- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fókuszban a One UI 8 és a biztonság
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coradiel
csendes tag
válasz
rum-cajsz #16022 üzenetére
Én megpróbáltam feltelepíteni, de az launcha2sd-t nem telepítette, pedig a clockwork-ben azt írja, hogy telepítés sikerült. dtapps2sd_2.7.5.2_signed.zip-et telepítettem. Impalaman CM-romjára. Az a2sd-2.7-update3r1 verziós a2sd-t pedig fel sem tudom telepíteni, mert valami mappát nem talál. Köszönöm a segítséget!
Üdv! Coradiel
-
kecz
aktív tag
válasz
rum-cajsz #15926 üzenetére
Köszi szépen!
llaszlo: egyébként használtam a keresőt, kerestem a modacon is, sőt még a kinézet tuningolós blogodat is olvastam, több órát kerestem, szóval nem beszólni! Állandóan azon sopánkodsz, hogy nem használják a keresőt, de az még ugye egyszer sem jutott eszedbe, hogy nem találták meg vagy esetleg átsiklottak valamin az emberek akik beírnak iylen dolgokat....
-
llaszlo
veterán
-
Muki94
aktív tag
válasz
rum-cajsz #15710 üzenetére
A rom már megvan, tudom, a hozzászólásban volt. A starkos kernelt nagyon köszönöm!
Pár napja a fórumban regisztálni szerettem volna, de elutasítottak azzal az üzenettel, hogy a regisztráció le van tiltva.A swap engedélyezőt hol találam?
Szerk: újra lehet regisztrálni a fórumban, csak bámulok
-
Muki94
aktív tag
válasz
rum-cajsz #15705 üzenetére
OC kernelre lenne szükségem, viszont amit megadtál AIO-s linket, ott mindkét starkos kernelhez be kellene lépni a modaco fórumba, viszont nincs accountom, regisztrálni pedig már nem lehet. Viszont Impalaman 748-as kernelje is fel van tűntetve, de azt sem tudom letölteni.
Impalaman, légy szíves linkeld a 748-as kernelt, és a swap aktiválót.
Köszönöm előre is!Fgy: nem lehet, töltsd le az Appsaver alkalmazást, azzal le lehet menteni SD-re a telepített progikat.
-
Csorosz
aktív tag
válasz
rum-cajsz #15608 üzenetére
Köszi, de akkor most mi a helyzet? mert ha a te leírásod szerint csinálom, akkor tök fölösleges felmásolni a zipet az sd-re, mert emikor elkezdem a particinálást, az azonnal törli is a zipet ugyebár a kariról, és utána már nem egyértelmű, hogyan is kerül az vissza a karira, mikor kell ujraindítani, mivel kell formázni, stb...
-
-
-
janez
aktív tag
válasz
rum-cajsz #15232 üzenetére
Biztos, h minden Pulse mac címe uaz? Küldenél egyet privátban? Amúgy én használok mac szűrést a routerben és ROM cserék után is volt wifi kapcsolat. A mac címek nem változnak véleményem szerint. Legalábbis nálam nem. (Mondjuk nem használtam cm6-ot...)
Más. Szerintetek egy nandroidos mentés elindulna más pulse-on? Próbálta már vki?
-
Zirowe
nagyúr
válasz
rum-cajsz #15181 üzenetére
Szerintem az, hogy folyamatosan fennáll a kapcsolat az eszköz és a router között, még ha nincs is adatfolyam, az többet fogyaszt mondjuk 15perc vonatkozásában, mint egy ki-bekapcsolás 15percen belül, ha otthoni hálózatról beszélünk, aminek jó a lefedettsége, és rögtön felcsatlakozik.
Gondolom. -
-
xlzx
csendes tag
válasz
rum-cajsz #15062 üzenetére
arra gondolsz amikor megadhatom neki hogy externalra telepítse a dolgokat? azért nem jó,mert nem marad helyem. pl egy igo már nem megy fel rá.. hogyan tudnám megoldani? szerintem csak A2SD de az meg nem akar menni. valaki segíthetne, hogy csináljam...esetleg mivel particionáljam a kártyát.. Eddig úgy csináltam hogy teljes wipe,kártyáról is. AmonRa-val ext 1 partició. utána fel a clockwork, cm03, dt a2sd majd gapps majd Impalan féle kernel. de a particiót nem látja és error írt a terminalban az a2sd
ötleteket várom!
-
Muki94
aktív tag
válasz
rum-cajsz #14965 üzenetére
Őszintén?
Nem tudom.
Nem nyúltam hozzá, csak felraktam az FLB-t. CM6-ban pont a béta-fázis miatt nem bízok.Még várok kicsit, hátha egyszeri alkalom volt, 19mega szabad helyem van. Ha történik még több ilyen, egyből a2sd lesz belőle, pedig flb felrakáskor valahogyan nem sikerült megcsinálni, mert abban a bizonyos huawei hátteres menüben nem volt semmiféle swap lehetőség. Biztos rosszul csináltam,majd nekifekszem a témának.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
rum-cajsz #14942 üzenetére
Telepítettem az adw-t, ezek a változások egyébként:
Changelog:
-New option to show app drawer catalog navigation buttons when opening the app drawer
-New global notification system to show \”unread counters\” on app icons. Currently other app developers must support it, like Touiteur does.
-New functionality to dynamically resize already added widgets on the screen. Just long-press a widget and leave it on the original place.
-Added compatibility with Motorola\’s Motoblur resizable widgets (obviously, only of you own a Motorola device)
-Added custom Launcher Actions to the custom shortcuts. Now you can create shortcuts to launcher actions like opening the app drawer, showing the previews, etc
-Support for unlimited custom app catalogs (previously limited to 4)
-Inverted the app catalogs logic: Now new apps are not shown on all catalogs (sorry, you\’ll need to create your catalogs again)
-Minor fixes and improvements here and there… -
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #14919 üzenetére
WiFi-nél milyen beállításokat használsz? Nálam szerintem a routernél akad el a dolog. Szerintem nem jól állítom be a port forwardot.
BT-on nem is fog működni amíg 2.1 van rajta. Nem tudsz semmilyen adatot sem küldeni simán BT-on a gépre. Ezt azóta sem javították, csak BT file transferrel megy. -
janez
aktív tag
válasz
rum-cajsz #14886 üzenetére
Feltettem az 1.6b-t, nem rossz. Nem lassú, nem fagy, nem indul újra... A2sd+64MB swap és végre van gyorsítótárazás. Ott folytathatom a dolgokat (pl. netezést Opera Minivel)ahol abbahagytam. Multitaskingnak nem nevezném, de azért ez már konfortosabb érzés, mint ami volt. Ajánlom mindenkinek aki még nem próbálta.
Köszönet a Nagy Pulse kézikönyvért. Találtam benne néhány számomra új infót. -
rum-cajsz
őstag
válasz
rum-cajsz #14759 üzenetére
Off:
Sajnos a videóból nem lett semmi, mert a flash kártyám betegeskedik a kamerában.On:
Le kellett szednem az flb kernelt, mert instabil lett tőle a telefon. Most még egy kicsit gyűröm a CM6-ot, de lehet én is visszatérek majd az flb-hez.Ja, az angry birds (beta1) nekem nem települ, így nem tudom kipróbálni.
-
impalaman
aktív tag
válasz
rum-cajsz #14762 üzenetére
Nem csináltak meg benne semmit, csak úgy működik ahogy kell neki, mint ahogy azt már kb. 2-3x leírtam, nekünk a Huawei tette bele a 2.1-es Phone.apk-ba ezt a "feature"-t és nagy munka lenne megoldani, hogy rendesen működjön, mivel a Pulse (és talán a többi Huawei-s telefon) hangdriverei más beállításokat igényelnek mint más Androidos telefonoké, ezért nem működik egy alap 2.1-es Phone.apk rajta. Pontosabban működik, mindössze az az apró hibája van, hogy nem megy vele a mikrofon.
Amik pedig az FLB-ben vannak, azok 2.1-es appok és ez miatt nem igazán mennek 2.2-n, mitöbb Huawei-sek, így valószínüleg függnek a framework .jar fájljaitól is, ez a másik ok ami miatt nem mennének.
-
rum-cajsz
őstag
-
rum-cajsz
őstag
válasz
rum-cajsz #14756 üzenetére
Na, amíg vacsoráztak a gyerekek, sikerült.
0. lépések
- Backup
- ext partíciót formázása (ha már van, és nem üres)
- amon ra letöltése és kicsomagolása (PC-re)
http://dl.7007.co.uk/android/modaco/pulse/recovery/1.5.2-pulse-amonrarecovery.zip
- CM6 for Pulse letöltése (PC-re)
http://android.modaco.com/content/t-mobile-pulse-pulse-modaco-com/319785/cyanogenmod-6-port-for-pulse/
- FLB kernel letöltése (PC-re - ha akarsz swapet és a2sd-t használni)
http://android.modaco.com/index.php?s=&showtopic=319785&view=findpost&p=1435334
-Alkalmazások letöltése (SD kártyára)
http://android.modaco.com/index.php?s=&showtopic=319785&view=findpost&p=1435090
- Dark Tremor letöltése (SD kártyára)
http://www.darktremor.info/files/a2sd/dtapps2sd-2.7.5.2-signed.zipTelefon kikapcsolása
Hang le+piros+bekapcs (belépés a fastboot menübe)
(Én ubuntu linuxot használok, ahhoz írtam le a parancsokat, a Nagy Pulse Készikönyvben le van írva a többi OS-hez is a tudnivaló)*******Fastboot menübe
========= CM6 telepítése =========
Parancsok a PC-n:
sudo /home/zsolt/android/1.5.2-pulse-amonrarecovery/fastboot-linux flash boot boot.img
sudo /home/zsolt/android/1.5.2-pulse-amonrarecovery/fastboot-linux flash system system.img
sudo /home/zsolt/android/1.5.2-pulse-amonrarecovery/fastboot-linux flash userdata userdata.img
sudo /home/zsolt/android/1.5.2-pulse-amonrarecovery/fastboot-linux reboot(teljes boot kivárása, kikapcsolás)
Hang le+piros+bekapcs========= flb kernel telepítése =========
sudo /home/zsolt/android/1.5.2-pulse-amonrarecovery/fastboot-linux flash boot boot_flb_0_20.img
sudo /home/zsolt/android/1.5.2-pulse-amonrarecovery/fastboot-linux reboot
(teljes boot kivárása, rom managerben boot into recovery)*******Recovery menüben
========= Alkalmazások telepítése =========
gapps-mdpi-tiny-20100930-signed.zip (ha nem UK romod van, akkor telepítheted a teljest)
========= Darktremor telepítése =========
dtapps2sd-2.7.5.2-signed.zip: -
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #14741 üzenetére
És mennyire stabil? Mert hiába a gyorsaság ha nem elég stabil. Nekem az 1.7 gyorsabb, mint az 1.5 de már volt reboot. Az 1.5-el akármit is csináltam soha nem rebootolt.
Nálam mindig minden a kártyán van de semmi különösebb lassulást nem tapasztaltam még soha. Próbáltam valami gagyi kártyával is és azzal is ment.
-
Benji21th
tag
válasz
rum-cajsz #14737 üzenetére
Igen ott olvastam. Időközben nekiestem és feltettem a DMC 2.1r9-et, megtetszett a felsoroltak között a hangosabb zene. Én úgy olvastam h ez a rom alapból tartalmazza a swapot is, a2sd-t is. a swap-ra rá is kérdezett, meg elvileg partíciót is csinált magának. Néhányszor már kifagyogatott, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy ez h hova teszi az appokat ezt hogy tudom ellenőrizni? Felkínál egy áthelyezést vhol? Vagy még a progik telepítésénél? Egyébként tényleg gyorsabb lett
-
szente
addikt
válasz
rum-cajsz #14724 üzenetére
hali
jól olvasom,hogy egy friss 2.2-őt telepítesz?ha kész vagy megnéznéd nekem,hogy a youtube megy e már rajta?illetve ha időd engedi,megnézhetnél egy angry birds-et,vagy valami 3d-s játékot.
illetve ha találsz benne valami nagyobb negatívumot,akkor azt is meg említhetnéd!köszi!
Benji21th:ismerősömnek class4-es kártyán van swap és a2sd is.nem panaszkodott. szerintem próbáld ki hogy a neked elég gyors lesz e úgy!
-
ClioRS
őstag
válasz
rum-cajsz #14527 üzenetére
No igen, csakhogy a teló csontra fagy tőle. 15 perce indítottam el, már egy jó ideje nem reagál semmire. Már nem először próbálkozok, tegnap is megcsináltam, ugyanaz lett mint most. Természetesen azóta újrahúztam a szoftvert, formáztam a megfelelő módon a memkarit is.
-
impalaman
aktív tag
válasz
rum-cajsz #14496 üzenetére
Ez a javítás már nagyon régóta ismert, de a mi problémánkra nem jó. Mivel a mi esetünkben a Huawei volt olyan kedves és integrálta ezt a "feature-t" a Phone.apk-ba. A megoldás egy tiszta, forrásból fordított Android 2.1-es Phone.apk jelentené, amit már kipróbáltam, de nem működik, lévén a rendszer maga nem minden esetben kompatibilis az alap Android 2.1-es appokkal.
szerk.: Látom már leírtad, hogy így van, de nem baj, legalább leírtam, hogy mi kellene a javításhoz.
-
Skynet258
veterán
válasz
rum-cajsz #14414 üzenetére
Alighogy kiraktam, és már szembe is találom magam a linkkel.
Egyébként a blogon is írták, hogy nem nagyon látják a fizetős cuccokat, nem tudom, nálam mi más (a készüléktől eltekintve, ott a legtöbb embernek Spica-ja van, nekem meg SGS)... Este megpróbálkozom a vásárlással is.
-
Watt25
veterán
válasz
rum-cajsz #14414 üzenetére
Ez érdekes fejlemény lenne, bár én sem látok még fizetős appot.
Egy ideig nem nagyon érdekelt, hogy tudok-e fizetni appért, mert hogy úgy sem akarok fizetni, smucig vagyok.De aztán elgondolkoztam azon, hogy ezek az appok nem több tízezer Ft-ba kerülnek, hanem legtöbbször csak pár száz, esetleg 1-2eFt-ról van szó. Ennyit meg már tényleg kiadnék értük. (Tulajdonképpen már adtam is, mert pl. az aCar-t megvettem.)
Szóval, tényleg jó dolog lenne ha elérnénk a fizetős appokat. (Ennél csak az lenne jobb, ha a fingerprint miatt nem lenne egy csomó app egyébként is letiltva.) -
Gloob
addikt
válasz
rum-cajsz #14374 üzenetére
Köszönöm a választ. Tulajdonképpen a swap particiót használom, de a swapper-rel. Mivel már írtam egyik hozzászólásomban, hogy nagyon belassult a swap-tól és a lowmem-moderate parancsra meg invalid command-dal válaszolt. Az ajánlott módosítás abban a 2 bizonyos file-ban, a swappines értékének az átállítására viszont nekem túl bonyolult, (nem a file-khoz való hozzáférés, hanem maga a szerkesztés. Hová írjam be pontosan a file szerkezetbe stb...) így a swappert használom, abban menűből állítható a swapines értéke (én hagytam a 10-esen, bár próbálkoztam a 15 és a 20 értékkel is, de ezeknél már kezdett néha lassulni és jött egykét a progi nem válaszol várjon típusú üzi is). Ezen kívül beállítottam, hogy a swap partíciot használja. Úgyhogy oda is swapp-el. Ha esetleg ez így nem jó akkor írd meg, és legfeljebb leveszem a swappert, és maradok a swap nélkül. Végeredményben úgy is kellemesen használható, és egyáltalán nem lassú a Pulse. Legalábbis az én használati szokásaimnak.
A kártya egy 4 GB C4 kingston dobozos, ap2sd-vel és a Dalvik is a kártyán van. -
resch13
tag
válasz
rum-cajsz #14347 üzenetére
A parancsokat megtaláltam a neten...
A problémám inkább az, hogy nem tudok behozni semmilyen parancssort...
Addig találtam leírást, hogy elindítom a ddms.bat fájt és akkor tudom lementeni a képernyőt. De azt nm tudom, hogy mit kell elindítani, hogy pl. a "a /system/bin/ mappában található starta2sd és launcha2sd scripteket" módosítani tudjam.
Ehhez kérnék segítséget.norbert0929!
Ehhez próbálgatnod kell! Sajnos(?) minden Pulse-n máshogy mennek ugyanazon ROMok. Legalábbis ami másnál stabil és gyors, az nálam és haveromnál fagy és lassú. Mindketten más ROMban leltük meg az igazit.
Ajálom impalaman és llaszlo logout blogját! -
norbert0929
tag
válasz
rum-cajsz #14302 üzenetére
Figy..
Én nem akarok beleszólni!!
Tökre király az egész..Láttszik hogy jó sok munkád van benne...
Én is ez szerint telepítettem a fözött romomat..
Megy egy Boot Screen-t is..
Minden elismerésem tényleg..
Viszont:
"FIGYELEM
A2SD lehetővé teszi, hogy az alkalmazásokat közvetlenül az SD kártyára lehessen telepíteni, így korlátlan alkalmazás kapacitás áll a rendelkezésedre. Ennek ellenére NEM ajánlott átlagos felhasználóknak.Az A2SD / SWAP telepítése MINDEN ADATOT TÖRÖL AZ SD KÁRTYÁDRÓL!
Továbbá vedd figyelembe az alábbi figyelmeztetést:
Az A2SD-t lehet SWAP nélkül telepíteni és a SWAP-ot is telepítheted A2SD nélkül. Ha a kártyád "Class 6" alatti, akkor erősen ajánlott, hogy a SWAP-et A2SD nélkül telepítsd!"
Az tök érthető hogy az A2SD mire jó.. De nem tennéd hozzá hogy a SWAP mire jó?..
Isten igazából én sem tudom..
Mert nem irtad le.. -
syl5
őstag
válasz
rum-cajsz #14283 üzenetére
Tudom, hogy a recovery nem tud átméretezni. Ezért írtam, hogy nem csak a swap-et, hanem az a2sd-t is kikapcsolnám és újraformáznám a kártyát. Majd visszakapcsolnám mindkettőt.
Az a2sd remove, és az a2sd reinstall mozgatja ugye az ext tartalmát is, tehát elvileg gond nem lehet. Szerinted? Más valaki próbálta ezt már?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest