Aktív témák
-
WN31RD
addikt
-
CsY
aktív tag
# Samba config file created using SWAT
# from 172.21.253.123 (172.21.253.123)
# Date: 2005/09/12 09:03:31
# Global parameters
[global]
netbios name = IHK-SAMBA
server string = %h server (Samba)
update encrypted = Yes
obey pam restrictions = Yes
passdb backend = tdbsam, guest
pam password change = Yes
passwd program = /usr/bin/passwd %u
passwd chat = *Enter\snew\sUNIX\spassword:* %n\n *Retype\snew\sUNIX\spassword:* %n\n .
unix password sync = Yes
syslog = 0
log file = /var/log/samba/log.%m
max log size = 1000
load printers = No
preferred master = No
local master = No
domain master = No
dns proxy = No
ldap ssl = no
panic action = /usr/share/samba/panic-action %d
invalid users = root
valid users = csy, robika, gabona
admin users = csy, robika, gabona
[homes]
comment = Home Directories
read only = No
create mask = 0700
directory mask = 0700
browseable = No
[printers]
comment = All Printers
path = /tmp
create mask = 0700
printable = Yes
browseable = No
[print$]
comment = Printer Drivers
path = /var/lib/samba/printers
[IT]
comment = IT-share
path = /home/it
read only = No
only user = Yes
hide unreadable = Yes -
Meg mielott kidobnad, linuxse torol mindent egybol belerakja a kukaba, amit rootkent latsz is a pendriveon mint /.trash vagy vmi ilyesmi. Ha ezt is letorlod ezzel egyutt ami benne van
akkor lesz helyed
, vagy uritsd a kukat es akkor a benne levo linkek forrasat is torli
Szerintem ez a para, ha nem akkor passz.
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
''mkfs-el nem tudok hozzáférni az usb-hez''
Dehogynem. Ha pl. a /dev/sda az USB pendrive, akkor mkfs.valami /dev/sda1 (ha partícionálva van) paranccsal hozhatod létre a filerendszert.
''(usbfs kéne)''
Az usbfs egy virtuális filerendszer, nem adatok tárolására szolgál, hanem az USB eszközök (de nem a tartalmuk!) kezelésére használják. Nézz körül a /proc/bus/usb alatt!
''(Egyébként írtam neked emailt a rackkel kapcs.)''
Kösz, megkaptam. -
WN31RD
addikt
Hibernálás: A Software Suspend 2-t ajánlom. (Bővebben: link)
-
ReJim
őstag
''Mit kell tenni, hogy a régit helyett defaultban az újat hívja meg? Ugyanez érvényes pl. a Firefoxra is, ahol a legújabb, 1.0.6-os verzióval gondjaim támadtak, felraktam installerrel az 1.0.5.-öst, de pl. gaim-ből nem nyílik meg a firefox, stb.''
valószínű a default bevan linklve az /usr/bin -be
megoldhatod, hogy a rencer firefox parancsra, a máshova felrakottat hívja meg:ln ...tűzroka/elérése/firefox /usr/bin/firefox
(Ha valamit elrontottam akkor javítsatok ki...) -
WN31RD
addikt
Kifejezetten nem javaslom, hogy azon a partíción hagyd az adatokat, amelyre az új rendszert is telepíted. Ha esetleg elba...ltázol valamit a telepítéskor (ami nem nehéz, mert a telepítők jellemzően ''formázni'' akarnak), akkor egy pillanat alatt lőttek az adataidnak. De ha mindenképpen a fő partíción szeretnéd hagyni, akkor csinálj a gyökérben egy nem szabványos nevű könyvtárat (pl. my_data), és abba tedd.
''Valami miatt nem tudom elviselni a Suse-t''
Elfojtott röhögés... -
WN31RD
addikt
Minden további nélkül lehetséges. Ha külön partíción van (ami home könyvtár esetében ugye nem árt), akkor egyszerű a dolog, csak a telepítőben figyelned kell arra, hogy ne ''formázd meg'' azt a partíciót. Ha nem külön partíción van, akkor meg betömöríted egy archívba, aztán az új rendszeren kicsomagolod, és kész. Nincs semmi trükk*, egy egyszerű .tar.gz készítés megteszi (hacsak nem használsz ACL-eket, ez esetben pl. az star használatát javaslom).
Persze elképzelhető, hogy az új rendszerben más verzió lesz valamely programból, és a régi beállításokat nem eszi meg, ez esetben törölni kell a megfelelő file-okat, de komoly gond ekkor sem lesz.
* Egy dologra oda kell figyelni: A filejogosultságok megfelelően legyenek beállítva. De hacsak nem használsz a home könyvtáradon belül bonyolult jogosultságrendszert, akkor egy root-ként kiadott egyszerű chown -R parancs helyrerak mindent, ha esetleg a tar valamiért elrontaná. -
WN31RD
addikt
Hehehe...
Ha találsz egyet, ami van olyan jó, mint a Bat, légy szíves, azonnal szólj!
Egyébként én a következőket nézném meg: Evolution, Thunderbird, KMail, Sylpheed-Claws, Sylpheed. Szerintem mind ''rendesnek'' nevezhető program. Egyik sem olyan, mint a Bat, de talán valamelyik megtetszik.
Szerk.: Én jó ideje átálltam arra, hogy helyi kis IMAP szerveren tárolom az emailjeimet, a hülye emailkliensek meg bekaphatják... azt használom, amelyiket per pillanat épp legkevésbé utálom. -
escie
őstag
Bővebben: link
itt van egy csomó xfce, illetve ahhoz kapcsolódó rpm.
de miért nem találta a csomagkezelőd? vagy a dvd van megadva forrásnak? ezesetben lehet, hogy csak dvd-n nincs rajta az xfce. át kell állítani, hogy netről szedje a csomagokat.
innen már szerintem megoldható könnyebben a dolog, bár nem tudom mely csomag kell pontosan. talán ha ezt(xfce4-desktop-4.0.5-4.i586.rpm) mepróbálod feltenni, akkor biztos szólni fog, hogy mi kell még a teljes xfce-hez. -
-
WN31RD
addikt
Először is ki kell deríteni, hogy mi a probléma.
Az egér YaST-os elindítása előtt nézd meg, fut-e a gpm:
ps ax | grep gpm
Nézd meg azt, is vannak-e betöltve egérhez tartozó kernelmodulok:
lsmod | grep mouse
Ezután indítsd el az egeret, és ismételd meg a fenti műveleteket. Ahol valami megváltozott, ott van a gond. Ha semmi nem változott, akkor nem jöttek be az ötleteim.
Ha a kernelmodulokkal van gond, akkor próbáld meg a YaST-tal ki- majd bekapcsolni az egérnek a hardvertámogatását, hátha ez rendbehozza a dolgot. (Debian alatt azt mondanám, hogy a /etc/modules file-t írd át, és kész, de nem biztos, hogy ez SuSE alatt működik.)
Ha a gpm-mel van gond, akkor a YaST-ban próbáld meg ki- majd bekapcsolni az alapértelmezett futási szintnél a gpm szolgáltatást, hátha ez rendbehozza a dolgot. (Debian alatt annyi lenne, hogy csinálsz egy symlinket a /etc/rc2.d könyvtárba, de SuSE alatt biztosan másképp van.)
(Szerk.: Nem akarom egyébként szidni a SuSE-t, nekem nagyon nem tetszik, de sokan használják. Ha viszont csak az a szempont, hogy minden lehetőleg azonnal működjön, akkor azért más disztribek is szóba jöhetnek. Pl. nekem viszonylag jó tapasztalataim vannak ilyen téren az UHU-val, illetve sokan dícsérik az Ubuntu-t, és a Fedora-t is.) -
WN31RD
addikt
Azt, hogy ''Suse 9.3'' nem kellett volna zárójelbe tenni. Ez az egyik legfontosabb adat a hozzászólásodban. (Sajnos a SuSE/Novell elég egyedi linuxfajta.)
SuSE specifikus dolgokhoz nem értek, elsőre a következő két tippem van:
1. Nem töltődik be automatikusan az egér kezeléséhez szükséges kernelmodul.
2. Nem indul el automatikusan a gpm szolgáltatás. Ez teszi elérhetővé az egeret szöveges módban, és a grafikus felület is valószínűleg ezen keresztül éri el az egeret. -
Batman
őstag
Ez ügyben tessék itt érdeklődni,Bővebben: link
Akkor ezt már nem akarod megcsinálni?Vagy még törjem egy kicsit magam
mod:
Miylen ablakkezelőt használsz?
Mert ha nem megy az fdisk ki lehet próbálni, ''kdf''-et itt is felvannak tüntetve a hdd-k.
[Szerkesztve] -
Batman
őstag
A wlan-t még sosem használtam , szal nem tudom mit kell csinálni.
Nem akarlak lebeszélni fedoraról, de ha engem kérdez valaki mit ajáljak egy kezdőnek én az ubu 1.2-t mondom. Felhasználóbarát, alapból felcsatolja vinyokakat..., még sok kis apróság
Amugy a suse se rossz választás.
Hogy őszinte legyek fedorat még nem használtam , de amit kérdeztél az minden linuxra általános ezért tudok segíteni. -
Batman
őstag
Attól hogy még látja attól még nincs felcsatolva.
tehát :
mkdir /mnt/rack1
chmod 777 /mnt/rack1
mount /dev/(amiket a hdd-t ismeri) /mnt/rack1
cd /mnt/rack1
ls -l
Probald ki a kedvemért.Mert ennek igy menni kell ha nem akkor máshonnát kell megközelíteni a problémát.
Ha az ls -l re kiírja a mappakat maik a hdd-n vannak akkor jó. -
Batman
őstag
Ez a vinyo mindig bent lesz a gépben?Sokat használod?
Mert akkor átírjuk kicsit a fstab.conf-ot.
Ha hangba sajna nem tudok segíteni, de addig szenvedek itt veled amig nem fog menni a vinyo
mod:
Csinalj egy mappat az mnt-be
pl:mkdir /mnt/rack1
ha root ként csinálod akkor utana ez is kell chmod 777 /mnt/rack1
utana: mount dev/hdd(ide azt írd amit az fdisk-nel kiírt) /mnt/rack1
ezekutan mar mennie kell.
Ha megy akkor atirjuk az fstab-ot hogy minden inulaskor automatikusan felcsazolja.
mod2:
Ne kérj bocsánatot semmiért, mindenkinek el kell kezdeni valahol, da ha egyszer a kezed ügyébe akad egy igazán jo linux többé nem akarsz mást.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- EAFC 25
- Fotók, videók mobillal
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest