- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quartz51
tag
válasz
vasim.ragat #277750 üzenetére
Jó szerkezet az 5216, de itt is érvényes, hogy állapotot veszünk. Ha jót veszel, örülsz, ha leharcoltat, akkor meg kevésbé.Pár dolgot, pl. felhúzótengelyt, koronát a mai napig lehet hozzá venni gyári újban. Ha valami nagyobb gebasz van, donorból lehet javítani, de akkor jó eséllyel GTK lesz. Dehát ez a hobbi nem az ésszerüségröl szól
Vízállóságot én nem venném nagyon szigorúan, ezek új korukban is csak 3 bart tudtak. Hátlaptömítést, meg koronát lehet cserélni, de épeszü ember nem visz vintage órát víz közelébe. Azon ne lepödj meg, hogy dátumállítás közben is húzza a korona a förugót. Ez nem bug, hanem feature.
-
Quartz51
tag
válasz
Sziltesa08 #277409 üzenetére
A női használt órák piaca nem túl nagy, ezért ennél az óránál nem az a kérdés, hogy mennyiért, hanem egyáltalán találsz-e rá érdeklődőt... Szerintem a piaci értéke valahol 10-20e Ft közt lehet (tévedés joga fenntartva), de amennyi balek van az interneten, én meghirdetném jóval drágábban, aztán várakozó álláspontra helyezkednék. Vagy fel lehet tenni licitre is ebayen vagy órás csopotokban facebookon, de nem ebből fogsz új autót venni, abban teljesen biztos vagyok
-
Quartz51
tag
Heti termés: Orient Touchtron 1976, kissé viharvert, de tökéletesen működő állapotban. Műszaki érdekesség: nincs rajta bekapcsoló gomb, a rámát és a tokot kell érintéssel rövidre zárni.
Seiko Quartz VFA 1973
-
Quartz51
tag
válasz
Palesztin994 #276161 üzenetére
Egyik óra sem éri meg. Órát nem azért veszünk, mert megéri, hanem mert akarunk. Gyereket sem azért tartunk, mert megéri.
-
Quartz51
tag
válasz
driv4r #275415 üzenetére
Értem Mike véleményét, sőt, osztom is, de a régi KS-ek a 60as években készültek, amikor még sokkal nagyobb volt a műszaki mozgástér, és kunszt volt jó mechanikus werket csinálni. Quartzot meg főleg
Ezek az idők elmúltak elég gyorsan. Ipari tömegtermelés és marketinges árazás zajlik a 70es évek óta. De majd ez is elmúlik, és jön valami más. Viszont, aki akar, vehet vintage KS-t, aki meg újat akar, az vehet újat. Vagy mindkettőt. Az élet szép
-
Quartz51
tag
válasz
5-ös kezelő #272479 üzenetére
Én elengedném a royal enfieldet, csak a bosszankodás lesz vele.
-
Quartz51
tag
Mindenki félreértette. A fogyasztó úgy állapítja meg az árat, hogy realizálja, vagyis kifizeti. Ha nem fizeti ki, akkor az eladó (gyártó) hoppon marad. Aki a fórumon, meg a kocsmaasztalnál akarja megállapítani az árat, nem fogyasztó.
-
Quartz51
tag
válasz
O01 nyugger #270858 üzenetére
Ha új elem van benne, akkor annak az árát.
-
Quartz51
tag
válasz
fagyalllo #270653 üzenetére
Tudom, hogy nem releváns, de nekem még 2009ben volt egy olyan ügyem, hogy Csehországban az Alzánál vettem egy Panasonic dvd lejátszót, és ahhoz ugyan európai garijegyet adtak, de nem volt kitöltve egyáltalán. Miután probléma adódott, beügettem a kijelölt magyar szervizbe, ahol közölték, hogy vigyem be a magyar képviselethez a garijegyet a számlával, ahol kitöltik és utána megjavítják. Így is történt
-
Quartz51
tag
válasz
dzsi23 #269192 üzenetére
Alapvetően női, de ez a boszorkány felvesz mindent, nem zavarja, hogy a marketingesek minek álmodták meg.Ez a pd egész jó, kár, hogy nem full arany, szóval 2 tone nem...
@driver: ha ebből kell választani, akkor életmódváltás
@fagyalllo: alapvetően nem, de mutass valamit, hátha...
-
Quartz51
tag
Fehér számlapos, rózsaarany, "sok segédszámlapos" kvarc órát keresek. Ez lenne a befutó, de hilfiger nem jöhet be a házba, ezért kellene valami alternatíva, mondjuk kínai vonalon.
-
Quartz51
tag
válasz
baal-amiga #267666 üzenetére
7s25-ösöd egészen biztosan nincs a 70es évekből.
-
Quartz51
tag
válasz
dzsi23 #265787 üzenetére
"mert az utolsó mondatod, sajnos, egyre kevésbé igaz"
miért is? napi szinten olvasom a topikot, de nem emlékszem, hogy bárki is szólt volna kínai óra miatt valakinek, főleg annak fényében, hogy semmi "jogalapja" nincs. Persze elkerülhette a figyelmem. Az, hogy a facebookon vagy máshol mi megy, teljesen irreleveáns itt. -
Quartz51
tag
válasz
vinczetibor #265785 üzenetére
Nem tudom ki kezdte terjeszteni ezt a baromságot, hogy ide nem lehet kínai órát berakni. Itt minden óra elfér. Ez nem a kirekesztő topik, az a másik.
-
Quartz51
tag
Ezek az órák közel 50 évesek, sokféle szerkezettel, tokkal, számlappal készültek. Nagyon strapabíróak, szétszedhetőek, tisztíthatóak. Általában a kosz miatt állnak meg, talán eggyel találkoztam, ami panelhibás volt, de akkor kell venni egy lepukkant donort, aztán kész. Nekem is van pár eladó, de sztem annyi pénzt nem szánsz rá
-
Quartz51
tag
válasz
SH4D0W2011 #265283 üzenetére
-
-
-
Quartz51
tag
-
Quartz51
tag
válasz
driv4r #263031 üzenetére
Ez szerintem is így van, de mivel a karórák ma már nem igazán használati tárgyak (főleg a mechanikusak), hanem inkább érzelmeket váltanak ki a viselőjében, így könnyű dolguk van a marketingeseknek, hogy a gyártó számára kedvező lelkiállapotba hozzanak, és elérjék a potenciális vevőnél a birtoklási vágyat. Viszont senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy vedd meg ezt vagy azt.
Ténylegesen 12 db Speedmaster járt a Holdon, a többi marketing
-
Quartz51
tag
válasz
5-ös kezelő #262552 üzenetére
A berohadt menetet célszerű wd40nel, petróleummal, fékfolyadékkal, gázolajjal, műszerolajjal (kinek mi van az almáriumban) megkínálni, egy napra félre tenni, aztán jelentős erőkifejtést meg károkozást lehet spórolni.
-
Quartz51
tag
válasz
Ruszki #262302 üzenetére
Ezek nem öltönyórák. Ha megnézel egy divatlapot vagy egy reklámot, láthatod, hogy az öltönyórának az a lényege, hogy ne tudjon rácsúszni az ing, és mindenki lássa, mennyi pénzed van órára. Vostok Europe kínálatában nézelődj inkább, de ha ott nem is találsz, mindenképp búváróra legyen, most az a menő.
-
Quartz51
tag
válasz
driv4r #261772 üzenetére
Mert figyelmetlen vagyok
De felvetődött bennem pár kérdés: ha egy pilóta felvesz egy vostok amfíbiát, akkor az pilóta óra? Ha elmegy egy rendezvényre, ahol black tie a dress code, és felcsatol a zakó ujjára kívülről egy pilóta órát, akkor vét-e az etikett ellen? Szóval ezek foglalalkoztatnak mostanában -
Quartz51
tag
válasz
::Trunks:: #259615 üzenetére
Szép, szerethetö darab. Tok már látott ezt-azt, dehát 50 év, az 50év
Nekem a gyári fémszíjjal tetszik a legjobban ( a tiéden nem az van), de azt tegyél rá, ami neked tetszik, nincsenek megkötések -
Quartz51
tag
válasz
Veron #258379 üzenetére
https://nav.gov.hu/vam/nem_kereskedelmi_forgalom/ajandek_kuldemenyek
45€ felett áfa van, 150€ felett vám is. A feladónak fel kell tüntetnie az értéket a csomagon. Ha valami miatt nem fogadják el, neked kell valamivel bizonyítanod. Gyakorlatilag nem szoktak nagyon szőrözni, de erre nem lehet alapozni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest