vizet akkor sem "halkítás" végett tenném sokkal inkább hűtési szintlépés miatt de a mostani kockám sajnos nem olyan droid mint az előző volt.
-
Habugi
addikt
válasz
proci985 #35427 üzenetére
+100mV-al annyi a vége, illetve 1220 de itt már produkál egy-egy képhibát pár percenként, felette pedig dráma.
A TriX/Raven kombónak semmi ez a fesz, adnék neki többet is csak a Crimson nem tolerálja a trixxet, szóval egyelőre ez a fesz a max amit adni tudok neki, játékra bőven elég a tempó/fesz de benchelni kevés.
Megjegyzem ha a tápod a leghangosabb alkatrész akkor az én házamtól/configtól a világból is kifutnál..
-
Habugi
addikt
válasz
proci985 #35425 üzenetére
Agyaltam is rajta elég sokat, hogy akkor 290X legyen-e, bontva valami komolyabb hűtéssel/tán játékvízzel (tavaly elég sok egyedileg épített, jófajta konstrukciót mutattatok itt be..) vagy 390/390X.
Arra jutottam magam is, hogy árban 980 szintre jött volna ki, illetve nem sokkal alá. Majdnem meg is léptem de végül lecsaptam egy 390X-re mert bruttó 134ért boltból nem lehetett otthagyni, alig több mint egy tízessel volt éppen drágább mint egy 390Nitro de még mindig legalább 25-30K-val olcsóbb mint egy vállalható/ajánlott 980. Nem mintha egy pillanatig is opció lett volna a Ződshég', csak viszonyítás képen..
OC-val pedig ott van egy 1400-1500boost körüli 980 szintjén, ami ennyi pénzért, boltból szerintem nem rossz.
Nem hangos, még 1200/1700on is kényelmesen hűthető gyári hűtéssel. Pepitában ugyan az mint nálad a vizezett 290X modbiossal csak nálad még halkabb/hűvösebb. -
Habugi
addikt
válasz
proci985 #35423 üzenetére
Pontosan ugyan az a szitu mint FX/Vishera reviewek/tesztek esetében, az out of the box "élményre" hivatkozva bekapcsolva hagyják mindenhol a Turbot.., nem akarsz róla beszélni mit művel az a sz*r a procival/procikkal. TDP limit mellett olyan feszekkel dobálja folyamatosan amitől lefejelik a TDP-t, jöhet az órajel drop, amikor pedig nem ez, akkor az alap hőmérséklet limit kakukkoltatja le a CPU-t, esetleg a VRM hőmérséklete..
Konkrétan két külön CPU-ról lehet beszélni a beállítottak/alap esetében de.., na mindegy, oFF, csak egy hasonszőrű példának hoztam fel.
-
válasz
proci985 #35299 üzenetére
Mar lecsereltem a Phantom hazat Define S -re .Meg a nagy batar cpu huto helyett raktam a CPU ra vizet, hogy ne fogja le a VGA rol felszallo meleget. Elol 3db venti (Akasa Apache 14 cm + Viper 12cm +Bol Quiet 12cm )fuj be , alol 14cm BQ Pure wings a VGA ra , Hatul 14cm es venti szivja ki a meleget. Szoval elegge tulnyomasos a haz , de igy se akar felszallni a meleg ...
igy nez ki
Kovetkezo proba, az lesz ,hogy rendeltem 2 nagy nyomasu ventit me'g (Akasa Apache 14cm ) ,es a VGA alattit meg a hatso 14 est kicserelem azokra. -
Speed®
titán
válasz
proci985 #35299 üzenetére
Oké, gyárilag befelé tol, arra gondoltam, hogy megfordítja a user, ha kell.
Szerintem se para a 60°C deltaTvel ilyen megoldásoknál, volt pár belőle.
Itt egyszerűen arról van szó, hogy nem lett végiggondolva, mi az igény..
Csendes/hűs setuphoz légen nem valók ezek a megoldások, ez tény -
afelaldozhat
tag
válasz
proci985 #35251 üzenetére
A legelőször megjelenő crimsont előtt melyik is volt az utolsó driver?
15.11.1et letöröltem.Aztán újra húztam.Első telepítésnél kurta a végén h figyelmeztetések vannak. A gaming evoleddel volt valami kínja.A driver működött.Aztán újrahúztam ugyanazt a drivert és semmi figyelmeztetés.pff xd
-
Raggie
őstag
válasz
proci985 #35227 üzenetére
http://iway.hu/termek/xfx_r9_390_8gb_ddr5_r9_390p_8df6/85850
Ezt néztem ki, szereintem ez már a javított hűtésű verzió!
(Az XFX-ről azt olvastam, hogy közepes hűtésű, de a javított változat már jó VRM hűtést kapott) -
CptAdamica
veterán
válasz
proci985 #35163 üzenetére
Persze, ez nyilván való, míg a 7850-nél max 150W a teljesítmény, addig az 290X esetében 350-400W körül, ha jól tudom.
Bár az én 63 fokomat is lehetne lentebb tornázni egy kicsit agresszívabb hűtéssel. De inkább nem piszkálom, teljesen jó érték ez és a ventilátor sem pörgeti halálra magát.
-
CptAdamica
veterán
válasz
proci985 #35161 üzenetére
Persze, tudom, hogy 3x annyit eszik, de ahhoz képest, hogy a jelenlegi kártyám 63 fok teljes terhelésnél, így a sima R9 390-nél elfogadható a 70 fok, úgy hogy több hőt is kell elvezetni.
Amúgy persze, a R9 390X még rá is dob egy 5-10 fokot, a túlhajtás miatt.
Igaz, hogy kell egy jó házhűtés is hozzá, én is tervezek egy cserét, bár a mostani Zalman Z9-em is a jó szellőző házakhoz tartozik.
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #35104 üzenetére
"ki is probaltad a gepedben, vagy most epp hallomas alapjan elemzed nekunk a tulajoknak, hogy a meg meg sem vett kartyad nem jo?"
Nekem is így jött le.
Amúgy igen, pont ezért ajánlottam a fórumtársnak, ha ez nem hűti le a VGA-ját, akkor kb. semmi a földön.
Az NZXT-t nem ismerem.
A 970-eknél úgy emlékeztem, csak a speckó Asus volt monitorozós, de ezekszerint a Giga is.
(#35112) afelaldozhat: Igen gyorsabban elhalnak a kondik úgy, de csak ha hosszabb távon van úgy használva. Az elektrolitos kondik minél hűvösebb helyen működnek, annál hosszabb az élettartamuk, de azért ezzel sem érdemes átesni a ló túloldalára.
-
afelaldozhat
tag
válasz
proci985 #35110 üzenetére
Van itt egy pali aki még mikor ALONSO11 néven futottam megkérte,hogy ne írjam le a nevét.Ennek a palinak a hsz-ei olyanok mint a biblia vagy az atya isten mondaná.
Nos tőle találtam pár hsz-t a VRM-ről kapcsolatos dolgokról.Ő azt javasolta,hogy 80-85fok fölé lehetőleg nem túl jó dolog hagyni,hogy melegedjen a VRM mert a kondik hamarabb kiszáradhatnak meg fűti a nyákot meg tudom is én.
A lényeg,hogy a tartósság szempontjából nem túl egészséges....
Ez a bizonytalanságom legfőbb oka....2évre terveztem ezt a kártyát.Nem szeretném gariba kűldözgetni.Tartós jó legyen.
A 100fok szerinted akkor nem gáz az élettartamra nézve??
Sajnos nem értek ilyen téren a VGA-khoz.Nem tudom megítélni.Ezért is vagyok számotokra fárasztó
Én értem,hogy nektek a kisújjatokban van -
afelaldozhat
tag
válasz
proci985 #35104 üzenetére
Nem próbáltam ki.
Én naív úgy gondoltam,hogy joggal várhatom el a csúcsminőséget egy NITRO-tok mivel maximálisan elégedett vagyok a 280X-emmel.Gagyi házban is tuti jó hőfokokat produkál.
Bevallom férfiasan roppant felszínesen vásároltam....
Először kérdés volt befér e.
Kiderült,hogy befért volna..
A boltos is azt erősítette meg amit te írtál.
ATX szabvány van.Olyan nincs,hogy nem fér beAztán,hogy nem hogyhogy rákerestem a NITRO VRM hőfokra.
Láttam televan kollégának 93 fokot produkált.
Volt aki 75-80,85-90 de akár 100fokos VRMről is beszámolt.Kissé bepánikoltam így jobbnak láttam ha át sem veszem a VGA-t.
Ha boltban veszem át akkor nem tudok elállni.Minél többet olvastam annál több kétségem volt.
Az alapján próbálom elemezni a saját helyzetem amit összefoglaló alapján olvastam
Azt a véleményt viszont fent kívánom tartani,hogy megfelelő VRM hűtéssel semmi gáz nem lenne.
Mint ahogy nincs gáz a 280X-emmel semNe vicceljünk már.Majdnem dupla akkora borda,nagyobb ventik.
Semmi szükség nem lenne a több 10000es gépházra ha erre figyelnek -
afelaldozhat
tag
válasz
proci985 #35023 üzenetére
ATX szabvanyos karikrol beszelunk, a ramokba _biztosan_ nem fog beleutkozni. max nem fogod tudni kiszedni a ramokat ugy, hogy bent van a vidkari
Ezt mennyire mered biztosra kijelenteni??
Ha biztos lehet,hogy megmentessz egy embert az agy hely vérzéstőlHa megnézed a képet (lásd link)
akkor nincs is igazán miről beszélni.Az oldalsó tartókat kiszedetem vágatom és onnantól no problem
Szóval mennyire vehető biztosra,hogy a ramokra,ram záró pöckökhöz nem fog hozzá érni??
Vagy legalább is nem fogja feszíteni?? -
afelaldozhat
tag
válasz
proci985 #35020 üzenetére
Attól tartok megkérem a boltos havert rendeljen le biztos ami biztos egy ATX es lapot.
Max ha mégis belemegy a jelenlegi lapba gond nélkül a VGA akkor lökök valami bánatpénzt,hogy elmenjen.Közben lemértem..
A ramok irányában van dúrván 60mm mozgásterem.
Ezért kérdeztem ,hogy merre szélesedik vastagodik a kártya.A táp irányába avagy a gépház alja felé.
Az én esetemben sajnos ez nem mindegy.a saját ostobaságom levét iszom........
-
-
afelaldozhat
tag
válasz
proci985 #34795 üzenetére
Köszönöm a választ!
Arról egyébként mi a vélemény(ed),hogy mennyire tartósak ezek a kártyák??
Mert mégiscsak az architektúra csúcsát súrolják....Friss biost,magasabb feszt kaptak de tulajdonképpen ezek ugyanazok a GPU-k melyek az R9 290,290X-en voltak találhatóak.
Mennyire befolyásolja,befolyádolhatja ez a kártya tartósságát élettartam szempontjából??2+ évet tud ez a kártya muködni meghibásodás nélkül???
Jójó ha elromlik ott a gari,de
Gyűlölök garanciával bajlódniFSP RAIDER 650 re rá merhetem bizni a kártyát??
-
Picco
addikt
válasz
proci985 #34689 üzenetére
igen, nekem is ez volt a konkluziom. elfelejtettem emliteni hogy ingyenes alkatresz ellatasom is adott a gephez melobol adadoan, nameg csipem is ezt a monstrumot tehat van dilemma rendesen. Valsz le tudnam cserelni a procitkat is ingyen X5690 vagy X5687-re, aminek magasabb az orajele...
olyan jelentkezo lenne a leg idealisabb akinek mondjuk 2-3-4-ik gen huzott i7/r9 290/2560x1600 adott, tehat minnel hasonlobb az en konfigomhoz procit leszamitva annal jobb osszehasonlitasra tehetnek szert.
ramdrive-ra gondoltam, de nem sikerult rajonnom hogy tudnam kamatoztatni a tudasat. tanacsokat mindig ertekelem
MOD: OFF
-
Picco
addikt
válasz
proci985 #34687 üzenetére
leroviditve a tortenetet, kaptam ezt ket procis workstation-t melobol, igazabol otthoni pc-kent van foleg hasznalva meg jatekra most h beszereztem egy 290-t es szeretnem eldonteni h jobban jarnek e ha most eladnam es osszeraknek egy konfigot magamnak belole vagy nem kell aggodnom a regi proci architektura miatt es jo lesz ez meg par evig akkor is ha jatszani szeretnek. szerintem kaphatnek kb £800-1K-t erte, valsz jobban jonnek ki ha beruhazok egy gaming PC-re, foleg ha neadjisten hasznaltan valogatom ossze a komponenseket.
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #34431 üzenetére
Igen, igaz. Azt akartam csak megvilágítani, hogy ne ringassuk magunkat hiú ábrándokba, a leggjobb mit tehetünk, ha kitapasztaljuk, hogy a játékainkban jó legyen.
Nekem amúgy a 280x-eknél a Crysis3 volt jó "teszter", a 290-esem pedig a Battlefield 4 Mantle módjához kérte a legtöbb feszt adott órajelhez. De első közelítésnek ott is a valley-t használtam, jó benne, hogy jól látható képi hibákkal jelez, ha valami nagyon nem kerek.
-
Habugi
addikt
válasz
proci985 #34188 üzenetére
Pontosan ezt a topicot kereste, mint ahogyan azt is látta hogy már linkelve volt..
(#34171) Televan:
Visszakerült a 15.7.1 és brummogtam egyet magam is +130mV-al:
Érdekes módon a Valley / 3DMark 2011 duónak kevés volt a 130mV 1250-hez és itt-ott szemetelt, szóval ezekkel csak az 1240 lett meg.
-
Ghoula
senior tag
válasz
proci985 #33935 üzenetére
Az első SE blokk még ráment a 290x gaming második kiadására,de megint kavartak vele, így már az se jó.
Szerintem pont az ilyenek miatt nem lesz rá blokk.Az lehet, hogy gyárilag drága a blokk ezekre a spec kiadásokra,de pl most EK-nál 103 EUR a sima blokk, 70 a mátrix. És mivel nem annyira fogynak ezek a kártyák,tény, nem érik meg az alap árukat, de kiárusításkor olcsón meg lehet csípni,mint ahogy tetted te is.
Az meg,hogy a gpu milyen rajta? Lutri,mint minden esetben, kivéve ha válogatott ASIC-os kártyát ad ki a gyártó, de akkor legalább biztos lehetsz benne,hogy ami nem feláras,az nem is fog úgy menni.@ hackeee:
Akkor az időzítés miatt kell a nagyobb órajel, illetve ugye változott a chip is, lehet az nem ecc-zik már olyan magas órajelen, és tényleg kamatoztat a magasabb órajelből.
És amit írtam, 1600 vs 1650, utóbbi nem lesz gyorsabb,mert 1626nál strap-et vált, nézd meg 1625-ön.
Az is elképzelhető,hogy ott nem lesz stabil,ellenben 1650 igen,mert ott lazít az időzítéseken. -
venomka1
aktív tag
válasz
proci985 #33897 üzenetére
Ha oszehasonlitom a kartyakat milyen adatokat vessek ossze?
Ezek a kartyak kozott vacilalok, melyik az erosebb, megbizhatobb?MSI R9 390 Gaming 8G
Grafic card DDR5 8 gigabytes (6100MHz), AMD Radeon R9 390 Grenada PRO (1060MHz) PCIe x16 3.0, CrossFire, 512bit, DisplayPort, DVI, HDMISAPPHIRE NITRO R9 390 OC + backplate
Grafic card 8 gigabytes of GDDR5 (6000MHz), AMD Radeon R9 390 (1040MHz), PCIe x16, 512bit, DVI, HDMI, 3x DisplayPortASUS R9390-DC2-8GD5
Grafic card 8 gigabytes of GDDR5 (6000MHz), AMD Radeon R9 390 (1000MHz) PCIe x16 3.0, CrossFire, 512bit, 2x DVI, HDMI, DisplayPortPowerColor AXR9 390 8GBD5-PPDHE - POWERCOLOR R9 390 8GB PCS
Graphics Engine: RADEON R9 390
Video Memory: 8GB GDDR5
Engine Clock: 1010MHz
Memory Clock: 1500MHz x4 (6.0 Gbps)
Memory Interface: 512bitXFX Radeon R9 390 DD Edition Graphics Card (8 GB, GDDR5)
1015MHz Core Clock
6000MHz Memory Speed
8GB / 512-bit GDDR5 RAM
Double Dissipation Dual Fan Design
DisplayPort / HDMI / DVI x2 Output -
Ghoula
senior tag
válasz
proci985 #33927 üzenetére
Akkor ha nem is 600RPM-en,de kicsit magasabb fordulaton elviheti egy 45mm-es is.
Még mindig halkabb mint a gyári cooler és a meleget direktben kifújod a házból, nem fog bentrekedni.
Ha nem sokkal több a ház belső hőmérséklete gpu nélkül mint a kinti,akkor kb ugyanez a végeredmény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- EAFC 25
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- További aktív témák...
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest