- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
driv4r
aktív tag
válasz
Quartz51 #277912 üzenetére
Ez olyan szerintem, mint a ‘szabad-e a Talmud olvasás közben dohányozni’ vicc, mert egy elegáns órát bármihez, bármikor fel lehet venni. Mondjuk én egy sznob hippi vagyok, kifejezetten sportos cuccokban járok, nem feltétlenül mérvadó a véleményem.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Quartz51 #277411 üzenetére
‘Női használt órák piaca’ margójára, pont most csináltam tavaszi nagytakarítást, illetve ha új autót nem is, de egy használtat azért lehetne venni a Doxa árából;)
-
driv4r
aktív tag
válasz
Quartz51 #276511 üzenetére
A VFA nagyon klassz, drágább is volt, mint egy akkori GS, ehhez még a Rolex lakájmédia is elismerően csettintett. Ha majd egyszer megunnád, cserélhetünk;)
-
driv4r
aktív tag
válasz
Quartz51 #275419 üzenetére
Persze, az élet szép, virágozzék száz szál virág, meg minden. A 6L35 werkes kiadásról amúgy még rosszabb a véleménye, de szerintem is ez a legnagyobb baj: az elpackázott lehetőség.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Quartz51 #273374 üzenetére
Az a legjobb stratégia, mert akkor folyamatosan csak a kellemes meglepetések érnek.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Quartz51 #273359 üzenetére
Mit vársz egy olyan kriptaszökevény svájcitól, mely már kb. 10 éve is ezeken a piacokon volt a legsikeresebb, kínai és dubaji lélegeztetőgépen tartva? Az igazán sötét sztorik pedig itt vannak, én nem vagyok ennyire jóhiszemű. Mondom ezt úgy, hogy semmi bajom a régi márka régi darabjaival, volt jó pár három mutatósom, sőt, egy jobb állapotú Stingray vagy Pasadena továbbra is rajta van a listámon.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Quartz51 #273021 üzenetére
Köszi az érdeklődést, egyelőre megtartós, második rendesebb órám volt párezer forintért, Vatera, mi más. De ha esetleg változna a helyzet, jelzek.
Chrono24-en van pár darab, ilyen is, de annak a koronája szerintem nem eredeti, plusz erősen túlárazott. Skandi adok-veszek oldalakon is gyakran van, sokat exportáltak oda ötvenes években, aztán beolvadtak a Felcába, aztán jól kihaltak, aztán jól feltámasztották őket, de minek.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Quartz51 #272894 üzenetére
Köszi, azt nem is néztem, de jogos. Catawiki-n vannak jellemzően török dealerek ilyen öreg japán órákkal, azokon próbálok gyakorolgatni, néha már sikerült kiszúrni hibákat. De ha nem gond, és legközelebb megremegne a kezem, esetleg előtte kereslek. Bár az még mindig csak a külső, szerkezet továbbra is lutri.
-
andrew01
tag
válasz
Quartz51 #272711 üzenetére
Ezért hoztam fel sok szempontot, hogy ne járjon pórul. Még jó, hogy nem kell buzdítani, mert ő eldöntötte mit akar, ráadásul annyira, hogy kétszer is megkérdezte. Alapvetően kérdésekkel nyitott, ami arra utal, hogy máris edukálni is akarta magát, megalapozott döntést szeretne hozni, egy megfontolt embernek tűnik.
Ráadásul ketten is rögvest objektív módon szakértő felé tereltük.
Csak 1 óráról van szó, de tudatosabb a választás, és nemesebb mögötte a szándék, mint sok esetben itt a fórumon, ahol olykor csak Toy-ként tekintenek az órára. (ám ezerrel megy az ajánlgatásaztán nem egy esetben tér vissza az illető, hogy az új óra behalt pár hónap után, vagy azonnal, 'a korona kihúzással is gond van, mi a teendő'...s lám, új órával is lehet szívni, sőt...) Kockázatok nélkül mikor volt előre lépés a világban?
Ha valakit, téged viszont buzdítanálak, hogy ne tartsd magadban a tapasztalati tudást, ha választani kell eltántorítás vagy jó irányba terelés között... -
driv4r
aktív tag
válasz
Quartz51 #271639 üzenetére
Persze, ebben nincs köztünk vita.*
Tavaly eladtak kb. 570 ezer darab Omegát, 6,753 CHF átlagáron. Az összes eladott darab ára _reális_ volt az adott fogyasztó számára, különben nem vette volna meg. De megvette, piacképes volt a termék, nem ment csődbe a cég. Azért említem csak az Omegát, mert elhangzott a vélemény, 2,5M az SM 300 polci ára, pedig max. 1,5M lenne 'reális'.
Amiről én beszélek, az teljesen más. Amit én vitatok, az az a gyermeteg elképzelés, hogy van egy 'reális' bekerülési ár, és minden fölötte 'túlárazás', 'extraprofit', a néha valóban irritáló 'marketing blabla' által generált, indokolhatatlan és méltánytalan árprémium.
Azért vitatom ezt a nézetet, mert alapvető közgazdasági és üzleti kérdéseket nem vesz figyelembe. Ilyen például a teljes értéklánc minden egyes eleme, a K+F, innováció, gyártás, disztribúció stb. költségei. Ezen általános elemek mellett a legjelentősebb speciális költségelem az ingatlan. A saját butik- és a partneri AD-hálózat ilyen költségei elképesztően magasak, ezek a fizikai boltok jellemzően nem a külvárosban vannak, hanem a legdrágább lokációkban, és még így sincsen elég belőlük (Orbán Ráhel helyeslően bólogat a háttérben). Óra bizniszben a retail markup általában 30-60% között van a nagyker árakhoz képest, ennek legnagyobb része szimplán a bérleti díjakra megy el. Ezért se szerencsés összehasonlítani egy Breitling és egy Casio árazását, ugye ez volt az előző vitakör témája, mert teljesen eltérő az üzleti modell. Nem tudom, mennyibe kerül most egy négyzetméter havi bérlése az Andrássy úton, de gyanítom, annyiból kijönne egy teljes webshop működtetése.
* mire ezt bepötyögtem, újra írtál egyet, abból azt látom, tényleg nincs vita köztünk, csak a 'reális' kifejezést alkalmaztuk eltérően.
-
válasz
Ez így nem teljesen igaz! Inkább az a reális, hogy mindennek van egy "piaci ára". Vagyis a termék kereslet - kínálat alapján kap egy N hivatalos , piaci árat, ami körül megvehető. Ez lehet retail price alatt és felett is. (Lásd moonswatch, vagy Rolex bármi). Pl egy Tudor óra ajánlatott fogyasztói ára fent van a honlapon. Ezen az áron kapod meg a hivatalos kereskedőtől. Ebből az árból a kereskedő is tud engedni, ha akar, viszonylag rugalmas az árazás. A piaci ár meg az, amennyiért beszerezhető az óra a nem hivatalos úton. Legyen az szürke import, legyen az lepecsételt gari jegyes, de nem butikból, hanem már viszont eladótól vett óra. Ha nem fontos, hogy Tudor inges, fehér kesztyűs salesman adja át, kávé és csoki mellett, akkor c24en piaci áron jóval retailer price alatt beszerezhető csomó óra. Nekem az Omega moonwatch Hollandiából, másnapra, gyártói 5 év garanciával így lett 6800€, a pesti 3.4M butik ár helyett. A Tudor pelagos 39 4200€, 2.1M helyett.
-
momcrew
tag
válasz
Nagybátyám egyszer nekem azt mondta: Mindennek három ára van. Amennyit kérsz érte, amennyit adnak érte és amennyit ér.
Évekig tanítják iskolákban, száz szám vannak könyvek róla, driv4r példája is igazolja, hogy sohasem az határozza meg valaminek az árát, aki gondolja vagy hangosabb. -
No.01
addikt
válasz
Haat ezzel azert vitatkoznek foleg itt az oras topicban
Sajna sokszor hallom mas temakorben, h szerintem ez csak ennyit meg annyit er. Persze neki. Amig van aki megfizeti addig nem igy mukodnek a dolgok.
Az emlitett Tag Hauer ~1700EUR korul mozog. Nekem biztosan nem erne annyit, mert tudom, h belul nemigazan kulonbozik egy fele ennyibe kerulotol. Ettol meg nyilvan nem adja a gyarto olcsobban. Annyi, h engem mint vevo sosem fognak latni. Bar en egyre inkabb Tag Hauer tagado kezdek lenni. Van ami szep - tan meg tetszik is - de ha megnezed a reszleteket akkor en sokkal, de sokkal hamarabb fizetnek egy GS-ert vagy akar Omegaert.
...persze ettol meg lehetne mindketto olcsobb -
dzsi23
addikt
válasz
Quartz51 #270864 üzenetére
Természetesen az újabb hamisítványoknál már jó eséllyel erre is figyelmet fordítanak, de jelen példánynál még nem, így ez is elég volt.
Persze, ahogy bigmasterg írta, létezhetett olyan széria, ahol az eredetin sincs ott a Cartier felirat (+ pl. olyan is van, ahol nem a 7-es, hanem a 10-es indexen van), de ebből a típusból hirtelen nem találtam olyat. De a swiss made felirat sem stimmel, még a betűtípus sem.
De poén lenne, ha kiderülne, hogy tévedek, és milliókat ér (vagy legalább a fehérarany tényleg fehérarany). -
mike1334
veterán
válasz
Quartz51 #268973 üzenetére
Én is gondolkodtam rajta, hogy bevinném a 6r35 szerkezetű Seiko órám beállításra, mert eléggé elmászik (nappal késik, este úgy teszem le, hogy siessen, így általában 15 mp-en belül van, de nagyon el tud mászkálni..). Neten azt olvastam, hogy egész pontosra be tudják szabályozni..mennyi lehet egy ilyen móka, illetve hová érdemes vinni?
-
driv4r
aktív tag
válasz
Quartz51 #265786 üzenetére
A lehető leghatározottan visszautasítom, hogy mi a kínai topikban kirekesztő módon bánnánk bárkivel is.
Bárki jöhet, ha kínai, olcsó, vagy érdekes órája és / vagy témája van.
Még a rémesen meh kategóriás svejci vagy jappán búvárórákat is megtűrjük; igaz, némileg kényszeredett, távolságtartó udvariassággal.
Oszlopkerekes flybacktől felfelé pedig tényleg minden jöhet; rattrappante, fusée, dead beats, perpetual motion stb. témákat meg amúgy is inkább ott találsz, mint mondjuk itt.
Vicc volt, mielőtt még. Bár ez se biztos.
-
dzsi23
addikt
válasz
Quartz51 #265786 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy lehet-e/szabad-e, hanem hogy van-e még kedve az embernek ide kínai órát berakni, mert az utolsó mondatod, sajnos, egyre kevésbé igaz.
De ez nem csak ebben a topikban van így; több facebook csoportban kitiltották a kínai órákat, és nem azért, mert másolatok, hanem konkrétan azért, mert kínaiak. Lehet az egy Seagull 1963 vagy egy egyedi San Martin, nem mehetnek oda, mert kínaiak, de egy svájci 1:1 Sub kopi bármikor.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Quartz51 #265184 üzenetére
Ha volt is valami ködös sztori, de csak annyira, mint egy novemberi hajnal Inverness környékén, azt is sikeresen kiradíroztam a hétvégén, az agyam egy részével együtt.
Csak a szikár tények vannak, pl. a két óra velem szemben sikeresen átvészelte a megrázkódtatásokat, a szombati 'bakancslista' csillagtúrát ugyanis sikeresen abszolváltam, plusz ugye az baráti potya újdonságok, de aztán hazafelé (?) elvesztettem a lepecsételt pass-t, ugrott a 20% kedvezmény a palackárakból. Vasárnap már óvatos duhaj voltam, kimaxoltam a 'füstös' körutat, aztán sipirc haza.
Borzasztó, mire rá nem veszik az embert ezek a marketingesek, még a végén volumenivókat csinálnak belőlünk, ha nem vigyázunk.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Quartz51 #263044 üzenetére
Szép.
Múltkor voltak ezek a csoportképek a gyűjteményi állapotról, én is készítettem egyet, de töröltem, elment a kedvem a radikális eklektikától. Ha egyszer valamit komolyan gyűjteni szeretnék, az talán a japán, 60-as évek három mutatósok és 70-es évek kronók, Citizenek tetszenek leginkább, de Seiko is. -
driv4r
aktív tag
válasz
Quartz51 #263026 üzenetére
Nem fintorgás volt részemről, elfogadom, hogy így mennek a dolgok. Nagyon sok pénzt kerestek ezzel a húzással, miért ne tennék? Engem személy szerint a kamuzás zavart, a hamis ideologizálás, a marketing bullshit az “óraipar demokratizálásáról”. 50 dolláros vackot árultak 260-ért, de tolongtak érte a népek. Az FF listaára meg 400. Ez a fintorogni való dolog, szerintem.
-
Churpik
tag
válasz
Quartz51 #262643 üzenetére
Tulajdonképpen nagyjából mindegy, hogy 33 vagy 43 éves, mert van egy gyanúm, hogy még 10 év múlva is működni fog.
Az viszont kiderült, hogy nem 1988-ig, hanem 1998-ig gártották ezt a szerkezetet (Redditen olvastam az 1988-at - fagyalllo linkje írja az 1998-at).
Már csak egy dolog maradt: a gyártás elején a dátum körül volt egy fém keret, amit a 80-as évek közepén műanyagra cseréltek (Szintén Redditről).
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Quartz51 #262556 üzenetére
Nem volt kéznél semmi, vendégségben voltam. Utólag WD-40-et megpróbáltam volna.
Már nem lesz vele gond, lepucoltam a rozsdát a menetről, és kapott szilikonzsírt.
Más.
Szerintetek milyen célszerszámmal nyitják a Laco Original sorozat hátlapját, h ne sérüljön a homokfúvott tok? Pattintós a hátlap hagyomány-tiszteletből.
Hajlok rá, h beruházzak egy Speyer v Kempten típusba - bár bizonyára nem ér ennyit, a design és tradíció árát fizeti meg a vevő. Megtaláltam a hazai forgalmazót is, 390 ezres kb., kint 930 euró. -
Caldera
senior tag
válasz
Quartz51 #262556 üzenetére
Petróleum, gázolaj kőolaj származék, minden gumit károsít (tömítéseket is), azon túl még maradandóan büdös is. A fékfolyadékra nem tudom hogy reagál az óra, de a kocsiról leszedi a fényezést az biztos.
Ezek az anyagok ipari célra jók, de óra közelébe nem vinném. Inkább egy kis szilikon olaj, ami még hasznos is lehet a tömítésnek. -
Ruszki
senior tag
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Quartz51 #261225 üzenetére
Jó képet raktál be? Ez mintha nem mai darab lenne.
Nem akarok belefolyni a meddő társalgásba, de szvsz Szabi@ nyelje le a békát, h belefutott egy 1200 dolcsis átverésbe, és árulja el a pontos típusát, az órának, ha valódi a történet, hátha van benne tanulság. Ha továbbra sem teszi, örökre hiteltelen marad itt. Sokunkat átvertek már valszeg, én sem vagyok kivétel, de nem is tagadom le. 11 éves történet, még tárgyalják, tárgyalgatják... Lassan kihalnak a sértettek és az elkövetők is - ügy lezárva. -
-
lazoltan
csendes tag
válasz
Quartz51 #260007 üzenetére
Pedig csak 1 éves. A szervizben először visszatették a mutatókat, elhoztuk, majd meg aznap megállt. Visszavittük, cseréltek szerkezetet, de a hóba 1 hét után visszatért. Szerintük ez egy finommechanikai szerkezet, erősebb kézmozdulattól is leeshetnek a mutatók.
Nagyon nem álltam bele, mert tényleg van már egy új.
Mondjuk az órás hozzáállása nem volt valami szimpatikus, úgy csinált mintha Rolex alatt nem szívesen nyúlna semmihez, a csupa Quartz swatch-csal és Pulzarral teli kirakat között -
-
dzsi23
addikt
válasz
Quartz51 #258259 üzenetére
Egyelőre úgy tűnik, hogy minden más érték rendben van, szal nyugodtan aludhatok szerviz nélkül is, és nyugodtan rendelhetek hozzá szíjat.
"ami valszeg már nem nálad lesz"
Sose tudni, mikor gyógyulok ki...
Bár most is van olyan órám, amit nem tervezek eladni.
Egyéb:
Indoklatlan termékmegjelenítés.Tissot PRX
-
válasz
Quartz51 #258004 üzenetére
Az én valjoux 7750em most napi +/- 1mp belül van így két hét hordás után. Általában éjszaka, amíg nincs rajtam, felszed +1mp, nappal a kezemen estére 1mp késésben van. Nekem ez így tökéletes. Kérdés, ha megjön a forgató és azon pihen mondjuk egy hétig, mert másik óra van rajtam, akkor itt hogy alakul majd?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest