- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Lauda #226747 üzenetére
Van aki szereti az órákat, és amit szeret, azzal szeret foglalkozni is, akár hobbiként. De vannak olyanok, mint mi, tehát szeretjük az órákat, de nem akarunk foglalkozni túl sokat a karbantartásukkal, csak egyszerűen hordani. Mindkét tábort megértem, mindkettőre szükség van. Ezért is jó a topik összefoglaló, mert erre felhívja a figyelmet.
Valószínűleg hdanesz fórumtárs közénk tartozik, és nem a másik táborba, de sajnos ezt előre nem tudta felmérni. -
Botyka01
csendes tag
válasz
Lauda #226683 üzenetére
Nrg kisarkította a narancsra meg a sárgára, de nem gondolom a grape vagy a red grape színek annyira kirívók lennének (ok valóban nem fekete, vagy kék), mégis elég nehéz "egyedi" színű számlapokat találni. Itt nem a kirívóságról van szó szerintem, szimplán üzletpolitika, nem akarnak földbe állni egy egész line-al a gyártók mert beletesznek milliókat a gyártósor kiépítésébe. És így azkat akik szeretnének kicsit elrugaszkodni a hétköznapitól semmibe veszik.
De szerintem kicsit fordulni fog a kocka, remélem. -
nrg.960
tag
válasz
Lauda #226681 üzenetére
...vaaaagy inkább nem elég bátrak az emberek! "abtw" Dávidnak teljesen igaza van ezen a téren.
Ha sokáig mondanak valakinek valamit, akkor a tej is fekete lesz, valamilyen formában gondolom ez is közrejátszik.. Mint a reklám. Mindenki a feketét vagy kéket veszi, ami nem kirívó... újabban jött a zöld, de látod, mégis kell az embereknek a szín, mert megőrültek érte, és mégsem egy kirívó narancs vagy citrom.
-
Lev Abalkin
tag
válasz
Lauda #226553 üzenetére
Ők is.
A problémám az, hogy legtöbbször az uniós webshopok is az alis minőséget árulják kurv@drágán.
(Szerintem itt már mindenki beleesett a szíjcserélgetés bűnös élvezetébe, amikor kipróbál többfajtát, meg hangulattól, ruházattól függően cserélgeti. Apró, emberi, nevetséges kis örömforrás...amire pont jók az alis szíjak. Hát nem. Rosszul gondolom. 1 óra, 1 szíj. Mit kell itt buzulni!? De számos praktikus apróság van, amivel nem az a bajom, hogy itthon drága, hanem hogy nincs.) -
-
Fall-N
veterán
válasz
Lauda #225989 üzenetére
Igen azt írtam, mert az. Ha beírod a Google-be ezeket fogja kidobni, nem higrométert. Nem találtam képet róla, itt egy ugyanolyan Sencor néven: [kép, NEM videó]
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Lauda #219813 üzenetére
100 %-osan igazad van.
Sose leszel elégedett amíg pótlékot keresel a kiszemelt óra helyett.
Én is így voltam a Seiko SARX055, SARX057 vagy a TAG HAUER CARRERA 5 esetében. Meg akartam venni, de rájöttem, hogy költhetek 500-600 eFt, úgy is Grand Seiko-t akarok venni, hiába keresek olyat, ami hasonlít rá.
Szóval inkább pihentettem most az óra témát, van 6 db amiket nagyon szeretek. Esetleg egy Oceanus lesz még mert tetszik a design meg a high tech szerkezet.
-
válasz
Lauda #218449 üzenetére
Amúgy ezeknek az auriol termékeknek tényleg eltérő a minősége. Mivel nekem nagyon bevált ez a kis óra, rokonomnak is vettünk egyet. A hőmérsékletmérése sem jó (persze 1-2 fok nem számít, de most vagy jót mutat, vagy nincs rá szükség), ezen kívül az ébresztője is jóval halkabb, mint az enyémnek. Ugyanonnan való, ugyanabból a szállítmányból mindkettő. Én ezen meglepődtem azért. Elfogyott az egyik csipogó és abba már másik került?
Azért ezt nem gondoltam volna. Mondjuk vissza lett vidve, szóval kár nem ért minket.
-
MARVEL
tag
válasz
Lauda #218724 üzenetére
Szerintem eléggé túl van hájpolva ez a "ne hagyd, hogy sokat álljon az automata szerkezet" dolog....
Szerintem az ha egy automata karóra áll pár hetet nem okoz túlságosan nagy gondot. Nem fog az olaj kikövesedni....
7-8 évente igényel némi törődést meg a tömítést 1-2 évente, főleg ha vízbe viszed illik cserélni, bár ezt sokan leszarják.
Óraforgató nélkül is van élet. Ha késik, vagy siet, csak simán be kell állítani mielőtt felveszed. Soha nem fogom megérteni, ha valaki azért nem vesz automata szerkezetes órát, mert állandóan állítani kell rajta az időt.... Nálam szinte rituálévá vált, mielőtt elindulok az irodába gondosan beállítom a kiválasztott ketyegőmet.... 1 perces folyamat.... Nem kereket kell cserélni, csak egy órát beállítani.... -
-
evo87
őstag
válasz
Lauda #216718 üzenetére
Az a baj, hogy egyre kevésbé racionális több órát tartani... Van egy Seiko Samurai ha komoly társaságba kell menni, egy Casio ECB-800 a sportautós napokra, egy Citizen Nighthawk csak mert tetszik, egy Suunto Spartan Sport az edzésekhez és spartan race-ekhez, illetve most kaptam egy Apple Watchot a bnőmtől.... ezek mellé full felesleges még egy Certina is... sokkal inkább azon morfondrozom, hogy az automatát és az egyik kvarcot eladom és a kettő ehyett egy komolyabb rádiós Citizent újíok be.
-
KyserSoze555
újonc
válasz
Lauda #190562 üzenetére
Szia
Szeretnék venni egy Citizen 9036-ot
Itthon a timestore.hu 120.000, mindenüt máshol 140e
Az általad említett dutyfreeislandshopban 110e lenne kb
Kérdésem csak az lenne h mennyire megbízható a bolt, erdeti órákat árulnak(elég nagy az árrés az itthonihoz képest)
Üdv.: Kezdő óra vásárló -
V-I-D-A
aktív tag
válasz
Lauda #215532 üzenetére
Köszönöm szépen! A te órád hozta meg hozzá a kedvem.
Egyébként ennyi újdonságot hozott az új szerkezet: "A japán márka új szerkezettel készíti népszerű modelljét. Az órát az Eco-Drive rendszernek köszönhetően a fényből nyert energia működteti, most már a töltöttségi szint is leolvasható a jobb szélső segédszámlapról. További újdonság, hogy zónaidő megjelenítés helyett már világidő üzemmód kapott helyet az új modellen, így városkód alapján képes meghatározni bármelyik zónaidőt. A naptárt teljesen automatikusan lépteti, felismeri a hónapokat, éveket, sőt még a szökőéveket is. A németországi mellett már az amerikai, a japán és a kínai atomórákhoz is képes pontosítania magát." - forrás Timecenter.hu
A hátulja viszont már csak gravírozott: -
petipetya
nagyúr
válasz
Lauda #215188 üzenetére
Köszi. Ezt még láttam is nemrég (1-2 hete?, de lehet másik márkájú volt) az áruházban, de már csak pink, mályva vagy valami hasonló színű volt belőle. Mindenesetre észben tartom, mivel a 6-os óratartó dobozról is lemaradtam. Fel kell vennem a nyugdíjas villámtempót az akciós újságok követése terén.
-
törölt tag
válasz
Lauda #215163 üzenetére
Addig nem sajnálatos a dolog, amíg az ember örömét leli az óráiban és nem megy a megélhetés rovására. Néha megkérdezem magamtól, hogy kell e valójában az éppen kiszemelt óra, de azért próbálok ésszerű kereteken belül maradni. Eddig még egyik órám vásárlását sem bántam meg. A legújabb Citizen "topikóra" szerzeményem pedig különösen tetszik.
Remélem Sungoo topiktársunknak is bejön majd! -
zoarden
tag
válasz
Lauda #215134 üzenetére
Van még gyerekkorból bőven tapasztalatom
A képen talán nem látszik de ez a példány kb. 2x akkora mint a normál méret (XXL). Valami giant tipus.
De az otthoni törpe, ami kb ötödekkora nagyobb kárt tudna bennem csinálni mint ez. Döbbenetesen bárgyú jószág.
A másik elnyomja még kukorékolni se mer...
Viszont a telefon és az órák jobban érdeklik mint a saláta... -
Alpachino
veterán
válasz
Lauda #215005 üzenetére
Én meg pont fordítva működöm, ha el kell adnom egy órát, akkor az biztos, hogy ha lehet akkor quartz lesz....valahogy azok nem váltanak ki bennem olyan értéket, ami tartóssá tenné őket számomra. Meg utálom a lépegető mp mutatójukat is....
Egydül a G shock-nak bocsátom meg
A pontosságról.meg annyit, hogy pl. az én 2db Poljot mechanikus szerkezetű órám, napi 10mp belül marad -
-
válasz
Lauda #214923 üzenetére
a tiédről másoltam, de kijavította a sz*r gépem valamiért. Elnézést
Nem értettem, hogy baj a titán tok vagy jó, hogy csak azzal van. Mert a citizen szupertitán tokjaival karcolódás szempontjából nekem nem volt gondom, Személyesen főleg titán órákat viselek, szeretem őket. Lehet automata vagy quartz, mind1. Tetszen és szolgálja azt, amire ki van találva
-
válasz
Lauda #214919 üzenetére
Sajnos csak titánban létezik egyenlőre.....
"Super Titániumtokozás ( Ti+IP )
Az óra tartós bőrbarát, anti-allergén titánium tokozású. Fémérzékenyek is viselhetik. 40%-kal könnyebb az acélnál. Sőt a speciális IP technológiának köszönhetően felülete 5-ször keményebb az acélnál (1200 a keménység értéke a Vickers skálán)."(#214910) Laslow :
Az automatát a pontatlansága miatt vetem el...
sajnos 100e árfekvésben nem találsz COSC automatát, de azért ezt így nem kellene kijelentened. Egy COSC automata óra havi 1 percet szed fel általában.Ebben az esetben, ha zavar a napi 2 sec eltérés is, okvetlen rádióvezérlésű órát vegyél.
Vagy ha mégsem, akkor nézd meg még ezt:
Rotary Tradition GB90194/05
lehet még találni bőven a hivatalos ár alatt -
zolnagy
őstag
válasz
Lauda #214776 üzenetére
Szép óra, nagy tudással.
Kissé zsúfolt a kijelzője, de mégis jól látható, leolvasható minden. Nekem kicsit már nagy lenne, de persze nem mondanék nemet, ha utánam dobnák.
Mennyi idős? Így képről olyan, mintha új lenne.Szerk: lehet, hogy az ennek az új verziója, de ebből is látszik, hogy a TC oldalán a képek nem a legjobbak, mert a tied sokkal jobban tetszik képről, miközben valószínűleg az is kb így nézhet ki.
-
Lev Abalkin
tag
válasz
Lauda #213153 üzenetére
Mondjuk volt valaki nem régen, aki a hárommutatós, naptáras szerkezetétől számon kérte, hogy harmincadikáról mér'nem elsejére ugrott a dátum...
A stílusról meg, a két fórum tapasztalatai alapján (beírom és három hétig be se nézek):
Lehet bármilyen a stílusod, ha:
- óra nepper, vagy
- Szíjkészítő Mester, vagy
- youtube blogger vagy,
vagy ha van 1 db, a többség számara elérhetetlen órád (lehetőleg Omega vagy Rolex).
A fentiek birtokában Orákulummá válsz, és inni fogják a szavaidat, stílustól függetlenül. -
tothjozsi96
addikt
válasz
Lauda #213155 üzenetére
Az volt hogy beállítottam az órát PAR-ra és legalább 10x kértem ezt a rádiójeles frissítést, de egyszer sem állt be. Tehát teljesen mást írt ki, de még a perc sem volt jó.
Tehát az időzóna beállítást követően lefrissítettem többször is, de nem tudta beállítani magát egyszer sem. Legalább tízszer biztos hogy rányomtam a rádiójel frissítésre és nem lett jó.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Lauda #213128 üzenetére
Tisztában vagyok vele hogy semmi köze hozzá.
Amikor megvettem az órát akkor marketing szövegként hangzott nekem nagyon az hogy eco drive, radio controlled.Elhiszem hogy hasznos dolgok, de a használati útmutató szerint nem tudom beállítani az órát, vissza fogom vinni.
És szerintem marketing fogás ez az egész, kifizettem jóval több mint 100 ezer forintot, már azt se tudom megérteni hogy miért kell állítgatni rajta bármit is amikor radio control-os.
Miért nem elég egy új jelvétel kérés, PAR beállítani és működne. De nem így van.Azt sem tudom felfogni hogyha magától nem áll át, akkor kézi jelvétel kérés után sem állítja át magát. És nem is az hogy csak az órát írja rosszul, de a perc is teljesen más.
-
tothjozsi96
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Apple MacBook
- Fotók, videók mobillal
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest