Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
válasz
Gempas 70 #236027 üzenetére
Ha jól gondolom nekem szántad. Nyugi, dehogy vettem támadásnak.
A szemüveges rész, csak feszültséglevevezetés volt, mert kissé igazságtalannak tartom, hogy 1 Ft-tal se támogatja az állam az ember fiát új szemüveg vásárlásnál. Korábbi munkahelyemen például évi 10k-t adtak, amit 3 évig össze lehetett gyűjteni, és egyben felhasználni (azaz 30k-t), amennyiben monitorszűrős, kék fényszűrős lencsével készíttette el az ember az új szemüveget.
-
SOAD19
addikt
válasz
Gempas 70 #236024 üzenetére
Pár hónappal ezelőtt (mikor eléggé megerősödött a ft, 285 ft környékén volt a dollár), majdnem megtörtem, de végül, csak nem rendtem meg, győzött a józan ész. Jelenleg munkanélküli vagyok önszántamból tanulás végett. Igaz a járvány alatt bő fél évet melóztam ismerőssel. Szóval arra jutottam, hogy luxus lenne most a megtakarított pénzemet, majd 200k-val csökkenteni egy nem létfontosságú dologra. De, ami késik...
A szemüveg például fontosabb, pont tegnap voltam nézelődni, a bal szemem -3-as. A legkisebb, 30%-os vékonyítással, monitorszűrő réteggel az egyik helyen 100k-s ajánlatott kaptam egy pár lencsére.Olyan jó, hogy egy ft nem támogatást nem kap az ember szemüveg készítésére, mintha divatból hordaná az ember.
emélhetőleg, addigra nem lesz kifutott, és lehet még majd kapni. Majd még egy búvár órát lenne még jó beszerezni, és akkor az órás téma is ki van pipálva (5 óra bőven elég lenne nekem). -
fagyalllo
őstag
válasz
Gempas 70 #228136 üzenetére
Nem olcsó, de Magyarországon nem is tartom reálisnak, hogy valaki a semmiből felhúzzon egy akkreditált márkaszervizt, ahhoz túl kicsi a piac. Itt inkább a meglévő szervizek bővülésével, továbbképzésével jöhettek létre a meglévők, ha még pénze lenne is rá valakinek, embert nem találna, aki dolgozzon. Lásd, a magyar órásképzés körüli mostani vihar!
-
gipsztigris
addikt
válasz
Gempas 70 #228134 üzenetére
Akkor nem ugyanarról beszélünk! Egy komplett óraszalon az más tészta, egy négy emberes órásműhely/szerviz megint más. Én konkrétan az órásműhely felszereléseire gondoltam és azt hasonlítottam össze egy autójavító műhely megépítési költségeivel.
Mert majd a végén kiderül, hogy mégsem az autószerelő foglalkozás a legdrágábban űzhető, hanem az órás szakma.
-
SOAD19
addikt
válasz
Gempas 70 #224576 üzenetére
Nyilván én se vágnék fát, vagy betonoznék a viselése közben, de azért olykor csak odakoccan valamihez, vagy pl. az asztal is szép kis karcokat tud létrehozni a csaton.
Átszámolva, 192k-ra jön ki 580 Frank. Most is hasonló áron lehet beszerezni.(#224577) fagyalllo
"havi 1-2 alkalommal ha felveszem, szintén makulátlan öt éve."
Jó, hát így nem is csoda.(#224579) Gempas 70
Hát igen, sokat dob rajta, élőben meg vélhetően, még szebb lehet, a videó csak nem adja úgy vissza. Bár, enélkül is tetszene a sportosabb tokformája, szíja miatt. -
SOAD19
addikt
válasz
Gempas 70 #224573 üzenetére
"Én külföldi vagyok sajnos.. "
Ne sajnáld, örülj neki...!
Egyelőre, ez van a listám élén, ez tetszik a legjobban. Csak kicsit drága sarccal együtt. Neked, hogy bírja a strapát, gyűjti a karcokat? Jobban örülnék, ha acélból lenne, bár múltkor érdeklődtem Hantosnál, hogy mi pénzbe fájna egy ilyen titán óra felújítása közepesen lelakott állapotról, ha egyáltalán megoldható, és nem mondott nagy összeget. Ha jól rémlik 20k-t említett.
-
Nimda
addikt
válasz
Gempas 70 #224139 üzenetére
Ami nem tetszik benne, hogy egy kalap alá veszi az értesítéseket és mindenről küld, még arról is, ha exponálok
Sajnos ezt nem lehet külön szelektálni a gyári alkalmazásában, (a telefon alkalmazásai között van ami kikapcsolható) de mindamellett pofás darab és teszi a dolgát. Napfényben is kiválóan látható, sőt! -
Sir Pocok
őstag
válasz
Gempas 70 #219640 üzenetére
Köszi az infót.
Én annyiból vagyok szerencsés helyzetben, hogy a JDM-es dolgokat kint meg tudom venni, mert évente egyszer mennem kell Japánba.
Ha összejön a pénzem akkor a GS-t kint fogom megvenni, Akihabarában (Tokió műszaki és játék negyede, van egy nagy műszaki áruház ahol nagyon jó áron vannak GS-ek.)
T200 megvételére is kint fog sor kerülni, de az ezévi utam sajnos a COVID miatt bukó.
-
fagyalllo
őstag
-
g0n21
senior tag
válasz
Gempas 70 #211250 üzenetére
Csábító dolog a Jomashop, de ők pont olyanok, mint bármelyik kereskedő a facebook csoportban, aki tud órát, csak nagyok.
Mind a 0 perces használthoz hasonló elven működik (telefonoknál volt ez régen nagyon nagy divat.
Mi baja lehet egy seamasternek? Bármi. Szar menet a tokcsövön pl.Hullámos SMPc 4375 usd most ott, az 1,29m forint. Ráteszed az áfát, vámot máris rosszabbul jöttél ki, mint itthon a butikban. De azt is elképzelhetőenk tartom, hogy hivatalos Omega garival vadonatújat is kapsz 1,3-ért itthon, sőt, pár hónapos darabok voltak, még a csaton fóliával 1,15m-ért a csoportban...
-
Lev Abalkin
tag
válasz
Gempas 70 #211250 üzenetére
Áfát ne felejtsd, nem úszható meg. Én már kétszer rendeltem (Hamilton, Bulova), probléma nélkül, most készülök harmadjára is. Bíztam a nagy számok mágikus hatalmában, egyik rendeléssel sem volt gond, gyári doboz, hibátlan áru, stb. Ha feliratkozol a hírlevelükre, kapsz egy három napig beváltható 40 dolláros kupont is, a már majdnem a szállítási költség.
-
g0n21
senior tag
válasz
Gempas 70 #206983 üzenetére
Hamis (mondják szép szóval egyedi, vagy custom) számlap, egy egyszerű tok ebay-ről, az egész 100ezer forintot nem ér, anyagárban pedig valahol 50-70-nél van, munkadíjjal. Nem 1,6 millió. A világ lehúzása lenne.
Ilyenkor szerintem tök jó lenne, ha be lenne dobva egy link, vagy valami az eladóról...
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Gempas 70 #206803 üzenetére
Zeno Bauhaus Winder? Egy időben nagyon akartam venni, de nagynak tűnne a kezemen. 40-es, de ezekből a 36 is elég. Óccó tipp : Vostok Komandirskie, órással szervizeltetve és beszabályozva. Vagy egy szép Slava, Rakéta stb. Ezek is hozzák a kézihúzós feelinget.
Futizoli : Köszi a tippet, kipróbálom. Pontos az óra, csak idegesít ez a darabos mp mutató mozgás.
-
fagyalllo
őstag
-
dzsi23
addikt
válasz
Gempas 70 #201490 üzenetére
Olyan rosszak ezek a Casio-k?
Oké, holdfázis egyiken sincs, de akkor bedobok két Zeppelint, amin van:
Zeppelin LZ120 Rome Watch 7194-2
Zeppelin Hindenburg Moonphase Watch 7038-3 -
SOAD19
addikt
válasz
Gempas 70 #197215 üzenetére
Tudtommal elég biztonságos a PP. Viszont nekem korábban nem volt hitelkártyám, így az a megoldás maradt számomra, hogy az adott összeget átutaltam a PP számlámra, ami 1-2 napon belül megjelent a PP számlámon. Ha nem akarod a hitelkártyádat hozzárendelni a PP-hoz, akkor ez is egy alternatíva.
-
Deskdiver
senior tag
válasz
Gempas 70 #187629 üzenetére
Én ezt látom az oldalon.
A Laco is nagyon korrekt ,de én a személyes preferenciámat írtam le. Mivel szóba került az ár-érték arány én egyszerűen jobb vételnek tartottam a Stowa-t. A Laco Wittenberg 40 ami párhuzamba állítható az Antea-val ,de a Laco nem részletezi milyen grade a szerkezet és 250 euróval többet kérnek érte. -
knoxhu
senior tag
-
g0n21
senior tag
válasz
Gempas 70 #179483 üzenetére
Hàt, ha az a mese lett beadva neked, hogy a gyárba lett visszaküldve, akkor valojaban nem törtent vele semmi, lehet, csak etettek.
Ehhez nem kell visszaküldeni a gyárba, horometerrel es csavarhuzoval meg lehet csinalni.
Vidd el pl Hantoshoz az iranyi utcába, pillanatok alatt megcsinalja neked. -
fagyalllo
őstag
válasz
Gempas 70 #179399 üzenetére
Nagyon széles a kínálat, 450 euro egy Steinhart, ők is már kékítik a csavarokat, színezik a kerekeket, hidakat, van csontváz Tissot, a Maurice Lacroix Masterpiece Squelette szerkezete is ez, de már komolyabban belenyúltak, a CW kronográfot készített belőle, a Panerai COSC minősítésűt szerel az óráiba.
gyulagy: évek óta szemezünk, éppen azért "pánikolok", mert lassan kinyírják
-
válasz
Gempas 70 #176860 üzenetére
Nagy óramágus nem vagyok, de úgy gondolom, hogy egy ETA 2824 kézzel is húzható, ha tévedtem, akkor elnézést. Illetve, javítsanak ki a többiek.
Egy tesztet megér, hogy minden reggel felhúzva milyen járást hoz, illetve, néha az is számít hogyan teszi le az ember, mikor nem hordja. Szóval, lehet még játszani a gyárba küldés előtt, de mehet is. Remélhetőleg onnan már pontosabban kapod vissza, vagy megnyugtatnak egy nyilatkozattal, hogy ez így rendben van.
-
-
vadászcsiga
félisten
-
Dzsana
senior tag
válasz
Gempas 70 #64524 üzenetére
Ja, látom, emlékszem, hogy a Couturier-t árulták két félével is, de végül csak kvarcot vettem. Tudom-tudom.
Viszont látom, hogy a dinoszauruszos Tissot-ba is rakják, meg Swatchokba is. Erről jut eszembe, érdemes automata Swatchokra vadászni, mert pár ezer Ft-ért rá lehet szaladni, s ETA 2824-2-es van bennük, alkatrésznek, komplett werk cseréhez, stb. kiváló.
-
BAti77
aktív tag
válasz
Gempas 70 #64132 üzenetére
A 2003-ban vettem egy Tissot 2824-2 werkkel. Hordtam 1,5 évet, aztán a fateromnak adtam, aki azóta is nyúzza... Semmilyen alkatrészt nem kellett cserélni benne, csak időben szervizelni. A pontossága 4 sec./nap. Szerintem nincs ezekkel a szerkezetekkel semmi gond, remek "igáslovak".
-
Misi1979
őstag
válasz
Gempas 70 #64132 üzenetére
5-6-7 évente szervizeltetni kell, ez a trükk. Ha ez megvan és vigyázol rá, működni fog még 100 év múlva is.
Pontossága jól beszabályoztatható, de ne legyenek kvartz-pontosságú elvárásaid. Az 1 év pihi semmiképp sem jó, a mechanikus órákat, még ha le is vannak rendesen-rendszeresen szervizelve, illik átmozgatni, mondjuk havonta 1x. De minél sűrűbben, annál jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- OTP Bank topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Tőzsde és gazdaság
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Nintendo Switch 2
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest