- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Omli85
őstag
-
BookerDeWitt
tag
-
Milka 78
nagyúr
válasz
RolEnD_ #28066 üzenetére
Vannak itt a PH-n boltosok,talán ők meg tudják oldani bizonyos összegért cserében...kérdezd meg őket/adj fel hirdetést.
Nekem is Ref.290x-em van Hybridezve.0 km-es (halott 290 garis cseréje) és a csavar matrica már le volt véve róla (mivel tudtam,hogy le lesz véve a gyári és az eladó felajánlotta) ami ott pihen az eladónál ha gebasz lenne a karival -
-Solt-
veterán
válasz
RolEnD_ #28044 üzenetére
Nálam ez (kékkel kiemelt) okozza a problémát,
A CCC fent van, semmi gond vele, csak ez az egy "valami" idézi elő a BS-t. Próbáld ki, hogy nálad működik-e rendesen, ha ezt nem telepíted fel!
Hosszú távon az nem megoldás, hogy visszavesszük az órajelet... ki kell deríteni, hogy ez az ACP app miért okoz fagyást. Ha szoftveres, és a következő megoldja a problémát, akkor nincsen gond... ha mindegyik verzióval csinálja, akkor valószínűleg valami hardver hiba, ebben az esetben vissza kell vinni!
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
RolEnD_ #27905 üzenetére
Nekem 20 cm ventillátor tolja oldalról a 290x hibrid hűtésű vga-ra a friss levegőt.
-
-Solt-
veterán
válasz
RolEnD_ #27891 üzenetére
Akkor nézned kéne valami jól szellőző házat, vagy a mostaniban belőni rendesen a szellőzést. Szemből, oldalról, vagy alulról befelé a friss levegő, hátul és fölül meg ki a meleg...
Szerintem "über" módban több feszt kap, és ezért nincs BS, de ez csak egy tipp. A hőmérsékletnek biztos nincs köze hozzá...
-
irhejja
tag
válasz
RolEnD_ #27891 üzenetére
Szerintem is nagyon fontos a ház levegőáramlása, nekem egy ASUS AMD Radeon R9 290X DirectCU II OC videokártyám van (ami elvileg még rosszabb is) egy Corsair Obsidian Series 450D házban és nem láttam 75-80°C-nál magasabb értéket (VRM1). Én is "Über" módban használom (mondjuk ASUS GPU Tweak-ben csináltam egy "manuális" ventilátor profilt ami szerintem ilyenkor felülírja amúgy...).
-
Speed®
titán
válasz
RolEnD_ #27891 üzenetére
Ott komoly bajok vannak a házzal, ha ennyit hozott a kinyitás
Uber módban a max ventifordulat refnél 40 helyett 55%ra módosul.
Emellett kisebb mértékű a határértéken történő throttlingolás is pl.
Mivel nálad nem a gyári hűtő van rajta, szerintem ez tökmindegy..
Inkább az alacsonyabb VRM értéknek tudnám be a nuku BSODt. -
-
-Solt-
veterán
válasz
RolEnD_ #27881 üzenetére
Nyilván, ha az ember tudná előre, hogy elesik, akkor előtte leülne, de én most itt nem erre gondoltam. Szerintem több ponton is hibáztál, de ezt nem szemrehányásnak szánom, hanem inkább azért írom le, hogy legközelebb másképpen csináld, és ne kerülj ilyen helyzetbe!
- Vásárlás előtt érdemes teszteket, illetve fórumokat olvasni, hogy más júzereknek mik a tapasztalatai, de ezt is érdemes fenntartással kezelni, mert sok esetben eltérnek a felhasználói szokások. Nálam például nem lesznek olyan hőfokok mint annál, aki vsync nélkül játszik. Ha az ember nem biztos a dolgában, inkább kérdezzen 10x mielőtt dönt.
- Ha megvan egy termék, de nem vagy elégedett vele, akkor vidd vissza, és vegyél egy másikat. Ha mindenképpen meg akarod tartani, akkor mielőtt olyan dolgot teszel, ami miatt bukhat a garancia, akkor alaposan ki kell tesztelni, hogy tökéletesen működik-e, nehogy akkor derüljön ki a hiba, amikor már késő. A BS gondod például kiderül volna, ha alaposan teszteled... Ha pedig ez megtörtént, és nem csinálta, akkor valószínű, hogy a hűtő csere közben történt valami, aminek nem kellett volna...
Hiba bármivel előfordulhat, legyen az bármilyen prémium termék, arra ne alapozz, hogy azért mert valami drága, biztos jól is működik. Az én Asus 290X-m is BS-t produkált, de mint kiderült, valószínűleg egy tudottan hibás darabot ad el a nagyker újra meg újra... Belefutunk többen azonos kártyánál valami hibába, mindenki beírja, hogy ezzel megszívta, aztán meg lehet, hogy ugyanaz a vga volt mindenkinél....
-
HSM
félisten
válasz
RolEnD_ #27881 üzenetére
Nem tudom, nálad milyen körülmények állnak fenn pontosan, de a saját tapasztalatom azt mutatja, hogy meg lehet ezeket a kártyákat halkan is hűteni, víz sem kell hozzá.
Nálam két szuperhalk 18cm-es venti és egy 12-es hűtötte a gépet, és 900MHz-en, -20mV-on hajtott Gigabyte Windforce3 hűtős kártya tökéletesen jól elvolt benne 80-85 fok között, egészen minimális szélzaj mellett, kiakasztott power limittel.
Ez egy félórás BF4 Mantle kör volt, maxra kihajtva a kártyát, más játékokban inkább 80 körül volt a hőfok, és max 2600rpm.... [link] -
-
zimi1991
aktív tag
-
zimi1991
aktív tag
válasz
RolEnD_ #27832 üzenetére
Miért nem viszed gariba ha black screenel?
Nekem 2 r9 290 volt eddig egy nonx és egy x-es és egyikkel sem volt back screen, ha jól tudom csak a 280 asok jellemzőja...
Ugyan olyan hűtőm van most a 290x-en mint neked és még nem láttam 65 fok fölött még most sem ebben a melegben!
Bár a ref hűtő az tényleg nevetséges -
Prosector
addikt
-
odorgg
addikt
válasz
RolEnD_ #27262 üzenetére
Winflashel vagy semmi nem történik, vagy elrontja a biost (Win8-al nekem sosem ment, de win7-et sem szerette.). Dosból kell mindenképp, az a biztos. El lehet rontani onnan is, de 2 bios van a kártyán, szóval ha baj van vissza váltasz a kapcsolóval, majd bootolsz, és viisza kapcsolod a kapcsolót az elrontott bios filera, így vissza teheted az eredetit amit lementettél. Kockázat mindíg van, szóval csak saját felelősségre vágj bele.
-
odorgg
addikt
válasz
RolEnD_ #27253 üzenetére
Tolj egy GPU-Z képet, hogy milyen memóriás, és melyik bios van rajt. ASUS GPU Tweakkel is lehet frissíteni, ha van újabb. (első szériás elpida ramos kártyákhoz adtak ki egy javított biost) Egyébként meg Atiflash-el kell, egy bootolható pendriveról. Atiflash -p -f 0 ROMfileneve.rom parancsal.
Előtte azért mentsd le gyárit GPU-Z-vel.GTA-val nekem sem volt ilyen gondom egyébként.
-
T.G.B
tag
válasz
RolEnD_ #26781 üzenetére
nekem is régebben volt egy referencia hűtéses r9 290- m amivel semmi probléma nem volt, de mikor váltottam egy dcuoc II- s hűtéssel rendelkezővel előjött egy olyan hiba, hogy a kép mindig elment és néha még a catalyst+ windows is le Crash- elt. Nálam az oldotta meg a problémát hogy a system voltage agent- t át állítottam 0,925- ről 1,005- re, ezt egy angol fórumon ajánlották, mivel sok esetben a Vram nem kap elegendő naftát és ezért leáll. Gariztatni meg nem érdemes, mikor megvettem a dcuoc II-s kártyát az is gariztatva volt előtte ugyan ezekből a hibákból fakadóan, de nálam kibukott hogy hiába lett gariztatva mert nem is a kártya volt a hibás. remélem segítettem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Formula-1
- Tőzsde és gazdaság
- Xbox Series X|S
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest