- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zimi1991
aktív tag
válasz
asvald #23368 üzenetére
Dettó ugyan ezt csinálta nekem is míg igp-s rendszerem volt!
Pont ez volt az egyik ok amiért váltottam olyanra ahol nincs igp és azóta nem isjött elő a hiba...
Nekem akkor is csinált ilyent amikor le volt tiltva az igp sőt ment egy hónapig hibátlanul és akkor egyszer csak előjött a hiba... -
fatal1ty1984
őstag
válasz
asvald #20207 üzenetére
hawaii info programmal megtudod nézni a pontos tipusát a ramodnak, a techpower oldalon ha rámész a biosra ottis irja az hogy hynix .... vagy elpida .....x féle ramokhoz jo.dos alol rakd rá atiflash programmal.youtubon is fentvan hogy kell atin biost cseréni dos alol.kb fél perces mutatvány és kész
-
asvald
senior tag
válasz
asvald #20148 üzenetére
hy
Jönnek a problémák windows 8 alatt is 0xa0000001 ahogy olvastam külföldi oldalakon ez valami memória feszültség gond lehet ..remélem jól fordított a translator
Random jött elő, amúgy csak neteztem azt csá volt.
Még egy kérdés: Mehet garba? -
-
zack
nagyúr
válasz
asvald #17934 üzenetére
A VRM nálam biztos nem lesz 100 fok közelében.
Így azt mondom a memóriákon jégcsapok fognak lógni.
Akkora cúg van a házban, hogy zárt oldallappal szólt a csajom akinek 2,5 méterre volt a feje a géptől, hogy fordítsam el, mert nincs melege.
Ha ebben a házban nem hűl le, akkor semmiben. -
asvald
senior tag
válasz
asvald #17112 üzenetére
heló
nos, a helyzet valamivel jobb lett miután felraktam a cpu-t 4,4ghz-re majdhogynem eltűntek a mikrolagok BF4 ben,De még nem az igazi ,viszont :voltak részek ahol a gpu 100%on dolgozott (hajósrész)
A végén még kiderül , hogy 5ghz kell neki ,de ezt a stock cooler nem- igen fogja bírni már -
HSM
félisten
válasz
asvald #17107 üzenetére
Nem tudom, pontosan mennyit javulna, i5 2500K-m nem is volt.
Ugyanakkor nálam BF3 maxon, FullHD-ban a legdurvább mulit-mapokon sem esett 70FPS alá, pedig akkor nem is húztam még az i5 4670K-mat.
Igaz, ott is voltak CPU-limites 70FPS-ek, de elhiheted, egyáltalán nem izgatott, bőven elég gyors volt.
De úgy összességében 70-130FPS között ment végig.
(#17106) DroiDMester: Hivatalos dokumentáció nem volt, ugyanakkor valaki erősen "megszellőztette", mi hol van a BIOS-ban.
Aligha hiszem, hogy találomra jött volna rá ennyi mindenre.
-
zzola
titán
válasz
asvald #17046 üzenetére
Ne szenvedj vele! Tisztességesen sosem fogod tudni kihajtani. Mellesleg FX8350 mellé az AMD az R280X-et ajánlja, így a 8320 semmire sem elég....
Én egy FX6350/R290 párossal voltam jelen, ott is elvérzett a proci. Lecseréltem a konfigurációm egy i5-4690-re, mondanom sem kell, hogy az Intel játékosa egy másik ligában játszik...
Azóta az élmények a tetőfokára hágnak, eltűntek a mikrolaggok stb... -
daveoff
veterán
válasz
asvald #16640 üzenetére
Ha belegondolsz, kapsz a pénzedért 2db teljes értékű 290x-et, plusz le van vizezve, halkan és hűvösen teszi a dolgát. Jobban belegondolva nem is rossz a 300k körüli ár, egyébként is ennyi szokott lenni a 2 magos csúcs AMD-nél, és most kapsz hozzá egy nagyon jó hűtési megoldást is. Ha jönne valamikor a következő generáció, akkor ezeket is olcsón fogják dobálni, akkor jó vétel lehet, csak hát crossfire.....
-
HSM
félisten
válasz
asvald #16552 üzenetére
Ez azért nem igaz.
A jobbféle custom hűtősök jóval halkabbak és hűvösebbek egyszerre, mint a ref.
Nálam Giga WF3 van, azzal is lehet okosan beállítva tartani a max 85 fokot.(#16553) ÁdiBá: Ez egy örök kompromisszum, halkabb vagy hűvösebb, a kettő egyszerre nem megy. Arról viszont nem a kártyád vagy az AMD tehet, hogy nem szellőzik elég jól a házad.
Esetleg arról, miért nem csinált egy jóféle, halk légcsatornás referenciamegoldást. -
ÁdiBá
veterán
válasz
asvald #16552 üzenetére
A ház a probléma nálam alapvetően ez a ház nem erre való... 15-16 fokot számít ha leveszem az oldalát, a kártyának.
Igazából azt se értem, hogy ezeknek a kártyáknak miért van ennyi plussz rá hagyva, miért csak 90 fok körül kezdi el hűteni a gput jobban a ventilátor.
Mindenesetre én is így szoktam hagyni hogy átnyomom manuálra amit én állítottam be.
Úgy lényegesen hűvösebb zárt gépházban, viszont hangosabb is. Ezt a jelenséget azért nem tudom pozitívumnak venni a volt nvidia kártyám után. Játékok tekintetében szépen teljesít -
Zoo123
senior tag
válasz
asvald #16199 üzenetére
"Ja és nem tudm mennyire lényeg de egy sempron 140 mellet overkillezem a kártyát jövőhóig"
Akkor biztos a Sempron nem bírja "kihajtani"!
Viccet félretéve, amikor bemelegszik a kártya akkor kezdi csak el visszavenni az órajelet, vagy az első másodperctől kezdve be-beesik a GPU használat 99% alá? -
Joshi
titán
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged