- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
tierbatyo
senior tag
Közben nézegetema kernel configod és szerintem nem ártana a
Device drivers --> ATA/ATAPI/MFM/RLL support és a benne levő jó pár dolog ne modulként legyen! Modulok akkor tőltödnek be, ha root partíció fel van mountolva. De ha modulban van az IDE support, akkor nem tudja felmountolni, mert nem ismeri fel a chipset-et.--> kernel panic
Másik a File Systems-ben szerintem az ext2 ne modulban legyen, hanem teljesen beleforgatva. -
T-800
tag
A root=/dev/hda7 mondja azt a kernelnek, hogy a gyökér partició a primary master ide eszköz 7-es particója (vagy 8-as, ha 0-tól van számozva, ez terjesztés kérdése azt hiszem).
Az általad írt hiba lehetséges okai:
-nincs ilyen particiód
-van ilyen partició, de a /dev könyvtárban nincs hozzá meg a szükséges fájl
-esetleg devfs-re vágyik a rendszer, és ezért nem létezik /dev/hda7, vagyis hiányzik a kernelből a devfs, és a devfs automount
-a kernelből hiányzik az adott fájlrendszer támogatása /ext2,ext3, vagy ami épp kell/
-a kernelből hiányzik az ide támogatás
esetleg a fentiek kombinációja, lehet hogy több dolog is hiányzik a kernelből.
FONTOS! A fenti dolgok rendesen legyenek benne a kernelben, ne modulként, mert a modulok csak később töltődnek be!
Gondolom nincs semmi egzotikus hardvered, ami esetleg még a hibát okozhatja.
(pl. raid kártya, scsi vinyó, vagy ilyesmi) -
T-800
tag
/usr/src/linux/Documentation/initrd.txt -ben van némi doksi róla.
Igazából nem vagyok benne biztos, hogy feltétlenül szükséged van az initrd-re. Lehet, hogy jobban járnál, ha kapásból felcsatolnád valamelyik particiódat gyökérnek. Ezt sokkal egyszerűbb megvalósítani. Hogy őszinte legyek az initrd-vel eddig nekem csak 1 sikertelen kisérletem van, szóval nem nagyon tudok segíteni.
szerk:
Az is lehet, hogy tök jó az initrd.img, csak hiányzik a kernelből valamelyik fájlrendszer.
Én mindenesetre kipróbálnám a következő paraméterekkel meghívni a kernelt:
root=/dev/hda7 init=/bin/bash
[Szerkesztve] -
T-800
tag
Ha pivot_root-ot emleget, akkor szerintem initrd -vel szeretnéd a gyökérkönyvtárat felcsatolni. És itt valami el van konfigurálva. Nem találja a pivot_root programot, ami helyre tenné a fájlrendszered. Ennélkül nem fog tudni ''értelmes'' programot futtatni az init.
Szóval szerintem nem biztos, hogy a kerneled a rossz, lehet hogy inkább az init scripted. Vagy mindkettő.
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OpenWRT topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest