- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
( V )
veterán
válasz
Imi1981 #24267 üzenetére
egyes custom kerneleknél lehetőség van több elérhető ramot engedélyezni a funkció bekapcsolásával, ami viszont a kamera 720p kódolás hardveres támogatásától veszi el a ramot ergo 720p felvétel nem fog működni maximum a 480p.
ezen felül a Semaphore esetében az S verzió, további ramot tud felszabadítani a 720p lejátszás kárára, de ott ez orvosolható a patchel, ergo patch után már fog tudni lejátszani, de felvenni továbbra sem, ha a bigmem opció aktív.
más kernelek is támogatják ezt mint pl a Mackay v. a Devil (Devilnél nem kell külön patch mert alapból benne van)
-
( V )
veterán
válasz
Imi1981 #24071 üzenetére
a lényeg hogy egy új patch-el (CMA) a rendszer memóriájának az a része ami azokat a hardvergyorsító folyamatokat tárolja ami felelős a 720p kódolás / dekódolás, jpeg tömörítés és kamera működésért, felszabadítható lenne úgy hogy ha ezekre éppen nincs szükség akkor nem maradnának a memóriában (mint most), hanem szépen átadnák a helyüket minden másnak, mindezt real timeban újraindítás nélkül. ezt jelenleg csak úgy lehet megoldani ha egyáltalán nem használod ezeket (pl Devil kernel Max memória beállítás - 440 mb) ami azért nem túl kényelmes megoldás még ha +30-40mb elérhető többlet memória áll is majd rendelkezésre. de pl a bigmem - 720p felvétel problémára is megoldás lenne.
-
( V )
veterán
válasz
Imi1981 #23639 üzenetére
nekem utoljára a nyár vége felé volt szerencsém a gyári rendszerhez (JW4) és számoltam a perceket (8 napot kellett várni az alkatrészre) amikor megtörtént a garis képernyő csere, szinte a szervízből rögtön került az USB kábelre. gyötrelmesen lassú és laggos volt és még csak stabilnak sem nevezném, mert kb 3szor dobott hátast (softreset) azalatt a 8 nap alatt a hivatalos szoft. ezzel szemben a Slim JB 4.3 gykorlatilag már lassan 2 hónapja van fent és egyetlen egyszer sem volt reset, kifagyás, vagy elveszett hívás. a sebességgel is meg vagyok elégedve - persze nem egy F4k - és nyilvén nem egy 2 magos 1< RAM-os a teló, de teljesen jól használható ahhoz képest hogy a rendszer messze nem erre a telefonra lett tervezve.
-
SFAkos
aktív tag
-
( V )
veterán
válasz
Imi1981 #23531 üzenetére
nem próbáltam még de gondolom az SN a "butítottabb" változat cserébe kevesebb sallang.
a dpi minél kisebb annál több látszik a képből, vagyis minél kevesebb képpontból rajzolja meg az UI-t látszólag nagyobb lesz és persze valamivel csúnyább / nyersebb is. az alap dpi amúgy 240.
-
-
T-RoIIer
csendes tag
válasz
Imi1981 #23510 üzenetére
Ez attól függ mennyit használod és milyen fényerőn.
Amolednél ugye minden képpont minden alpixele egymástól függetlenül fárad, emiatt lesznek egy idő után (~2 év) beégések (pl. statusbar), és a színek is egyre rosszabbak lesznek.
Ez főleg SGS2 telóknál látványos, az SGS pentile kijelzője elvileg valamivel tovább bírja...IPS-nél nincs ilyen, ha jól tudom ott talán a háttérvilágítás gyengülhet minimális mértékben az idők során, az is egyenletesen és a színek torzulása nélkül.
-
pilu01
senior tag
válasz
Imi1981 #23488 üzenetére
Igen én is néztem mindegyiket, de amikor felraktam ez volt a legfrissebb, talán a harmadik verzió a Mackay 4.4-ből, azért ez került fel.
Minden működni látszik eddig, wifit, adatkapcsolatot, rootot természetesen elsők között néztem, természetesen mennek.
Az lepett meg a telepítésnél, hogy a rom után automatikusan felrakta a gappsot is, meg a CWM felületét szokni kell mert más mint a megszokott.
Ja meg felraktam még a JVO modemet hozzá. -
pilu01
senior tag
válasz
Imi1981 #23481 üzenetére
Én a Mackay félét próbálom éppen, meglepően jó, és működőképes napi használatban, bár még csak két napja van fenn!
Akkuidőről nyilván nem tudok érdemben szólni, de nem tűnik rossznak!Amit hiányolok, vagy lehet még nem találtam meg, az értesítősávról vezérelhető képernyő fényerősség, illetve a prittyegés eltüntetése ha a hangerő gombokkal rakom felv. le a hangerőt.
-
lizakattila
senior tag
válasz
Imi1981 #23316 üzenetére
Én próbáltam az elődjét is, 4.2.2-t és arról frissítettem. Tényleg meglepően gyorsan, simán fut rajta.
Én is próbálgattam elég sokfélét, de egyelőre ez marad, nem is nagyon akarok cserélni. Max majd, ha lesz egy "stabil" 4.4, azt még kipróbálom.
Nálam is úgy ment, ahogy írtam is, teljes wipe + format.
Valamit lehet változtattak rajta, mert nekem le volt mentve az oldal linkje és átírta az oldal nevét.
De a lényeg, hogy tényleg f@xa kis rom. -
-
( V )
veterán
válasz
Imi1981 #23286 üzenetére
a kódneve alatt van: galaxysmtd
(#23285) Imi1981
a cwm-est természetesen (recovery), de utólag belegondolva, lehet inkább előbb az alap kernellel próbáld meg a Slimet, mert ezzel a legutóbbi Devillel több embernek volt gondja... (wifi problémák, bootloop...) -
( V )
veterán
válasz
Imi1981 #23280 üzenetére
igen de ugyanolyan típusú CPU-k között is van különbség - mármint minden egyes darabnak különböző az oc toleranciája.
slim gapps - slimroms.net - download / addons
deciliter?
ja Devil - az a kernel
-
-
( V )
veterán
válasz
Imi1981 #23256 üzenetére
el van rejtve
beállítások / a telefonról / Build-szám -ra kezdj el böködni
megelőztek
(#23258) logarithm
azért kíváncsi vagyok hogy a valóságban ez hogy fog megvalósulni, ahogy olvastam az ART úgy valósítja meg az app natív környezetben való futtatást, hogy a source kódot a telepítéskor fordítja le és a telepített app már a natív környezetben fut (szemben a dalvik mororral ami a futtatáskor fordítja real-timeban és virtuális környezetben fut). -
( V )
veterán
válasz
Imi1981 #23248 üzenetére
ha a jelenlegi romodon van cwm-es kernel akkor nem kell még egyszer feltenni, hanem elég csak recoverybe menni és onnan 3-as wipe (data/cache/dalvik) és utána install zip, ha bootloopra fut akkot akksi ki vissza és megint install zip majd gapps, ha kész akkor reboot system.
itt van a fő XDA-s topic, a címekben látszik goy melyik rom 4.3-as
mégegyszer: pit file csak a 3 fájlos rom repartos felrakásához kell!
Új hozzászólás Aktív témák
- olvasd el a nyitó hozzászólást!
- tilos a függetlenítés!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6
- DOOM - The Dark Ages
- Óra topik
- További aktív témák...
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest