- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
A1, öööö, hagyjuk... Ott nem az Oreo kiadási időpontja lenne a legfontosabb.
Apropó: MIUI 8 Globallal kaptam a készüléket, Frissítés menüben kerestem újabb verziót, kiadta a MIUI 8.5-öt. Felment, újabb keresés, de semmit nem lelet. Ma este felajánlotta a MIUI9/7.1.2-t. Szépen fel is toltam, öröm, boldogság, olyan f.sza, mint Mi3-on!
De miért késett egy napot? -
lócitrom
őstag
nyugodtan frissíthetsz. viszont azt nem árt kihangsúlyozni, hogy a gyári biztonsági mentés nem működik.
(#14974) bodnar10261
valószínűleg többet ki lehetne hozni a szenzorból, csak csesznek vele foglalkozni. nem egy patch létezik ehhez a telefonhoz hivatalos fórumon, ami vagy az új API-t engedélyezi és/vagy feljavított kamera alkalmazást tartalmaz és komoly eredmények vannak.
hogy mi a rák tartja vissza őket a forrás kiadásától, annak több oka lehet:
1. nem értenek ehhez sem
2. kényes kódokat tartalmaz, amik adatvédelmet és egyebeket sértenek
3. ők sem büszkék a megoldásaikrade a franc tudja melyik mennyire igaz. gyászos ez a MIUI.
-
Norby86
őstag
Eu-ból a fejlesztőit ajánlod vagy a stable-t?
Illetve ki mit ajánl jelenleg "legjobb" eu romnak? Mert a mostani Redmi 4 Prime telefonomon amit ugye most cserélek le majd 4X-re, sosem tudtam eldönteni hogy fejlesztői vagy EU stable legyen. Hol ez, hol az volt jobb kicsivel.
De itt 4X-en azért már a 7-es droid az alap, itt meg még a 6.0-ás szóval nincs tapasztalatom a hetessel kapcsolatban.
Tokos kérdéssel kapcsolatban meg ha valaki tud okosat hogy melyiket válasszam (Redmi 4X vagy Redmi 4X Pro) írja meg nekem,mert addig nem rendelem meg a tokot míg nem tudom. Zsákbamacskát nem veszünk
-
-
Sprinti83
tag
Köszi a válaszokat.Nyitott bootladerrel szeretnèk visszaállni.Egyèbkènt az mellett hogy a 8 nekem használhatóbbnak tünt azèrt is szeretnèm visszatenni mert úgy tűnik valami gubanc van a Google visszaállításával.Eddig ha friss rendszer után bejeltkeztem magától elkezdte leszedni az előtte telepitett appokat-játèkokat az aktuális állással.Most hogy váltottam Android verziót gondoltam csinálok egy gyári visszaállítást.elötte mentettem saját backuppal,felhőbe is,googlit is szinkronizáltam.Visszaállitottam gyárira majd fiok belèpès után nem kezdte leszedegetni az appokat.Visszaállitottam mentèsből de nem töltötte vissza rendesen az állásokat.Probáltam felhőből onnan se.Majd töröltem az adott játèkokat ès újra leszedtem a playről.ugyanaz.Play játèkok irja hogy ilyen-okyan szinten vagyok de ha elinditom a jázèkot 0ról indul.nem csak az egyik hanem mindhárom amivel szoktam játszani ès nem kevès órám van benne.már többször visszaállítottam gyárira.egyszer sem kezdte visszatölteni a cuccokat a bejelentkezès után....
-
vargalex
félisten
Én inkább azt gondolom, hogy eredetileg fehér leddel tervezték a 4X-et. Csak volt olyan időszak, hogy kifogytak a készletből és kénytelenek voltak rgb-t (vagy még inkább rgbw-t) betenni (esetleg véletlenül került egy szériába).
Azért gondolom így, mert különben valószínűleg az első gyári ROM-okban benne lenne a szín kiválasztás, valamint RGB lenne a speckóban is. -
Black_Raven
veterán
A Miuihu-n szines a led az biztos. Nem azt akartad feltenni?
vince: nekem ez volt az első miui BL nyitásom, de kevés dolog volt ennél egyszerűbb. Este kitöltöttem a "formanyomtatványt" és elküldtem, nem jött azonnal semmi. Reggelre a telón volt egy sms hogy nyithatok. Letöltötte a progit a gépen, összedugtam a telóval és kész is volt.A fiókhoz csatolást egy hónappal előtte megtettem a fejlesztőiben.A Mi fiókos dolgokat meg a telefonon megcsináltam és már 100%-ot mutatott.
-
Attipapa
aktív tag
Nem a MiFit appot rakták be, hanem az asszitens-ben, - főképernyőtől balra azaz jobbra suhintva- integrálva van a MiFit alkalmazás lépésszám kijelzése. Választható, hogy a MiFit, vagy a telefon szenzor által érzékelt lépésszámot mutassa.
Nem tudom melyik verziót, és hogyan raktad fel, de a LED már több verzióval ezelőtt is színes volt
Frissítés jön OTA-n.(#11286) Lordus
Benne van az, nem hiszem, hogy kivették. Külön kell bekapcsolni azt hiszem az üzenetek beállításában.
EU-n vagyok, nem tudom megnézni, de úgy rémlik. -
vince
őstag
Továbbra sem látok ebben olyan nagy problémát. Nem arról van szó, hogy a telefon random csinálja ezt, hanem erősen lemerült akku esetén. Ezt látja a felhasználó is, bevett gyakorlat, számít rá. Ha ez az ára annak, hogy minimális töltöttséggel kihúzd a napot, én nem bánom.
-
C0d3r
addikt
Márpedig "megengedik maguknak", előző telefonom (Samsung Galaxy Ace 4) is így működött. Minimumra vette a fényerőt, amit utána nem lehetett szabadon állítani. Azt nem mondhatjuk, hogy nem sikít a telefon, 20%-nál azért a felhasználó tudomására hozza, hogy lassan itt az etetés ideje.
Nem tudom miért kell ezen ennyire fennakadni ekkora batár akku mellett, mikor zsebben elfér egy töltő, konnektor meg bárhol található. Csak hogy az olyan úri huncutságot ne is említsem mint a power bank. -
ORCA58
addikt
Tudod, hogy most nagy marhaságot írtál!
A Ni-Cd, Ni-Mh aksikat muszáj lemeríteni a memória effektus miatt, ami leegyszerűsítve annyit jelent, hogy a fel nem használt energia, később nem kinyerhető. A rátöltés kimondottan káros, azzal nagyon hamar haza lehetett vágni.
A LiIn és LiPo esetén e memória effektus nincs, bármikor rá lehet tölteni egy kicsit. Igazából azt szereti a legjobban. Viszont a teljes lemerülés haza vágja. Ezt jó esetben az elektronika nem engedi. Nagy ellensége a hő. A biztonságos határig történő lemerítést és feltöltés ugyan nem vágja haza, de akkor gyorsabban csökken az élettartama. Nyilván gyártótól függ, hogy hol húzza meg az alsó felső határt.
A 2 akku működési elve ugyan az, csak míg a LiIo folyékony, addig a LiPo zselés elektrolitot használ, ami miatt kicsit kisebb a kapacitása. Cserébe nem kell vastag házba burkolni (vékonyabb könnyebb lehet), és kis mértékben hajlítható is.aelod
Ez több gyártónál bevett dolog. Szándékosan csökkenti a teljesítményt (van ahol a fényerőt is), hogy a kevés energiával minél tovább tudon működni. -
Zaji
őstag
Azt írod nem stabil rendszerek. Akkor milyen ROM-mal érdemes próbálkozni? Nekem a legnagyobb gondom ezzel a mobillal az, hogy SMS-ben értesítenek a hívásokról. Kicsörög pl kétszer aztán ennyi. Sokan azt gondolják én nyomom ki.
Mivel ebben használom a céges SIM-et ez egy kicsit kellemetlen, sőt. -
liskov
tag
Épp ezaz, hogy nehéz elképzelni, hogy visszakerült. Valószínűleg olyan dolog okozza a hibát, amit nehéz reprodukálni, emiatt nehéz manuálisan tesztelni. Elképzelhető, hogy csak egy szimpla időzítési hiba, vagy újracsatlakozási probléma. A 4G kiépítettségtől is függhet a dolog. Gyenge térerő, vagy túlságosan zsúfolt frekvenciatartomány (~jelzaj) is okozhatja a gondot.
Ha egy szoftverhibát javítanak, arra általában készítenek egy regressziós tesztet, ami biztosítja, hogy később ne térjen vissza a hiba. Ergó annak a valószínűsége, hogy egy későbbi szoftververzióban visszatér egy korábbi hiba (jó esetben) minimális.
Velem egyszer volt a munkahelyi asztalomnál ez a hívás eldobós dolog a 1.5 hónap alatt. Azóta pedig már elég sokat telefonáltam szerte a városban, vidéken, vagy éppenséggel ugyanott az asztalomnál.
Persze lehet nem lesz ekkora szám, ha majd naponta fog szakadni a hívás nálam.
-
liskov
tag
Érdekes kérdés. Valószínűleg a modem szoftverben volt, tippre valami konfigurációs hiba. Mivel 4G-n jön ki, ezért valószínűleg frekvencia függő. Emiatt lehet az is, hogy vidéken gyakrabban előjön.
Ha a kernelben lenne a gond, akkor a 7.1 alapú MIUI 9-el ez megszűnt volna.Szerintem amíg nem napi/heti rendszerességgel jön elő, addig nem éri meg foglalkozni vele. Nekem eléggé úgy tűnik, hogy egy csillagállás kell ahhoz, hogy előjjön amióta papíron javították a dolgot.
Én emiatt egyelőre tuti nem romolgatnék.
-
Attipapa
aktív tag
Örüljünk hogy van nyitás nélkül is egy menekülési útvonal. Huawei P9 en kijött egy rossz rom,na ott aztán volt szívás a visszalépéssel. Ez csak gyerekjáték ahhoz képest. Egyébként amint látod,már a 8.2.12.0 sincs fenn a letöltőoldalon,ami frissült 8.5.2.0-ra. Az en.miui.com forumon pedig ugyanúgy panaszkodnak a hálózatdobálásra mint Te meg én. Szerencsére mások jobb környékre születtek😁😁
-
Attipapa
aktív tag
A 7.6.8 global dev rom nem számiít downgrade-nek,mert a stabilra raksz fel egy más tipusú romot. Amint megkezded felrakni, kapni fogsz egy üzenetet,hogy adatvesztéssel jár, és valóban akarod-e?
Ezzel nem lehet egy Xiaomi telefont megölni! Teljesen hivatalosan válthatsz a stabilról a dev romokra és vissza is,ezért nem kell hozzá bootloader nyitás.Csak ne felejts el menteni. :-)Ha csak simán vissza akarsz menni stabilról régebbi stabilra, hibaüzenettel le fog állni,sőt el sem indul. Semmi problémája nem lesz a telefonodnak.Kérdezz nyugodtan.Anno a MI2S-el mindent kipróbáltam ami csak létezik romolással kapcsolatban,képtelenség megölni. A Fastboot az mindíg megy. Beragadásnál bootloop-nál 10 mp nyomvatartani a powert és abban a pillanatban amikor fekete lesz a képernyő, máris nyomni a power mellé a hangerő - gombot és azonnal visszaáll fastbootba. Persze ehhez már kell a nyitott bootloader.
-
liskov
tag
Mennyire rendszeres a dolog? Voltam mostanában vidéken is, ott sem tapasztaltam ilyet. Valószínűleg csak egy frekvencián fordul elő a dolog és ott se mindig.
Melyik szolgáltatónál vagy? Eddig csak Voda-sok panaszkodtak.
Érdekes, mert a hivatalos fórumon se nagyon látom, hogy panaszkodnának az emberek a 8.5.2-re.
-
Attipapa
aktív tag
Próbáld, meg, de szerintem upgrade nem megy az update-el ( azt hiszem, ezt már itt leírta valaki "update= frissítés")
A MiFlash az egyetlen megoldás,és az általam írt beállítással nem bántja a belső memóriát.
Lépj ki előtte a MiClaud-ból, és ne feledd levenni az újlenyomatot, vagy képernyőzár kódot!!!!Ha nincs nyitott bootloadered,akkor így csináld meg: felraksz egy MIUI8-as global dev romot (7.6.8) updater-el, ez sajna gyalul, úgyhogy mentésre szükséged lesz. A gyári mentés ok, csak a vibert,meg egy két olyan könyvtárat mentsél le ami a belső memorián tárol. Ezután szépen updater-el visszarakod a 8.2.10.0-át és kész.
-
lócitrom
őstag
OTA-n valóban kicsi az esély arra, hogy csak úgy ráengedik mindenkire. de ennek ellenére a 8.2.12.0 végül hivatalos fórumon kint volt (lehet még kint van), mint stable. a mostani frissítés leírásában meg végre már odáig eljutnak, hogy leírják: „If you failed to get the Beta Stable Update, chance this Update has discontinued or suspended due bugs has found.” eddig ezt nem láttam feltüntetve korábbi frissítéseknél, lehet lemaradtam. de ebből lehet következtetni az előző verzióra vonatkozóan.
-
-
shifty!
senior tag
A többséget a kiváncsiság hajtja
Nekem hektikus volt a frissítés, amikor mások kapták a friss ROM-okat, én még a 8.2.10-en szüttyögtem...Így meg szabadon követhető a friss megjelenés, lehet bétát, fejlesztőit feltenni.
Nyűjge sztem nincs, gyerekbetegség az összes ROM-nál a vártnál gyengébb aksi idő...4100 mAh-tól mindenki többet várt, és mindenkinél nagyon sokat harap le az Android rendszer az aksihasználatból - nálam aktuell 26%-ot, ennek nagyjából 6-10%-on kéne lennie... (Barátnőm Xperia XA-ján, úgyszintén 7.1-es droidon 9% napi használat után...) ez okozhatja a gyengébb aksiidőket, de ezen egyelőre a friss MIUI9 sem segített.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óvodások homokozója
- Nem lett arányos a fogyókúra
- BestBuy topik
- OLED TV topic
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Synology NAS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest