- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
Mirman #27329 üzenetére
Hogy én is hozzászóljak mint 290-es tulaj WQHD monitorral. Én egy Acer K272HUL monitort használok teljes megelégedéssel, a 2560x1440 felbontás a max amivel ezek a kártyák még megbirkóznak. Ha a grafikus beállításra kellő figyelmet fordít az ember, akkor minden játék 40-80 fps-el futtatható. A 4k-ra már nagyon kevés a 290-es széria.
-
Olajka02
aktív tag
válasz
Mirman #27329 üzenetére
Szia!
Ez egyénenként változik, attól is függ, hogy mennyit játszol majd a gépen, és mennyi idődet veszi el a munka, más egyéb hobbi.
Én személy szerint a 16:9 es vagy 16:10-es megoldásra szavaznék, mert az játékra és arányaiból fakadóan munkára is jobb.
Ez az én véleményem.
Ajánlanék még egy moncsit.http://www.argep.hu/product_2325717.html
Ez a megfizethető kategória, és UHD.
Igaz TN paneles, de ezt a típust láttam és teszteltem működés közben és egy nagyon jó TN panellel szerelték.
Jók a színei, és a színtorzulása sem vészes nagyobb nézési szögből (annyi van az IPS moncsiknak is).
Igaz nem állítgatható össze vissza, és pivot és egyéb, de az egy átlag felhasználónak nem is fontos én úgy gondolom.Üdv: Olaj
-
Olajka02
aktív tag
válasz
Mirman #27319 üzenetére
Szia!
24-re én sem javasolnám az UHD-t
Tudnám ajánlani a BENQ BL3201PT-t.
Formatervezési és grafikus melókra használom, és néha egy kis játék.
Kiváló monitor minőségi anyagokkal és rengeteg extrával, nem mellesleg kiváló képességű panellel.
Játékban WQHD felbontás állítok be, de a kép romlása szinte észre sem vehető és így egy 290-es kártya is bőven elboldogul vele.
Kisebb méretben én is inkább egy jóféle 27-es WQHD-t javasolnék neked és azokat megkapod 150 körül (az már a teteje pl.: ACER B276HUL, vagy Dell U2715H, ezek grafikus monitoroknak is kiválók).Üdv: Olaj
-
Speed®
titán
válasz
Mirman #27319 üzenetére
Nekem a 2560x1080as 34"os verzió van, én is sajnáltam +100kt..viszont nem bántam meg, imádom játékokban a +látószöget és a 2.35:1 arányú filmeknél, hogy nincs csík sehol. A 3440x1440es felbontásról nem tudok nyilatkozni játékügyileg, skálázódás biztosan nem olyan jó, mint a 4K, hisz nem egész többszöröse egyik oldal sem az 1080pnek. Nem tudom, milyen jellegű munkára használnád, ha kell a masszív felbontás, spórolj, ha elég lenne a 2560x1080 is, ott a kistesó.
Hogy legyen egy kis On is: az R9-290 biztosan jobban ellene 3440x1440ben, mint 4Kban, ami ~65%al nagyobb felbontás. Bár sokan 2560x1440re is komolyabb karikat javasolnak, ha játékról van szó..2560x1080ban viszont biztosan elvan kényelmesen. -
-Solt-
veterán
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Mirman #24067 üzenetére
black screen az nem driver hiba,hanem a memoria.attol,hogy most az omega alatt jött ki nembiztos,hogyha visszateszed a régit azzal jo lesz.söt megkockáztatom,hogy ugyanugy hozni fogja a bs hibát mostmár a kártyád.ha igylesz akkor vagy gar vagy teszel rá egy kisebb memoria orajelü biost és használod hibátlanul tovább,max bukol 1fpst
-
-
-
-
Daffchy
őstag
válasz
Mirman #22307 üzenetére
Nekem 1000/1280-on megy, +12mV és így az említett hőfokok, tény, hogy nem halk.
Tovább nem húzom jelenleg mert az általam játszott játékokhoz bőven elég.
Ha a GTA5 szenvedős lesz majd rápirítok, bár akkor már lehet kap egy vizet, most úgy is rápörögtem...Trixx-el csináltam egyedi ventiprofilt mert az AB nem valami stabil, meg tuningra nem is való.
A háznamnak nagyon jó a szellőzése, szerintem ezzel lehet a gond nálad...
-
Joshi
titán
válasz
Mirman #16122 üzenetére
Írta hogy 60Hz-en megy a TV de ez egyértelmű nem is mehet más frekin.
#16124) ffodi a linkelt GPU-Z képekből egyértelmű hogy terheli valami a GPU-t mert a GPU Load tele van tüskékkel holott nyugalmi állapotban teljesen üresnek kell lennie és 300Mhz-et kellene mutatnia. A furcsaság az a dologban hogy még Wint is cserélt tehát trójainak is kicsi az esélye.
Nem attól terhelődik a GPU mert rossz a pasztázás és melegszik a GPU hanem pont fordítva.
-
HSM
félisten
válasz
Mirman #15724 üzenetére
Ha jól szellőzik a házad, akkor szerintem igen.
De tényleg komolyszellőzés legyen, kis helyet hamar befűti, ha nincs kellő légcsere.
Ilyen kis helyre amúgy szerintem egy olcsóbb kártya kompakt vízzel a legjobb megoldás, valami hasonlóképpen: [link].
Ezzel egyből ki lehet juttatni a házból a meleget, elvileg halkan. -
HSM
félisten
válasz
Mirman #15722 üzenetére
Nekem röhögve bírja a 460W-os Seasonic Platinum tápom a tuningmentes 290-est, szénné tuningolt, 4400Mhz-es 4670K i5-el is.
Ha leveszed a Vapor-X órajelét 950/1250-re, akkor az is ugyanennyit fogyaszt. Játékban nekem 400W se volt konnektorból így procituninggal, direkt megnéztem GTA4 és egy 64 fős BF4 multiban is, mivel azok a prociba is alaposan beleharapnak.
De egy 550W-os tápba tuningmentes procival szerintem a gyárituningjával se lenne gáz a Vapor-X 290-el. -
-
deadwing
addikt
válasz
Mirman #14774 üzenetére
Én is reagálnék erre. Nálam a 4.4GHz-re húzott 4670k tökéletesen kihajtotta a 280X CF! konfigot, 99%-ra. És nem is volt minden full ultrán. 290 CF-re most nem emlékszem de jelenleg az 1050-re húzott 1 db 290-es kártyám ugyan úgy 99%-on teker, proci most 4.3-on megy. Igaz ez mantle, ha otthon leszek megnézem DX és BF3 alatt is, de tuti ugyanez lesz az eredmény.
Esetleg dobhatok egy alap órajeles mérést is ha nem K-s proci a cél. -
HSM
félisten
válasz
Mirman #14770 üzenetére
Szerintem nyugodtan berakhatsz a 4570 mellé egy 290-et/780-at. Azt úgyis látni fogod, ha nem hozza az eredményeket, illetve ha nincs kihajtva, a GPU-usage elárulja. Akkor még mindig el lehet gondolkozni a CPU-fejlesztésen.
Én úgy tapasztalom, nincs szégyellnivalója a 4670K-mnak a 290 mellett, éreztem a váltást a 280X-ről.
Ezen alapvetően nem fog az sem változtatni, hogy nálad a proci ~10%-al gyengébb.
-
HSM
félisten
válasz
Mirman #14767 üzenetére
Program, beállítás függő, elég-e alá avagy sem.
A GTA4-ben az 5850-em talán nagyjából kihajtotta egy ilyen proci, míg a Tomb Raiderben a 7950CF is gyönyörűen ment 100%-on.
Ha megnézed az itteni [link] BF3 mérésem, szépen látszik , hogy a tuningmentes 4670K-m azért igen masszívan megdolgozott érte, hogy a tuningmentes 290-esem kiszolgálja. A 88% GPU kihasználás átlagban 26 perc alatt szvsz igen jó.
Összességében szerintem jó párosítás egy 4670(K) egy 290 mellé, ugyanakkor ha nagyon görcsösen állsz hozzá, és mindenáron, mindig 100% GPU használatot akarsz látni, akkor kell venni egy i7-4930K procit és hozzá egy 270X-et, de lehet még így is lesz program a földön, ahol benne marad 5-10%, vagy még több is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DELL T40 EMC Szerver
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged