-
Mobilarena
Végigmegyünk azokon a fontos információkon és kérdéseken amelyek a legtöbbeteket érdekelhet, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agyzuzo
addikt
válasz
vizslakutya #20227 üzenetére
Én nem merem, olyan jól belaktam a MIUI-t, hogy nem akarok TPT-zni.
Amilyen a formám téglásítom ezt a szutykot.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
vizslakutya #20182 üzenetére
Hmm, ez nekem a mostani újabb verziójának tűnik.
Remélem a helyi szakértőnk (Dexter68) majd jól megmondja.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
vizslakutya #20179 üzenetére
Igazából annyit csináltam, hogy az alap ZIP file-ból töröltem a gmail appot, mert az valamiért nagyon bezavart, valami buherált változat lehet benne. Utána feltettem manuálisan marketből, ez önmagában csomót segített a stabilitáson... Sokat nem kellett vele mókolnom, a Titanium Backup még visszaállította a phone ID-met, mert azt is elkavart a ROM valamiért. Az alap csengőhangot úgy változtattam meg, hogy a Music-ban hosszan rányomtam a zenére és "set as ringtone", úgy átrakja. Érdekes, mert ha Settingsből próbálod beállítani a gyári csengés marad annak ellenére, hogy azt jelzi ki, amit választottál. De a fenti módszerrel nekem működött.
Az nem tudom mennyit számít, nekem 512MB-os az SD-EXT partícióm, ezen jól érzi magát.
Érdekesség: a battery usage monitoringot ne kapcsoljátok be, nekem az baromira lelassította a ROM-ot, még a menük is akadtak miatta és folyamatosan 100%-on tekerte a procit... Alapból ki van kapcsolva, úgy is kell hagyni és kerülni a különféle battery monitor app-ok alkalmazását, mert ezekkel nincs jóban a ROM valami miatt.
Egyébként én hagytam az alap launchert (csak áttémáztam), böngészőt (marha jó kis browser van benne, villámgyors), csak a szokásos app-jaimat raktam fel (Dropbox, Facebook, gReader, stb.), pár nap használat után szépen beállít egy elég jó sebességre, 1,5 napig bírja az aksi és nem volt reboot sem, pedig az nekem még a gyári ROM-mal is sűrűn előfordult.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
vizslakutya #20165 üzenetére
Folyamatosan be vagyok lépve. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a 3. alkalom, hogy felraktam a ROM-ot és előzőleg működött. Ugyanúgy töröltem recovery-ből mindent minden alkalommal (boot, system, cahce, data, sd-ext), tehát még csak arról se lehet szó hogy valami "beragadt" volna korábbról. Mégis, 3 telepítésből 2-nél ment, most meg nem megy.
(Az előző kettőt amúgy a Link2SD-vel meg a Font Changerrel sikerült kinyírnom, a boot-ig se jutottak el a beavatkozás után
). Harmadik nekifutásra teljesen jó, ezt az adatos anomáliát leszámítva.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
vizslakutya #20162 üzenetére
Na ez tényleg működik szépen, köszi.
De fura, hogy a Call Meter pl. miért nem, más ROM-okon teljesen jól mutatja az adatforgalmat... Meg ami még nem megy nekem ezzel a ROM-mal, hogyha böngészőből akarok telepíteni valamit a Play Store oldaláról a telómra, akkor nem telepíti (pedig úgy jelzi vissza az oldalon mintha telepítve lenne, de a telefonon manuálisan fel kell mennem a stora-be és telepítenem).
-
Agyzuzo
addikt
Van ötletetek arra vonatkozóan, hogy ezzel a spanyol MIUI v5 ROM-mal miért nem megy az adatforgalom-számlálás? Call Meter 3G-vel szoktam nézni a havi adatforgalmam, de a MIUI ROM-mal bármit csinálok, nem mér semmit... Próbáltam dodollal is, az se "látja" a generált adatforgalmat...
-
Agyzuzo
addikt
válasz
Dexter68 #20131 üzenetére
Nálam 2 napja megy belakottan, de újraindulást még nem csinált. Egy dolog fura, a Call Meter 3G nem méri az adatforgalmam, ez nem tudom miért lehet. Más hibát nem találtam, nálam teljesen jól fut. A témák nézegetése közben volt hogy a launcher lehalt, de egyből újraindult.
-
Agyzuzo
addikt
Nah, ez a Gmail csak nem akart nálam frissülni, pedig újrahúztam megint a ROM-ot (minden formázva), de végül megoldottam Titanium Backup-al - szerencsére volt a korábbi rendszerről egy Gmail backup-om és azzal felülvágtam azt ami benne volt.
Nagyon baró ez a ROM és marha jól használja az SD-EXT-et is - nálam 512 megás az a partíció, tehát a progik dögivel férnek bele. Szép, gyors, úgyhogy köszi hogy megtaláltátok.
-
Agyzuzo
addikt
Sziasztok! Tényleg nagyon baba ez a ROM, viszont nekem a Gmail app-ot nem engedi frissíteni (invalid packet description vagy mifene), erre van valami workaround?
-
Agyzuzo
addikt
válasz
Keeperv85 #18115 üzenetére
Az nagyobb szívás, ha egy program úgy dob notificationt, hogy senki nem kérte rá (pl. Drawsomething, vagy bizonyos játékok, free appok). Egy kattintás az egyik screen-en lévő kis widgetre nem egy nagy történet.
Főként azért zavar, mert a céges leveleket is kapom telóra és nem szeretem a "fals" riasztásokat.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
Dexter68 #18033 üzenetére
Nekem mondjuk azt pont nem csinálta, de az épp elég hogy 25 mega szabad hellyel már nem tudtam egy 3-4 megás app-ot se telepíteni a marketből, mert rinyált, hogy elfogyott a hely... Nem is értem milyen barom ötlet hogy nincs a cache-nek egy saját 30 megás helye, tök alap lenne. Nem próbáltam a call recording-ot, de elv. működik, mintha lett volna a fórumban már szó róla.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
lukaszokni #18026 üzenetére
Nekem a leggyorsabb, legstabilabb és üzemidő szempontjából is okésabb (2 napot bír simán) a kelzsoca féle Skate v2 mod... Az Ice Armor 2-3 nálam bug-os volt (ha bekapcsoltam a wifit kb. 2 óra alatt leszívta az aksim és ha kikapcsoltam nem kapcsolt ki - újra kellett indítani a telefont), a CM-ek se jöttek be (a Mokee pl. elbaltázott volt abból a szempontból hogy a cache-nek nem volt külön része, egy idő után semmit nem tudtam telepíteni). Szóval ha nem akarsz nagyon buherálni akkor Skate v2 mod és nem fogod kitépni a hajad mindenféle hülye bug miatt.
Én vagy 6-7 modot próbáltam, de a gyárinál konkrétan csak ez volt ténylegesen jobb és stabilabb...
-
Agyzuzo
addikt
válasz
mrskatejoe #17610 üzenetére
Inkább jöhetne Skate II dual procival 8 giga belső memóriával.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
Dr_Senkihazi #16810 üzenetére
Fatality.
-
Agyzuzo
addikt
Van ötlete valakinek mi húzhatja le az aksimat ~12 óra alatt állandó jelleggel? WiFi nem megy (aksit kivettem, visszatettem direkt, nehogy az legyen, hogy beragadt), GPS nem megy... Valami pikk-pakk leszívja az aksimat, a telefon szerint a Cell standby és a Phone idle ilyen orbitális százalékokkal... IAIII ROM, gyárival ment 1,5-2 napot az én használati stílusom mellett (appok is ugyanazok rajta, mert szeretem a jól bevált appjaimat használni).
-
Agyzuzo
addikt
IAIII-on másnak se megy a mobilTV? Azt írja nem támogatott telefon. Stock ROM-mal ment.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
scyllarus #16466 üzenetére
Sose használok csengőhangot, nekem mindig rezgőre van rakva. Nem is tudtam, hogy azt nem lehet.
Képet be tudsz rakni a contact listnél bárkihez, én mindig böngészőből szerkesztem a contact listám, ha meg alapból nincs neted, csak elbattyogsz egy meki mellett és ráküldöd a wifit.
-
Agyzuzo
addikt
Sot, valami nagyon nem kerek - reggel lehuztam a telot toltorol, 3 ora alatt 64% ugy, hogy hozza se nyultam. Wifi kikapcsolva, megis azt irja a battery-nel, hogy a wifi huzza az aksit. :S
-
Agyzuzo
addikt
Enyhe késéssel, de végül én is feldobtam az IA III-at és hát le a kalappal kelzsocáék előtt, nagyon átgondoltan összerakott ROM!
Pár kérdés:
- miután betöltött elkezdtem bújni a beállításokat és az első 20-30 percben elég lassú volt, beszaggatott a scrollozás, a menüváltás, stb... Most már villámgyors. Ez normális? Gondolom én akkor tolt be mindent cache-be...
- a V2 ROM-hoz elérhető extrák ehhez is használhatók? Gondolok itt a status bar átlátszóságának kikapcsolására, a betűtípus gyárira állítására (bár ez a comfortaa se rossz, de a gyári kicsit kellemesebb az én szememnek)Most hirtelenjében ennyi, nálam az MMS is megy és a WiFi is hasít.
-
-
Agyzuzo
addikt
válasz
maxim01 #7198 üzenetére
Szerintem ez jobb választás: Scientific Calculator
Egyrészt többet tud, másrészt ingyenes (a RealCalc asszem reklámos). Plusz érdemes hozzácsapni ezt is (akinek szüksége van ilyesmire): Calculus Tools
adamcsik: de, a marketen
elérhető ám telefonon kívül is.
-
Agyzuzo
addikt
Használjatok Camera ZOOM FX-et, sztem sokkal jobb, mint a 360... Kisebb, gyorsabb, jobb, stb... (És marketen akciósan 23Ft vótt
)
-
Agyzuzo
addikt
Kelzsoca: a 2G/3G switchernek +1 pont.
Illetve egy kérés, ha nem nagy meló: tudnál csinálni egy CW-ből telepíthető addont, amivel a Power Control widget bevarázsolható a Status Barba? Az igencsak hasznos lenne. -
Agyzuzo
addikt
válasz
viperabácsi #6892 üzenetére
Install, progin belül update hosts file, amit lehet kipipálsz a beállításoknál, ha aszondja up to date vagy akkor teló újraindít és ennyi. Viszont csak rootolt telefonokkal megy. Nekem mindenhonnan kiszedte a reklámokat, ügyes kis cucc.
-
Agyzuzo
addikt
Csak kérdés: ez az Adblock dolog miért olyan fontos, hogy integrálva legyen?
Kb. 1 perc telepíteni marketről az AdFree-t, ingyenes és tökéletesen működik. -
Agyzuzo
addikt
válasz
skidrowkill #4883 üzenetére
Hát ahogy le is írták: a ROM-mal... Skate-nél meg pont emiatt nem, mert a ROM-mal való bűvészkedés nem elég.
-
Agyzuzo
addikt
Azt hiszem korábban is írta valaki és én is többször belefutottam már ebbe, szóval gondolom leírom a Link2SD-t használóknak az "eltűnő appok" megoldását.
Szóval a probléma lényege, hogy a telefon újraindulása után eltűnnek a kutyába a linkelt app-ok. Nem az összes és nem mindig, teljesen random módon fordul ez elő... Akinél ez van, az a programon belül a settings-ben nyomjon egy Quick reboot-ot, sok esetben megoldja a problémát! Azért is érdekes a dolog, mert amúgy az app-ok igazából nem tűnnek el, ugyanis pl. minden beállításuk megmarad, szóval valahogy a linkeket nem látja a teló...
Forrás: KATT
-
Agyzuzo
addikt
Milyen cluster-méretre érdemes formázni a memóriakártyát? Ti hogy használjátok?
Csak mert a Microsoft hivatalos leírása szerint pl. 8 gigáig 4kbyte-ot ajánl, de az SD Card Formatter az enyémet izomból 32kbyte-osra formázta... Viszont több helyen láttam hogy a 4kbyte-ossal elég lassúcskán kezeli a káryát a teló.
-
Agyzuzo
addikt
A kutyába... Megpróbáltam CWM-ban tolni egy backup-ot, de ezt az üzit kaptam:
"Could not mount sd-ext. sd-ext backup may not be supported on this device. Skipping backup of sd-ext."Ez nem valami jó, mert mem.kártyát szeretnék cserélni, de így bebukom egy rakás programom... Ötletek egy alternatív megoldásra? A Titanium Backup Pro fenn van a telefonomon, ha az is lehetőség, csak még nem mélyedtem el a használatában.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
hodostamas #4180 üzenetére
Ehh, akkó mit ijesztget itten.
(De nem értem amúgy, miért írja dalvik-nak a dex-et?)
-
Agyzuzo
addikt
válasz
hodostamas #4161 üzenetére
Na közben megnéztem, Link2sd elvileg a dalvik-cache file-okat is linkeli, legalábbis mikor linkelek egy app-ot ki lehet pipálni... Akkor azt inkább ne?
Konkrétan ezek pipálhatók:
application file
dalvik-cache file
library files -
Agyzuzo
addikt
válasz
hodostamas #4174 üzenetére
Tenx, rajta vagyok.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
hodostamas #4168 üzenetére
"azt érdemes titanium backop-al integrálni a system-be, és máris nem kell linkelni."
Ezzel kapcs. tudnál nekem valami bővebb infót adni, vagy linkelni, mert ez nem tiszta.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
hodostamas #4163 üzenetére
Huh, akkor megnyugodtan, akkor linkelek.
A widgetes témákat nem mertem eddig, de azért ezek is értékes megákat jelentenek.
A rendszer app-okra is igaz ez? Mert link2sd igazából enged linkelni bármit és azok között is vannak elég nagyok.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
hodostamas #4161 üzenetére
Hmm, jogos.
Akkor ha csak annyit csinálok hogy ezeket linkelem ahol lehet és mozgatom SD-re amelyik app engedi akkor rendben vagyok? Apk-lib-dex-ből amúgy minden gond nélkül linkelhető? A widgetes app-oknál is lehet vagy ott inkább hagyjak mindent a teló memóriájában?
-
Agyzuzo
addikt
Class10-es memkártyát is megeszik a Skate? Van aki azzal használja?
-
Agyzuzo
addikt
-
Agyzuzo
addikt
válasz
viperabácsi #3415 üzenetére
Kicsit lassabb, mint az ADW, de tudásban ott van.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
kelzsoca #3327 üzenetére
A status bar kis ikonjai (battery, connection, wifi, stb), amik gyári ROM-mal alapból zöldek. De itt pl. kékek: KATT
Másik érdekesség: aki Dolphin HD-t használ böngészésre az be tudja állítani alapértelmezett böngészőnek? Mert nekem képtelen megjegyezni, állandóan megkérdezi hogy a gyárival, vagy Dolphinnal akarom-e megnyitni a linkeket. Ha a Dolphinon belül állítom be, ugyanaz a helyzet, nem jegyzi meg a beállítást...
-
Agyzuzo
addikt
Jah igaz, nekem meg az lett volna a kérdésem, hogy a gyári ROM-ra van-e értelme feltenni az általad korábban postoltot Cache-mod-ot?
-
Agyzuzo
addikt
Azt nem tudja véletlenül valaki, hogy tudom átszabni a Status Bart? A zöld ikonokat szeretném átszabni kékre.
A SuperStatusBar sajnos nem jó megoldás, mert csak rápakol egy új Statusbart az eredetire, kissé sufnituning... -
Agyzuzo
addikt
válasz
csupa csaki #3092 üzenetére
Na látod, azt még nem próbáltam spec.
Nyah, csak elvertem a marketen 66 Forintot. -
Agyzuzo
addikt
válasz
atillaahun #2973 üzenetére
Hát, én még nem találkoztam olyannal, ahol ez jól működne, szóval nálam ez már régóta alapból OFF. Gyorsabban bepötyögöm.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
atillaahun #2971 üzenetére
Nekem úgy rémlik, nem. De az AnySoft tud, többféleképpen is. =)
-
-
Agyzuzo
addikt
Hmm, valami nem kóser ennek a telefonnak az sdkártya-kezelésével...
Van hogy törlök file-t róla a root explorerrel, de ha USB-n keresztül ránézek Windows-ban, ott a file... Vagy törlök róla Windows-al, de ott marad a file... Hol 100 megával több rajta a hely, hol kevesebb, néha eltűnnek file-ok... Rögzítek videót, először ott van, aztán nincs...
Más nem tapasztalt ilyet? A kártyám 4 gigás Kingston.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
- Asztalos klub
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Stellar Blade
- Nintendo Switch 2
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged