- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
lócitrom
őstag
-
-
lócitrom
őstag
LOS 16.
-
lócitrom
őstag
lehet rosszul emlékszem, de nem volt ehhez hivatalos PE? most egyelőre LOS 16-al kísérletezem. másnak milyen tapasztalatai vannak/voltak a rendszerrel?
-
lócitrom
őstag
az akkucsere kérdésre: Telda javasolt itt nemrég egy típust. nos én ilyet vettem. több okból esett erre a választás. egyrészt utánajárva ez az eladó tényleg alkatrészekkel foglalkozik. az akksi saját gyártmányuk lehet. eredetire hajaz, de ez csak komfortérzet növelésére szolgál. viszont a minőségbe nemigen tudok belekötni. igényesen csomagolt termék. ránézésre is annak tűnik. adnak hozzá szerszámot és ragasztócsíkot, így minden adott a beszereléshez. másik egész komoly jele a minőségnek, hogy rohadt sok fogyott belőle és az értékelések és tesztelések alapján is megbízható terméknek mondható. nekem rendeléstől számítva 16 nap alatt érkezett meg pestre. filigrán csomagolása miatt postás bedobta.
aki szétszerelné a telefonját: a telefon könnyen bontható, HA kellő odafigyeléssel állunk neki a nyitásnak. a telefon sarkainál érdemes próbálkozni minél vékonyabb „pengetővel”. kevés kényes rész van benne, de arra érdemes figyelni, hogy a kamera és az infraport környékén ne nyúljunk túlságosan be szerszámmal, mert azért le lehet ütni dolgokat. persze nincs cukorból a telefon, de azért itt érdemes magabiztosan hámozni a vasat.
ja és ha valaki úgy jár, mint én, hogy a gyári ragasztócsík elszakad bontásnál... akkor egy akármilyen körömlakklemosó leviszi szerencsére.
-
lócitrom
őstag
válasz
siddis #28623 üzenetére
ez a sorrend rendben is van, de magát a core-t mindenképp TWRP-n lehet csak feltenni. nem tudom te hogy máshogy oldottad meg. megpróbáltam egy régebbi verziót is. többször újratelepítettem, gyorsítótárakat törölgettem. visszatérő probléma, hogy csak alul jelenik meg popup, hogy el lett utasítva x alkalmazás. vagy ha root ténylegesen van is akkor azt eddig csak a Root Checker tudta kiprodukálni valamilyen érthetetlen okból kifolyólag. a terminál meg csak mélázik. már a rendszert is újrahúztam...
-
lócitrom
őstag
válasz
siddis #28618 üzenetére
konkrétan fel sem ajánlja. RootChecker-nél felajánlotta. gondoltam akkor tegyünk alapból mindent elfogadásra. de semmi. sehogy sem fogadja el vagy ajánlja fel terminál esetében. maximum kiírja alul értesítésnek, hogy el lett utasítva. futtatnék egy su-t, erre agyal vagy egy percig és utána a nagy semmi meg hogy denied...
-
lócitrom
őstag
rendszertöltő = mint egy BIOS némi plusz funkcióval. ha zárva van, nem módosítható a telefon rendszerkötete és egyéb kritikus területek. a fastboot frissítés pedig pont ezt tenné, de nem tudja megtenni így. nyitni kell előtte, hogy ilyen módon telepíteni lehessen rendszert a telefonra.
-
lócitrom
őstag
leragadtam a SuperSU korszakban, így a Magisk nekem eléggé ismeretlen. most viszont a felhasználási célok miatt kéne. a legújabb megy vele normálisan vagy adódhat valamilyen kompatibilitási gond? a legújabb van fent és ugyan RootChecker szerint van root, ennek ellenére terminálból a su nem kap jogosultságokat. mi lehet a hiba?
-
lócitrom
őstag
érdekes, hogy ugyanaz a főverzió, de ebben bezzeg nincs sötét mód.
észrevétel: cseréltem benne akksit és ami érdekes, hogy valamivel jobb a telefon teljesítménye. nem vagyok műszerész, de ami egy ideje zavart az az, hogy random elidőzött dolgokon a telefon. nem tudtam hovatenni. nem volt húdeszar állapotban az eredeti akksi sem csak már olyan 3000mAh lehetett benne átlagban. melegedni sem melegedett látványosan. szóval fura. ja és az a ragasztószalag egy halál. konkrétan nekem mindkettő füle leszakadt és a vázról úgy kellett levakarni a régi akksit...
-
lócitrom
őstag
az a gáz, hogy újabb modellekben igazából maximum annyi újítás van, hogy kisebb a lapka. de ez már nem akkora előny fogyasztás szempontjából. anyámnak vettem egy Redmi 7-et, előkészítés alatt áll. hát ő eléggé rá tud függni. kíváncsi leszek mi lesz belőle, mert legalább a a kijelző felbontása se indokolatlanul magas. sok alkut kell kötni ezekkel a telefonokkal manapság, hiába megy orrvérzésig a duma, hogy „ennyiérbesztbáj”...
-
lócitrom
őstag
nem. nincs értelme. főleg így, hogy egy fastboot telepítés előtte lezajlott. az EU telepítés meg gyakorlatilag felülírja azt, amit valóban szükséges.
a dm-verify beállítást elméletben így találod meg. nem 100%, mert nincs most előttem a 4X-em, de szerintem így azért nem téveszted el:
Haladó > Eszközök > Disable Boot Verify
-
lócitrom
őstag
azt a leírást nem ismerem, de azt hiszem pont ugyanazt szeretnéd elérni, mint amit én átlagban az összes EU-s telepítésnél, így röviden leírom:
1. fastboot telepítés Mi Flash segítségével, clear all opcióval javasolt
2. itt lévő TWRP_3.1.1-0_Redmi4x_7.zip betöltése/telepítése
3. EU képfájl telepítése
4. telepítést követően bőven elég a Gyorsítótár/dalvik törlése a jobb oldalt
5. dm-verify kikapcsolásaés a biztonság kedvéért:
TWRP futtatása:
fastboot boot twrpfájlnév.img
gyári recovery felülírás TWRP-vel:
fastboot flash recovery twrpfájlnév.img
-
lócitrom
őstag
bootloop leginkább akkor következik be, ha:
- gyári rendszer rendszerpartícióját úgy módosítod, hogy nem kapcsoltad ki a dm-verify funkciót
- nincs/sérült/nem jó helyen keresi a TWRP (mert mondjuk elavult) a rendszerpartíció(t)de tudni kellene, hogy eddig mit csináltál és hogy mi a cél.
-
lócitrom
őstag
válasz
Márton #28292 üzenetére
próbálkozhatsz vele, ha valamiért ragaszkodsz kimondottan ehhez a telefonhoz. de ahogy a kolléga is írta megvan a rizikó. ez a kábel tényleg elég érdekesen néz ki. ilyen matt kábelt én még nem láttam. pár éles képet csinálhatnál róla. meg ki kellene takarítani, de csak így ami eddig látszik az alaplapból azért arra utal, hogy ez a telefon egyébként nem volt kímélve. az a korrózió nem egy hét alatt alakult ki.
mivel gondolom ultrahangos tisztítód nincs, így alkohol meg óvatos és aprólékos tisztogatás nem árthat.
-
lócitrom
őstag
megfontolom. bár nem túl biztató. ránézésre nem tűnik olyan rugalmasnak... és azt nem nem nagyon szeretném, hogy a különféle hőtágulási folyamatok miatt elváljon tőle.
(#28264) Lackooo84
én azért óvatosabb vagyok. nem akarnám aztán egyhamar szétszedni, ha valami nem klappol.(#28270) Bogyó bá'
csak egy apróság. én nem látom mennyi garanciát adnak rá, de így azért ezt először kideríteném helyedben. -
lócitrom
őstag
aki cserélt már akksit a kicsikében, az talált olyat, amihez adtak ragasztócsíkot is? vagy lehet valahol beszerezni azt is esetleg külön?
-
lócitrom
őstag
én már nehezen tudom reprodukálni, de szerintem a probléma az lehet, hogy minden szarságot be kell állítani. az úgynevezett form-mot már nem kell kitölteni. az régen volt. de annyi szent, hogy fórumon be kell állítani rendesen a fiókod meg talán i.mi.com-on is érdemes megnézni, hogy nagyjából kitöltötted-e az adataid.
ha nagyon nem megy a dolog még érdemes lehet megpróbálni valami nagyon régi Mi Unlock változattal. talán 2.2.x.x...? valahol van a gépemen.
-
lócitrom
őstag
soha nem állítottad be a MIUI fórum által használt felhasználóneved (ez a keretrendszer része). azt kéri, hogy most állíts be egyet. gondolom új user vagy lényegében, nem fórumoztál sosem max regisztráltál egy Mi-fiókot. ekkor jön ez a felület elő, bár át lehet állítani eleve angolra jobb felső sarokban asszem. ez azért van amúgy, mert a feloldás felhasználói fiókhoz/regisztrációhoz kötött. letölteni anélkül nem engedi.
és valóban, ha a krikszkraksz nem megy, marad a fordító. ha most nem is kellett végeredményben, érdemes beállítani azért.
-
lócitrom
őstag
válasz
Lackooo84 #27412 üzenetére
enyém színes, csak mióta megvan a telefon csesz az ideg, hogy full retard módon működik szerencsétlen LED ugye ezen hiányosság miatt. egyelőre nem váltanám le a MIUI-t, mert az EU kiadás hozza a számomra elvárt dolgokat alapvetően.
na az meg mi a franc? írnál erről valamit?
-
lócitrom
őstag
válasz
Lackooo84 #27409 üzenetére
eleve egy szaros kis LED-ről van szó. még szerintem a hivatalos moderátori(?) válasz is kint van valahol neten
de akkor te sem ismersz erre végleges rendszerszintű megoldást, ami MIUI-n menne akár?
NON-HLOS.bin-re gondoltam.
-
lócitrom
őstag
válasz
Lackooo84 #27363 üzenetére
eddig is tudtuk, hogy elő lehet csalni, csak a Xiaomi arra hivatkozott, hogy „fogyasztás”. persze tudni lehetett, hogy kernel szintű hiányosság, amivel nem akarnak foglalkozni. esetleg találtál valami patch-t erre vonatkozóan, ami ezt javítja vagy csak parancsokkal tudtad tesztelni?
nekem amúgy jöhetne egy EU stable VoLTE lemezkép, ha belefér idődbe. enyémmel nem megy, de egyszerűen nincs időm foglalkozni a hiba felderítésével
-
lócitrom
őstag
válasz
Lackooo84 #27209 üzenetére
akkor máshogy kérdezem. ugyanúgy fogtad és a .bin-t megnyitottad és cserélted a korábban emlegetett .zip tartalmával? a VoLTE miatt kérdezem, hogy most ugyanazt megcsináltad, amit én vagy valami azóta változott? mind privátban, mind közösben szó volt már róla. felesleges nem kezdenék el tesztelgetni meg kotorni az általad módosítottban.
-
lócitrom
őstag
válasz
wanted5 #27107 üzenetére
nekem mindegy, de érthetőbben fogalmazom: ez a típusú akksi azóta is gyártásban van/volt, mert nem csak ez az egy telefon kapta meg. márpedig aki kimondottan 5 colos, használható telefont akar, annak valószínűleg reális beruházás lehet venni egy eredeti BM47-es akksit, ami legrosszabb esetben is 3000Ft. nem mindenki akarja ezt a telefont lecserélni csak mert az akksija döglődik. az sem valószínű, hogy ennyiért talál donortelefont, amiben használható akksi van, hisz a többség kb. 1,5 éves kor fele jár. a Redmi 7 meg nem alternatíva egy 4X-re. ezt itt bárki megmondja. maximum egy másik telefon, ami csak úgy van. részemről ennyi.
-
lócitrom
őstag
párhuzamosan nem fog tudni mindkettő 4G-n lenni. már nem emlékszem, hogy 4X esetében pontosan mi az akadálya, de talán az, hogy dual standby.
(#27086) Lackooo84
azért az komoly lenne, hogy LED miatt alkatrészekkel bizniszelnénk. sötét sikátorokban értékesítenénkrégen amúgy tényleg többen erősködtek, hogy kijelzőhöz van a LED, de hát marhára nem így van. egyébként valamiért sikeresen lebutították az újabb MIUI kiadásban a LED színeinek beállítását és mivel másodlagos telefonom, nem sok mindenre használom. valaki esetleg meg tudna abban erősíteni, hogy ettől eltekintve az alkalmazásokban beállítva engedi a szín beállítását?
-
lócitrom
őstag
válasz
Lackooo84 #27019 üzenetére
hát véleményem szerint ez a tisztább. az általam összerakott lemezképfájl csak annyiban tér el, hogy kiollóztam az adott verzió modemjét és betettem a másik profilt. amikor ez flash-ként a telefonra került fixen nem lesz semmilyen memóriahiba vagy elbénázás, hardverhiba, hogy ki mit hogy hova másolt vagy törölt. csak emiatt csináltam meg. látod, a kolléga is aggódik eleve, szóval...
hogy most QPST látná-e az jó kérdés. szerintem úgy 2017 óta nem használtam. bár az sem egy naprakész cucc, szóval nem biztos, hogy ha most feltenném látná. utoljára 3S-sel teszteltem. ezzel most őszintén szólva nem is bajlódnék.
(#27020) aelod
nem igazán okozhat gondot. mármint maradandót nem. -
lócitrom
őstag
válasz
Lackooo84 #27013 üzenetére
nos, a lényeg, hogy ami számodra egyértelműnek tűnt, az másnak nem feltétlenül, pont a fentebb említettek miatt.
így már világos és azért kérdeztem, mert ennek tükrében most már tisztázódott, hogy mi szükséges valójában. ezek alapján készítettem modem lemezképfájlokat azoknak, akik root/TWRP/Magisk hiányában elakadtak/elakadnak. így aki vodafone-nal tesztelné annak ez is egy megoldás lehet. nálam Tuti csomaggal nem történt változás, de a telefon nem is vérzik el és nincs tapasztalt hiba. tehát ebből kiindulva a további MIUI kiadásokkal is jó eséllyel mehet a dolog, a módosított elméletben VoLTE kompatibilis lemezképfájlokat itt lehet megtalálni jelenleg.
frissítés a korábban említett módon működik tehát:
1. rendszertöltőt nyitni kell, ha még nincs
2. csatlakoztassuk a telefont fastboot üzemmódban
3. töltsünk le egy adb-t és csomagoljuk ki, HA még nincs
4. töltsük le és másoljuk be az adb könyvtárába a telefon rendszerének megfelelő módosított lemezképfájlt
5. adb könyvtárból nyissunk parancssort rendszergazdaként
6. parancssorba, majd enter:fastboot flash modem NON-HLOS.bin
7. parancssorba, majd enter:fastboot reboot
ezután a korábban írt módon készíteni kell egy APN-t és a VoLTE kapcsolót be kell kapcsolni. ha a telefon kifagyna vagy újraindulna, akkor a mellékelt eredeti fájl ugyanilyen módon történő frissítésével visszaállítható.
-
lócitrom
őstag
válasz
Lackooo84 #27011 üzenetére
akkor vagy nem érted miért zavaros vagy teljesen máshogy fogod fel. az összefoglalóban ott a leírásod. ott nem szerepel ez a zip. majd utólag leírod, hogy van egy zip is. most akkor kell a régi modem képfájl is mielőtt a zip tartalmát felmásolom vagy nem? elég a gyárira rámásolni vagy nem? másolni kell csak vagy felülírni? merthogy ez ugye ott nem szerepel. valamit hol törlést, hol másolást említesz. nem mindegy, hogy töröl is az ember vagy felülír. tartalmilag eltérő a zip. a modem területe pedig maximum 84 MB lehet. ha most sem érted mi a dilemma hagyom a francba, nem szükséges válaszolni. ráadásul mivel nem mindenki root-tolja a telefonját, aligha fog neki menni a másolgatás végül, mert nem minden esetben engedi törölni a telefonon az említett fájlokat. gondoltam az világos, hogy kevesen cserélgetnek a firmware-ben érthető okokból és nem mindegy mennyire körültekintő a leírás.
-
lócitrom
őstag
válasz
Lackooo84 #26988 üzenetére
na most nem egészen tiszta számomra valami. az világos, hogy a régi 8.x.x.x verzióban volt feloldott VoLTE konfiguráció és azért kell letölteni az általad linkelt modemet és abból is csak a modem_pr könyvtár kell. így fogtam az EU stable modem képfájlját, kitöröltem belőle és betettem a régi modem állományait és csináltam egy lemezképfájlt belőle. ennyi van fixen a leírásban ugye. ezek alapján nekem még semmi nyoma nincs annak, hogy működne, ami egyébként valószínűleg a szolgáltató miatt lehet, de ezután kell még az a külön zip, vagy sem? csináltam ezekből képfájlokat, amennyiben valakit érdekel EU stable 10.3.1.0-ra itt érhető el két változat.
-
lócitrom
őstag
te jó ég, milyen apróságok vannak végre az EU stable kiadásban. lehet engedélyezni a kijelző sarkainak lekerekítését, GYÁRILAG. be lehet végre normálisan állítani az előnyben részesített sávokat. zárolt telefonnál meg lehet nyitni a kikapcsolás menüt (ez mondjuk kicsit aggályos szerintem). dupla koppintásos lezárás, és fejlesztőiben van éjjeli mód. mindazonáltal sikerült lebutítani is, a MIUI 10 által szabvánnyá vált fortélyok javát bevezették, amit abszolút nem értek. minden frissítés felemás.
-
lócitrom
őstag
válasz
Lackooo84 #26963 üzenetére
ezt én megnézném, de most amennyi időm volt itt olvasgatni az jött le, hogy már a modem felülírását nem alkalmazod, csak bizonyos állományokat cserélsz? vagy rosszul értem? mert összefoglalóban meg a modem felülírása van. tömören, ha leírnád mi a teendő, azt nem bánnám.
ez meg amúgy elég vicces, mert nekem anno ment. de nem vágom hogy hogy meg mért. talán még 3S-sen volt.
-
lócitrom
őstag
válasz
bunnyhu #26739 üzenetére
erre én is gondoltam, de ez szerintem inkább már bunkóság kategória. évek óta létező technológia, DE kb. csak indiaiak (????????) tudják használni. értem, hogy az egy rohamosan fejlődő terület, meg ott van behozható piac, de ettől még a stabilan fizetőképes fogyasztók nem ott vannak jelenleg.
-
lócitrom
őstag
az mondjuk fainabb lenne, ha valahogy el lehetne érni a Xiaomi-nál, hogy azokra a most kivonásra kerülő telefonokra, amik amúgy kezelik a VoLTE-t stabilan, azokra frissítés formájában ugyan tolják már ki a megfelelő modem illesztőt, hogy a szerencsétlen user, ha már frissítések nélkül marad meg évek óta nem tudja kihasználni teljesen a 4G képes telefonja lehetőségeit, akkor így a finisben a szolgáltatóra várva ugyan ne merjen már úgy kiszállni a támogatásból, hogy ezt nem adja ki. marék ilyen telefonjuk van, még csak nem is 4X specifikus a helyzet. de gondolom külön kérvény kell nekik.
-
lócitrom
őstag
válasz
bunnyhu #26714 üzenetére
mehetne a dolog, HA lenne írva hozzá szkript, ami megmondaná a TWRP-nek, hogy ez a modem és frissíteni kellene. bár megjegyzem csak a VoLTE miatt csinálni egy modemfrissítést, ami lehet, hogy mindemellett tartalmazhat hibákat (meg úgy egyébként downgrade)... hát változatlanul nem valami javasolt. ha még valaki emlékszik arra, hogy pl. nálam ekkortájt beakadt a második SIM és nem lépett fel hálózatra, meg hogy eleve problémák voltak a hívásfogadással...
-
lócitrom
őstag
válasz
Lackooo84 #26533 üzenetére
ha jól gondolom nem régi kártyád van körülvágva, hanem egy eleve új nano/micro. bár igazából nem attól kellene függjön, de maximum még ez jutott eszembe. tippem szerint ez szoftveres dolog. az a baj, hogy nekem nincs kártyám, amivel tesztelhetném. only voda. egy tippem még van (bár kétséges): fastboot frissítéssel fel kellene tenni a gyárit és utána az EU-t. csak azért lehet ez érdekes, mert nem biztos, hogy a modem és egyebek eleve frissek. úgy értem, hogy egy átlag OTA frissítés emlékeim szerint nem frissít le mindent, csak a rendszert. egyebeket nem, így az illesztők lehetnek régiek vagy eltérőek.
-
lócitrom
őstag
válasz
thomas77 #26480 üzenetére
nem akarok hülyeséget mondani, de tudomásom szerint a telefon nem észleli automatikusan, hogy VoLTE engedélyezve van a hálózaton. ilyenkor jön ugye az a billentyűzetkód, amit most én fejből hirtelen nem tudok. az engedélyezés rendszerszinten valószínűleg egy frissítést követően lehet elérhető, amikor az erről szóló listát frissítik.
-
-
lócitrom
őstag
válasz
tom570 #26424 üzenetére
nincs mit. ha minden igaz itt még jó ideig lesz egy kemény mag. valamint ez a megoldás szerencsére egyelőre globális, így ha esetleg lesz még Xiaomi telefonotok ez az egyik legbiztosabb rutin lehet sok esetben.
(#26425) giroud199
nyilván oka van, hogy nem érkezett válasz. bár én a kérdést nem látom, ha megismétled hátha valaki látni fogja, aki esetleg választ is tud majd adni. -
lócitrom
őstag
válasz
tom570 #26422 üzenetére
akkor szerencse. egy rossz flash tényleg rosszul is elsülhet. az első indulás lomha lesz. ez normális. minden alkalmazást gyorsítótáraz. javasolt lehet ezután EU MIUI telepítése, ha normálisabb MIUI élmény kell. elfelejtettem mondani, de ilyenkor zárható a bootloader MiFlash-ben. ha a jobb alsó sarokban a zár törlése volt, akkor majd újra kell nyitni. ehhez régi Mi Unlock fog kelleni (mert amúgy szigorítás miatt érthetetlen módon ugyanazt a már egyszer feloldott telefont úgy kezeli, mintha másik telefon lenne és 30 napos korlát van), ami ha kell neked később tudok linket adni.
igen, később lehet. valami beakadhatott, de ez ritka.
-
lócitrom
őstag
válasz
tom570 #26418 üzenetére
először még ne. elméletben ez (közvetlen link, mobilról ne) az aktuális fastboot szoftver. ha megint hibába ütközöl ha lehet olyan képernyőképet mutass, amin látszik a teljes hibaüzenet. ha nem megy ezen a gépen tényleg érdemes másikon megpróbálni. a MiFlash elméletben telepít mindent.
-
lócitrom
őstag
válasz
tom570 #26412 üzenetére
na várjunk. a telefon biztos fel van oldva? tehát a bootloader az nyitott és most jelenleg fastboot módban csatlakozik a telefon? valamint ez a MiFlash valóban régi. töröld le szabályosan és ezt töltsd le, majd telepítsd. ezzel biztos, hogy megy, mert saját telefonom napokban tettem rendbe ugyanezzel.
-
lócitrom
őstag
válasz
tom570 #26387 üzenetére
ez nem igaz, hogy "elegendő a gyári". nagyban függ a céloktól. ugyanis, ha a fiókod hozzá van rendelve, akkor gyárizást követően is hitelesíteni kell a fiókoddal, mert hozzá van rendelve, feltételezem. biztonsági okokból meg úgy általában az a minimum, hogy leválasztod a telefont, kikapcsolod a nyomkövetést. aztán neki vagy létrehozol/létrehoz egy fiókot, vagy egyáltalán nem használja a Xiaomi keretrendszerét, szolgáltatásait. ha meghagyod a telefonon a te fiókod gyárizás után, akkor a te fiókodba szinkronizál majd ezt-azt a telefon.
-
lócitrom
őstag
akkor egy tippem van, remélhetőleg ugyanúgy működni fog nálad is. nálam ez rendre beválik. el kell távolítani az adaway-t, majd indíts el egy alkalmazást, aminek az alján van reklámsáv vagy teljes kijelzős reklámja és ismét telepítsd az adaway-t. ez szimpla host alapú blokkolásnál beválik. nekem sehol sincsenek sávok így.
-
lócitrom
őstag
-
lócitrom
őstag
válasz
Bogyó bá' #26342 üzenetére
ja, mert Android Go van rajta. egyfajta karcsúsított Android One kimondottan belépő szintű eszközökre. a Xiaomi úgy tűnik ebbe a szegmensbe is kialakít egy szériát. nem rossz a koncepció, csak hát szerintem az ebbe a szegmensbe is az lenne értelmesebb, ha vaskos akksik lennének és a processzor meg valami friss darab, de konfigurációban kb. a 425-tel azonos.
(#26344) sharp007
vágom persze. a trendes f@szságot sajnos ismerem. csak visszaemlékezésként linkeltem be. osztozom sokak nagy fájdalmán, mert a 4X-re és elődeire emlékeztet ez a telefon a mérete miattérdekes, hogy szerintük manapság a méret képviseli a teljesítményt. ugyan váltottam már 4X-ről, de megvan és sajnos elvitathatatlan előnyei vannak, amiért egyelőre nem mondok le róla.
-
lócitrom
őstag
picit azért sajnálom, hogy 5 colból már csak ilyen cucc érkezik.
-
lócitrom
őstag
válasz
siddis #26226 üzenetére
az nem lenne gond, ha funkcióban nem lenne hiány, hogy root meg egyebek nélkül is használható legyen azért. XDA-n az a gond, hogy szétszórt pont a sok thread miatt. emiatt inkább egyből itt kérdeztem, mert emlékszem páran masszívan próbálgatták mi lenne jó miui helyett. ez az Arrow új nekem, a többi rémlett. erre ránézek. csak az nem lett világosabb, hogy melyikkel törődnek intenzíven, ami rendesen működik is mindemellett.
-
lócitrom
őstag
válasz
bododani #26218 üzenetére
ember, önmagában az, hogy egy mobil eszközt erre használsz nemigen erre kitalált processzorral hihetetlen módon eszi. az egész eszköz nem erre való. sőt, 2 nap az még bőven jó volt ennek ellenére is. ennél átlagban a többség a dupláját kihozta, torrent nélkül még a telefon zsenge állapotában. úgyhogy nem a telefonnal van baj. egyébként ennyi idő alatt ez relatíve normális. az akkumulátorok már elavultak a mai igényekhez képest, ettől eltekintve ez elfogadható.
más
többen használtátok/teszteltétek a telefont egyedi rendszerekkel. már nem tudom mik voltak elfogadhatóak. AEX meg dotOS rémlik. jelenleg melyik Oreo vagy Pie alapú rendszer az, amin minden működik és jól bánik a telefon erőforrásaival? -
lócitrom
őstag
valakinek esetleg volt szerencsére korrekt szervizzel pesten? akksi cseréjén agyalok, de inkább nem magam csinálnám.
-
lócitrom
őstag
válasz
ubyegon2 #24776 üzenetére
nem tudom lesz-e vagy volt-e reset, de téves az az információ, hogy reset végrehajtását követően a gyári alkalmazásokat is visszapakolja a mentés, de érdemes tudni, hogy mi micsoda. a mentés csak a nem gyári alkalmazások állományait és beállításait állítja helyre. gyári alkalmazások esetén csak beállításkat tárol. ez ellenőrizhető is, mert a beépített biztonsági mentés alkalmazás egybe menti a fájlokat. meg lehet nézni a „/MIUI/backup/AllBackup/20XXXXXX_XXXXXX” könyvtárak tartalmát. ráadásul logikátlan is lenne egy friss telepítés után visszaállítani rendszeralkalmazások előző verzióját. nem is lehetséges egyébként, mert rendszerpartícióra nem tud visszaírni mentést.
a rendszerfrissítés a ROM-ba íródik. ez egy PC-vel ellentétben nem külön memóriát jelent, hanem egy azonos memóriát, amin egyaránt van a ROM és a saját fájljaid. a csavar az, hogy a Linux/Android meghatározza, hogy melyik fájlok/könyvtárak tartoznak a rendszerhez és melyek nem. partíciókat hoz létre erre a célra. a /system az, ami alapvetően frissül egy rendszerfrissítés esetén. ide csak egy root/rendszergazda, tehát egy magasabb folyamat írhat. így a mezei mentés egy reset után biztos nem fog írni erre a területre. amire írhat az a data és cache. a mentés ezek tartalmát képes visszaállítani. hozzáteszem az alkalmazások egy része használ valamilyen online mentést vagy eleve online adatokat tud csak megjeleníteni. ezeket nem feltétlenül tárolja a telefonon, ezek egy része így elveszhet ebből kifolyólag.
rendszerfrissítést követően sallang vagy saját adat akkor marad, ha nem történik meg a data és/vagy cache partíció felülírása/törlése. ez nem história, ez egy tény, mert a frissítés felülírást jelent, nem szimpla másolgatást. olyan, mintha egy újraírható lemezre kiírnál egy másik képfájlt. gyakorlatilag képfájlokat ír ki a frissítés.
-
lócitrom
őstag
válasz
ubyegon2 #24770 üzenetére
az, hisz bárminemű reset a system-en kívül visz mindent. a gyári beállítás nem csak gyorsítótárakat (cache könyvtárakat) töröl. de én marhára nem emlékszem arra sem, hogy nem Linux alapú telefonokon ez máshogy lett volna.
a felhő globálisan ment beállításokat. alkalmazásokból viszont csak a sajátot menti. a sikeressége persze nem garantált. a hard reset ugyanaz, mintha menüből vagy billentyűkóddal elindítanánk egy gyári beállítást.
valószínűleg keveri kicsit a Windows féle recovery megoldásokkal, amikor a rendszermagot törli a telepítő és megmarad a felhasználói adat jó esetben.
-
lócitrom
őstag
még mindig meg tud lepni a telefon: alkoholos törlőkendővel átmentem rajta, erre sikerült feloldani az ujjlenyomat-olvasót. zseniális védelem. csak jó lenne már megtudni egyszer, hogy ez a hardver problémája vagy a szoftveré. 3S-t is sikerült feloldani random, de ez így végkép beteg.
-
lócitrom
őstag
válasz
Flagellant #24656 üzenetére
OTG kábellel igen. de igazából kétlem, hogy neked ez fog kelleni, mert értelmes zenehallgatásra szánt USB-s fülhallgató nem létezik. a másik opció, hogy valamilyen átalakító kellene, ami micro USB-t valamilyen jack kimenetre alakít át. nem tudom ilyen kábel mennyire kapható.
-
lócitrom
őstag
a színvilág a legfájdalmasabb. tök jó lenne, ha nem az iOS-t másolnák folyamatosan. azzal indítani, hogy témát keresgéljek meg töltögessek... hát nagyon felhasználóbarát. ráadásul ez semmit sem változtat a batár GUI elemeken.
ez a felfogás rossz. eddig lehetőség volt szabályozni. most ahogy látom nincs vagy vak vagyok és nem találom. világ legnagyobb baromsága, amikor valamit lefejlesztenek és jól működik, majd úgy döntenek, hogy minek az a parasztnak és kiollózzák. lehet, hogy a többség örül, hogy meg tud érinteni ikonokat egy kijelzőn és utána ámulatba ejti, ha történik valami, de ne létminimumra törekedjünk már...
rosszul fogalmaztam. a némítás a rendszer értesítési hangokat némítja el, alkalmazásokra nem vonatkozik, mint korábban. erre elméletben van valami beállítás, de nem tudom konkrétan melyik az. nem is találom eleve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged