- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raggie
őstag
-
TeeBee73
veterán
válasz
abridabri #39678 üzenetére
CF-nél nem biztos, hogy van normális profil minden játékhoz, de tuti gyorsabb mint egy single GTX1080.
Mondjuk, enni is többet kér.
Mod: Tedd azt ami az igényeid kielégíti. Van úgy, hogy 4-5 napig be sem kapcsolom az asztalit, akkor is csak filmezek, de jó érzés, ha néha beesik pár cimbi, feldobom az asztalra a korányt, és pár sör közben letolunk néhány kört a Dirt-en. -
Picco
addikt
válasz
abridabri #39652 üzenetére
igen, az enyem az ugymond "high powered chassis" ami kimerul abban h nagyobb tap es dupla ventit elol. valamiert viszont nekem nem adaptiv a hutes amiota bekerult a 2. proci es meg 6db dimm a gepbe, azota csak akkor hallom felporogni a hazventiket ha kulso homerseklet a 30-at nyaldossa.
-
-
válasz
abridabri #38918 üzenetére
Nem lehet, hogy a háttérben futott valami? Nálam i5-3570K @ 4.3Ghz, és 3492 CPU pont, igaz szűz és megzabolázott Win10 mellett (kikapcsolt WinDefender, meg ilyesmik).
-
Omli85
őstag
válasz
abridabri #38828 üzenetére
Ó szuper ilyesmire gondoltam mivel elég nagy a belső tere a "kuckónak" így szépen fel tud erősíteni minden zajt remélhetőleg valamennyit tudok rajta faragni az ára is korrekt ennek a cuccnak szóval köszi!
(#38832) Tomdriver :
Köszi hát evvan nem szeretem ha nem férek el kényelmesen
-
Omli85
őstag
válasz
abridabri #38825 üzenetére
Mivel nem találtam olyan gépházat ami árban megéri illetve szeretek barkácsolgatni is alkalomadtán így építettem egyet, hogy kényelmesen elférjek
.
Persze még mindig "béta" verzió de szezonban nincs időm vele foglalkozni meló mellett :/. Zajszigetelés és rezgéscsillapítás illetve pumpa normális elhelyezése stb stb van még vele meló bőven.. majd egyszer kész lesz. Radikat is máshogy akarom elhelyezni (függőlegesen hátul mert úgy optimálisabb lenne légtelenítésnél tuti nem maradna bennük levegő bár így is elég egyszerű légteleníteni mert a DDC megoldja).
Itt van pár kép azóta pár dolog változott a második radi hátul van arról nem lőttem képet mert az utólag került be a rendszerbe : kép
A borítás matrica/tapéta kivételével minden kéznél volt így túl sok kiadásba nem került az egész.
Cipelni igaz kétemberes mert elég termetes mérete van (súlyra nem vészes egy ember is elbírja) de ritka az, hogy mozgatnom kellene így ez nem is volt szempont. A szobában meg ha arrébb kell rakni valami miatt szépen elgurul a kerekein -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
abridabri #38726 üzenetére
Én erre próbálok rájönni... De egyszerűen nem tudok.. HOgy vajon, hol van az a plusz ~200 pont..
Valami nagyon nem kerek itt még, legalábbis, szerintem..
-
Ghoula
senior tag
válasz
abridabri #38687 üzenetére
Te miről beszélsz?
1000 helyett 1200on megy a 290x,az nem elég? 20%...
Az 1250re boostoló 970-en, ha húzol 250mhz-et, akkor az százalékosan ugyanaz. Vagy az 1733 mhz-es pacalt 2080ra.Nem beszélve arról, hogy 1mhz órajel emelés hozománya architektúránként változik. CPU-nál bezzeg képben vannak az emberek, ha az IPC-t kell emlegetni.
Netburst architektúra rémlik? Akkoriban nagyon magas órajelen ment, mégis a kukában végezte.
Van tuningpotenciál, csak böszme nagy, kazán gpu-knál a hűtés miatt nehezebb kinyerni belőle, itt van a fogyasztás miatt némi előnye nv-nek,de ott pl vízzel meg nem tudsz már sokat hozni a léghűtés felett. -
GeneraL_XTX
veterán
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
abridabri #38673 üzenetére
Az új pascal kariknál is örülhet az emberfia, ha plusz 100mhz-et tunkolhat a kártyára (custom karik esetén). Sehol nincs már a 900-as szériánál tapasztalt jó tuningpotenciál sajnos. Egyedül a memóriábál lehet istenesen nagyot emelni ami elég elképesztő a már így is határon lévő gddr5 chipektől, +650-700mhz simán benne van még azokban a samsung chipekben
-
válasz
abridabri #38675 üzenetére
Nagyon nem jó a felsorolásod.
2011 : 7970 = 925mhz (eredetileg 1000Mhz-et akart az AMD, de a kihozatal olyan rossz volt, hogy lejjebb vitték - ezért voltak például 7950-esek 810Mhz-es alapórajellel, és ezért voltak brutális szórások az vCore igényben is)
2012: 7970 Ghz Edition = 1000 mhz (megj.: a sima 7970 esetében 1,175v volt általában az alapfesz, a GE-nél 1,162v, a magasabb freki ellenére)
2013 : 290 =950 mhz
2015 : Fury X /R9 390 = 1000mhz
2016 : RX 480 : 1120mhzEgyébként meg pont azt írtam le, hogy az AMD esetében nem sikerült olyan jól a design, mint az nV esetében. A Tahiti esetében még a gyártástechnológiai problémák is ellenük voltak. A 290/390 esetében dettó ez volt a probléma, a bonyolult chip sebességét max. még nagyobb fesz mellett emelhették volna tovább, holott már így is brutális TDP-vel szembesültek.
Az RX480 esetében még nem látni pontosan a dolgot, de itt a custom gyártók már simán hoznak ki 1300-1400 Mhz-re húzni.
-
korcsi
veterán
válasz
abridabri #38675 üzenetére
Pontatlan a felsorolásod:
2011 : 7970 = 1000MHz
2013 : 290x =1000Mhz
2015: 390x 1050MHz
2015 : Fury X = 1000mhz (nagy méretű GPU)
2016 : RX 480 : 1266mhzIlyen az architektúra, most az RX 480-ál meg látszik, hogy nem lesz "overclocker dream" viszont alapon elfogadható az teljesítmény/fogyasztás mutatója, teljesítmény/ár-ban pedig bajnok.
-
-
válasz
abridabri #38673 üzenetére
Azért ez összetettebb kép.
1.: Nekem van egy Radeon 7950-esem, az volt az előző kártyám. Az alap órajele 810/1250 Mhz volt. Ezt némi plusz fesszel simán húztam 1080/1525 Mhz-ig. Szóval ott még megvolt a 200-300Mhz emelésének a lehetősége.
2.: Mind az GTX9x0, mind a Radeon 2x0 és 3x0 szériánál ugyebár szembesültek a gyártók azzal, hogy nem tudnak alacsonyabb csíkszélességre menni a 28nm-ről. Ennek az ideje ugyebár idén jött el, a GTX1070/1080 és az RX480 kártyákkal, rögtön ugrott is egy nagyságrendet a freki. Az R2x0 és R3x0 kártyáknál az AMD szembesült azzal, hogy a GPU-k terén korántsem sikerült olyan jól az energia-management, mint az nVidia-nak a Maxwell-el. Ugyebár az nV kártyák kevesebbett fogyasztottak, és részben ennek köszönhetően nagyobb volt bennük a tuning potenciál. Az AMD nem tudott mást tenni, minthogy a határokig kitolt kártyákkal jött el az olyan esetekben, mint az R390. Ezért van az, hogy amíg egy ilyen kártyánál örülhetünk a 90-100Mhz-es tuningnak, addig egy GTX970-esnél lazán lehetett 200Mhz-et húzni. Egyszerűen a Maxwell-nél az nV ilyen szempontból jobb desing-t rakott le az asztalra.
3.: Az, hogy 16nm-en mit hoznak a gyártók, az egy más tészta, de a teljesítmény/fogyasztás táblázatokban továbbra is az nVidia vezet. Úgy tűnik továbbra is jók a mérnökeik e téren. Viszont egy 16nm-es kártyát kár is összemérni egy 28nm-essel ilyen szempontból. -
-
Cseneles
őstag
válasz
abridabri #38180 üzenetére
En zsir uj alkatreszekbol epitettem, 2 karival ment fel 70c re, 1000/1250 alap orajelen, pumpa nalam 1900rpm-en megy. Kb ez a 6. R9 290 em, amit tapasztaltam hogy magas ASIC quality kis feszultseggel de megis magasabb hofokokkal jar. A 290X huvosebb alapban mint a 290. Ja phobya vizszuro is van a rendszerben, fo h tiszta maradjon a szines lotyi ellenere
-
Fitzgerald
veterán
válasz
abridabri #38032 üzenetére
Na, kipróbáltam a dolgot. A 12 centis Corsair nem fér oda sehogy sem, a 8-as Arctic-et sikerült felszerelni.
Úgy vettem észre, hogy nem elég erős ahhoz, hogy elég meleg levegőt tudjon kitolni a kártya és a táp közötti térből.
Viszont azon gondolkodom, hogy vágok valahogy a ház oldalán a plexire egy akkora lyukat, hogy beférjen a 12 centis fan.
Lehet hogy nem túl esztétikus megoldás, de kb. leszarom, inkább hűvös legyen mint szép.
+ Megjött a két Be Quiet! fan, azok meg mennek felülre. -
Habugi
addikt
válasz
abridabri #37883 üzenetére
Hiteles mérés!!
Ezt tudja most ezeken a kártyákon.., btw, átjátszva az éjszakát.., a megoldás a Shadow Quality.
A világon semmi különbséget nem látok a Low és Nightmare beállítások között cserébe van úgy ~100FPS difi..
Minden más mehet Maxra..A vélt vagy valós okokat most még nem feszegetném..
-
kp59
aktív tag
válasz
abridabri #37647 üzenetére
Mivel most a Far Cry Primal-al szórakozok egy ideje először annak a benchmarkját futtattam le alapórajelen majd megemelt órajelen és tejesen hasonló eredményt hozott. Ez után a 3DMARK Fire Strike-ot vettem elő mert azt gondoltam hogy valamit rosszul csináltam és mégsem 4.3GHz-en megy a processzor (bár a CPU-Z is ezt írta ki csak hát nehezen akartam elfogadni hogy semmit nem értem el az órajel emeléssel). Tudtam hogy a Fire Strike külön pontozza a processzort is így mondom ott már legalább látható lesz a két órajel közötti teljesítmény különbség ami úgy is lett.
Alapórajelen (3.8GHz)
Emelt órajelen (4.3GHz)Itt már látható hogy bár a "Physics score" valóban emelkedett 4.3GHz-en de a "Graphics score" gyakorlatilag ugyan annyi maradt (különösen a lefuttatott két teszt FPS értékein lehet ezt látni).
-
MAxxYD
tag
-
MAxxYD
tag
válasz
abridabri #37636 üzenetére
gtx970-em van és teljesítményben annál lejjebb nem szeretném adni.
144-es 27 colosom van, csak nagyobbat szeretnékNo meg TN panel, semmit sem látok vele Rainbow Six Siege-ben...
34-35 colos ultrawide-okat nézegetem.
Az X-Sync-ekhez nem ragaszkodok, de valamelyiket mindenképpen beleteszik.
Most kísérleteztem egy LG 29UM68-al, ami elvileg 75Hz-t tud Freesync-el, de nem tudom rábeszélni zöld kártyával, ha megszakadok sem.... Úgy csinál mintha menne, de frame droppol, mint állat
Félek tőle, hogy más Freesync-es monitorral is hasonlóképpen járnék -
ricinus13
senior tag
válasz
abridabri #37602 üzenetére
Oké, köszi az infót, most kezdtem a csendre ráfeküdni, ha böngészek/ilyesmi akkor minél halkabb legyen, játék alatt mindegy. De akkor feleslegesen nem rakok be egy ilyet. Mondjuk nálam a Define R4-en alapból van hangszigetelés, csak még halkabbat szeretnék, jelenleg majd a táppal kell szerintem kezdenem valamit.
-
-
válasz
abridabri #36695 üzenetére
Szerintem nem vettem rossz ventiket, de voltak ilyen 5-8k-ért/db. Annyit azért nem akartam már adni érte, akkor már inkább házat cserélnék. Egyébként ezeknek sem vészes a hangjuk, nem sokkal lett hangosabb a gép, és így is nagyon sokat segített a hő elvezetésében.
DeckardCain: Mindenképpen megnézem. Pár játékot ráeresztettem, de kb max 73 fokot mértem.
Tegnap még úgy voltam vele, hogy nem kell, de mára megbékéltem vele. Kordában lehet azért tartani a hőmérsékletét. Azért is örülök neki mert alternatíva csak jóval drágábban lett volna.
ll-kobe: Lehet jövő hónapban átköltözök egy új házba, még meglátom mennyi javulást hoz még egy venti a jobb oldalra, a vga mellé.
laci.csabi: Egyébként teljesen meg vagyok elégedve vele, jó kis proci ez a 6500-as, itt aztán melegedési gond nincs.
proci985: R5 Titanium eléggé tetszik, még meggondolom.
-
Raggie
őstag
válasz
abridabri #36413 üzenetére
https://www.ekwb.com/configurator/
Ide beírod és kidob csomót... -
N.Ferry
senior tag
válasz
abridabri #36236 üzenetére
Nekem is moddolt házam van, bár nem a kártya miatt, hanem alapjában hogy jobban szellőzzön, így oldalt 2 14es kihúzza a meleget a vga-ról.
Ahogy észrevettem nagyon oldalra hűt, ezt csak olyan házzal lehet orvosolni, aminek van oldalventije.
Így nekem 1100/1600 +25v on szinte hideg, ennyél jobban meg felesleges felcsavarnom, mert eddig nagyon bőven elég mindenre.
-
pcsabat
őstag
válasz
abridabri #36236 üzenetére
komolyan érthetetlen mennyire szórnak a kártyát. Sok függ a házhűtéstől ez tény, de szerintem itt a pasztázás minősége is változhat kártyánként. Nálam szintén giga fut és tuningal - alapfeszen, mert ugye ezt nem engedi állítani - játékok alatt nagyon max 72 fokot láttam - Witcher 3, Crysis 3 meg ilyenek -, de ez iszonyat ritka, a 70-et sem szokta elérni. Teszt programok alatt 1075 mhz GPU-val mértem max 74 fokot.
-
komi77
senior tag
válasz
abridabri #36211 üzenetére
Köszönöm a válaszodat! Oldalt még tudok elhelyezni, kisebb átalakítással egy komolyabb ventit. Én is gondoltam már erre. Lehet ez a legolcsóbb és egyben hatékony megoldás is. A vga alá is tettem egy kis ventit ami kifelé nyomja a meleget, ez is hozott pár fokot. Ha egy tíz fokkal barátságosabb lenne a benti hő akkor már meg is oldódna a helyzet.
Üdv: komi -
Malibutomi
nagyúr
válasz
abridabri #35311 üzenetére
Hat akkor valamit nem ertek, de ezen a kepen nem jobbra van a haz eleje, es fent a teteje?
En itt azt latom hogy a radi nem fent van hanem elol, a vga meg koppra szemben a radiator also ventijevel.
A radiator alatti venti a fekete doboz oldalat fujja?
En tovabbra is azon a velemenyen vagyok hogy a tulnyomasos haz nem mukodik, nert csak szivarog ki a meleg levego, nem tavozik erdemben. De en igy csak tavokoskodok persze, te tudod miket probaltal ki.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
abridabri #35303 üzenetére
Teljesen felesleges többet költened a házra meg a hűtésre szerintem nem lesz jobb sehogysem az a 390. Én is akármit csináltam, akárhogy alakítottam át az R4 hűtését, még alul is feszeltem a kártyát mégis hangos és meleg volt.....
Úgy látszik ház válogatja valahol műkdik a hűtése valahol meg akármit is csinálsz, nem lesz jobb.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
abridabri #35303 üzenetére
Varjal jol latomm, hogy elol van a vizhuto azon keresztul nyomatnad befele a mar meleg levegot, ra a kartyara?
A haz tetejeben meg nincs venti hogy hogy kiszivja a meleget?Nekem a 690II-ben ugy van hogy egy venti elol, egy alul, felul van a vizhutes ugy hogy a hazbol kifele szivja a levegot a ket venti, meg hatra ki egy 120-as, es eddig ahany 290X/390-em volt mindegyiken szuper hofokokat kaptam. Ja a ventik csontra le vannak tekerve, hogy ne lehessen egyaltalan hallani oket.
A tulnyomasos haz szerintem nagy hotermelesnel nem mukodik, mert nem szall fel/szivarog ki magatol a meleg levego olyan gyorsan.
En elolrol egy vagy ket ventit atraknek felulre, szerintem sokkal jobb lenne. Illetve a vizhutot felulre ugy hogy kifele nyomja a levegot.
-
Speed®
titán
válasz
abridabri #35296 üzenetére
Hangsúly az "is"-en van..alapvetően az is házon belülre tolja, hisz ilyen.
A bővítőhelyek takarólemezeit kiszedve a tápra helyezett döntött venti, ami a kártyára nyomja a luftot, szerintem jelentősen javult volna a helyzet, ill. a vinyó mellett is alkalmaztam volna egyet hasonló módon beállítva.
Tudom, milyen problémás ezt a szériát meghűteni, volt TriX 290em, ha nem kapott rendesen teret/huzatot, azonnal észre lehetett venni a hőmérsékletén/hangján. Ez van..nem az energiahatékonyság okán szeretjük őket.
Lemaitre
Hibás az AA rész..GTA5ben is tapasztalni hasonlót..soft bug. Ha máshol nem tapasztalod, nyilván nem hibás a vas..persze ez nem vígasztal, ha kell az AA -
Speed®
titán
válasz
abridabri #35294 üzenetére
Továbbra is ajánlott az MSI, ahogy a Sapphire is, annak ellenére, hogy mindkettő oldalra dolgozza ki a meleget. Azért, mert kellően effektívek és kordában tudják tartani a Grenada GPUt. Az nem a VGA hibája, hogy nem tudsz mit kezdeni az általa termelt hővel..ha ennyire fontos a ház belterét nem felfűteni, ref. kialakítású konkurenciát javaslok, vagy kompakt vizet. Előbbinél a hang lesz a bajod, utóbbinál meg az ár..na most akkor mit írjak?
Amúgy miért offban írsz erről? ;p
-
Speed®
titán
válasz
abridabri #35279 üzenetére
A méregdrága (bár ez relatív..) ház sem garancia semmire szellőzésben.
Az NZXTn kívül ha jól tudom, mindkét másik versenyző zárt oldallapos..
Namost ha az NZXTben az oldallapi 200/230as venti kifelé húz, az oké..
Viszont a frontból nem jön friss ájer, csak a vinyóblokkok vannak fújva..
Az alsó szellőzők passzív elemek, onnan sem jut érdemi friss levegője.
Arról pedig sokan elfeledkeznek, hogy nincs mese, ~300Wot kell hűteni.
Ezt hatékonyan, ill. halkan nem igazán lehet megoldani, léghűtéssel
Kompromisszumokkal (felengedi az ember 85°Cig pl.) még elviselhetők.Az említett új motyó kompatibilitásáról sokat nem tudunk még mondani.
Az biztos, hogy furattávra stimmel és a blokk is elfér, de VRM csupasz.
Szóval ha annak a bordázását megoldod, jó lehet, anélkül viszont nem..
Attól nem kell félni, hogy a GPUt elbírja-e, single radis kompakt is bírja. -
Milka 78
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest