- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomdriver
őstag
+1, én sem örülnék 90 foknak, főleg tartósan nem.
Amit megfigyeltem, hogy a fesz emelés itt jobban érezhető hőben mint pl a 290X-nél volt.
Ha 1175 MHz-en használom +88 mV-al, úgy a VRM-ek 82-84 fokra mennek fel.
1150 Mhz-en +56 mV-al viszont pont 10 fokkal hűvösebbek maradnak, vagyis a minimális órajel emelés és a 32 mV-nyi különbség ennyit hoz hőben. Hozzáteszem ezek az értékek 1750 MHz-re húzott memóriáknál jelentkeznek.
GPU esetében viszont csak 1-2 fok a különbség.(#36610) gollo91:
NincsBocs, nem jól emlékezetem, egy kicsi matrica van a CD tokban. -
mackosajt
addikt
-
Tomdriver
őstag
Értem én, de engem már az "elv" is zavar, hogy van egy karim ami papiron nem tudja azt amire gyártották.
Ezért vettem 390 Sapphire-t.980Ti -vel kapcsolatban pedig azt mondom, aki nem akar folyton top kártya tulaj lenni, annak hoszú távra (is) megéri a Ti. (kevesebben vagyunk itt akik akarunk, hosszú táv az nálam max. 3 év.
)
-
Habugi
addikt
Mea culpa részemről..
odorgg & tailor74:
A +200mV ~ 1300as történettel szerintem megvárom az első mínuszokat.KékÖrdög.., neked meg csak a szokásos..
Proci? Küldjed, visszaveszem..(#34199) Ghoula:
Voltban passz, legutóbb amikor +100mV mellett néztem úgy droppolt a fesz mint a fene viszont a GPU órajelet nem zavarta így most nem néztem.
A Skylake egyébként már nagyon nem Haswell.
AVX2 Linx, 20perc, 1.344V-al..[link]
GyiiIntel bácsi szerint ezekhez 1.45V a max ami 24/7 mellé adható, kvázi benchelésre lehet feljebb is menni alkalmanként.
Ez az 1.424V is egy pár hete készült benchmark BIOS profil része még az ismerkedős fázisból, azóta betoltam 1.4V alá (1.385V LLC 6-al) csak nyers lustaság okán még nem foglalkoztam vele azóta, RAM-ok sem XMP-vel mennek már 3200-on hanem 3333@CL15 & CR1-el..Szóval kösz de vigyázok rá!
(#34209) Sontir Fel:
Ezesetben passz, nálam ezzel a módszerrel sosincs probléma, most sem volt, gond nélkül ment vissza a 15.7.1.
Crimson ügyileg remélem hamar jön a javítás, a taglalt bugok ellenére nagyon frankón gyorsult tőle a kártya, sebességre jobb mint a 15.7.1.
Tekintve hogy legutóbb deadwing topictárs feláldozta magát a közjó érdekében és tesztelte, a következő verziót magamra vállalom.. -
proci985
MODERÁTOR
már legalább háromszor linkeltük.
btw, ott ahol megsültek a kártyák lehet más is volt, a védelem ugyanis declockolja a kártyákat. a Hawaiinál biztosan, nálam furmark alatt volt 600as órajel is a 290xel az asus alulméretezett hűtője miatt légen.
vízen nem declockol a kártya.
-
deadwing
addikt
Hehe, most próbáltam, és úgy látom ahhoz több fesz kéne
Combined test végén 1200-on elhasal, illetve végigmegy ugyan, de a végére azt írja az eredményben, hogy nincs graphic driver. Gondolom nem szabályosan áll le. Viszont én most ezért nem rakok fel trixxet, nyilván kis fesz kéne még, aztán lefutna jól, AB nem tud többet 100mV-nál. Jelenleg egyébként nem kap sokat, a peak 1.234V, mehetne még rá 50-80mV.(#32930) Milka 78: hát amint látod, hiába valley meg heaven
Egyébként nem tervezem a határain járatni a kártyát, a tesztek után vissza is álltam 1150/1450-re 50mV mellett.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Szia.
Be volt kapcsolva. Reboot után a csúszkán megmaradtak a beállítások, viszont ha indítottam egy Valley-t, ott Stock órajelen ment a kártya.
@oliba: 15.10 betaval kevesebb pontot hozott Nálam. Szerintem ez az ~5% különbség betudható a procinak. Vagy nem tudom. De ennyi számomra belefér.
@juve600: Nekem ez csak viszonyításnak kell, semmi másnak.
-
Televan74
nagyúr
Én meg a 390 -nel bírok ki egy évet,Ha ilyen lett volna a 290 is akkor sokan nem váltanak csak a fogyasztás miatt. Mert a Hawaii nem lett rossz kártya. Az már más tészta hogy a hűtsére jobban oda kelett volna figyelni a gyártóknak. Sajnos még a mai napig sem változott a helyzet Úgy vannak vele ami jó az Nvidiára,jó lesz az AMD -re is.Lásd Gigabyte Gaming G1 esete. Azt hittem hogy a 390 -es verzió egy csoda lesz belőle.Közben meg hangos és melegszik,bár én nem tapasztaltam,csak lebeszéltek róla.
-
marcusa
addikt
Azt senki sem vitatja, hogy ár/teljesítmény arányban jobb a 970, de az sem igaz hogy "Nagyon kicsike a különbség."
Mikor a múltkor egy hétre cseréltem egy kollegámmal a 980-at 970-re, akkor több játékban is ugyan azokon a beállításokon amiken a 980-nal játszottam, nem volt játszható a játék 970-nel, visszább kellett vennem valamit, hogy élvezhetően fusson. Megegyező órajelre boost-olt a két kártya. -
haxiboy
veterán
Tény hogy ami nekem van (g1 gaming) könnyen a refi 980 fölé húzom.
Kérdés akkor inkább a következő : Ha valamilyen csoda folytán,miután vissza küldöm engedik levásárolni. Ami jelenleg 112k, és maximum 30k-t vagyok hajlandó ráfizetni, és szeretnék tekintettel lenni a jövőre, amely egy esetleges nagy felbontású, freesync monitor beszerzését is jelentheti áldozzak rá? Vagy vegyek egy másik gtx 970-et és legalább lett egy phantom painem és extended garim? Vagy költsek kicsit és vegyek egy izmosabb kártyát? Esetleg várjam meg a következő generációt mindkét féltől és hagyjam a váltást a fenébe? Mondjuk ha esne kicsit a fury ára biztosan azt venném. -
Televan74
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Netflix
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Diablo IV
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Formula-1
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest