- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Magisk
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Van 16.9.1 hotfix. Frissült benne a vulkanapi driver.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
colossal89 #39534 üzenetére
Nem akarok maxig menni, ha nem muszáj, mert ha jól tudom, ugye 1,05V az ajánlott VDCCI fesz.
De akkor a ~20mV még belefér, köszi.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Aux fesz meddig "egészséges"? 15-20mV még belefér?
Pöccintettem neki, és úgy néz ki rendben van az 1700MHz, nincs BS.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az új trixx-et próbálta már valaki?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kint van a 16.8.3 hotfix.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gtaati #39470 üzenetére
Nem, az egyik "elől van" a másik pedig hátul. Nitro-nál legalábbis.
Pontosan nem tudom, de az egyik lényegében a bemenő kakaót "koordinálja", a másikat nem tudom. Aki jobban benne van, biztosan ad rá választ.
Plusz szellőzés miatt is kicsit rosszabb az "első", legalábbis szerintem, bár ez háztól függ.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
subaruwrc #39463 üzenetére
A vrm hűvösebb, plusz a gpu is. Ezeken felül ugye annyi, hogy maga a pcb kevésbé forr fel. Főként a vrm temp1 melegebb. A temp2 mivel eleve kevésbé melegszik, plusz több levegőt is kap, így ott még jobban feltűnik a különbség.
A 20mm vastag Revoltec ventikkel jobb a helyzet, viszont az nem fér el a 16* foglalatnál az SA. miatt.
@radi8tor: köszi a módosítást.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Leírom ide is, mert tanulságos lehet..
Nos, úgy néz ki, hogy megfejtettem a nem működő RTSS-em/Radeon Host settings crash anomáliáját..
Mégpedig, úgy néz ki, hogy a SupremeFX szoftvere miatt zuhan meg..
Kivettem indításból az SS2UI Lancher-t, és az SVLoadSense-t, és azóta nem omlik össze az RTSS /Radeon Host Settings indítás után pár perccel..
WTF?!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Megtaláltam..
Proci IBT-vel terhelve-FX8320: 4950MHz-n, VGA Valley-val terhelve, 1100/1600-on:
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Raggie #39378 üzenetére
Találtam elfekvőben a boltban.
A Titan-é az érdem, még régen kaphatóak voltak a cuccai itthon, manapság már elég ritka.
Én lecibáltam róla a gyári szabályzót, hogy ne foglalja a helyet. 2 venti molex-ről van megtáplálva, 3. pedig alaplapról.
Próbálgattam, hogy jobb, de jobb úgy, ha közvetlenül a kártya felett van, mert ha van 1 foglalatnyi rés, akkor az első ventik eltolják a levegőt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
proci985 #39375 üzenetére
Jó mondjuk hozzáteszem, Én 30 fokos szobában is bench-eltem a 390-nel simán.
Most, hogy kicsit hűvösebb van, így 75 fok körül megáll a gpu terhelve 100mV fesszel, bár az órajel csak 1090-1100MHz, a vram hozzá pedig 1675-1700. A VRM ígyis elmászik 85-90 fok körülig, ha olyan a játék.
Minnyár pattintok fel képet a hűtésről..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
juve600 #39373 üzenetére
Oda lehet inkább már 480.
Én WQHD-ban nyüstölöm a 390 Nitro-t, és nem váltanék 480-ra, elnézve a teszt eredményeket. FHD-ra szerintem veheted a 480-at is nyugodtan. Bár ugye az a gond, hogy ténylegesen nem 1 kategória a 2 kártya, szal kicsit nehézkes eldönteni.. De szerintem nem jársz vele rosszul. A 390 combosabb lesz, ez szinte biztos.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
juve600 #39351 üzenetére
Én 390-ről nem váltanék 480-ra, viszont ha újként kellene választani, akkor lehet inkább már 480-at vennék.
Milyen felbontásra kell? Ha FHD, akkor jó lesz a 480, ha WQHD, esetleg 4K, akkor mindenképp 390, bár ha 4K, akkor már inkább 390X.
Kiegszítés..
Nem tudom, hogy azt a 65 fokot hogy érték el.. Nálam, HAF XB Evo, elől 2 db akasa viper termel befelé, felül egy 20-as CM kifelé, hátul egy akasa apache kifelé, és OC-val azért belemászik a 80 fokba a gpu, a vrm-ek pedig 90 körül...
PCB hűtéssel (a vga mögött 3*60mm venti) javul a helyzet úgy 5-10 fokkal), bár a vrm úgy is el tud mászni 90 fok körülig.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nem csak volt, most is az..
Amúgy, a Mantle-vel kapcsolatos dolgok félig bejöttek, mert ha azt nézzük, a Vulkan lényegében a továbbfejlesztett Mantle.
Beszélgettem egy fórumtárssal, mert elgondolkoztam a cserén, de egyszerűen nem tudnám mire cserélni a 390-et.. Talán a 480, de az is valamivel gyengébb.. A 980(Ti) jó lenne, de DX12-ben már jobban teljesít a 390.. És akkor ott az 1k széria, de az meg egy kisebb vagyon.. Az 1060 nem, de pl. az pedig wqhd-ra kevés.
Csak most ez is, hogy lényegében a BF1 is csak patch formájában kapja meg a DX12-t, így egyre érdekesebb.. Persze jönnek a Xbox One-os játékok, amik ugye DX12-esek lesznek Win10 alatt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speed® #39319 üzenetére
Szerintem akkor már 390, talán 390x, jóárban..
Engem még nem sikerült meggyőzni arról, hogy eladjam a 390-et, mert lényegében reális kereteken belül nincs mire váltani.
Lett volna vevőm rá, mert kaptam rá ajánlatot, de mire cseréljem le? 1060, hagyjuk, 1070, 1080 drága.. 980Ti, oké, dx11-ben.. De, dx12-ben.. Na mindegy.
Szal, ha a 390 is pariban van/lenne, akkor érdemes megfontolni akár azt is..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
zolee0307 #39314 üzenetére
Simán lehet, hogy kevés a fesz, vagy csak spontán a Crimson hülyéskedik a powerplay hiánya miatt.
Alapból már nem lenne kötelező használni, mivel ott a teljesítmény hatékonyság kikapcsolásának lehetősége a driverben, csak sajnos ez nem mindig segít, vagyis nem mindig megy maxon a vga.
@cifu: sorry, mellément, true..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
falijja #39264 üzenetére
Így már hasonlít.
Stock órajelen Nekem is 90-95 fok körül állt meg, de nem lőttem tovább feleslegesen.
Mondjuk Nekem hűtve van a VGA PCB is,, vagyis fújatva van hátulról levegővel.
De szépen felforr. Viszont játékok alatt így is megáll 80 fok körül.
Nekem ez a driver nagyon nem vállt be sajnos. Gyorsan le is töröltem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
colossal89 #39127 üzenetére
Próbáltunk AUX feszt emelni, nem volt változás. Ha hibázott, akkor 50mV feszig hibázott. Többet nem adtunk neki, de felesleges is lett volna.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
colossal89 #39122 üzenetére
Hát, hasonlóan. Amíg nincs képi hiba, addig nincs gond.. Legalábbis szerintem.
Csak érdekes volt, hogy úgy nézett ki, hogy mintha összefüggne ez az egész a TDP-vel, ebből adódóan a "fesz adagolással".
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
colossal89 #39119 üzenetére
TDP limit ki volt tolva?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Omli85 #39109 üzenetére
Kicsit kínlódtunk ezzel, úgy néz ki, hogy a TDP limit hozza elő a memória hibát.
Röviden, TDP limit emelve, gpu órajel alapon, emelt memória órajellel nincs hiba. Ha mellé jön a GPU OC, akkor már azonos memória órajellel jön a hiba. Persze megjelenített hibáról még nincs szó.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Televan74 #39107 üzenetére
AB.
Habugival kokettáltunk erről korábban, és tény és való, hogy a Trixx-es dolgok után Nálam is voltak anomáliák. Persze közel sem voltak ollyan vészesek, de voltak.
Mondjuk Én jelenleg nem tudok static server-t használni, de mindegy, már megszoktam, hogy nincs..
@Omli85: Hm, értem, köszi. Mondjuk kicsit nagyobb OC-val nem próbáltam még, csak 1625-nél néztem meg, és ott már dobálta a hibát.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Ghoula #39104 üzenetére
Nem bántottam, egyszer kapott 30mV-t, azóta sem.
Standard oc-hez nem nagyon bántottam, próbálgattam, hogy 1700 felett stabil-e így, de nem volt.
Plusz fesz nélkül láttam, hogy írogatta a hwinfó a hibákat, de közben nem vettem észre grafikai hibát, ezért is lepett meg.. Pár perc játék után valami közel 900 hibát írt, közben semmit sem vettem észre.
-
hackeeeee
Jómunkásember
390 esetén a VDDCI értéke az külön emelhető? Az lenne az AUX?
Érdekes, Én is néztem HWINFO-ban ezt a GPU memory error menüpontot, ha OC-zva van a ram, akkor ott szaporodnak a hibák, viszont grafikai hibákat nem látok.. Ez jelent valamit?
Stock 1500-on semmi gond.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Egy kérés a 290 tulajokhoz, akinek van lehetősége, nézze meg légyszíves a Doom-ot Vulkan api-val ULTRA preset-tel, egészen pontosan, hogy mekkora lesz a GPU fogyasztása GPU-Z-ben.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
HardverLord #38981 üzenetére
Nagyjából 50-50%. Ha bevállalod, egy próbát megér.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
HardverLord #38968 üzenetére
Van, de ahhoz DVI-I kell, ahogy a fórumtárs is írja.
A kártyán DVI-D (digital) csatlakozó van, abból pedig standard átalakítóval nincs lehetőség DSub átalakításra.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
HardverLord #38966 üzenetére
Mivel nincs rajta DVI-I, így már sajnos nem. Digital-analóg converter-rel esetleg, de annak az árából veszel egy monitort.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Csak tegnapi dátummal került ki, ezért merült fel a kérdés.
REVISION NUMBER RELEASE DATE
Radeon Software 354 MB Crimson Edition 16.7.3 7/28/2016Mondjuk sanszos, hogy ez ugyan az lesz mint az előző, ami elvileg 16.7.2 volt de már settings-ben 16.7.3-at írt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Óvodások homokozója
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Futás, futópályák
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest