Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MWC 2025: Mit várunk idén?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Android 15-re váltott egy lemeríthetetlen Moto
- Mobil flották
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
siddis
őstag
válasz
topyjo #12898 üzenetére
Szedd le az topic összefoglalóból a MultiTool nevű cuccot, az FastBoot-ból elvileg újra tudja indítani bármilyen másik módba, ha jól láttam. De előtte driver-eket is szedd le
Legrosszabb esetben ebben a módban újra is flash-elheted, az összefoglalóban le van írva minden.. -
topyjo
aktív tag
Sziasztok!
Valami történt gyermekem telójával.
Magától kikapcsolt, nem is lehet bekapcsolni, próbáltam power+hang le-fel combókat nyomogatni, nem történik semmi.
Viszont bedugott töltésen rezzen egyet, megjelenik egy fastboot felirat, meg egy droid nővér, vizsgálgat egy satnya, beteg droidot.
Gombokra ilyenkor sem reagál, viszont 10mp után eltűnik a felirat, és újra jön a rezgés, meg a nővér.
És ez így megy már órák óta.
Légyszi valaki segítsen, ki lehet billenteni ebből az állapotból?
Amúgy még nincs egy hónapos.topyjo
-
vvega30
senior tag
Üdv
Kezeim közé került egy ilyen teló. Behelyeztem a sim kártyát de egyetlen egy telefonszámot sem lát a készülék.
Az mitől lehet? Valamit nem állítottam be? Természetesen a kártyán vannak a telefonszámok. -
törölt tag
Megbízható forrásból olvastam hogy lesz rá hivatalos Oreo (MIUI 10) illetve a Kernel forrást is kifogják adni ha elég sok ember kéri
-
törölt tag
Új TWRP v3.2.1.0
Changes:
* minui fixes (cryptomilk)
* Better android-8.0 compatibility in ROM trees (Dees_Troy)
* Fix missing library in android-8.0 (nkk71)
* Fix inconsistent SDCard naming (DevUt)
* Default to TWRP restore instead of adb backup restore to fix restore on fresh TWRP boot (jlask)Telepítése ajánlott!
-
törölt tag
Sziasztok!
Ismét kérdezni szeretnék. Azt be tudom valahol állítani, hogy a letöltések helye ne a telefon memóriája legyen, vagy legalább kérdezzen rá? Van bent SD, leformáztam, a memória résznél mindennek a Külső tárhely van beállítva.
Köszönöm!
-
rooland
senior tag
Sziasztok!
A galéria nézeten lehet változtatni (hogy pl ne napokra bontva mutassa a képeket)? Nem találtam.
-
orso0355
őstag
válasz
sharp007 #12863 üzenetére
Én ezt pontosan tudom, ezért írtam, hogy annak ellenére, hogy én nem vagyok B20-as MÉGIS minden nagyobb városban 4G-m van - ezért az fura, hogy míg a fórumtársnak, aki még ráadásul B20-as is, nincs.
Nem gonoszkodtam
de ez azért kéne, hogy működjön neki (én is voda, ő is).
[ Szerkesztve ]
-
TomPack
őstag
Sziasztok!
Hol találom meg az adatforgalom számlálót?
Arra lennék kíváncsi, hogy egyes alkalmazások mennyit haraptak bele az adatkeretbe.
Miért kell ezt ennyire eldugni? -
Repsol600
addikt
Az infrát nem lehet valahogy tanítani ? Digis beltérihez kellene (Kaon hd1000)
-
sharp007
tag
válasz
Black_Raven #12847 üzenetére
Az LTE az már 4G, nem?
-
beci
őstag
Sziasztok.
Az mindegy,hogy melyik foglalatba rakjuk a sim kártyát? -
törölt tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Első Xiaomim. Miui Global 9.1.1.0 van rajta, és van egy olyan problémám, hogy wire messengeren, ha jön üzenet, nem értesít: se led, se hang. Az értesítés mindenhol be van állítva, már prioroson is próbáltam, minden engedély megadva, az akku optimalizálásnál is korlátozás nélkül van minden, már az automatikus indításba is beraktam, de semmi.... Gmailre, ha jön e-mail az teljesen rendben van.
Mit nem vettem észre?Köszönöm!
-
emerzee
aktív tag
Sokan kérdezgetik a fórumban, hogy megéri e ezt a telefont megvenni? Nos, gyerekek! Ilyen klassz telefonnal én még nem találkoztam. Először nagyon idegenkedtem. Jaj a kínaiak biztos majd jól megfigyelnek, meg ilyenek. Aztán rájöttem, hogy nálam se üzleti titok, se semmi érték, mert a bankkártyás dolgokat nem telefonon intézem. Tehát parára nincs okom. Amikor lenyugodtam, akkor kezdtem értékelni a telefont. Szupergyors, nem akad, nem kínlódik, minden gyönyörűen fut rajta. Fél év alatt, talán 1x újraindult és talán 1-2x volt program leállás. Talán ha havonta újraindítom, de inkább ritkábban... A háttértár több mint elég. Persze videókkal és képekkel meg lehet tölteni, de ez felhasználófüggő. Találtam rá jó üveget és tokot, féltenem se kell.
Az első telefonom nem bírt ki 16 órát. A második 1 napot. A harmadik 2 napig bírta. Ez, pedig elég sokat nyomkorászom, 3-4 napot bír. Gyors a gps, van infra, amit aktívan használok, miuihu óta van színes (3-4 színű) led, ha kell valamire, van osztott képernyő. Fel tudok rakni 1000 programot egyszerre mégse döglik bele a teló, és ami a legfontosabb, hogy legálisan nyithatom a telefont, rootolhatok, bütykölhetek, nem kell félnem a gari miatt. Apropó, bütykölés: már van egy csomó rom, hack egyebek, dúskálhatok a jóban. És a miui. 7 éves google android és nova használat után nagyon idegenkedtem a miui-tól. Volt hajdanán az első telefonomra is miui launcher, de nem raktam fel. Most, hogy miuihu-t tettem fel, gondoltam visszarakom fél év után a nova-t. Hát, nem jutottam a beállítások végéig, már szedtem is le. Teljesen jó a miui, kezes mint egy bárány. Nagy cégek elbújhatnak mögötte. Én nagyon megszerettem ezt a telefont. Biztos, hogy sose fogom eladni, de ha majd egyszer veszek másikat, nagy valószínűséggel az is xiaomi lesz. Részemről, csak ajánlani tudom! -
siddis
őstag
válasz
Black_Raven #12847 üzenetére
Köszi, egyelőre csak "nézelődöm"..
Volt ma a kezemben valami újabb eresztésű Samsung-telefon.. Hááááát, ha a Redmi-re azt mondják hogy csúszik, akkor ez kiugrik a kezedből..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az Android 8.1 GO verziót várom nagyon
-
siddis
őstag
A Pixel 2 ROM-ot nem próbálta valaki már esetleg.?!
-
Jakuu
őstag
Fura nalam a telo, mert bar elmeletileg tudja a b20at, de en meg egyszer nem lattam 4G-t, pedig gyorben elmeletileg van vodanal. Csak kizarolag 2g 3g amit eddig lattam.
-
csodavas
tag
Sziasztok!
Hoztam egy kis telefontok ajánlót. Eddig a jól bevált nillkin féle telefontokot használtam, de fő a változatosság. Egyébként is szeretem ha van egy pár fajta tok itthon, legalább lehet cserélgetni. Szóval gearbest oldalról asling nevezetű tokot szereztem be. Kényelmes fogásra, kissé talán csúszós?!
Asling Pár fotót is mellékelnék. -
vince
őstag
válasz
Black_Raven #12840 üzenetére
Csak a félreértések elkerülése végett: a telefon dual standby, tehát a hívásvárakoztatás sim kártyák között nem fog működni (ezt jeleztem #12827-ben), csak akkor, ha arra a kártyára érkezik a hívás, amelyikkel éppen beszélsz. Azzal lehet trükközni esetleg, hogy átirányítást állítasz be (talán a ha nem elérhető státuszra) egyik simről a másikra és vice versa, de ilyenkor ha felveszed a beérkező, eredetileg másik simre érkező hívást, akkor a szolgáltató kiszámlázza neked, mintha hívtad volna egyik számoddal a másikat.
-
Kicsit Bob
csendes tag
-
bunnyhu
senior tag
Kössz az ötleteket, kikapcsoltam, ment így menünk keresztül. Nehezen dughatták volna el jobban, nem értem miért nem lehet elérni a logikusabb helyeken, de mondjuk nekem a MIUI mindig is illogikus felépítésű volt.
-
vince
őstag
válasz
cidalain #12830 üzenetére
A hívásvárakoztatás a kulcs. Ha az be van kapcsolva, nem fog foglaltat jelezni a készüléked, így az Átirányítás ha foglalt lehetőségig el sem jut a folyamat. Nálam (szintén Telekom) az átirányítások közül csak az Átirányítás ha foglalt van beállítva, a többi átirányítás kikapcsolva és működik a hívásvárakoztatás.
(#12829) DarthFader
Nekem a kezdetektől megy global stabil, eu és hu romon is. -
cidalain
veterán
a hívásátirányítás volt a ludas
"Átirányítás ha foglalt"-nál be volt állítva egy T-Mobil központi szám, nyilván az dobálta utána az SMS-t. Ezt letiltottam, így most jó, de mellette még be kellett kapcsolni a hívásvárakoztatást is.Így most ha aktív hívás van, és jön egy bejövő hívás közben, akkor fel tudom venni azt is, ha úgy akarom, és váltogatni a két hívás között (hívó félnél természetesen kicsengett). Ha a második hívást nem reagálom le, akkor jön értesítés a redőnyre, képernyőre mindenhova.
Ha a hívásvárakoztatás ki van kapcsolva, akkor a második bejövő hívásnál a hívónál foglaltat jelzett, és a telefon híváslistában is jelezte hogy volt egy nem fogadott hívásom, viszont külön értesítőt nem rakott a kijelzőre. Pedig ez lenne a legtutibb. (Így egyenlőre marad az előző verzió)Megjegyzés:
A átirányításnál most csak az "Átirányítás, ha nem válaszol" és az "Átirányítás, ha nem érhető el" beállításoknál maradt a T-Mobil szám. Nyilván ez akkor a hangpostára fogja küldeni a bejövő hívást.[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
illetve még egy dolog.
amikor épp hívást folytatok, és jönne egy másik bejövő hívás, akkor a teló nem jelzi nem fogadott hívásként, hanem SMS-t küld róla, hogy xy keresett ekkor és ekkor. erős a gyanúm, hogy ezt nem telóval kell megoldani, mert a korábbi telómon is ez volt a menetrend.
T-Mobile kártyám van, gondolom velük kéne valamit intéznem, de mi a péket mondjak nekik? a teló képes kezelni akár több bejövő hívást is, így nem a szogáltató döntse el, hogy nem fogadom a másodikat. -
aelod
veterán
Használ vki adaway-t? Ph-t, hogy lehet a kivitelek közé tenni?
-
Black_Raven
veterán
válasz
bunnyhu #12820 üzenetére
Én a Mentést átrakom SDkártyára és megy minden a lecsóba, vagyis Dalvik+Cache+Data+System+Internal, és utána toltam fel az RR-t. Sőt ment a Cust is, de később visszaraktam az akksi kalibrálás miatt. De nem csupaszon hanem a Dev rom Boot+System+Cust triót. Aztán bekalibrálta az akksit 100%-ra,(96%-ig töltött csak a Cust törlés után)és ment vissza RR. Mielőtt kérdezné vki hogy kalibrált a Dev rom. Rádugtam töltőre és kb 5másodpercig kiírta a telefon hogy 100%, utána indult a töltés és feltöltötte 100%-ra.De előtte nem, csak max 96%-ra.
-
cidalain
veterán
ha egy kontaktnál több telószám van megadva (pl Mobil, vezetékes céges, céges fax), akkor lehet e ezek sorrendjét változtatni anélkül, hogy kitörölném, és a megfelelő sorrendben viszem fel újra a számokat?
illetve ha a névjegyeknél ha rábökök egy ilyen több telszámos emberre, akkor kijön a névjegy, nem kezdődik a hívás. ez logikus, hisz több szám is van, nem tudja melyiket hívja. nem lehet ezek közül egyet alapértelmezettnek jelölni?
sima névjegyeket használok, telefonba vannak mentve, nem a Google fiókba, és nem is a Mi fiókba.
[ Szerkesztve ]
-
-
bunnyhu
senior tag
válasz
Black_Raven #12812 üzenetére
system se kell, az mi akkor?
-
grafnet
veterán
válasz
albiosz #12811 üzenetére
Jelenleg a kijelző méretének növekedése nem jár jelentős külső méret növekedéssel!
Az 5" - 5,7"-ra növelése nyilván jelent méret növekedést.
Nekem Note van 5,5" az 5-ös 5,7" úgy hogy fizikailag nem nőtt a készülék!
A Note nem kicsi, viszont a kijelző 0,5"-val nagyobb mérete nekem kellett.
Farzsebben nem egyszerű hordani, mert hiába fém: meghajlik!
Úgyhogy nem egyszerű a döntés! Az asszonynak veszek 4X-et, mert hiába vártam az 5-ös szériát, ekkora méretű telefon már nem való neki. -
albiosz
őstag
Sziasztok!
Tudtok esetleg arról, hogy jön-e még 5"-os Xiaomi készülék? Úgy látom a Redmi 5 is már 5,7
Hogy férnek ezek el farmerzsebben?
-
orso0355
őstag
válasz
Ratrak #12803 üzenetére
Soha semmilyen készüléken nem használtam a gyárit 😃 igaz, ez ízlés kérdése, de ilyen problémáim sose voltak, a menthető és visszaállítható, személyre szabható appra esküszöm, de ez tényleg mellékes. Viszont a merülős dolgot én nem tapasztaltam. Repülősben én továbbra is azzal az értékkel ébredek, amiben este letettem.
-
Keliontom
csendes tag
Sziasztok. TWRP ügyben szeretnék segítséget kérni.
Eddig nem sikerült backup-ot csinálnom, mert a bootloader nyitásra várakoztam, de közben teljesen belaktam a telefont.
Szeretnék egy teljes gyári visszaállitást a telefonon, hogy az összes általam telepített program törlődjön, csak a alap android maradjon, de a belső Sd ne törlődjön, mert azon már vannak képek, videók stb + azon van a TWRP mentes is.
Az alábbi pontok közül mit pipáljak ki?A régi telómnál CWM recoveryt használtam, TWRP - t még soha.
[ Szerkesztve ]
-
forten
aktív tag
Vajon ez Redmi4-es széria is tudja az 5Ghz -t kezelni,mert a specifikáció ban ,csak N szabványt ír.
-
nyikszi
őstag
válasz
Ratrak #12803 üzenetére
Egyetértek
Szívemből szóltál. Ugyan nem tudom melyik frissítést tetted fel, de nekem a MIUI 9 ment fel és azóta sajna tölthetem naponta. Azelőtt elég volt 2 naponta. Sajna nincs időm most foglalkozni vele. Majd megnézem a MIUIHU-t, ha az bírja a 2 napot, akkor az lesz. De csak jövőre már
A zene ABC-be rendezése engem is zavar. De hogy éjszaka 10%-ot merül repülőgép üzemmódban, az nonszensz. Eddig ez 1-2% volt.
Kérdés. Ha egy app-nak engedtem, hogy adatforgalmat használjon, de most már nem akarom, azt hol tudom letiltani?
-
Ratrak
tag
Hogy az a názáreti beteg tehén taszajtaná oldalba és böfögne rá háromszor a fejlesztőkre, de komolyan! Melyik agyhalott marha fejéből pattant ki az az ötlet, hogy jó lesz, ha a zenelejátszóban ABC-be rakjuk a számokat?!? De most komolyan? Ki a ménesberakott rézfánfütyülő ordasfülű nyúl hallgat zenét ABC sorrendben?!? És nem lehet visszarakni a normálisra! Nonszensz. Ez a szerencsétlen frissítés az 5 kedvenc 4x funkciómból 3-at tacsra tett - kérem vissza a régit! Amikor még egy töltéssel 3 napig használtam a telefont, nem 1.5 napig lábujjhegyen, mint most, amikor felélesztés után egy húzással be tudtam hozni a kedven appjaimat, és amikor nem ABC sorrendben (vagy shuffle) voltam kénytelen zenét hallgatni (függetlenül attól, hogy a számok az albumon belül 01, 02, stb.-vel kezdődnek...) Tudom, szedjek le külsős appot hozzá. De nem akarok! Köszi, remekül működő gyári megoldás volt rá, amíg el nem cseszték... Gggggrrrrr.... mordizomatta, de dühös vagyok most! Miért kell visszafelé fejleszteni, why, Mr. Anderson, why, why, why?!?
-
petrosilov
tag
válasz
Mathiassa #8617 üzenetére
Internet megosztás ügyben szívtam egy kicsit, de úgy tűnik találtam (fatengelyes) megoldást.
A hibajelenség: rendszertelen időnként sárga háromszög - nincs internetkapcsolat a kapcsolódott gépen (win10 noteszgép). Akár wifin, akár bluetoothon kapcsolódsz. Hibakeresést futtatva DNS szerver hibát jelez. IP címet kap a kapcsolódott gép, az átjáró pingelhető, sőt bármi pingelhető, ha ip címet írsz és nem domain nevet. Tehát valamilyen DNS probléma van. A fatengelyes megoldás, hogy a wifi hálózati csatlakozás tulajdonságainál a TCP/IPv4 -nél kézi DNS-t állítottam be az automatikus kérés helyett (8.8.8.8 és 8.8.4.4) és lőn csoda, megy a netmegosztás.
Ha valaki tudja a probléma gyökerét, azt köszönettel venném, úgy tűnik a telefon nem talál működő DNS-t a megosztáskor.
-
Sprinti83
tag
Nem lehet állítani kártyánkènt szerintem.legalábbis nekem nem sikerült.Ha a netes kártyát beállîtom 2-es sime akkor az egyes simnèl nem jelenik meg a preferált hálózati beállítás.Ha átváltom a netest 1 esre ès beállitom 2gre majd visszaváltom a netet kettesre majd újra az egyesre (hogy legyen preferált hálózati beállítás) visszaáll 4gre.ha már itt tartunk valakinek van működő 3g -4g váltója ami windgetes ès nem csak a mobilhálózatok menüt nyitja meg?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A gyártó nem akart a Redmi 4A-nak konkurenciát állítani. A 4X ehelyett RAM-ban, processzormagban, biometrikus védelemben és üzemidőben több – pont annyival, amennyivel drágább.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen házat vegyek?
- Leleplezte az új Radeon generációt az AMD
- PlayStation 5
- OLED TV topic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Ukrajnai háború
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- További aktív témák...