- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Magisk
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Légies iPhone halvány színei
- Apple Watch
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
Aktív témák
-
duo
addikt
válasz
tierbatyo #2149 üzenetére
értem.köszi. De akkor új kernelt kell forgatnom? vagy lehet máshogy is. másfelől pl nekem a bzImage ill mostmár vmlinuz fileom 1,3 Mb os. az nagy? és ha több mindent forgatok be kernel szinten azzal nem lesz még nagyobb--> lassabb a bootolásom? (ez volt az első kernel amit (sikeresen(?)) forgattam és teljesen önállóan.azért kérdezek ilyeneket...
-
duo
addikt
a következő problémám. nem megy as scroll az egeremen (mezei ps/2-es)
az xf86config-4 fileban a section mouse hoz kell esetleg valamit még beírni? -
duo
addikt
válasz
LeslieT #2130 üzenetére
így tettem és most az újdonsult kernellel bebootolva írok
köszönöm szépen a segítséget. mindenkinek.
T 800: mielőtt csináltam új initrd file-t ellenőríztem, amiket mondtál, de úgytűnik csak ez volt a baj.
tierbátyó: azért elküldtem a .configot, hát ha te találsz benne valami hibát amit rosszul csináltam a fordításnál...
[Szerkesztve] -
duo
addikt
meg egy UP!
-
duo
addikt
kipróbáltam. ha bent maradt az initrd-re való hivatkozás, akkor ugyanaz történt mint fentebb, ha kikommenteztem, akkor Cannot open root device ''hda7'' or unknown-block (0,0) és hogy adjak meg helyes ''root'' boot opciókat. mer különben kernel panic not syncing stbstb.
hogy csatoljak partíciót gyökérnek hová. most ezt próbálom ki
(eddig ugye ott volt az a fene nagy kényelem a bagolyban, ''ne gondolkozz, bízd ránk''
most iszom a levét. (amőgy szeretem az uhut. csak többre vágyom) -
duo
addikt
no igen. az van hogy ehhez a kernelhez nincs initrd.img csak a régi kernelemé. és ha arra hivatkozok a /boot/grub/menu.lst-ben akkor írja a fenti hülyeséget. ha meg kikommentezem, akkor bootnál csontrafagy és nem találja a hda7 partíciómat amin a debian van...
lehet kéne adott esetben csinálni egy initrd file-t ? és ha igen, hogyan? -
duo
addikt
szervusztok!
Segítségeteket kérem. Nemrég felkúszott (sok segítséggel)egy Debian Sarge a gépemre (egy UHU meg egy Win2k mellé.)
jó lett volna fordítani egy saját kernelt (próbálkoztam is 2.6.12.2 vel majd a 2.6.12.2. meeg 2.6.8
meg 2.6.8.16 de az első kettő lehülyézett a make modules_install parancsnál. (sok errorral kilépett.) aztán rendesen lefordult egy 2.6.8 as. és mikor bebootoltam volna az új kernellel, elindult de aztán olyasmit írt hogy
Fatal error nem tudja megnyitni a /lib/modules/uj.kernel/modules.dep -et
aztán ezt mégegyszer. meg a következőt írta:
pivot_root: No such file or directory
/sbin/init: 432: cannot open dev/console: No such file
Kernel panic: Attempted to kill init!
és itt megállt.
aztán forgattam egy 2.6.12.3 as kernelt ez is szépen lefordult. ám a probléma ugyanaz maradt.
nem tudom mit csináljak. légyszives segítsetek mert csak olasz mag spanyol nyelvő fórumokat találtam úgy meg nem beszélek.
------------------------------------------------
köszi.
Aktív témák
Hirdetés
- The Crew sorozat
- Milyen autót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Cyberpunk 2077
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Fedezd fel az NVIDIA világát! Kamatmentes rèszletre is!
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest