- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diokhan
addikt
válasz
Scooter86101 #29466 üzenetére
Aki nem ért hozzá annyira, hogy érdemben tudjon válaszolni, az nem is fog válaszolni, próbálj meg türelmesebb lenni. Senki nem itt éli az életét...!
-
AthlonXP
őstag
válasz
Scooter86101 #29465 üzenetére
Nem használok ilyesmit.
Azt vettem észre, ha párosítva van a telefon egy BT eszközzel, akkor a wifit se tudom bekapcsolni.
A wifi jel mellett egy felkiáltó jel jelenik meg.
Ha párosítás előtt be volt kapcsolva a wifi, akkor a BT eszköz csatlakoztatása után, egy bizonyos idő múlva ( nem azonnal, hanem pár perc, de ez változó ), bontja a wifi jelet a telefon és megjelenik a felkiáltó jel a wifi ikonnál.
A gyári rom van a telefonon, frissítve, rootolva nincs.(#29466) Scooter86101: Bocs a kései válaszért, de több fórumot is olvasgatok, illetve írok oda, itt a PH-n és teljesen elfelejtettem, hogy ide is írtam, így nem is néztem be ide.
-
Scooter86101
tag
válasz
Scooter86101 #29465 üzenetére
Hmmmmm de sokan válaszoltok !! Köszönöm
-
pit stop
addikt
válasz
Scooter86101 #29430 üzenetére
Ebay a barátod, és én mindenképp a gyárit favorizálnám.
-
Yoshida
aktív tag
válasz
Scooter86101 #29282 üzenetére
Én a télen vettem ebay-en sony aksit, azt írták egy az egyben eredeti.
Hát tényleg az, nem tudtam különbséget tenni a kiszerelt, és az ebay-es aksi között. Csak ez azt jelentette, hogy gyártási időben is alig pár hét volt köztükTehát kaptam egy 2.5 éves aksit. Beszerelve 60%-on volt, nem volt döglött az aksi, talán figyeltek rá, hogy rendesen legyen tárolva...
Viszont nagyjából 10%-al bírta jobban csak az új aksival... Egyszerűen ahogy öregszenek a telefon alkatrészei, úgy fogyaszt egyre többet. Főleg az idle ami rosszabb, bekapcsolt kijelzővel nem eszik többet nagyon mint újként. Legalábbis nem annyira mint idle-ben.
Eddig az elmúlt 10 évben bármikor vettem 1-2 éves telefonhoz új aksit (winmobileosokhoz, aztán defyhez), sose lett jobb az üzemidő...Azt nem tudom meséltem-e, de elkezdett a 3 éves telefon stand-by módban újraindulgatni. Egyik este 2szer megcsinálta, éjjel nem (töltőn volt), majd másnap napközbe már ahogy kikapcsolt a kijelző, 1 percen belül rebootolt... Viszont rájöttem, hogy töltés közben, vagy bekapcsolt kijelzővel órákig stabil, semmi baja...
Arra gyanakszom, hogy a proci már instabil a sok használattól, és amikor stand-by ba megy, túl kevés a feszültség amit kap, és összeomlik. Vagy ilyesmi.
Ennek némileg ellentmond, hogy 4.3-ról frissítettem 4.4-re, és azóta nem csinálja eztvagy változtattak a stand-by energia sémán, vagy szoftveres volt a gond, ami viszont fura lenne...
Eredetileg 5-ig akartam frissíteni, de mivel 4.4-en stabil lett, nem mertem tovább frissíteni...Kingroottal simán rootolta, és azóta is stabil.
-
Daw93
senior tag
válasz
Scooter86101 #29282 üzenetére
A telefont eredetileg 2330-as akksival szerelték, tehát nem 3 ezres. Ha találsz bele 3 ezrest ami kompatibilis vele akkor működnie kell, de én gyárit tennék bele. Egyszer vettem egy 2430-as akksit a Sonyericsson live with walkmanemhez, de egyrészt semennyivel nem bírt többet mint a gyári (a gyári 1200-as volt) csak más volt a cimkéje, másrészt nem volt valami stabil, random melegedett, indokolatlanul lemerült, meg ilyesmi. Szóval szerintem akksiból gyárit érdemes belerakni. Tehát a gyárinál nagyobb kapacitásúnak mondott ugyanolyan akksi lehet nagy átverés is, lásd az én példámat, igaz az nem a Z-vel volt.
-
Smiro
senior tag
válasz
Scooter86101 #29210 üzenetére
Az összefoglaló (fent) meg volt már?
Azután például a 29114. hsz... -
Scooter86101
tag
válasz
Scooter86101 #28909 üzenetére
Plussz a melegedésről , üzemidőről nem is beszéltem, hogy a KK mennyivel jobb ebben is. Ha valakinek segítsegre van szüksége írj nyugodtan
-
harry3
őstag
válasz
Scooter86101 #28877 üzenetére
Én már hónapok óta keresek sima szilikon tokot. Az S-line nem jön be, mert a gombokat nehéz benne nyomni, de mindenhol az van. A másik véglet a pár száz forintos, de azok meg nem illeszkednek rá. Most olyat találtam, aminek a háta műanyag, de a többi része szilikon(hibrid), kíváncsi leszek, mert már tényleg nincs semmilyen(több ezer forintosat nem akarok, mert már a telefon nem ér annyit
).
-
nexion218
tag
válasz
Scooter86101 #28877 üzenetére
Nekem még mindig ez lenne a javaslatom:
http://www.extratelgsm.hu/?oldal=2&kat=73656&termek=175459
Drága, de nagyon rendben van. Két részes, először raksz a telefonra egy szilikon bumpert, ami csak körben a szélén takar és az egészre illeszkedik egy kemény műanyag borítás.
-
SteveJobs
őstag
válasz
Scooter86101 #28541 üzenetére
Én úgy érzem csak azért dobnak ki valamit mert rá érnek.
De te meg szívjál vele mert nem képesek összerakni egy jól működő szoftvert.De ez tök mindegy milyen tip vagy márka.
Jó ez az android csak picit össze kellene szedni magukat a fejlesztőknek.
Kszthely ! Mondhatnál valamit mit csináljak,hogy jó legyen az 5.1.1 Honnét mit tőltsekle.Megköszönném! -
kszthly
senior tag
válasz
Scooter86101 #28541 üzenetére
Teljesen kiforrott 5.1.1 van Z-re. Már akkor azt használtam probléma mentesen, amikor a Sony csak ígérte az 5.0-t.
Azt annak idején saját káromon megtanultam, hogy Sony-t csak függetlenül. A bootloader pedig addig zárt, amíg haza nem érek. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Scooter86101 #28481 üzenetére
igen, teljesen gyári tés 5.1.1
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Scooter86101 #28476 üzenetére
Ezek nálam egyik verziónál se voltak.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Scooter86101 #28460 üzenetére
Hangerő kérdés megoldódott, de a fogyasztás/melegedés jóindulattal is csak enyhült
-
Steve198310
őstag
válasz
Scooter86101 #28236 üzenetére
Ennél is van opció hogy meg jelenjen vagy nem. Ez mondhatni user error. Az értesítés menüben lehet be állítani ,hogy legyen értesítés lezárt képernyőn vagy nem.
-
törölt tag
válasz
Scooter86101 #28292 üzenetére
Majd írj milyen lett a hangerő, nekem kicsit gyanús hogy valami hangszóró gond van nálad.
-
Deck
titán
válasz
Scooter86101 #28290 üzenetére
Mi bajod?
-
CortezX
aktív tag
válasz
Scooter86101 #28249 üzenetére
Én a Customized DE-ből csináltam prerooted zipet, nincs tele szemetelve, és eddig minden jónak tűnik. Végre működik normálisan a smart lock, és megjeleníti a nem fogadott hívásokat is.
-
törölt tag
válasz
Scooter86101 #28249 üzenetére
Kisebb különbségek lehetnek, leginkább az előre telepített appok terén, de alapjaiban ugyanaz mind.
Esetleg még olyan, hogy közép-európai verzióban volt az SMS küldésnél olyan opció, hogy csak a korlátozott karakterkészletet használja (ne kelljen mindig neked figyelni és kihagyni a magyar ékezetes betűket).
Volt fent nálam valami távolkeleti verzióba, abban nem volt ilyen opció pl. -
törölt tag
válasz
Scooter86101 #28244 üzenetére
Ha feltennéd az XperiFirm-et bármikor ellenőrizhetnéd (és le is tölthetnéd) magad a megjelent firmware-eket.
Letöltöd, Flashtool-lal felnyomod, kész.
[link] -
harry3
őstag
válasz
Scooter86101 #28236 üzenetére
Néztem, nem tapasztaltam, bár 5.0.2-vel is csak egyszer fordult elő, miután minden alkalmazást frissítettem. Lehet valami app zavarhat be.
-
harry3
őstag
válasz
Scooter86101 #28225 üzenetére
Amit észrevettem:
-mind bezárása helyett már nekünk is a kerek gomb van
-lehet kis ikonokat használni
-a kapcsolók animáltak
-a beállításokban új ikonok
-talán a zárképernyőről gyorsabban nyitja meg a tárcsázót, kamerát
-a hangerő szabályozás jobb
-a csengőhang jó hangos(bár nekem eddig sem volt nagy halkulás)
- a Play Áruház kicsit animáltabbViszont:
-nincs új tárcsázó
-a sebezhetőséget nem javították
-ha az értesítési sávon bekapcsoljuk a zseblámpát, majd ki, akkor még mindig villannak/átugranak az ikonok, majd vissza
-a biztonsági mentés és visszaállítás ikonját nem cserélték ki
-eltűnt a zárképernyőről a vastag-vékony számos óra, de a beállításokban amikor ki akarjuk választani az előnézetnél még az van, nem cserélték le
-nem írja ki a töltési időt
-és kákán a csomó: a mappa hátterének jobb felső sarkában még mindig le van csípve egy kis csíkA melegedésről, akkuidőről nem tudok nyilatkozni, talán csak annyit, hogy 10 perces videónál kb. annyira melegedett, mint az 5.0.2. Összességében nem ájultam el.
-
törölt tag
válasz
Scooter86101 #28222 üzenetére
Csak úgy, de másként nem is érdemes.
Lentebb linkelt valaki előre root-olt ROM-ot, recovery-ből telepíthető. -
harry3
őstag
válasz
Scooter86101 #28218 üzenetére
Megint csak 5.0.2.
-
törölt tag
válasz
Scooter86101 #28218 üzenetére
"flashtoollal hogy az adataim maradjanak meg , és minden program is" - ezt ne csináld, szopni fogsz.
-
njnl
aktív tag
válasz
Scooter86101 #28087 üzenetére
Hali!
Ez milyen téma vagy rom? Nagyon tetszik. -
Deck
titán
válasz
Scooter86101 #28161 üzenetére
Amint kiadják arra a régióra amilyen régiós romot raktál fel korábban akkor ota-n frissítheted.
Beállítások - A telefonról - Szoftverfrissítés (ide került)
-
Diokhan
addikt
válasz
Scooter86101 #28130 üzenetére
Úgy, hogy nem viselkedett jól, és vissza került a 4.4.4. Tönkre vágta az aksit, azt cserélni kellett, dobálta a hálózatot és sorolhatnam
70% alatti toltesnel bootloop lett belőle, majd már be sem lehetett kapcsolni. (azt most csak megemlitem, hogy egyéb problémák miatt további műtétre volt szükség, oldalsó antenna koax és bekapcsolo - hangerő - mikrofon szalagkabelt is cseréltem). Egyébként egyetlen funkció van ami hiányzik az ötösből, az pedig a pin kodos feloldasnal lévő enter gomb. Lollin nem kell nyomni, itt viszont igen!
-
Diokhan
addikt
válasz
Scooter86101 #28128 üzenetére
Hát nekem pont nem ez a gond, hanem zenehallgatas közben hullámzik a hangerő, amikor pl erősebb basszus van vagy ilyesmi.
-
harry3
őstag
válasz
Scooter86101 #28102 üzenetére
Nem gond, azért nem dőlt össze a világ.
Nagyon nem tetszik, hogy az utóbbi verziók sorra olyan hibákat javítanak, amiket észrevehetnének a teszteléskor (pl. amikor megnyitjuk a Google Asszisztenst, akkor a home billentyűn beragad az effekt, nem hátráltató bug, de az első indításkor, amikor megnyitottam észrevettem, a tesztelők miért nem?). Amúgy is később kapjuk meg, de így a gyártók még jobban lemaradnak, nem tudják tartani a tempót.
Nem a Sony-t hibáztatom, mert szép dolog, hogy még most is támogatja a Z-t és az optimalizáció a 4.4-hez képest nagyon jól sikerült. A hibák, amikkel találkoztam inkább alap Androidos hibák.
A következő telefonom, ha az Androidnál maradok, akkor tényleg Nexus lesz. Nem azért, mert a Sony rossz, hanem hogy is mondjam, könnyebb elviselni vagy kevesebb ideig kell azokat a kellemetlenségeket, amiket maga a Google okoz. Addig még jön 1-2 fő verzió, meglátom, hogy merre fog haladni. -
kszthly
senior tag
válasz
Scooter86101 #28102 üzenetére
A saját káromon már megtanultam, hogy Sony-t csak függetlenül. Gyári ROM pedig csak addig amíg haza nem érek vele.
-
harry3
őstag
válasz
Scooter86101 #28100 üzenetére
5.0.2
Tegnap részletesebben olvastam a Project Volta-ról. Hát nem hiába a Nyalókába tették bele, de az is lett.
Kíváncsi lennék, hogy miért is merülnek a készülékek jobban, mint KK-val, holott éppen ellenkezőleg kellene lenni. Én most nagyon elvesztettem a bizalmamat az Androiddal szemben. Mintha az 5.0 óta béta teszterek lennénk és majd valamelyik 6.0-ás verzió lenne a végleges. Nem érzem azt, hogy na ez stabil lett, hanem hogy csak jön az újabb és újabb verzió. -
draco31
veterán
válasz
Scooter86101 #28098 üzenetére
Szia, rendben, akkor egy egyszerű nemet mondok neki
-
adamsauvage
aktív tag
válasz
Scooter86101 #28087 üzenetére
ez milyen téma milyen rom?
-
kszthly
senior tag
válasz
Scooter86101 #28059 üzenetére
Én sem várom meg. Már régóta 5.1.1-et használok. Igaz, hogy nem a Sony csinálta de nincs is vele bajom.
-
rocks
aktív tag
válasz
Scooter86101 #28045 üzenetére
Azt én sem gondoltam hogy a Windows 10 miatt. 😉
Azért kellett egy kis mágia...
Amikor összedugtam, akkor újra raktam a PC -re a Sony PC companion 2.1 -et, mert nem indult el a biztonsági másolat. Utána sem... A playmemoris home - t is elindítottam, de semmi.... 😔 ekkor levettem. Következő hívásnál észrevettem h nincs csengő hang csak rezeg. Beállítások között láttam hogy a hívás csengő hangja nincs beallitva. 😱 Újra be kellett állítani és személyre szabni... Amikor hívtak ezután már egész jól szólt a hangerő 🙌.és azóta is, kop-kop-kop. 😊
Utána a PC - n lévő zenéimet nem lehetett lejatszani, mert állítólag sérült a fájl😥Kénytelen voltam viszaállítani egy 2 nappal korábbi állapotra. Azóta a PC-n újra lejátszhatóak a zenék!!!
Viszont a 2 cuccot nem mertem azóta össze kapcsolni...😉 -
kszthly
senior tag
válasz
Scooter86101 #28020 üzenetére
A főzött romok 90%-a megoldaná az összes problémát.
-
harry3
őstag
válasz
Scooter86101 #28022 üzenetére
Playen ezer féle kapcsolós widget létezik. Szerintem nem több idő 2-szer lehúzni a sávot, mint lehúzni, majd érinteni, mint korábban.
-
Jumapili
tag
válasz
Scooter86101 #28020 üzenetére
WiFi ki/be:
(A képen látható módszerrel, mindegyik képernyőről elérhető) BEÁLLÍTÁSOK
1. Egy ujjal megérinted a BEÁLLÍTÁSOK ikont.
2. A WiFi menü sort szintén.
3. Ki/Be -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Scooter86101 #27941 üzenetére
De olyat, amit a Kitkat idején kiadott, ki tudna a Lollipop alatt is. Ez tény. És ha ezt javítanak, az már siker volna!
-
harry3
őstag
válasz
Scooter86101 #27901 üzenetére
Kipróbáltam ma rezgő módban nem jelzett semmit, majd a másik kettőben kipróbáltam jelezte, majd rezgőben megint és ott is jelzett. Össze-vissza megy.
Az üzemidő is ugyan ilyen. Van, hogy nem használom és csak úgy egyik a szint, utána semmi gond, használom megint(olyat is olvastam, hogy kicsit több időt kell neki hagyni, mint a 4.4-nek, nekem 2 nap után ment vissza a 4.4). Tegnap egyszerű böngészésnél ~55 fokos lett, ami azért a 4.4-re nem jellemző. -
törölt tag
válasz
Scooter86101 #27902 üzenetére
Mindegyik android verziónál halk a telefon ?
-
törölt tag
válasz
Scooter86101 #27740 üzenetére
Ez fura, nekem mindig néma módban van, de van értesítés a nem fogadott hívásról, a led is villog.
Factory reset volt nálad?
Én flashtool tettem fel anno.
Esetleg egy másik régiós firmware még meg lehetne próbálni. -
snake1977
őstag
válasz
Scooter86101 #27639 üzenetére
Üdv. Igazad van, most kipróbáltam hangszórón hogy szól, veszélyesen vállalhatatlan...
Tény hogy hagszórón nem fogom használni, maximum ha filmet néznék rajta, kivételesen ritka esetben, de akkor is...ezelőtt egy Note-om volt, elkapott az érzés hogy eladjam és visszamenjek két magra, szebb a sony z, meg full hd, de ilyen ficsörök mellett kezdem én is megbánni hogy megvettem, elhamarkodott döntés volt.Viszont így hogy minimálisan netezek rajta csak, azt is wifin,+ napi kb. 30perc telefonálás az akkura nincs panaszom, kikapcsolt képernyő mellett szinte alig merül, tegnap du 1kor vettem le a töltőről és még 71% van benne.
szerk.:
Benir8: Ha ennek [link] hinni lehet, akkor jó hozzá a samsungé is, olyannal meg tele az ebay, én is ott vettem. -
törölt tag
válasz
Scooter86101 #27639 üzenetére
A fülesen a halk zene nem csak a z-nél van.
Xperia E4,sp,go,j- készüknél is probléma volt.A sony vigyáz a vevők hallására.
Ebayen hol érdemes venni usb takaró ajtót ?
-
Deck
titán
válasz
Scooter86101 #27400 üzenetére
Valami app kavar be ez biztos
(#27401) pyrok Semmi baja a Lollipopnak.
-
Deck
titán
válasz
Scooter86101 #27398 üzenetére
Viber, letörlöd, visszarakod.
-
Deck
titán
válasz
Scooter86101 #27374 üzenetére
Ezek a lehetőségek
-
Deck
titán
válasz
Scooter86101 #27372 üzenetére
Ftf az kizárt mivel nem módosítható csakis érintetlen sonys rom az ftf.
Bootlopnál nekem a cwm mindig beszokott jönni így ha egy full cwm backup nyomsz az lement mindent az egész rendszert.
Másik ha van cwm backupod de nem jönne be a cwm akkor: lollipop felrak -> root -> cwm -> visszaállítás (ezzel kb +10perc de jobb mint belakni az egészet
)
Amúgy van xdan elvileg cwm fix, hazaérek kipróbálom
-
Deck
titán
válasz
Scooter86101 #27370 üzenetére
Ügyes
Lollipop memória szivárgás elleni xposed kiegészítőt is érdemes használni.
-
Deck
titán
válasz
Scooter86101 #27358 üzenetére
Kb 2napja írtam le a megoldást rá.
-
Deck
titán
válasz
Scooter86101 #27319 üzenetére
Kiemeltbe is ott van és írtam már párszor.
Nincs még cwm Lollipophoz Z-re!! Bootlopot okoz ha mégis felrakod! Várni kell rá.
Kapcsold ki. Hangerő fel + kikapcsoló gombot nyomd amíg 3at rezeg utána flashtoolal rakd fel a romot amelyiket akarod.
Szerk: Most olvasom xda-n a legújabb elvileg már jó a Z-hez! 2.8.17
-
Deck
titán
válasz
Scooter86101 #27313 üzenetére
Towelroot nem jó hozzá csak a Kingroot. Annyira egyszerű vele rootolni nemis értem, hogy nem sikerül.
A kiemelt pár perc múlva frissül. Abban benne lesznek a linkek.
Addig is:
1. Beállítások - A telefonról - buildszám (erre kattints sokszor amíg ki nem írja fejlesztő vagy)
Beállítások - Fejlesztői lehetőségek - USB-hibakeresés (pipa be)
[Beállítások - Biztonság - Ismeretlen források (pipa be)
2. Töltsük le: Kingroot 4.1.0.apk, telepítsük, majd futtassuk
3. Kingroot appon belül az adb-t engedélyezzük
4. Töltsük le a Replace_Kinguser_with_SuperSU-v1.2.zip-et, csomagoljuk ki, majd az mrw mappát másoljuk a telefonunk belső tárhelyére.
5. Töltsük le Playről a Terminál Emulátort, lépjük bele írjuk bele, hogy: su (adjunk root jogot neki) majd: sh /sdcard/mrw/root.sh
6. Újraindítás és kész! -
Deck
titán
válasz
Scooter86101 #27301 üzenetére
Bármelyik app bekavarhat, sőt akár a frissítés is. Semmi ilyen hibát nem olvasni xdan, öcsémnek sincs ilyenje. Nem egyből a rendszer a szar, hanem valami másra kell gondolni.
-
törölt tag
válasz
Scooter86101 #27216 üzenetére
Hogyan tud belépni vendégként?
Nálam meg sem jelenik a vendég felhasználó a zárképernyőről.
A Felhasználók / Hárompöttyjobbfelül / Felhasználó felvétele zároláskor hogy áll? -
törölt tag
válasz
Scooter86101 #27080 üzenetére
Ilyet használj: [link]
(kilövi a három puzzle darabot aztán addig vinnyog míg össze nem rakod)
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Ezt használd! Sokféleképp konfigurálható - emellett biztos nem alszol el és vissza: [link]
-
Studi
veterán
válasz
Valami user error lehet, mert nálam a leghalkabbra állítva is olyan k... hangos, hogy a holtakat is felébreszti.
-
polcsy1
tag
válasz
azért nem használom én se ébresztőnek, mert biztos hogy nem kelnék fel rá ha csörögne
szerintem gyárilag ilyen halk az ébresztő benne vagy nem tudom -
megyei93
csendes tag
válasz
Scooter86101 #27008 üzenetére
Sajnálom hogy ilyen hallk. Hátha jön majd valami javító frissítés!
-
userxy
őstag
válasz
Scooter86101 #26632 üzenetére
Én a trémobilos telómon a Central Europe 1-es 4.4.4-es romot használom rootolva elvagyok vele nincs semmi baja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- PS Plus előfizetések
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest