Hirdetés
- MWC 2025: Mit várunk idén?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Android 15-re váltott egy lemeríthetetlen Moto
- Mobil flották
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Netfone
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
válasz
andrás47 #11698 üzenetére
Nem értem a félelmet, a gyáriról az új gyárira váltástól. A 8.5.2-től nem féltél, amikor megvetted?
Októberben vettem, azóta kétszer frissült Global stabil-ra.
Az appokat se engeded frissülni vagy azok kivételes helyzetben vannak?
Sejtem, hogy a pc-den se Windows 3.11 van.
Hibák megszűnnek, jönnek újak, funkciók szintén. -
mpo
veterán
válasz
Sprinti83 #11696 üzenetére
Egy nagy monitoron netezek, de kipróbáltam a 4X-en a két böngésző beállításait, a Chrome kisegítő lehetőségekben lehet a betűméretet csúszkával állítani.
Az előbb csuszkát írtam, ami egy madár. Helyesírás-ellenőrző!
A FF-ban meg a rendszer betűméretét igen-nem lehet kapcsolni. -
andrás47
senior tag
Üdv !
Tegnap a wifit mikor bekapcsoltam le akarta tölteni a legújabb frissítést, erre gyorsan ki is kapcsoltam,pedig előtte már kb. két hete az automatikus frissítéseket ki kapcsoltam, és az úgy is van, ezek szerint le sem lehet tiltani, állítani hogy ne töltse le a legújabb frissítéseket. Valamit mintha itt olvastam volna, hogy lesznek olyan beállítások, ami itt már nem lesz meg , esetleg tudja valaki mik azok?
Nyilván ha újra bekapcsolom a wifit úgyis le fogja tölteni, másnál is így van ez, illetve hogy működik aki már az újjal használja a 4x-et, kell még valamit letöltés után csinálnom ,vagy be állítanom rajta, esetleg ki-be kapcsolást ? Mókolni nem szoktam,nem is akarom én gyárival használom. -
mpo
veterán
válasz
TomPack #11684 üzenetére
Kijelzőméret, DPI ügyben.
Ha jól tudom neked is ez van:
Android 7.1.2 N2G47H
MIUI Global 9.1 stabil
9.1.1.0 (NAMMIEI)Kipróbáltam a Chromeban és a Firefox 57.0-ban is.
Én M betűméretet használok, most XS-re tettem.
Mindkettő böngészőben eltűnik a header rész, ha lassan lefelé gördítek és elég sok szöveg lesz látható.
Az asztali verzió szerintem itt használhatatlan.Gondoltam, hogy az Egyszerű üzemmód be van kapcsolva nálad, szétkerestem magam a beállításokban és már nem találom. Megszűnt?
A Nougat oldalán ezt találtam, csuszkával lehetne méretezni a kijelzőt, a 4X-ben nem találom, biztos nincs.
[link]Így kell használni.
Ha valaki megtalálja a Global 9.1 stabil-ban szóljon.
[link][ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz
TomPack #11688 üzenetére
Hát érdekes, szíved joga alapvetően. Nagyon tanácsot nem tudok adni, régen lehetett valahol változtatni az ikon rácson (4x4 és 5x5 vagy ilyesmi volt), nem tudom hogy benn van-e még, de nem is láttam hasonlót beállításokban. Mondjuk az értesítési sávban a gyorskacsoló régebben se volt állítható szerintem.
-
TomPack
őstag
A böngésző csak egy példa volt. Minden alkalmazással ez a helyzet, szeretnék több tartalmat megjeleníteni vagy legalább ugyanannyit mint a példaként megmutatott kisebb kijelzőn. Ezért szeretnék rendszerszinten DPI-t állítani, menüt, redőnyt, értesítési sávot kisebbre venni amit a 7-es droid alapjáraton tud. Tudom, hogy bennem van a hiba, de marhára zavaró, hogy itt van egy "nagy kijelző", de igazából semmivel nem nyújt többet. Note 4 még rosszabb. 4x4cm-es ikonok vannak a redőny alatt, nem vagyok én gyp-s, eltalálom akkor is ha kisebbre vehetném! Miért kellett ezt a lehetőséget kigyomlálni a MIUI-ból?
-
TomPack
őstag
Nem csak a betűk méretével van gondom, hanem az alkalmazások méretbeni futásával. Volt Note 4-em, ott ez még szembetűnőbb volt, engem tökre zavart. Reménykedtem, hogy a 7-es Droid ezt majd megoldja.
Redmi 4x 5 colon
Note 4-nél is ugyanennyit látni, csak minden arányosan nagyobb. Ha a Xiaomi csinálna egy 50 colos telefont, vajon ott is csak 5 sort lehetne elolvasni a fórumból?Galaxy A3 2017 720p-s kijelzővel sokkal több tartalom fér el a kijelzőn.
[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz
TomPack #11675 üzenetére
Mert HD felbontás, Note 4 pedig FHD-s. PPI-t nem lehet a gyári (HD) fölé állítani, ha kisebbre veszed még nagyobb lesz minden.
Betűk méretét tudod állítani ez biztos.
Ha kevés akkor javaslom cserélj launchert (kezdő képernyő) ahol több beállítási lehetőség van.[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz
kokopo #11580 üzenetére
Mobillal fotózáskor is ajánlott megnézni, hogy a fehéregyensúly (white balance) mire van állítva.
Ha nem a fényviszonyoknak megfelelő, utólag a képet kijavítani nem nagyon lehet.
Az érzékelő kicsi, objektív igazából nincs (nincs mélységélesség), ezért ezt mindenképp ajánlatos beállítani.
Itt egy kép, ami bemutatja, mire jó a fehéregyensúly:
[kép][ Szerkesztve ]
-
TomPack
őstag
Mert nagyon nagyban futnak az alkalmazások, mintha látássérült lennék.
Szeretném ha kisebb lenne az értesítési sáv, a google címsor, a betük, és az alkalmazások is 'nagyobb területet' mutatnának magukból. Igazából ez lenne az előnye a nagy kijelzőnek. Ha mellé teszel egy Note4-et, ugyanezt a tartalmat látni, csak 5.5 colon, és muszáj 2 méterről nézni. Ennek így nem látom értelmét.
720p-s Samu A3-on, 4.7 collon is lehet ezt állítani oda-vissza, mert a 7.0 alapól tudja.[ Szerkesztve ]
-
-FLY->
őstag
Melyik a legjobb sima case a telóhoz? Nem akarok 360-at, sem flip tokot.
Ilyesmit pl? -
albiosz
őstag
Sziasztok! Előre is bocsánat, ha olyat kérdezek, ami már ki lett vesézve. Mobilról vagyok a kereső most nem barátom.
Szóval: próbáltuk ma összekötni feleségem telefonját egy laptoppal, képeket tettünk volna át. Van is egy Redmi4x vagy valami hasonló nevű meghajtó, de üresnek mondja a gép, pedig nem az.
Mit rontunk el? Ez win10 volt, de azt mondja win7-en se sikerült neki korábban.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Xiaomi.eu és MIUIHU alatt is az Android rendszer sokat fogyaszt? (Ha nem akkor azonnal váltok valamelyikre)
Gyári MIUI9 alatt vagyok,volt újraindítás is.
[ Szerkesztve ]
-
stanley00
tag
Sziasztok!
Ha szeretném megtekinteni a fájlkezelőben a rejtett mappa tartalmát akkor egyszerre ajánlja fel az ujjlenyomatos feloldást és a rajzolósat is. Ez nem tetszik mert a rajzolóssal szerintem könnyen bele lehet trafálni főleg úgy, hogy nincs is max próbálkozás lehetőség? Normális ez? Nem lehet beállítani, hogy csak az ujjlenyomatos feloldás legyen?
Köszi!
-
nyityu
csendes tag
A gyári adatok visszaállítása tulajdonképpen mit jelent? Vissza rakja arra az állapotra ahogy kivettem a dobozból(android és miui verzió)?
-
tobias40
veterán
Kicsit talán off de hátha...
A 4X-emmel tükrözöm a mytv adását a pana st50 tv-mre, egy ilyen eszközzel
A gond annyi hogy kockásodik a kép pedig kb 2 méterre van a telefon az eszköztől!
Van aki hasonlóan használja a telóját és tudja a megoldást?
Az eszköz a gyenge vagy a teló vagy mindkettő?A laptopomon uanott tökéletes a kép tehát nem a wifi hálózat a probléma mert a laptop is onnan kapja a netet!
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
Na igen.
Majd ha lesz kernelszórsz akkor lesz értelme romolni, addig egyik sem lesz jó....8.5.4-en a gyári óra widgetben eltűnt az óra + időjárás. Csak az órát jeleníti meg piktogrammot nem tesz mellé csak kiírja a hőmérsékletet angolul ráadásul...
Ez normál bug vagy ilyen lett 8.5.2 óta.[ Szerkesztve ]
-
MKLS
aktív tag
válasz
#73029888 #11530 üzenetére
Én mint átlag user, OTA frissített global Miui9-el nem tudom mit jelent a mai132... 4G működik nálam, szóval a b20 támogatás nem változott..
Egyébként teljesen elégedett vagyok vele, nem látom értelmét a downgradenek. Valószínűleg nem használok olyan funkciót ami rosszabb lenne most mint a 8.5-ön volt, buggal meg nem találkoztam a telefonon amióta megvan (június).
[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
válasz
lócitrom #11645 üzenetére
Nem menti a telepített alkalmazások adatait. Azokat titaniummal mentettem le. Nálam is összeomlott pár alkalmazás downgrade után de csináltam egy gyári visszaállítást és most működik minden faján.
(#11646) Nimda
Lehet de nelem most kell a jó rendszer ami használható is és nem gyomlálják ki belőle a hasznos dolgokat. Ezért léétem vissza MIUI8ra. Legalább az is nougat alaöú. Teszek egy próbát majd a camera api buherral is.
[ Szerkesztve ]
-
lócitrom
őstag
valóban megy amúgy a downgrade. én is bepróbáltam, de nálam jó pár alkalmazás összeomlását eredményezte, ami mondjuk nem zavar, csak kimenteni akartam a dolgaim, nem sok sikerrel. Mi Cloud akkor csak a PIM adatokat meg rendszer-beállításokat menti? semmi olyasmit nem ment, ami telepített alkalmazásokhoz tartozik?
-
aelod
veterán
Na. Most volt időm a downgrade-re. Nem tetszett ez a miui9 egyáltalán. Ok gyors volt de egy csomó dolgot kiszedtek belőle amiket használtam: automatikus feladatok pl.
Kicsit paráztam a fastboot flasheléstől de simán felment a 8.5.4. Igaz véletlen bepöttyintettem a bootloader zárat de szerencsére nem zárta le. Rootolás kissé nehézkesen ment mert a leírásban a twrp felrakása után valami kódot kért és lemégséztem. Jóvanazúgy gondoltam. De nem látta a belső tárhelyet. Így ez alapján feltúrtam a twrp-t és utána a magisket. Most visszaállítgattam az adatokat micloudból. Minden működik szépen. Érdekes, hogy a google mentések is amik az alkalmazásokra voltak beállítva azok is visszaálltak. Játék mentéseket titanium backup mentésből sikerült visszarakni. Most örülés van.Többet nem frissítek asszem. Jó ez így.
[ Szerkesztve ]
-
Sprinti83
tag
Lehet èn is romolgatok majd kicsit.Aki próbálta mindkettőt leirná ,hogy miben különbözik egyik a másiktól?(eu,miuihu)volt már ilyen kèrdès de nem láttam hogy írt volna rá valaki választ.Egyèbkènt csak miui vonalas rom van? Règen amikor a moto defymmel játszottam volt cynogen mod.imádtam.ilyesmi nincs 4xre?
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
-
lócitrom
őstag
EU rom telepítése előtt tényleg mindent le kell pucolni TWRP-ben, még a rendszert is? nem akarok semmit sem megtartani előzőekből egyébként.
-
pcnet
addikt
válasz
-FLY-> #11637 üzenetére
Kijelző típus ellenőrzése:
Tárcsázóba beütöd: *#*#6484#*#*
vagy kernel verzióra tapicskolsz párat majd Device wiev. Ott lesz az LCD sor végén a betűkód.Egyik sem jobb a másiknál szerintem.
BOE: Fehérebb a fehér, talán magasabb a max fényerő.
EBBG: Kicsit sárgásabb, ez mondjuk nekem jobban jött olvashatóság szempontjából, nem égette ki a retinámat. De lehet színekkel játszani menüben. -
törölt tag
Megvan még az a hiba az új Global Stable verzióban is, hogy időnként nem csörög ki a telefon?
-
S-eye
senior tag
Hello, nem tudja valaki, hogy az Alzától jövő a Redmi 4x támogatja a B20-at?
-
nemkufar
tag
Engedd fel nyugodtan.
Stabil frissítés.
Gyorsabb lesz a készüléked és sokkal kisebb %-ot "eszik" a CPU és a memória pl. utána.A nejemnek vettem egy ilyen készüléket 2 hete kb. Én már néhány napja frissítettem neki azon, amikor jelezte a készüléke. Addig 6-os Android volt, ezzel a frissítéssel 7-es lett az is! De a 7-es verziószáma is magasabb, mint az én Note 4 (hasonló MIUI-s) készülékemen, ami nov. 2. táján frissült MIUI 9-re, de már aug. hónapban megkapta frissítésben a 7-es androidot.
Sem az enyémre, sem a nejemére nincsen különösebb panasz a frissítések után. Ha csak az értesítések az enyémen (email és chat appok) lehet a MIUI 9-es óta és azért(?) elmaradnak legtöbb esetben, bosszantóan. De, hogy attól lett-e, azt nem tudom, mert én csak egy "amatőr" azaz "laikus user" vagyok. (58 évvel, aki nem tanult ilyen dolgokat anno még.) :-/ -
erik0319
tag
Sziasztok. 4 honapja használom a készüléket teljes megelégedéssel. Nincsenek gondjaim a hívással. Nem zavar hogy csak fehér led. BOE kijelzős
Gyors. Kicsit csuszós de még igysem ejtettem le... ezert kicsit furcsának is találom hogy a készülék háttérvilágítása megszűnt létezni és csak a kijelző jobb also sarkának megnyomásával kell életre.
(Tudom hogy ez nem széria hiba de gondoltam leírom
)
-
spiderpig820
aktív tag
A sofascore másnál is problémás lett, vagy csak nálam?
Eltűnt az applistából, de a playről sem tudom telepíteni, ott csak eltávolítást kínál fel.
A telefon újraindítása után egy pillanatra feltűnik az ikonja , de aztán megint nincs sehol.
Ha törlöm, majd újra telepítem, egy ideig jó, aztán megint nincs sehol. -
Sprinti83
tag
Miui9-ben változott.Benne van,de más.Máshogy működik a kivètel,máshogy lehet beállítani.Nekem a 8as megoldása jobban tetszik .
-
smn84
csendes tag
Sziasztok, ajánlgatja OTÁ-n a 9.1.1.0. global stable-t. Most 8.5.4.0 van, hibátlanul működik. Szerintetek érdemes engedni feltenni az újat? Valaki próbálta már? Akksiidő, egyebek?
-
törölt tag
-
St3ven
addikt
Érdekes ez a mizéria az értesítésekkel. Nekem a WhatsApp 8.5.2.0-án és most 9.1.1.0-án is külön állítgatás nélkül is pontosan működik. Factory reset nem volt a frissítés után.
Global stable.
[ Szerkesztve ]
-
(jan)
őstag
Sziasztok! Mi a trukkje annak hogy a vibernek be tudjak allitani egyedi csengo/uzenethangot? Arra panaszkodik h serulz a file
Új hozzászólás Aktív témák
ma A gyártó nem akart a Redmi 4A-nak konkurenciát állítani. A 4X ehelyett RAM-ban, processzormagban, biometrikus védelemben és üzemidőben több – pont annyival, amennyivel drágább.