- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
csodavas
tag
Sziasztok!
Kaptam privát megkeresést a matt fóliával kapcsolatosan, hogy mennyire zsírosodik. Szóval ide is beilleszteném a fotókat. Elég durván összetapicskoltam, szerintem normális felhasználás mellett azért ennyire nem lesz ilyen. Szerintem nem lesz rossz a kijelző se a mattosítás miatt. Illetve tapintásra is jó, legalábbis nekem. De ez egyéni nyilván.
-
G@ben
addikt
válasz
grafnet #14489 üzenetére
Sony Ericsson Xperia Pro. Igazából az 512MB ram kevés benne nagyon, a többi része még ma is megfelelne (főleg a billentyűzet). Na jó, a 4.0.4-es Android is kevésbé támogatott már.
Az előtte lévő Nokia 6110 8 és 3/4 évig bírta.
De ha ez kibír mondjuk 3 évet, már elégedett leszek. -
G@ben
addikt
Megérkezett!
De mivel jéghideg, délelőtt hagyom akklimatizálódni. -
sxxorp
őstag
válasz
grafnet #14461 üzenetére
Az eddigiekből arra jutottam, hogy a legtisztább egy Fastboot ROM lenne, Clean All módra.
Elképesztő szívások után (most értem el eddig: az új laptopon vmi miatt félpercenként újraindult a Fastboot állapot flash-elés alatt/helyett, majd gondoltam, h ne legyen a legkésőbbi Win10-64bit a gond, viszont a páromén csak USB3-as csatlakozó van, és mint kiderült ez lehet az oka a végtelen 'Device is busy' üzeneteknek, persze mind sokszor újrapróbálva, majd vissza az én laptopomra...) eljutottam ide:
MÉGIS rendszerbe reboot helyett kis rezgés urán újra csak az a kretén Fastboot Nyúl jön csak be...Mivel van egy TWRP mentésem 8.5.2.0-n, ezért annak a Fastboot ROMjával erőlködtem (2 forrásból letöltve), bíztam benne, hogy később vissza tudom hozni azt a pár hetes mentést, ha megfelelő ROM-verziót teszek fel, és eljutok a reboot-ig...
-
Styleair
aktív tag
válasz
Black_Raven #14476 üzenetére
A program elindul, csak az értesítősávban az idő mellett, a fokot kellene mutassa az apk ikon helyett.
Widget kirakása sem segített. -
C0d3r
addikt
Engem az érdekelne, hogy az alkalmazások akkukezelését, fejlesztői beállításokban a memória- és miui optimalizációt érdemes-e babrálni a még jobb memória/akkuhasználat érdekében? Vagy jó az úgy, ahogy a MIUI-sok megálmodták? Ne tartsátok magatokban, kinek melyik beállítás vált be, egyáltalán van érezhető különbség!?
Jelenleg ezek gyári állapotban vannak, kivéve az akku és teljesítmény beállításokban lőttem le a rendszeranimációkat, illetve fejlesztőiben a három animációra vonatkozó beállítást.
Különösebb problémát nem észleltem, megkapok minden értesítést, néhe-hóba előfordul hogy újratölti az oldalakat a chrome, de nem emiatt piszkálnám. -
Black_Raven
veterán
válasz
Styleair #14471 üzenetére
Ha az értesitő sávban ráböksz az ikonra, akkor elindul? Azt próbáld még ki hogy rakd ki a kijelzőre a widgetét, akkor sztem működne.
grafnet: a kijelzője nem tetszett, nappal nem látni, azonkívűl nem megbízható. Bármikor gondol egyet és nem párosodik, legtöbbször frissitések után. 5 hónapig volt meg, kifogástalan volt. Eladtam mielőtt kifekszik(5.5k)
-
notika77
senior tag
Én megcsináltam, ezt az SD kártyára ragasztott SIM-et, de nem ajánlom. Túl erősen szorítottam össze ragasztás után a SIM-et és az SD-t és az SD eltört, így az már nem működött. Majd napok múlva kiderült, hogy a telefon melegedése, merülése mögött meg a buherált SIM kártya állt, így az is cserés lett. Itt nem igazán értem mi volt a gond, mert működött a SIM, stabilan volt net és hanghívás is, de a telefon forrósodott - többszöri újratelepítést követően is -, másik SIM-mel meg nem.
-
Styleair
aktív tag
válasz
Black_Raven #14459 üzenetére
A kijelzőn, ha fut a program működik rendesen. Widgetet ennél nem használok, arra másik időjárás apk van (működik). Az értesítő sávban kéne látszódjon, hány fok van, de ahelyett csak az apk ikonja jelenik meg.
-
grafnet
veterán
válasz
Black_Raven #14459 üzenetére
MiBand2: mi volt vele a bajod (vagy mi bajotok volt egymással)?
-
grafnet
veterán
Azért a 2 SIM + mSD-re van sokkal korrektebb megoldás is: SIM adapternek hívják, pár fillér! (Pár napja linkeltem itt is.)
Hivásidőtartam: van benne ilyen számláló? Én még sosem találkoztam vele, bár nem is érdekel igazából. Ha eladom a telefont, úgyis csinálok rajta egy FR-et. Az meg töröl mindent...
-
grafnet
veterán
válasz
csodavas #14447 üzenetére
Köszönöm! Bekerülhet nyugodtan, de át is írhatom, szét is szedhetem, ha az Összefoglaló szerkesztője úgy kívánja.
Ki az aki szerkeszti (nem kerestem rá)?SOT: nem egyszerű két különböző ember telefonját összehasonlítani! Látjátok, hogy még a gyártosoron sem készül "két egyforma" telefon! A 6 óra SOT, >2 nap készenlét mellett szerintem a normális. (Írd re részletesebben, miket csinálsz, hány kártya, wi-fi, mobilnet, én még nem csinálnék FR-et.)
Nem kell ezt különösebben túlaggódni. Azt kell csak figyelni, hogy a Te használati szokásaidhoz képest változik-e valamikor jelentős mértékben. Na, olyankor kell vizsgálódni, vagy cserélni vmit.És igen: a végszó, a záró gondolat a lényeg: ennyi pénzért tökéletes vétel, nincs jobb a piacon, max tetszetősebb vagy hipe-olt (ha jól írom).
-
-
grafnet
veterán
válasz
The Goth #14446 üzenetére
Én, még nem olvastam olyat, hogy buherált app ne működne.
Olyat viszont rengeteget, hogy valamit nem sikerült megfelelően beállítani, s ezért nem működött.Vagy a Note 3 Pro (QC) vagy a Note 4 topikban kérdezz meg valakit, aki komolyabban nyírja a vasat.
A téma szerkesztésben én nem vagyok benne, de ha ellenőrzi... csak lehet szerkeszteni valamivel.
-
szabeska
addikt
Szert tettem egy Mi Band 2-re, ha valakinek kérdése lenne.
-
orso0355
őstag
válasz
Bogyó bá' #14441 üzenetére
Ilyen nincs, de szerintem először legyen kézben a telefon, próbáld ki, baszkuráld (elnézést), állítgasd, aztán majd UTÁNA, ha valami nem világos, ráérsz utánanézni. Hidd el, nagyrészt logikus, ami meg nem, arra jó eséllyel átlag felhasználónak kevesebb szüksége van. :-) itt szívesen segít mindenki, plusz jó a topik keresője is 😃
Reméljük, beválik!(Gondolom, az nem annyira meglepő, ha még nem dolgozták fel a szilveszteri megrendeléseket? 😃)
-
Styleair
aktív tag
Már csak ezt nem tudtam megoldani:
Értesítősávban időjárás apk (eWeather HD) ikonja jelenik meg, hőmérséklet érték helyett. Mi lehet a megoldás? -
ZeCse
csendes tag
válasz
csodavas #14447 üzenetére
Köszönöm, előbb-utóbb csak veszek én is egy 4X-et!
A 'kókányoláshoz pedig', ha valaki 2 SIM +1 microSD -t akarna egyszerre használni: [link]
Kicsit off, feleségemnek egy 4A-t (MIUI Global 8.5 Stabil) vettem december elején, csak azt nem találom rajta, hol lehet megnézni, reset-elni a hívásidőtartam számlálót. Nem tudja valaki?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Black_Raven #14448 üzenetére
Persze, még ma reggel is "volt raktáron", dél körül nullázódott le a készletük. Küldeni viszont azóta sem küldtek emailt. Reggel írok nekik, köszi a tippet!
-
Black_Raven
veterán
válasz
Bogyó bá' #14441 üzenetére
Ha amikor megrendelted az Eustockon a telefont ,és volt Raktáron. Akkor holnap reggel 8-után írj nekik egy emailt, hogy nem igazolták vissza a megrendelésed. Én is így csináltam és 5 perc múlva jött válasz hogy vették és azonnal visszaigazolták a rendelést és másnap megkaptam. Mert általában ha nincsenek csúszásban, a 12óráig visszaigazolt megrendelést másnap kiszállitják. Tehát mindenképp írj nekik emailt! (az ügyfélszolgálatra)
-
csodavas
tag
válasz
grafnet #14439 üzenetére
Na ez egy teljesen korrekt kis iromány volt! Megmerem kockáztatni hogy az összefoglalóba is be lehetne illeszteni. Sokan kapnának ezzel egyértelmű választ a kérdéseikre.
Egyébként én is nyár óta használom a telefont, csakis a gyári frissítésekkel. Mindenféle romolgatás, rootolgatás nélkül. Ettől függetlenül mindig olvasom a fórumot. Teljesen megvagyok vele elégedve, mondjuk sokaknál akár 10 óra is lehet a kijelző bekapcsolt állapotban, nekem ez csak 6 óra hossza wifin, mobilneten egy kicsit kevesebb. Ez az ami annyira nem tetszik, de talán egy gyári adatok visszaállításával orvosolható lenne?! Bátran merem ajánlani mindenkinek aki jó áron szeretne korrekt telefont venni és igen nem kell hozzányúlni, úgyis tökéletesen használható.
-
The Goth
tag
Ez a Miui rendszer a crackelt appokkal milyen viszonyt ápol? Lehet telepíteni saját felelősségre minden gond nélkül, mint bármelyik droidos telefonra, vagy itt ezzel nehézségek lehetnek? Note 4 topicban olvastam, hogy a letöltött témáknál ellenörzi, hogy hivatalos forrásból származik-e? Csak ezért merült fel bennem ez a kérdés.
-
sxxorp
őstag
Srácok, nem tudom mi a fene lehet, de ha reboot-olni akarok csak a Fastboot jön be. Billentyűkombinációval előjön a TWRP is, de hiába csináltam Factory Reset-et, és korábbi ROM Restore-t is, ha utána System-be rebootoltatom ugyanúgy csak a Fastboot jön fel. Miért? Hogyan orvosolható?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
grafnet #14439 üzenetére
OK, köszi!
Urak! Mivel a telefonomról még mindig semmi hír (csak az immár másfél napos automata e-mail jött rendeléskor, azóta semmi megerősítés - sőt már készleten sincs az eustock-nál) valami olvasni valót tudnátok nekem adni? Olyasmi kellene - mint androidban teljesen járatlannak - hogy pl. a MIUI teljes leírása magyarul, az összes funkció és beállítás részletes leírásával. Létezik egyáltalán ilyen?
-
grafnet
veterán
válasz
Bogyó bá' #14421 üzenetére
Sokan vagyunk itt olyanok, akik...
Tegyünk néhány dolgot tisztába, s ez nem a konkurencia fik@zása!
A Csamcsungot NEM szabad frissíteni, mert valami meghal benne! Upsz a Szifont sem szabad, mert Ők be is ismerték a tényt: szop@tják a korábbi típusú tulajokat!
Folytatható a sor!
De a másik véglet: nevesnek mondott gyártók, akik mindenfélét hazudnak az embereknek: Alcatel, Lenovo, Huawei, stb. így, meg úgy lesz frissítés, optimalizálás, stb. Még a "nép" szavát sem hajlandóak meghallani a hibákról, inkább kiadnak egy újabb telefont.Itt egy kicsit más a történet! Majd, ha beleásod magad a Xiaomi világába meglátod. Itt még a 4.2.x.x-re (Android verzió) is meg vannak a frissítések, lehet már sok fícsőrt nem kap, de amelyikre megtudják csinálni, az kap új MIUI főverziót! Erre visszatérek.
Két vonal van: Developer és Stabil.
Dev: (általában) heti frissítést adnak ki rá, itt előfordulhat "hiba" is.
Stab: 2-3 havonta jön rá frissítés, ami csak jó dolgokat tartalmaz.
MIUI főverzió vs. Android főverzió: nincs összefüggés! (Nyilvánvaló, hogy van, de az még legalább 1 oldal írás részemről...)
A Xiaomi, amint megszerzi az információt az új droid fícsőrökről, akkor elkezdi beleépíteni a MIUI rendszerbe. (Osztott képernyő, gesztusok, stb.) Még a droid verzió váltása előtt elérhetővé teszi a régi felhasználóknak!
Tehát nem kell Android főverzió váltás, hogy az előnyös dolgokat használhassuk!Szóval aki akar, az frissít, rootol, ROM-ot cserél, vagy bármi mást, amit akar! Ez az android előnye!
Topik: írták már: aki nem tudja, hogy van ilyen szintű támogatottsága a készüléknek, az egyszerűen csak használja (nem is jön ide). Akit érdekel a telefon "lelke" az ide jön olvasni, kérdezni és a végén vagy beleugrik a Mélyvízbe vagy csak használja.
Szerintem ma a piacon nincsen jobban támogatott, hatalmas tömegben gyártott, olcsó telefon, jó vassal! (A 4 közül 2 megszokott lenni a többieknél.)
U.i.: Igen, bekapcsolás után, Wi-Fi kapcsolat létrejöttét követően azonnal kérdezi, hogy frissítsen-e. 2 frissítés van most Stabil ágon, a másodikkal kapod meg a 7-es droidot. (Egyébként, már a nyolcas az új főverzió...)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Teaway #14423 üzenetére
A WP-s telóknál is mindig ragaszkodtam a gyárilag, hivatalosan elérhető legfrissebb szoftverhez: mindig javítottak rajta valamit, vagy bővült a funkcionalitás.
Ha egy készülékre nem jön ki frissebb, akkor persze hogy a régi oprendszer a "legelterjedtebb".
- ezért is félek egy kicsit az "olcsó" androidos telefonoktól. Nem szeretnék 2-3 évig (eddig szoktam nyúzni egy készüléket) egy korszerűtlen, "túlhaladott" rendszerrel együtt élni.
-
Threant
tag
Sziasztok! Mostanában telefonálás közben a fülemhez tartott telefon egyszerűen tartásba kapcsol beszélgetés alatt, a képernyő pedig a jegyzetekre vált. MiUi 9.1 global. Elállíthattam valamit?
-
dugynok
senior tag
válasz
Bogyó bá' #14403 üzenetére
Üdv
Nem kell mókolni semmit. Érdekes módon sok embernek videófelvételnél szar a hang. Nàlam tökéletes kinti és beltéri felvételnél is. Én nem frissítettem a telót, 8.2.10-en vagyok. Bootloadert nyitottam a root miatt, hogy le tudjam szedni a szemetet (nem hasznàlt alkalmazàsok). Két simmel hasznàlom, meg vagyok elégedve az üzemidővel is. Tokból az itt is sokak àltal hasznàlt strapa-tokot hasznàlom ali-ról kb 1000JMF-ért rendelhető. Kijelzőm nem karcolódik, mint itt sokaknak, pedig nem vigyàzok különösebben rà.
Szerintem àr/értékbe verhetetlen ebben az àrsàvban -
Nkboy
senior tag
Ez azért van, mert általában két részre oszlik a felhasználók tábora. Van aki csak használja, és van aki meg szeret hegeszteni.
Azt meg köztudott, hogy aki csak használja, az nem fogja beírogatni naponta, hogy minden oké.
Amikor kedvem támad én is hegesztgetek,de például mostanában csak arra használom amire való (nem "romolgatok" össze vissza), mégsem írom be naponta, hogy tök jó a teló. -
Lordus
senior tag
Sem a rootolástól, sem a miuihu-tól sem mástól nem kell megijedni.
Én is csak használom, de nem akarok reklámokat látni, szeretnék smst küldeni úgy, hogy ékezetek is lehetnek benne... pl én ezért használok miuihu-t, root-tal.
ez nem kókányolás. a miui létezése csak annak köszönhető, hogy nyitottság van, bele lehet nyúlni, lehet tökéletesíteni. a legtöbb miui felhasználó pont ezért használ miui rendszerű telefont...tehát ne keverjük a szezont a fazonnal, tudom, hogy már húzni is lehet a proceszort, meg ilyen kernel meg olyan rom... de alapól nem erről szól a miui. hanem a személyreszabás sokszínűségéről... S mivel Ázsia messze van és nem éppen a magyarok a fő vásárlók, ezért érthetően nem tesznek meg mindent a magyarokért. szerencsére az EU romok pont ezért vannak, "csak" annyi tökéletesítés van bennük, hogy itt Európában is maximálisan ki tudd használni a telefonod tudását.
-
ZeCse
csendes tag
válasz
Bogyó bá' #14403 üzenetére
Hi,
gyakorlatilag, ahogy én is olvasom, ez a topic szinte tényleg csak erről szól ("itt mindenki rootol, hegeszt, barkácsol, MIUIHU-zik, stb."), pedig én is nagyon szemezgetek egy 4X-vel (meg off: Vernee M5-vel is), csak elmegy az ember kedve a bejegyzések olvasásától, hogy ez se jó, az se jó .......
Én pedig már öreg vagyok ehhez a mókoláshoz, kókányoláshoz, stb., csak használni szeretnék egy elfogadható árú, tudású (okos) telefont. -
aelod
veterán
Fél percen belül sajnos feloldható - akár a könyökömmel is.
Kíváncsi lennék hányan próbálták meg feloldani így
-
vt500mike
csendes tag
válasz
Black_Raven #14406 üzenetére
Köszönöm! Így állítottam mostmár én is
-
vt500mike
csendes tag
Most tesztelem (ma délelőtt derült ki - főnököm gyermeke nyomkodta
- gondoltam hagyom mert úgy is le van "zárva" )
9.1.1.0 MIUI
30 mp-re állítva az Alvó módot és a Jelszó szükségességét is (1 percen voltak), újraindítás után a jelenség elmúlt.
Egyébként én laikusként azt gondolom azonnal kellene működnie, ha már zárolás a neve. Fél percen belül sajnos feloldható - akár a könyökömmel is.
Köszi!
-
wanted5
őstag
válasz
Black_Raven #14402 üzenetére
Oh szóval ez feature nem bug. Akkor nem érdekel különösképpen.
Nálam egyelőre még megvan az újdonság varázsa, az usb-t is szépen óvatosan dugom beleNa de majd fél-egy év múlva...
Eredetileg nagyon használni se akartam, amíg nem érkezik meg rá valamilyen fólia vagy tg, de ha már "belaktam" akkor használom is. Viszont az ocsmány gyári fóliát még nem vettem le, az legalább tetszik benne hogy nem kell törölgetnem a kijelző folyamatosan mert matt.
(#14403) Bogyó bá'
Persze, hogy lehet használni. Én sem fogok foglalkozni (egyelőre) rootolással meg egyéb dolgokkal. Egy átlagfelhasználó igényeit szerintem bőven kielégíti alap rendszerrel is. Ha meg ez lesz az első androidos készüléked, akkor szerintem még inkább ne foglalkozz ilyesmivel. Majd, ha olyan dologba futsz bele, amit meg szeretnél csinálni a telefonnal, de nem tudod mert esetleg root kell hozzá, akkor majd visszatérhetsz a dologra. -
Bogyó bá'
nagyúr
No, háj mindenkinek!
Új Xiaomi tulaj leszek hamarosan, a kezdetektől WP-s telókat használtam, az Androidot eddig csak tabletről ismertem (és kb. semmire valónak sem tartottam - 2 db windowsos tabletet nyúzok, komoly munkára is
). Az elmúlt két napban egy-két ezer hsz-t vissza olvastam ebből a topikból, és nem kicsit vagyok megrettenve: itt mindenki rootol, hegeszt, barkácsol, MIUIHU-zik, stb. Szóval ezt a telefont - ha egyszer megjön, mert a bolt le se x*rja eddig a megrendelésemet pedig elvileg van készleten - úgy gyári, frissen kicsomagolt állapotában lehet használni valamire? Vagy kénytelen leszek én is elmélyedni a "mélyvíz" rejtelmeiben?
szerk: a WP lelőhetetlen stabilitását, vírusmentességét, egyszerűségét eddig mindennél többre tartottam, csak sajnos azt a néhány appot is kezdik lelőni, amit eddig - nagy megelégedéssel - használtam, így egyszerűen kénytelen vagyok váltani. iPhone-ban gondolkodtam, de én azt egyszerűen nem tudom megfizetni sajnos.
-
wanted5
őstag
az USB csatlakozó körül nekem van egy kis mozgása a keretnek, egy hajszálnyi, de épp elég, hogy ha kicsit megnyomkodom, akkor hangja is legyen. Gondolom ezt csak szétszereléssel lehetne orvosolni ugye?
Másnak is ilyen, vagy csak én fogtam ki egy gyengébb darabot?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A gyártó nem akart a Redmi 4A-nak konkurenciát állítani. A 4X ehelyett RAM-ban, processzormagban, biometrikus védelemben és üzemidőben több – pont annyival, amennyivel drágább.
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 128gb, független, vadonatúj,aktiválatlan.
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest