-
Mobilarena
Végigmegyünk azokon a fontos információkon és kérdéseken amelyek a legtöbbeteket érdekelhet, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Indiant
addikt
Frissült a CyanogenMod 9.
Igazából már csak a kamera nem működik benne. Ami fontos.
A Live wallpaper. Ami nem.
Valamint a hardveres gyorsítás, nem teljesen. Ez sem lenne rossz, de majd alakul. -
Genius007
őstag
válasz
Davidkasd91 #4196 üzenetére
Akkor ott a gond nálad lesz.
Én tegnap töltöttem fel, ma egész nap nyomkodtam, zene, stb .. és 49%-on van most.
(max fényerővel használom!) -
Davidkasd91
csendes tag
Akksival ki hogy áll ? Ma töltöttem délután 100%-ra 10-15 perc után, úgy hogy a kezembe se volt a teló 73%
(#4197) Genius007
0%-ra merítés, majd nyugiban 100%-ra fel megvolt ? Ha igen hány alkalommal ? -
Genius007
őstag
Erre esetleg valaki valamit? [link]
-
Davidkasd91
csendes tag
Elnézést a tegnapi bakiért mindenkitől! :$
-
Indiant
addikt
SkaTe rom:
-
kelzsoca
félisten
===========================================
Gyári rom rootolása, custom recovery felrakása nélkül!
=========================================== -
Agyzuzo
addikt
válasz
hodostamas #4180 üzenetére
Ehh, akkó mit ijesztget itten.
(De nem értem amúgy, miért írja dalvik-nak a dex-et?)
-
Agyzuzo
addikt
válasz
hodostamas #4161 üzenetére
Na közben megnéztem, Link2sd elvileg a dalvik-cache file-okat is linkeli, legalábbis mikor linkelek egy app-ot ki lehet pipálni... Akkor azt inkább ne?
Konkrétan ezek pipálhatók:
application file
dalvik-cache file
library files -
Exelsior
őstag
Sziasztok eddig gt540-esem volt. Most mivel kell kezdeni hogy custom romokat tudjak felrakni? tudna adni valaki egy leírás a clokwork recovery-hez?
köszike.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
hodostamas #4174 üzenetére
Tenx, rajta vagyok.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
hodostamas #4168 üzenetére
"azt érdemes titanium backop-al integrálni a system-be, és máris nem kell linkelni."
Ezzel kapcs. tudnál nekem valami bővebb infót adni, vagy linkelni, mert ez nem tiszta.
-
Acsifun
aktív tag
Smart keyboard pro nagyon tetszik, de nemsikerült entert varázsolnom rá, átnéztem beállitásokat mindent testre szabtam(smileytól kezdve magasságig) de entert vagy "nagyitolencse" ikont mellyel el tudom fogadtatni vele a beírt szót nem találok.Nincs rá lehetőség, vagy te tudod hol van?
-
hodostamas
addikt
válasz
Agyzuzo #4165 üzenetére
rendszer appokat felesleges. ha van frissítve, pl gmail, maps stb.. azt érdemes titanium backop-al integrálni a system-be, és máris nem kell linkelni.
Amit nem ajánlott: olyan appok, melyek kellenek a telefon alap funkcióihoz. ezeket érdemes a Data-n hagyni, esetleges SD hiba esetén.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
hodostamas #4163 üzenetére
Huh, akkor megnyugodtan, akkor linkelek.
A widgetes témákat nem mertem eddig, de azért ezek is értékes megákat jelentenek.
A rendszer app-okra is igaz ez? Mert link2sd igazából enged linkelni bármit és azok között is vannak elég nagyok.
-
apeelme
addikt
válasz
bagyusz #4160 üzenetére
ne essünk át a ló túloldalára, nincs olyan lehetőség hogy akármelyik memória NE telljen be, és én sem mondtam! Az EXT-es megoldással igencsak ki lehet tolni ezt a határt, de ahhoz szvsz power usernek kellene lenni...de aláírom van ilyen is.
Csak meg kellene találni az arany középutat, én azt mondom, ill. ajánlom hogy a dalvik-ot nem érdemes áttolni SD-re, mert sokkal többet veszítesz vele mint nyersz! (hamarabb megdöglik és lassabb is!)jelenleg Blade-emen 160-as data van (mint a tiétek), darktremor a2sd, 300MB-os EXT, telepítve 45db alkalmazás és EXT-en szabad még 162MB...belső mem. meg 40MB szabad...
-
hodostamas
addikt
válasz
Agyzuzo #4162 üzenetére
Igen, ezek mindegyike nyugodtan linkelhető widgetnél is. Ezek mind olyan fájlok amik csak olvasásra vannak, szóval nincs leterhelve az SD. Egyszer odakerülnek, aztán readonly. Ezért is használtam előszeretettel, mert szinte nem is érezhető hogy SD-n van az app nagy része. Plusz gyorsabb mint az android beépített app2sd módszere.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
hodostamas #4161 üzenetére
Hmm, jogos.
Akkor ha csak annyit csinálok hogy ezeket linkelem ahol lehet és mozgatom SD-re amelyik app engedi akkor rendben vagyok? Apk-lib-dex-ből amúgy minden gond nélkül linkelhető? A widgetes app-oknál is lehet vagy ott inkább hagyjak mindent a teló memóriájában?
-
bagyusz
őstag
válasz
apeelme #4158 üzenetére
Elhiszem, hogy jobb.
Azokkal a megoldásokkal is betelik a belső tárhely főleg akkor bosszantó mikor 50mb alá esik és van olyan app amit nem enged telepíteni. Sajnos a dalvik és data is sokat megzabbant, ezért raktam ext.
Ha meg TPT-ném a akkor nem is használnák ext. partíciót, csak hát nem akarok úgy járni mint Kelzsoca.
-
apeelme
addikt
válasz
Agyzuzo #4155 üzenetére
sok-más: elég csak az EXT partíció használatát megemlítenem, de a sima SD-re áthelyezés is tökéletes...
így van, dalvikot nem érdemes piszkálni, többet veszítesz vele mint nyersz...rövid és hosszú távon is!
(#4157) frozzyZTE: +1
(#4159) Agyzuzo: nem ugyanaz, míg az EXT-re csak "átirányítod" az appokat, oda települnek onnan indítod el alkalmanként, a dalvik viszont már a rendszer használatakor is folyamatosan "mozgásban" van, ergo a folyamatos SD olvasás-írás sokkal hamarabb kinyírja, és nem utolsó sorban sokkal lassabb mint a teló belső memóriája...ami erre lett felkészítve!
-
bagyusz
őstag
válasz
apeelme #4152 üzenetére
Hát igen én is úgy voltam vele, hogy lassulni fog, lg gt 540-nél tapasztaltam ilyent sőt ott még egy újraindítás után már meghalt a rendszer, de itt nincs ilyen.
"a több program telepítésre sok más kíméletesebb megoldás is"
Link2sd-n meg a natív dolgokon kívül nem ismerek mást. Pl? -
Acsifun
aktív tag
Eltávolitottam a system/app -ból a Maps-t de még mindig el tudom inditani a progit na ez hogyvan. A telót egyszer már ujrainditottam...a system/app mappábol pedig eltünt a Maps...
na ez érdekes, a frissítések eltávolitása után kiírta hogy nem sikerült pedig a problémát megoldotta...most kivégeztem
-
pp88
tag
válasz
Indiant #4148 üzenetére
Köszi a választ!
54990 forint (Vitamaxban) egy kicsit sok érte.
Akkor marad a T-s (dominós) 40500 -ért és valahogy Vodásitom.
Ha valaki tud otthoni megoldást irjon légyszi egy privátot a megoldással.
Elnézést tudom, hogy nem ide való a dolog de nem találtam idáig segítséget a megoldásra. -
bagyusz
őstag
válasz
apeelme #4145 üzenetére
(#4144) wwenigma
(#4145) apeelmeLassan egy hete tesztelem, alapjáraton nincs lassulás, boot is gyors, első indulás volt lassu. Hát igen, az most vele jár, hogy öregíti az sd kártyát, de legalább több programot tudok telepíteni, nem úgy mint amikor leesik a belső tárhely 50mb alá és kiírja, hogy nincs elég hely.
-
Indiant
addikt
-
pp88
tag
Sziasztok!
Nem tudja esetleg valaki hogy a Vodafone-nál a Skate mikortól lesz benne a kínálatban?
Még egy kérdés.
Milyen agyba dugós headsetet ajánlanátok hozzá amin lehet léptetni a zenéket is. -
bagyusz
őstag
válasz
mrskatejoe #4139 üzenetére
-
naster
csendes tag
Valaki tud nativ SSH-t?
Nagyon megkoszonnem -
Acsifun
aktív tag
Gondolom root explorerrel de az nem ingyenes ha nem akarok warezolmi milyen progit ajánlotok? (Maps eltávolitás)
-
bagyusz
őstag
Hali
Összebográcsoztam két romot Kelzsoca/Elitemovil romjából.
-Kelzsoca romjából a framework,app,bt miatt.
-Elitemovil romja szolgálja az alapot, a teljesítmény miatt, de skinben egy nagy nulla.Kelzsoca appjahoz hozzáadtam/lecseréltem:
-A gyári Launchert lecseréltem mert szaggatott magasabb órajelen is(Launcher pro-ra)
-a2sdGUI <-a2sd kezelő
-RootExplorer <- file kezelő
-Quickoffice_Pro <- olvasó/készítő
-Gmail (sys.app-ba integrálva)
-Email (sys.app-ba integrálva)
-Youtube (sys.app-ba integrálva)Nativ a2sd módosítva lett, az app, app-private mellett dalvik-cace és a data is átkerült az ext. partícióra. Ami azt jelenti nálam, hogy 20-25 app telepítése után is 159mb belsőtárhelyem maradt a 160mb ből.
Ez a rom annak jó aki nem akar TPT-zni, de közben sok programot használ.
Lassulást nem tapasztaltam, kivéve mikor pc-ről másoltam sd-re és közben marketről telepítettem. (class6 kártyával tesztelve)
A romot lassan már 1 hete nyúzom idáig nem tapasztaltam hibát. Működik a bt küldés-fogadás, gps, GSM,wifi, wifi-hotspot, camera, g-sensor stb... lényegében minden.
Telepítés Clocworkből:
1.: ZTE_Skate_a2sd_mod
2.: Kernel frissítés nem kötelező, de ajánlatos(978mhz is stabil, tesztelve) ..Kernel_update..Az első indulás több percig is eltarthat
-
Acsifun
aktív tag
válasz
kelzsoca #4130 üzenetére
Igen fent volt...
na most kérem szépen minden fent volt de nemvolt jó...aztán mindent leszedtem és úgyse.
Úgy sikerült megoldanom hogy volt egy opcio miszerint válasszak sok féle lehetöségből(billenytüzet,videokártya...stb és ottvolt h ADB interface na ott rányomtam ott volt csomo ZTE-s driver handset..meg minden..az elsöre rámentem és igy elvileg lefutott a recovery de ujra inditottam hangerő LE-vel és egy FTM képernyő fogad pedig CWM-et dobtam fel ez normális? -
Indiant
addikt
Nos egy másik 4GB-os kártyával működik a CMW particionálás és sd-ext formázás is.
Ezek szerint a Nokia 8Gb-osCL6 kártya nem komatibilis az ext partícióval??? -
Acsifun
aktív tag
Minden felment szépen, rádugtam, futtattam az autorunt..kiirt csomo szép zöld pipát, majd jött megint az installl recovery windows...ekkor kiirta h az eszközill. telepitése sikertlen...és a waiting for devicenél megint stopvan
:S
Az eszközkezelőben az 'Android"-nál nem talál illesztőt, ottvan felkiáltójel ...
(#4123) Genius007: bevan kapcsolva
-
Genius007
őstag
Lenne egy elég "alap" kérdésem.
Amikor felmentem telóról facebook-ra, akkor megkérdezte, hogy szinkronizálja-e az adatokat (tel. számok, nevek) rányomtam, hogy igen, szép is volt jó is volt, de most hogy nincs net, nem találom a telefonkönyvben a számokat. Ezt átlehet valahogy rakni úgy hogy meg maradjon? (esetleg facebook kis profil képekkel együtt)Gondolom elég hülye kérdés, de friss android-os vagyok, ez előtt w800i-m volt, szóval ezek a dolgok még elég újak nekem.
-
Acsifun
aktív tag
Üdv.
Van egykis időm és gondoltam akkormár bütyköljünk kicsit ha már ennyit olvastam.
Mindenkinél jelentkezett a waiting for device probléma...reméltem h én nekem nemkell leirnia senkinek 100x-szorra de a manuális telepités sem sikerült azt írja h a windows nem talált eszközillesztőt a google_usb_driver mappábawin 7 (x64)
-
ux1
addikt
válasz
mrskatejoe #4116 üzenetére
Sokkal komplikáltabb a dolog. A ROM elég minimalista. Sajnos az alaprendszer olyan, hogy nem minden helyettesíthető, ill. kiszedhető, mert más dolgokat is tartalmaz. Tehát benne kell hagyni. Emlékeim szerint a böngésző is ilyen. Ha kiveszed, megszűnik a html támogatás... De ilyen a tárcsázó-kontakt kezelő is. Ha kiveszed, nem fog szinkronizálni... stb...
-
mrskatejoe
aktív tag
Pájinkás szép napot , így hóesés időtájban mindenkinek (aki szereti )
Kérdésem a következő :
Szeretném egy kicsit "átalakítani a kelzsoca féle ROM-ot. No nem azért mert nem tetszik, sőt !!! Király. Azért tenném ezt mert van benne pár olyan alkalmazás a gyáriból ami nekem felesleges. Ilyen például a böngésző, vagy a lejátszó. Valamint ennek a helyére tennék be "alapba " az általam jobbnak tartott cuccból.
Zsoca a telepítésnél írtad, hogy ki lehet egészíteni :
-"Létrehoztam a data/app mappát a romon belül!
Minden nem gyári alkalmazást, amit szeretnétek hogy a rommal együtt települjön ide tegyetek be!
Előnye hogy az ide bepakolt alkalmazások a futó rendszer alól is problémamentesen eltávolíthatóak egyszerűen az alkalmazáskezelőből, illetve a data/app alá bepakolt programok Marketből frissíthetőek maradnak!
Ha alkalmazásokat tesztek be a mappába mindig figyeljetek hogy nem lehet szóköz az alkalmazásnévben, illetve bizonyos programokban megtalálható egy lib mappa is, az ebben lévő fájlt a system/lib mappába be kell másolni, különben a program indításakor FC-vel kilép az alkalmazás!! "Szóval, ha a ROM-ban lévő "alap" alkalmazást elég ha az " data/app mappából " és ha van még "lib mappa is" kiszedem (eltávolítom) , vagy ennél sokkal komplikáltabb a helyzet ?
Köszönöm a választ
-
pp88
tag
Még egy kérdés.
Milyen agyba dugós headsetet ajánlanátok hozzá amin lehet léptetni a zenéket is. -
pp88
tag
Sziasztok
Váltanék Blade-röl Skate-re hogyan tudnám minél egyszerűben átpakolni az adataimat az egyik telefonról a másikra?
Pl jegyzettömbbe leírtakat, fényképek, telefonszámok stb.
Főleg a jegyzetek lennének fontosak.
Van MyPhoneExplorerem de az a jegyzeteket nem menti el. -
Arti1
aktív tag
Sziasztok,
[link]
ez is a Skate?
Üdv:
Arti1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Hálózati / IP kamera
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Belépőszintű M.2-es SSD-t prezentált a Team Group a PCI Express 4.0-s halmazban
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10S 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Mi 10T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Eladó szép állapotban levő Samsung S22 8/128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest