- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
addikt
Nem olyan rossz az még... Bár volt már MSI Lightning Hawk kártyám 87% os asiccal, ugye nem mindegy mit vesz az ember. Pár hónapja ugye DCUII R9 290 et vettem, amit el is tudtam adni amennyiért vettem ( akkor 70 ) és mint kiderült az a hűdevagány DCUII nem hűti se a VRM et se a memóriát se semmit, csak a GPU.-t... de azt se olyan hűdejól ...
Azóta csak Sapphire, vagy MSI ban bízok meg.
-
Speed®
titán
1125 nem, 1100 az.
Ennyit az ASICról..
mATX kecóban -
Speed®
titán
-
FoLey-v
addikt
A gap pad Artic Accelerotól van hozzá csomagolva ha van ennél jobb gap pad szivesen rendelek.
Ennyire futotta nekem és sajnos ilyen hogy a kártya éhes. Örülök ennek az eredménynek is.
Házventiket úgy is kiakartam már cserélni. Egy darab van ami normális a BQ Pure Wings 2 az is legelöl.PUBG-t is futattam az sem lett rosszabb eredmény.
-
Habugi
addikt
Nem értettél félre semmit, a hat és fél óra ~90%-ában Idle volt a VGA, cirka 30-40percet futott csak a LoL vagy annyit shem, szerintem erre értette h a háttérben futott.
Egyébként igen, teljesen átlagos, az FC5-ös mérésén is látszott h ennyit bármelyik normálisabb gyári lég tud, ettől még persze lehet h nála kritikán aluli volt korábban és ez most egy nagy előrelépés.
-
Habugi
addikt
Elértük azt a szintet hogy szándékosan nem akarod érteni mit kifogásolok, tekintettel arra h ugyan rossz szándék feltételezése nélkül de ma már áldoztam az általad elmondottakra ~15-20 percet teljesen feleslegesen, egyetlen további percet sem vagyok hajlandó.
A korábbi postokban említett dolgok fényében lezártnak tekintem veled ezt a témát.
(#42221) oliba:
Tőlem nem, sz@rrágásra valaki mást kell keresned, egyébként AB-ből ennyit nem driverből, ha több nem is legalább ennyi átmehetett volna.
-
Habugi
addikt
Nem különállóan létrehozott 2/3D profil kérdése a jelenség, a GPU magától vált az egyes statek között függően attól hogy éppen mit vagy mit nem csinálsz.
Valamennyit megkap abból amit beállítasz 3D-ben is, ennyit segítek a többit majd szépen kiteszteled magad ha érdekel, tudod mely driverek között kell keresned a kontrasztot, AB verziótól függetlenül.Neked így megfelel mert a fícsörök a kártya és a beállítási lehetőségek jó ha 15-20%-át használod, ettől még erős túlzás leírnod azt hogy tökéletesen működik _nálad_, kb annyi tartalma van mintha olyasvalaki írná akinél ugyan fel van installálva de nem indítja el, no offense csak akik ennél többre vágynak azok az általad leírt "semmi probléma" hátására tömött sorokban fogják kidobálni az idejüket az ablakon.
-
Habugi
addikt
Tudsz úgy feszt adni & elvenni hogy érvényesül is és nincs Reset alkalmával sem órajel beragadás, se BS sem merevre fagyás?
4.2-es AB-ig próbálgattam, tavaly év végén még ránéztem az új driverpakkra, tartoztam az ördögnek egy úttal de addig jutottam hogy AB elindít ami hozza magával az RTSS-t viszont bármit állítottam mindig a gépház restart gombjára kellett hagyatkoznom.
A szitu ugyan ez a GPU-Tweak és a Trix esetében is..
-
-
-
odorgg
addikt
Mindenkinek mások az igényei. Ha kell a 4K+sync, akkor keményen a zsebbe kell nyúlni, illetve érdemes lehet megvárni a Voltát, bár olcsó az sem lesz az biztos.
Viszont FullHD-hez 40-75Hz tartomáynba tök feleslegesnek tartom a Vega-t. Nv-nél meg 140-nél kezdődik a FullHD G-sync monitorok ára, ami 100k+ a freesynchez képest, igaz 144Hz.
Szóval FullHD esetén jelenleg is bőven elég mondjuk egy 290+Freesync, ami 100k-ból megvan, míg G-syncel egy a monitor+VGA kombó 200 alatt nem áll meg.Persze ha van rá keret, akkor nem kérdés, G-sync+NV a nyerő. De ha valaki beéri a FullHD-vel, és "kis" pénzért akar jó játékélményt, annak bátran ajánlom a 290+freesync párost.
-
bajnokpityu
félisten
Hát feladom. Nem volt gondom más játékkal, (persze nem is nagyon játszom), úgyhogy úgy döntöttem, h a játékkal van a baj.
Azt irják, h a legutolsó driver,amivel jól megy, a 17.4.4.NEm létezik, hogy GPU 900Mhzra lekorlátozva, RAM 1300Mhzn, 70mV emeléssel gond legyen, hogy közben a hőmérsékletek is 65fokon vannak.
-
HSM
félisten
A Sapphire 7870 XT-vel egészen biztosan jól működött, és ha jól emlékszem, az Asus 290 DC2-kkel is. Viszont most a 250X nem akar visszajönni, ugyanabban a gépben, amiben az előző kettő ment.
Persze, lehet én rontok el valamit, mert közben lettek driver és egyéb változások is, csak érdekességképpen leírtam. -
pityaa23
senior tag
Onnan tudom, hogy driver "baj", hogy régebben frissítettem, szarakodott, majd visszaraktam az előzőt és minden rendben volt. Simán lehet, hogy egy szűz rendszeren nem lenne gond, de valami nekem összeakad, bekavar. Újratelepíteni a komplett win 10-et most nincs időm, megkeresem a régi drivert, egyelőre ez is megoldás.
-
HSM
félisten
Magas labda volt, sry.
(#41087) korcsi: Úgy jött ide,hogy a Radeonok felkapcsolják a memória órajelet, ha nem szokványos időzítési paraméterekkel megy a megjelenítő, és főleg 144Hz-es monitoroknál ez gyakran előfordul a 144Hz-es móddal.
Újraindítás volt, mielőtt kipróbáltad a beállításokat? (Mivel registrybe írja, csak utána élesedik.) -
HSM
félisten
Igen. Bár annak nem tudom, mi értelme lehet, több pixel nem lesz tőle a monitoron.
Nálam pl. hivatalosan csak 60Hz-et tud a monitor, de csináltam hozzá 50Hz-es, 72Hz-es, és 80Hz-es módot is, és megy is. Persze, nem minden monitorral lehet ezt eljátszani, van amelyik ilyenkor pl. képkockákat kihagy, meg hasonlók, szval okosan érdemes.(#41084) korcsi: Szvsz nem.
-
KYZRR
őstag
Azért +85 1130-ra, mert mem OC-hoz is kell emelni a core feszkón, hogy stabil legyen, ha visszavenném 1250-re a RAM órajelét (vagy talán 1400-ra is mehetne) akkor +0 elég lehetne ~1150 környékéig.
Csak a játék, amivel játszom, elég érősen sávszéligényes (RB6:Siege), az 1600-Mhzes RAM kellemes 20fps növekedést ad mind minimum és avg értékekben. -
gerleimarci
aktív tag
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
-
Nagyon messze van az also 3 venti (itt jobban latszik a tavolsag) ,meg egy radi is van alattuk szoval sok levegot nemigen tudnak szivni.
Az alphacoolhoz kapott gap pad pedig tokeletsen teszi a dolgat ,mivel forro a bordazat ,tehat siman atadja a hot. Nem passziv hutresre vannak tervezve ezek a R9 390 VRM ek sajna, tul nagy az aramfelvetel. -
"Alphacoolnak biztos van rá blokkja"
Ja van az osszes 390 re blokkjuk, de csak a gput huti, a vrm / vram csak egy nagy bordat kap . Ha ilyet veszel mindenkeppen fujatni kell kozelrol egy ventivel a bordat ,mert melegszik nagyon a VRM.
Tomb Raider kozben nekem pl 83fokigment fel.
Pedig 3 ventis is tolja ra alulrol a levegot, igaz eleg messzirol.
Tegnap beszereltem egy 12es ventit a kartya elejehez ,igy "csak" 75ig megy max a VRM.
[kép] -
hackeeeee
Jómunkásember
Random találtam olyan órajeleket, ahol volt h hibázott a ram, kicsit fölé mentem, utána ez megszűnt, ha alá, akkor meg lassult. Érdekes volt..
Szórakoztam ezzel tegnap Én is egy kicsit.
Ahol konstans lassulást tapasztaltam, az 1550MHz volt, felette viszont gyorsult.
Most hagytam 1120/1700-on.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát pedig, Nálam többször volt már, hogy minden játék alatt jó volt, aztán Valley alatt, és FS alatt is szétesett a kép. 1 lépcső fesz, és minden rendben volt.
Valley mondjuk sokkal jobban fűti a vga-t, mint az FS. Nálam legalábbis.
Persze volt olyan is, hogy csak RealBench alatt hasalt el.
-
Omli85
őstag
-2869 beta verzióba került bele a funkció talán azért
.
Amúgy olvasgattam overclock.net fórumot más fajta ramokkal más eredmények születtek azonos órajelen.
Result:-
1500MHz memory clock
- Elpida card = 0 error
- Hynix card = 1754 errors1400MHz memory clock
- Elpida card = 0 error
- Hynix card = 1 errorIlletve kint a 2871-es verzió de szerintem nyugodtan várja meg mindenki mire ez egy stabil nem beta verzióba bekerül addigra talán reális lesz az érték amit mutat. Jelenleg túl nagy jelentősége nincs a kapott eredményeknek. Tegnap tesztelgettem a gyári stock órajelet és a stabil OC-t is cirka 1-1 óra játék meg bench alatt (Heaven-Paragon) szinte hasonlóan 7+ millió feletti hibát dobott a 2870-es verzió az OC beállítással és a gyári értékkel is +- pár 100K hiba szórással. Viszont továbbra se tapasztaltam semmi képi hibát rendellenes akadást illetve ugyanúgy beton stabil volt a vga mint eddig is.
-
-Gabesz-
senior tag
Hogy a borda ne érjen hozzá? Ezek szerint mégis kell?
Gyárilag volt rajta, a borda is úgy van kialakítva, hogy hőfelvevő sík felület van azon a részen. Ha akarták volna úgy tervezik, hogy ott a borda keskenyebb, hogy ne érjen hozzá és átengedi a levegőt, na akkor nem kellene rá, de ezt így tervezték...szóval ennél a kártyánál, van rajta. -
A monitort nem rég vettem az új géphez. Nagyon fasza, AMVA+ paneles. [link]
Ezt biztos, hogy nem fogom most rögtön lecserélni, majd talán pár év múlva.De azt sem szeretném megszokni, hogy szétesik a kép.
Egyébként vsync-el nem csúszik szét a kép. És Habugi által javasolt megoldással, a kártya is max mhz-en pörög játékok alatt, szépen visz mindent bekapcsolt vsync-el is.
Habugi: Nekem sajnos csak 60Hz-es, lehet jobb lett volna magasabb Hz-en működő monitort vennem, bár erre nem gondoltam akkor, hogy ez ilyen problémákat okozhat. Ha jól értem, akkor egy 120Hz-es monitornak nem is kell vsync?
60fps-től, vsync-el nekem teljesen okés a kép, folyamatos, nem esik szét, 60 alatt viszont egyből észre veszem, hogy nem olyan folyamatos a játék. -
-
-
LLKobe
veterán
Kipróbáltam, nem működik
Nem fagy, semmi gázt nem csinál, egyszerűen csak nem működik.
Nem baj, beállítottam a 2D és 3D profile-okhoz hotkey-eket:
Így Page Up-ra 3D órajelekre ugrik, Page Down-ra vissza a gyári alapértelmezettre.
De legalább már a gaming app-ot nem kell használjamKözben tegnap megtaláltam hogy a rainmeter-hez van MSI afterburner plugin, uh írni fogok egy egyszerű skint,
ami kb. annyit csinál hogy ha a gpu clock nagyobb mint 300Mhz, akkor jelenítsen meg az asztalon egy kis figyelmeztetést hogy "GPU is in 3D Mode!" vagy valami ilyesmit, így nem fogom 3D-ben felejteni -
Ghoula
senior tag
A chipbe tuti nem,max a hutoblokk feluletebe,de ha nickelezett akkor abba sem. Nekem 2 laptop cpu+gpu, asztaliban cpu+gpu CLP-vel megy egy eve legalabb. Semmi problemat nem tapasztalok vele. Az smd resz valoban problemas,de koromlakk vagy pillanatragasztoval szigeteled,bar nem folyt ra nekem,de azt erdemes megtenni,biztos ami biztos alapon.
-
oliba
őstag
Új driverrel a belaggolás megszűnt. 12.1-es hotfix-szel ugye a kártya órajelei állandó 1125/1500MHz-en jártak, míg a februári driverrel a DRAM használat az egekben. Játék alatt 13GB, míg windwos alatt 4GB a 2GB helyett. Szurkolok a srácoknak, mert csak összejön egy jó driver úgy fél év után...
-
Ghoula
senior tag
@Deadwing: nem láttál még bonyolult dolgokat,de persze nem kötelező az amit írtam csak segítség lehet ha anomáliák vannak.
@Oliba
Valahogy biztos de az a része nem egyértelmű teljesen. Tesztelni kell, mert nem úgy van mint régen hogy ez az uvd powerstate es pont. Főleg úgy nehéz,hogy a driver oldalról semmi közeli infó van mit hogyan reagál le ebből. De érdemes olvasni a topikot odaát. -
Slotyo
csendes tag
-
kp59
aktív tag
Nem mindenkinek ilyen magasak az elvárásai mint neked. Tartok tőle hogy a pc játékos "társadalom" nagyobbik része örül annak is ha szemmel látható durva kép lassulás (szaggatás) nélkül fut a játéka. Sokan meglepődnének rajta hogy milyen kevéssel is beérik legtöbben. Már csak azért is beérik mert nincs annyi pénzük rá mint azoknak akik egy évben mondjuk kétszer háromszor videókártyát cserélnek a gépükben mert idegesíti őket hogy már megint nem az ő benchmark pontszámuk a menő
).
Ettől függetlenül semmi bajom azzal ha valakinek vannak igényei csak hát a hétköznapi élet szomorú valóságát is illik észrevenni
-
GeneraL_XTX
veterán
Na majd kipróbálom. Elromlott a mosógép itthon, így ugrott a kártyacsere (980-at akartam, arra így nincs pénzem, 970-re meg nem váltok vissza) így valahogy le kell hűtenem, csendesítenem ezt a dögöt
Namost 1120mhz-ig húzható alapfeszen a kártya, de gondolom kezdésnek egy -80mv meredek lenne
-
Omli85
őstag
Hmm, ebben lehet valami, nálam mondjuk fixre állított értékeken megy minden (pumpa, ventik) így max az marad, hogy jobban fűt az FX így ez kihat a gpu-ra is. Persze nem nagy ugrásról beszélek itt mivel ilyenkor is max 45-47 fokig megy fel a gpu. Ellenben azt látom, hogy a CPU úgy fűt majdnem mintha h.264-et kódolnék vele ami játékok alatt nem volt eddig megszokott
.
-
Omli85
őstag
Nekem van egy sanda gyanúm, hogy azért dobálja el az OC-t instabilitás miatt az új driver, mert bizonyos esetekben jobban megvan hajtva a kártya mint eddig és egyszerűen ott már kibukik hogy instabil.
Mert 3DMark alatt ahol elvileg gyilkolva van a kártya érdekes módon nem melegszik annyira, mint teszem azt BF4 vagy Battelfront alatt. Elgondolkodtató jelenség... Mert ugyebár ha nem melegszik annyira akkor nem is dolgozik annyira, hiába mutat 100% kihasználtságot..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós topik
- E-roller topik
- Microsoft Office és Office 365 topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged