Hirdetés
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- 10x-es zoomkamerát visz a Realme Barcelonába ultravalónak
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Pontosan ekkor érkezik a One UI 7
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
stanley00
tag
Sziasztok!
Pusztán kíváncsiságból érdekelne mások véleménye. Függőleges síkban úgy kb. 3-4 cm hosszban a jobb felső sarokban besárgult a kijelzője a kis drágámnak. Részemről a továbbiakban nem biztos, hogy kívánom így bámulni. Amúgy nincs olyan rossz állapotban, másfél éves. A kérdés az lenne, hogy szerintetek mennyi lehetne a reális ára ha eladnám.
-
stanley00
tag
válasz
kaposznyak #25673 üzenetére
Én ugyanígy jártam a vásárlás után fél évvel. Akkor megcsinálták még garanciában de újabb fél év után pont pár napja vettem észre, hogy ugyanott újra sárgásodik. A tapasztalat azt mutatja, hogy ez a folt csak nagyobb lesz. Ezek után kevés esélyt látok arra, hogy a következő telefonom is Sáomi lesz
-
stanley00
tag
válasz
orso0355 #23665 üzenetére
Nagyjából minden
Elvből elutasítok minden felhős dolgot. Ok, hogy pár dologban nem tudom kikerülni de ha nem muszáj akkor hanyagolom. A Xiaomi is azért biztosít x giga tárhelyet backupra meg szinkronizálásra mert olyan jó fej, meg a Google meg a többiek. Aha
Kedvencem amikor egy új vagy visszaállított telefonnál először lépek be a fiókomba. Még mielőtt először kapcsolnék adatot vagy wifit ki tudom kapcsolni a szinkronizálást de akkor nem tudom beállítani, hogy mit szinkronizáljon. Ha meg bekapcsolom a szinkronizálást akkor egyből szinkronizál mindent még azt is amit mondjuk nem szeretnék. Ezután már hiába állítom be mit szeretnék szinkronizálni ha már először elküldött mindent a nagy testvérnek. Szóval elég nekem ha már az amcsiknak nyitott könyv vagyok ha lehetséges a vágottszeműeket kihagynám az életem mérföldköveiből. Bár gondolom ettől függetlenül így is azt nyúlnak le amit akarnak
-
stanley00
tag
válasz
orso0355 #23642 üzenetére
Köszi csak az a baj, hogy mondjuk factory reset után én még sosem találtam meg ugyanazt a témát.
Kiválasztok egyet, valamiért egy idő után factory reset és már nem is találom ugyanazt. Rendben, kiválasztok másikat, egy idő után factory reset és már azt sem találom újra. És ez így megy egy ideje ezért érdekel a dolog, hogy lehetséges-e lementeni külön amit átrakhatok PC-re aztán majd ha újra szükség lenne rá telefonra vissza és csak be kelljen állítani. -
stanley00
tag
Sziasztok,
Lehetséges az, hogy lementsek egy témát és később akár egy factory reset után azt állítsam vissza valahogy? Nem arra gondolok, hogy fiókba bejelentkezve lementek egyet és beállítom. Bejelentkezős, felhős, visszaállításos dolgok nem érdekelnek.
-
stanley00
tag
válasz
kidnou #23450 üzenetére
Akkor ezt benéztem, sorry. Valamiért úgy emlékeztem mintha azt olvastam volna. Mondjuk nekem jelen pillanatban nem nyitott mert ROM telepítésnél lezártam csak azt gondoltam a szakik biztos látják ha valaha volt nyitva. De most a gyorskeresôben rákeresve egy eustock-os bejegyzésben is írják, hogy nem jár garanciavesztéssel a bootloader nyitása.
[ Szerkesztve ]
-
stanley00
tag
-
stanley00
tag
válasz
ubyegon2 #23416 üzenetére
Én sem tapsoltam a tapasztalt kellemetlenségek miatt de ha kritikus voltam úgy illik, hogy megemlítsem azt is, hogy a javítás minőségébe nem tudok belekötni (eddig), nem ültek rajta sokáig a szervizben és a sim tálca pótlását is 2 napon belül megoldották minden cirkusz nélkül. Nem mintha nem lett volna evidens de láttunk már olyat, hogy nagy ívben toj..k a hibájukra egyesek
[ Szerkesztve ]
-
stanley00
tag
válasz
mike1334 #23406 üzenetére
Azóta nincsen vele baj de ez nem jelenti azt, hogy esetleg nem lesz problémám vele újra mert ellentétben azzal ahogy ubyegon2 feltételezte nem cserélik a kijelzőt csak úgymond újra gélezik. De szerintem ne várj vele mert az is tapasztalat, hogy ez a sárga folt csak egyre nagyobb és rondább lesz.
-
stanley00
tag
válasz
mike1334 #23403 üzenetére
Szintén pár hónap után ugyanez volt a problémám. Garanciában megcsinálták a hivatalos Wayteq szervizben. Eddig jó, a javítás minőségével nincs bajom de ha gyári ROM van a telefonodon akkor szólj előtte, hogy, hagyják rajta mert valamilyen okból jó ötletnek találták, hogy minden kérdés és engedély nélkül lecseréljék developer ROM-ra. Ja és azt is mondhatod előre, hogy ne felejtsék visszarakni javítás után a sim tálcát a telefonba mert elég kellemetlen úgy visszakapni a telefonod
Más problémám nem volt
-
stanley00
tag
válasz
tobias40 #23375 üzenetére
Szerintem félreértettél. Nem azt mondom, hogy az app használata miatt merül ennyit hanem ha használat után kilövöm akkor is valamiért a háttérben újraindul vagy az indításával kapcsolatos valamilyen folyamat beragad. Nem konkrétan az az 1 óra használat meríti így. De ezek csak feltételezések.
-
stanley00
tag
válasz
tobias40 #23372 üzenetére
Attól a ténytől, hogy fent van még nem merül jobban az aksi csak akkor kezdődnek a problémák ha el is indítom és használom pedig használat után még kímélőre is teszem az akkumulátor beállításaiban. Csak az újraindítás segít, hogy ne merüljön gyorsan. MIUI 8 alatt semmi probléma ezért gondolom, hogy az én esetemben a 9-es MIUI a hibás.
-
stanley00
tag
Erre nagyon pontosan odafigyeltem mert akkor mi értelme lenne az összehasonlításnak. Minden pont ugyanaz csak az üzemidő nem. Egyébként nem titok, a tesztelgetés során kialakult véleményem, hogy szinte 100%, hogy a Runtastic app okozza a problémát. Vagy az annak az indításával elindult folyamatok.
[ Szerkesztve ]
-
stanley00
tag
Nagyon köszi, hogy segíteni próbálsz de én már nem fogom próbálgatni mert belefáradtam. Az utóbbi hetekben tényleg annyi 9-es ROM volt rajta és annyiszor állítottam be újra mindent, hogy belefáradtam. A végeredmény mindig ugyanaz volt. Biztos nálam a hiba, hogy van telepítve valami ami ezt okozza de mivel most 8-on működik úgy normálisan ahogy nektek 9-en ezért most már maradok így. Egyébként bocsi rosszul mondtam a 9.6.2.0 is volt fent és dettó ez volt a helyzet. Mégegyszer köszi!
-
stanley00
tag
Azért én sosem azt mondtam, hogy rossz ez a telefon csupàn annyit észrevételeztem, hogy 9-es MIUI alatt nekem látványosan romlik az üzemidő. Mondom ezt úgy, hogy amikor megvettem egy darabig 8-as volt rajta és akkor nagyon sokat bírt a telefon. Én csak akkor kapcsolom be az adatforgalmat vagy wifit ha használom. Nem használok rajta semmilyen közösségi alkalmazást és semmi olyan appot ami állandó adatforgalmat igényel. Mégis bármelyik 9-es alatt esti 100%-ról reggelre 90%-ra merül a telefon és ha hozzá sem érnék kora estére már 80%-on lennék. Nyilván használok más telepített alkalmazásokat amik okozhatják, ezzel kapcsolatban sokat kísérletezgettem is és van egy tippem melyik okozhatja de ugyanilyen felhasználói szokásokkal és pontosan ugyanazokkal az appokkal sosem volt ez a problémám 8-as alatt. Viszont az is tapasztalat, hogy ha újraindítgatnám a telefont mondjuk minden este lefekvés előtt akkor reggelre nem merülne annyit ami azt feltételezi, hogy valami optimalizációs probléma lehet az én esetemben a 9-es ROM-on. Pár napja visszatettem a 8.5.4.0 ROM-ot és minden olyan mint régen az esti 100%-os töltés reggelre is 100 marad, nem kell újraindítgatni a telefont és az az app amire gyanakodtam még csak korlátozva sincs az akkumulátor kezelőben. Szóval a telefonnal semmi gondom nincs amire én használom arra tökéletes de 8-as MIUI alatt jobb barátok vagyunk.
-
stanley00
tag
Tegnap beszéltük ezt a MIUI 8 és MIUI 9-es mizériát. Amióta nekem 9-es van (volt) látványosan romlott az üzemidő de ezt már írtam itt párszor úgyhogy nem is fárasztanám vele a közönséget a lényeg, hogy éjszakánként teljes töltöttségről 10%-ot is merült úgy, hogy semmi nem volt bekapcsolva. Viszont az utóbbi időben folyamatosan tesztelgettem több 9-es változat is volt fent (mind Global Stable hivatalos) de mindegyik produkálta a gyors merülést. Csakis abban az esetben nem merült 10%-ot éjszaka ha előtte újraindítottam. Akkor reggel is 100%-on volt a töltés. Mindig úgy próbálgattam, hogy lefekvés előtt 100%-ra töltöttem. Van egy gyanúm egy appra ami produkálhatja a dolgot csak azt nem tudtam eldönteni, hogy a MIUI a hibás mert beragad valami és csak újraindítással oldódik meg a dolog vagy esetleg az app zabálja az aksit. MIUI 8 alatt amikor megvettem a telót semmi ilyenre nem emlékszem. Úgyhogy most meguntam a dolgot és kíváncsiságból visszaraktam a MIUI 8.5.4.0 global stable ROM-ot. Azért nem a 8.5.2.0-át mert az még nem Nougat. Kíváncsi leszek. Ha most is így fog merülni akkor feladom
-
stanley00
tag
válasz
pischta #23187 üzenetére
Most egy kicsit lehet, hogy hülyét csinálok magamból mert elgondolkoztam és sajnos 100 százalék biztosra már nem merem állítani mi oldotta meg a problémámat. Mert ugye kicsit tényleg logikátlan ha az ember nem tud wifi-re csatlakozni akkor hogyan oldja meg a hivatalos OTA frissítést hacsak nem áldozol be jó nagy adatforgalmat a szolgáltatódnál.. Az továbbra is tuti, hogy dettó ugyanez volt a problémám mint neked. Na most összesen két dolog lehetséges ami történt velem de basszus nem emlékszem rá pontosan.
Természetesen látott más wifi-s hálózatokat is a telefon itt a házban ahol lakom és van ami nincs jelszóval védve. Lehet, hogy azon töltöttem le a frissítést. Tudom, hogy nagyon hülyén hangzik, hogy a saját routeredre nem tudsz rácsatlakozni wifi-n máséra meg igen mert ugye a wifi vagy mûködik vagy nem a telón. Kivéve ha beállítási probléma van. De valamiért én arra emlékszem, hogy frissítettem és utána jó volt.
A másik verzió, hogy én is csináltam egy factory resetet amit többen tanácsoltak neked is csak öregszem és már fogalmam sincs mit csináltam fél éve
Bocs ha bonyolítom a dolgokat csak segíteni szerettem volna de kicsit én is elbizonytalanodtam a két verzió közül melyik volt.
Szóval ha még nem tetted, ahogy a többiek írták csinálj egy factory resetet. Ha nem segít esetleg ha olyan helyen laksz próbáld meg, hogy keresel egy helyet ahol van nyilvános wifi és töltsd le ott OTA-n a frissítést ha sikerül.
Esetleg nincs MAC szűrés a routeredben? -
stanley00
tag
válasz
pischta #23180 üzenetére
Szerintem simán csak frissítsd a ROM-ot. Elég réginek tűnik. Amikor én megvettem tavaly novemberben azt hiszem a 8.5.2.0 volt rajta és első bekapcsolásnál ugyenez volt a problémám. Frissítés után egyből működött rendesen. Ha nem akarsz frissíteni lehet, hogy van más megoldás is de nekem ez megoldotta.
-
stanley00
tag
Megköszönnék egy kis segítséget. Pár napja megfogadtam itt, hogy szakadjak meg ha frissítek új ROM-ra kivéve ha tényleg érdemes vagy szükséges mivel minden frissítés után sokkal jobban merül a telefonom mint kéne factory reset nélkül, Ezt pedig már nagyon meguntam. Szóval visszaálltam 9.5.4.0 Global stabilra viszont ha netet szagol a telefon azonnal felajánlja a frissítést amit egy szép kis piros körben jelez a beállításokon belül rögtön felül a „Telefonról” felirat mellett. Ez nem lenne még probléma viszont az rohadtul idegesít, hogy ugyanezt megteszi szintén egy piros körben a főképernyőn a Beállítások ikon mellett. Ha nincs net akkor fent az értesítéseknél ki tudom lőni és eltűnik a piros értesítés de ahogy újra adatkapcsolatot vagy wifit használok egyből megjelenik a főképernyőn a beállítások mellett a piros jelzés. És ez engem rohadtul idegesít. A beállításokon belül az alkalmazásértesítéseknél a Beállításoknak nem lehet kilőni teljesen az értesítések jelzését mert eleve halvány a kis kék kapcsoló amivel ki lehetne gondolom lőni teljesen. Az alatta lévő összes kapcsolót pedig hiába kapcsolom ki attól még ez az idegesítő jelzés mindig megjelenik a főképernyőn. Lehet valamit tenni, hogy ott ne legyen jelzés?
-
stanley00
tag
válasz
orso0355 #22802 üzenetére
Kedves orso ha én azt tudnám
. De biztos a frissítéshez van köze mert a remek üzemidő mindig frissítés után romlik el amit a factory reset megold. Aztán a következő frissítés után kezdődik elölről minden. Egy éjszaka merül 10%-ot készenlétben úgy, hogy nálam se wifi se adat se viber se semmi nincs bekapcsolva. De most már meguntam. Factory reset után marad ami van.
-
stanley00
tag
válasz
Bogyó bá' #22796 üzenetére
Hát én már nem vagyok ebben olyan biztos. Most fogadtam meg, hogy hacsak nem valami nagyobb frissítés én soha a büdös életbe nem fogok többet frissíteni. Minden egyes frissítés (global stabil ROM) hazavágja a telefon üzemidejét. Drasztikusan lecsökken egy ROM update után. hacsak nem csinálok factory resetet. De kösz abból nem kérek, hogy egy napig tököljek amíg visszaállítom normálisan. Ez most nem negatív vélemény akar lenni a telefonról és nem is vitatom a fontosságát az updateknek de nekem nem ér annyit az egész.
-
stanley00
tag
válasz
tvamos #22282 üzenetére
Bocs, hogy beledumálok de pont most csináltam én is a bootloader nyitást. Már nem kell kérelmet írogatni mert automatizálták a foolyamatot. Elég a fiókodba bejelentkezve klikkelni az unlock-ra és kezdődik a 72 óra visszaszámlálás. Ha időközönként próbálgatod mindig kevesebb lesz csak ne lépj ki a telefonodon a fiókodból.
-
stanley00
tag
Akkor szeretnék kérni még egy kis segítséget olyantól aki tapasztalatból vagy profizmusból
tudna választ adni. Szervizben az idióták lecserélték kérés nélkül a gyári ROM-ot developer ROM-ra ami nekem nem kell. Szeretnék visszaállni a 9.5.4.0 global stable ROM-ra. Soha nem csináltam még ilyet és nem is vagyok szakértő ezért szeretnék biztosra menni mielőtt hazavágom a telefont. Nagyjából utánanéztem a dolgoknak és szeretném tudni, hogy jól csinálnám-e.
Az első lépést a bootloader nyitást most kihagynám mert arra még várnom kell kb. 60 órát. Ha az megvan letöltöm a MI Flash Tool programot és az ott leírtak alapján csinálok egy flasht az innen letöltött fastbot ROM-al. És a flasht úgy csinálom, hogy kijelölöm a Clean all and lock lehetőséget így vissza is zárja a Mi Flash Tool a bootloadert. Ennyi lenne az egész? Így akkor ugyanaz a rendszer lesz mint ahogy eredetileg volt amikor beadtam a szervizbe 9.5.4.0 global stable ROM-al?Köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
-
stanley00
tag
válasz
orso0355 #22129 üzenetére
Nyilván elmondtam a véleményem de attól még hülyének néznek lásd 22119-es hozzászólás. De esküszöm éreztem mielőtt elküldtem, hogy a végén valami nem OK lesz. Elküldök egy telefont kijelző javítással és visszakapok egy developer vagy tudom is én milyen ROM-ot cserébe anélkül, hogy bárki kérte volna őket erre. No comment.
-
stanley00
tag
válasz
trebrona #22118 üzenetére
Nekem sajnos nem lehetséges. Letöltöttem a 9.5.4.0 global stable recovery ROM-ot. Átneveztem update-zip-re. Bemásoltam a telefon gyökér könyvtárába. A rendszerfrissítés menübôl újraindítottam recovery módba de ott csak 3 opció van. Újraindítás, wipe data és valami MI assistance. Update lehetôség nincs.
-
stanley00
tag
válasz
trebrona #22121 üzenetére
Ok, de akkor az a lényeg, hogy letöltöm a telefonhoz tartozó mondjuk 9.5.5.0 recovery ROM-ot, azt bemásolom a telefon tárhelyére (gondolom gyökér) és a frissítés menübôl kiválasztom a ROM telepítés kiválasztása menüpontot? Vagy az újraindítás Recovery-ba menüpontot kell választani?
-
stanley00
tag
válasz
enzahobi #22117 üzenetére
Most már kicsit összezavarodtam. Sokaknak itt akik nem buherálták a telefonjukat X havonta kaptak egy frissítést OTA-n és így most az elérhetô legfrisebb a 9.5.5.0 global stable. Én azt hiszem 9.5.5.4 global stable-el adtam oda és most frissítés után MIUI 9 Global 8.5.19 Beta van fent heti frissítéssel. A szervizes kolléga azt mondta ez így normális mindenkinek akinek a 9.5.5.0 global stable van annak „beragadt valami” és nem normálisan frissít a rendszere.
Én valamiért enm szívesen használok beta rendszereket nem csak mobilon, sehol máshol.[ Szerkesztve ]
-
stanley00
tag
válasz
bodnar10261 #22113 üzenetére
Na „ha úgy nem megy” résztôl ment el a kedvem az egésztôl
-
stanley00
tag
Megköszönném valami hozzáértôtôl ha felvilágosítana. Most kaptam vissza a szervizbôl a telefont. Mielôtt beadtam csináltam egy factory resetet és a legújabb ROM (9.5.4.0 Global Stabil) volt rajta. Most, hogy visszakaptam MIUI 9 Global 7.8.31 Beta a ROM és a telefon MAC címe sem ugyanaz mint ami volt. Kezdhetek aggódni, hogy nem a saját telefonomat kaptam vissza?
Még annyit, hogy nem hardveres hiba volt hanem csak sima kijelzô probléma ezért nem is értem miért más ROM van rajta mint amivel odaadtam.[ Szerkesztve ]
-
stanley00
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy láma a kérdés de viszem szervízbe a telefont. Sima visszaállítás elég, hogy eltűnjenek a bizalmas dolgok vagy lehet még profibban lenullázni a telefont? Semmi nincs rajta mókolva vagy ilyesmi.
Köszi!
-
stanley00
tag
válasz
trebrona #21369 üzenetére
Lehet, hogy hülyeséget írtam de mivel nem tudom jelen esetben mit jelent a gélezés csak azt gondoltam, hogy simán letakarítják olyan géllel amit a boltban is vehetek 1500 Ft-ért. A posta meg oda-vissza úgyis engem terhel ezért írtam gondolom azt a hülyeséget amit írtam.
-
stanley00
tag
A kijelző sarkában besárgult nekem is a kijelző. Még garanciás a telefon. Ilyenkor mit csinálnak? Gondolom kicserélik a kijelzőt. Más helyen is előjöhet még ez a sárgásodás? Félek ha elküldeném sokáig ülnének rajta.
-
stanley00
tag
Semmi kötözködés csak az érdekesség miatt aztán mindenki döntse el igaz vagy sem
-
stanley00
tag
Factory reset után szerettem volna újra letölteni azt a témát amit korábban használtam. Létezik, hogy most az a kb. 20 téma létezik és nuku? Régen sokkal nagyobb volt a választék és ugye nem találom a régit.
-
stanley00
tag
válasz
fradi81 #20830 üzenetére
Az az igazság, hogy én elvből nem mentegetek felhőbe soha sehol semmit ezért nem tudok a kérdésedre sajnos válaszolni. Bár ha engem kérdezel ha tényleg valami progi meríti így a telefont akkor gondolom tök mindegy, hogy a felhőből állítod vissza vagy tisztán újratelepíted.
-
stanley00
tag
Mivel én is panaszkodtam, hogy látványosan jobban merül a telefonom az előzőekhez képest a legutolsó 1-2 frissített global stablil ROM-al csak rávettem magam, hogy csináljak egy factory resetet mielőtt megpróbálnék visszaállni a régen remek üzemidőt biztosító 8-as MIUI-ra. Szóval most a 9.5.4.0-en csináltam egy factory resetet és éjszaka 1 %-ot merült a telefon. Napközben is most vagyok 93%-on. Előtte éjszaka is 10 %-ot esett az aksi úgy, hogy semmi nem ment a háttérben. Talán segíthet azoknak akik szintén hasonló problémákat jeleztek az elmúlt napokban.
-
stanley00
tag
Azért csak nem hagy nyugodni a dolog. Eszerint ami nagyon hasonlít a korábban linkelt leíráshoz, tényleg csak ennyi lenne a downgrade MIUI9-ről MIUI 8-ra egy gyári, sosem buherált, nem nyitott bootloaderrel rendelkező telefonon?
A lényeg kimásolva:
If your Xiaomi mobile bootloader is locked then you can also go back to MIUI 8. Follow below steps to get back MIUI 8 from MIUI 9.Download MIUI 8 Recovery ROM file from here.
Rename downloaded file update.zip and move phone’s root directory.
Open updater app and tap on three dots from right side top.
In the drop down choose “Choose update package“
Give the downloaded ROM file path which you downloaded in step 1.
process start. soon you are on MIUI 8.
After that clear data via the cleaner app in the security section.
All set, done. Enjoy MIUI 8.
After following above steps you can easily downgrade your MIUI version MIUI 9 to MIUI 8 without PC.Valaki aki már csinált ilyet minden probléma nélékül megerősíthetné
Vagy ha valaki szerint nagy hülyeség akkor azt erősíthetné meg
Köszi!
-
stanley00
tag
válasz
SenorGrande #20713 üzenetére
Nekem is pontosan a 9.2.4.0-n kezdte el a látványos merülést. Reménykedtem ,hogy az újabb frissítés megoldja de nem. Jól megszívtuk. Pedig hányszor megfogadtam, hogy ha egy eszköz megfelelően működik ne frissítsek rajta semmit mert mindig csak rosszabb lesz. Ezt kellene kipróbálni csak egyrészt nem merem , másrészt pedig már nem letölthető a fórumtárs által megadott linken a 8-as verzió.
[ Szerkesztve ]
-
stanley00
tag
válasz
SenorGrande #20709 üzenetére
Én is ugyanebben a cipőben járok. Szoftverfrissítés óta látványoan merül az aksi. Majd írd már be ide légyszi, hogy a factory reset megoldotta-e a problémádat.
-
stanley00
tag
Sziasztok!
Ha szeretném megtekinteni a fájlkezelőben a rejtett mappa tartalmát akkor egyszerre ajánlja fel az ujjlenyomatos feloldást és a rajzolósat is. Ez nem tetszik mert a rajzolóssal szerintem könnyen bele lehet trafálni főleg úgy, hogy nincs is max próbálkozás lehetőség? Normális ez? Nem lehet beállítani, hogy csak az ujjlenyomatos feloldás legyen?
Köszi!
-
stanley00
tag
Sziasztok!
Még nem nagyon csináltam biztonsági mentést és visszaállítást telefonnal ezért érdekelne, hogy hogyan működik ez. Ennél a telefonnál hogy működik? Pl. ha csinálok egy teljes mentést a rendszerbeállításokról és a telepített alkalmazásokról azok összes beállításaival egy külső eszközre, mondjuk SD kártyára. Ezek után ha csinálok egy gyári adatok visszaállítást a telefonon akkor tökéletesen 100%-ban vissza tudom állítani rajta az előző állapotot és tényleg semmit nem kell újra beállítani hanem megkapom a visszaállítás előtti állapotot rendszerbeállításokkal és az összes programmal és azok beállításaival mintha nem történt volna semmi? Nem gagyi módszer ez, hogy valahonnan visszamásol a telefonra már előzöleg telepített alkalmazásokat? Nincs különbség eme forma vagy az appok tiszta telepítése között? Vagy egy rendszer visszaállítás után érdemesebb mindent újra feltenni és beállítani. Most MIUI 8 van és a 9-es frissítés miatt kérdezném, hogy utána célszerű lenne-e egy teljes rendszervisszaállítás.
Köszi!
-
stanley00
tag
Sziasztok!
Van egy probléma ami már pár telefon óta fennál és rohadtul idegesít, nem hiszem el, hogy nincsen rá megoldás pedig már mindent próbáltam. A lényeg, hogy elmulasztott hívás esetén nekem nem felel meg a LED-es villogás. Van amikor a zsebemben van és úgy esélytelen akár órákig észrevenni plusz nincs kedvem a telefont egyfolytában bámulni, hogy villog-e a LED. Ezért külső appot szoktam használni (van jópár), hogy figyelmeztessen a nem fogadott hívásra. Ha nem vagyok a telefonnál vagy csak nem hallom meg a zsebemben akkor a nem fogadott hívás után percenként (vagy ahogy beállítom) hanggal és rezgéssel fihyelmeztet addig amíg meg nem nézem a telefont. Régebben még egy Sony telefonnál simán működött úgy, hogy abban is van STAMINA üzemmód ami kilő minden felesleges programot de ha a kivételek közé teszek egy appot akkor továbbra is működik a háttérben. Azóta más telefonnál is és most ennél is egyszerűen nem tudom úgy beállítanni a programot, hogy működjön. A lényeg, hogy ha beállítom ezt az alkalmazást, hogy figyelmeztessen az elmulasztott hívásra akkor teszi a dolgát de csak akkor, ha a képernyő kikapcsolása utáni pár percen belül jön a hívás. Ha kicsit később akkor már nem figyelmeztet.
Egy példa: ha használat után kikapcsol a képernyő és nem csinálok semmit vele viszont 1 óra múlva jön egy hívás amit nem veszek észre akkor nem jelez az app. De ha odamegyek és a bekapcsoló gombbal bekapcsolom a képernyőt abban a pillanatba jelez a figyelmeztető hang és a beállított rezgás, tehát jelzi a nem fogadott hívást ahogy eredetileg kellene. Gondolom egyértelmű, hogy valami miatt lelővi a rendszer az appot és nem fut a háttérben.
Pedig az app a futó alkamazások között van, az alkalmazások akkumulátorhasználatának kezelése pontban az akkumulátorkímélô mód ki van kapcsolva és a telepített alkalmazásoknál is ennél a konkrét programnál „nincs korlátozás” van beállítva tehát az akkumulátorkímélô nem korlátozza az alkalmazás tevékenységét.
Nem tudom, hogy mit lehetne még beállítani esetleg. Hihetetlen, hogy nem lehet ezeket a hasznos alkalmazásokat használni mert a rendszer mindig kilövi ôket bármit állítok be. És nem csak ez nem mûködik hanem a többi hasonló alkamazás sem az említett okok miatt. Nincsen valakinek erre valami megoldása?Köszi!
-
stanley00
tag
Köszi mindenkinek, én bénáztam de nem gondoltam, hogy ennyi ideig kell tartani a képernyő szélén, hogy átmenjen. Más telefonoknál ez is gyorsabb
-
stanley00
tag
Most lehet, hogy én vagyok a béna de azokat az ikonokat amik alapból a kezdőképernyőn vannak nem lehet se törölni se áthúzni egy másik képernyőre?
Köszi!
-
stanley00
tag
Ezekkel a dolgokkal én úgy vagyok, hogy ha fontos ha nem akkor is normálisan működnie kéne. Korábban leírtam, hogy eddig mindig minden eszközzel még azzal is ami nem az enyém csak mások használták a lakásban rendesen működött. Legyen az telefon, tablet, Smart TV vagy bármi. Innentől kezdve nekem ez nem úgy tűnik mint egy opció ami nem használható ezzel a telefonnal. Annál inkább egy telefonnak aminek elég limitált képességei vannak.
-
stanley00
tag
De ennek mi köze ahhoz, hogy ilyen idétlen formában tagolja. Imádom amikor a telefonok maguktól elkezdik variálni a dolgokat. Még csak 1 napja van meg a telefon de már kezd elegem lenni belőle. A wifi nem normálisan működik nekem, a kapcsolatokat szétbarmolja, gondoltam felteszem a MiPCSuit-ot, hogy valahogy egyszerűbben javítsam ki a telefon hülyeségét a kapcsolatokkal való barmolásával de a MiPCSuit nem tud kapcsolódni a telefonhoz. Hát nem kápráztat el így elsőre ez a telefon.
-
stanley00
tag
Ha beimportálok más telefonról vCard fájlból kapcsolatokat akkor teljesen rosszul jeleníti meg a telefonszámokat a kapcsolatokban. Eddig pl. úgy volt elmentve egy szám, hogy 06700000000. Importálás után meg így rakja be, hogy 067-000-00000. Nem lehet ennek csinálni valamit, hogy ne egyesével kelljen beírni az adatokat?
-
stanley00
tag
Kiderült, hogy a rejtett SSID-vel nem tud mit kezdeni a telefon. Ha láthatóvá teszem a hálózatott akkor normálisan csatlakozik mindig automatikusan ha bekapcsolom a Wi-Fi-t. Ez elég gáz, eddig soha semmilyen eszköznek nem volt ezzel baja. Nincs erre valami megoldás?
-
stanley00
tag
Csináltam gyári visszaállítást de ugyanaz. Új telefon, még nem volt rajta frissítve semmi. A MIUI 8.2.12.0.
Közben megfigyeltem, hogy ha csak simán bekapcsolom a beállításokban a wifi-t akkor mutatja az elérhető hálózatokat. Ha ezután beállítom az enyémet akkor csatlakozik is és jó de a wifi kikapcsolása után ha újra be akarom kapcsolni akkor már nem lát semmilyen hálózatot. Viszont ha törlöm a mentett hálózatból az enyémet akkor utána már megint lát rendesen minden hálózatot.vince: Köszi!
-
stanley00
tag
Sziasztok!
Most került hozzám egy ilyen telefon. Az miért van, hogy ha beállítok (elmentek) egy wi-fi hálózatot és utána kikapcsolom a wi-fi-t akkor elfelejti és lehet újra beállítani.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
ma A gyártó nem akart a Redmi 4A-nak konkurenciát állítani. A 4X ehelyett RAM-ban, processzormagban, biometrikus védelemben és üzemidőben több – pont annyival, amennyivel drágább.