- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
alphaville #253373 üzenetére
Szép, abban az esetben okvetlen szervizeltesse le.
-
zolikaDB
veterán
válasz
alphaville #253367 üzenetére
Ha nekem adod, ígérem, leszervizeltetem és minden nap hordani fogom, meg írok havonta, hogy mennyi volt a járáseltérés
-
dzsi23
addikt
válasz
Ha egyáltalán nem hordod, akkor havonta is felesleges felhúzni. Amúgy miért nem hordod?
-
rbalint88
addikt
válasz
Ha tovabbra is igy akarod “hasznalni”, akkor szvsz birja meg. Ha hordasba fognad, akkor szerintem mindenkepp megerdemel egy atnezest.
-
yodamastah
őstag
válasz
Járáseltérést mérni úgy hogy hagyod lejárni az órát nem a legjobb ötlet. A járástartalék vége felé gyakran eléggé elmászik a pontosság. De amúgy is a pontosság, vagy a pontatlanság nem megbízható indikátora a szervizigénynek. Ha változást észlelsz az inkább (pl elkezd sietni)
Nézzen rá egy órás. Rárakja gépre pár pozícióban, kinyitja, belenéz, meg tudja mondani mehet-e még így pár évet.
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz
alphaville #250683 üzenetére
Szép ez a Mido.
-
clintvader
lelkes újonc
válasz
alphaville #250683 üzenetére
Ez igen szép, gratula!
Ejj de sokat szemeztem pár éve én is Mido Ocean Starokkal.
Ez sem kutya: -
dud998
őstag
válasz
alphaville #245432 üzenetére
Ez nagyon jó hír, örülök a pozitív fejleménynek.
-
dud998
őstag
válasz
alphaville #245344 üzenetére
Kíváncsi vagyok mit mondanak, meg megírod kérlek?
-
dud998
őstag
válasz
alphaville #245314 üzenetére
Na életre kelt az óra?
-
dzsi23
addikt
válasz
alphaville #245290 üzenetére
Mivel hónapokig tartana letesztelni, fogalmam sincs.
De járt, tette a dolgát, nem volt vele gondom.
#245302 ToBeY:
"Lehet ráállok a napi húzására,azzal ártok a szerkezetnek?"A koronazárnak szerintem többet árthatsz a napi ki-be tekergetéssel, mint a szerkezetnek a napi felhúzással, és koronazáras óra esetén ezek együtt járnak. Szerintem, ha minden nap hordod, elég, ha egy héten egyszer (mondjuk hétfő reggel) kitekered a koronazárat, teljesen felhúzod koronáról, ilyenkor esetleg beállíthatod a pontos időt is, a hét többi napján nem bántanám, elég neki a hordásból eredő energia.
"lehet érezni ha már nem húzható tovább?"
Állítólag lehet érezni, sőt, állítólag hallani is lehet (és nem is vonom kétségbe, hogy valaki hallja) amikor már nem húzza tovább, de én totál nem érzek különbséget, tekerhetném a végtelenségig. 40-50-et szoktam ráhúzni, amikor nulláról kell. Az első pár húzás persze könnyebb, de utána számomra teljesen monoton.
-
dud998
őstag
válasz
alphaville #245307 üzenetére
Próbáljátok már meg hogy CHR állásba teszitek, a koronát teljesen húzd ki, majd a két gombot egyszerre nyomd meg. Remélem ez segít.
Itt a kezelésije amúgy: [link] -
dud998
őstag
válasz
alphaville #245287 üzenetére
Tudsz egy képet feltenni az óráról?
Faterom vett egy asszem Skyhawk-ot. Ott is ez volt. Mintha halott lenne az óra. Aztán kiderült, hogy asszem két gombot nyomva kellett tartani és “felébredt” az óra. Utána lehetett is szépen beállítani. Neki is rádiós és duplakijelzős, Eco-Drive-os. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
alphaville #245298 üzenetére
Sztem el fog indulni. Sok hozzászólásban írtak már ilyen problémáról, és a döntő többségnek több napi sütkérezés után elindult. Csak ne hagyja felforrósodni a bácsikád /árnyék, szórt fény, pohár vízbe esetleg /by Mriya/. Szurkolunk neki.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
alphaville #245290 üzenetére
Írjál akkumulátort kapacitor helyett, mert kapsz a főnöktől.
Sztem ha egy lítiumos akku teljesen lemerül, már nem lesz olyan, mint egy új - félig kisütve illik tárolni hosszabb ideig. De ha életre kel a napoztatástól, van remény. Esetleg nem 8 hónapot fog kibírni sötétben, csak hatot - v ilyesmi. -
dzsi23
addikt
válasz
alphaville #245287 üzenetére
Az én rádiós Citim amerikából jött lemerülve, órákig napoztattam, mire magához tért.
-
Ulenspiegel
tag
válasz
alphaville #245000 üzenetére
Ha 25 kő van benne, akkor nincs műanyag.
Itt megnézheted, hogy melyikben van. -
ricsik
őstag
válasz
alphaville #245000 üzenetére
Google első találat szerint hagyományos, nem műanyag.
C07.1XX; these have a synthetic escapement.
C07.6XX; these have a regular escapement.
C07.8XX; these have a silicon balance spring. -
ktg3
őstag
válasz
alphaville #243578 üzenetére
Nekem van egy ilyenem és nagyon szeretem
Viszont a 21mm-es szíjat nem tudom megbocsátani neki... -
Eugene Roe
őstag
válasz
alphaville #243578 üzenetére
Már csak a 3 órás dátumot kellene elfelejteniük
-
válasz
alphaville #241789 üzenetére
Maximálisan egyetértek veled! Kiválóan összefoglaltad!
-
dud998
őstag
válasz
alphaville #241291 üzenetére
❤️
-
válasz
alphaville #241291 üzenetére
Ööööö... Ez szerintem a Moszkvai Éjszaka. Nyet Halivud!
-
dzsi23
addikt
válasz
alphaville #241131 üzenetére
-
@mriya@
őstag
válasz
alphaville #241125 üzenetére
Ezt szívesen megvenném az unokaöcsémnek, aki a Kis Herceget gyűjti könyvben.
Biztosan örülne az órának is. -
SOAD19
addikt
válasz
Jópofa az a kisherceges elem...
-
dzsi23
addikt
válasz
Én lencsefőzeléket ettem, de szétfőtt a lencse...
Ettől még van esélyem kisherceges IWC-re, vagy kiestem?
-
dud998
őstag
válasz
alphaville #240860 üzenetére
Nekem ennek a fémszíjas, fekete számlapos verziója tetszik.
-
gipsztigris
addikt
válasz
alphaville #240585 üzenetére
Olyannyira, hogy egyre profibbakat készít!
-
forest_ns
tag
válasz
alphaville #240535 üzenetére
Akkor hogy teljes legyen; kaptam egy képet három darab tizenezres
krumplirólóráról, hogy széép.
Most próbálok hasonló stílusúakat találni, megbízható(bb) belsővel, elérhető áron. Bár igaz, három-négyszázezer alatt nem találok olyan dizájnosat mint a bóvlik...#fagyalllo
Köszönöm, szorít az idő, egyet akkor leemelek a polcról. -
fagyalllo
őstag
válasz
alphaville #240535 üzenetére
De igazából itt mindegy is, Ronda vagy ETA kvarc mindegyik, teljesen rendben van, úgyik a külcsín a fontos.
-
agyarka
aktív tag
válasz
alphaville #240335 üzenetére
A Citizen az egyik kedvencem, főleg a H145 ös szerkezettel.-)
A 23 mm es szíjat valami dizájn megfontolás lehet, mert felrúgja az arányos átmérő/2 szabályt, ami ebben az esetben 21,5 ~ azaz 22mm lenne.Sajnos itt is látható, hogy a tok méretének növekedését a mutatók nem követték, mindegyik rövidebb 2-3 mm rel, mint az általánosan elfogadott. A mp és perc mutató nem éri el a percjelzést, és az óra mutató is messze van az óra jelzésétől. A mp mutató kivételével a formájuk egyedi, másik órájukban nem emlékszem, hogy használták volna, tehát az elérhető nagyobb sorozatszám nem lehet a kisebb méret oka. Esetleg a mutatók súlya miatt készítették így?
A diszkrét méretű koronavédő megjelenésének a CB szériában örülök, a menetes hátlapot továbbra is hiányolom, még akkor is, ha nem ritkán kell hozzányúlni. Műszakilag igényesebb és ennél olcsóbb típusaikon is alkalmazzák.
A Citizen az egyik kedvencem, főleg a H145 ös szerkezettel.-)
A CB0260 is tetszik, sőt méretben sokkal megfelelőbb lenne számomra, de a lumét hiányolom róla (és annak is 1-2mm-rel rövidebbek a mutatói). -
dzsi23
addikt
válasz
alphaville #240335 üzenetére
Fényévekkel jobban fog kinézni azzal a barna szíjjal.
-
fagyalllo
őstag
válasz
alphaville #240131 üzenetére
Csak külföldi ötletem, a Bartonnál van 23 mm széles szíj.
[link] -
fagyalllo
őstag
válasz
alphaville #240127 üzenetére
23 mm széles szíj kell rá, nehéz ügy.
-
Fall-N
veterán
válasz
alphaville #234301 üzenetére
Én nem értem miért ragaszkodik valaki a kamu swiss made felirathoz? Semmi plusz értéket nem ad hozzá egy német vagy japán órához képest. Ezért is inkább nézelődnék a japán vonalon. 200 ezer Forintért vannak kiváló Orient, Citizen és Seiko órák.
Nagyobb értékű és automata óránál már többet ér a svájci gyártás és szerkezet. Ha nem is in-house a szerkezet, de legalább egy ETA vagy Sellita szerkezetre lehet legalább számítani. Abba ne menjünk bele, hogy minden téren egyenlő minőségű vagy akár jobb japánt lehet-e kapni vagy sem.
-
fakekorom
tag
válasz
ha ezt tudod folytatni nagyobb karakterszámmal, újság- és/vagy könyvírásban lehetne gondolkodnod -
rbalint88
addikt
válasz
Mondjuk nekem pont van egy 13 eves G10-es certinam, amivel nem volt gondom, de ez inkabb szerencse, mint az atlag. Sogor tissot pr50-jeben gariidon belul 3x csereltek szerkezetet. Es mar akkor is gagyi volt a tissot, azota meg meg lejjebb ment
a certinat akkor meg nem erte utol annyira a lebutitas.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
alphaville #230798 üzenetére
Üdv ismét! Régen láttalak.
-
fagyalllo
őstag
válasz
alphaville #218610 üzenetére
Azta, hát te?
-
squir
aktív tag
válasz
alphaville #215415 üzenetére
Na ez egy örök gyönyör
ami egy jobb képet is megérdemelt volna
Eredeti a lap, vagy felújított? -
SOAD19
addikt
válasz
alphaville #215323 üzenetére
-
válasz
alphaville #215323 üzenetére
Melyik csávó?
-
Mercutio_
félisten
válasz
alphaville #214407 üzenetére
Alfa ne legyél spúr, innen vegyél valamit
-
jozs6200ax
aktív tag
válasz
alphaville #214408 üzenetére
Szép
Én is szemezek vele feketében
-
Mercutio_
félisten
válasz
alphaville #214407 üzenetére
-
s4tch
veterán
válasz
alphaville #213143 üzenetére
Szerintem a weboldal a telefonod óráját látja, nem azt, ami mellette van a pléden.
-
Lev Abalkin
tag
válasz
alphaville #213143 üzenetére
Vannak még ilyen élhetetlen gyártók. Pedig valami marketing-maszlaggal nyakon öntve, izo-preci-co-just-stb. néven mehetne tripla áron.
-
Mercutio_
félisten
válasz
alphaville #211418 üzenetére
Csak nem valami új szerelem?
-
Lev Abalkin
tag
válasz
Miért ad el az ember egy utolsó előtti, szép és jó órát?
-
Sungoo
addikt
válasz
Megint kezded gyűjteni a kétszázast?
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Ne búsulj, lesz helyette szebb és jobb. Nekem nem is jött be kinézetre ez a Longines.
-
Fall-N
veterán
válasz
alphaville #211259 üzenetére
+1
Én is úgy vagyok vele, hogy ami elektromosan működik és komolyabb cucc meg ami óra azt inkább itthonról garanciával, ha kicsit többe is kerül. Ha elromlik akkor nem kell szívni a postázással, meg hogy esetleg eltűnik a csomag stb. Ez sajnos itthon is megeshet nem hogy külföldre küldve.
Két példa:
- Tervezek venni egy Bryton 10/15 közül valamelyikét (GPS-es kerékpár komputer). Hiába olcsóbb külföldről, ha elromlik akkor rögtön többé kerül (postaköltség) és lehet bosszankodni is.
- Faterom vett egy Navon 80 cm-es TV-t. 1 év után tönkrement az LCD panel. Sebaj van rá két év gari gondoltuk. El is küldte a bolt a szervizbe. Két hónapig ültek rajta közben hetente hívta a bolt tulajdonosa, hogy mi van. Nos a végén kiderült, hogy a csodálatos szervizben valamelyik összetörte a TV-t és sunnyogtak. Végül csereutalvány lett a vége. Én mentem el vele és lett helyette egy Philips TV, ami ezerszer jobb minőségű és nem török Vestel gyártmány. Ez pedig itthon történt, mi lenne ha Kínába, Japánba vagy akárhová kéne küldeni? -
@mriya@
őstag
válasz
alphaville #210312 üzenetére
Nem vagyok kíváncsi rá!
Nekem is van nagy ÓRÁM.
-
válasz
alphaville #210293 üzenetére
Jogos.... A Londzsin unalmas lett.
-
Nimda
addikt
válasz
alphaville #209095 üzenetére
Persze én sem fogom bántani, csak elképzeltem fém szíjjal is. Mennyire amortizálódik a szövet? Nem hordanám állandóan, csak alkalmakkor.
-
Deer76
aktív tag
válasz
alphaville #208963 üzenetére
djeperto, alphaville: igen, pont ezt a Casiot most akciósan megrendeltem a Timecenter-től.
Nem tudom a 45mm-es tok mennyire lesz nagy (az Orient 38mm), de végül is, hétköznapi viseletnek úgy is marad az Orient. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
alphaville #208865 üzenetére
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
alphaville #208823 üzenetére
Ajándékba lesz ez is, de azért örömet okoz így is. Egyszerű, praktikus strapaóra jó leolvashatósággal. És még jól is néz ki. Bőven megéri az árát. Akárcsak a tiéd. Nem hordhatunk minden nap Pateket, kell a változatosság.
-
Nimda
addikt
válasz
alphaville #208823 üzenetére
Akkor már én is had örömködjek picit
mindig is Casio őrült voltam, van is itthon jónéhány retro digitális. Most a legújabb szerzeményem, amit hordok is (amúgy ha már index, ennek nagyon pontos ám)
Persze amint megláttam azt a Vertigot Vida fórumtársnál, hát a kell érzés elfogott a mechanikusok irányába is
ilyenem még úgy sincs
-
soldier2
őstag
válasz
alphaville #208637 üzenetére
Köszönöm.
-
soldier2
őstag
válasz
alphaville #208622 üzenetére
Üdv. Megkérdezhetem, hogy hol vetted ennyiért? Kellene valami a strandra, nyaralásra. Ennél olcsóbban vsz nem úszom meg
Esetleg tud valaki elérhetőséget a Facebook-os Casios srácnak?
A közelmúltban szerelemből vettem egy Seiko 62MAS (reissue) búvárt, de nem visz rá a lélek, hogy sós vízbe vigyem. -
Deskdiver
senior tag
válasz
alphaville #208616 üzenetére
-
Csari93
aktív tag
válasz
Pont ma néztem a Casio megfelelőjét: casio mrw-200h-1b. Fb csoportban 4000Ft/db-ért hirdet valaki több darabot, de ebay-ről is 5 körül megvan zsír újonnan.
WR100, van rotating bezel, day-date, valami lume és egész pofás, kinézetre tudja. Strandröpizős, szerelős órának kiváló volna csak az a baj, hogy szeretném, és ugyanúgy sajnálnám a kopásokat meg ütődéseket rajta.
Casio Royale-om van, azt huzamosabban hordtam AZ órámnak, mert annyira tetszett és tökéletes a tudása, csak sajnos semennyire nem elleálló a szilárd behatásoknak és időnek. -
fagyalllo
őstag
válasz
Azért ne egyszerre edd meg!
Tuti Miyota, hiszen egy cég.
-
_stick_
őstag
válasz
alphaville #208382 üzenetére
Jobb is, ha magadban tartod.
-
dzsi23
addikt
válasz
alphaville #207352 üzenetére
A végén van a lényeg, pirossal kiemelve. Gyakorlatilag keresel 120k-t azzal, hogy megveszed!
-
válasz
alphaville #207352 üzenetére
És belül meg SeaGull van vagy mi?
-
g0n21
senior tag
válasz
alphaville #207123 üzenetére
Asszed vicces, de dobtam el forgatás alatt órát véletlen (elejtettem).... Szerencse, hogy egy g-shock volt, és természetesen állta a próbát
-
pulutodurumo
őstag
válasz
alphaville #206834 üzenetére
Cizelláltnak cizellált, szó se róla. Szépen van nyomva. Bár valami finom, enyhe textúra jót tenne a számlapnak. Porcelán is jó lenne, de az más árkategória. Nekem továbbra is az a kínom hogy nagyon XIX. század. Egy Bregutnek jól áll, ennek szerintem nem. De nem szaporítom tovább a szót, úgyis csak ízlésről beszélgetünk.
-
gipsztigris
addikt
válasz
alphaville #206566 üzenetére
Régóta bakancslistás nálam is. Jópofa, hogy standard 24mm-es szíj tehető rá és nem kell aranyért megvenni a kül. adaptereket.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
alphaville #206348 üzenetére
& (#206350) consono: CA4420-13L
Na, elkéstem.
-
@mriya@
őstag
válasz
alphaville #206269 üzenetére
-
válasz
alphaville #206269 üzenetére
Van poljot.hu... De igaz - én sem igazodom el. Érd, Eurowatch szerintem a gyári képviselet.
Nekem nagy kedvencem a Moscow Night. Elegáns, szép, nagy és remekül olvasható. Pompás darab. Nem egy himihumi májkelkorsz, meg gmuccsi. Felhúzós, maszkulin darab. Fajsúlyos személyiség.
-
válasz
alphaville #206233 üzenetére
LumDRinox 🤣
-
válasz
alphaville #206182 üzenetére
-
merqree
őstag
válasz
alphaville #205870 üzenetére
Először a Casio jött nekem is szembe, de Seiko, Pulsar, Citizen is tetszetős számomra. Majd nyár elején veszem csak meg, addig nézegetem őket online.
A fényképen látható verzió nekem nem jön be, analog és/vagy digitális kell.
-
Empsepo
senior tag
válasz
alphaville #205718 üzenetére
Nagyon szép óra.
Érdekes hogy a hónapot írja ki. -
apuc
őstag
válasz
alphaville #204779 üzenetére
Nekem a Citizenem arra üt. De meg kell nézni, amikor megveszed. Személyesen, persze.
-
válasz
alphaville #204779 üzenetére
A Bulova Marine Starom olyan
És a Precisionist is
-
BloodRay
veterán
válasz
alphaville #204746 üzenetére
Jó kép, szép órák!
(#204747) squir -> Mondd neki, hogy 45mm, rosszul emlékeztél.
-
KunEmber
senior tag
válasz
alphaville #204626 üzenetére
Ez nem hangzik rosszul.
Köszi az addigi válaszokat!
-
KunEmber
senior tag
válasz
alphaville #204477 üzenetére
Igen, segített. Határozottan. Köszi.
-
fagyalllo
őstag
válasz
alphaville #204412 üzenetére
Szívesen!
Ezt a Citizenes blogot érdemes elmenteni.
Veron: festett
Polarstar: Bizony!
Nem a mutatók száma kell nekik, hanem az óra típusa, amiben megtalálható, annak alapján tudják rendelni.
-
fagyalllo
őstag
válasz
alphaville #204409 üzenetére
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
alphaville #204261 üzenetére
Szép. Ár?
-
fagyalllo
őstag
válasz
alphaville #204020 üzenetére
Megnéztem a Sellita honlapját és az sw200 egyik változata se 28 köves.
-
Gempas 70
aktív tag
válasz
alphaville #203746 üzenetére
No comment
-
Deskdiver
senior tag
válasz
alphaville #203753 üzenetére
Én csak aludni jártam irodalom órára ,de értékelem ha valaki nem.
-
JDMKid
tag
válasz
micsoda egybeesés, nem rossz.
-
válasz
Le a kalappal!!!
-
xXxian
senior tag
válasz
Ez komoly..? Forrás?
-
Empsepo
senior tag
válasz
Ez mekkora!
Tisztelet. -
fagyalllo
őstag
válasz
-
@mriya@
őstag
válasz
alphaville #203398 üzenetére
Azt szokták mondani, ha 3-on nem szelel, akkor 10-en sem fog.
Nemrégiben voltam a Jász utcában, ott 10-ig nyomta a kompresszor. 😋
De ezt az értéket csak a száraz műszer tudja, a vizesek 5-ig mérnek.
Tudtommal. -
@mriya@
őstag
válasz
alphaville #203388 üzenetére
WDL-10, Edison-10. 🎃
-
Kbali
nagyúr
válasz
alphaville #203388 üzenetére
SetComp 5-ön csinálta/csinálja.
-
petipetya
nagyúr
válasz
alphaville #203072 üzenetére
Hacsak nem vagyok skizofrén, akkor onnan
-
apuc
őstag
válasz
alphaville #202937 üzenetére
Meg a -5% is simán megy as TUTU-ban, csak kérje!
-
gipsztigris
addikt
válasz
alphaville #202387 üzenetére
Nejemnek is nagyon tetszik!
A fura, hogy anyósomnak volt egy pár szép órája amiket a 70-es , 80-as években francia rokonoktól kapott, de mind olyan gyalázatos állapotban van, hogy szóra sem érdemes. Ezt is a kacatok között találtam karácsony előtt és miután ráeszméltem, hogy "kincset" találtam, megbeszéltem Gabival, hogy mi lenne ha karácsonyra ezt kapná tőlem, hogy rendbehozatom az órát, és egy szép szíjjal lesz egy kézzelfogható emléke édesanyja után. Kicsit megkésve, de annál nagyobb örömet sikerült vele okoznom.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest