- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
válasz
BAti77 #273934 üzenetére
Nekem kicsit ingerszegények. Szerencsére nem ezekhez hasonlóval jöttek elő:
[link] [link]Még a l2l, csak csak elmegy, határeset, de az átmérő, és főleg a vastagság miatt esélytelenek nekem. Ha ezekből kihoznának szintén kvarcban (ami indexre üt) és 100-esben, mint amiket linkeltél, akkor lennék bajban.
-
vasim.ragat
kezdő
válasz
BAti77 #270183 üzenetére
Na, hát nekem is bejön ez a vintage design:
Ezzel egyébként feszegetem már a kb. 16 és feles csuklóm határait, nem is feltétlen l2l vonalon, de mégcsak nem is az átmérőt mondanám, mert a lünettánál az igazából 40 mm, csak oldalt kiszélesedik a tok, azért írják gondolom 42 mm-nek, hanem inkább összességében, a magasságával, meg a súlyával. Szerzek hozzá egy tropical szíjat még, kíváncsi vagyok azzal milyen lesz. Nem volt még ekkora órám, a Citizen kényelmesebb, de van benne valami, ami megfogott. Nagyon szerethető óra.
-
driv4r
aktív tag
válasz
BAti77 #263252 üzenetére
Igen, a másik topikban én is felvetettem ezt [link] [link] [link], illetve még felmerült a Novodiac, kicsit hasonlít Trior-ra, de az is lehet, hogy annak a topiktársnak van igaza, aki szerint olyan, mint egyes németek. Nem bizonyíték, de a buherálás mellett szólhat, hogy netes fotókon rendre olyan órákban kerül elő, melyek inkább keleti piacra jellemzőbbek, pl. Titoni vagy Omax, vagy épp ez a Sowar. Egyik kinti fórumon van egy Sea-Gull szál is, de nem érdemes belemenni, annyira azért nem érdekes sztori ez...
-
bigmasterg
addikt
válasz
BAti77 #262659 üzenetére
Júj ez ennyi pénzért nagyon béna.
Persze kézbe véve biztos jobb és hozza a sima prx minőségét, de első blikkre full olcsó casio stílus.
Mármint nincs bajom a digitális casiokkal, de pont annyit érnek, mint amennyiért adják őket."The 40mm models of the PRX Digital have a price of €375 for the steel with silver (T1374631103000) and black (T1374631105000) dial and €445 for the “gold” (T1374633302000) version. The 35mm versions have the same price. So that’s €375 for the silver (T1372631103000) and black (T1372631105000), and €445 for the one that received some sort of Midas touch (T1372633302000)."
-
fagyalllo
őstag
válasz
BAti77 #260688 üzenetére
Hivatalos Tissot szervizről volt szó.
Memmaao: Hát igen, úgy lenne az igazi, ha gyártanák pontosan ugyanazt az órát, amit az űrhajósok viseltek, valószínűleg azt jóval szűkebb réteg venné, a többieknek pedig ott lenne a modern műszaki és formai evolúciós utód. Meg hát legyen plexis, vagy zafíros, ugyanannyira (nem) toolwatch, mint egy mai Defender.
-
"_Maverick_"
kezdő
-
bigmasterg
addikt
válasz
BAti77 #257530 üzenetére
Az AQ4030 chronomaster nekem jobban is tetszik. Előző hsz-emben az első videón is ez volt.
Illetve itt van fehérben is.
Tényleg elég szép órák.
Japánban jó áron is vannak, viszont mire ide eljutna, már igen közel kerül a kvarc grand seikokhoz.Ahogy néztem az AQ4030 drágább is, mint az AQ4080
-
Veron
addikt
válasz
BAti77 #257035 üzenetére
Biztosan lesz még Tudorom.
A gond hogy a jubileum évek múlva esedékes. Ennek megfelelően volt egy tervem, miszerint addigra majd megérek a drága órákra, egyre drágább modelleken keresztül. Licitáltam is Spiritre ebayen, és 2 mp híján el is hoztam... De mégsem .
Azonban miattad most inkább azon gondolkodom, hogyan tudnám előrehozni a jutalmat.
És ha szerzek egy BB36ot újra, akkor mi a következő? Semmi. Nem hinném, hogy akarnék jobb/drágább darabot.Amúgy a piros a képen nem Mido hanem egy Rado golden horse 1957 reissue.
-
Veron
addikt
válasz
BAti77 #256981 üzenetére
nem végleg, majd kerek 40-re veszek valami ütőset. mondjuk újra egy BB-t
nagyon kellett már egy in house werk a BB-be.
tetszik a jubilee szíj, de szerintem az oysterrel lenne az igazi.
a színek is rendben vannak, de remélem nem azt jelenti, hogy a fekete számlapos, fehér indexes eltűnik a kínálatból! -
Veron
addikt
válasz
BAti77 #256963 üzenetére
Igazából senki sem tudja hol nyúlt bele a Tudor a Sellitába. Ezért mondom, az az ETA nagyon jó kis werk volt.
Lehet nosztalgia helyett inkább Ball Engineer III vagy Longines Spirit felé veszem az irányt hosszabb távon (ETA 2892).
gondoltam, hogy Te fogsz kommentelni erre a kérdésemre. -
Veron
addikt
válasz
BAti77 #250983 üzenetére
igen tudom miért hosszú és valóban kényelmes. cserébe egy 36 mm-es orán soknak érzem. én személy szerint feláldoznék 1-2 állítási lehetőséget 3-4 mm hosszcsökkenésért.
amúgy az új C63 csatja még hosszabb, mint a tied, 42-43 mm körül van (ennyi maga az óra L2L távja is kb). -
-
Veron
addikt
válasz
BAti77 #248147 üzenetére
Gondoltam, hogy ha valakinek, akkor neked volt MGd
Nem érdekes a tokforma, de minőségi óra lehet. Egyedül a micro adjustment és half link nélküli szíj nem tetszik.
A CW kidolgozása tényleg remek és a werk is kiváló. Volt már Sandhurst nálam, de abban élethelyzetben sokalltam az árát... Most még drágább.
Ezeken filózom épp.
MG 29er
CW Sandhurst
Longines Conquest VHP
De ha sok zsé esik be akkor Longines Spirit -
-B-
senior tag
válasz
BAti77 #247570 üzenetére
Erre én nem is gondoltam, pedig egy fekete-narancs nato szíjjal jól mutatna. Létezik ilyen? Én inkább csak 22 mm-s nato szíjakat láttam.
Ami most még kicsit elbizonytalanított, hogy elég nagynak tűnnek a tokfülek, az én csuklóm meg elég vékony (kb 50 mm széles). Vajon nem lenne túl nagy nekem? Felpróbálni nincs lehetőségem.
-
SOAD19
addikt
válasz
BAti77 #241258 üzenetére
Kicsit megkésve, de köszi az infót!
#241363 Fall-N
Mondjuk, tényleg lehetne legalább egy beszerzési pontjuk it az eu-ban, ahonnan, ezeket a japán piacra szánt modelleket is be lehetne szerezni. Biztos több fogyna, mint így, hogy japánból kell beszerezni, és adott esetbe saját költségén kell visszaküldeni, ha gond lenne vele.#241366 @mriya@
Nem rossz, de ha jól látom (a szavaiddal élve) se blútuszos se dzsípieszes. Pfeeejj! -
válasz
BAti77 #240496 üzenetére
Na ezt tényleg nem így tudtam!
Köszönöm ezt az infót, fogadni mertem volna rá (és nem kevésbe), hogy csak svejci kaphat COSC-ot. Megmentettél egy felesleges kiadástól
Örök hála"1.) Only “Swiss Made” watches can be submitted for the exam. The oft-debated label demands that the watch’s movement is Swiss, the movement has been cased in Switzerland, final tests are run there, and at least 60% of the production costs are generated in Switzerland. Further, a Swiss movement has to be assembled and tested in Switzerland, at least 60% of production costs are generated in Switzerland, and the value of 50% of the components are Swiss made. The main reason for the exclusion of other countries is that since the COSC functions as a non-profit, this helps ensure both the prestige and caliber of both the certification and the Swiss watch industry as a whole. There is zero doubt that watches made in Japan and Germany could pass the exam — those countries have their own qualification test with similar rigorous guidelines. But isn’t there something just so Swiss about the country having its own personal watch testing facility that functions “as a public service.”
-
Fall-N
veterán
válasz
BAti77 #237446 üzenetére
Ez az óra nagyon szép. Tetszik a matt szíj és tok is. A koronazár nem hiány, mert nem búvár. Azért nincs antireflex, hogy retro kinézetű legyen. A Rolex sem használja. Ettől még praktikus lenne az igaz, de engem nem zavarna a hiánya.
Egyedül szerintem a békazáras csat lehet pár embernek negatív dolog, mert sok embernek kényelmetlen. Valamikor engem is zavar, ha túl vastagra csinálják.
-
Spet
addikt
válasz
BAti77 #221880 üzenetére
Nos elindult egy komment cunami (általad a saját linkelt hozzászólásodban), hogy a nemes svájci gyártók a rossz minőségű, quartz szerkezeteket úgy feltuningolják, hogy nem is ugyanaz lesz mint amit Kínában legyártottak.
Erre lett hozva példa, hogy nem annyira.
De még mindig nem árultad el, hogyan változtattak az egyéb szerkezeti elemeknél a minőségben. Mert erre még mindig várunk.
-
fagyalllo
őstag
válasz
BAti77 #221873 üzenetére
A fém alkatrészek megmunkálásában, anyagában, a tekercsekben milyen különbségek vannak egy Omega és az alapjául szolgáló ETA között?
Engem érdekelnének példák a megbízhatóság mellett is, mert olyannal nem igen találkoztam, órások mindig a japánokat helyezik előrébb, a fórumokon is leginkább elhulló G10-ekről olvasni, nemrég feltűnt is egy Ronda... -
Spet
addikt
válasz
BAti77 #221864 üzenetére
Innen látszik, hogy igencsak elvakult vagy (vagy csak nem tudod értelmezni mi van a képen).
A két werken tök ugyanaz, csak kicsit máshogy helyezkednek el a nyákon a dolgok.
Tessék, itt van egy Omega márkajelzés nélküli darab. Tök ugyanaz.
De ha annyira Omega feliratot szeretnél rá, akkor szerintem potom 50 Ft-ért rányomják azt is.
-
fagyalllo
őstag
válasz
BAti77 #221864 üzenetére
Azt írtad, mindig belenyúl, hát, itt csak éppen az ujja hegyét belemártotta. És a belenyúlást is inkább úgy tudom elképzelni, hogy akkor az ETA gyárban délben megnyomják a kettes gombot a gyártósoron és onnantól "Omega" szerkezeteket gyártanak.
Nem mondtam hogy egyformák, hanem ahogy korábban is írtam, nagyon kevés a különbség.Empsepo: A swatch csoporton belül mindenkinek ki vannak osztva a lapok és annak megfelelő szerkezetekkel szerelik az órákat. Egy Hamiltonnak már nem jár műanyag horgony-gát, kap egyedi rotort, a Mido, Longines már kronométert, az Omega ahogy egyre drágult, egyre jobban elkülönültek a szerkezetek az olcsóbbaktól. Mechanikusoknál ez látványos, kvarcoknál sokkal kevésbé. A vevőket se érdekli annyira, mert csak egy kvarc, de azért kellett valamit mutatni, főleg hogy a nagy csoportosulás előtt az Omega egyedi, elismert kvarcokat csinált. Így a meglévő szerkezetek kisebb átalakításával, nem pedig egyediek tervezésével szerelték őket.
-
Nekton
aktív tag
válasz
BAti77 #221852 üzenetére
Bocsánat! Félreértettelek!
Úgy értettem, hogy te javítottad a szerkezetet és nem javíttattad. Azért is kérdeztem, amit kérdeztem, mert gondoltam jól elvitatkozunk majd a felépítésbeli és minőségbeli vélt, vagy valós különbségekről. Így, hogy nincs elsőkézbeni infód a szerketezekről, ez nem fog menni. Én több ilyen szekezetet szedtem szét és raktam össze. Nem akarlak megbántani! Félre ne érts! Van egy Omega órád és az általam leírtak degradálóak az órádra nézve. Pedig nincs ezzel baj. Ez a szakma ilyen. A prémium árazású órákban sokszor egyáltalán nincsen az árazással összevethető prémium szerkezet, illetve a prémium szerkezet nem jelent automatikusan jobb minőséget, megbízhatóságot. A te órádban a járatnak nem volt semmi baja, csak az elektronika szorult cserére. Ok. Megoldható. Ha a járattal van gond, akkor már jön a nyűglődés, tisztítás, mégegyszer tisztítás, tanakodás, megfigyelés, mikroszkóppal nézegetés, hibakeresés, majd inkább a csere. Hidd el, amikor megáll egy ilyen szerkezet és beviszed az Omega márkaszervizbe, majd adnak rá egy árajánlatot garival együtt, abban benne lesz a szerkezet komplett cseréje. Ettől az óra nem fog kevesebbet érni. Ez a javítás gyári előírás szerinti módja. Egy Omega nem engedheti meg magának, hogy drága emberi munkával javítson egy amúgy filléres tételt, és ezzel a minőséget is kockáztassa.squir
Hát remélem, hogy most már mindenhol. Annak idején rengeteg vitám volt az egyik (svájci órákra szakosodott) márkaszervizzel, hogy legalább a garis órákkal ne szórakozzanak. Rendkívül kellemetlen élmény a tulajdonos szemébe nézni, amikor harmadjára hozza vissza a maszatolással javított kvarcóráját. Egy kvarc szerkezet nem az örökkévalóságnak készül és nem is a javíthatóságról szól. Nem is kézzel rakják össze és nincs is értelme ezeket hagyományos módon javítani. Amikor megáll, fogni kell egy bontatlan gyárit (persze nem ezeréve csomagoltat) és kicserélni. -
Nekton
aktív tag
válasz
BAti77 #221844 üzenetére
Látom és ismerem is ezeket a szerkezeteket. A felsőnek egyszerűbb a finiselése és az elektronikája, de az alap ugyan az. Eredetileg a minőségükről volt szó és ennek a két szerkezetnek a minőségi kidolgozása azonos. Az, hogy az Omega elektronikája, oszcillátora pontosabb, nem változtat a minőségén és a megbízhatóságán.
Miket cseréltél benne a modulon kívül? Hol szerezted be és mennyiért? Megérte?
Mriya
Ott voltál? Mit javítottak rajta? Mi volt a baja? -
Sir Pocok
őstag
válasz
BAti77 #219586 üzenetére
Igen, szerintem se drága (nyilván nem engedhetem meg most magamnak), ezért a technológiáért.
Nem bírtam magammal le volt akciózva a CASIO PRW 3100 , ami számomra a legszebb, legjobban olvasható classic digitális kijelzős Casio óra. Protrek vonal.
Random Bon review120 k-t az életbe nem adtam volna érte de így 65-ért újonnan nem volt kérdés.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
BAti77 #219223 üzenetére
Értelek de én csak arra fel írtam a +/- 10 s/y mert a Certina oldalán ez van fent, linkeltem is.
Jelenleg a Certina lényegesen olcsóbban adja ezt a pontosságot más svájci gyártó. Teszek egy próbát. Szeretem a Longines, de VHP modellek kidolgozási minőségétől nem voltak elájulva az árához képest.
Mindegy a cél úgy is egy GS 9F-es szerkezettel hosszútávon. Nem is a 9F miatt hanem azért mert kurva jól néznek ki...
-
Sir Pocok
őstag
válasz
BAti77 #219204 üzenetére
Nem állítottam, hogy COSC +/- 10 mp / év.
Én annyit írtam, hogy a kinézett DS8 Chronometer óra a Certina álláspontja szerint +/- 10 mp / év eltérést hoz, ami HAQ szint és nem mellesleg COSC tanúsítvánnyal ellátott.
A Longines VHP órái hozzák a sokáig etalon Citizen A660 szerkezet szintjét +/-5 mp/év adattal, de egy ilyen kaliberű gyártótól már elvárnám azt, hogy 10 bar nyomást elviselő tokozással adják ki az óráikat. Főleg úgy hogy a normál kvarc órái ezt mind tudják.
-
válasz
BAti77 #211976 üzenetére
Alapvetően minden rendben van az aláírásoddal.
Nekem is a két kedvencem nem a kollekció legdrágább órája.Evolvensre visszatérve: azt állították, hogy Budapest inspirálta a fiatalos megjelenésű óráit.
Azért én kiváncsi vagyok egy hedonista szecessziós lakótömb mellett elhaladva, hogy hogy az istenbe lesz a színes, cirádás, kacskaringós, szexi csajos minták ihletésű érzelemgazdag milleneum után katonásan németes, tankszerű technokrata érzelmű a "Budapesti frissesség?" -
Milu_PH
csendes tag
válasz
BAti77 #203234 üzenetére
Köszönjük,hogy megerkeztél.
Iparművészet igen, melyik nem állja meg a helyét? Tényleg okoskodtok össze vissza, úgy, hogy alapfogalmakkal nem vagytok tisztában. Komolyan civil életben örülnétek,hogy hozzátok szólok, itt meg arc nélkül vagytok flegmák..
Láttam e már 3 percnél tovább ilyen órát? Tényleg ez szerinted oké?Sajnálom,de nem vagyok rászorulva,hogy bármit is bizonyítsak.
Mindesetre legalább én nem a haverok óráival menőzöm, nem lakom anyámnál,nem volt még 3 évnél idősebb autóm nem úgy mint az óriási Rolex fanok sokan.Akinek nem inge..
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest