- Felkészült a Redmi 15C
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Aktív témák
-
tierbatyo
senior tag
Közben nézegetema kernel configod és szerintem nem ártana a
Device drivers --> ATA/ATAPI/MFM/RLL support és a benne levő jó pár dolog ne modulként legyen! Modulok akkor tőltödnek be, ha root partíció fel van mountolva. De ha modulban van az IDE support, akkor nem tudja felmountolni, mert nem ismeri fel a chipset-et.--> kernel panic
Másik a File Systems-ben szerintem az ext2 ne modulban legyen, hanem teljesen beleforgatva. -
T-800
tag
A root=/dev/hda7 mondja azt a kernelnek, hogy a gyökér partició a primary master ide eszköz 7-es particója (vagy 8-as, ha 0-tól van számozva, ez terjesztés kérdése azt hiszem).
Az általad írt hiba lehetséges okai:
-nincs ilyen particiód
-van ilyen partició, de a /dev könyvtárban nincs hozzá meg a szükséges fájl
-esetleg devfs-re vágyik a rendszer, és ezért nem létezik /dev/hda7, vagyis hiányzik a kernelből a devfs, és a devfs automount
-a kernelből hiányzik az adott fájlrendszer támogatása /ext2,ext3, vagy ami épp kell/
-a kernelből hiányzik az ide támogatás
esetleg a fentiek kombinációja, lehet hogy több dolog is hiányzik a kernelből.
FONTOS! A fenti dolgok rendesen legyenek benne a kernelben, ne modulként, mert a modulok csak később töltődnek be!
Gondolom nincs semmi egzotikus hardvered, ami esetleg még a hibát okozhatja.
(pl. raid kártya, scsi vinyó, vagy ilyesmi) -
T-800
tag
/usr/src/linux/Documentation/initrd.txt -ben van némi doksi róla.
Igazából nem vagyok benne biztos, hogy feltétlenül szükséged van az initrd-re. Lehet, hogy jobban járnál, ha kapásból felcsatolnád valamelyik particiódat gyökérnek. Ezt sokkal egyszerűbb megvalósítani. Hogy őszinte legyek az initrd-vel eddig nekem csak 1 sikertelen kisérletem van, szóval nem nagyon tudok segíteni.
szerk:
Az is lehet, hogy tök jó az initrd.img, csak hiányzik a kernelből valamelyik fájlrendszer.
Én mindenesetre kipróbálnám a következő paraméterekkel meghívni a kernelt:
root=/dev/hda7 init=/bin/bash
[Szerkesztve] -
T-800
tag
Ha pivot_root-ot emleget, akkor szerintem initrd -vel szeretnéd a gyökérkönyvtárat felcsatolni. És itt valami el van konfigurálva. Nem találja a pivot_root programot, ami helyre tenné a fájlrendszered. Ennélkül nem fog tudni ''értelmes'' programot futtatni az init.
Szóval szerintem nem biztos, hogy a kerneled a rossz, lehet hogy inkább az init scripted. Vagy mindkettő.
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Android játékok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- EA Sports WRC '23
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Óra topik
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest