Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Pocok
őstag
350 e YEN körül jön két Orient-Star:
-
Sir Pocok
őstag
-
Sir Pocok
őstag
Orient NEWS
-
Sir Pocok
őstag
Pár új Citizen búvár:
-
Sir Pocok
őstag
Srácok eladó lesz egy új Oceanus T200-as. A tulaj 185 eFt kér érte. (Az óra nem az enyém.)
Érdekelhet innen valakit? Akit igen írjon rám és elküldöm a telefonszámát.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Sir Pocok #251704 üzenetére
@GlitterJohan: Még nem
@BloodRay: Őszintén nem tudom. Az a baj, hogy voltam nem rég a Casio prémium üzletében és az Oceanus modellek kidolgozási minőségi lenyűgözött plusz kézbe vettem az új MRG-eket és azok is bejönnek.
Egy T200-ast biztos veszek magamnak ÁFA nélkül jó árban van. (55 e YEN-ért tegnap tudtam volna venni.)
A Citizen ATTESA GPS modellek kidolgozása rohadt, jó nagyon rácsodálkoztam tegnap. A THE Citizen modellek közül tegnap felvettem az új világos kék chronomastert, aminek a súlya volt ami igazán meglepett, olyan volt mintha nem lenne semmi a kezemen. Nagyon tolta tegnap a csávó, hogy a legjobb titánium verzióból van és zaratsu polírozás. Mondjuk a Grand Seiko shop után voltam és nekem a GS polírozásai jobban bejöttek.
Jövő héten Kiotóban leszek, elmegyek a legnagyobb CASIO shopba ami elég ütős majd rakok fel képeket, illetve a CITIZEN-nek van ott egy speckó üzlete. Illetve a GS se marad ki.
Egyszerűen amit nem értek, hogy az ORIENT nem nagyon van jelen, de normál órakereskedőknél sem...
-
Sir Pocok
őstag
új PRW-6900
új MTG-B3000D-1A -
-
Sir Pocok
őstag
Jönnek a fémek:
-
Sir Pocok
őstag
NB6021-17E
NB6021-68L
-
Sir Pocok
őstag
NJ0150-81E "Datejust"
-
Sir Pocok
őstag
-
Sir Pocok
őstag
-
Sir Pocok
őstag
-
Sir Pocok
őstag
-
Sir Pocok
őstag
Új búvár készülődik az ORIENT-STAR-nál:
-
Sir Pocok
őstag
Pár új Citizen:
-
Sir Pocok
őstag
Nem bírtam ki, beújítottam még egy Orient-Star-t.
Chrono24-en 148k-ért. Zsír új. Hihetetlen, hogy az Orient, hogy tud ennyi pénzért ilyen minőséget prezentálni.
-
Sir Pocok
őstag
Újra kiadás 33 e yenért.
-
Sir Pocok
őstag
Na itt van a két MR-G kocka:
(a másikat nem linkelem mert vótmá) -
Sir Pocok
őstag
A Casio kidobta az MR-G prémium kockát.
The watch has a titanium “TI64” case, a titanium “DAT55” band, and a bezel made of “COBARIUM” (presumably meaning “Cobarion”). Cobarion, a cobalt-chrome alloy that is four times harder than pure titanium, was previously used on MR-G models like the $4,000 MRG-G2000CB-1A and the $8,000 MRG-B2000BS-3A. The Ti64 alloy is known for its strength and corrosion resistance, and DAT55 is another strong and lightweight titanium alloy that is used in high-end golf driver clubs.Az ár várhatóan 3500 - 4000 dolcsi körül.
-
Sir Pocok
őstag
Új The Citizen kollekció A060-as werkkel.
-
Sir Pocok
őstag
Érdemes átböngészni, felkerült pár új modell.
-
Sir Pocok
őstag
1972 Chronoscope Solar
-
Sir Pocok
őstag
Új Casio Oceanus Classic line
Nem szeretem a szögletes formákat de ez nem rossz!
-
Sir Pocok
őstag
-
Sir Pocok
őstag
"Ha lenne pénzem" rovat:
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Peddy789 #239406 üzenetére
Én egyébként a helyedben The Citizen vonalon is elgondolkodnék.
Jelenleg a Citizen a kvarc óra gyártás technológiai királya, illetve a titán tokozásban is nagyon magas szintet képviselnek. A060-as high pricision eco-drive-ban (évente +/-5 másodperc!) 10 évente kell szervizelni.
0100-as szerkezetről meg ne is beszéljünk az tényleg a kvarc technológia legmagasabb foka, a maga +/-1 másodperces éves szintjével.
Én jelenleg egy A060-asra gyűjtök:
Ha nagyon el lennék engedve akkor ezt a 0100-as venném: -
Sir Pocok
őstag
válasz
gipsztigris #238881 üzenetére
Régi (80s) Chrono mastereken is ez volt:
-
Sir Pocok
őstag
-
Sir Pocok
őstag
Új The Citizen modellek, látszik, hogy a chronomaster márkanevet kivezeti a Citizen.
Természetesen super titanium, washi dial, zaratsu polír, A060 eco-drive. A specifikációk alapján jobb mint egy GS 9F.
-
Sir Pocok
őstag
Új szín kombóban a Citizen Attesa GPS.
Hát nálam itt kezdődnek a GPS-es órák.
-
Sir Pocok
őstag
Citizen felszállt az OP homage vonatra:
-
Sir Pocok
őstag
-
Sir Pocok
őstag
Orient-Star - Diver 1964
-
Sir Pocok
őstag
Azonnal akarom!
"Mecha" GMW-B5000TVA-1 Titanium
-
Sir Pocok
őstag
-
Sir Pocok
őstag
Két friss JDM
-
Sir Pocok
őstag
válasz
@mriya@ #236946 üzenetére
Én innen hallottam:
A cheap quartz that looks like a million $$$!! Karl Leimon Moonphase
-
Sir Pocok
őstag
Srácok erről a japán óramárkáról hallottatok már? 2017-ben alapították.
Megfizethető áron kínál nagyon magas minőségű órákat, annyi szépséghibával (már akinek), hogy csak kvarc szerkezetet alkalmaznak.
-
Sir Pocok
őstag
Ezen az új Series 8-as Citizen-en (video) milyen dögös élek vannak. Nagyon bejövős.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
fagyalllo #235878 üzenetére
A kollégám, aki programozó retro aranybevonatú CASIO-t használ. 4 éves de már az éleken ki van fehéredve.
Vagy haver DOXA-ja is, (jó az 8-10 éves lehet) elég csúnya már ott is az éleken és ahol súrlódik nagyon csúnyán kopott.
Tudom nem reprezentatív de elvette a kedvem a témától, pedig a fekete arany téma nagyon tetszik.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
pulutodurumo #235806 üzenetére
Itt a komplett új szerkezetes széria:
-
Sir Pocok
őstag
válasz
rozsgyi #235595 üzenetére
"a Roamerről, hogy nincsenek crisp élei, olyan lekerekítettek, elmosódottak a vonalai"
Same here. Én úgy vagyok vele, hogy az az óragyártó aki minden modelljén lekerekítéseket alkalmaz az meg akarja úszni a pontosságot. Márpedig ahhoz kell pontosság és technikai, hogy az élek találkozásai szépen legyenek megcsinálva azaz "vágjanak", arról nem is beszélve, hogy éles élek mentén polírozni és fényesíteni, hogy az él megmaradjon az megkövetel egy szintet..... Ezért tartom nagyon nagyra a GS-t. Hihetetlen az a tokminőség amit produkálni tudnak. -
Sir Pocok
őstag
válasz
#31733248 #235591 üzenetére
Nézd azért mertem nyilatkozni a témában mert volt a kezemben Roamer Searock és Orient-Star Basic date. Számomra sokkal jobb benyomást keltett az Orient-Star mint az Searock. Részleteiben szebben van megcsinálva az Orient. Ez a véleményem.
Nagyon szeretem a svájci órákat, de továbbra is tartom, hogy az alsó szegmensben (1000 frank alatt) nem tudnak olyan minőséget produkálni mint a japánok.
1000 frank felett kicsivel már a MIDO nagyon jó órákat kínál, ocean star volt a kezemen, szerintem tisztességesen összerakott volt.
-
Sir Pocok
őstag
Ebben a topicban a látogatók nagy részének van egy fix kerete, amennyiért hajlandó órát vásárolni.
Sajnos mivel senki sincs durván elengedve így a legjobb ár-érték arányú órát akarja megvásárolni. Tetszik-nem tetszik, sokkal könnyebb ebben az árkategóriában nagyon jó japán órát vennit mint svájcit. Sokkal nagyobb a választék.
A svájci óraipar mérsékelten foglalkozik 1000 frank alatti szegmenssel, illetve gazdasági okok miatt spórolnia kell, hogy ki tudjon hozni ez alatt órákat. Fontos, hogy nem a 100 százalékos Svájcon kívüli bérgyártásról beszélek!
Szóval ha a topicban erőteljesebb a japán órák jelenléte akkor ennek az oka.
Látható, hogy aki jobban megengedheti magának az svájci mechanikus órát vesz, elég csak átnézni az exkluzív óra topicba (nincs is ezzel semmi baj).
-
Sir Pocok
őstag
válasz
TechN7ne #235532 üzenetére
Ember ne haragudj de kezdesz fárasztani.
Ez az óra (és típus társai) KÖRÖKET ver az ugyanilyen árú svájci órákra és ezt többek között nem csak én mondom, hanem a kronométeres srácok is.
Nagyon tájékozatlan vagy ami önmagában nem probléma, de akkor ne írjál tényként dolgokat ami nem igaz.
-
Sir Pocok
őstag
Egyébként ha már nagyon Tissot. Pénteken volt a kezemen egy kvarc PRX, kék számlappal.
El kell ismernem, hogy nagyon jó döntött a Tissot, hogy kiadta, tényleg nagyon jó a tok és a szíj minősége. Igaza retro óra, szerintem év végéig beújítok egyet.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
TechN7ne #234939 üzenetére
Visszaolvastam a kommentjeidet, észrevételek:
Keresztapám svájci volt, Zürich-be élt és beszélgettünk az órákról. Ő mondogatta nekem 15 évvel ezelőtt, hogy egy svájci óra 10 ezer frank környékén kezdődik (akkor volt 120-130 körül az árfolyam). Egy törzsgyökeres átlag svájci ezalatt nem vesz hazai órát.
Sajnos akár tetszik Neked akár nem Grand-Seiko-t a mértékadó órások mind elismerik. Mivel nem volt még a kezedben így fingod sincs róla, milyen megmunkálási minőséget képvisel. Nekem volt volt több svájci és GS is kezembe de több svájci gyártó is elbújhat mögötte.
Tanácsolnám szakmai órás YT blogok nézését.
-
Sir Pocok
őstag
Ez az új chronomaster nagyon bejön.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest