- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nexion218
tag
válasz
#03372544 #29032 üzenetére
Vmiért az az általános miszkoncepció, hogy a SONY szar, bezzeg a Samsung... Ilyeneket hallottam pl., hogy a Samu-ban van lépésszámláló, a SONY-ban nincs...
Mintha nem egy alkalmázás lenne a lépésszámláló, amiből kb. 30 van a Play Store-ban...
Vagy túl fapados a SONY, mert nem lehet betűstílust váltani... Bezzeg a Samu, ott van hupilila cicomás betű...
Meg törik a SONY... Majd miután ezt kimondta a zsebében úgy tört ketté a Samu, ahogy volt, az enyémnek még mindig semmi baja...
Ízlések és pofonok, azt nem értik az emberek, hogy az alapvető funkciók a közös oprendszer miatt mindegyik Android-os telefonban ugyanazok, a többi meg már ízlés kérdése. Kinek a szőke, kinek a barna. És mindegyikből van szar széria meg hibás gyártás is. Kis túlzással az azonos kategóriás készülékek között a formán meg színen kívül nincs nagy különbség szerintem.
-
nexion218
tag
válasz
Oryctolagus #29029 üzenetére
Két ujjal húzod le.
-
nexion218
tag
válasz
lacus83 #29024 üzenetére
Vadássz neki egy működő használtat, majd sutyiban húzz át minden adatot és beállítást.
Sztem lassan olcsóbbért kapsz egy komplett használtat, mint a sok alkatrész meg a posta... Vmi kisebb sörmanufaktúra szűretlen vagy barna sörét szeretném, thx.
(Amúgy máskor meg érdemes a garit megpróbálni. Legrosszabb esetben visszadobják és megmondják mennyiért csinálják meg. )
-
nexion218
tag
válasz
M_AND_Ms #29005 üzenetére
Nekem sincs bajom a telefonnal/GPS-szel, nem is azért írtam. Csak kíváncsiságból gondoltam kipróbálom a "hivatásos" tersztelő progit és meglepett, hogy besült egy ingyenes navigációs alkalmazáshoz képest... Pedig pont azt vártam volna, hogy a lakás miatt a navi program esélytelen és esetleg a teszter lát vmi halvány jelet.
-
nexion218
tag
Én a Nokia HERE Androidos verzióját használom, mindig offline (tehát csak műhold), teljesen tökéletes. Esetleg próbáld ki más programmal (pl.: HERE), ha azzal OK, akkor szoftveres a probléma, mivel ugye új a gép, tehát nem volt leejtve, bütykölve stb. Ha meg azzal sem jó, akkor gari, az a legbiztosabb.
Nem vagyok nagy "guru", de ahogy elnézem, minden telefonnak volt már mindenféle baja, valakinek ez nem jó, valakinek az nem jó, vki utálja a Lolli-t, mert fos meg melegszik és a KitKat jobb volt, én a KitKat-tól sírógörcsöt kaptam és imádom a Lollit... Hacsak nincs vmi őrült hardveres gebasz, akkor 99%-ban szoftveres probléma okozza az androidok baját szerintem. Lehet nem is a konkrét app (nálad ugye a Sygic), hanem egy másik, ami a telefonon van és "összeveszik" az újonnan felrakottal...
-
nexion218
tag
Sziasztok! Wi-fi megosztás nektek működik rendesen? Addig Ok, hogy bekapcsolom, de kapok egy üzenetet, hogy hiba történt. A laptop ettől még látja a telefont, mint hotspot, de csak helyi hálózat van engedélyezve... Legutóbbi Lolli van fent, se root, se semmi.
-
nexion218
tag
válasz
jano33 #28973 üzenetére
Illetve ha jól látom a játék mellett megy a wifi meg vmi cloud feltöltés és van egy 3. értesítésed is... Már sokszor mondtam: ennyitől egy rendes PC is melegszik, pedig annak jól szellőző háza és hűtőventillátorai vannak. Ezek telefonok, nem multitasking NASA szerverek... Ha megy a bluetooth, GPS, navigácó, zene és a kocsiban a kihangisítóra kötve még telefonálok is, nekem is rohadtul fel tud melegedni. Meg merül is. De könyörgöm, egy külön GPS, zenelejátszó, e-mail(=PC) és nem mellesleg telefon helyett dolgozok az a szerencsétlen... Hadd legyen már melege! 20 perc játék után nézd meg vmi szoftverrel a PC-d maghőmérsékleteit. Semmivel nem lesz jobb, pedig azon ugye hűtés is van...
-
nexion218
tag
válasz
eladogeppc #28949 üzenetére
Akkor viszont fura... :/
-
nexion218
tag
válasz
eladogeppc #28938 üzenetére
Az a "nyomkodtam picit" mit jelent?
Én is produkáltam már ilyet, de wifi, 3G, e-mail és folyamatos Skype videótelefonálás kellett hozzá kihangosítva...
Szóval ha ment az NFC, meg Google szinkron, Skype, wifi, háttérben torrent és böngészted a faecesbook-ot közben némi youtube videóval megfűszerezve, az több, mint pici nyomkodás....
Sőt, ez egy közepes PC-nek is betenné kis túlzással a kaput, kicsit sokat várunk a telefonoktól még....
-
nexion218
tag
válasz
Scooter86101 #28877 üzenetére
Nekem még mindig ez lenne a javaslatom:
http://www.extratelgsm.hu/?oldal=2&kat=73656&termek=175459
Drága, de nagyon rendben van. Két részes, először raksz a telefonra egy szilikon bumpert, ami csak körben a szélén takar és az egészre illeszkedik egy kemény műanyag borítás.
-
nexion218
tag
Srácok! Ez mia a túrót jelent?
Service menüben vagyunk, DTCP-IP menüpont.
A következő feliarat fogad:
SRM Validation [Unavailable][Unknown Error]
Semmi gond nincs a telefon működésével illetve nem emlékszem, hogy korában más lett volna itt, de most vhogy szemet szúrt...
-
nexion218
tag
válasz
adamsauvage #28790 üzenetére
Próbáltad újraflashelni? Egyszer én is jártam így. Lement faszán az install aztán bootloop. Kínomban újraflasheltem és jó lett. Magamban arra fogtama dolgot, hogy nem csináltamgyári visszaállítást, de lehet csak az időjárás nem kedvezett a műveletnek...;-)
-
nexion218
tag
Nem kell ennyire bonyolítani!
*#*#7378423#*#* Ezt beírod a tárcsázóban (mintha telefonszámot akarnál hívni), ez bevisz a Service menübe. Ott service info, SIM lock és ha felül a 'Network' mellett balra a kapcsos zárójel üres, akkor független. Ha van benne egy 'x', akkor függő és jobbra látod, hogy hányszor próbálkozhatsz még a függetlenítéssel.
Jaa, hogy az volt a kérdés, hogy gyári független-e...
Akkor bocs, amit írtam, az csak az aktuális állapotot mondja meg.
-
nexion218
tag
A flashtool nem oldaná ezt meg? Ott asszem van olyan opci,, hogy mindent töröl... Az emlékeim szerint nem nagy mutatvány, a topik tetején kiemeltben jól le van írva.
-
nexion218
tag
15k-ért árulja a trémobil... Gusztustalan egyébként. Olvasgattam, külföldön akármelyik szolgáltató üzletébe beviszed és teljesen mindegy, hova tartozik a teló, kikérik neked a függetlenítő kódot (feltéve, hogy nincs hűség a kütyün), sok helyen ráadásul INGYEN. Ezt csak itthon tudják még mindig megtenni az előfizetővel, hogy szopatják ilyen horror pénzekkel. Megkötötted a szerződést 2 évre, cserébe ők olcsóbban adják a készüléket, amely kedvezményt (és még sokkal többet is) a szerződés ideje alatt bőven behajtják a "paraszton". Nem lenne ezzel semmi baj: én vállalom, hogy két évig őket gazdagítom, cserébe ők eladnak nekem egy készüléket, amit MEGVESZEK, tehát a részletek/vételár kifizetése és a szerződés lejárta után a TULAJDONOMAT KÉPEZI (hisz adnak is egy lapot, ami igazolja, hogy én vettem meg, tehát az enyém és csak ez alapján kérik ki a kódot). De könyörgöm, ha letelt a szerződés (kifzettem a készüléket, a 24 havi előfizetést meg minden egyebet, amit kiszámláztak), akkor hadd csináljon már az ember azt a telefonjával, amit akar. Nem, itt börivel fenyegetnek. Primitív.
De hogy ON is legyek: a szervízmenüben elvileg kiírja, hogy hány próbálkozásod van még a függetlenítésre, szóval esetleg csekkold, mielőtt újrapróbálkozol... (SIM Lock status vagy vmi ilyesmi)
-
nexion218
tag
És készítsd az Andaxin-t nyugodtan, mert lehet nem kapsz cseretelefont a trémobilnál... Nekem tavaly közölték, hogy ezer bocsi, de új rendszer van és már nem adnak...
-
nexion218
tag
válasz
gabosz02 #28644 üzenetére
1.: megcsinálják gariban, ha még él a készüléken a dolog
2.: igen, meg lehet. YouTube-on rengeteg a videó róla.
2.1.: Nem, én még nem csináltam
3.: ebay pl.
3.1.: Várd meg a többiek válaszát, sok a fos minőségű, asszem vki már korábban belőtte, hogy honnan érdemes venni. -
-
nexion218
tag
válasz
#03372544 #28398 üzenetére
Az összeset jelenítse meg. De már az 5.1 van fent és most okésnak tűnik a dolog... Igaz hajnalban bütyköltem és Beállítások/Alkalmazások/Mind környékén vhogy kiadtam a 2 db Telefon nevű alkalmazásnak az engedélyt, hogy kibújhasson a Prioritás üzemmód alól (lényegében whitelist-re tettem őket), de egyrészt már nem találom ezt az opciót (
) másrészt nem tudom, hogy változatott-e vmit...
-
nexion218
tag
válasz
MaxxDamage #28393 üzenetére
És sztem ne OTA legyen... Úgy nekem is 400 MB körül írta, de PCC-vel gépen majd' 10 percig töltötte lefelé az új szoftvert, gyanús, hogy nem 400 mega volt hanem legalább egy giga. Nekem T-mobilos, egyelőre szuper. De kb. az elmulasztott hívások értesítéseit leszámítva eddig se volt semmi bajom vele, szóval nem tudom mit mondjak..
-
nexion218
tag
Éjszaka nekem is megjött. Mármint az 5.1
Azt a bizonyos ikonméret-beállítást hol találom?
Megvan, köszi
-
nexion218
tag
válasz
MaxxDamage #28346 üzenetére
Nekem is volt ilyen, nagyon elégedett voltam vele, csak egy idő után sajnos fossá nyúlt a szilikon, lényegében nagy lett a telefonra (olyan fél centit nyúlt...
).
-
nexion218
tag
válasz
#03372544 #28275 üzenetére
Mondjuk én eleve úgy kezeltem a dolgot, hogy annyira jó ez az IP minősítés, hogy nyugodtabb lehetek, ha véletlen ráborítók vmit pl. Őszinténszólva nem is értem, hogy hogy gondolhatta bárki is őszintén úgy, hogy majd egy átlagosnál jobban szigetelt telefonnal fogja Jacques Cousteau-t letaszítani a trónjáról...
-
nexion218
tag
válasz
#03372544 #28239 üzenetére
improvements to:
- volume: hangerő problémák (már akinél van)
- silent mode: az üzemmódok használata (és sztem ebből eredően az értesítések kezelése) nem volt egyértelmű ill. eleve bug-osvalamint:
more control of your alerts: asszem ez adja magát, mondjuk nem csak a SONY-nál, hanem úgy általában véve Lollipop szinten panaszok vannak az értesítések kezelése terén. Bár el kell ismernem, hogy a SONY különösen elszúrt vmit, mert nálam is fel-felbukkan a "nincs értesítés elmulasztott hívásról" probléma, ami azért ciki. De elfogadom, hogy emberek csinálják azt is és hibázhatnak, csak tegyék rendbe. Szerintem nem lesz vele gond...
-
nexion218
tag
Elég egyértelműen eljutottak a SONY-hoz a problémák....
Az új 5.1-ről írjáka a hivatalos support oldalon:
"Included in this software
Improvements to volume and silent mode control and more control of your alerts"
-
nexion218
tag
válasz
Jumapili #28174 üzenetére
Akkor most döntsd már el, hogy fölösleges vagy meg kell csinálni háromszor... kB.az android tulajok 90%-a folyamatosan panaszkodik. Ezek egy része jogos ( hardveres hiba és/vagy szoftveres baki) nagy részük pedig felhasználói dilettancia (tudom, ez nem népszerű vélemény, de magamat is ide sorolom: nem reális elvárások illetve nem megfelelő felhasználói tudás a gyökere rengeteg problémának). Csak gondolj bele: hogy könnyebb átrendezni egy könyvespolcot? Rajta hagyod az összes régi könyvet és amikor az újat pakolod fel arrébreszed a régit vagy letúrod a picsába az egészet és szépen felpakolod az új könyveket a maguk rendszerében? Sztem utóbbi... És senki nem állította, hogy a nem tiszta install p=1 valószínűséggel okoz hibás működést, hanem azt mondtuk csak, hogy nem tiszta install esetén a hibás működés valószínűsége szignifikánsan nagyobb lesz, mint p=0,5 (ha már annyira matekozunk).
Ja és azt is döntsd már el, hogy tényleg érsekelnek-e a tapadztalataim vagy csak azért vagy rá kíváncsi, hogy legyen mire azt mondani, hogy faszság, csak a Te matekod meg a szakmai fórumaid a tutik...
-
nexion218
tag
válasz
Jumapili #28155 üzenetére
Már írtam egy nagyon konkrét dolgot korábban... Nem tetszett anno a KK. Ota frissítés volt. Gondoltam 4.3 flashtool-lal vissza, de nem csináltam resetet, csak simán ráflasheltem. Flash lefut, első indítás bootloop... Megint ráflasheltem, itt már elindult, de az óra widgetre amikor rányomtam, nem lépett be az ébresztő és egyéb óra beállításokra, hanem minden egyes alkalommal kiírta, hogy a program összeomlott... Gyári reset, telepítés csupi telefonra és csodák csodája, minden pöccre működött.
-
nexion218
tag
válasz
Jumapili #27995 üzenetére
Na de mint szoftveres, azt is elismered, hogy az a szoftveren múlik, hogy az optika fizikai tulajdonságaiból mit hoz ki a kütyü, nem?
Mert abban igazad van, hogy a kép felbontását a numerikus apertúra meg a hullámhossz határozza meg, de hogy abból tömörítés után milyen digitális végeredmény születik, az a szoftveren múlik. A proci órajele nyilván fix. De itt nem a hardverre panaszkodnak a srácok, hanem arra, hogy ugyanabból a vasból másik szoftver rosszabb teljesítményt hoz ki.
-
nexion218
tag
Nem vitatom a tényt, hogy vmi beakad, nem működik optimálisan és melegíti jobban... De ezt sosem értettem, hogy miért fura az, hogy melegszik egy telefon. Bőven van ezekben a kütyükben akkora hardver, mint egy közepes laptopban. A laptopban hűtés van és sokkal nagyobb tere is van az alkatrésznek (=jobb ventilláció) és ennek ellenére láttam már olyat, hogy a gép lekapcsolt, mert 45 fokban túlmelegedett. Ehhez képes a mobil egy maroknyi méretben, szellőzés és hűtés nélkül leadja ugyanazt a teljesítmény, sokan kb. meg is adják neki azt a terhelést, mint egy PC-nek vagy laptopnak (torrent, állandó internet, kismillió háttérben futó program, szinkronizálás, fotó, videó, játék, filmnézés....), engem nem lep meg, hogy melege lesz (még akár optimális működés mellet is). Sőt, mivel sokan a zsebükben tartják, sokkal inkább 37 fok körülről indul a hőmérséklete, mint a legkondis szoba hőmérsékletéről. Örüljetek, hogy kikapcsol, nem pedig megolvad vagy felgyullad az egész a kezetekben. Értem, hogy bosszantó, meg őszintén sajnálom, hogy sokaknak nem okoz olyan örömet a telefon, mint kellene, de leagalább egyértelműen szoftveres problémának tűnik, ami azért egy megfőtt alaplaphoz képest relatíve könnyen orvosolható...
-
nexion218
tag
jenei1994: *#*#SERVICE#*#* - ezt beírod a tárcsázóba és automatikusan a szervízmenübe visz, ott már megtalálod. A betűk helyére értelemszerűen a megfelelő számok mennnek, pl.: S=7 stb.
scooter86101: Hidd el, a SONY telefon ugyanolyan értelmes, mint az a másik, csodás "söbetűs", ugyanolyan alkatrészekből van összerakva (vagy éppen gyengébbekből, mert láttam már földhöz vágott Z1C-t, amin karc se volt, meg épphogy elejtett "másik söbetűset", ami darabokban végezte), sőt asszem pont a kamerákat konkrétan a SONY-tól veszik... És legalább annyi bugot fogsz találni azokban is, mert nem a telefon a szar, hanem a szoftverben vannak hibák, a gép meg ugye csak azt tudja csinálni, amit mondanak neki... Ha belelpozol akármelyik készülék fórumjába, kismillió ilyen és hasonló problémákkal fogsz találkozni, ami egyrészt felhasználói bénaság (én is jártam már úgy, hogy beláttam, hogy én vagyok a hülye) illetve fejlesztői figyelmetlenség (de ugye ők is belátják a hibájukat, ezért adnak ki frissítéseket). Mindenki tudja, hogy a Windows fos, mégse dobod ki a Dell laptopot és veszel helyette egy ugyanolyan felszereltségú és tudású HP-t, mert ugyanolyan fos Windows fogja hajtani. Ha meg nagyon nem tetszik, max teszel rá Linux-ot vagy veszel almásat. Ez a lehetőség itt is megvan, nem hiszem, hogy sokat határozna, hogy melyik gyártó logója van a kütyün. De ez csak magánvélemény, mindenki azt csinál, amit akar.
-
-
nexion218
tag
Tudomásom szerint az egyetlen tényleg lossless formátum az analóg rögzítésű hanganyag, amit analóg hanghordozón tárolnak és játszanak le. A profi hangcuccra kötött, de Z-ről játszott muzsika tényleg jobban szól, mintha csak simán telefonról játszanád, de a FLAC-ot dekódolja a kütyü, átpréseli a Bluetooth protokollon, majd a fogadó egység újra megbabrálja az információt, mire abból hanghullám lesz. Ez jópár digitális átalakítás és egyik sem lesz veszteségmentes=sok értelme nincs a veszteségmentes digitális formátumnak, ha "veszteséges" átalakításokon megy át lejátszás közben . Az más kérdés, hogy az átlag ember, főleg ha jó a hangcucc, amin hallgatja, az égvilágon semmi külonbséget nem fog észrevenni egy 320-as mp3 és FLAC között, meg aközött se, hogy aranykábellel vagy Bluetooth-szal van-e eljuttatva a jel a lejátszótól a hangfalig...
-
nexion218
tag
Én a bakelitet javaslom. Az foglalja a legtöbb helyet és az is szól a legjobban.
-
nexion218
tag
Őszintén? Semmit... Még a "tiszta" telepítéshez is lusta voltam. Ezért nem is értem ezt az egészet...Annyit csináltam, amit fentebb az "élménybeszámolóban" leírtam. Sztem amúgy a mindenféle telepített programok ténykedésének az eredője ez a nagy különbség. De ez csak tipp. Ha sok progi van fent, lehet érdemes legyalulni a gépet és úgy feltenni a Lolli-t, majd programok vissza és megnézni úgy mit mutat. Vagy esetleg a programokat vissza se tenni és pár napig figyelni, hogy a pucér OS hogy teljesít. Ha úgy OK, akkor szisztematikusan ki kell nyomozni, hogy melyik program/programkombináció a ludas.
A "Required level" akksi töltöttségére vonatkozik, gondolom azt akarja mondani, hogy bármilyen szervízelési művelethez minimum 50% nafta kell, hogy ne dögöljön le útközben.
-
nexion218
tag
Újabb adalék értesítés fronton:
Néma mód: ha csak rámcsörögnek (2x, 3x kicseng és a hívó fél kinyomja), nem jön értesítés, se LED, se a locskscreen-en. Viszonyt ha végigcsöng hangpostáig, akkor a Lolli készségesen jelzi, hogy vki óhajtott.
A Prioritás mód a néhány csengetésről is értesít (bár asszem ez eddig is mindenkinek működött).
-
nexion218
tag
válasz
M_AND_Ms #27856 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy egyszeri user módjára van fent: belakott KitKat volt rajta (igaz, az teljesen gyalult telefonra került rá a Cordon-ban - kontaktos lett a jack aljzatom, gondolom mert iszonyú sokat használtam, két évig napi 4-5 alkalommal volt ki-be dugva a füles és nem mindig finoman - és ők azt tették rá). Aztán amikor jött az értesítés Update Centerben, akkor PCC, USB kábel, gyalulás nuku és követtem, amit a gép kiírt. Gondoltam megnézem milyen és ha van értelme, akkor megcsinálom "rendesen". Aztán amikor beröffentettem a gépet és látám, hogy jó, akkor megpihentem.
Azóta meg nem merek/akarok hozzányulni, úgy jó, ahogy van. Nekem pl anno a KitKat volt nyűgös: merült, akadt, melegedett (igaz csak 3D játéknál). Most szélvészgyors, simán bír 3-3,5 fél napot az akksi és eddig semmiféle melegedés nincs. Az igazság része, hogy nem a telefonon élem az életemet: faecesbook, gmail, shitter meg tudomisénmégmi nincs, le vannak tiltva és nem is szinkronizálnak, wifi, 3G, skype, e-mail csak akkor megy, ha kell (de ha kell, akkor korlát nékül használom), játszani is szoktam (a reggeli "szeánsz" része
, 15-20 perc): Cow Evolution, Plague Inc., pasziánsz, zenehallgatás kihangosítva, telefonálás (igen, ezt is lehet vele!!!
) és van, hogy a kocsiban bluetooth-szal van rákötve a magnóra és zene. Se root, se greenify se semmi. Szóval ezért nem is értem, hogy mi a frászért nem ugyanazt teljesíti másoknál is (persze, más programok, más felhasználói stílus, na de azért ennyire csak nem...). Bár nekem úgy összességében nem volt semmi bajom eddig vele 2 év alatt: egyszer földhozcsaptam véletlen és a frontkamera meghalt (=nem éppen a SONY hibája, hogy elhajítom a telefont, de mivel tok volt rajta és karc nuku, gariban ment), a másik meg ugye a jack aljzat, ami sztem simán kopóalkatrész kategória.
Ja és majd' elfelejtettem: trémobilos ROM.
-
nexion218
tag
Ejj, öngól... És már nem tudok belenyúlni. Eskü nem tudtam, egy nagyon kedves illetékest megkérnék, hogy tüntesse el... És még egyszer bocsánat...
-
nexion218
tag
Ezt vki próbálta már?
http://sim-unlock.net/simlock/Sony/Xperia_Z/
Szerintetek meg lehet ebben bízni? Elvileg belökök egy IMEI kódot és küldenek unlock kódot... Gyanúsan egyszerűnek tűnik...
-
nexion218
tag
Bázz, nekem annyira pöpec a Lolli, hogy olvasva a kínjaitokat rendesen szégyellem magam...
-
nexion218
tag
válasz
M_AND_Ms #27820 üzenetére
Nem is, mert a Lolli megadja minden alkalmazásnak - third party-nak is - a lehetőséget, hogy írjon az SD kártyára szabadon.
Elvileg első indításkor ha és amennyiben a kérdéses app kér a rendszertől engedélyt rá, kapsz egy párbeszédpanelt, amine eldöntheted, hogy megadod-e az engedélyt és ha igen, akkor mely könyvtárakra (én pl. megadtam a Total Commander-nek gyökértől felfelé mindenre a jogot=szabadon dolgozhat a teljes kártyán). A probléma ott lehet, hogy nem minden alkalmazás van úgy megcsinálva, hogy figyelembe vegye ezt a Lollipop specifikus módosítást és mivel nem kér engedélyt, így nem is kapja azt meg automatikusan.
http://www.androidcentral.com/lollipop-brings-changes-way-your-sd-card-works-kind-youll
-
nexion218
tag
Nekem eddig nagyon pozitív élmény a Lolli, sajnálom, akinek csak bosszúságot okoz, én a KK-val jártam így (bár annyira az sem volt gáz, mint amilyennek sokan elmondták). Csak azt nem értem, hogy mi az oka ennek a nagy szórásnak... Mondjuk én a magam részéről mindig abból indulok ki, hogy tuti én vagyok a hülye, mert a gép - jó esetben - csak azt csinálja, amit a user mond neki. Ennél az értesítés dolognál is az volt a munkahipotézis, hogy én nem csinálok jól vmit, mert úgy csak nem adnak ki egy telefonszoftvert 2015-ben, hogy utána ne adja a készülék jelét annak, hogy hívták/üzentek rá.
-
nexion218
tag
válasz
MaxxDamage #27702 üzenetére
See the above!
Valamint:
https://gigaom.com/2014/11/17/silent-vibrate-do-not-disturb-android-priority-notifications/
-
nexion218
tag
válasz
Toncsiii93 #27700 üzenetére
Térerővel nincs gondom. GPS pöpec, sőt, ahogy nézem, "kaptam" plusz egy nap akksiidőt (eddig 2 nap volt, most ha hétfő reggel 100%-ról indulok, legközelebb szerda este töltöm, igaz nem nyúzom folyamatosan). Az értesítés picit trükkös, némában nem is fogsz kapni semmit. A Prioritás üzemmód lesz a te embered, ezen belül tudod állítani, hogy menjenek-e a LED értesítések illetve hogy milyen eseményről kapsz értesítést. Tehát kiválasztod, minden lehetséges eseménynek megadod a prioritást és az üzemmód hangerejét leveszed minimumra, elvileg így jutsz oda, mint a régi rzgő/néma üzemmód: ha hívnak vagy üzenet van, akkor rezeg, ha elmulasztod kapsz LED-en ill. képernyőn értesítést. Picit meg lett bonyolítva, én fogtam egy másik telefont, hívogattam magam és figyeltem, hogy melyik beallítás milyen értesítést ad.De ha rákeresel, tele van vele a net, mert ahol csak kijött a Lolli, mindenhol értetlenül állnak a újzerek az új üzemmódok működése előtt.
-
nexion218
tag
válasz
Palesz191 #27592 üzenetére
Ma átmentem Captain Obvious-be....
De a kérdés az lenne, hogy ráfrissítettél vagy kitakarítottad a telefont, üres gépre raktál Lolli-t és arra újratelepítetted a "minyonokat"? Ha az előbbi, akkor az utóbbi lehet segítene... De lehet nem... Vagy mégis? Bizonytalan vagyok...
-
nexion218
tag
Ezt próbálta már valaki?
https://towelroot.com/modstrings.html
-
nexion218
tag
válasz
MaxxDamage #27558 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=liWg1ckDNq8
-
nexion218
tag
válasz
MaxxDamage #27543 üzenetére
A magam részéről azt kell mondjam, hogy nagyon pöpec. Amilyen bugos volt elsőre a kk, ez annyira jó. Villámgyors, kevesebb RAMot zabál ( kk nekem 700-900 mega között hagyott szabadon, ez 1,2 GB) nekem a felületek is tetszenek és úgy néz ki az akksi is jobb lesz, bár annak még ugye kell egy kis nyúzás, higy beálljon.
-
nexion218
tag
Mindenki "bekaphatja", hivatalosan is nyomorék vagyok...
Közben én is megtaláltam egy másik helyen....
Megyek és délután felvarratom a nagy "L" betűt a homlokomra...
Még egyszer köszi szépen a segítséget !!!
-
nexion218
tag
-
nexion218
tag
Sziasztok!
Megint előjött a lusta énem és inkább kérdezek.
Az elméletileg megoldható-e szoftveresen (hogy máshogy lehetne???
no comment....), hogy pl egy program indításához hozzárendeljek egy eseményt? Pl. mániám az akksiidő, ezért ha nem muszáj, akkor a wifi és mobiladat nincs bekapcsolva (faecesbook-ot, meg shitter-t meg tudomisén még milyen "nélkülözhetetlen" dolgok vannak, egyáltalán nem használok és így teljesen fölösleges számomra, hogy állandóan a neten lógjon vagy épp jelet keressen a telefon), így amikor e-mail-t nézek, előtte mindig bekapcsolgatom ezeket a funkciókat. Nem halok bele, de az jól hangzana, hogy mondjuk az e-mail kliens indításához hozzá lehetne rendelni, hogy kapcsolja be a mobiladatot és/vagy wifi-t.
-
nexion218
tag
válasz
Jumapili #26653 üzenetére
Kb annyi, hogy Superuser meg root meg minden nélkül, korlátozott felhasználóként is megteheted azt, hogy amikor először elindítod a programot, akkor kijelölheted, hogy mely könyvtárakhoz legyen hozzáférése. Nyilván file manager-nél ez a teljes kártya, de mondjuk egy zenelejátszónál bőven elég, ha a zenéidet tartalmazó mappához van csak hozzáférése. Ennek így még van is értelme... Ez a KitKat-os SD kártya lock nagyon nagy melléfogás volt...
-
nexion218
tag
válasz
userxy #26537 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem pár hete volt beadva a debreceni trémobilhoz és közölte a srác, hogy sorry, de tavaly október óta nem adnak cserekészüléket... De majd írnak sms-t, ha kész a teló!!!
És miután mindezt megbeszéltük, becsomagolta úgy a telefont, hogy a SIM bennemaradt, tök véletlen jutott eszembe, hogy azt talán adja már ide...
-
nexion218
tag
válasz
Firka30 #26532 üzenetére
Én is trémobilon keresztül küldtem, de maga a szervíz teljesen OK. Kontaktos volt a jack aljzat, lényegében kaptam egy új készüléket: főrész csere, csak a burkolat meg a kijelző marad.
Az ajtókat érdemes még cseréltetni, cseréljék inkább gariban, mint neked kelljen bütykölni vele.
-
nexion218
tag
Köszi, de nem használok Google fiókot....
Volt már sikeres viszaállításom PCC backup-ból, de az az érzésem, hogy a 4.3 alatt készített backup vmiért nem kompatibilis teljesen a 4.4-gyel. Abban bízok, hogy lesz vmi workaround, hogy ne kelljen ezért újragyalulni a gépet. Szeretnék adni egy esélyt a 4.4.4-nek, eddig (1 nap alatt) egész jól teljesít...
-
nexion218
tag
Sziasztok!
Segítsetek már légyszi... Szervízben volt a gép, nekem eredetileg 4.3 volt rajta. Szervíz előtt PCC-vel szépen kimentettem mindent, ahogy kell. Corndontól nyilván a legújabb KitKat-tal érkezettt vissza, ám legyen, tesztelem. PCC, visszaállítás. Mindent visszakaptam (üzenetek, képek, beállítások) csak a névjegyeket nem... Mi a teendő???
-
nexion218
tag
Elvándorolt a kütyüm a szervízbe: a jack aljzat lett kontaktos, sajnos nem vette észre szegény pára, hogy nincs benne már a headset és anélkül is a jack felé továbított minden hangot, köztük a hívásokat is. Ezzel a magam részéről semmi gond, majd' 2 éves és napi 3-4 alkalommal dugdosva volt bele a füles, a korábbi mp3 lejátszó/discman tapasztalatokból kiindulva ez rekord.
Na de a szegény trémobil...
"Cserekészüléket sajnos tavaly október óta nem adunk, viszont házhoz szállítjuk a megjavított készüléket, aminek pontos idejéről SMS-ben fogunk értestíteni."
-
nexion218
tag
válasz
darvinya #26207 üzenetére
Köszi!
Az nem baj, ha nem lesz jobb (tökéletesen elégedett vagyok vele, 4.3, root, meg amit lehetett és a guglihoz köthető eltakarítottam belőle
), csak rosszabb ne legyen. Csak azért érdekel, mert lehet mennék külföldre és nem akarok ezért megválni a készüléktől, szerelmes vagyok bele.
Illetve még vmi... Mindenképpen a VÁSÁRLÓ tulaj kell, vagy az, akinek éppen a nevén van készülék? Tehát megvette XY, de időközben a készülék/előfizetés átírásra került a nevemre teljesen hivatalosan a szolgáltatónál. Akkor én elég vagyok vagy kell hozzá XY?
-
nexion218
tag
Sziasztok!
Arról van esetleg valamelyikőtöknek tapasztalata, hogy miként megy a szolgáltatói függetlenítés? Illetve ha hajlandó vagyok nekik kifizetni a műveletért az általuk előírt összeget, akkor a telefon működésére lesz ez vmilyen hatással? (Hülye kérdésnek hangzik, tudom, de emlékszem, hogy régen volt olyan, hogy némileg "megőrült" a kütyü egy ilyen művelettől... Bár az nem hivatalosan zajlott...
)
-
nexion218
tag
Egy lúzer, lusta kérdés következik... Olyat tudunk csinálni a gyári galéria alkalmazásban, hogy adott képeket összerendezünk egy mappába, amit mondjuk jelszóval levédek? Pl. családi nyaralás és nem akarom, hogy ha belépek a gelériába megmutatni mondjuk egy kollégának vmit, akkor végig kelljen előtte tekerni a privát fotókat is.
-
nexion218
tag
válasz
gixxer-tomee #24292 üzenetére
Az enyém is T-s, a flashtool gyönyörűen teszi a dolgát vele. De ettől függetlenül érdemes a factory resetet megcsinálni. Én jártam úgy, hogy factory reset nélkül flash-eltem ROM-ot s pl az óra widget-re ha rányomtam, állandóan összeomlott az alkalmazás. Factory reset után ugyanazt a ROM-ot feltettem és minden remek.
Egy kérdés az esetleges Android L-lel kapcsolatosan... HA tényleg jön az újabb főverzió, akkor arra még utána ugye jön javítás?
BTW én is irtózom a 4.4.x-től...
És azt kell mondjam, hogy sajnos csak a Z-t "tisztelték meg" a bugkupaccal, az asszony kapott egy Z1 Compactot és irígylése méltó rajta a 4.4.2...
-
nexion218
tag
válasz
MaxxDamage #24152 üzenetére
Hááát, ha őszinte akarok lenni, én szívem szerint az iratmegsemmisítőbe tettem volna a Hüvely P6-ot... Nyilván benne volt az is, hogy szomorú voltam, hogy "megbetegedett" a Z-m és amikor csak a P6-ra néztem, eszembe jutott, illetve sok időt nem szántam arra, hogy belakjam, de akkor is... Nekem egy átláthatatlan fos volt, olyan moslék hangzással (fülessel és anélkül is), hogy néha meg kellett néznem a kiírást, hogy melyik számot kéne belehalljam a dolgokba...
-
nexion218
tag
válasz
adamsauvage #24144 üzenetére
Nekem az előlapi kamera adta meg magát. Töredelmesen bevallom: külföldön voltam és a szállóban olyan hülye helyen volt az éjjeliszekrény, hogy szegény telefont álmomban "lepofoztam" a földre és sztem landolás közben történt baj. Bevittem a T-mobilhoz, nem kötöttem az orrukra az esetet, igaz nem is látszódott semmi, mert egy szilikon tok azért volt rajta. A srác lökött rá egy friss ROM-ot, hátha szoftveres a hiba (tudtam, hogy nem, én is bejártam ezt az utat szervíz előtt), nem segített, így közölte, hogy a SONY 2 év garit ad, egy éves a teló, szóval semmi gáz, utazik a Concorde-hoz, mert valszeg hardveres a hiba és csak nekik van eszközük hozzá. Kaptam egy "csodás" Huawei P6-ot cserébe és azt ígérték 10 nap a szerviz. Kerek egy hét volt és már vissza is érkezett. Annyi dolgom volt vele, hogy letakarítottam róla a KitKat-ot....
-
nexion218
tag
válasz
Goodwillie #24132 üzenetére
Tegyétek vissza a 4.3-at...
Legalábbis úgy sejtem, hogy a 4.4 van fent...
-
nexion218
tag
Pont ezt írtam... Nem két helyen hozza, hanem van a tényleges SD kártya, meg a TC "saját mappája", amit lényegében úgy jelenít meg, mintha egy másik SD kártya lenne, de valójában nem az. Próbáld ki, hogy törlöd a TC-t (előtte ments ki minden adatot abból a virtuális SD kártyából/mappából, amit tud a TC írni!!!), el fog tűnni a plusz egy SD kártya. Elvileg.
A FileKommander-rel meg persze, hogy nincs gond: rendszeralkalmazás ( a SONY a KK-val együtt küldte), tehát szabad neki a R/W.
-
nexion218
tag
válasz
harry3 #24061 üzenetére
Az sztem úgy lehet. hgy amikor a KK kijött, a TotalCommander is csinált olyat, hogy létrehozott egy saját mappát, ami lényegében egy "virtuális SD kártya" volt. A KK engedi, hogy a 3rd party appok írjanak a saját mappájukba, de csak oda, amikor pedig uninstallálod a kérdéses app-ot, repül a mappa a TELJES tartalmával együtt. Szóval pl. a Total Commander nekem root nélkül látta a belső tárhelyet, a fizikai SD kártyát (erre nem tudott írni) plusz a "virtuális" SD kártyát, ami a saját mappája volt, ebbe korlátlanul tudott dolgozni.
-
nexion218
tag
válasz
ZsyfKo #23689 üzenetére
Én is beállok a 4.3 táborba. Össze sem hasonlítható a telefon műökdése a 2 ROM-mal. Ha a "semmi baj nincs vele" alatt azt értjük, hogy használható, funkcióját ellátja, akkor tényleg nincs a 4.4-gyel semmi baj. Viszont ha figyelembe veszed, hogy a 4.3 alatt úgy tűnik, hogy a gép nem gondolkodik, scak csinálja, amit kérsz tőle (ahogy azt négy magtól 1,5 GHz-en, 2 GB RAM-mal elvárod), a 4.4-gyel meg úgy teljesít, mintha egy új játékot egy minimum gépigény épphogy megugró PC-re telepítetted volna, akkor igenis fos. Nekem pl. 100-150 MB-tal több RAMot használ a KitKat folyamatosan, az SD kátya meoldható, de gy vicc, hogy bütykölni kell, hogy használhasd rendesen, a is mókás, hogy szintés csak bütykölés után megy simán a menü stb-stb... És sajna azt kell mondjam, ez tényleg a SONY baklövésének tűnik: szervívben van a gép (az előlapi kamera megszűnt létezni a teló számára), cserébe kaptam egy Hüvely P6-ot KitKat-tal és szélvész módjára hasít.
-
nexion218
tag
Na és olyat látott már valaki innen, hogy egyszerűen eltűnik a másodlagos kamera opció a kameraalkalmazásból? A héten külföldön voltam, hétfőn még tudtam rendesen videószkájpolni, csütörtök este viszont egész egyszerűen csa ka főkamerát volt hajlandó használni a Skype és maga a kameralkalmazás sem engedi, hogy váltsak a kettő között, nemes egszerűséggel eltűnt az opció. Mindez rootolt 4.4.2. alatt. Gyári reset, flashtool-lal 4.3 a topikösszefoglalóból és ugyanúgy nincs meg az opció. Ilyenkor mi van? Nyilván viszem holnap a T-be, de 1 éves, eddig soha semmi bajom nem volt vele....
-
nexion218
tag
Egy gyors találós kérdés: root-olt 4.4 van a gépen és a Root Uninstaller-rel - egyebek között - a Google Play szolgáltatások jegelve. Namármost ebben az állapotban normális dolog-é, hogy a Google Play szolgáltatások folyamatosan gyorsítótárazva van, nem tudom lelőni és újraindítás után is marad?
-
nexion218
tag
Akkor most lenne egy nagyon amatőr kérdésem... KitKat 4.4.2 gyári ROM. Towelroot: done, fasza. SuperSU: done, fasza. Greenify: elég korlátozott... Rendszeralkalmazást nem hajlandó jegelni... Aztán: ha megvan a root, hogy tudok gyári alkalmazást törölni? Faecesbook, google+ stb... Annyit tudtam eddig elérni, hogy az Android saját tiltólistájára raktam, de ettől még a telefonon van. Elvileg Superuser vagyok, de mégse férek hozzá ezekhez a fosokhoz... Mit csinálok rosszul?
-
nexion218
tag
válasz
nexion218 #22529 üzenetére
Újraflasheltem a topikösszefoglalóban linkelt 4.3-at, a bootloop szépen megoldódott. Viszont két újabb apró probléma merült fel: az óra alkalmazás állandóan összeomlik, tehát az ébresztő, időzítő, stopper stb funkció nem volt elérhető (bár maga az óra és dátumkijelzés ment gond nélkül, de azért mégis...). A másik - ami lehet megint az én tapasztalatlanságom eredménye - : a PC companion biztonsági mentései visszafelé nem kompatibilisek, tehát a 4.4-en készített mentés üzenetei, kapcsolatai stb nem voltak 4.3 alá visszaállíthatók. A probléma sztem áthidalható lenne, ha külön névjegy szinkronizálást csinálok a PC Companion és a teló között (ez gondolom *.vcf-ként menti a dolgokat) és azokat állítom vissza, de ezt már nem volt erőm kipróbálni. Szóval vissza a 4.4-re és azt kell mondjam, némi értelme azért volt a kínlódásnak: a T-mobilos fos progik eltűntek, tudtam törölni a faecesbook alkalmazást (nekem ez igenis bónusz), újra fürge lett a telefon, nem gondolkodik törtmásodpercekig sem, az akksi pedig úgy néz ki megtáltosodott (bár sok bajom eddig se volt vele, csak annyi, hogy 4.3 legutolsó frissítése alatt kihúztam belőle 3 napot is, 4.4 alat "csak" 2-t
). Szóval azért köszi a segítséget mindenkinek!
-
nexion218
tag
Köszi, a flashtools már megoldódott, aflash is megtörtént, már csak a bootloop a probléma....
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest