- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raggie
őstag
válasz
N@idia #37846 üzenetére
Persze.
A két állása a kapcsolónak két (akár teljesen) különböző bios-t indít el a kártyán!
Külön-külön lehet őket módosítani. (nem minden kártyán lehet mindkettőt, van ahol csak az egyiket)
Én azt javaslom, hogy azt amelyikkel most úgy-ahogy elindul a kártya azt ne módosítsd.
Ezt úgy tudod megtenni, hogy azzal elindítod a géped, majd mikor már bebootolt a flash-elés előtt átkapcsolod a másik állásra, amelyikkel nem indul. Ha ezután indítod el a flash-elést, akkor a nem működőt fogja átírni és megmarad az amelyikkel épp beboot-oltál. -
Raggie
őstag
válasz
N@idia #37841 üzenetére
Szerintem a GPUz nem tudja, hogy milyen bios van rajta, csak azt, hogy milyen verziójú kártyához lett eredetileg készítve az a bios ami rajta van. Azt hogy utáni ki és mit nyúlt bele, milyen értékek lettek átírva nem hiszem, hogy jegyzi. Szóval azért mert az eredeti bois-ra is ugyan azt az azonosítót dobja még semmit sem jelent.
De javítson ki valaki, ha tévedek.
-
colossal89
tag
válasz
N@idia #37838 üzenetére
Ezzel sincsen semmi probléma. Ez azért van mert a windows os flash-t használod az azonos ver szám miatt tilt, ide nem Windowsos kell hanem parancs sor. Leszeded az ati win flash programot techpowerup ról. Aztán letöltöd a vga biosod, ide tettem fel: BIOS
A gigabyte oldaláról letöltött nem jó ez esetben, mert kibontás után nem rom file van, benne hanem F2 file. Gondolom kizárólag a gigabyte szoftver kezeli. Asztalra kiteszed az ati flash mappát és bele másolod a bios filet. A biost elnevezed new.rom ra hogy ne keljen azt a hosszú szöveget beírnod.1; Futtatás/ beírod: cmd (enter lenyom) megnyílik a parancs sor azért kell a cmd parancs mert ez alapból rendszergazda módban indítja el a parancssort egyéb esetben nem fog flashelni hiába használod a parancssort.
2; ezt követően beírod cd C:\Users\User\Desktop\atiflash
megjegyzem neked nem user lesz ott valószínűleg, ezért másold ki így a megfelelőt az asztalon lévő mappa címsorából ctrl+c ctrl+v a parancssorba, így a cd után beilleszti3;Entert nyomsz benne van most már a mappában, beírod a program nevét ami a mappában van és az utasítás kódot a bios nevével: atiwinflash -f -p 0 new.rom
4; Ezután entert nyomsz és vársz, 30 másodperc és 15 perc között mozog a flash idő.
Kiírja a munka végeztével hogy sikerült a flash, le okézod majd újraindítod a gépet
Várom a fejleményeket, sok sikert hozzá.
-
colossal89
tag
válasz
N@idia #37835 üzenetére
Semmi probléma, mindent meg lehet oldani. Silentben működik csak hibázik de legalább bekapcsol, elindítod hogy a kapcsoló silentben van majd működés közben átváltod performance ra. És mehet a flash így a performance chip re ír majd. Segítünk a flash ban is ha nem megy. Innen az elpidás Bioszt kell leszedned.
-
-
Ghoula
senior tag
válasz
N@idia #37824 üzenetére
Jól értem, hogy a bios kapcsoló egyik állásában megy a kártya, másikban nem?
Tovább olvasva, ott valami nem kerek, de attól,hogy a biost átkapcsolod, nem kéne így viselkednie. Egy byte különbözik elvileg a perf és normál bios között.
Én lehet töltenék hozzá egy gyári biost és beírnám, azzal mit csinál.
Ha azzal se ,akkor mehet vissza
(gondolom hőmérsékletek rendben....) -
colossal89
tag
válasz
N@idia #37818 üzenetére
Utána néztem a gyártó oldalán bizony bizony ez egy osztott 12V táp 2X24A mint korábban írtam az én kártyám gyári órajelen 100% hajtva 24A vesz fel. Itt kihangsúlyoznám az induló áram jelenség fontosságát ez az eszköz bekapcsolásakor a másodperc tört része alatt többet is felvehet a névleg fogyasztásán felül, persze mondhatnánk hogy a táp is rendelkezik egy plusz kerettel, de a már amúgy is szűkös keretét a tápnak számításba véve igenis előfordulhat, hogy a túlterhelés biztosíték lekapcsolja a tápot a performance opció alatt.
Amit most leírtam egy létező dolog, két 980gtx-el barátian elbánna, de ez nem az a súlycsoport fogyasztás téren. Mind emellett előfordulhat hogy nem a táp a probléma hanem egy bios csere orvosolná az esetet. De itt megjegyezem, hogy a tápod nem való ezekhez a kártyákhoz, kizárólag az osztott 12V ág miatt, lehet másik ágról adni neki de, én nem tenném ez saját vélemény.
-
colossal89
tag
válasz
N@idia #37815 üzenetére
Milyen a pontos típusa a tápnak? Előfordulhat hogy kevés, de csak osztott ágú 12V tápnál eshet meg, vagy ha hibás, esetleg ha relatíve noname és a feltüntetett paramétereket nem tudja. Egyéb esetben a minőségi 600W-os bőven elég egykártyás rendszerhez oc hoz is.
teko99 próbáld ki kártya nélkül integráltról csinálja e, utána egy másik táppal lehetőleg minőségi single rail 12V minimum 500W-al. De ezelőtt a tortúra előtt én megnézném az általam leírt módon is [link]
Többeknek a táp okozta a BS-t legyen az azért mert kevés volt hozzá vagy azért mert hibás volt már és lehet hogy egy 970 bővel elvitt volna, az alacsony fogyasztás miatt, és még menne 1-2 évet a táp, de ezek a kártyák 200-300 series nagyon "éhesek", és hamar rámutatnak a táp hiányosságaira. -
ricinus13
senior tag
válasz
N@idia #37707 üzenetére
Nem jól fogalmazott a kolega, itt nem arról van szó hogy a 300-as széria kevésbé melegszik, hanem hogy a WF hűtés nem ekkora hőleadásra lett tervezve. Az meg már jó párszor ki lett itt tárgyalva hogy igenis kell a 4+ GB VRAM egyes játékokban 1080p-n is, most így hirtelen minimum 4-et tudnék mondani. Tapasztalatot kértél, ami az hogy a WF3 hangos és meleg, szerintünk nem a legjobb megoldás. Mindamellett jó hogy kipróbálod, csak nem feltétlen ez alapján kéne megítélned majd az AMD kártyákat, hanem mondjuk egy Vapor-X vagy Nitro már sokkal másabb képet ad.
-
Habugi
addikt
válasz
N@idia #37705 üzenetére
Tesztelni szeretnéd az AMD oldalt és megveszed a leginkább melegedő kártyák egyikét amellett hogy zöld pártinak vallod magad ami valószínűleg változni sem fog..?! Ühüm..
Pár postal korábban említettem pár játékot ahová elkél a 4+GB vRam, hova tovább attól mert 1080p-s kijelződ van még vígan tudsz 1440p-ben játszani de még mielőtt jobban belemennénk érdemes lenne megbeszélned magaddal kit is szeretnél meggyőzni nem mellesleg miről, magadat vagy a topicot mert szemlátomást ez még neked sem egészen tiszta..
Nyilván ha csak bohóckodni akartál ezzel az "okfejtéssel" akkor mea culpa..!
-
Raggie
őstag
válasz
N@idia #37691 üzenetére
Én a helyedben várnék egy kicsit és közben sűrűn nézegetném az aprót. Néha azért fel-felbukkan egy-egy jó hűtésű kártya is aprón és akkor le lehet rá csapni. Én is így szereztem a vapor-om!
Ha meg nem lesz semmi, akkor pár hónap múlva az új generáció felbukkanásakor úgyis tele lesz az apró az R9 290/390-ekkel.
-
A.C.E.
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest