Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- MWC 2025: Mit várunk idén?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android 15-re váltott egy lemeríthetetlen Moto
- Mobil flották
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
fgordon
senior tag
Sziasztok, nézegettem itt a Xiaomi.eu -s ROM-okat, és stable legutóbb 2017.11.17-én volt. Mennyi időnként van új stable? Ha felrakom a mostanit, hogy tudok frissíteni a legújabbra? Teljes reset?
Jól sejtem, hogy onnantól nincs Android security patch, mint a gyári MIUI verzióhoz ami jön upgrade, ha én nem frissítek manuálisan?
Mennyire jó ötlet egy ilyen stable változatot használni akár évekig, ha minden megfelelően működik nekem, amit használok?Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Nézegetem az árukeresőn a készüléket, és az egyik boltban találtam ezüst színben.
Tényleg létezik? Igaz, neten keresgetve az a kép inkább a note 4képe, ami kint van a Btel odalán. Nem, mintha abban a színben kellene, csak szemetszúrt.Illetve van, ahol olvasom, hogy a wifi a/b/g/n/ac, tudja az 5Hz-t. De mindenhol máshol meg azt olvasom, hogy nem.
Most akkor valaki világosítson már fel
Mert a gyártó honlapján semmi infó a készülékekről, feltéve ha az a mi.com oldal lenne. Vagy más oldal a xiaomi oldala?Illetve az egyik poszt kapcsán felmerült a gyári/bolti garancia kérdése. Látom, hogy némely bolt feltünteti, hogy gyári vagy bolti garit ad. De a gyári gari alatt a Waytek értendő?
Eustockkal szemezek, de ott csak kp-val lehet fizetni, ezért gondoltam pl Euronicsra, vagy esetleg Auchan. A legolcsóbb meg valami Jemila GSM, ami gyári garit ígér, de valahogy nem találtam őket túl bizalom gerjesztőnek, bár nekem a többi sem...
Ez lesz az első Xiaomim
-
lócitrom
őstag
válasz
bunnyhu #12378 üzenetére
ha annyira evidens lenne, nem kérdezném
ha tétlenség lenne a neve világos lenne. de így meg simán gondolhatom azt, hogy maga a rendszer és az alá tartozó folyamatok/szolgáltatások. ráadásul ennek ellenére merült jobban, tehát így nehéz is arra következtetni, hogy ez az. valószínűleg az én logikámban van a hiba.
(#12375) szabeska
akkor az bukta. de azért kösz.[ Szerkesztve ]
-
kokopo
aktív tag
-
bunnyhu
senior tag
válasz
lócitrom #12348 üzenetére
A százalék fogalmát gondold végig. Ha nem csináltál a telefonnal semmit, akkor számodra nem logikus, hogy a használat nagyrésze azzal telt, hogy az android malmozott ergó CSAK az futott? Így nyilván százalékosan az a nagyobb, hiszem mi a franc számítana bele ha semmit nem csináltál?
Ha zavar az android nagy százaléka, javaslom futtass valami modern játékot, és rögtön kisebb számot fogsz mellette látni.
Egyébként pont ezért marhaság a százalék, többet érne ha valami egzaktabb mértékegység lenne mellette.[ Szerkesztve ]
-
Wovbagger
tag
Én csak az eustock-ról tudok nyilatkozni. A vásárlás előtt e-mailben meg tudtam velük beszélni mindent, a regisztráció és minden egyéb úgy ment ahogy le van írva és ahogy ígérték. Múlt pénteken délelőtt megrendeltem a telefont, ma délelőtt ide is ért - de csak most este volt időm kibontani. Számla és garanciajegy volt a dobozban, remélem ez utóbbinak az alkalmazására nem lesz szükségem.
-
yabba
aktív tag
Sziasztok,
Az eustock.eu mennyire megbízható/ajánlott hely? 41.900 ért van most 4X, a xiaomishop.hu-ban 45.500 ért láttam. Utóbbi esetben kapok valami többletet (könnyebb garancia intézés, megnyugtathatom magam, hogy jó magyar állampolgárként fizettem Áfát a termék után, bármi más)? Van egy másik magyar webboltban 42.500 ért, ott azt írják, hogy gyári garancia. Az mit jelent? Hogyan tudom érvényesíteni?
[ Szerkesztve ]
-
emerzee
aktív tag
Sziasztok! Van egy jól belakott 6290 rendszerem.Nincs a root-on kívül komolyabb gondom vele. Nyitnám meg tesztelnék más romokat is, de ha nem tetszik, visszatérnék ide. Van rá lehetőség nyitás után, hogy ezt a belakott rendszert romostúl, belakottostúl, mindenestűl lementsem, majd visszarakjam? Kipróbálnám a 9xxx-et, a miui_hu-t, esetleg más romokat, de ez a mostani tökéletes nekem a hibáival együtt...
-
andrás47
senior tag
Üdv ! Az állapot sorból, hogyan lehet, pl. a lámpát kirakni a képernyőre ?
-
fgordon
senior tag
válasz
Dwatti #12315 üzenetére
Én 482 Ft-ért vettem 2 darab ilyen 9H+ üveget a 4X-hez, a vaku miatt látszik annyira a széle. Amúgy kb láthatatlan. Érdemes lett volna így utólag letörölni a telefont...
Már hetek óta rajta van, elégedett vagyok vele. Ha lehet és érdekel valakit, átküldöm az ebay linkjét vagy kirakom ide.
Jól illeszkedik a telefonra, erős üvegnek tűnik. Meglepő módon egy nagy vastag hongarocell dobozban érkezett, mintha telefont kaptam volna, tökéletesen csomagolva.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Használja valaki az utolsó kiadású Global Dev ROM-ot?
-
Montii
csendes tag
-
Montii
csendes tag
Sziasztok abban kérném a segítségeteket, hogy megpróbálok belemenni a galériába és azt írja ki, hogy zárt galéria, nem szükséges engedély és egyből kilép belőle. Mi lehet a probléma?
-
Wovbagger
tag
Sziasztok,
az imént bontottam ki a vadonatúj Redmi 4x-emet. Adatai:
Android verzió: 6.0.1 MMB29M
MIUI verzió: MIUI Global 8.2 StabilA problémám pedig az vele, hogy feltettem rá egy .mkv videót, aminek a leírása szerint x264 a video kódolása az audio sávja pedig MPEG 48kHz Stereo 128 kbps. Nos, a telefon a videót szépen lejátsza - de hangot nem ad. Ellenőriztem a file-t a PC-men, ott a kép mellé van hang is. Az előző Xiaomim az ilyen file-okat a a kezdetektől tökéletesen lejátszotta. Mi lehet a gond?
-
mpo
veterán
válasz
bunnyhu #12339 üzenetére
Az itteni webshopok is két részre oszthatók, gyári vagy bolti garanciával (olcsóbban) árulnak.
Ha gyári, akkor a szakszerviz javítja, akár házhoz is jön, ha bolti, akkor 10000 Ft alatt nekem kell visszaküldeni, afölött eljönnek érte.
A gyárinál a regisztrációval plusz garanciát is lehet kapni, boltinál ez sincs. -
lócitrom
őstag
nem vagyok a téma szakértője, de ránézésre ez nekem szokatlan. 30% fölé eleve nem nagyon ment még nálam a rendszer. az átlag is olyan 24%. főleg így, hogy kb. egész nap alig nyúltam hozzá. több ízben ajánlottatok már valami alkalmazást, ami meg tudja mutatni milyen folyamatok futnak. szükségem lenne rá azt hiszem, de nem emlékszem a nevére. remélem root nem kell hozzá. EU rom egyébként:
a másik furcsaság, hogy mióta váltottam MIUI EU-ra, azóta valami történt az akkuval. mérőt jó ideje benne felejtettem a töltőben és azért töltést követően le szoktam olvasni. ráadásul kikapcsolva töltöm általában. na most ~3500mA-t ír, ami őszintén szólva gyanús és kétlem, hogy hirtelen kezd el zuhanni ennyit. van valamiféle biztonságos kalibrálási módszer, aminek értelme is van?
-
aelod
veterán
válasz
Black_Raven #12342 üzenetére
Vagyis ha kézmosás vagy zuhanyzás után puhább bőrt nem szereti, vagy ha nem száraz az újjam, nem nyit
Ezeket globalon sem szeresse.
(#12341) szanitec
A nagy testvér mindent lát?
[ Szerkesztve ]
-
Black_Raven
veterán
válasz
infectedmann #12323 üzenetére
Ez érdekes, mert 3 hete RR romon vagyok, de még hasonlóval sem találkoztam. Nem hogy, stabilitás, sebesség, vagy memória kezelés.2 dolog amit csekkoltam. 1 a BT ikonra bökve kb 5mp amíg bekapcsol, de a kapcsolatot atomstabilan tartja. 2. az ujjlenyomatolvasó érzékenyebb mint Dev romon. Vagyis ha kézmosás vagy zuhanyzás után puhább bőrt nem szereti, vagy ha nem száraz az újjam, nem nyit. Más esetben igen.Minden más kifogástalanul teszi a dolgát egyelőre, fogyasztása is nekem teljesen ugyanaz mint Dev romon volt.
-
pvt.peter
őstag
válasz
privatposta #12336 üzenetére
Újraflashelés esetleg?
-
orso0355
őstag
válasz
privatposta #12336 üzenetére
Láttuk a 12168-asban is ugyanezt, de nem tudunk hozzászólni ezek szerint.
Ha van rá garancia, azt kell valahogy érvényesítened, akár visszaküldéssel.[ Szerkesztve ]
-
privatposta
tag
Sziasztok,
kicsit el vagyok keseredve, mert elromlott 3 hónapos Redmi 4x telefonom. Vissza küldeni nem akarom, mert sokba kerül és bizonytalan is.
A jelenség az, hogy használat közben egyszerűen elsötétült a kijelzője. Elvileg mintha működne, mert ujjlenyomat leolvasóra reagál, kikapcsolásnál pedig mintha ki is kapcsolna. Háttérvilágítás ilyenkor bekapcsol, Töltésre reagál, de nem tudok vele mit kezdeni. A kijelző elvileg jó, mert rápróbáltam egy másikat, és pont ugyanez a jelenség.
Lehet ilyen szoftveres probléma? A számítógép felismeri, de semmi több. Nincs könytárszerkezet stb. Szoftveresen nem volt hozzányúlva, eredeti van rajta.
Mi lehet a baj?Másik topikban ajánlották, hogy ide írjam a kérdésem, ill. úgy emlékszik, hogy egy frissítés hozhat ilyet magával...
-
endib
tag
Mi ez a "mab" alkalmazás?
-
aelod
veterán
-
macssessz
tag
válasz
orso0355 #12289 üzenetére
Nekem a 852 is jó volt, csak mivel a teló ajánlgatta és semmi rosszat nem írtatok a 9-ről de működés hosszabbodást igen, ezért engedtem frissíteni. Szerintem is mintha jobban beosztaná az akkut.
Ha tudtok letölthető és jól működő widgeteket a GPS és a képernyő forgatás kapcsolgatására nekem az is jó lenne. Az új verzióval megvárnám mások tapasztalatait. Esetleg ha valaki hozzáértő vissza tudná tenni nekem a 852-t az is jó lenne.
-
Kikoma
csendes tag
Dupla koppos ébresztőt, hol tudom beállítani?
-
Sziasztok,
Melyik tempered glass ajanlott ehhez a telohoz?
Olyan kellene ami teljesen befedi, ne maradjanak ki reszek oldalt/felul.
Vettem egyet, de tobb milli hely van minden oldalon, szornyen nez ki.
Xpro-ra gondoltam meg, de emagon pl van egy velemeny ami szinten azt irja, hogy marad ki par milli. -
TomPack
őstag
Mi távirányítót használ valaki?
Nem tudok "új szobát" beállítani, hogy egy másik tévé távirányítóját hozzáadjam. Mit cseszek el? -
siddis
őstag
válasz
infectedmann #12224 üzenetére
Szia,
Részleteznéd esetleg pár szóban mi volt a probléma.? LineageOS-t nem próbáltad.? Vélemény.?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A gyártó nem akart a Redmi 4A-nak konkurenciát állítani. A 4X ehelyett RAM-ban, processzormagban, biometrikus védelemben és üzemidőben több – pont annyival, amennyivel drágább.
- BestBuy ruhás topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Motoros topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Háztartási gépek
- Xbox Series X|S
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...