- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
sagit
veterán
Üdv urak!
Mi a dörgés mostanában SGS ügyben? 4.2 /4.3 akad rá hibátlan? Értem ez alatt hogy minden megy (kamera szép képet csinál, van fm rádió, nem merül mint a barom). Sebességre mit produkálnak az új romok? Az új kernelek mennyi ramot látnak?
-
sagit
veterán
HB, szűz rendszer, bigmem beállítás, boot után fc-zik a youtube, mit lehet tenni?
-
sagit
veterán
-
sagit
veterán
válasz
jjeahh #17718 üzenetére
jiayu,huawei,zte,meizu.. stbstb
rengeteg olyan márka van ami szarul hangzik, nem igazán foglalkoztat
működjön, és ennyimeg ne legyen tele kínai hieroglifákkal, feketében egyébként szerintem szép lesz, olyat szeretnék
(i5 copy nem kicsit) ráadásul alíg nagyobb mint az sgs122.4 x 64.2 x 9.9 mm VS 133 x 65 x 10mm
~57k-ért ez a vas szerintem király, 32-ért ment el az sgs tartozékostul
ennyi pénzért lenyelem a gari és szupport hiányát, esetleg még egy sansa clip+-t is simán veszek mellé ha nagyon gyászos lesz a dacaz angol romot... meg el tudom majd viselni, esetleg ha megvan a masina belinkelek ide egy kis beszámolót
ha vacak akkor eladom és kész, 1 próbát megéritt egy G3 beszámoló, még a képek is elmennek, ettől csak jobb lesz szerintem
-
sagit
veterán
hüvelyezek én, de nem telefonnalJiyau G4 a kiszemelt (Advanced verzió)
Csak 03.15-én kezdik el szállítani, a kínai topikban azt mondták nekem hogy örüljek ha áprilisra lesz valamim.
(~250 $,4,7",720p,IPS,2 GB Ram,32 GB Rom,4 mag (A7),3000 mAh)Tisztában vagyok azzal hogy a support kb nulla lesz, de 4.1.2-vel érkezik, nem lehet olyan nagy gond. Az előd G3 sok ph-s tagnak van, ők már a 4.2-es frissítést várják ha jól tudom,
A soc és a kamera tuti nem lesz acélos de ennyi pénzért nem is várom el. Lesz mellé valami MP3 lejátszóm.
Ha meg nagyon nem jön be akkor hamar el fogom tudni adniAddig is samsungon vagyok
-
sagit
veterán
Nos srácok ismét eladtam a 2. SGS-em, kipróbálok 1-2 hónapon bellül egy kínai "csodát". Aztán lehet harmadszor is visszatérek ha nagyon gagyi lesz
-
sagit
veterán
0215 HB
Ma reggel az fogad hogy nincs hálózat, nem hajlandó csatlakozni a Telenor hálozatához.
Mi történt vele éjjel?Wipe,reboot, sim/akku ki-be megvolt természetesen. Még a HB-t is újraflesseltem. Most megy vissza a jw9 backuppom. ( imei stimmel )
-
sagit
veterán
válasz
KTHEORIGINAL #17393 üzenetére
Nekem is nagyon bejön, ha elhasal ez a HB kipróbálom.
(V): mi ez a live oc target low/high?
-
sagit
veterán
válasz
lsebestyen #16918 üzenetére
forraszd meg a gps-t
-
sagit
veterán
Tegnap meghallgattam egy moddolt S3-at, meg egy gyári 2.3.6-os advance-et.
Az advance elmegy kategória, de közelében sincs hangzásban az SGS-hez. 555 mb ramot lát egyébként, nem túl sok az se azért. Sebesség elment, de nem estem hasra tőle, szóval ő nem utód jelölt. Amúgy csak képről passzol az akku az sgs-be, kicsit kisebb.
S3-on: "Siyah kernel, stweaksben 63dB-re állítva, dupla basszuserősítés+equalizer "
Ugyan azzal a fülessel, és ugyan azokkal a zenékkel hallgattam meg mind három telót, de meg kell hogy mondjam az S3 brutálisan szól, szerintem simán jobb mint a kis SGS-ünk. Mondjuk az is csak 833 Ramot látott, 200 körül volt szabad ram, kicsit gyomlálni kéne abban a romban is.
-
sagit
veterán
fogtam ilyet, nekem bejött, profi tok, nem bóvli
(#16697) fireproof: 7 csavarral leszeded a telefon hátsó burkolatát, utána amit jelöl hogy "Problem is This" az valami puha anyag volt, simán leszedtem kézzel, a forszemet meg megkapargattam kicsit szikével.
Utána a hátlapon lévőt is megkapargattam. Kerestem valami jó kis vékony szálú rézdrótot, abból kiszedtem 2 szál, ~2 cm-es darabot, összesodortam őket és mindkettő helyen odaforrasztottam.Nem nehéz művelet, de műszerész/kis fejű csillag csavarhúzó kell, jó páka se árt. Illetve csak óvatosan a szétpattintással. Használj valami plasztik kártyát. Egy jó kis csipesz se árt.
-
sagit
veterán
válasz
bencsikgab #16681 üzenetére
utángyártott:
momax 1700 mAh
momax 2700 mAh
andida 1850 mAh
polar cell 1800 mAheredeti:
SGS+ 1650 mAh
Epic 4G 1800 mAh
SGS 1500 mAHezekből lehet válogatni
-
sagit
veterán
Na megforrasztottam a GPS-t, elég durva lett. Mindjárt dobok be képet.
JW9+JVO modem+Sema+Thunderbolt ( A sema meg a thunder mondjuk nem befolyásolja)
Fasterfix-el európát állítottam be, mást nem állítgattam.
Az erkélyen az asztal sarkára raktam a telefon, miután leraktam akkor indítottam el a GPS test-et. 5-5 percig hagytam futni, majd lefotóztam a végeredményt.A képek magukért beszélnek.
Előtte:
Utána:
-
sagit
veterán
válasz
Tamás88 #16647 üzenetére
Hát én nem találom. Csak azt hogy olyan dac lesz benne mint az SGS3/Note2-ben amit eddig is lehetett sejteni. Mivel ez az Ativ S gyakorlatilag egy Amcsi verziós S3 csak fele annyi rammal (MSM8960 Soc van ugye mindkettőben, és az amcsi S3 is Wolson WM1811-et használ) ezért sejthető volt. Viszont voodoo sound nélkül nem fog sokat érni.
Az meg ugye nem Wolfson WM8994 hanem WM1811
A jó dac önmagában nem elég, pl O2X se szól úgy mint az SGS, pedig abban is ugyan az a WM8994 van.
-
sagit
veterán
válasz
kutkut #16601 üzenetére
Nálam semmi nem volt, hívtam a futárt, odaadtam a garlevelet meg a kinyomtatott papírt a hosszabbításról. Azt hogy mi a baja ugye már neten leírtam, kaptam egy ace-t szenvedni. Elvitte. Másnap hívnak hogy kész, harmad nap hozta.
Dec. 15.-én járt le a gari, ez volt október vége felé.
-
sagit
veterán
válasz
lsebestyen #16595 üzenetére
nekem is
-
sagit
veterán
-
sagit
veterán
így van, de az a butított nézet amit az opera mini/mobile tud nem éppen kielégítő számomra
launcher pro is felrakva ( régi nagy kedvencem, tw 45 MB vs. lp 17 mb)
ileltve quickpick (galéria 13 mb vs quickpick 7mb) Köszi a tippet kutkutha valaki tud még olyan appot ami gyors, megbízható de kevesebb ramot kér min a gyári megoldás az kérem jelezze
-
sagit
veterán
Nem akarok asztali nézetet, mini alatt sok minden vacak vele, (mondjuk mobil alatt is)
Mobillal meg rengeteg ramot zabál ha desktop facbookozom. (de ezt be is írtam a hsz-be, gondolom nem olvastad el)
Lite nézet: (kb használhatatlan, max edge alatt használnám ha muszáj lenne)
[link]A sima mobil nézetet szeretném, ami az összes többi böngészővel működik is csak az operákkal nem.
[link]Ha ezt be tudom hozni opera minin vagy mobilon, akkor megpróbálnám őket megint. Bár a Mobile már a lite-tal is sok ramot evett pl a dophin minihez képest.
a touch.facebook.com se jó mini alatt
-
sagit
veterán
Csináltam egy kis böngésző tesztet JW9 alatt, melyik eszik a legkevesebb ramot, az érdekelt.
2 lapot nyitottam ( az én felhasználási szokásaimat próbáltam ki)
Az első az a mobilarena fóruma így: [link]
persze beloggoltamA második a facebook mobil nézetben. (csak beloggoltam, nem görgetgettem fel-le)
14 böngészőt teszteltem le:
Gyári JW9 böngésző: 62 MB (kockáz görgetéskor, sebességgel nincs baj, animációk tabváltásnál tudnak laggolni)
UC Browser mini: 50,51 MB (a speed mod kikapcsolás után frankó, nagyon tetszett, jó gyors)
UC Browser: 58,64 MB (Jobb lapkezelés, szuper jó gyors, nagyon tetszik, nem is ismertem eddig)
Opera Mobile: 58,90 MB (gyorsnak gyors, de facebookon csak a lite mobil nézet jön be ami nagyon sz@r.., és így is ennyi ramot eszik, asztali nézettel, facebookkal 125 MB)
Maxthon: 58,75 MB (Eddig sosem próbáltam, nagyon kellemes meglepetés volt, hosszabb teszt következik, gyors, nem laggol)
Boat Browser: 55,41 MB (gyorsnak gyors de semmi extra)
Dolphin Browser: 61,76 MB (laggol, kevés a vas alá szerintem)
Opera Mini: 21,65 MB (abszolút nyertes ram terén, gyors is de itt is csak az a nyamvadt lite nézet van facebookon, ha lehetne kapcsolni ez lenne a nyertes szerintem)
Skyfire:68,48 MB (lassú is volt, nem is tetszik)
Firefox: 85 MB (nagy ram zabáló, lassúcska is volt)
Dolphin Browser Mini: 43,23 MB (Van useragent állítás, jó gyors, ha a lite facebookot töltöm be vele akkor az Opera minivel kb azonos ramot eszik, csak az oldalak szebbek rajta, talán ő lesz a nyertes)
Boat Browser mini: 57,46 MB (szóra se érdemes szerintem)
QQ Browser: 54,17 MB (A launcher miatt próbáltam ki, nem kellet volna)
Browser for android: 54,34 MB (nem is tudom miért próbáltam ki, laggol, vacak)Konklúzió: maxthon és a dolphin mini marad tesztre, más is próbáljon rá
uc browser is marad még -
sagit
veterán
válasz
Ricardo #16484 üzenetére
jaja, tudom, nem az eredeti akku vétel miatt érdekel, hanem a későbbi keresés miatt mert az advance viszonylag oúj
ha már nem lesz kaphatórendes akku sgs-hez, ehhez még talán igen
ha eredeti akkut vennék akkor epic 4g 1800-as akkut vennékTamás88: köszi a videókat, tényleg kicsit kényesnek tűnik ez a hátlap, a tripodról a teló tartó meg úgy látom másik állványra is felcsavarozható
Vagany:meg kell beszélni, hogy februárban fizu után rendelünk többen
-
sagit
veterán
Egy ilyen "tokot" szeretnék, de nincs sajnos sgs-hez :/
-
sagit
veterán
-
sagit
veterán
válasz
SFAkos #16433 üzenetére
Hmm, lehet nekem is az akku lesz
Van egy andidám meg a gyári, a gyárit olyan 2 hónapja nem használtam, most elővettem és ha jobban belegondolok azóta csinálja a bugokat a telefon.
Ma is vacakol, éjjel lemerült, felraktam töltőre, 70x%-on kezdett, lehúztam, beültem a kocsiba, mentem 40 percet és merült vagy 25%-ot
Itthon megint bedugtam, megint hamar feltöltött 80%-ig és most onnan tölt normális tempóba.
Holnap visszarakom az andidát, ha azzaé nem vacakol megy vissza a saurom.Am meg a JW9 jó, a tárcsázó hamarabb nyílik vele szerintem mint eddig akármelyik GB romon, az szokott lassú lenni ha nincs a ramban.
pilu01: full feketében nem találtam most, régebben volt fent ebay-en
fekete-fehér kombóban van, az is vállalható szerintem
-
sagit
veterán
ja, masszív darab
na, saurom kuka.... pedig szerintem rohadtul alaposan raktam fel
1: formáztam mindent cwm-ben, elötte gépről a belső sd-t
2: odinnal feltoltam a 3 fájlos jw8-at, reparttal
3: felraktam a sema-t hogy legyen cwm
4: feltoltam a full wipe v3 odex saurom-otazért így csináltam mert egy stabil romot akartam, nem akartam romolni megint 1-2 hónapig
ment is úgy 3-4 napig hibátlanul, erre ma reggel olvasgatás közben reboot, 71%-ról 5%-ra "merült"
és eltűnt az üzenetek alkalmazás, nem jött meg az sms amit vártamszóval maradok jw9+thunder+sema szentháromságnál, kicsit kigyomlálom aztán ez van ...
-
sagit
veterán
voodoo color...
-
sagit
veterán
válasz
SFAkos #16378 üzenetére
Odex, gondolom nem akarod a romot moddolni:
"Úgy látom, van egy kis zavar e két fogalom terén, mivel elég sokan kérdezték már, hogy mik is ezek, úgyhogy akkor egy kis előadás:
Vannak ugye a .apk fájlok, ezekkel semmi gond sincs, mindenki tudja, hogy mire jók. Tulajdonképpen a .odex kiterjesztésű fájlok speciálisan egy-egy adott .apk fájlhoz kapcsolódnak, és az a fő feladatuk, hogy helyet takarítsanak meg a lemezen.
Ezek az "odex" fájlok a hozzájuk tartozó .apk fájl egyes részeit tartalmazzák (összegyűjtve), amelyeket a rendszer optimalizál a tényleges bebootolás előtt. Ez egyrészről gyorsítja magát a boot-folyamatot (illetve inkább a boot utáni "tétlen" állapotot), mivel egyes, nagyobb erőforrásigényű fájlok rendszerszintű részletei már előre betöltődnek (lásd. egy téma).Az odexek árnyoldala, hogy pont emiatt nehézkes ezeket a fájlokat módosítani - ugyanis egy .apk-hoz egy (vagy akár több) egyedi, meghatározott .odex is tartozik, ami ugye egy elengedhetetlen részét képezi a fő APK-nak, de mivel előre betöltődnek egy meghatározz helyre, még a fájl elindítása előtt, hiába írjuk át vagy módosítjuk magát a .apk-t, az eredeti .odex-szel vagy odex-ekkel sajnos nem fog elindulni.
Itt jön képbe az deodex - ez tulajdonképpen az APK-k "újracsomagolása", magyarán egyesítése a megfelelő .odex-ekkel úgy, hogy minden apró kicsi részlet egy helyen legyen. Ez történhet egy sima fájllal, de akár egy ROM-mal is: egy ROM is lehet deodexelt, ami annyit tesz, hogy az összes ROM-fájl egyesítve, összesítve van, így nyugodtan lehet azokat - hozzáértéssel - módosítani. "
Begi: Nekem mindkettő SGS megy a gyári 1 Ghz-hez tartozó fesszel 1,2-n. 1,3-hoz már kell feszt emelni.
-
sagit
veterán
válasz
SFAkos #16374 üzenetére
A mesho nálam fent volt 1,5-2 hónapot de megadta magát, ez pár napja van fent, sok jóság van benne. (am az amit linkeltél)
(Sok toogle, Jkay,sok lockscreen)
Eddig nem bugzik, kicsit kigyomláltam, kapott BM Sema kernel-t, thunderboltot, és elvagyok vele. Ja és még S3 ikon pakkot is feldobtam rá.
-
sagit
veterán
Live OC-ról még az előző topikban írtam, az előző SGS-ről.
"ha fent a kernel akkor nstools-ban van egy live OC funkció
ez nem a cpu-t hanem a Bus sebességét emeli. azzal pedig egyenesen arányos a gpu sebessége isa bus speed alapon 200 mhz (és a gpu is). Érdemes minimum értéknek beállítani a 200 mhz-et procinak mert akkor a bus speed sem változik. 100 mhz-es alapnál visszaveszi a gpu-t is 100 mhz-re (0,5×200) és laggolhat tőle szépen ha a gyorsítás be van kapcsolva.
én a processzort nem akartam tuningolni mivel nem kell, ezért visszavettem a maximum értéket 800 mhz-re ( ez 4×200 mhz ugye)
aztán a voltages menüben annyi feszt adtam a 800mhz-nek mint amennyit az 1000 kapna
utána a live oc-t felpöcköltem bátran 125%-ra így az eredmény az lett hogy a bus nem 200 hanem 250 mhz-en megy. Tehát a proci 4×250=1000mhz-en jár ( ergó alapon)
viszont a GPU 200 helyett 250 mhz-en és a busz is ( memória gyorsulás)
az hogy kinek mennyit megy a telefon az telefonfüggő. Én megelégedtem azzal hogy a GPU és a ram elég sokat gyorsult. A processzor már 800 mhz-en is elég lenne.
Lehet tesztelgetni sokat, van akinek sokkal többet is bír."Jó régi a hsz, azóta változott pár dolog. De nagy vonalakban a lényeg leszűrhető.
ebben nem javítanám ki a hibáimat, akit zavar skippelje -
sagit
veterán
válasz
kutkut #16362 üzenetére
Nemár, azt hittem az A4-be is ugyan azt a GPU-t rakta a samsung
Vagany:
Begi: Sima OC-nál eddig mind hibátlan volt 1200 Mhz-en. (5 pörög a kezem alatt) Live OC-nál ( de ezt írtam is a hsz-be) sok csak 113-115%-ig bírja, az enyém 120%-on is hibátlan. Viszont sima OC-nál kifekszik 1300-tól, az első SGS-em ( ez a második) azt is és a 124%-os Live OC-t is röhögve vitte.
-
sagit
veterán
SGS:
Exynos 3 Single (Exynos 3110)
● Csíkszélesség: 45nm
● Utasításkészlet: ARMv7-A
● Processzormag: ARM Cortex-A8
● L2: 512 kB
● Magok száma: 1
● Órajel: 800MHz - 1,2GHz
● GPU: Imagination PowerVR SGX 540SGS+:
MSM8x55T (x=2 GSM, x=6 GSM&CDMA)
● Generáció: Snapdragon S2
● Csíkszélesség: 45nm
● Utasításkészlet: ARMv7
● Processzormag: Qualcomm Scorpion
● L2: 256 kB
● Magok száma: 1
● Órajel: 1,5GHz
● GPU: Qualcomm Adreno 205Clock to clock erősebb az Exynos (Hummingbird) viszont ott a Snapdragonnál van az előny a magasabb freki miatt. Én olyan SGS-t még nem láttam ami ne ment volna 1200 mhz-en ( a legtöbb 1300-on is megy, nem Live OC), így már csökken is az előnye a Snapdragonnak. SGS+-t is lehet talán tuningolni, ezt nem tudom.
Az Exynosban dupla annyi L2 cache van. Arról nem is beszélve hogy a GPU is erősebb. Az SGX540 elég jó kis GPU, többek között az iPhone4-ben, a Nexus S-ben és a Galaxy Nexus-ban is az van.(És még sok másban). Alapon (200 Mhz-en megy az SGS-ben) is erősebb mint az Adreno205 ami a Snapdragonban van. Nem tudom hogy SGS+-ban a GPU-t lehet-e tuningolni, de SGS-en ICS/JB romon a Live OC miatt ha húzod a procit akkor a GPU órajele is emelkedik ( jellemzően 220-250 Mhz között lesz stabil... )
És végül az SGS DAC-ja a piacon az egyik legjobb mobilos ( ha nem a legjobb mobilos DAC)
Csak ez a DAC miatt tértem vissza Note 1-ről SGS-re. -
sagit
veterán
35k-ért használtan senki nem fog jobb telefont kapni mint az sgs, gyári GB-n nem 5perc belőni a kütyüt de meghálálja (érteni is kell hozzá kicsit, meg érdeklődni is kell, különben megunja az ember)
sema kernel,1200mhz,ext4,naplo off,thunderbolt és szalad a kicsike, Note1 csak az appok indításánál volt gyorsabb amikor eladtam ( gondolom a proci+ram kombó miatt)
Új hozzászólás Aktív témák
- olvasd el a nyitó hozzászólást!
- tilos a függetlenítés!
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest