- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Fotók, videók mobillal
- Légies iPhone halvány színei
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Aktív témák
-
cucka
addikt
fxglrinfo parancs
ha azt írja, hogy ATI Radeon stb., akkor jó, ha azt hogy Mesa, akkor nemjó
ha nem jó, nézd meg az xorg.conf-ban a Section ''Device''-nál, mire van beállítva a driver. nálam ezt a részt elfelejtette átírni a telepítő. ha ''ati'' szerepel, írd át ''fglrx''-re. nálam ubuntu alatt ez így működött/működik.
tesztelni fgl_glxgears progival tudod.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
glxgears asszem a progi neve, ami nézi. és/vagy fgl_glxgears, de otthon pontosítom.
az x logját is nézd át, nekem jelenleg egy régi verzió miatt nem talál valami kerneldrivert, de jelenleg nem zavar, nem 3d-zek. anno a 9200-vel ment, most a 9550-nel nem megy. ubuntu alatt ment, csak ott meg a tvtime nem ment miatta, hiányolta a yuy kimenetet.
az mplayernél pedig xv outputot kell megadni pl. az /etc/mplayer/mplayer.conf-ban, vagy a ~/.mplayer.conf-ban (megintcsak fejből írtam a konfigfile helyét).
formátum:
vo=xv
ez a sor szerepeljen benne. én is épp tegnap futottam bele a problémába, de megoldottam. -
Vilmoskorte
tag
Ha akad, akkor tuti, hogy nincs. Én 2 napja vettem ki a gépemből a 9600-at
Most nvidia van.
Van olyan ember, akinek sikerült beüzemelni, nekem egy évem ment rá, nulla sikerrel.
De hogy segítsek is: a telepítő log fájlt generál, amit nézz meg. Abban ott lesz, hogy miért nem sikerült neki elvégeznie a dolgát. Valami hiányzik, azt tedd fel. Ha minden megvan, log azt írja, hogy minden sirály, akkor ellenőrzésképpen indíts konzolból egy fgl_glxgears-t és gyönyörködj a csontrafagyásban
Sajnos azt tudom mondani, hogy igen kicsi az esély arra, hogy szuperálni fog a kártyád. Azért ne add fel
Ha elakadsz, akkor segítek, de tuti sikert nem tudok garantálni. Ahhoz az atinak kellene lépni (gyak lesz@rj@k, hogy linux alatt menjen a drága kártyád)
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
-
escie
őstag
az ondemand terheléstől függően állítja a frekvenciát.
erre gondolsz?
(Gábor már írta.)
a userspace értelemszerűen azt jelenthetni, hogy a user állíthatja a frekvenciát, a többi asszem egyértelmű.
--
Nicky Nyargo,
írni kéne egy normális flash-plugint, gondolom.
amúgy, a közeljövőben lesz új, ha jól tudom...
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
az userspace-t ebből a szempontból passzolom. a powersave valószínűleg az állandó alacsony sebesség. a conservative... szintén passz, de az on-demand az az igény szerinti dolog, ez kell neked. a performance pedig az állandó nagy sebesség.
nem mai darab, de érdekes olvasmány: [link] -
ngabor2
nagyúr
mi volt a titok, ami miatt eddig nem ment, aztán egyszercsak mégis? lehet, hogy hamarosan nekem is kell hasonló dolgot elkövetnem, és eddig erősen 0 a tapasztalatom wifi témában. egy ap-n keresztül netezek, tehát annak ellenére, hogy van vezeték nélküli része a rendszeremnek, nem találkozok vele a gyakorlatban.
-
ngabor2
nagyúr
a #4394-ben leírtam, hogyan lehet fél-offline frissíteni csomagból. de ha a csomagban nincs meg a friss változat, akkor mehet forrásból.
nem ismerem a csomagot, de egy jópár egyéb hasonló dolgot fordítottam már, ezért mondhatom, hogy általában nem bonyolult. hogy le kell-e szedni az eredetit... nem feltétlen, de ha fennmarad, és nem írja felül, akkor külön kell rá útvonallal hivatkozni. szerintem érdemesebb leszedni, visszatenni nem nagy kunszt.
a driver valóban betöltődik? az lsmod szerint is? a logban mit ír róla betöltéskor? -
Magic
tag
Probald megegyszer Terminalban:
1. iwconfig
- hasonlot adjon:
..................
wlan0 IEEE 802.11b+ ESSID:''ElitSoft'' Nickname:''acx100 v0.2.0pre8''
Mode:Managed Frequency:2.452 GHz Access Point: 00:02:6F:09:9B:4C
Bit Rate=22 Mb/s Tx-Power=18 dBm Sensitivity=176/255
Retry min limit:7 RTS thr:0ff
Encryption key:0ff
Power Management:0ff
Link Quality=59/100 Signal level=43/100 Noise level=0/100
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:2 Invalid misc:0 Missed beacon:0
...................
2. Ha a mode nem managed,akkor:
iwconfig wlan0 mode managed
3. ''Felebresszuk'':
ifup interface
ilyet ad ki: Ignoring unknown interface interface=interface.
Ezutan network settings wireless connection tulajdonsagok es az ESSID-nel majd latszanak a halozati nevek... Gyozodj meg rola, h wlan aktivalva van e!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
PGee
tag
Szóval az ndiswrapper-t sikerült megoldani net nélkül apt-get-el... A gond most már a következő: betöltöm a win-es drivert, iwconfignál meg is jelenik a wlan0, azonban nem talál hálózatot. Így próbáltam: iwlist wlan0 scan. Próbáltam ezt is: iwconfig wlan0 essid 'GIGABYTE', de iwconfignál az essid ezután is ''off/any'' maradt... Volt már valakinek hasonló gondja? Én nem tudom, mit kéne csinálnom...
-
tierbatyo
senior tag
-
ngabor2
nagyúr
Az Ubuntu/Kubuntu mindig félévente frissül. Amúgy az alap teljesen Debian, és ha nem tévedek, nem is igazán akar csomag szinten elszakadni, csak felhasználóbarátabb akar lenni. Ezért fogom én is telepíteni, ha eljutok odáig...
Ha esetleg nem tudod lehúzni netről, tudom postázni cd/dvd+posta áron. -
Sianis
addikt
Debian-ban vagy? Synaptic nincs? Mert nekem ubuntun pl a csomagok között is szerepel az nVidia driver, és a két rendszer helyeközel ugyanaz. És a synaptic az megoldja helyetted a függőségi problémákat.
Szóval: /etc/apt/sources.list-et kicsit szerkeszd meg, majd frissítés, és uccu neki keresni... -
Out
addikt
Nezd meg hogy van-e fenn gtk2 csomag, ha van akkor nezd meg hogy van-e gtk2-devel csomag, ha valamelyik nincs fenn akkor rakd fel, valszeg ennyi lesz a gubanc... altalaban ha ilyen .so fileokra hivatkozik egy hiba, akkor altalaban ha a csomaghoz tartozo devel-t felrakod akkor elmulik a hiba, persze mindig van kivetel
-
Out
addikt
probald meg ezt: sh <filenev>
Mas: Nekem is szuksegem lenne segitsegre leginkabb azoktol akik mar regebb ota linuxoznak, ugyanis ok jatszhattak az SW:KOTOR-ral wine vagy cedega alatt.... en most cedega 4.3.1-et hasznalok es mukodik is rendesen a jatek, illetve van egy csunya grafikai hiba ami miatt megakadtam most. Erdekelne hogy kozuletek ki probalta mar ki ezt a jatekot es hogy milyen wine/cedega-val.
[Szerkesztve] -
PWR
aktív tag
-
PWR
aktív tag
vagy az /etc/xorg.conf manualis szerkesztesevel vagy futtasd az xorgconf -ot. de lehet, hogy nalad xfree86 van, akkor az xorg.conf helyett xfree86.conf vagy valami ilyesmi van es xf86setup-al lehet konfiguralni. Kerdeseket fog feltenni a billentyüzetröl, egerröl, a monitorrol, ezutan meg letrehozza a konfig fajlt
-
Polesz
addikt
nézd meg ezt: Bővebben: link
talán segít. -
snowflake
tag
Ajánlom az ubuntu-t:
Bővebben: link
vagy ha a kde-t preferálod, akkor a kubuntut:
Bővebben: link
Debian alapokon nyugszik, felhasználó barátabb a telepítője és up to date csomagok vannak benne.
1 CD-s, a többi ''extra'' csomagot a netről tudod feltenni, van live cd is. -
tierbatyo
senior tag
non-US indicates that at least part of the collection of software that is not in the main Debian distribution due to United States export regulations or copyright restrictions is included. Nincs kedvem lefordítani.
Azt hiszem a telepítéskor megkérdezi, hogy milyen csomagokat akarsz feltenni és ott az xfree86-t be kell jelölni, az a grafikus felület alapból.
-
tierbatyo
senior tag
Bővebben: link.
Elég az 1. CD-t, utána netről fríssitesz meg teszel fel, amit te akarsz.
[Szerkesztve] -
Rodnas
csendes tag
Elvileg nem. Mivel a boot manager a hda3-ra irányítja a bootolási folyamatot.
Olyan mintha nem az lenne a beállítása a BIOS-nak mint a telepítés során.
Ellentmondásos a partíciós tábla elérése a CHS illetve az LBA módban.:
Device 0x0300: Inconsistent partition table, 1st entry
CHS address in PT: 511:1:1 --> LBA (515151)
LBA address in PT: 8209278 --> CHS (8144:2:1)
Fatal: Either FIX-TABLE or IGNORE-TABLE must be specified
If not sure, first try IGNORE-TABLE (-P ignore)
Meg kellene próbálni a -P paramáter használatát, hogy ne vegye figyelembe az eltérést. -
PWR
aktív tag
az a baj, hogy nem ismerem a Knoppixot, soha nem telepitettem. Ugyhogy nem tudom, hogy mi itt a gebasz... de hogy müködik a telepites? Bebootolsz livecd-röl es elkezded kimasolni a cuccost a vinyora? Aztan chroot es jöhet a bootmanager, stb?
ja, ez lehet, hogy f@szsag, de igy se megy: chroot /dev/hda3 /bin/sh ?
[Szerkesztve] -
CsY
aktív tag
1- ne lilo, hanem grub
2- live cd-t csak rescue miatt hasznalj, utanna meg chroot olj be
3- ha live cd-t hasznalsz, annak nagytobbsege generalt root pswd t hasznal
4- sudo passwd root
5- atirod a jelszot
6- chroot /dev/hdaX (ahogy elözöleg mondtak)
7- lilo-t és grub- ot tudtommal nem tudsz telepiteni live-cd s vagy chroot os környezetben. En megprobaltam es indulaskor erdekesen nezett ki a grub a fejéböl
8- sok sikert -
PWR
aktív tag
hat arra az lba sorra szerintem semmi szükseg, szedd ki! Csak ezek maradjanak:
boot=/dev/hda
bitmap=/usr/share/lilo/debianlilo.bmp
bmp-colors=1,,0,2,,0
bmp-table=120p,173p,1,15,17
bmp-timer=254p,432p,1,0,0
install=bmp
delay=20
prompt
timeout=50
map=/boot/map
default=''Linux''
image=/boot/vmlinuz
label=''Linux''
initrd=/boot/initrd.img
root=/dev/hda3
append=''ramdisk_size=100000 init=/etc/init lang=us apm=power-off nomce quiet''
read-only
image=/boot/vmlinuz-2.6.11
label=''Linux(2.6)-1''
initrd=/boot/initrd.img-2.6.11
root=/dev/hda3
append=''ramdisk_size=100000 init=/etc/init lang=us apm=power-off nomce quiet''
read-only
other=/dev/hda1
label=''WinXP/2K(hda1)'' -
snowflake
tag
Ha már fel van mountolva, akkor egyszerűen belelépsz abba a könyvtárba ahová felmontoltad.
pl. cd /mnt/idevanfelcsatolva
Ha mégsincs felcsatolva, akkor:
mount /dev/hda3 /mnt/ideakarom
ezt valószínűleg csak root-ként tudod megtenni és az ideakarom könyvtárnak léteznie kell az /mnt alatt
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Revolut
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos autók - motorok
- Xbox Series X|S
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest