- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
kalozhun100 #28440 üzenetére
Azt már rég nem annak hívják, hanem Fiji-Fury
390X egy 290X rebrand lesz, nyócgigával 160K körül., lehet jön 4 gigás is. Majd kiderül nemsokára... 2-3 hónapig biztosan nem éri meg megvenni semelyik újat sem.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
kalozhun100 #28436 üzenetére
5-10%.... max... a 'hírek' szerint 1050 MHz core és 1400 MHz RAM. Minden egység ugyan olyan lesz benne, talán javítottak a szivárgáson, így nagyobb tuningot, boostot elbírhat, vagy jobb fogyasztás/melegedés. + 4GB RAM is hozhat némi előnyt, de magasabb felbontáson 290X-hez képest.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Jani18 #28427 üzenetére
Egyelőre itthon:
A mai napon amiket feladtak AMD VGA-at azok szerint az árak így alakulnának:
R7360 2GD5 48.490HUF bruttó
R7370 2GD5 Gaming 61.490HUF Bruttó
R9380 2GD5 Gaming 85.490HUF Bruttó
R9390 8GD5 140.990HUF bruttó
R9390X 8GD5 162.990HUF bruttóhttp://prohardver.hu/tema/amd_talalgatos_topik_2/hsz_12737-12737.html
Még korrigálódhat persze addig, de várható csökkenés 2-3 hónap inkább...
Szóval aki talál egy jó 290/290X/(970) ajánlatot most használtan, az csapjon le ráSok értelme nincs várni a csodát.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
kalozhun100 #28406 üzenetére
Ja bocs, sima 290-re gondoltam...
Igen a 290X 110 alatt van nála is, szerintem ugyanarról beszélünk -
Ren Hoek
veterán
válasz
Scholes9 #28402 üzenetére
Ezt nem kéne kihagyni, gyorsan jegeltesd, mielőtt valaki lecsap rá
Cole amúgy azt írta nekem, hogy pár héten belül tud 95-98 között újonnan Vapor-X-et hozni...ehhez kell mérni az árat. +15 rugót nem ér meg 8 hó gariPs: amúgy érdemes nézegetni mostanában az aprót, már hetek óta vergődött a piac, semmi jó nem volt... de most beindult nV és AMD oldalon is... Lehet fú a vörös napszél?
Jöhetne egy Fury szupernova csúcskategóriában
-
Ren Hoek
veterán
...de itt konkrétan a ref hűtővel összemérhető hang volt
az azért nagyon durva... Mennyit mehetett az a venti? 80%-ot? Ekkora szórással nem hinném, hogy átment volna a csekkoláson.
Mondjuk ezt egyszerűen megnézhettük volna, ha vannak hőmérsékletek/fanspeed adatok.
Mod: illetve szerintem köze lehetett a villogáshoz is... Hibás chip, túl forrófejű stb.. -
Ren Hoek
veterán
válasz
sixpak #28346 üzenetére
Hát ami Fallout 3 GOTY ISO-t találtam + all DLC pack, Win 8.1-en meg se nyikkant... Win 7 64-bit install és konkrétan nulla buggal települt és ment. (MSI 270X-el amúgy)
... megéri mert óriási élmény volt újra Falloutozni, ahogy lemész a metróba és megszólal a zene, szinte érzed a hűvös dohos fuvallatot... közben jönnek a ghoulok. Super-Duper Martban összecsapsz a raiderekkel, meghekkeled a Rob-Co Protectron robotot, miközben Nuka Colát szürcsölsz
Vagy amikor feljössz Washington Monumentnél, és megszólal a US patriot zene - beleégett az agyamba... Ja meg az fetekefehér álomgenerátoros rész a kisvárossal, kutyával, meg a gonosz kislánnyal
+ Rengeteg kis apróság... Pl Mega-Tont sohasem fejeztem be, és Tinpenny Towert sem. Sőt DLC-ket sem nagyon toltam már ki, The Pitt, meg az UFO-s... Kicsit már nyomasztó volt a sok post-apoc hangulat
Szóval a GOTY biztos megy Win 7-en... szerintem ne sz.pjatok XP-vel, nem éri meg
-
Ren Hoek
veterán
-
Ren Hoek
veterán
válasz
#Morcosmedve #28262 üzenetére
Megkérdeztem, konkrétan a 97K az a sima 290... még mindig nem javították. A 3 év garit is kérdeztem, de arra nem jött válasz.
Szerintem kérdezd meg mindenképpen! Mert lehet a gari is elírás.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
#Morcosmedve #28258 üzenetére
Melyik boltban nézed? Ott ahol a 290-et 290X-nek árulják? 3 év gari szerintem fake. Mindenhol 2 év...
-
Ren Hoek
veterán
-
Ren Hoek
veterán
Köszi!
Látom neked is Tri-X-ed van... Hűtéséről tudnál pár szót mondani? Játék közben VSync mellett mennyire hangos kb? Ahogy YT-n hallottam kb 40%-nál átlagos a zajszint, viszont egyesek panaszkodtak egy kis rezonanciára, amit gumilapokkal oldottak meg (persze ez kevés esetben jön elő)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
-Solt- #28012 üzenetére
...de mitől jöhet elő a BS? Vmi alkatrésszel nem fér össze? Win 7/8.1?
Havernál van egy 290 DCII és az övé teljesen rendben van. Ráadásul játék közben sem hallani nagyon, igaz jó szellős a háza.
Ilyen Blackscreen esetben mit lehet csinálni? gari gondolom így nem lehetséges,... csak elállás :/
-
Ren Hoek
veterán
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha vennék egy Asus 290X DCIIOC-t, aminek PH teszt szerint egészen rendben van a hűtése, csak a VRM fos... és fölébarkácsolnék egy 12cm-es ventit, akkor megérné megvenni? Igazából nem is kéne fölétenni, mert pont a ház oldalában ott van egy ilyen kb a VRM-ek felett.
(Egyéb probléma vele, blackscreen, flickering stb?)Ez persze csak akkor, ha olcsón sikerülne megvenni.
B terv, Sapphire Tri-X...(105K-ért) Kérdés az, hogy kb mennyire hangos 40%-on a hűtése, ahol szokott dolgozni? Csak Vsync-el használnám...
Vapor-X-et boltokon kívül nem is nagyon láttam, használtam meg beszerezhetetlen kb. Boltban 125K volt legutóbb, de ezt meg már sokallomMindenképp legalább 2 év garis érdekelne, úgy hogy ne kelljen szétbarmolni. (Esetleg nagyon olcsón valami használt ref + aftermarket, max 85K-ért)
Köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Honda topik
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest