Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
válasz
joysefke #46721 üzenetére
Ne mókolj semmit rajta. Tedd be, és a legújabb WHQL minősített drivert telepítsd. Majd indítsd el valamelyik bechmarkot. Pl. a Valleyt, vagy a Heavent. Elég ha a teszt progi fút, nem is kell a bench részt futtatni.
Járjon így vagy 30 percet, majd lefuttathatod a benchet is.
Ha minden ok. jöhet a játék. na nem passziánsz. Úgy is a játék alényeg, hogy azt bírja.
A Furmark feleslegesen gyilkolja a kártyát. -
-
Steve198310
őstag
válasz
joysefke #46610 üzenetére
"Nekem PCI-E 3.0-ás a lapom, ott a szabvány 150W-ot enged. Illetve a tápom is tuti képes 75W-nál többet leadni... A kérdés, hogy a kártya hajlandó-e 150W felett felvenni."
Tök mindegy hogy PCI-E 2.0-vagy 3.0 az 75W marad. A tápod PCI-E egy pines csatija nyujt +75W.
150w tudna leadni már elolvadt volna az PCI-E sin. De nem tudom honnan szetted hogy 150W megy ki a PCI-E csatin. Félre olvastad vagy félre irtadEzeket látván elég lenne nekem is csak egy PCI-E 6x de sajnos nem kell mind a kettő
-
thomeef
őstag
-
válasz
joysefke #46487 üzenetére
Nekem ugyan 7870 XT van, de ott 1100 körül az alap fordulat (20%) Afterburnerböl szabalyozva es ez 1750 rpm alatt nem hallhato ki a hazbol. Fractal define 4. Az gondolom eleg halk haz.
Viszont. Ha az IGP-röl kapcsolok at a dedikalt gpu-ra, akkor igenis eszrevehetö egy plusz zaj megjelenese az addigihoz kepest, egesz halkan. Tehat minden relativ eröteljesen. -
marquuard
veterán
válasz
joysefke #46504 üzenetére
Annyira sokkal azért nem alacsonyabb, de simán viszi az X órajeleit. Múltkor az egyik kolléga (nem jut eszembe a neve) írta, hogy MSI 270-et mókulás nélkül felvitte az X órajeleire. Ahhoz kell, hogy +20% legyen a TDP limit.
Semmi másban nem különböznek, csak órajelben. A hűtés is ugyanaz.
-
marquuard
veterán
válasz
Gigabyte-nél a memóriákon van gap pad, amivel közvetlen érintkezik a bordákhoz. A VRM-eken is van borda, és ott lenyúl a videokártya bordája, hogy könnyebb legyen a hőátvitel.
Ezen láthatod hol vastagabb, hol vékonyabb a bordázat. Meg egyes részek lejjebb vannak elhelyezve, hogy közvetlen érintkezzen a memóriákkal.
-
kungzi
veterán
válasz
Túl variálod már ezt a dolgot. A vapor-x és az asus legjobb hűtőben. Ezek közül azt válasszad, amelyik jobban tetszik. Ezektől csak rosszabb és hangosabb hűtők vannak. Vagy vegyél passzív kártyát.
tejszi199803
Mivel a lapon 2db x16-s slot van mindegy melyikben van. Ha most jó, akkor hagyd így. CF-ben is x16 lenne a két slot, mert FX lap.
-
marquuard
veterán
válasz
joysefke #46481 üzenetére
Az előbb írtam, hogy ventiszabályzásra ott van az MSI AB. Tökéletesen be lehet állítani 500-600RPM-re idle módba, észre se fogod venni, hogy van ott videokártya. Akárhány lépcsőt hozzá tudsz adni, egyesével be tudod állítani, hogy hány foktól hány fokig mennyin pörögjenek a ventik.
Itt az enyém, ezen jól látod, miről beszélek:
Jelenleg 425RPM-en forog 2 ventilátor, harmadik most nem forog, és 33 fokos.
-
Steve198310
őstag
válasz
joysefke #46481 üzenetére
itt a max hőt és a max forgást nézd. el mész egy spanodhoz akinek van vaporja a másik spanodnak asusa aztán ha ennyit lovagolsz a forgáson ott meghalgatod.
igy híába beszélek egy olyan embernek aki silent gépet akar. olyan nincs hogy full silent. mindíg jön valami hátulról ami nem tetszik vagy hangos vagy ez meg az. többen leírták a winyójuk hangosabb. de mit vársz ? adjam kölcsön kipróbálod vagy mi a tököm
-
-
marquuard
veterán
válasz
joysefke #46476 üzenetére
Nem véletlen írtam, hogy a 3 ventilátorból csak a középső forog minimálisan, mert megnéztem.
De ugyanez lesz a helyzet a többi gyártó ventilátoraival is, ha nem is pontosan 66RPM, de a gyárinál lejjebb tudod vinni bőven. Volt egy ventiprofilom, ahol 400RPM-el mentek a ventilátorok, ott forgott mindhárom. De fölösleges volt az is, mert nem volt hűvösebb a kártya, sőt ugyanannyi a hőmérséklet 66RPM-en, mint 400-on.
(#46477) kungzi: Vapor-nak magasabb a gyári feszültsége, arra értettem a jobb tuningolhatóságot. De nem mintha olyan hűdenagy teljesítménynövekedéssel járna.
-
joysefke
veterán
válasz
joysefke #46471 üzenetére
A kérdést persze bárki megválaszolhatja, akinek van egy Sapphire 270X Vapor -ja:
Tehát idle mennyire lehet letekerni a ventifordulatot, és hogy tényleges monitorozóprogramban (AIDA, GPU-Z) figyelve ekkor mekkora RPM-en megy a venti? Nekem az 1400 nagyon soknak tűnik...
J.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
joysefke #46452 üzenetére
Én eleve 280X-et szerettem volna, mert árban szerintem az is jó, de mivel hiánycikk, így lett 270x vaporX CF.
Öhm.. Hangos hűtés. Mivel Nekem CF van a VaporX-ből, először ugye 16/16-ba tettem a 2 kártyát, egymásra, és 2500rpm felett már a vaporX-nek is megjön a hangja. De így, hogy átpakoltam 16/8-ba, és van hely, így már sokkal jobb a helyzet.
-
katt777
félisten
válasz
joysefke #46448 üzenetére
Az számít, mennyi ideig tudod használni. Lehet, hogy egy drágább karit használsz 2 évig, nagyobb veszteséggel adod el, de az 1 hónapra eső költsége kevesebb, mint egy kevesebb ideig használt olcsóbbé, főleg, ha nem is kaptál komoly grafikát érte. Én azért vásárolok jó ideje 50-60k körül kártyákat, mert azok biztosan kitartanak 1-2 évig, tehát alacsony a költségük, ugyanakkor kapásból minőségi grafikát kapok a pénzemért. 7870XT bő fél éve megvan, és még mindig nem kapni olcsóbban gyorsabb kártyát (és egy darabig nem is lesz
).
hackeeeee: Afterburner. Nyugodtan próbáld ki a javasolt beállításokat, magam is így javítottam a képminőséget, mert nem értékelem a driverbe épített csalásokat, akár a sebességért teszik, akár azért, hogy egy-egy bugot elfedjenek. Nemrég írtam, hogy a "gyári" beállításokat javítva még egy olyan korszerű progin, mint a Thief is, 5%-kal lassult a megjelenés driverből javítva (ergo lejjebb esik a CPU-limit határa), de egy Borderlands 2-nél ez 30% körül alakult (igénytelenebb motor).
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
joysefke #46438 üzenetére
A GPU-z elég érdekesen mutatja a toxic fordulatszámát, de ahogy látom az általad linkelt teszt grafikonján is ez az érdekes ingadozás jelenik meg.
Szóval a minimum ugye a 20% venti fordulat. Ezen stabilan állva a gpu-z szerint a fordulatszám másodpercenként változik kb. 1100-1500 között. Szóval elég érdekes, szerintem ez azért lehet, mert a toxicon 2 különböző méretű ventillátort használtak fel és gondolom nem egyforma fordulaton járnak. (A kisebbik gyorsabb lehet.) Ez az ingadozás a fordulatszám emelkedésével is megmarad, ugyanúgy mint a grafikonon.
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
joysefke #46408 üzenetére
Nálam a Sapphire r9 270x toxic teljesen hangtalan, még ha manuál felrakom 100%-ra, akkor sem mondanám zavaróan hangosnak. Automata venti vezérléssel ezidáig max 57 fokra melegedett 34% tekerve a ventiket.Gyakorlatilag nem hallik ki a táp, a proci és a ház ventik közül.
A legmagasabb alapórajelű modell, alap 3dmark11: [link] -
Sondi1986
addikt
válasz
Ezt nézted: HIS H270XQMT2G2M R9 270X 2GB GDDR5 a boost órajele 1140Mhz
-
bajzal
őstag
válasz
Nekem asus top r9 270x van és ultrahalk.
99%-os terhelés mellett 65C de így még semmi hangja nincsen, de ha felveszem egy kicsit a ventiket, amik még mindig nem hangosak akkor már csak 55C. Szóval nagyon jó hűtés. Szintén ajánlom még az Msi-t az ilyen jó kb.De a sapphire, gigabyte hangosak.
-
nanus
senior tag
válasz
joysefke #46300 üzenetére
VTX3D Tahiti Le : Halknak nevezhető 22°C -os szobában akkor ha 49%-on megáll a venti... nálam még huzva is 1100/1500-on ..BF-et nem játszom , COD mindegyik megáll itt
49% fölött keresed a takarítót aki épp porszívózik...ha szerencséd van fiatal bombázó szexi ruciban ,ha nem felrakhatod a fülest
katt777: még jó hogy van nekem egy gyermekem aki megvette helyettem .....neki meg nem mondom el mit gondolsz erről a vga -ról
-
válasz
joysefke #35656 üzenetére
Mindennel. Battlefield 3, Call of Duty 4, Bad Company 2, Grand Theft Auto 4, Tomb Raider, Medal of Honor 2010, Dirt 2, Need for Speed Underground 2, Mirror's Edge, Crysis 2, Crysis 1, The Sims 3, Hitman Absolution, Amnesia - The Dark Descent, hogy csak párat említsek. Semmi probléma nincs vele, nincs semmi bug, tökéletesen működik. Egy icipicit szokni kell az elején, de aztán tetszeni fog.
A sok síró emberkére meg ne hallgass, akik utálják. Azok csak lehúzni fogják. Ki kell próbálni, aztán vagy tetszik, vagy nem. -
válasz
joysefke #35654 üzenetére
Nálam semmi probléma nincs a Win8-al. Kérdés, hogy tetszik-e. Tesztek alapján elvileg több az FPS, de ezt a büdös életbe nem veszed észre.
Szóval szerintem te döntsd el, hogy kell-e. Win8-at én személy szerint csak a gyors bekapcsolás miatt, és a beépített iso támogatás miatt tartom. -
-
válasz
joysefke #34638 üzenetére
3. pontra válaszolva (nekem giga 7870oc van): Ha fontos a zaj és nem akarod piszkálni a vezérlést, akkor szerintem a 2 venti a nyerő (alapjáraton), mert alapjáraton a giga 40%-os ventikkel teker... Ha max közeli állapotokat veszed figyelembe, ott a hang szempontjából jobb lehet a giga.
És akkor ott van a szoftveres venti vezérlés is, amivel kicsit árnyalódik a kép
-
válasz
joysefke #34594 üzenetére
Ez Tahiti, a Black utónév a lényeg. Kivéve, ha rossz kép van fenn és más a termék. Az gáz
Viszont a Zafír-féle a legjobb hűtésű ezek közül, én azt vennék (másodjára is)
A Tahiti le fogja verni a 660-at, ez nem probléma (a Ti-t már nem) Többi kérdés megválaszolva, úgy nézem
-
Coolmat
őstag
válasz
joysefke #34593 üzenetére
Szia!
Pontosan mi a problémád a Geforce és a TV-d között? A kártya topikjában talán tudnak segíteni.
Azért megpróbálok válaszolni a kérdésekre is amikre tudok:1. A sima GHz edition gyári órajelekkel van(1000/4800 MHz), az OC edition pedig minimálisan megemelt órajelű (1050/5000 MHz), és a hűtője is komolyabbnak tűnik.
2. A sima Dual-X-es változathoz már volt szerencsém élőben, szerintem teljesen rendben van a hűtése. Leszabályozni nem tudom le lehet-e, de szerintem nagyon nincs rá szükség, mert alapjáraton sem volt zajos.
3. Elég régóta megszűnt már a blackscreen probléma, 99% hogy új ettől, a hibától mentes példányt kapsz.
4. Április óta van HD7870-em, azóta sok driverrel volt hajtva, egyikkel sem tapasztalatam ilyesmit, de lehet csak én nem vagyok érzékeny erre, többen a mai napig váltik állítják hogy microlagol minden AMD kártya, vagy csak beképzelik, nem tudom
5. Egy friss teszt szerint alapórajelen egy szinten van a kettő, OC-val pedig a GTX580-al van pariban (a tesztben szereplő 1100/5000MHz-en szinte mindenféle típúsú 7870 elketyeg).
6. Sajnos már kifogytak a Never Settle Reloaded akcióból a készletek, az új promócióra pedig még biztosan kell várni jópár hetet mire ideér hozzánk is.
#34594: Az gyári oldal specifikációja szerint ez egy enyhén emelt órajelú Pitcairn XT-s kártya. Ha Tahiti LE-s kártyára vadászol, akkor tudom javasolni LeC-nél a VTX3D 7870 Blacket. Terhelve kicsit zajos a hűtője, de leszabályozva el lehet vele lenni.
Iponon csak azokhoz a kártyákhoz volt játék kupon, amelyiknél külön jelezték, perpill egyiknél sincs ilyen, biztosan kifogytak már.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
joysefke #28612 üzenetére
Szvsz kicsit túlzásba viszed az aggódást
Nem azt mondom, hogy szükség van 8gb ramra, ha csak játszol, de a 4 sokszor határeset és ha a single channelről dualra váltás nem is hozna sokat átlagban, van ami arra is érzékeny.
Az egész rendszered is gördülékenyebb, gyorsabb lenne még egy 4 gigás ram behajítása után és biztosan nem fogsz kifogyni semmilyen játék alatt memóriából még egy jó ideig.
Az, hogy 1333mhz vagy gyorsabb az már mindegy. Nem is lenne egy nagy beruházás, de ahogy jónak látod. -
odorgg
addikt
válasz
joysefke #28606 üzenetére
Akkor tedd off -ba
Játék szempontjából, szinte semmit nem számít az 1333Mhz feletti DDR3 (max 1-2 fps). A mennyiség is csak akkor lényeg, ha az adott gamenek van rá igénye, pl BF3 a min 6 Gigát jobb szereti a 4 nél, de ez sem az fps-re van hatással, hanem a játék gördülékenységére (gyorsabb betöltés, kilépés, ilyesmik).
-
Pferi
senior tag
válasz
joysefke #27907 üzenetére
Az aláírásomban szereplő konfigban a vga ventiket a Gigabyte saját programjával 20%-ra állítottam, teljesen hangtalan. Terhelésnél felpörgeti 30%-ra és még akkor is 50-60 fok között tartja a vga-t. Annál hűvösebbre minek hűtse le egyáltalán? Ha 60 fok károsítja a kártyát akkor már régen rossz.
-
kovsol
titán
válasz
joysefke #27907 üzenetére
Driverben 20% a minimum amit lehet állítani. [link]
MSI AB ban engedi lejjebb is állítani, de nekem 20% alá rakva már nem csökken tovább a fordulat.
Giga kártyám nekem is 40% on tekerne alapon, de simán driverből, vagy bármilyen venti szabályzó programból lejjebb engedi állítani 20% ig azt is. Sapphire kártyám meg alapból 20% ról indul idle.(#27909) BomiBoogie készül az új driver ami a CF -t teljesen helyre fogja tenni! Az lesz majd a nagy durranás nekünk.
Nekem Tombraider 1920x1080 kimaxolva 2xSSAA val eddig 58fps -t tolt a tesztben, most 71 -t !
Viszont a Hitman FPS értéke feleződött !! Ott valami nagyon el lett rontva. Többi játékban max pár fps eltérés van amit próbáltam eddig. -
kovsol
titán
válasz
joysefke #27361 üzenetére
Mivel a gtx660 nem olyan rég (télen) még a boltban 50-53k körül ment, a 7870 meg általában 58-65 között mozgott. Meg iponban volt már többször is szuper szerdás leárazásban.
Na meg a 7870 erősebb kártya.
7850-660-7870-660ti így van a sorrend és az ár is. 7850 mondjuk jobban tuningolható általában, mint a 660, így tuning mellett simán egálba vannak. Van ahol alapon is jobb a 7850. -
HSM
félisten
válasz
joysefke #27339 üzenetére
Eddig még senki sem panaszkodott, hogy miket írok, vagy hogy neki nem jött volna össze.
Valamennyire szinte biztos, hogy mind alulfeszelhető 800-900Mhz körül, ahol már biztosan hozza az alap 7870 sebességét, de nyilván van valamekkora szórás, garancia meg ugye csak a gyári értékekere van. A 7900 topicban amúgy elég jól bírják az alulfeszelést a Tahiti-k azoknál, akik próbálták.
De van a topicban néhány Tahiti-LE tulaj, majd olvassák, és reagálnak.
Addig amikre én emlékszem: [link] -
válasz
joysefke #27111 üzenetére
Inkább használtat vegyél, de biztos garival. Nézd meg a kártyán, hogy bontatlan legyen (hűtő rögzítő csavarjain kopás, karc stb!) és nyugodtan veheted. Bármi baja van gariztatod, bár nem jellemző, hogy ilyen viszonylag új kártyáknál babráljanak rajta az emberek...
(#27137) Coolmat: Tahiti LE teljesen jó, meg vagyok vele elégedve. Úgy alul lehet feszelni, hogy az már arcpirító.
-
Coolmat
őstag
válasz
joysefke #27128 üzenetére
Ahogy már megválaszolták a többiek, az X-Edition Pitcairn, 1100/1225MHz-es gyári órajelekkel (5GHz-re hitelesített Elpida vRAM-ok vannak rajta, így azt minden további nélkül lehet 1250MHz-en járatni). Vaciláltam én is hogy Pitcairn vagy Tahiti LE legyen, de mire eldöntöttem hogy utóbbit szeretnék, addigra elfogyott, várni meg nem akartam
Fogyasztása alapon valóban jobb a Pitcairnnek (nálam GTX560 TI-t váltott, annál is mérhetően kevesebbet fogyaszt), de a Tahiti-nél alulfeszeléssel meg lehet találni egy teljesítmény/fogyasztás optimumot, amivel hozza a Pitcairn szintjét fogyasztásban is, teljesítményben pedig egy HD7950 is elérhető akár, ajánlom ezt a cikket elolvasásra.
-
kovsol
titán
válasz
joysefke #23080 üzenetére
Következő tesztet próbáltam ki, mindegyik játék természetsen a legfrissebb verzió így az is kizárva, hogy patchelés hiánya miatt lehet szar. A végén jöttem rá, hogy a vga -t is alapra kellett volna rakni, szóval 1125/1375Mhz en ment a teszt közben.
Elsőként Far Cry 3, full hd ultra AA off, itt nekem ezen a beállításon 60fps meg szokott lenni 4mag 4500Mhz -es szokásos beállísom mellett, de szerintem már 4Ghz fölött ez a játék semmit nem profitál a procimból.
Jelen felállás mellett 2mag 2700MHz cpu folyamatosan 100% on tekert, ilyet még nem láttam amúgy játékban, csak videó renderelés közben.
GPU kihasználtság 40-55% FPS 20-30 között.Második nekifutásra Crysis 3, very high, kivéve a shadow és a shading ami high, 2xSMAA.
CPU szintén plafonon tekert. GPU kihasználtság 40-80% között. 20-35fps, játszhatatlan szint akcióban.
4500Mhz 4 mag esetén 35-45fps megszokott lenni.Dirt Shodown ultra, feltoltam a maxis AA. Egész játszható 65-85% gpu kihasználtság, cpu maxon tekert szintén. Átlag 40fps, minimum 30. Normál cpu beállításommal a minimum fps magasabb, mint most az átlag volt.
Egyik játék esetén se érzem úgy, hogy cpu érzékeny beállítást használtam volna, itt már a VGA erő felé dől el a mérleg, mégis kevés volt a cpu.
-
kovsol
titán
válasz
joysefke #23074 üzenetére
Ha én belövöm 2900-ra akkor is jóval erősebb lesz a procim. Ivy bridge + dupla akkora L3 cache.
Általad felsorolt játékok közül csak a Crysis 3 van meg. Belövöm mondjuk 2700 -ra.
Skyrim egy magot használ amúgy, szóval annak az alacsony órajel miatt édes mind1, szarul fog futni. -
kovsol
titán
válasz
joysefke #23070 üzenetére
Szóval jelenleg van egy G -s pentium procid ami kb egy szinten van egy tuningolt erősebb C2D E8400 procival, meg egy hd4830 kártyád ? Köszönő viszonyban nincs a két vga kártyához szükséges cpu igény.
Mindjárt kétmagosítom a procimat és lerakom valami 2600Mhz körülire és elindítok egy játékot, kíváncsi vagyok, sok jóra nem számítok. -
kovsol
titán
válasz
joysefke #23062 üzenetére
Írd le mivel szoktál játszani, csak mert nem egy játék van single playerben ahol nekem az i5-3570k alap órajelen is kevés volt. (mármint nem teljesen maxon járt a kártya, nem pedig akadt vele) És nem is egy dimenzióban mozog a te prociddal. Írod itt az okosságot és közben csak azokkal a játékokkal nem játszol ahova kell a cpu erő. Amúgy pl a Crysis2, Metro, skyrim mióta új játék?
Ha ezeket újnak gondolod akkor mivel játszol? Cod2 125fps -re fixálva ?
-
válasz
joysefke #23044 üzenetére
Ezt a játék válogatja, van ami elmegy full+full grafikán, van amit igencsak lejjebb kell venni.
hagyjuk most a crysis3 nevű "nem tudjuk hogy kell játékot optimalizálni" gémet
De vannak játékok pl far cry 3 ami nem megy full grafikán mert nagy a tér, brutál jó a grafika, stb stb.
Mindent összevetve egy ilyen kombó ami nekem is van, nagyon szépen elvisz minden játékot, mondjuk az az én hülyeségem hogy nekem kevés a 30fps, én úgy játszok a játékokkal hogy a minimum fps 35-40 legyen legalább. Van akinek érzékeny a szeme erre van akinek nem.
Az igazságot megvallva a legtöbb játékkal még megbirkózik ez a kártya úgy 1-1,5 évig gond nélkül.
Van az aprón egy eladó GTX 670 zsír új 88K-ért, azért aki megteheti az vegye meg azt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest