- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Még el se terjedt, de már másolnak
- IFA 2025: Telepcsere kikapcsolás nélkül
-
Mobilarena
Végigmegyünk azokon a fontos információkon és kérdéseken amelyek a legtöbbeteket érdekelhet, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ma az enyém is elkezdett porosodni a touch alatt a felső sarokban, valszeg szar a touch-nak a ragasztás a saroknál. T szerviznek azért megmutattam (van kb 2 szem por, szóval nem nagyon látszik), azt a tanácsot kaptam, hogy nyugodtan használjam, ha jobban porosodik, akkor majd cserélik, mivel alkatrészeket nem kapnak hozzá, így csak csere jöhet majd szóba.
-
apeelme
addikt
olvastam, hogy többen is szívesen látnátok a gyári üzenetkezelőt feketében, mint a Blade romoknál, ezért elkértem kelzsocától az mms.apk-t és módosítottam...hatalmas köszönet neki a tesztelésért...mivel én nem rendelkezem Skate-el
recovery-ből telepít:
black_mms__update.zip
(MD5: c1057db987e0a35d540a6c00408f7738)(#3592) Zsolt_72:
-
bartucc
addikt
Ma volt először élőben a kezemben, de engem meggyőzött. Valószínűleg a jövő héten meg is veszem, előfizetést akartam váltani, kapóra jött. Defy volt még a kalapban, de azt már nem forgalmazzák, drágább is, és itt előny nekem a nagy kijelző. Végre egy telefon, ahol tudom zoom nélkül is olvasni az oldal tartalmát!
-
Joshi
titán
Ilyen tokot tud valaki magyar honban?
(#3587) Indiant: ja hogy fólia, az viszont nem kell nekem valami szilikonos tok kellene ami anno a Blade-hez volt. Na az nagyon hasznos volt. Esetleg nem tudsz hasonlót?
-
Joshi
titán
Ezt a duplikálást nem tudom hogy hoztam össze. -
apeelme
addikt
há' mondom beköszönök...
szasztok!
-
scyllarus
veterán
Belekezdtem én is
A CWM recovery telepítésénél nekem is a Motorola driver segített, amikor más már nem. Most jön a lényeg.
-
mrskatejoe
aktív tag
válasz
viperabácsi #3580 üzenetére
(#3580) viperabácsi
nekem november 14 óta van meg. Nekem is ez az első okos telefon, és amit tudok az androidról azt azoknak az embereknek ( főleg kelzsocának ) KÖSZÖNHETEM
akik itt ebben a fórumban vannak
Örülök, hogy itt lehetek és tanulhatokígy legalább okosabban nézek az okos telefonomra, mert kezdem kapizsgálni a rendszerét.
Tehát nem rábeszélni akarlak
Öszintén szólva nagyon húztam a se...gemet, mert a fiam sonyX8 sát eredményesen letéglásítottuk és nem volt segítség olyan mint
de megcsináltuk.
Azért tettem fel kelzsoca ROM-ját mert elsőre szimpatikus volt. Nem rossz és nem is volt rossz a gyári Rom...de most klasszisokkal jobb a telló, és szerencsémre kelzsoca Rom-ja pont olyan amilyet szerettem volna, illetve, hogy ilyen legyen a telló. Többek között a 3D-s
menü.Szóval nekem megérte váltani.
-
scyllarus
veterán
válasz
mrskatejoe #3529 üzenetére
Azt tudom, hogy egy ROM felrakása nem 1 óra, én is raktam már fel. Csak előtte még rendbe kell raknom, majd le kell mentenem a fontos dolgokat
-
kelzsoca
félisten
válasz
viperabácsi #3573 üzenetére
A kettő nem ugyanaz, az egyik a recovery a másik a root (rendszergazdai jog)
-
pacman789
aktív tag
Írtam a Tiny Flashlight + LED fejlesztőjének.
Válasz:
Hello,
I'm trying to find a way to start the led on skate. Hope I'll have it soon. -
kelzsoca
félisten
válasz
viperabácsi #3570 üzenetére
Mivel azonos az alkalmazás, és felül akarja írni, de ez nem sikerül, nem megoldható a csere (tehát a hagyományos telepítés) minimum root kellene, és egy olyan fájlkezelő, amivel be lehet túrni a systembe.
Nem tudom a custom recovery-től miért félsz,de az gond nélkül oda-vissza pakolható.
-
kelzsoca
félisten
válasz
viperabácsi #3570 üzenetére
Mindjárt nézek valamit...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
mrskatejoe #3564 üzenetére
ADW Launcher EX?
-
kelzsoca
félisten
válasz
viperabácsi #3566 üzenetére
Így már értem, mert ezt eddig nem mondtad.
Mivel az eredetit írja felül a módosított, gondolni kell arra is, mi van ha valami nem sikerül, és nem lesz működő launcher a gépen, ezért azt tanácsolom, hogy tegyél fel egy 3. launchert, akár a marketről (pl: go launcher) ezt indítsd is el (de ne tedd alapértelmezettnek) aztán szedd ki a launcher packból az Launcher2.apk fájlt, és telepítsd fel.
(#3569) wwenigma
Nem, ez a gyári Launcher2 3D nézetes variánsa.
-
Gorky01
tag
válasz
viperabácsi #3566 üzenetére
Akkor nagyon ne is állj neki ezeknek mert csak így lehet....
-
viperabácsi
addikt
válasz
kelzsoca #3561 üzenetére
értem de én nem szeretnék rekoverit cserélni a készüléken meg rotolni sem szeretném.
ha csak Így lehet megoldani akkor inkább keresek olyan launchert ami tetszik (hasonló mint az eredeti) csak 3d jellegű.Azt hittem te tudsz olyan megoldást adni ami minden féle (Számomra) vergődés nélkül működik.ezt a 3d launcher 2 -t nem lehet megszerezni simán apk -ban?
-
mrskatejoe
aktív tag
Bocs nagyra sikerűlt
-
mrskatejoe
aktív tag
kép a menüről
-
Gorky01
tag
válasz
mrskatejoe #3560 üzenetére
Magyar verziót hol találom mert érdekelne?
-
kelzsoca
félisten
válasz
viperabácsi #3559 üzenetére
Mivel a gyári is launcher2, meg a másik is, így felül fogja írni, mindkét esetben, nincsen semmi túlbonyolítva.
-
mrskatejoe
aktív tag
válasz
Gorky01 #3555 üzenetére
(#3555) Gorky01
én is azt használom amit zsoca ajánlott (magyar nyelvű is van )
csináltam a menüről képet de még nem raktam fel, ha valaki tud teszt programot akkor írja légyszi és az eredményről is teszek fel képet
hmmm percről percre még szimpatikusabb ez a ROMfeltettem a moboplayert kodekkel együtt plussz Kelzsoca által feltett (linkelt flash ) amit ajánlott és csuklóból igen jó minőségben játszotta az FLV filmket
Köszi
-
kelzsoca
félisten
válasz
viperabácsi #3557 üzenetére
De miért és mire is szeretnéd azt telepíteni?
-
Gorky01
tag
Az ingyenes appoknál lévő reklámot el lehet tüntetni valahogy?
-
kelzsoca
félisten
Ebből kettő erőssége a zenei képességek ( SE W580, Nokia 5800)
Utóbbi volt nekem is, hát ezekhez képest gyengébb, de hát ez érthető.
Persze ,annyira nem rossz, ha lehet, valahol inkább próbáld ki (vagy rendeld be webshopból, és a 8 napos elállási joggal is élhetsz akár) hogy mit tud, nehogy csalódás legyen a vége -
kelzsoca
félisten
Üdv!
A Blade-nél jobb, de nagy csodára ne számíts
Egy alacsony árfekvésű Sandisk Sansa lejátszó köröket ver a telefonra, ha zenehallgatásról van szó.
Nem tudom milyen készülékeid voltak, de ha ilyen zenére kihegyezett telefonok voltak, akkor azokhoz képest biztos hogy visszalépés lesz. -
labuwx
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Skatet karácsonyra. Elég sokat használnám zenehallgatásra is, ezért érdeklődnék, hogy milyen a hangminősége egy jó fülessel? Nem vagyok audiofil, de a búgó, tompa hangokat sem szeretem. Eddig volt pár telóm, egyiknek sem volt gond a hangjával, de itt olvastam némrég a kérdést, hogy mennyit javult a blade óta ilyen téren és nem kapott a kérdező biztató választ.
A választ előre is köszönöm.
-
ux1
addikt
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
agressor12 #3542 üzenetére
Meg kell adni ha 0 akkor is...
ux1: van letjogosultsaga, ha nem akarsz mindent az extre tenni, illetve meg akarod szabni mi menjen oda és mi nem... lasd a fenti lib-es kerdest.
Gorky01: MX video player, kodekcsomag külön, armv6 kell ide is.
-
Gorky01
tag
Milyen videólejátszót használtok? Nekem valami olyan kéne ami a lehető legtöbb formátumot viszi. (Lehet fizetős is)
-
ux1
addikt
válasz
hodostamas #3540 üzenetére
Link2SD-nek rootolt gyári ROM-nál van jelentősége, kelzsoca romjánál nincs, ill. az összes custom ROM-unknál sincs, mivel beépítésre kerül a támogatás.
Volt erről és egyáltalán az EXT partícióról már hit-vita a blade fórumon is. Én is próbáltam átpartícionált blade-en EXT3 nélkül meglenni. Elég hamar meg is borult a rendszer...
(#3543) Agyzuzo
Megeszi, de szvsz felesleges, egy Class6 is megteszi...
(#3545) Gorky01
Szvsz MoboPlayer-nél nincs jobb...
-
Agyzuzo
addikt
Class10-es memkártyát is megeszik a Skate? Van aki azzal használja?
-
Nerd
aktív tag
Új topic címnek elmenne
: Csúcskategória
-
ux1
addikt
válasz
hodostamas #3537 üzenetére
Igen, de az olvasás is akár 10x gyorsabb a belső NAND-ból...
Oda, ahova nem kell app, én nem is használok, pl. OC. AdFree helyett is maradok a host-fájlomnál.
Vannak dolgok amit szerintem felesleges a dalvikon keresztül piszkálni...
-
ux1
addikt
válasz
kelzsoca #3533 üzenetére
Ugyan mennek a widgetek, de nem érdemes odarakni... Mivel a libeket, dexeket úgyis érdemes a belső tárolóban tartani, így előnye nincs.
Szvsz a Darktremor féle megoldást sokkal többre tartom, teljesen automatice, nem kell állítgatni, szépen beépíthető a ROM-ba... stb. Nem kell külön app. Kiforrott és te is tudod, már jó-ideje hibamentes, és bizonyított eleget a blade-en is...
-
n00n
őstag
kelzsoca felraktam én is a ROM-odat, a régi telefonomon kipróbáltam jó pár (15+) romot, de ez viszi a pálmát minden tekintetben eddig. Köszi a belefektetett munkát.
-
Gorky01
tag
Nah megtaláltam a probléma okát ha valaki használja a CPU vezérlőt akkor az új értékek beállítása után nem újraindítson hanem állítsa le a telefont és úgy kapcsolja be. Nálam így megmaradtak a beállítások és jól megy.
Tényleg az eddigi legjobb rom nekem is nagyon bejön szép letisztult és jól fut mi kell még?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
kelzsoca #3530 üzenetére
Widgetnél nem probaltam még, elméletileg menni kéne, csak ujra ki kell rakni linkelés után, ha jol vettem ki a leirasbol: [link]
mod: halkan megjegyzem, a dex fileok athelyezeset nem szoktam javasolni es ugy összességében fele-fele aranyban hasznalom/javaslom az athelyezest, ne csak az SD kari legyen terhelve mert az belassitja pöppet.
-
kelzsoca
félisten
válasz
wwenigma #3528 üzenetére
A különböző widget-ek is mennek ez esetben?
Nem nagyon szoktam ext-el játszani, általában átpartícionálom a készüléket, és csak a belső data-t használom, de most nem akarok nekiugrani módosított firmware-el, mert az előző telefon a gyári módosítatlan után is megfeküdt, persze nem sok esély van arra, hogy megint gond lesz a NAND-al, de hát nem szeretnék kockáztatni, és a készülékre meg szükségem van.
(#3531) wwenigma
Köszi, ránézek.
-
mrskatejoe
aktív tag
válasz
scyllarus #3526 üzenetére
(#3526) scyllarus
nem akarok nagyképűnek tűnni, de ezek után ha még egyszer kellene raknom (annyi tudással amit most itt tőletek össze szedtem háááttt nem egy óra kellene hanem max 15-25 perc. No nem azért mert annyira jó vagyok hanem azért mert ez ROM annyira gördülékeny ezekkel a paraméterekkel ( recovery-vel stb ) hogy NAGYON.
..és szerintem ez egy jó ( szerintem KIVÁLÓ ) ROM jellemzője
tehát kelzsoca ismételten
meghajlok a tudásod előtt
-
kelzsoca
félisten
válasz
mrskatejoe #3523 üzenetére
Ext-ről csak akkor megy le az adat, ha formázod az ext partíciót, a fat32 az külön van.
A recovery lementi az ext-et is, és képes visszaállítani is azt.
-
scyllarus
veterán
Úgy érzem, valamelyik este felrakom én is a SkaTe ROMot. Letöltöttem már, a CWM-et is, most már csak egy óra szabadidő kellene
-
kelzsoca
félisten
Mint a képen is látható az eredeti partíciós felosztással használom a készüléket.
Az első lekérdezés, és a második lekérdezés közt annyi a különbség, hogy feltelepítettem egy külső alkalmazást, ez egy ~4mb-os MSN alkalmazás volt.
A /data rész jelenti a készülék belső tárolóját, ahová az alkalmazások települhetnek, mint látható a teljes méret (size) a használt (used) és a szabad méret (free) is látható.
A /system/sdcard lenne itt az ext partíció, amit én ~512mb-ra készítettem el.A két lekérdezés között, tehát a különbség a /data és a system/data méretek között van.
Ha jobban megnézzük a /data, tehát a belső tárolón 1mb-al kevesebb hely van, a /system/sdcard vagyis az ext mérete 3mb-al lett kevesebb a szabad hely.
Összegezve az msn alkalmazás telepített méretét (~4mb) a két helyen megtaláljuk, ide is, oda is pakolt a rendszer az alkalmazásból, de nagyobb részt az ext-re dolgozott.
Ext és SD-re áthelyezés nélkül, csak a belső memóriában a szokásos programok felrakása után maradt ~30mb szabad helyem, most az ext használatával ~130mb a belső memória mérete.
Ebből is látszik, hogy nincs értelme több mint 512mb-ot lecsípni az ext-nek, mert soha nem fogja tudni kihasználni, mert hamarabb fogy el a belső tároló, mint az 512mb megteljen.Ez a leírás főleg a kezdő felhasználóknak szólt, és az ext támogatás bemutatása volt a cél, vagyis az, hogy a veszélyes átpartícionálás nélkül is kitolható, a viszonylag kicsi belső tároló mérete.
-
mrskatejoe
aktív tag
válasz
mrskatejoe #3520 üzenetére
újabb kérdés a nand backup -al kapcsolatban.
Tehát fent a ROM helyes az Ext3 ha feltettem a programokat amiket szerettem volna akkor a nand backup teljes ( ROM és SD Ext3 tartalmat ) menthetek és azt ha azonosak a paraméterek ( Ext3 méret, SD méret ) akkor vissza is tudom állítani gond nélkül ?
vagy felesleges mert az SD-ről lemegy úgyis az adat esetleges formázásnál ?
Na rájöttem , hogy csak bizonyos esetekben hasznos ( de azért megkérdezem miheztartás végett)
-
Gorky01
tag
válasz
viperabácsi #3519 üzenetére
Itt van, hogy hogyan kell telepíteni:
http://androidunderground.info/zte-skate/clockworkmod-recovery-telepitese-skate-re
Ha ez megvan telefon bekapcs a következő módon: hangerő lefele gomb + power gomb egyszerre lenyomva tartva 15 mp-ig és már bent is vagy...
-
Gorky01
tag
Nekem is lenne egy kérdésem:
CPU Vezérlőben ha feljebb állítom az órajelet újraindítás után nem marad meg. Hogyan lehet elérni, hogy alapból a megadott órajelen induljon a teló?
-
Gorky01
tag
válasz
mrskatejoe #3517 üzenetére
Többféleképpen is lehet:
1. ES File Exploler-ben (még böngészni is tudod)
2. Titanium Backup-ban elvileg a kezdőoldalon írja
3. Felteszel valami linkelő progit (pl.: Link2SD) -
mrskatejoe
aktív tag
még egy kérdésem lenne.
Honnan tudom, vagy mivel (milyen programmal ) látom , hogy van kiterjesztett pozició a kártyán ?
A beállítások- SD-kártya - menüben összes tárhely 6,88GB tehát valami van de hol ?
-
kelzsoca
félisten
válasz
viperabácsi #3515 üzenetére
A csomagokat minden esetben recoveryből lehet feltelepíteni:
Recoveryből a következő módon:
install zip from sdcard menüpont:
- choose zip from sdcard
Itt kitallózod az aktuális csomagot, amire szükséged van, és telepítheted is.
Fontos hogy semmiképpen ne formázzatok le semmit, ez nem rom telepítés, itt a különböző formázásokra nincs szükség.
(#3512) ux1
Voltak azért gondok
-
mrskatejoe
aktív tag
válasz
kelzsoca #3509 üzenetére
(#3508) mrskatejoe
Ha megcsináltad a partíció kiosztást, és a fat32-re felmásoltad a romot, akkor recovery, és mehet a telepítés, ez után amit felraksz programot, az ext-re pakolja....mivel tudom hogy nagyon kezdő vagyok, és olyanok is olvassák a fórumot ezért kiegészíteném azok számára akik olyanok mint én
( bocs kelzsoca tudom neked triviális )
(#3508) mrskatejoe
Ha megcsináltad a partíció kiosztást, és a fat32-re felmásoltad a romot, akkor recovery-be indítod és (Recoveryből menjetek végig ezeken:mounts and storage menüpont alatt
- format boot
- format system
- format data
- format cache
- format sd-ext (ha van ext partíciód)Ha ezeket végigzongoráztad jöhet a rom telepítés!
install zip from sdcard menüpont:
- choose zip from sdcard, és mehet a telepítés, ez után amit felraksz programot, az ext-re pakolja. )
Készen van
most állítgatom és calibrálom Úram Köszönöm
-
kelzsoca
félisten
válasz
wwenigma #3510 üzenetére
Én meg pont fordítva tapasztaltam, még Blade-nél nem igazán működött senkinek ez a megoldás, addig a PC-s alkalmazásokkal gond nélkül meg tudták csinálni (bár itt is inkább a korábban említett EASEUS alkalmazás ami normálisan lekezelte a kártyát)
Majd meg fogom nézni, hogy Skate-nél a recovery-s partícionálás hogy sikerül, ha nincs vele gond, akkor lehet azzal is természetesen.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
kelzsoca #3509 üzenetére
Pedig az igazan egyszeru, nalunk recoveryben megadod a swap méretét majd az ext3 méretét és formázza-particionalja ahogy kell.Soha nem hibazott még senkinél.
Azert tertem at ennek a javaslasara, mert PC-n jonehany embernek nem csinalta meg semmilyen progi a particionalast, elkezdte és latszolag befejezte , de maradt az only fat felállás. -
kelzsoca
félisten
válasz
wwenigma #3506 üzenetére
Van, de inkább külső programból csinálják, mert nem mindenki tudta megcsinálni, vagy ha megcsinálta sem látta a készülék a partíciót.
(#3508) mrskatejoe
Ha megcsináltad a partíció kiosztást, és a fat32-re felmásoltad a romot, akkor recovery, és mehet a telepítés, ez után amit felraksz programot, az ext-re pakolja.
(#3507) viperabácsi
-
mrskatejoe
aktív tag
Na eddig vágom a dolgogat
A lényeg, hogy a file system : ne Ext2 legyen hanem Ext3.
no most ha ez kész akkor le kell szednem azt amit ott írnak ( app2d és gscript néven lévő )progikat VAGY mivel én nem akarok lementett cuccokat visszatenni elég ha a ROMOT
felteszem a windows által látott sd gyökérkönyvtárba , majd a tellót újra indítom recovery-vel és install zip from sdcard menüpont: - choose zip from sdcardjól gondolom ?
-
viperabácsi
addikt
erre
kelzsoca -
kelzsoca
félisten
válasz
mrskatejoe #3504 üzenetére
512mb elég az ext partíciónak, a többi fat32 legyen.
Fontos, hogy először a FAT32 partíciót csináld meg, aztán a fennmaradó helyen ~512mb legyen az ext3.
Mindkét partíció elsődleges legyen. -
mrskatejoe
aktív tag
kelzsoca
kérdésem lenne : A Skate mennyi területet képes kezelni , úgy hogy ne legyenek stabilitási gondok ? háttértárra gondolok .
vagy inkább erre lennék kíváncsi :
a 8G sd kártyát hogyan osszam fel, hogy a tellónak a leg optimálisabb legyen ?
Az elsődleges,Primary 7G és a
EXT2 partíció 1 G ? vagy lehet több is ?Az elsődleges mivel 2G fölött van így FAT32-t kell létrehoznom ?
Köszönöm
-
kelzsoca
félisten
válasz
agressor12 #3500 üzenetére
Próbáld meg ext3-al, annak mennie kellene.
-
Indiant
addikt
válasz
agressor12 #3501 üzenetére
A nand backup menti az sd-ext tartalmát is. Átméretezés után azt vissza lehetne azt állítani. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3167, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 7370 - Intel Core m7 I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest