- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
ittakary
nagyúr
Sziasztok!
Nézegettem teszteket, hogy miket tud a 7850 és meg kell mondjam eléggé tetszik az, amit láttam Nektek mi a véleményetek, mennyire van egyben ez a kártya? GTX480ról váltanék, ehhez képest hova lehet tuningolni a 7850et?
Köszönöm előre is
-
-
ittakary
nagyúr
Sziasztok!
Nem játéknál, hanem egyéb számításoknál (full terhelés) mennyire számít az, hogy 4x a második PCI sínem?
-
ittakary
nagyúr
válasz csucsbicep #26698 üzenetére
7870 CF ről lenne szó ebben a lapban
-
ittakary
nagyúr
válasz csucsbicep #26703 üzenetére
Számolni! Olyasmi programról lenne szó, mint azok az UFO keresős idiótaságok (Seti stb) csak más.
Mert ha nagyon korlátoz, akkor inkább 1 db 7970et veszek, azt annak benyomok egy 1150es órajelet és akkor kb majdnem ugyanott vagyok.
-
ittakary
nagyúr
A második VGA-nál AfterBurner nem mutat kb semmit, fordult már elő ilyen valakinek?
-
ittakary
nagyúr
Kinek van még Tahiti-s 7870-e?
-
ittakary
nagyúr
Erzesre lottem be most meg csak: este fogok en is mazsolazni. amugy 1.256V alapbol +20% csuszkaval, ezt olyan 1.180 korul lottem be 1150es orajelen TRIXXszel ugye: pipalva h Force constant voltage (szart sem er, ugral a fesz igy is)
VRMek alapfeszen 1150es orajelnel 100-110 korul voltak, most siman 95alatt... Ezzel mar kiegyeztem.
ja es a GPUk: 84-87 fok helyett 78-82 igy a venti is lajtosabban porog, azaz a tapom lett a leghangosabb....
HSM OLLLALAAA.... megvan az esti olvasnivalom, elore is puszi a homlokodra! Ja es nehogy torold nekem
[ Szerkesztve ]
-
ittakary
nagyúr
válasz joysefke #27111 üzenetére
Inkább használtat vegyél, de biztos garival. Nézd meg a kártyán, hogy bontatlan legyen (hűtő rögzítő csavarjain kopás, karc stb!) és nyugodtan veheted. Bármi baja van gariztatod, bár nem jellemző, hogy ilyen viszonylag új kártyáknál babráljanak rajta az emberek...
(#27137) Coolmat: Tahiti LE teljesen jó, meg vagyok vele elégedve. Úgy alul lehet feszelni, hogy az már arcpirító.
[ Szerkesztve ]
-
ittakary
nagyúr
Gondoltam azért csak kipróbálom már mit tud a TahitiLE CFben, erre az egyik kártya Heavenben folyamatosan visszaveszi az órajeleket (történetesen a második).
Néztem, nem melegszik túl, sőt igazából hidegnek is mondanám (50-60°C VRM ... vicc)
925-re veszi vissza folyamatosan a beállított 1100ról :S
-
ittakary
nagyúr
válasz alien_ #27881 üzenetére
"egy tesztben kihoztak belőle stabil 570W-ot."
Nem inkább beletettek? Ha kihoznak belőle, akkor az azt jelenti, hogy több mint 710W-ot vett fel a konnektorból.
Számokkal:
Egy jó minőségű tápegység legalább 80%-os hatásfokkal üzemel minden pillanatban.
570W * 0,8 = 456W -> ami a 400Wos 12W-os ágtól szép teljesítmény.
Ha kicsit jobb hatásfokkal üzemel nagyobb terhelési foknál, pl 90-95% körül:
570W * 0,9-0,95 = 510-540W -> brutálisan jó értékek ...20-25%-kal többet tud a névleges gyári adatnál.
570 / 0,8 = 712W VAGY 570 / 0,925 = 620W -> szinte dupláját (100%-kal többet!) tudná a névleges teljesítményének?!?! Kétlem!
[ Szerkesztve ]
-
ittakary
nagyúr
válasz Looserke #27891 üzenetére
Nem tartom elképzelhetetlennek, de szerintem nem ez lesz a baj. Mondjuk nem árt az ilyen bányászat előtt kitesztelni egy feszcsökkentést :S alapfeszen Tahitire ráküldtem a GUIminert, megfőttek a VRM-ek. Ameddig nem jöttem rá, hogy hogyan kell picit visszavenni, nem is bányásztam :S
(#27893) Edenyke: ha csak firefox, akkor egyértelműen valami szoftveres gebasz.
[ Szerkesztve ]
-
ittakary
nagyúr
Ez valami egészen elképesztő:
Tegnapelőtt ugye felnyomtam a 13.4 WHQL-t de a gondoltam visszatérek a 13.1-re. Uninstall -> Install és semmi nem történt. ELMÉLETILEG fel van települve a driver, de sehol nem látni nyomát! Nincs Aero, AIDA - Windows videó ablak szürke, mintha nem is lenne VGA.... Mi az istent lehet ezzel csinálni? -
ittakary
nagyúr
válasz Trailblazer #28122 üzenetére
Necsináld, az elég fosch. :S
-
ittakary
nagyúr
válasz BomiBoogie #28471 üzenetére
Jó, de ha úgy nézzük, ezt kb mindig mindegyik gyártó ráírta a VGA-jára, hogy nehogy tuningold, mert különben egyből kampec. Ugyanaz a kérdés merül fel bennem, mint HSM-ben: ennyire ki lennének centizve a NYÁK-on a bizbaszok? :S
Hihhhhetetlet, ezelőtt tényleg soha nem láttalak, erre egyből itt teremtél
-
ittakary
nagyúr
válasz csucsbicep #28535 üzenetére
Nekem a 13.4 csak összekutyult mindent, Win re-installal tudtam csak visszarakni a 13.1et :-/
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG Ally
- Ubiquiti hálózati eszközök
- AliExpress tapasztalatok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- E-roller topik
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest