- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ájvé
veterán
válasz
padzso #12015 üzenetére
S625 a takarékosabb SoC, Redmi Note 4 is jobb üzemidővel bír a Redmi 4X-nél, pedig nagyobb a kijelzője és FHD a felbontása. Beépített akksi elég szokványos már, belépő szinten van már szinte csak kivehető akksi, látod az LG is próbálkozott G5-el kivehető akksin, de nem jött be. 2 évet kibír egy akku, utána meg legtöbben mobilt is cserélnek már.
-
Ájvé
veterán
válasz
Tibicsucsu #11999 üzenetére
Ezt hol írják? Global is hivatalos ROM és OTA frissül, 1001% mivel az van fent nekem Mi 3-on már nagyon rég óta (pedig ez a telefon már kínai ROM-ot sem kap már, de a Global még frissül).
Mióta a Xiaomi zárta a BL-t annyira nem jellemző hogy belenyúlnak a kínai boltok, legalábbis én így tudom.mpo:
Verzió számokat nem tudom, de arany színűből is van Globál B20-as Redmi 4X. Ezer százalék, eustockon is árultak. -
Ájvé
veterán
válasz
manager2220 #11967 üzenetére
Gyári ébresztő nem jó?
-
Ájvé
veterán
válasz
manager2220 #11945 üzenetére
PC-ről lehet.
Amúgy 2 óra 25 perc képernyő idő, 13 óra készenlét, folyamatos wifivel és még 59%-on vagy, nem tűnik ez rossznak. Eleinte voltak felébresztések, de utána eltűntek, érdekes, valamit csináltál? -
Ájvé
veterán
válasz
manager2220 #11939 üzenetére
Az más lesz, nézd meg wakelock detectorral. Valami ébren tartja azért merül ennyire. Greenifyt esetleg megpróbálhatod.
-
Ájvé
veterán
válasz
Attipapa #11923 üzenetére
Nem, prioritás szerint választ hálózatot, vagyis van mondjuk 2G-d max térerőn 5-ös) de elérhető a 4G is de mondjuk csak 3-as, át fog váltani mivel magasabb a 4G prioritása. Ugyan úgy lehet játszani 3G-vel is. Ha meg leesik a térerő mondjuk 2-1-re visszavált 2G-re és így játszik. Ez főleg 3G esetén nem túl jó, mivel eleve sokat fogyaszt, ha meg folyamatosan váltogatja a hálózat típusokat akkor méginkább.
manager2220:
Állítsd át csak 2G-re ha csak telefonálni akarsz és nem kell a 4G kapcsolat. -
Ájvé
veterán
válasz
manager2220 #11909 üzenetére
Ezt semmi nem tudja. Állíthatsz kapcsolt típuson (2G/3G/4G készülék függő milyen módon), vagy automatikus hálózat választást kézire állíthatod de akkor ha elhagyod offline lesz vagyis nem kapcsolódik másikra. Ez akkor jó ha határ közelébe vagy és nem akarod hogy a szomszédos ország hálózatára ráálljon.
-
Ájvé
veterán
válasz
schumi #11871 üzenetére
Vettél tőlük hang vagy kép felvételt? Esetleg szoftvert? Ezekre vonatkozik, törvény így rendelkezik egyébként abból időztek.
Fogyasztóvédelem holnapjáról:
"Kipróbálhatjuk-e a terméket az elállási határidő alatt?
Természetesen igen, hiszen pontosan ez az elállási jog lényege, hogy a 14 napos határidő alatt megbizonyosodhassunk arról, hogy a termék alkalmas a rendeltetésszerű használatra és megfelel az egyéni használati céljaink teljesítésére, tehát a csomagolás felbontása és a termék kipróbálása nem vezet az elállási jogunk elvesztéséhez [kivéve zárt csomagolású egészségvédelmi, higiéniai termékek, hang-, illetve képfelvétel (CD és DVD lemezek), számítógépes szoftver esetében].Fontos tudni ugyanakkor, hogy ha a terméket nem csak kipróbáltuk, hanem ezen felül is használtuk, akkor a termék ebből fakadó értékcsökkenésért felelősséggel tartozunk a vállalkozás felé. "
-
Ájvé
veterán
válasz
TomPack #11688 üzenetére
Hát érdekes, szíved joga alapvetően. Nagyon tanácsot nem tudok adni, régen lehetett valahol változtatni az ikon rácson (4x4 és 5x5 vagy ilyesmi volt), nem tudom hogy benn van-e még, de nem is láttam hasonlót beállításokban. Mondjuk az értesítési sávban a gyorskacsoló régebben se volt állítható szerintem.
-
Ájvé
veterán
-
Ájvé
veterán
válasz
Juleshu #11551 üzenetére
Nem az, csak behozza a készülékeket, szóval olyan mint bármely másik üzlet aki szürke importtal dolgozik (puremobile). Lehetett olvasni hogy nem azt kapta a vevő amit szeretett volna (nem Global, nem B20-as, sőt EU csatlakozó nélkül). De próbáld meg ha gondolod.
Név semmit nem jelent, én is indíthatnék vállalkozást xiaomibolt néven, ettől még kicsit sem lesz hivatalos. Wayteq biztosan hivatalos partnere a Xiaominak, de nem tőlük veszik. -
Ájvé
veterán
válasz
malgab01 #11491 üzenetére
SoC nem lenne visszalépés, GPU jobb is benne (ha játszanál, HD-n a GPU ugyan azt hozza mint S625 FHD-n). Processzor gyengébb, de nem olyan vészes. Nem lesz ugyan előre lépés, de visszalépés sem, ha B20 fontos és ez miatt megéri neked akkor jó választás.
Redmi 5 még nincs hivatalosan bejelentve, idén szerintem ne nagyon számolj vele (ha meg is jelenik, mire hozzánk eljut az sok idő). Ha tudsz várni néhány hónapot akkor opció lehet, mert S625/630 FHD kijelző előre lépést jelentene (többit nem ismerjük, 3680-as akksit rebesgetnek, de ezzel nem lenne gyengébb az üzemideje, mint a Redmi 4X-nek, mivel a SoC jóval takarékosabb). -
Ájvé
veterán
válasz
TomPack #11270 üzenetére
Mit frissítettél? Ha nincs probléma akkor nem kell csinálni semmit. Nekem mindegy hogy használod, döntsd el magad.
"Egyébként a beállítások menüből gyári beállítások visszaállítása az egyenlő egy resettel?"
Igen.
"Vagy van erre valami billenytűkombinációs megoldás?"
Nem tudok róla, menüből vagy recoveryből lehet csinálni. -
Ájvé
veterán
válasz
#73029888 #11049 üzenetére
Esésre nincs garancia (biztosítást lehet kötni rá), de garancia alapból nem ugrik, persze ha ezzel összefüggésben romlik el valami (pl sérül az alaplap és hibás működést eredményez) arra szintén nincs garancia. Más tekintetben viszont nem változik a garancia, szervizbe esetleg feljegyzik hogy törött a telefon (ebből eredő esetleges károk miatt).
Meglehet a telefon, bár olyan vészesen nem kellene neki, nézd meg CPU-Z vagy valamilyen programmal hogy mennyit mutatnak a szenzorok. -
Ájvé
veterán
válasz
JohnDoeHun #10906 üzenetére
Azt nem mondtad hogy cserélted a Recoveryt. BL nyitás nem egyenlő a Recovery cserével. Hát nem tudom, rég volt fent custom Recovery nálam így nem tudom megy-e, próbáld meg. Ha más nem letöltöd a hivatalos oldalról úgy biztosan menni fog. Root biztos nem gond.
-
Ájvé
veterán
válasz
JohnDoeHun #10901 üzenetére
A kettő nem függ össze. Nyitott BL lehetőséget ad a telefon szoftverének módosítására, Global stabil ugyan úgy működik tovább, szóval igen megy az OTA is.
-
Ájvé
veterán
válasz
tekknopit #9871 üzenetére
Igen, B20-as Globalt árulnak, ez fel is van tüntetve a készülék dobozának az oldalán.
"Vajon ezekben az üzletekben kapható telefonok mennyire hajlamosak ilyen hibákra, vagy ezek már valószinü hogy nem csinálnak ilyet?"
Ugyan annyira mint bármelyik ugyan ilyen készülék, ez egy hardver hiba lehet, ilyenbe sajnos bele lehet futni, erre van a jótállás.
"Érdekelne még hogy a notification led jol müködik-e illetve egy abszolut átlagos felhasználonak megéri-e megvenni ezt a telefont."
Mert nem működött jól? Átlagos felhasználótól függ, kinek mi éri meg az pedig egyéni igény/lehetőségek szerint változik.
"Fényképezni szeretnék vele netezni illetve zenét hallgatni és ha a GPS is rendesen müködik"
Feltételezhetően működni fognak.
"Ez egy átlag felhasználót miben érinti?"
Kevésbé lesz szép, de ha nincs mihez mérned lehet fel se fog tűnni.
Itthon a Wayteq adja a garanciát (nagy valószínűség szerint, mivel már lehet másról is hallani, más beszállítótól származót, extremedigitálnál volt ilyen).
"Hobbim a pecázás és heti szinten többször vagyok a parton és sajna az elözö telefonom is a viz áldozata lett"
Ez is lehet áldozat, nem vízálló, kicsit se. Talán valami strapa telefont kellene nézned. -
Ájvé
veterán
50 volt a kezdő ára, szóval nem. Értem a viccet, csak nem értem hogy mire írtad. Nem vitte fel semmi az árát, mert nem is ment fel, néhol talán le ment inkább (pl eustockon is 45 volt a kezdő ára). Kezdő árat 60-nak írja az árukereső, de ez leginkább a korlátozott elérésnek volt köszönhető, szóval korábban drágább is volt mert kevés helyen árultak és azok is drágán. Én nem látok áremelkedést, ezt biztos csak te láthatod.
-
Ájvé
veterán
válasz
kaposznyak #9708 üzenetére
Hardver elég, de 2/16-os nem B20-as, Waze meg folyamatos adatkapcsolattal megy ha nem tévedek, másrészt alig drágább a 3/32-es, szóval megéri.
-
Ájvé
veterán
válasz
orso0355 #9680 üzenetére
Vodával nekem nem volt gondom, nekem 8 év után egyéni ajánlatot is adtak volna, csak én meg akartam szüntetni az előfizetést és nem éltem vele. Viszont ezek a kábel szolgáltatók (pl. Invitel) nagyon pofátlanok, még most is fent van, hogy az ajánlat új ügyfélnek szól (90 napon belül nem volt szerződése az Invitelnél). Ez egyszerűen undorító.
-
Ájvé
veterán
Na elolvastam. Viszont még nem hatályos (sajnos). Június 15-én fogadta el az OGY, most került kihirdetésre a közlönyben, ha megnézed írják a 6-os pontban:
"Ez a törvény a kihirdetését követő 120. napon lép hatályba."
Ergo ez csak 120 nap múlva lesz hatályos.
Invitel biztos kivárja, pár embert bepalizhasson, Digi legalább előre dolgozik egy fokkal korrektebbek. -
Ájvé
veterán
válasz
nemkufar #9416 üzenetére
Xiaomi támogatja a készülékeit MIUI szempontjából évekre visszamenőleg is (Mi 2 is támogatott még), szóval ezzel biztos nem lesz baj. Fő verzió (Android 6-7) váltás már nem zökkenő mentes, erre bizony sokszor várni kell, vagy el is marad. 7-et még biztos megkapja a Redmi 4X is.
Jó helyről beszerezve biztos nem lesz bütykölt a készülék.
Eustockon most ugyan nincs Redmi 4X, de azt írják november 8-16 között várható a beszerzés.
Ha nem onnan akkor valamely nagy áruház ajánlott a garancia miatt (mondjuk aqua áruházba egész jó áron van). -
Ájvé
veterán
Akkor ez egy hiba, fejlesztői ROM-nak biztos nem kellene BL-t zárnia.
Mindegy, elhiszem hogy zárt de nem kellett volna, de ezen felesleges lovagolni, csinálsz egy nyitást ha kell.trebrona:
Ennyire nem vagyok benne, de fejlesztői ROM-nak nem kellene zárnia. Szóval ez hiba ha mégis zárt. -
Ájvé
veterán
B20 LTE a mobil internet miatt érdekes inkább, telefonálni a nélkül is gond nélkül tudsz (2G is bőven elég), ha nem használsz internetet telefonon akkor mindegy, de ha esetleg jövőben kell majd mobil internet akkor B20-as készülék javasolt mindenképpen.
Redmi 4X kamerája átlagos (árához képest jó), de ilyen méretben ilyen olcsón ennyire jól használható készüléket nem fogsz találni. Ha nincsenek óriási elvárásaid akkor bőven jó lesz a Redmi 4X. Nem nagyon van rá panasz. -
Ájvé
veterán
válasz
Viktor0610 #8207 üzenetére
Ó, köszi.
-
Ájvé
veterán
Ez csak az értesítés. Beállítások/akkumulátor és teljesítmény/alkalmazások akkumulátorhasz.../válasszon alkalmazást a korlátozáshoz itt keresd meg az appot és válaszd ki a nincs korlátozást. Automatikus indulást pedig a Beállítások/engedélyek/automatikus indítás menüben találod, itt kell kijelölni az appot. Esetleg Egyéb engedélyeknél még megnézheted itt hogy mindent engedélyeztél az appnak.
-
Ájvé
veterán
Tört program rosszul működik akkor lehet nincs min csodálkozni.
Egyébként azt olvastam a program kommentjei közt, hogy Xiaomi eszközöket problémásnak nevezték a fejlesztők, azt írták engedélyezni kell az automatikus indulást illetve az alkalmazás akkumulátorkímélőben nincs korlátozásra kell állítani az alkalmazást. -
Ájvé
veterán
Egy kínai telefon ami hivatalosan még csak meg se jelent az EU-ban, elég kicsi az esély bármilyen felhasználói kézikönyvnek. Amit írtál linkeltél az is egy kis iparos munka csak, ilyen tessék lássék módon. Mondok egy jobbat, 2,5 éve használok MIUI-t de mai napig szoktam olvasni valami számomra újdonságot róla, szóval valaki erről egy mindent tartalmazó leírást tudna készíteni, az tényleg szép munka lenne. Használd és ha tudsz angolul érdemes böngészni a hivatalos oldalát, mert onnan sokat meg lehet tudni a rendszerről.
-
Ájvé
veterán
Ezért írtam, hogy jól védettek elektronikusan, hogy ne tudd tönkre tenni olyan könnyen, különben elég lenne teljesen lemeríteni és dobhatnád is ki.
"Az viszont jó magyar szokás, hogy belekötnek abba, aki tőlük eltérően használ egy eszközt, nem inkább megköszönik, ha hozott valaki, valami számukra új info-t, vagy megcáfolják, de amennyire lehet objektív info alapján."
Ezt nekem írtad? Akkor gondok vannak nálad a szöveg értelmezéssel. -
Ájvé
veterán
Szerintem is mindenki használja ahogy neki tetszik. Alapvetően elég jól védettek ezek elektronikusan, szóval nem olyan könnyű tönkre tenni.
Én csak arra figyelek hogy legkésőbb 4-5%-on töltőre kerüljön, de ha tudom 20% alatt ráteszem. Mivel töltőn hagyom este általában így fullra töltöm, ennyi belefér, nekem biztosan. Lassan 3 éves (Mi 3), de akku idő még mindig jó. -
Ájvé
veterán
Nagyrészt egyet értettem a leírtakkal, csak a 100%-ra töltés veszélyére írtam, hogy én még nem hallottam róla (ettől függetlenül nyilván lehet hogy ez az állítás is helyes és valós, de akkor hasonlóan a 0%-ra merülésre erre is építenének elektronikát az akkuba, hogy így javítsák az élettartamát, persze szerintem).
Képen nem értem mit kellene látni, igen be lehet állítani mettől meddig töltse, és? Fenti szöveg pedig arra hívja fel a figyelmet, ha folyamatosan töltővel használod a laptopot (vagyis akkut nem használod). Szerintem pont ezért is van benne ez a szabályzó, mivel nem használod igazából az akkut így be lehet állítani, ha esik a töltöttsége utána tölt automatikusan, így karban tartja azért mert nem használod. Ezt is írtam nem jó egy akkut sokáig állva hagyni, időnként érdemes lemeríteni és feltölteni, egy ciklust. -
Ájvé
veterán
válasz
this is life #6612 üzenetére
Igen, van benne védelem, ha az működik, szóval jobb esetben nem tudod annyira lemeríteni. Ettől függetlenül jobb ha te magad kikapcsolod 2-3% körül, csak a békesség kedvéért.
Nem kellenek évek néhány százalékod akksinak hogy teljesen lemerüljön, nem véletlen mondják, ha állni hagyod teljesen töltsd fel és lehetőség szerint havonta 1 ciklus merítés és töltést végezz rajta.
Extrém hőmérsékletet te se szereted, na most komolyan ilyen kitételeket felesleges írni, normál használat buktatóiról volt szó, én meg csak próbáltam hozzá tenni a témához.
-
Ájvé
veterán
100%-os töltésről hogy probléma lenne még én se hallottam, többi az viszont biztos jó információ, nem szabad teljesen lemeríteni. Nekem 3 éves a telefonom legalább naponta töltöm és éjszakára szinte mindig fent hagyom és mégis jó. Persze ez jóval bonyolultabb ennél, de 1000%-os feltöltés veszélyéről még nem hallottam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple Watch
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Google Pixel topik
- Formula-1
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung S25 Ultra 12/512gb fekete Gyári Garancia 2028.02.24
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged